And by the way...

Den där After Eighten är slut nu. Bra jobbat Helena. Tror du på allvar att du får på dig någon fin klänning ikväll nu när du tryckt i dig all den där chokladen?

Planen - så ser den ut

Vi har en plan.

Nu: Piffa till mig lite. Det vill säga sminka mig, byta ut trasorna jag har på mig nu mot en roligare klänning (har dock inte bestämt mig för vilken än, så det blir väl ett panikval i sista minuten), fixa med håret på något roligt sätt (åtminstone dra igenom borsten några gånger). Måste även bädda med nya lakan i sängen, för det problemet vill jag inte ha när jag kommer hem inatt.
Ca 18:00: Möta upp Marielle och åka hem till Micke för att dricka lite vin.
Senare: Åka in till stan och besöka fortfarande ännu inte bestämd restaurang. Där ska vi inta lite mat och alkohol och vädra våra innersta tankar om livet.
Ännu senare: Gå vidare och fortsätta dricka alkohol någonstans?


image268

Dagens låt

Kan inte sluta lyssna på Elias & The Wizzkids fantastiska låt "The Dance". Den går på repeat här i min lilla lägenhet i Västertorp. Så om du går förbi en lägenhet där den franska balkongdörren står öppen och denna låt spelas på hög volym - då kan du räkna med att det är jag som bor där.



I guess I was wrong

Det här är inte bra.Har suttit och tryckt i mig After Eight hela dagen. Trodde att jag kunde låta bli dem, men jag hade tydligen fel. Väldigt mycket fel. Varför kan jag inte för en gångs skull få ha rätt? Då hade jag inte känt mig så skyldig.

image266

Eh... what?

Femma på Mest Aktiva- listan. How the hell did that happen?


Favoritfik

I Gamla Stan ligger syskoncaféerna Kaffekoppen och Chokladkoppen. Kaffekoppen ligger nere i ett källarvalv och Chokladkoppen är gayfiket precis bredvid. De ligger perfekt placerade vid Stortorget, vilket i och för sig leder till mycket folk under sommarhalvåret. Å andra sidna är det mysigt att kunna sitta på uteserveringen i denna miljö.
Jag kan varmt rekommendera deras ostsmörgåsar. En mycket trevlig kulinarisk upplevelse. Likaså den varma chokladen som serveras i stora koppar.

image264

Oops

Jag tror bestämt att jag har lyckats färga min prickiga klänning i tvätten. Den ska vara svart med vita prickar. Men efter att ha tvättat den i en svart maskin ser prickarna nu ut att vara gråa. Dumma, dumma Helena. Jag får avvakta tills den har torkat och se vad som har hänt.

Du behöver aldrig mer vara rädd

Jag är, som bekant, ett fan av Lasse Lindh. När jag ser den här videon blir jag avundsjuk. Jag vill också vara sådär kär. Jag vill också att någon ska vara sådär kär i mig. När allt blir underbart bara den här personen finns vid ens sida. När ska detta drabba mig igen?



Bowlingen

Lyckades inte krångla mig ur bowlingen igår. Men det gjorde inte så mycket. Det var rätt kul trots allt. Och jag lyckades få rätt bra resultat, med mina mått mätt. Senast, när jag bowlade med M, fick jag 57 poäng i en första serien. Nu fick jag 92 poäng i första och 78 i andra. Undvek att hamna i rännan, men lyckades inte få till någon strike och inte särskilt många spärrar. Men känslan fanns där, och det tycker jag ändå är det viktigaste.
Jag var inte heller sämst i laget. Det var Berit, som fick 27 poäng i den andra serien, första gick ännu sämre. Alltid något att glädja sig åt...

         

Ledigheten har börjat

Äntligen är långledigheten här. Fantastiskt skönt att inte behöva gå upp kl 6 på morgonen. Slippa släpa sig till tunnelbanan och ta sig till jobbet. Glömma all stress och bara vara.
Idag väntar tvättstugan kl 11. Och ikväll blir det middag ute på någon trevlig restaurang som ännu inte är bestämd. Imorgon planerar jag att åka hem till päronen och ladda poden med mer musik. Jag vill ju kunna lyssna på Markus och Laakso var jag än befinner mig. Resten av veckan är helt öppen, så om du vill göra något säg bara till.


image261

Den knarkande kändisen är...

Efter att ha spenderat några minuter på Flashbacks forum står det nu klart att den hetaste kandidaten till vem den kända programledaren som nu har åkt fast för narkotikabrott är Sanna Bråding. Och efter att ha sett de här två bilderna kan jag inte säga annat än att allt mitt tvivel är som bortblåst.
Tråkigt, då jag faktiskt gillar Sanna. Hon är en skön tjej med skinn på näsan. Men jag antar att vi nu kanske inte får se henne på ett tag då hon borde ha ett fängelsestraff som väntar.


image260

Lukta gott

Jag skulle vilja köpa en ny parfym. I mitt skåp finns idag:

Ralph Lauren (den klassiska blå flaskan), som jag nästan aldrig använder för att jag glömmer bort den.
DKNY "Be Delicious", som jag har haft ett bra tag och alltid använder. Älskar fortfarande den doften, men har börjat tröttna något. Det kan ju vara kul med förändring...
Sergio Tacchini "Donna", som är den doft jag alternerar med när jag tröttnar på DKNY.

Dessvärre anser jag att det är på tok för dyrt att köpa parfym bara för att jag vill ha en ny. Det hade varit en annan sak om jag verkligen behövde för att allt jag har är slut.
Mina föräldrar ska ju i och för sig åka på kryssning i maj. Jag kan ju välja ut några dofter som jag är intresserad av, och sen kan de få köpa en av dem. Lite billigare. Mycket bättre än de dyra pengar man får lägga i butik på fastlandet. De ska nog få köpa någon alkohol till mig också när de ändå håller på.

Dag före röd dag

Det absolut bästa med att jobba i försäkringsbranschen är att man är ledig dag före röd dag. Detta resulterar i att vi är lediga på onsdag, då torsdag är 1 maj och alltså röd. Och i och med att fredagen blir en klämdag, är vi lediga då också. Med andra ord arbetar jag bara måndag och tisdag den här veckan - och måndagen är redan avklarad. Morgondagen lär bli lång, men det är väl bara att försöka härda ut. Fem härliga dagar utan jobb väntar.


image259

Vive la Fête

Dagens musiktips får bli Vive la Fête "Nuit Blanche". Deras Hultsfredsspelning 2005 är ett av mina starkaste minnen från den festivalen. En härlig guldklänning och en röst som gav rysningar av välbehag.



Sthlm

Första avsnittet av SVT:s nya serie Sthlm är precis slut. Det kommer att sändas som sex stycken fristående delar, och jag måste säga att den här första delen var riktigt bra. Jag är ju som bekant väldigt svag för både Erik Johansson och Eva Röse, som båda var med i detta avsnitt, och att de två äntligen fick pussas var som chokladsåsen på glassen. De borde vara ett par på riktigt, så snygga som de är ihop.

Även om Erik Johansson inte kommer att vara med i fler avsnitt (vilket är på tok för synd, för han är min stora favorit och har så varit i många, många år), ska jag försöka följa den här serien. Och hoppas att nästkommande avsnitt är precis lika bra som det första.

image258

Tornet i Sofia sträcker upp sig mot himlen

Promenerade till Vita Bergen och Sofia kyrka. Det är en av mina många favoritplatser i Stockholm. Speciellt när det börjar grönska ute, och våren tittar fram. Och i sommar kommer det att vara helt fantastiskt. Tyvärr bjöd denna dag inte på någon sol, utan himlen var grå och tråkig. Men Sofia kyrka var vacker ändå.


         

    


Sivletto och Beyond Retro

För några veckor sedan bestämde jag och Anders att vi skulle gå till Sivletto första vardagen efter löning, vilket råkade vara idag. Så vi tog oss till Söder, bara för att när vi kom fram till butiken upptäcka att den är stängd på måndagar. Det kunde man ju ha gett sig sjutton på.

Vi promenerade vidare till Beyond Retro - och det visade sig att det stänger kl 18, vilket klockan hade passerat. I och för sig är det bara bra för plånboken, men tråkigt när man hade ställt in sig på lite vintageshopping. Eller i alla fall klämma på lite vintagekläder.
Som Anders sa - det enda vi såg som var det minsta retro var en gammal Trocaderoburk.


        


Härifrån

Nu lämnar jag jobbet för dagen. Egentligen borde alla stanna kvar i och med att det är de sista dagarna på månaden, men det kan de glömma. Jag får ändå ingenting för det. Och min hjärna känns som en smält isglass. Måste härifrån.

Det kom ett sms

Fick sms från E.


"Jag förlåter dig aldrig för att du förstörde mitt Marit- ragg"


Älskling, det gjorde du så bra själv. Efter att ha spillt öl över Marit Bergman tror jag att alla chanser som någonsin funnits till hångel med henne spolierades. Dessutom förstörde du mitt ragg på gayklubben där vi sedan råkade hamna, så jag tror bestämt att vi är kvitt.

Hjälp mig!

Skulle behöva hjälp med att komma på en bra ursäkt för att snirkla sig ur bowling och middag med sina kollegor... Har anmält mig, men det är tyvärr mest tråkiga människor och människor jag inte gillar som ska med. Vi är fyra stycken som nu vill ta oss ur detta, och istället gå och äta själva någonstans. Men vi har alla insett att det ser jäkligt illa ut om vi alla avstår.
Har någon där ute en bra ursäkt som vi kan använda oss av?

Nyckeln är borta - igen

Har lyckats tappa bort nyckeln till jobbet igen. En blå liten "tag". Det händer alltför ofta, men jag lyckas alltid hitta den någonstans i receptionen. Men nu har jag vänt upp och ner på receptionen, och den är inte där. Och inte i min väska. Och inte i jackan (som i och för sig är en annan jacka än den jag ahde på mig i fredags). Och den ligger inte heller på min plats på plan 4. Så var i helvete är den?

The Knife

The Knife delar mig. Många låtar älskar jag, andra låtar förstår jag mig inte alls på. Heartbeats hör till den första kategorin. Gillar även José Gonzales version av denna låt, men eftersom detta inlägg handlar om The Knife är det deras version som jag visar.



