Chokladcheesecake

Dagens stora bakprojekt var chokladcheesecake signerat Leila Lindholm. Jag hade hoppats på att den skulle vara ramla-av-stolen-god, men jag nöjer mig med att säga att den var helt ok. Och mäktig som tusan.
 
 
Recept Chokladcheesecake
För 7- 10 personer
 
Kexbotten
400 gram digestivekex
200 gram smör
 
Fyllning
600 gram philadelphiaost
2,5 dl kesella 10%
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl vispgrädde
 
Chocolate swirl
150 gram mörk choklad 60%
3 msk espresso
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter, låt svalna.
6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (eller i micro, gjorde jag och det funkade utmärkt) och blanda ner kaffet.
11. Dela upp smeten i två skålar och blanda ner den varma chokladen i den ena smeten.
12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
14. Grädda kakan i ca 1,5 timme tills den stannat helt.
15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall. Jag serverade den kall med mixade hallon.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bina

Haha ja visst är de kul!! :) men Shit My god vad den där kakan ser god ut!!! :))

2012-10-21 @ 21:53:38
URL: http://www.binabus.se
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Det där såg mumma ut :-)

2012-10-21 @ 21:57:37
URL: http://lottizdays.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0