Vågens värsta ovän. All inclusive- buffén.

Man skulle kunna säga att vår Egyptenresa var ett litet fat camp. Inte på så sätt att vi tränade och gick ner i vikt, nej gudbevars, utan på det där sättet när man bara äter och äter och äter och vikten pekar stadigt uppåt. Och jag skyller precis ALLT på den där jäkla all inclusivebuffén (som för övrigt inte var någon superhit efter ett par gånger men man åt ändå). (Och att det sedan var jag som beslutade mig för att trycka i mig så mycket kan vi ju bortse ifrån. Men när det är den kompensation man får för allt strul ska man ju få ut nåt av det).



På kvällen när vi kom fram fick vi ta det som fanns. Pasta med svampsås. Med lite salt på var det helt ok.



Den första frukosten var ganska så blygsam. Lite smörgåsar med ost och gurka.



Första lunchen. Det verkar ju lovande! Jag kände mig så vansinnigt nyttig som skippade smörgåsar och hamburgare. En grekisk sallad, det var det som var grejen.



Och sedan på kvällen kom buffén in i våra liv.



Utöver den varma maten och salladsbordet, fanns det färdiggjorda sallader. Som jag inte vågade mig på att testa.



Dessertbordet var farligt...



Jag försåg mig självklart med lite av varje... Den kladdiga chokladgrejen längst fram var den enda som egentligen var värd att äta.



Det fanns hur mycket bröd som helst att välja på.



Och bakverk i överflöd. De lät jag dock bli, är inte så vansinnigt förtjust i filodeg. Hade det däremot funnits gamla hederliga kanelbullar så hade det varit en annan femma...



Det fanns en kock som gräddade pannkakor och stekte omelett med valfritt tillbehör på beställning.



Mina fruksotar såg oftast ut så här. Den här gången hade jag hittat jordgubbssylten.



En kväll åt vi på Friday's. Det var så himla gott att äntligen få smaka lite "riktig" mat istället för den där buffén som mest var samma varje dag. Det enda som saknades var bearnaisesåsen.



Och en kväll åt vi en hamburgare som var ok men inte så mycket mer än så på Hard Rock Café.



Sista kvällen gick vi till en italiensk restaurang, där jag åt pasta med kyckling i gräddig sås. Det var förmodligen det godaste jag åt på hela resan.

Inte konstigt att jag gick upp ett kilo när jag var i Egypten. Någon mer all inclusive blir det inte, det är ett som är säkert. Och det har egentligen inte med viktuppgången att göra, utan att det var så himla tråkig mat. Inet värt att betala 1600 spänn för det. Tur att det inte kostade oss ett öre den här gången.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0