Stranden där jag surfade

Det här är förresten stranden som jag surfade på när jag var i Australien. 7 mile beach. Hade dessvärre aldrig med mig kameran ner till stranden, så detta är de enda bilderna jag har. Vågorna ser rätt pluttiga ut - men tro mig när jag säger att så var inte fallet.
Anledningen till att bilderna är så kassa är att de är tagna från minibussen som tog oss tillbaka till Sydney.


        

Juvelen

Köpte på mig Juvelens första fullängdsalbum i fredags. Har sedan tidigare hans EP, som jag är väldigt förtjust i. Har inte hunnit lyssna så mycket på albumet, men det jag har hört är också det bra. Den 9 maj spelar han på Debaser - då ska jag försöka vara där.


image246

Ensam igen

N har varit här och hämtat lilla Colfax. Hon krånglade inte alls när han skulle få in henne i buren. Känns väldigt tomt i min lägenhet. Ingen som ligger bredvid mig i soffan. Ingen som skriker efter uppmärksamhet. På ett sätt skönt, men samtidigt väldigt ensamt. Vänjer mig så fort vid att ha henne hos mig.


image245

Min blommiga klänning

Det blev två stycken klänningar inhandlade på GinaTricot idag. Egentligen borde jag inte shoppa mer klänningar, och om jag ska vara riktigt hård mot mig själv borde jag inte shoppa överhuvudtaget. Jag har inte plats i garderoben för nya plagg.
Men jag gillade verkligen dagens klänningfynd. En svart sak och en svart med blommor. Hur kan man motstå detta mönster? Jag är kär.



Fika på Söder

Ska möta upp Marielle på tåget om en halvtimme. Vi ska åka in till Söder och fika någonstans. Och glo runt i lite affärer. Kanske dags att börja göra sig i ordning... Annars komemr jag bli sen.

You are not my boyfriend

Dagens musiktips: Britta Persson "You are not my boyfriend".



Klättra på min vägg

Somnade på soffan igår (helt väntat), och när jag skulle lägga mig i sängen var katten klarvaken. Hon hoppade på mig och skrek så in i helvete. Jag lyckades inte lista ut vad det var hon ville. Sen ställde hon sig på bakbenen med framtassarna på väggen, och drog med tassarna, som om hon försökte klättra. Det rispade i väggen, men som tur var syntes det ingenting på tapeten. Jag sa till henne att hon inte fick göra så. Då hoppade hon ner från sängen och började rispa på ett annat ställe.
Jävla katt. Klart att jag fick svårt att somna då, när det fanns en risk att hon skulle riva upp mina tapeter. Inte förrän hon låg bekvämt tillrätta i soffan kunde jag sluta mina ögon.

image242

Lost in translation

Sitter och tittar på Sofia Coppolas film Lost in translation, med Scarlett Johansson och Bill Murray. Fan vad bra den är. Den hamnar på min topplista.


image241

Gårdagens citat

"Du fattar inte hur gärna jag vill ligga med en 90- talist ikväll"

Ord som E yttrade igår när vi promenerade på Hornsgatan. Tack och lov ska man ta allt han säger med en nypa salt. I alla fall när det är sådana saker som kommer ur hans mun.

E fick inte hångla med Marit Bergman

Alf på Debaser igår var riktigt bra. Jag diggar de röda byxorna han hade på sig. Men roligast var att E spillde öl på Marit Bergman, som stod snett framför honom. Jag förstår faktiskt inte hur han lyckades tappa glaset på det sätt som han gjorde. Antar att det var alkoholhalten i blodet som gjorde det. Men efter den lilla incidenten var det kört. Han fick inte hångla med Marit.

Vi tänkte sedan gå vidare. Dessvärre stänger ju typ alla ställen på Götgatan kl 01:00, och vi orkade inte åka någonstans. Det var kö utanför Eken, så vi promenerade bort till Marie Laveau, där kön var än längre. Det var bara att fortsätta promenera.
Längre bort på Hornsgatan såg vi discoljus genom ett fönster. Där gick vi in. Det var bara massa människor i 18- årsåldern, så vi trodde först att vi hade kommit till en studentskiva. Det var fel, vilket vi upptäckte efter ett tag. Vi hade hamnat på ett gayställe för ungdomar. Jag tyckte att det var rätt kul, medan E mest ville därifrån. Dels för att han var tio år äldre än alla andra (minst), dels för att han, som han själv uttryckte det, såg ut som en superhetero Fredrik Reinfeldt på semester. Det låg något i det.


image240

Kattspya på mina kläder

Kom hem från stallet för ett tag sedan, och slängde av mig ridkläderna för att ställa mig i duschen. Med facit i hand borde jag inte ha lagt dem på golvet. När jag kom ut från duschen hade katten spytt på dem. Inte fräscht alls. Men jag kan inte vara arg på henne, även om jag hade föredragit att hon hade spytt på golvet.
Så nu harj ag torskat kattspya. Ska nog smita ner i tvättstugan och se om det finns någon ledig tid idag. Ser helst att de där fläckarna försvinner så fort som möjligt...

Hon är rätt lättskrämd, lilla Colfax. Jag öppnade dörren till min franska balkong, tänkte att det kan vara trevligt att släppa in lite frisk luft. Först var hon jättenyfiken, men sedan sprang hon och gömde sig under mitt överkast på sängen. Det har hon aldrig gjort förut. Det kanske blev lite för läskigt för hene...


Kusinen i Köpenhamn

Pratade med min kusin Kristofer igår. Han var på väg till Köpenhamn. En liten spontanresa. Men han hade inte hittat sitt pass, det är borta, så jag hoppas att han kom iväg med bara ID- kortet. Han är rolig den där Kristofer.
Lite avundsjuk blir jag. En helg i Köpenhamn låter faktiskt inte helt fel. Speciellt som jag bara har varit där en gång för många år sedan (dessutom med familjen). Har för mig att det var en fin stad. Så lite spontanitet kanske skulle kunna vara på sin plats?



Som i Körsbärsdalen

Precis som i Körsbärsdalen. Fast annorlunda. Kungsträdgården är inte lika harmoniskt, men körsbärsträden är precis lika vackra.


     

     

Söttsalt

Ikväll spelar Alf på Debaser Slussen. Jag ska dit. Så om du befinner dig på samma ställe efter 21:30- tiden, och ser en tjej i prickig, axelbandslös klänning är det med stor sannolikhet jag. Sjunger hon dessutom med i låten Söttsalt med väldigt mycket inlevelse är det definitivt jag. Tveka inte att gå fram och hälsa. You shouldn´t listen to what other people say, I don´t bite.


image232

Blommar träden än?

Tänkte springa förbi Kungsträdgården nu när jag slutar. Vill verkligen se de vackra körsbärsträden utslagna i blom. Jag hoppas verkligen att de fortfarande blommar, annars blir jag enormt besviken. Jag behöver verkligen se något vackert idag, och få en bra start på min helg.

Första natten med katten

Katten låg och väntade hela kvällen på att jag skulle gå och lägga mig. När jag väl gjorde det kom hon springande och skulle bli klappad. Hon är extremt sällskapssjuk.
Imorse när jag vaknade var hon där direkt. Klappar man henne inte skriker hon. Hon ska hela tiden vara där man själv är. Nu ligger hon i soffan bredvid mig. Tror att jag ska köpa med mig något gott hem åt henne. Ibland får man faktiskt smöra för de små liven.


The Queen´s Corner

Dagens musiktips: Joel Alme från Hästpojken satsar på en solokarriär vid sidan om. Här är hans låt "The Queen´s Corner".



Electric

Leila K, "Electric". Ljuva 90- tal, vart tog du vägen? Vart tog Leila K vägen? Man ska inte börja med droger - titta på Leila K och se hur illa det kan gå.



Katten trilskas

Sitter och väntar på att N och Colfax ska komma. Tydligen har hon förstått att hon ska in i buren, och gömmer sig, så de är lite sena. Funderar på om jag ska börja med maten. Men jag vet inte om jag orkar riktigt... Sitter hellre framför datorn ett tag till.

Helena sambo över helgen

Ikväll kommer N och lämnar lilla Colfax hos mig. Det är dags att vara kattvakt igen när han sticker ner till föräldrarna i Småland. Mitt största problem just nu är att jag måste städa och handla mat innan de kommer, och jag kommer att ha ungefär 45 minuter på mig. Känns inte så jätteplanerat från min sida. Men det borde inte vara en omöjlighet att lyckas.

Ska bli trevligt att få lite sällskap igen. Hon är så kelsjuk, Colfax, så jag kommer förmodligen inte att få en lugn stund. I brist på en pojkvän som ska ha uppmärksamhet är en liten katt perfekt. Speciellt som att hon inte är min att behålla heller, utan jag kan lämna tillbaka henne efter några dagar.

Gratulation

Idag gratulerar jag Jessica, som har köpt en lägenhet på Wallingatan. 69 kvadrat, om jag inte minns helt fel. Inte helt fel. Dessutom får hon väldigt nära till jobbet, så rycka in och jobba helg någon gång blir inte så jobbigt... Enda nackdelen är att det är en hel del att renovera. Men då får hon det ju som hon vill. Jag kommer på inflyttningsfesten.

     

När Lisa leker med livet

Sitter här bakom min receptionsdisk och sjunger högt för mig själv. Låten som jag skrålar på är en gammal Peggy Lejonhjärta- klassiker, "Till Lisa Whenever I may find her".
Vad hände egentligen med Peggy Lejonhjärta? Fantastiska killar som gjort underbara popdängor. Den senaste uppdateringen jag fick var att de har splittrats. Tråkigt, säger jag och fäller en liten tår.

"När Lisa leker med livet stjäl hon mina lyckligaste dar"

Håkan på Grönan i sommar

Boka upp den 13 juni - då spelar Håkan Hellström på Gröna Lund i Stockholm. Jag har sett honom där några gånger nu, och jag kommer definitivt att finnas på plats där igen i juni. Har redan kollat med E, men han kommer att befinna sig på fotbolls- EM i Österrike då. Ska vara lite extra snäll mot Marielle på söndag, så kanske hon vill gå med mig.

image226
Foto: Annika Berglund

Mannen med vårtorna

Jag blir så fruktansvärt äcklad av bilderna på Dede Koswara, som efter att ha blivit knivhuggen i benet för 20 år sedan åkte på något virus som har gjort att barkliknande vårtor spritt sig över hela kroppen. Jag har svårt att förstå att det inte är något teatersmink, att det är på riktigt. Och jag tycker så otroligt synd om honom. Jag ka ninte föreställa mig hur det skulle vara att leva med ett sådant handikapp.
Men som sagt, samtidigt blir jag otroligt äcklad. Det börjar krypa i kroppen på mig och det börjar klia överallt. Må ingen annan människa någonsin drabbas av samma öde som Dede.


