Kycklinggryta med grön pesto



Dagens LCHF- middag fick bli en gudomligt god kycklinggryta med grön pesto. Oj, oj, oj, som mina smaklökar dansade omkring i vild berusning!

Kycklinggryta med grön pesto

0,5 rödlök
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 soltorkade tomater i olja
6 stora champinjoner
Olivolja
Salt och peppar
4 kycklingfiléer
Smör
3 matskedar pesto
1 matsked kycklingfond
2 dl vatten
2 dl grädde
100 gram salami
100 gram kärnfria gröna oliver
Lite pinjenötter
Några basilikablad

Skala och hacka löken och finhacka vitlöken. Skär tomater och champinjoner i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök, vitlök, tomater och champinjoner några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg över allting i en kastrull. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek några minuter i smör. Krydda med salt och peppar och lägg ner i grytan. Tillsätt pesto, kycklingfond och vatten och koka ihop några minuter. Tillsätt grädde och låt puttra på svag värmde i ca 20 minuter. Tillsätt salami och oliver i grytan innan servering. Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna några minuter tills de får färg. Toppa grytan med basilikablad och pinjenötter och servera med en grönsallad.


Ingredienslistan är diger och nästan lika lång som ett maratonlopp. Men jag löste det som så att jag skippade några små detaljer. Till exempel:

1. Jag tycker inte om soltorkade tomater, så de hoppade jag över.
2. Jag tycker inte om salami, så den hoppade jag över.
3. Jag tycker inte om oliver, så de hoppade jag över.
4. Jag orkade inte rosta pinjenötterna, så det hoppade jag över och serverade dem som de var.
5. Jag orkade inte köpa basilika för en liten grytas skull, så den hoppade jag över.

Och det blev ju vansinnigt lyckat i alla fall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0