Sprutor

 
Det där med sprutor är verkligen inte min grej. Men att vaccinera sig är ju oftast bra och nödvändigt (Bortsett från svininfluensavaccinet, som mest ledde till narkolepsi för massa människor. Bra beslut att jag avstod från det.), så i dag släpade jag mig iväg till Cityakuten för att få min tredje Twinrixspruta mot hepatit.
 
Passade även på att fylla på med en dos mot stelkramp och kikhosta. Det var tydligen dags för det, och eftersom jag reser utomlands flera gånger om året kändes det värt att betala ytterligare 345 kronor för att bli stucken i andra armen också. Jo. De stack en spruta i vardera arm. Och ja. Det gjorde ont i båda armarna. Thank God att jag inte behöver göra det igen inom de närmsta tjugo åren!
 
Det kan för övrigt vara bra att vara medveten om att alla som går och vaccinerar sig inte hanterar sprutorna så bra som jag gjorde i dag. En tjej i yngre tonåren svimmade och började krampa i väntrummet strax innan det var min tur. Om mitt hjärta bultade extra snabbt och nålen kändes som att den var tre gånger så stor som den egentligen var efter det? Jo tack. Jävligt kul att gå in och bli stucken efter en sån incident.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0