    
Foto: Ardiles Rante/ Barcroft Media

Kakmonster

Det har kommit en leverans med kakor till jobbet. Att upptäcka att de utomordentligt goda chokladdrömmarna finns med höjer humöret några snäpp. Nu blir det kul att botanisera i kakförrådet igen.



Helena - En språkbegåvning

Jag minns inte riktigt att jag bloggade igår när jag kom hem. Bra jobbat. Men jag skyller allt på dansken.

I vilket fall som helst så var gårdagkvällen väldigt trevlig. Och från att knappt ha förstått vad Martin sa, kan jag nu flytande danska. Med viss modifikation. Ok, jag kan fortfarande bara säga vad sylt och grädde heter, men jag kan förstå lite mer än vad jag kunde för två dagar sedan. Eller så var det alkoholen som gjorde at jag trodde att jag förstod. Oavsett vilket så spelar det ju ingen roll, för jag tror inte att Martin genomskådade mig ändå.

Och jag kan konstatera att jag inte bara är en språkbegåvning - både jag och Martin gör oss jäkligt bra på bild.


Middag med Martin

Är rätt så nyss hemkommen från en mycket trevlig middag med Mrtain från Danmarkskontoret. Vi åt på Primo Ciao Ciao vid Odenplan, god mat som vanligt. Sedan gick vi till Tranan och drack några drinkar. Precis vad jag behövde för att min onsdag (som faktiskt var rätt bra trots allt) skulle bli perfekt. Bortsett från vissa småsaker (som tex min chef).

Egentligen borde jag hoppa i säng nu, men måste kolla vissa saker på datorn först. Tänk vilken ansträngning att slå på datorn bara för att... Det är ju inte som att det jag vill kolla nu inte kan vänta till imorgon. Jag är nog lite hopplös trots allt.

Redo för nyutexaminerade gymnasieelever

Käkade lunch på Kulturhuset med M. La då märke till att fontänen har blivit vattenfylld. Äntligen! Det är ett av de mest ultimata vårtecknen. Nu känns sommaren inte så långt bort, trots allt. Om några månader kommer den även att vara fylld med massa vitklädda, nykläckta artonåringar som hoppar och skriker att de har tagit studenten.
Men numera brukar fontänen tömmas på vatten i studenttider, har jag för mig. Kan det stämma? Det tycker jag är tråkigt. För även om den där fontänen och dess obelisk inte är något vackert inslag i Stockholmssiluetten, är den en källa till glädje.


          

Love will tear us apart

Att han betyder mycket för mig vet han om. Och ibland vill jag verkligen göra ett försök. Satsa. För jag gillar ju honom. Ibland känner jag mer för honom och ibland känner jag mindre. I lördags kände jag mer än vad jag brukar göra, det var annorlunda. Jag ville hålla om honom. Varför är det så?

Vi fungerar bra ihop, jag trivs i hans sällskap. Vi har lika tråkig humor, och vi gillar att tracka varandra. Det händer i omgångar att jag utvecklar ett behov av honom. Jag måste träffa honom. Jag saknar honom. Men det går alltid över.

Det är egentligen uppenbart att det inte är meningen att det ska bli han och jag - även om jag vacklar fram och tillbaka. Jag tror inte att jag skulle kunna älska honom på det sätt som man måste om man har en sådan relation. Det skulle inte vara rättvist mot någon av oss. I värsta fall skulle det bara driva oss ifrån varandra, hur mycket jag än bryr mig om honom.

Men kan vi verkligen fortsätta som vi gör nu? Vad händer om någon av oss träffar någon annan - på riktigt? Det har redan varit på väg åt det hållet, och även om jag blir glad (mest glad), så är det något som sticker till inom mig. Något som inte vill att det ska vara någon annan. Något som vill att det ska vara jag.


Sängen kallar

Dags att sova, annars kommer jag aldrig att orka upp imorgon. Och morgondagen kommer att bli en intensiv dag. Receptionen, men jag lär åka på massa andra saker ändå. Lunch med M. Middag med min danska vän Martin. Ska bli kul att skvallra med honom, höra vad han tycker om vår gemensamma chef.

Det får bara inte bli alltför sent imorgon. Måste försöka städa upp lite hemma, för på torsdag kommer N med Colfax. Jag ska vara kattvakt igen, denna gång över helgen. Kan vara bra om lägenheten är i fint skick då, för hon gillar inte dammsugaren.

Men innan jag slocknar - dags att tänka ut vad jag ska ha på mig imorgon, så att det problemet är ur världen.

Skitfula blommor

Är förresten extremt missnöjd med blommorna som vi fick till receptionen den här veckan. De är riktigt fula.


image219

I tvättstugan

Springer upp och ner till tvättstugan. Finns väl roligare saker jag skulle kunna tänka mig att sysselsätta mig med en tisdagkväll - som att titta på Ugly Betty och Desperate Housewives utan massa onödiga tvättstugeavbrott, till exempel.


    

Mina älskade stövlar

Mina röda stövlar. Skitsnygga. Billiga, då jag köpte dem på superrea. Klackar på 7cm, men man kan gå i dem en hel dag utan att få det minsta ont. De är helt perfekta.


    

Där försvann min långlunch

Har nyss pratat med Ingela. Hennes yngsta son är sjuk, och hon måste därmed vara hemma med honom imorgon. Detta resulterar i att jag får sitta i receptionen hela dagen - och min lunch blir begränsad till kl 12-13. Jag som hade tänkt ta långlunch, då jag ska träffa M. Nu blir jag inte flexibel överhuvudtaget. Så jäkla typiskt. På onsdagar hämtar vi dessutom kaffebröd på Vetekatten - något som vi gör på lunchen. Det tänker jag inte göra imorgon. Inte en chans i världen att jag hinner det. Vill de ha kaffebröd får någon annan av mina kollegor hämta det.Min prio imorgon är M.

Mon amour

Idag tipsar jag om The Plan, "Mon amour". Jag blev vansinnigt förälskad i den låten när jag hörde den för ett antal år sedan. Och det är svårt att inte falla lite för Theo Jensen.



Dela med sig av musik

Lunchade med Ingela idag. Kyckling med grönsaker i röd curry, mycket gott. Men jag måste ändå klaga på att det blev kyckling. Det är ju det enda vi äter till lunch - oavsett om vi köper med oss mat upp till kontoret eller äter ute.

Det stora samtalsämnet vid lunchbordet var musik. Ingela och jag delar musiksmak i mångt och mycket, vilket kan vara väldigt givande då vi tipsar varandra om nya artister och låtar som vi hör. Idag gillar jag främst Ingelas sätt att beskriva en låt som hon verkligen gillar, men som hon inte vet vad den heter eller vem som sjunger.

"Den har en konstig text, och han svär och säger knäppa saker"

Jag tog den på första försöket efter den beskrivningen. Markus Krunegård - Jag är en vampyr. Hon ska få låna skivan Markusevangeliet av mig. Ska även ta med mig Håkans senaste imorgon, och Peggy Lejonhjärta.


Trying to stay awake

Kom nästan inte ur sängen imorse. Förstår inte riktigt varför, för jag somnade ändå runt 23:30. Nu sitter jag här på jobbet och kan knappt hålla ögonen öppna. Dricker te för att inte knäppa av helt. Tror att jag får lägga mig tidigt ikväll. För det här funkar inte.


Rachel goes blonde

Jäkla tur att det bara är en peruk, för Rachel Bilson funkar inte riktigt som blondin.


image213

Shout Out Louds

Dagens musiktips: Shout Out Louds, "Tonight I have to leave it".



Pamela Anderson och enhörningen

Det har pratats en hel del om Pamela Anderson de senaste dagarna. Om att hon hoppade upp på en enhörning (fake, of course, då det inte finns sådana i verkligheten) på ett tivoli, och att det visade sig att hon varken hade bh eller trosor på sig under klänningen.
Detta visar bara hur media fungerar. Hon spelade in en promotionvideo för tv- kanalen E!, och var inte alls där som privatperson. Hon var där i business. Men tar man sig en titt på bilderna ser hon lite lätt sliten ut...


     

Farmors svampstuvning

Har precis avnjutit två rostade brödskivor med farmors svampstuvning. Det hamnar definitivt på topp tio på min lista över kulinariska läckerheter. Farmors svampstuvning är outstanding, så är det bara.


image209

Farmor gör dock inte sin stuvning på denna farliga svampsort. Tack och lov.

Helt fel dag

När jag kom ner till tvättstugan, efter att ha stått och sorterat tvätt i tjugo minuter, upptäckte jag att jag inte har tvättid förrän imorgon. Så mycket för mitt goda minne. Jag borde lära mig att skriva ner sådana viktiga saker i almanackan.


Hollywood makeover

Jäklar i min låda vad Evan Rachel Wood har förändrats. Kan det ha något att göra med hennes förhållande med Marilyn Manson? Nog för att jag gillar den nya stilen (Mansons ex Dita är ett klassiskt exempel på hur rätt det kan bli), men jag gillade Evan Rachel Wood som en snäll flicka. Tycker att hon borde återgå till de blonda lockarna.


    
                                                                              Före                      Efter

Prata i sömnen

Jag har alltid gjort saker i sömnen, ända sedan jag var liten. Gått runt, flyttat saker eller pratat. Men när jag har blivit äldre har detta inträffat alltmer sällan. Senaste beviset jag har på att jag faktiskt promenerade runt, är när jag en natt i mitten av mina tonår drömde att jag tryckte in något i en väldigt liten öppning. Jag fick pressa något enormt för att den här saken skulle få plats. På morgonen när jag vaknade och tittade på mitt datorbord, upptäckte jag att en liten kudde jag hade satt inkilad mellan bordsskivan och skivan som tangentbordet till datorn stod på. När jag försökte ta ut kudden fick jag slita ett bra tag för att lyckas - den satt fast alldeles för hårt. Inte så konstigt kanske, med tanke på att jag hade kämpat halva natten...

