Chokladkaka
I helgen bakade jag en chokladkaka som jag hittade på den här bloggen. Den var otroligt god, och smälte mot gommen. Dock rätt mäktig, men det är ju bara bra, för då räcker den längre.
Recept Chokladkaka
300 gram smör
300 gram mörk choklad 70%
2,5 dl strösocker
6 ägg
knappt 2 msk vetemjöl
1 nypa flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret.
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron och blanda med det smälta smöret.
4. Häll över den smälta chokladen i en stor bunke och rör ner sockret. Låt blandningen svalna något.Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör ner mjölet.
5. Häll smeten i den förberedda formen. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan har stelnat i mitten. Ta ut kakan och låt svalna.
6. Om kakan ska ätas nästa dag täcker du formen med folie och ställer den i kylskåpen. När det är dags att äta den, ta en kniv och för längs kanten mellan kakan och formen. Lossa försiktigt formens kant och placera kakan på ett fat. Pudra över lite kakao och servera med vispgrädde.
Kommentarer
Postat av: william
mums:D
Postat av: Melina
Gott!
Trackback