Blåbärspaj i goda vänners lag
I dag hade vi Marielle, David och Ella över på fika. Jag svängde ihop en blåbärspaj, som vi åt tillsammans med vaniljvisp. Vansinnigt gott, och lagom mycket sommarkänsla (vilket behövs den här årstiden).
Blåbärspaj
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk socker
150 gram smör (det går bra med 100 gram också men jag fläskade på)
Bärfyllning:
500 gram blåbär (frysta funkar alldeles utmärkt, går även bra med valfri mängd, så länge du tycker att det är tillräckligt mycket)
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl (hälften om det är färska bär)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda blåbär med socker och potatismjöl. Häll ut i en ugnssäker form.
Blanda vetemjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Jag tog en genväg och körde allt i matberedaren (väldigt smidigt och man slipper bli kladdig om händerna).
Fördela smuldegen över bären.
Grädda i mitten av ugnen i 15- 20 minuter.
Servera med vaniljvisp, vaniljsås, glass eller annat valfritt tillbehör.
Kommentarer
Trackback