Att jag pratar i sömnen har, såvitt jag vet, inte hänt så ofta. Men när jag var i Australien pratade jag tydligen vid tre olika tillfällen. Alla gånger var språket engelska, vilket förbryllar mig lite. Anpassade jag mig så fort?
Jag sa:

1. How do I get out of here?

2. Superman - do you have him here?

3. So many people. Why are there so many people here?

Detta har jag fått höra från min kusin och hennes pojkvän, som sov i samma rum. Rätt komiskt, faktiskt.

Nu sov ju E över hos mig i lördags. Och enligt honom pratade jag en del då också. Dessvärre kommer han inte ihåg exakt vad jag sa. Något dumt, med all säkerhet.

Jag förstår inte varför jag har börjat prata i sömnen så ofta. Eller har jag alltid gjort det, bara att ingen har varit där och hört det, för att jag har sovit ensam? Men då borde J ha nämnt det, vi sov ju tillsammans varenda natt i ett halvårs tid, och en hel del nätter den övriga tiden som vi var tillsammans.
Min hetaste teori är att det är så många saker som gnager på mitt psyke just nu, vilket resulterar i att hjärnan arbetar extra mycket på nätterna. Men vad gör man åt det?


Bevaka min tvättid

image204



Har tvättstugan idag, och den här gången ska jag bevaka min tid som om det gällde livet. Nu är jag trött på att folk kommer och snor åt sig MIN tid. Nästa person som gör det ligger pyrt till.
Det är tråkigt att tvätta. Men ännu värre är det att stryka. Och tvättar man måste man oftast stryka åtminstone något plagg (jag brukar fuska genom att hänga kläderna på galgar, så att de hänger ut sig och allt det skrynkliga försvinner).

Den här gången ska jag slänga alla strumpor som är trasiga. Ska bara komma ihåg det.

Föda åt en vithaj

Den här bilden är helt fantastisk. Den lilla sälen är chanslös mot den hungriga vithajen. Titta på de där tänderna. Aj. Titta på hajens storlek. Kan tänka mig att den är ett antal meter, då sälar oftast inte är pyttesmå.
Det är såna här bilder som gör att jag hellre badar i poolen än i havet. Ja, den där sanden som man får överallt gör väl sitt till, men rädsla för hajattacker finns också i bakhuvudet. Och jag som ville dyka i hajbur när jag var i Australien... Jag hade väl fått panik så fort jag såg skymten av en hajfena.

image203
Foto: BBC

Martin från Danmark

Martin från Danmarkskontoret kom till Stockholm inatt. Han och övriga skandinaviska IT- killar ska hålla på med något projekt ute i Solna. Jag har inte träffat Martin sedan Tyskland i maj, så det var riktigt kul att se honom imorse. Vi har varit alltför dåliga på mailkontakten.

Förhoppningsvis hinner vi gå ut och käka någon kväll den här veckan. Riktigt säker kan man aldrig vara - kan tänka mig att min chef (som ansvarar för det här projektet) kommer kräva att de sitter sent på kvällarna.

Nu går jag runt och luktar herrparfym, efter att ha kramat honom imorse. Det är i och för sig en rätt angenäm doft, men jag ser hellre att den sitter kvar på den person som parfymen är ämnad för.


The Bourne Identity

The Bourne Identity visas just nu på TV 4. Det är inte längesedan den visades på tv, men likt förbannat sitter jag som klistrad. Har även sagt till M att titta (han har inte sett någon av Bourne- filmerna). Då ska han bara se The Bourne Supremacy också, så kan vi hyra The Bourne Ultimatum sedan. Det är den av de tre filmerna i trilogin som jag inte har sett, och varje gång vi hyr film, M och jag, står jag och suktar efter den. Han har inget problem med att se den tredje filmen först, men jag vägrar låta honom förstöra för sig på det sättet.


image202

Onsdag

Har nu bokat upp mig på lunch med M på onsdag, innan han åker till London över helgen. Det är inte så ofta vi lunchar han och jag, trots att vi faktiskt jobbar rätt nära varandra. Det borde vi göra oftare.

Konsertoutfit



Den här trasan hade jag på mig på konserten igår. Köpte den i veckan, och nu är jag kär i den. Hade pantalonger under, då det igår fortfarande var vinter ute (men mycket hjälpte det när jag även invigde min nya vårjacka och dessutom glömde halsduken hemma). Den finns även i gult och rött, har jag sett. Man kanske ska förse sig med ytterligare en färg...

Det kanske kan tyckas lite avklätt att gå på konsert i en axelbandslös klänning mitt i vintern, men det var perfekt. Man blir ju rätt varm att under flera timmar stå inklämd bland massa människor, som hoppar och utsöndrar värme. Med denna klänning blev det inte alls så varmt som det ibland kan bli.
Efter konserten gick vi till Pelikan, där jag drack drinkar och E drack öl. Och då passade min partyoutfit in väldigt bra. Det spelades för övrigt mycket bra musik på Pelikan. Kan varmt rekommendera det stället om du befinner dig i Stockholm.

Mönstrat

Har köpt två nya klänningar, en från GinaTricot och en från H&M. Gemensamma nämnare för dessa är att båda är mönstrade, axelbandslösa och kostade 149:- styck. Mycket överkomligt pris. Och jag har under flera års tid varit på jakt efter en enkel svart klänning med vita prickar. Now I´ve got one.

 

Hjärtskärande

"Minnen av Aprilhimlen" tillägnad Anders Göthberg. Jag tror aldrig att den har varit vackrare. Och jag tror aldrig att jag tidigare blivit så berörd av den tidigare.



Young and hairy

Dagens musiktips: Elias & The Wizzkids. Såg dem live när de var förband åt Florence Valentin i höstas, och har även något minne av att jag såg dem på Popaganda för några år sedan. Låten nedan heter "Young and hairy".



Han lämnade en lapp

E sov över hos mig igår. Vi behövde prata, och sedan blev klockan alldeles för mycket för att han skulle åka hem. Tyvärr finns det så mycket att säga, men jag vet inte hur jag ska få fram det. Jag kan helt plötsligt inte formulera mig. Det blir bara konstigt, och jag får endast fram hälften av det jag vill säga.
Varför måste det vara så svårt med honom? Och varför måste det vara så svårt att veta att det skulle kunna vara så bra, om det bara hade funnits det där som krävs? Det räcker inte med att älska någon.

När jag vaknade imorse satt han i min soffa. Han hade skrivit en lapp till mig. Hur ska jag tolka det?


image196

Lakritspuck

Jag har provat den nya versionen av Lakritspuck, som GB lanserar i år. Och jag blev faktiskt besviken. Den har ju funnits i flera omgångar, men den var som godast när jag var liten. När det var vaniljglass med lakritsöverdrag och sedan två "hål" mitt i glassen med flytande lakritsgucka.
Jag förstår inte varför de ska hålla på och ändra på den. Låt den vara som den var förr. Vi som är tillräckligt gamla för att veta hur det var, kommer bara bli glada. Och ungarna som är födda efter att Lakritspucken försvann ur GB:s sortiment kommer inte ha något att jämföra med, och kommer därmed inte att lida heller.


image195


Vårpromenad

Passade på att promenera lite i det vackra väder som denna dag bjuder på. Äntligen är våren här, och jag hoppas att den är här för att stanna. Det vore ett hån om det blir kallare igen. Nätterna är fortfarande iskalla, men det är väl bara att acceptera och ta på sig vinterjackan om man ska springa ute så sent. Nu är det 14 grader varmt, och vårjackan funkade alldeles utmärkt. Såg några knäppisar som gick omkring i kortärmat, men det ska mna nog passa sig för än. Nog för att det är varmt, men varmt är det fan inte.

   

     

   

Utlandssemester i sommar

Har pratat med Marielle, och vi har beslutat att vi ska försöka åka utomlands i sommar. Förhoppningsvis är inte alla solresor slutsålda än. Med min tur lär väl den svenska sommaren bli kanonfin i år, speciellt veckan vi åker. Men det kan ju inte garanteras, så det är väl lika bra att själv söka upp solen. Fick jag välja skulle jag åka någonstans redan nu. Bara för att slippa allt elände här hemma.


Hon var väl kärleken, han var i mitten av en Hurricane!

Hurricane Gilbert, den bästa låten på skivan Ett kolikbarns bekännelser. Att höra den live ger rysningar av välbehag genom kroppen, och om man inte avgudar Håkan och hans bandvänner sedan tidigare gör man det garanterat efter. Den har blivit en självklar låt på Håkans konserter, och tyvärr har jag inte någon version av den från igår, men jag lägger här upp en liten film som jag hittat från Gröna Lund i somras.
Kan tyckas jävligt B att lägga upp en gammal version när jag var på en annan konsert igår, men man tager vad man haver. Det är låten som är det viktiga.


Brännö Serenad på Arenan

Håkan igår var alldeles fantastisk, precis som väntat. 22 låtar, det kändes som att det aldrig ville ta slut. Det var dessutom en väldigt bra blandning av låtarna - tagna från alla hans skivor med egenskriven musik. Och hela 5 låtar från första plattan tycker jag är väldigt bra prioriterat.
Det enda som jag saknade var att få höra "Jag har varit i alla städer" och "För sent för Edelweiss". Å andra sidan fick vi ju "Förhoppningar och Regnbågar", vilket inte är fy skam det heller. Och en otroligt vacker version av "Minnen från Aprilhimlen", tillägnad Anders Göthberg. Blödig som jag är kunde jag knappt hålla tårarna tillbaka.


Dags för Håkan

Nu ska jag lämna mitt trygga hem för att åka och träffa E. Vi ska käka nåt innan Håkan- konserten senare ikväll.

Vi kommer ha den bästa tiden i våra liv.

Domino Dancing

Stallet idag igen. Skulle egentligen ha haft Sansero, men bytte med Anna till Domino. Jag gillar båda hästarna, så för mig spelade det inte så stor roll. Fick inte riktigt tag om honom först, men mot slutet gick han väldigt fint.
Fick kläm på vissa saker som jag gör, som hindrar mig från att bli bättre. När jag tänkte mer på dem och rättade till dem, löstes många andra knutar upp. En lärorik lektion.



Nu kan du få mig så lätt

Dagens Håkan - Nu kan du få mig så lätt. For obvious reasons.


Lägesrapport

Dags att förflytta sig till sängen. Är rejält trött vid det här laget. Maten blev bra, och jag har till och med diskat ikväll. Bra jobbat, Helena. Mycket oväntat initiativ.

