Pulled Pork

 
Dagens middag började jag med redan i förmiddags. Klockan 10 satte jag in en gryta med fläskkött och andra godsaker i ugnen, och där fick den stå till klockan var 18:30. Pulled pork är sannerligen ingen snabblagad rätt, men med tanke på att allting sköter sig självt när det väl är i ugnen är den väldigt enkel att laga. Och det blir ju SÅ gott.
 
 
1 kg fläskkött i bit (benfri). Jag använde mig av fläskkotlett den här gången, men det funkar självfallet lika bra med fläskkarré eller varför inte testa nötkött eller kyckling?
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska BBQ- sås
Valfria kryddor (Jag körde på salt, svartpeppar, chilipulver, spiskummin och cayennepeppar)
 
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda ihop kryddorna och smeta in köttet med dem. Lägg sedan köttet i en gryta med lock, som tål ugnsvärme.
Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med kniven. Lägg ner lök och vitlök i grytan.
Häll BBQ- såsen över köttet och löken (töm flaskan).
Sätt locket på grytan och ställ in den i ugnen. Låt den stå och puttra i ca 8 timmar. Köttet ska bli riktigt mört.
När det är klart: Använd en gaffel och dra isär köttet direkt i grytan. Jag valde att ösa ur lite sås innan detta moment, men det är en smaksak. Blanda köttet med önskad såsmängd som är kvar i grytan.
 
Servera med valfria tillbehör. Till exempel tortillabröd, hamburgerbröd, coleslaw, grönsaker, guacamole etc. Bara fantasin sätter gränser.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0