Paradisoffer

 
En Boeing 747 med 437 passagerare lyfter från Stockholm mot New York. Strax efter take off hittas ett hotbrev på en av toaletterna, med krav riktade både mot den svenska och amerikanska regeringen. Om dessa krav inte uppfylls kommer planet att sprängas, och om planet försöker landa innan det nått sin tänkte destination kommer detsamma att ske.
Kaparna vill riva upp beslutet att utvisa en man som Säpo bedömt vara en säkerhetsrisk. De vill också att det hemligstämplade fängelset Tennyson Cottage som amerikanarna basar över stängs ner för gott. De båda ländernas regeringar tvingas väga dessa krav mot de människoliv som befinner sig bortom kontroll tiotusen meter upp i luften.
 
Jag har tyckt om alla Kristina Ohlssons tidigare böcker om kriminalkommissarie Alex Recht och hans kollega Fredrika Bergman. Men jag tror banne mig att den här är min stora favorit.
 
Handlingen utspelar sig under bara några timmar, vilket gör den väldigt tät och dödpartier som enbart fungerar som utfyllnad existerar inte. Varje kapitel är av betydelse och driver handlingen framåt. Det är konstant spännande och jag hade stora svårigheter med att lägga ifrån mig boken. Pusslet läggs bit för bit, och det var glädjande att jag inte lyckades lista ut hela mysteriet i förväg.
 
Vill man läsa en bra deckare tycker jag definitivt att man ska läsa den här.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0