Rida islandshäst

Dagens aktivitet: Turridning på islandshäst.
Deltagare: Jag, Alex, Marielle och David. Och så två andra okända och en ledare.
 
Så var dagen kommen. Den där dagen då vi fyra skulle iväg och rida islandshäst. Att jag gillar hästar vet vi, men jag tyckte att det var extra roligt den här gången eftersom ingen av de andra har någon häst- eller ridvana sedan tidigare.
 
Och efter sammanlagt tre timmar på hästryggen kan jag säga att vi alla fyra var bra möra i benen. Vi gjorde ett snabbt stopp för att äta medhavd lunch innan vi fortsatte. Regnet kom och det kändes inte jätteroligt att fastna i det, så därför åt vi snabbt och svingade oss sedan upp i sadlarna igen.
 
Trots att det var en nybörjartur travade, töltade och galopperade vi mycket. Vi gick ut betydligt hårdare än vad jag trodde att vi skulle göra, och alla var extremt nöjda med det. I synnerhet med tanke på att mina vänner innan turen hade en helt annan uppfattning om vad vi skulle få göra.
 
En trodde att vi bara skulle rida på ridbanan.
En trodde att vi skulle rida mestadels på ridbanan och kanske en liten tur i skogen.
En trodde att vi skulle rida ut i skogen, men att hästarna skulle vara bundna vid varandra med grimskaft, så att ingen skulle kunna sticka iväg.
 
Så att rida snabbt på skogsstigar var alltså populärt. Även om traven upplevdes som lite jobbig och skumpig.
 
Efteråt fick vi rida hästarna barbacka till hagen, som låg tio minuter bort. Då insåg jag hur dålig min balans faktiskt är. Tur att man kan hålla sig fast i manen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0