Nu ska vi sova. Om M lyckas hitta tillbaka från köket. Min lägenhet är ju som bekant så stor att man lätt går vilse.


Helena - Fiskfilearen

Sitter och kikar på platsannonser, och jag tror bestämt att jag har hittat det perfekta jobbet för mig.


Fiskfileare

Vånö Fiskodling AB

Publicerad: 2008-03-26, Annons-ID: 1297697

Värmdö (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2008-05-09

Vånö Fiskodling är ett litet familjeföretag. Vi arbetar med uppfödning och förädling av regnbågslax utanför Nämdö i Stockholms skärgård.

Vi söker dig som har erfarenhet av att filea fisk och är allmänt händig. Du kan tänka dig att bo på en liten ö i skärgården under arbetsperioden. Bostad finns.

Dina arbetsuppgifter är bl.a. upptagning, rensa och filea fisk. Du kommer även att deltaga i övrig förädling som t.ex. rökning och gravning. Andra göromål som kan förekomma är sortering och matning av fisken. Även underhåll och reparationer kan ingå i ditt arbete.

Lunch på Kalori

Dagens lunch intogs på Kalori, och det jag åt fiskgryta och råris. Mycket gott - och dessutom nyttigt. Inte ofta jag lyckas kombinera ihop de två sakerna vad gäller mat, så det blir pluspoäng.
Borde lära mig laga mer nyttig mat. Eller kanske lära mig att laga mat överhuvudtaget. Det är kanske snarare den rätta änden att börja i.


Hjälp med Stockholmsaktiviteter!

Har tagit på mig att hjälpa en kollega att klura ut saker som man bör göra om man som turist kommer till Stockholm. Hon har nämligen en vän från Tyskland som kommer på besök idag och stannar till söndag. Allt tysken vill göra är att besöka isbaren, men den öppnar ju inte förrän 26 april. Och min kollega har ingen aning om vad man bör se om man kommer hit.

Ja ghar kommit på två saker. Skansen och Fjällgatan. Är det någon som har något annat bra förslag får ni hemskt gärna tipsa mig om det. För i mitt huvud står det still.

Förkylningen är värre

Nu när jag har varit vaken i några timmar märker jag att min förkylning har blivit värre än vad den var tidigare. Och jag är inte dummare än att jag förstår att det var den där jäkla kylan i isbaren på Nordic Sea Hotel igår som gjorde det. Det var alldeles för kallt där för att det skulle vara nyttigt för min redan sjuka kropp.
Om jag tar en alvedon eller ibumetin eller vad vi nu har för tabletter på jobbet, trycker i mig min hostmedicin och hoppas på det bästa - då kanske jag ka nbli frisk till ikväll... Det är i alla fall värt ett försök.  För ikväll kommer M över på middag, är det tänkt, och det är inte kul att sitta och snörvla då.


Vart du vill så fort du kan

Nu börjar det dra ihop sig inför lördagens Håkan- konsert, och därför tycker jag att det inte är mer än rätt att utnämna en av hans låtar till Dagens musiktips. Lotten faller på "Ramlar" den här gången.


Dagens mönstrade tunika

Tunikan jag har burit idag är mönstrad i svart och vitt. Det är en av favoriterna i min garderob, och den ser ut såhär.


 

Cold as Ice

Är nyss hemkommen från Nordic Sea Hotel. Var en mycket bra presentation av de olika konferensrummen, och jag hoppas verkligen att mitt jobb kommer att lägga konferenser där.

Men det jag var mest nyfiken på var ju Isbaren. Den har nypremiär den 26 april, och temat den här gången är grafitti. Vanligtvis kostar det 180:- att besöka isbaren, och då ingår en drink. Men såvitt jag har förstått det får man endast vara där inne i 40 minuter. Så man får inte så mycket för pengarna...
Idag kostade det gratis.




   

 

   

 

   

Den där chokladen igen...

Nu ska jag bara tjata om den där chokladen en gång till. Den bör ätas med andakt då 6 bitar kostade 30 kronor. Åt helvete för dyrt, anser jag.

Chokladen är fixad

När klockan slog 17 drog jag på mig jackan och sprang ner till kiosken på hörnet. Nu sitter jag åter på jobbet och trycker i mig min choklad. Den smakar precis så gott som jag föreställde mig att den skulle göra. Nu är jag lite gladare.

Döda för lite choklad

Jag är ruskigt sugen på choklad. Helst ska det vara den där vita chokladtryffeln som de säljer i butiken nere på hörnet. Men vilken choklad som helst går egentligen bra. Bara jag får mitt sug stillat.


image168

Febrig

Börjar känna mig lite lätt febrig. Är det dags för den här jäkla förkylningen att bryta ut på riktigt? Det har jag inte tid med. Inte innan måndag i alla fall. Imorgon ska jag ha M över på middag och på lördag ska jag på Håkan Helsltröm. På söndag vill jag inte vara sjuk heller. Men på måndag går nog bra. Då ska jag itne göra något annat än jobba, och det slipper jag mer än gärna ett par dagar.

Aldrig avbetalning

Det HÄR är ett bra exempel på varför man inte ska köpa saker på avbetalning. Se Lyxfällan ikväll kl 20:00 på TV3.

Själv har jag aldrig riktigt förstått varför folk köper på sig saker som de egentligen inte har råd med. I vissa fall kan avbetalning vara bra, men folk använder sig av det alldeles för ofta. Har man inte pengar till något man vill ha, ska man inte köpa det. Vad hände med att spara ihop tillräckligt med pengar, för att sedan kunna betala hela summan på en gång?

Inte konstigt att människor (framför allt unga människor) skuldsätter sig idag. De ska hela tiden ha de senaste prylarna på marknaden, och har kanske inte alltid en ekonomi som stödjer detta. Klart att jag kan förstå att det är svårt att stå emot ett erbjudande där man får betala 200:- i månaden istället för 8000:- på en gång. Men tyvärr händer det alltför ofta att dessa pengar, som verkade så fjuttiga, växer till en stor skuld som till slut blir omöjlig att hantera.

Mitt råd är att spara ihop alla pengar först, och sedan köpa det du vill ha. Då är problemet vad gäller betalningen ur världen. Och om du inte orkar spara för att det känns som att du ändå aldrig får ihop de där pengarna - då har du kanske egentligen inte råd att köpa den där saken överhuvudtaget.

Konserter att se fram emot

Har tagit mig en liten titt på konsertkalendariumet för de närmaste månaderna. och upptäckt att det kommer var amånga bra liveakter på scen. Här är de jag har hittat hittills som jag gärna vill gå på.

- Håkan Hellström, 19 april, Arenan (har biljett)
- Tingsek, 24 april, Debaser Medis
- Alf, 25 april, Debaser Slussen
- Vapnet, 30 april, Debaser Medis
- Juvelen, 9 maj, Debaser Medis
- Where The Action Is, 14 juni, Stora Skuggan/ Universitetet
- Markus Krunegård + Autisterna, 17 maj, Debaser Medis
Lars Winnerbäck, 9 augusti, Zinken

Det kanske kan bli några roliga månader trots allt. Vill gärna hitta någon att gå med. Så om du bor i Stockholm och känner att du har lust att haka på - hör av dig. Och tipsa gärna om andra bra konserter.

Mera Miley

Här är Miley Cyrus i ännu en klänning som jag vill ha. Designer är Roberto Cavalli.

image163
Foto: Stephen Lovekin / Getty Images

Miley´s mönstrade klänning

Gillar den mönstrade DKNY- klänningen som Miley Cyrus har på sig på den här bilden. Hade jag haft pengar hade jag nog inhandlat en likadan.

image162
Foto: Kevin Mazur/ WireImage

What about the Icebar?

Ingela är sjuk idag. Det är henens visdomstand som krånglar, hon har fått någon form av inflammation. Så min dag spenderas i receptionen, vilket i och för sig är rätt skönt då jag inte har någon som helst arbetslust vad gäller övrigt arbete. Det tackar vi min chef för.

Dessvärre skulle jag och Ingela ha gått på det där eventet på Nordic Hotels idag. Nu står jag här ensam. Får väl försöka ragga upp någon annan som också vill se den nya isbaren. Borde väl lyckas hitta någon i alla fall. Hoppas jag.

Oups, jag glömde

Har visst glömt att ta min hostmedicin idag. Det kom jag på nu när jag nästan fick andnöd på grund av en härlig hostattack. Kanske man ska rota fram pillerburken så att det kan bli någon ändring någon gång.

On the radio

Dagens musiktips från mig till dig får bli The Concretes "On the radio".


Äckliga skorpor

Jag är hungrig. Tänkte ta mig den sedvanliga eftermiddagsmackan, bestående av knäckebröd och ost. Men då är det hårda brödet slut. Det enda som finns i skåpet är några torra skorpor. Vi brukar ha flera olika sorters skorpor, naturell, fina och kardemumma. Självklart finns bara de naturella kvar. Ingen hit. Torrt och äckligt. Värdelöst.

Han som blockade Facebook

Har precis bokat hotell åt mannen som såg till att Facebook blev blockat från jobbets datorer (i hela Europa). En onödig åtgärd, enligt mitt tycke. Men jag lyckades hitta ett rum åt honom. På samma hotell som jag har bokat in Martin från Danmark (som han ska träffa här i Sverige).
Det hamnade även på mitt bord att boka hotell åt en tredje karl som kommer till Sverige i samma ärende. Lyckades, efter en felbokning, att boka in honom på rätt datum på samma hotell. Med tanke på att det är någon mässa i stan nästa vecka trodde jag att det skulle vara näst intill omöjligt.  Så nu är jag nöjd. Och glad. Men mest nöjd.

Släpa glas

Har ägnat min lunch åt att inhandla nya koppar och glas till jobbet. Med andra ord - lunchen blev till tjäntseärende. Nu har jag ont i axlar och rygg. Tack för den. (Det är dessvärre den enda tacken man får, dessutom. Aldrig någon som säger något om att man fixar med såna saker).
Roligare kan man ha. Men såg en förvaringslåda på Granit, som eventuellt kan vara intressant. Ska kolla upp om den funkar för användningsområdet, så återkommer jag om det sen.

Pokerdrottningen får vila idag

Nej, då var det slutgiltiga beslutet klubbat. Det blir ingen poker idag - trots att Jessica är frisk. Anders har bokat upp sig på fotboll istället. Inte så snyggt... Men han kommer att få sitt straff.

