Snow White and the Huntsman



Sagan om Snövit känner vi alla till. Mer eller mindre. För om jag ska vara riktigt ärlig harj ag under en längre period varit lite konfunderad över det där med the Huntsman. Vem är han och var kommer han in i historien? Jag fick fråga en vän, som snällt förklarade att the Huntsman får i uppdrag att döda Snövit och överlämna hennes hjärta till den onda drottningen. Detta klarar han dock inte av, utan skjuter ett rådjur istället och försöker sedan lura drottningen att hjärtat han ger henne tillhört Snövit. Det gick väl sådärbra, om jag förstod det korrekt.

I alla fall. I den här filmen har Snövit suttit fängslad i halva sitt liv när hon en dag lyckas fly. Drottningen skickar ut sina soldater för att htita henne, men måste inse sig tillfälligt besegrad och kalla in experthjälp- the Huntsman. Ett mycket viktigt uppdrag eftersom den enda som kan krossa den ondskefulla drottningen är just Snövit, som tänker göra allt i sin makt för att detta ska ske.

Det här är helt klart en film som ger bra underhålning för stunden. Jag är inget fan av Kristen Stewarts uttryckslösa och stela mimik, men tack och lov finns det andra skådespelare som bär upp filmen. Chris Hemsworth som the Huntsman, till exempel. Mycket bra.
Det är full rulle nästan hela tiden, men det som verkligen fångade mitt intresse var den vackra scenografin. Miljöerna är hänförande och precis så sagoaktiga som krävs. På det stora hela var det här en helt ok äventyrsfilm.

Har för övrigt beslutat mig för att faktiskt ta och läsa Bröderna Grimms klassiska gamla sagor. Tror att det kan vara en trevlig läsupplevelse.

Betyg: 3 av 5.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0