Fem år tillsammans

 
I fredags var det fem år sedan jag träffade Alex. Tekniskt sett hade vi ju setts redan på nyårsafton, men det enda jag minns av honom därifrån är att jag dansade salsa med någon som jag långt i efterhand förstått var Alex. Så. 10 oktober är officiellt dagen vi träffades första gången. Och det måste ju firas.
 
Vi firade genom att äta. Det är trots allt en av våra absoluta favoritsysselsättningar. Jag valde restaurang och eftersom Alex tjatat om Smak  fick det bli den.
 
 
Smak är en lite annorlunda restaurang. Man beställer inte in vanliga rätter, utan man beställer in smaker. Varje smak består av en mindre rätt, och vi körde på fem rätter var vilket motsvarar förrätt och varmrätt. Det var stor beslutsångest när det var dags att välja rätter, främst med tanke på att jag inte hade någon aning om exakt vad som skulle hamna på tallriken (gillar ju när det är tydligt och jag vet vad jag beställer, så att jag slipper bli besviken). Men det blev väldigt bra till slut.
 
 
Min första smak var Citron. Löjrom och jordärtskocka, som serverades med tunna skivor bröd.
 
 
Min andra smak var Dragon. Ägg, skogssvamp, nåt skum och dragonkräm som gömdes under ägget.
 
 
Min tredje smak var Tryffel. Lofotentorsk som gömdes under spetskål.
 
 
Min fjärde smak var Sesam. Kalvkind och bok choi korean style.
 
 
Min femte smak var Kardemumma. Fattig riddare med äpple och glass.
 
Jag var ju som sagt skeptisk till en början, men det var ett riktigt roligt koncept. Maten var väldigt god och atmosfären var trevlig. Jag tillbringade väl kanske lite väl mycket tid åt att spana in vad gästerna vid borden bredvid fick in på sina tallrikar, men jag ser det som bra research inför nästa besök. För dit lär jag gå fler gånger.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0