Så min eftermiddag består nu i att inte göra någonting. Städa, möjligtvis. Det hinner jag inte imorgon, och på fredag får jag besök. Då måste det vara rent och snyggt. Får ta mig i kragen idag och göra ett ryck.

Hela morgonen i möte

Vi har alldeles för många möten på mitt jobb. Och de tar alldeles för lång tid. Ibland klänns det som att det enda jag gör är att gå från möte till möte.
Idag har jag suttit från kl 09:00 fram till nu, kl 10:50, och gårr igenom Accident and Health- relaterade frågor. Mycket är som att banka huvudet i en betongvägg. Man blir inte klokare eller kommer fra mtill någon bra lösning.

Dags att lägga in en extra växel. Som jag inte har, för jag trivs inte på mitt jobb för tillfället.

Någonstans i sommar

Skulle verkligen vilja åka utomlands i sommar. Till solen, gärna Grekland. Där har jag aldrig varit, och jag vill verkligen se resterna från antiken innan jag dör. Eller Egypten. Eller varför inte den spanska solkusten. Eller Italien. Sola, bada, upptäcka.
Och om inte resan går till solen, då vill jag besöka en storstad. Barcelona, Rom, Aten, Berlin. Det finns så många städer jag ännu inte har besökt. Alltför många.



Ashlee gravid?

Det sägs att Ashlee Simpson är gravid. I onsdags tillkännagav hon och hennes pojkvän Pete Wentz att de gått och förlovat sig. Nu säger ryktet att de även ska ha barn ihop. Fakta eller inte? Oavsett så lär det visa sig om några månader.


image160

The game is on

Har precis pratat med Jessica. Hon är frisk från sin sjukdom (Som för övrigt var de där hemska utslagen som hon får ibland. Den här gången slapp hon dock andnöden.), och kommer att komma till jobbet imorgon. Hon är helt på för att spela poker imorgon. Så Operation övertalning av Anders inleds imorgon bitti. Upptäcker vi att hans ursäkt är crap, kör vi över honom.


image159

Dagens musiktips

Santa Maria med låten "Every Time". För er som inte känner igen henne kan jag meddela att hon även är medlem i gruppen The Concretes. Kuriosa: Jag och Maria pluggade konstvetenskap tillsammans på Södertörns Högskola för ett antal år sedan.


Vy från mitt fönster

Grått och tråkigt. Det hade lika gärna kunnat vara oktober, och inte mitten av april. Det här är vad jag ser när jag tittar ut genom mitt fönster. Ingen rolig syn. Jag längtar tills träden grönskar och blommarna blommar. Men den tiden kommer. Och då ska jag komma ihåg att fota, så att ni får se skillnaden.


image158

Ögonfransböjare a la punk

Gillar min ögonfransböjare från Urban Outfitters. Den är riktigt fräsig, och betydligt roligare än alla andra ögonfransböjare jag har sett i mina dar.



Desperate Housewives ikväll

Ikväll är det säsongpremiär på Desperate Housewives. Jag vill minnas att det senaste avsnittet som visades var rätt spännande. Om du missade det kan du se det i repris ikväll kl 20:00. Direkt efter sänds säsongpremiären. Jag kommer i alla fall att sitta som klistrad framför min 32- tummare.

image155

Helena har en vän med körkort

E körde upp idag. Utan att ha några detaljer kan jag säga att han klarade sig. Han har tagit det där jäkla körkortet, som har legat som en tät dimma runtom honom under så lång tid. Han har verkligen haft ångest inför allt vad körkort heter.
Jag blir så otroligt glad för hans skull! Och för min skull också, för min dag blev genast mycket, mycket bättre. Jag har ytterligare en vän med körkort! Snyggt jobbat E!

Detta firas med En vän med en bil. Så klart.


Törnrosas slott

Slottet Neuschwanstein i södra Bayern i Tyskland stod modell för Törnrosas slott i Disneys saga. Det är otrolgit vackert. Det har jag sett på bild. Jag har nästan varit där, och jag ångrar att jag inte har varit där.

Det var i maj förra året, när vi hade fotbollsturneringen Yves de Nys med jobbet. Då var vi i södra Tyskland. En av utflykterna man kunde åka på var till just Neuschwanstein, men jag valde att titta på fotboll istället. Det kan jag ångra lite idag. Jag har sett bilder därifrån, som andra kollegor tagit, och det är fantastiskt vackert. Ett riktigt sagoslott.

image154

Isbaren eller presentkort på resor?

Jag och Ingela har blivit inbjudna till Nordic Sea Hotel på torsdag, för visning av deras nya energirum, konferensrum och liknande. Vi går enabrt dit för att spana in den nya isbaren.
Nu har vi idag fått inbjudan till ett annat event samma dag. En inflyttningsfest hos resebyrån vi använder oss av. Där komemr det att lottas ut presentkort på flygbiljetter, resor till Indien, weekends och hotellövernattningar.

Jag har aldrig varit på Nordic- hotellen och vill hemskt gärna se hur det ser ut där. Och jag vill verkligen se isbaren - utan att behöva betala 180 spänn, som man måste göra i vanliga fall.
Och jag vill verkligen ha chansen att vinna resor. Och träffa de som har hjälpt oss boka resor när det har varit svårt att hitta något själv.

Varför ska det vara så svårt för? Hur skulle du välja?

Mätt och belåten

Åt cannelloni till lunch. Nu är jag extremt mätt. Magen känns alldeles uppblåst. Men det var gott.
Borde göra ett ryck nu på eftermiddagen vad gäller arbetet, men jag har svårt att koncentrera mig. Vet inte riktigt vad jag ska ta tag i. Eller ens vad jag har att göra. För mycket som snurrar i huvudet på mig. Andas.

Pokerkvällen inställd

Morgondagens pokerkväll är inställd. Förklaringen till detta är att Jessica har gått och blivit sjuk, och Anders har kommit på att han har andra åtaganden den kvällen. Frågar du mig, misstänker jag starkt att de räds min skicklighet med korten. Vem skulle inte göra det? Jag har ju studerat Celebrity Poker Showdown, avsnittet där deltagarna bestod av karlarna från Desperate Housewives.

Soffan- min värsta fiende

Jag förstår inte varför, men jag har en tendens att somna på soffan. Varje kväll. Jag vetatt det inte är bra, men det blir så ändå. Jag kan inte förklara det.
Igår somnade jag med datorn på magen direkt efter 100 höjdare. Jag vaknade 03:30, två timmar innan jag skulle gå upp. Jag fick lite mer än två timmars sömn i min säng. Inte konstigt att jag har ont i kroppen idag, och känner att det spänner i huvudet. Jag måste lära mig att lägga mig i sängen när jag känner mig trött. För det här kan jag inte acceptera längre.

Högklackat inomhus

Har hela kvällen gått runt med mina svarta pumps inne i lägenheten. Jag köpte dem för längesedan, har för mig att det var någon gång i höstas, men har inte använt dem en enda gång. De klämmer lite för mycket fram på foten. Tråkigt, med tanke på att de är riktigt söta.
Jag tycker att det är onödigt att ha skor som jag inte använder. Därför har jag beslutat mig för att töja ut de här pumpsen, så att de ska bli betydligt bekvämare att gå i. Då kommer jag använda dem hela tiden, och de kommer att bli mina favoritskor. Jag har nästan lyckats övertyga mig själv.

Har de senaste dagarna gått omkring i pumpsen hemma i lägenheten. Ja, nu springerj ag inte runt alltför mycket här hemma, men när jag går någonstans sitter de på fötterna. Har inte märkt någon skillnad hittills, men ger jag det bara lite tid, så... Någon gång måste de bli bekväma.

Sköldpaddan som spydde

Platsen är Hyde Park i Sydney. Jag tycker om fontänen. Jag tycker om fontäner i allmänhet, men den här sköldpaddan som spyr ur sig mängder av vatten är underbar. Humor, som inte är menad som just humor.


Dagens musiktips

Mina Laakso skivor och Markus soloskivor har äntligen anlänt! Jag är överlycklig, även om jag anser att det tog lite väl lång tid (att cdon.com säger att det tar 3-6 arbetsdagar bryr jag mig inte om, det är för lång tid med över en vecka).

I vilket fall som helst tänker jag fira detta genom att utnämna Laaksos eminenta låt "Aussie Girl" till Dagens Låt. Mitt bästa musiktips just nu.


Konstiga drömmar

Har drömt hela natten. Jag blev kidnappad, men följde med utan att konstra. Det var någon annan med också, någon jag känner. Vi blev förda till en stor båt, som liknade en betongbunker. Magnus Uggla var med i drömmen. Och hon som spelar Brookes mamma i One Tree Hill. Och jag var inte ett dugg rädd.

Och jag är inte ett dugg utvilad. Kom nästan inte ur sängen imorse. Kände mig helt golvad. Var dessutom alldeles röd på högra ansiktshalvan, som hade legat mot kudden. Kände mig lagom snygg. Kul att dagen börjar bra. Härliga måndag, som jag har längtat.

Nittiotalsnostalgi

Nittiotalet försåg oss med en hel del tveksamma musikakter. Men en grupp som jag verkligen gillade då, och än idag kan säga att jag tycker om, är Ace of Base. Jag blev toksåld på deras debutskiva. Det var Happy Nation, The Sign och All that she wants för hela slanten under många år.
Jag kan med gott samvete säga att jag fortfarande tycker att deras första skiva är bra (annars brukar ju ofta sånt där ändras rätt kraftigt - jag var ju trots allt inte ens tonåring när jag fastnade för dem). Vad tycker du? Kan man fortfarande lyssna på Ace of Base utan att skämmas?


Resultat: Operation Garderobsrensning

Nu är jag klar med min garderobsrensning, och det är dags att summera ihop resultatet.

Jag har kasserat:

- 9 linnen
- 5 bh:ar
- 2 kjolar
- 2 par byxor
- 3 t- shirts
- 1 blus
- 5 toppar
- 2 polotröjor
- 1 munkjacka
- 2 tröjor
- 1 nättröja

När jag ser det på pränt ser det väldigt mycket ut, blev upptäckte jag nu. Men det är det inte. Garderoberna är precis lika fulla som förut (kan kanske ha något att göra med att jag nu har stuvat in massa nyshoppade kläder som itne fick plats tidigare). Jag måste erkänna att jag är lite besviken, även om jag är aningen stolt över att jag ändå lyckats rensa ut någonting överhuvudtaget.

