Chokladcheesecake
Dagens stora bakprojekt var chokladcheesecake signerat Leila Lindholm. Jag hade hoppats på att den skulle vara ramla-av-stolen-god, men jag nöjer mig med att säga att den var helt ok. Och mäktig som tusan.
Recept Chokladcheesecake
För 7- 10 personer
Kexbotten
400 gram digestivekex
200 gram smör
Fyllning
600 gram philadelphiaost
2,5 dl kesella 10%
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl vispgrädde
Chocolate swirl
150 gram mörk choklad 60%
3 msk espresso
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter, låt svalna.
6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (eller i micro, gjorde jag och det funkade utmärkt) och blanda ner kaffet.
11. Dela upp smeten i två skålar och blanda ner den varma chokladen i den ena smeten.
12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
14. Grädda kakan i ca 1,5 timme tills den stannat helt.
15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall. Jag serverade den kall med mixade hallon.
Kommentarer
Postat av: Bina
Haha ja visst är de kul!! :) men Shit My god vad den där kakan ser god ut!!! :))
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma
Det där såg mumma ut :-)
Trackback