Köttbullar med gräddsås
Dagens middag var nästan helt LCHF- vänlig. Fuskade lite med såsen och lingonsylten, men det var ett nödvändigt ont. Gjorde även dubbel sats av nedan recept, vilket tar sjukt lång tid.
Köttbullar med gräddsås
500 gram blandfärs
0,5 gul lök
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
några droppar soja
lite mjöl
eventuellt salt och peppar
Gör så här:
1. Finhacka löken.
2. Blanda färsen med den rivna löken, ägget och grädden.
3. Smaksätt med salt och peppar.
4. Rulla smeten till så stora köttbullar som du önskar.
5. Stek köttbullarna i smör.
6. När köttbullarna är färdigstekta- sila av stekskyn och häll över den i en kastrull.
7. Häll i vatten och matlagningsgrädde, och låt koka upp.
8. Eftersom jag ville ha snabbt resultat vad gällde såsens tjocklek hällde jag i lite mjöl för att reda såsen.
9. Droppa i lite soja för att få lite färg på såsen, och salta och peppra vid behov.
Kommentarer
Postat av: Gaymasen
ÅHhhhh vad hungrig jag blev nu.
Och du... HAHAHAHAHA! Skrattade rakt ut åt din tourettes-kommentar. Sjukt rolig. Shit vad publiken måste ha tänkt bara whaaaat?! ;D
Postat av: Emelie FOTO
ser jätte gott ut!
Postat av: Rebecca
åh vad gott! lingonsylt är typ det bästa som finns, så det är värt att fuska lite! :))
Trackback