Nästa projekt får bli att skaffa en låda under sängen, där jag kan lägga massa saker som inte hör hemma i min byrå (för de är inte kläder). Fixar jag detta, innebär det att jag får ytterligare två och en halv byrålådor att fylla med kläder.
Skulle även behöva hitta en lösning för alla mina skor. De finns överallt. Det är som att de förökar sig (Bevis på detta måste ju vara att jag har likadana skor i olika färger. Flera olika Converse, flera olika andra tygskor. Har två par exakt likadana leopardmönstrade skor. Illa.). Men det får bli ett senare problem.

På tal om frukost

Det finns frukostar och så finns det frukostar. Man kan inte tro att det är samma person som har tillagat båda dessa frukostar. Bilden nedan visar vad kusinens pojkvän Kevin gärna äter till frukost när han inte ställer sig och fixar med bacon and eggs och tomater och svamp och gud vet vad.



Fiskpinnar och vita bönor. Jag blir fan mörkrädd.

That great love sound

Är förtjust i den här gamla Raveonettes slagdängan. Har inte lyssnat så mycket på bandet i övrigt, men det här är bra.


Söndagsfrukost - om ändå

Om jag fick välja, vilket jag ju egentligen får men är för lat för, skulle jag vilja äta riktiga söndagsfrukostar. Såna där som man har lagt ner massa tid på. Helst skulle jag ju inte äta dessa frukostar ensam, nej jag skulle ha en trevlig karl mitt emot bordet (observera nu att jag inte menar ett tillfälligt ragg, utan någon som är på gränsen till ringmärkt).

Helst skulle våra frukostar se ut som på bilderna nedan. Jag inser ju självklart att jag får tänka bort den fantastiska terassen (jag har ju bara en fransk balkong). Och trädet bakom där kakaduorna brukar sitta och skrika på mornarna. Det enda jag egentligen kan säga att jag har är min klänning och mina glajjer. Jag har inte ens sol. Men jag skulle gärna vilja ha det och allt det andra.

   

Känner du igen henne?

Sprang på den här bilden. Känner du igen vem det är?

image129


Idag gör hon inga fula grimaser framför kameran. Hon försöker snarare hålla sig borta från allt vad kameror heter. I alla fall när hon är off duty.



 

Idag, några år senare, ser hon ut såhär.


Foto: Scanpix

Prinsessan Madeleine Bernadotte så klart.

Dagens musiktips

Idag är det Lasse Lindh som gäller. Är vansinnigt förälskad i den här låten. "Du skär".


För mesig

Mitt motto för garderobsrensningen är "Show no mercy!". Kan erkänna att det går sådär... Kläder som jag inte använt på ett par år får stanna ändå. Den vanligaste förklaringen till detta är "Men det här är ju sommarkläder, kan inte slänga dessa nu. Jag avvaktar till efter sommaren - har jag inte använt dem då blir det bye bye".
Så borde jag inte tänka, jag vet. Men jag kan inte låta bli. Måste tuffa till mig lite. No mercy!

Adjö favoritbyxor

Jag slänger mina gamla favoritbyxor. De var mitt favoritplagg i mina sena tonår, svarta och extremt utsvängda. Skitsnygga, det tycker jag fortfarande. Men de har ett hål i grenen, och då materialet är för tunt för att det ska gå att laga har de bara hängt i garderoben de senaste tre åren. Jag har tidigare varit nära att slänga dem, men inte klarat av det enbart pga nostalgiskäl. Men nu får de verkligen inte plats längre. Ut med favoritbyxorna! And never look back.

36 bh:ar i min ägo

Operation garderobsrensning har börjat. Jag har upptäckt att jag har 36 st bh:ar i min ägo. När köpte jag på mig alla dessa bysthållare? Och viktigare - använder jag verkligen alla? Det ska jag ta itu med nu. Ut med de jag inte använder. Show no mercy!

image128

Ett resultat av...?

Elfte plats på mest lästa bloggar på webblogg- listan. Jag kanske borde varit gladare än vad jag är. Jag har tyvärr insett att det är ett resultat av att jag suttit hemma både fredag och lördag kväll. Klart jag har tid att blogga. För jag är en mupp som inte gör något på helgerna, bara sitter hemma i min ensamhet.

Nej, nu är jag lite hård mot mig själv. Min elfteplats är ett resultat av att jag är sjuk, och inte kan vara ute på stan och springa. Jag måste vara hemma och kurera mig. Och då kan jag lika gärna sitta framför datorn. En elfteplats, not bad.

Håkan i Scandinavium

Läste Aftonbladet och såg att Håkan Hellström fick 5 plus av 5 möjliga för sin konsert i Scandinavium igår. Totalt körde han 22 låtar, vilket är rätt imponerande. Det bådar definitivt gott inför nästa lördag när han spelar på Arenan i Stockholm. Jag ska dit med E. Något att se fram emot, speciellt som jag är lite smådeppig nu. En glädjeinjektion bestående av Håkan är precis vad jag behöver.

image126
Foto: Rolf Andersson

Just det...

Och så var det ju det där med att rensa garderoben... Jag har  varit vaken i lite drygt 20 minuter. Jag har fortfarande inte klätt på mig. Jag har fortfarande inte ätit något. Jag har fortfarande inte gjort en ansats att ta tag i min dag. Men jag har i alla fall satt mig i soffan. Och jag har slagit på tv:n (som jag inte tittar på, utan bara har som sällskap - precis som vilken annan pensionär som helst).
Dags att sätta fart?


Dagens Dusty

Det är på tiden att jag kör en Dagens Dusty Springfield igen. Den här gången har turen kommit till låten "I only want to be with you".


White Stripes

Sitter i min soffa och lyssnar på White Stripes. Mycket trevligt såhär på lördagsnatten. Därför delar jag med mig. Seven nation army.


Var är min Markus och Laakso?

Nu börjar jag bli lite lätt förbannad. I söndags beställde jag skivor från cdon.com. Blandat Laakso och Markus Krunegård solo. I onsdags fick jag ett mail att skivorna var utskickade. Jag har fortfarande inte sett röken av dem. Och jag har inte fått någon lapp i brevlådan om att jag måste hämta ut dem på posten. Helkonstigt. Har de försvunnit i posthanteringen eller är de bara lite sena? Det ska ta 3-6 arbetsdagar att få sin beställning levererad. Har jag inte fått skivorna på måndag tänker jag fan ringa.

image125
Foto: Paul Hansen

The Butterfly Effect

Filmen The Butterfly Effect går på tv. Kul, tänkte jag. Då har jag en film att titta på som jag inte har sett - alternativet var Intolerable Cruelty på en annan kanal, som jag inte bara har sett utan även tyckte var sådär.
Men nu, lite drygt en halvtimme in i filmen, inser jag att det här har jag sett förut. Känner igen precis allting som spelas upp på min tv. Tråkigt. Där försvann lite av glädjen med min hemmakväll. Men jag kan väl fortsätta titta så länge jag inte blir helt uttråkad.

image124

En klänning för mig?

Jag kan inte få nog av klänningar. Funderar på att utöka min garderob med ytterligare en (det räcker tydligen itne med de två jag skaffade mig i veckan som gick). Har en topp i samma mönster, men vad sägs om att inhandla klänningen också? 298:- på H&M. Definitivt något att klura på.


Om jag springer

Funderar på om jag ska ta och springa ner till affären och köpa mig lite glass. Känner mig sugen på något sött, och glass funkar alla dagar. Om jag springer hinner jag förhoppningsvis tillbaka lagom till Sverige pussas och kramas börjar.

image121

Bitter

Jag har precis insett en sak om mig själv. Jag är bitter. Bitter på det mesta. Bitter på kärleken, bitter på jobbet, bitter på livet. När hände det? Jag har en känsla av att det började för lite drygt två år sedan, och sedan har smugit sig på mer och mer. På senaste tiden har det eskalerat, och jag tappar kontrollen mer och mer. Hur gick det till?

Men viktigast är inte hur jag hamnade där. Viktigast är frågan "Hur tar jag mig ur det?". Jag vet inte. Kanske genom att ta tag i de saker som gnager i mig. Trots att vissa av de sakerna är jobbiga. Jag måste. Vill jag slippa vara bitter måste jag försöka.


Fantastisk liten tjej

Såg Talang 2008 igår. Det är faktiskt ett rätt roligt program. Och igår var det en alldeles fantastisk liten tjej med. Zara Larsson 10 år. Ta en titt på det här klippet. Vilken röst hon har. Nämnde jag att hon är 10 år?


Ingenting idag heller

Jag har inte gjort något vettigt idag heller. Var i stallet på förmiddagen, men det kommer man inte långt på. Sedan jag kom hem har jag:

- duschat och tvättat håret
- ätit lunch och middag
- tittat extremt lite på Celebrity Poker Showdown
- tittat på Andra Avenyn- repriser
- sovit några timmar på soffan
- msn:at

Jag som hade tänkt städa ur garderoben, rensa bort sånt som jag inte använder. Men det kan å andra sidan bli en perfekt söndagssyssla. Det ska jag fan göra. Upp tidigt och börja rensa. Vara stenhård mot mig själv.

Dagens musiktips

Idag faller mitt val på David & The Citizens. Låten är "Are you in my blood?".


Middagstips?

Tänkte bjuda M på middag i veckan. Men vad sjuttsingen ska jag laga? Att vara kreativ i köket är inte något som jag är bra på, och jag har ju redan bjudit honom på det jag kan.
Får väl plocka fram kokböckerna och se om jag kan bli lite inspirerad. Annars får ni gärna hjälpa mig. Jag skulle bli väldigt tacksam.

This is how I feel

Sitter här i min soffa, där jag vet att jag vet att jag kommer spendera resten av denna fredagkväll. Tittar på tv, One Hour Photo visas på trean. Såg den när den gick på bio. Känner egentligen inget behov att se den igen, men vad gör man i brist på annat.
Ge mig några timmar så sover jag förmodligen sött i min soffa.



This is how I feel

Can´t stand me now

Dagens musiktips får bli The Libertines "Can´t stand me now". Den rostar aldrig.


Inte så fort, Mickels, inte så fort

Har spenderat kvällen i stallet. Red en timme. Självklart fick jag min skräckhäst - Mickels. Hans taktik går ut på att springa ifrån arbetet. Ju fortare desto bättre. Jag brukar alltid spänna mig, vilket inte direkt underlättar utan bara gör det svårare att få stopp på honom.
Men idag lyssnade han faktiskt riktigt bra. Han stressade upp sig lite mot slutet när andra runtomkring började galoppera, men jag lyckades lugna honom och få till ett par bra skänkelvikningar det sista jag gjorde. Man måste få honom att lyssna. Då kan han gå hur fint som helst.


Middag hos päronen

Idag blir det middag hos mina kära föräldrar. Har hört rykten om att det kommer att serveras lax i apelsinsås och ris, en av mina favoriträtter. Lycka! Ska även passa på att lägga in Håkans senaste skiva i Ipoden, då jag inte har fixat Itunes hemma än.

Efter middagen bär det av till stallet. Rider ikväll. Men nu är det nog sista fredagkvällen på ett tag som jag spenderar med hästarna.

Ber även en tyst bön om att mina Laakso och Markus Krunegård- skivor väntar på mig när jag kommer hem. Allt annat gör mig upprörd.

Upptäckt: Det var inte jag

Då var det officiellt att det inte var mig det handlade om, det där om att någon på min avdelning tänker säga upp sig. Det fanns någon annan som hann före. Han har inte varit här länge alls, några månader. Jag hoppas att det blir en väckarklocka för ledningen, och gärna för min chef. Min chef som tycker att man ska jobba 140% istället för de 100% som man är anställd för. Detta har han sagt själv.

Tydligen får man, enligt facket, jobba över max 200 timmar om året. Detta om man får övertidsersättning. Det får inte vi. Vi får fem dagars extra semester. Någonstans rimmar det här väldigt illa i mitt huvud.
Jag har full förståelse för att en kollega på min avdelning nu har valt att sluta. Jobbigt för oss andra, som får mycket mer att göra. Men bra att han kommer härifrån.

Nästa gång är det kanske jag som säger upp mig. Vi får se. Det får väl bli något att sikta efter.

Dagens låt

Idag är det en gammal klassiker som har legat och puttrat i mitt huvud. Oasis "Don´t look back in anger". Den tåls att lyssna på många gånger utan att den blir uttjatad.


Klappa krokodil

Man kan säkert lura någon. Men tack och lov är krokodilen gjord av sten. Den riktiga besten låg på betryggande avstånd bakom gallret. Och den lät jag bli. Likaså gjorde kusin Gabrielle.

   

715:- tillbaka!

I år får jag tillbaka 715:- på skatten. Lyckan är total, då jag var övertygad om att jag skulle få betala minst ett par tusen. Förra året fick jag betala 3200:-, vilket sved mer än jag kunnat ana. 3200:- är mycket pengar. Pengar som jag hade kunnat ha roligare för. Men nu är det andra grisar som leker i snön. Nu blir jag lite rikare. Och mycket gladare.


Låten om mig

Har under den senare delen av dagen haft en låt som har upprepats gång på gång i mitt huvud. Det blir ju så ibland, och det brukar vara störigt, men den här gången är det extra jobbigt. Låten är en av de låtar som exet J skrev till mig. Den handlar om hans kärlek till mig. Som inte längre existerar.

Jag älskade den låten. Jag älskade när han plockade fram sin gitarr och spelade den. Jag älskade hur han såg på mig när han sjöng den. Jag upplever inget av det numera, och har inte gjort så på många år. Ingen gitarr, ingen sång, ingen blick. Ingen låt. Så jag undrar var det kommer ifrån helt plötsligt. Kanske är det min kropp som försöker visa mig att jag behöver lite kärlek i mitt liv.

Dagens musiktips

Idag har turen kommit till Edith Backlund. Låten heter "True believer".


I Marielles soffa

Har hängt med min älskade vän Marielle i dag. Platsen var till största delen henens alldeles fantastiska soffa. Där satt vi och förtärde kyckling med pasta, cola och glass. Vi avverkade lite Grey´s Anatomy, Americas funniest home videos, nåt program om korta kändisäktenskap samt Top Model. Vi hann även med att lämna in en gammal kaffebryggare för återvinning, och ett snabbt besök i tvättstugan. Hennes tvättstuga, med andra ord.

Jag lyckades än en gång med bedriften att somna i hennes soffa (som för övrigt är helt fantastisk, nämnde jag det?). Det är ett stående inslag i våra dejter hemma hos henne, och det slår aldrig fel.
Kvällen har varit mycket trevlig, och vi har kommit fram till många givande saker. Nöj dig aldrig med något som inte är det absolut bästa, och håll dig borta från kryptonit.

McDreamy till Stockholm



Dr McDreamy, eller Patrick Dempsey om man ska vara korrekt, kommer tydligen till Hufvudstaden den 20 maj. Detta celebra besök med anledning av hans kommande film "Brudens bäste man", där han spelar mot Michelle Monaghan. Men ni kommer inte att hitta mig cirklandes utanför biografen med dregel runt munnen. Nej, jag föredrar Dr Alex Karev framför McDreamy. Justin Chambers, vilken man.


I väntan på elsnubben

Idag ska jag äntligen få min elmätare utbytt, efter många turer fram och tillbaka. Mellan kl 8-9 ska han komma. Så nu sitter jag i min soffa på helspänn, för det skulle inte förvåna mig det minsta om det inte har dykt upp någon när klockan slår 9.

Hur ska jag sysselsätta mig tills han kommer? Kanske ska ta och äta frukost, något som jag aldrig gör hemma annars. Har faktiskt inhandlat smörgåsar - mycket förutseende. Ja, det ska jag göra.

Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra)

Har missat att uppdatera om fredagens möte med M. Vi skulle laga mat och bara ta det lugnt. Blev pizza (inte mitt förslag, jag lovar). Hyrde film - Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra). Har velat se den ända sedan den gick på bio, men det har inte blivit av. Dessvärre var jag inte på mitt piggaste humör i fredags. Somnade mitt i filmen, och trots att M väckte mig lyckades jag somna om på soffan. Med andra ord missade jag stora delar av filmen.
Som tur är skäms jag väldigt sällan inför M. Det gjorde jag inte den här gången heller. Trots att jag nästan pratade i sömnen (befann mig i stadiet mellan sömn och vakenhet, och hade väl inte full koll på vad jag pratade om - uppenbarligen). Trevlig kväll, även om jag inte blir klok på någonting.

image113


Dagens musiktips

Idag bjuder jag på ännu mer Markus Krunegård. Denna gång blir det dock musik från hans soloskiva.

"Jag är en vampyr"


Plattång på krogen

På damernas toalett på Scubar i Sydney hittade jag en plattång på väggen. Det är ju en jättebra idé! Varför har vi inte det här i Sverige? Tänk att gå på krogen och kunna fixa håret.  Perfekt om om håret blåst på ända eller blivit frissigt av fuktig luft. De svenska krogägarna borde definitivt ta efter australiensarna.

image111

Datum för pokerkväll bestämt

Har nu haft ett litet möte med mina kära kollegor och kommit fram till att onsdag nästa vecka är ett perfekt datum för vår lilla pokerkväll. Platsen är bestämd att vara Anders lägenhet vid Stadshagen. Han har bekräftat att han har köpt nya stolar, så vi kommer nog få rum att sitta.
Nu gäller det att tokträna. Jag har en vecka på mig. Reglerna kan jag redan, det är tekniken jag behöver fila på. Där räcker inte en vecka. Inte ens en livstid. Men mitt mål är inte att vinna. Mitt mål är att inte komma sist.


Jakten på den perfekta tv- bänken

Jag har en (relativt) ny platt- tv på 32 tum. Den kräver en bra tv- möbel för att den ska framhävas på bästa sätt. I dagsläget står den på ett rangligt 60-talsbord där skivan består av blå mosaik. Det känns inte riktigt helt stabilt - eller stilrent.
Jag har varit på jakt efter en tv- bänk länge nu, men inte hittat något jag gillar. Har varit inställd på en i mörkt trä, för att matcha min kista och min lilla byrå, men jag har nu kommit fram till att det kanske funkar med en vit också. För en mörk, så som jag vill ha den, verkar inte finnas ute på marknaden överhuvudtaget.

Behöver även en bokhylla. Gillar den babyblåa frysen från 60- talet som jag förvarar mina böcker i, men det är för krångligt när man ska leta reda på en bok som råkar ligga längst ner. Kommer inte att göra mig av med Florida Baby (som den faktiskt heter - det står på), men jag behöver den där bokhyllan.

När jag ändå håller på kan jag väl leta efter ett litet skåp eller liknande att gömma min stereo i. Och ett sidobord att ha i hörnan vid soffan. Med en ny lampa på. Är i stort behov av belysning. Är lite för mörkt i min lägenhet. Speciellt på vintern.

Får helt enkelt ta mig en tur till de stora möbelvaruhusen och kolla utbudet.


Helena klappar exotiska djur

Har helt missat att lägga upp bildbevisen på att jag faktiskt har klappat koala och kängurus. Tyvärr är väl koalabilderna sådär, den bästa har jag på mobilen. Men det syns i alla fall vad det är för sorts djur.
Koalorna var otroligt söta, men de var lite strävhårigare än vad jag trodde att de skulle vara. Men det gör inget. De var helt underbara. Charmiga.

   

 

Dagens musiktips

Fantastiska Laakso med den undersköne Markus Krunegård i spetsen. Låten heter "Västerbron". Jag kan inte få nog av den.


Helena planerar kvällen

Mellan 18-22 har jag tvättid. Ska bli intressant att se om någon försöker sno den för mig den här gången också. Gör de det idag gör de det förmodligen aldrig igen. För idag är jag inte på humör för sådant.

Tänkte även passa på att städa mitt hem, då detta har försummats den senaste tiden. Måste bara se till att hålla mig borta från tv:n. Och datorn. Datorn är min värsta fiende. Där kan jag fastna i flera timmar.

Rensa lite bland mina kläder skulle faktiskt också vara trevligt. Dessvärre känner jag mig själv, och vet att om jag väl börjar med det kommer det ta lång tid innan det blir slutfört. Jag har alltför svårt att slänga kläder. Till och med byxor som är trasiga överallt, inklusive i grenen, och som jag vet att jag aldrig mer kommer att använda. En förbannelse, det är vad det är.


Ingenting är roligt

Måndagar är sällan roliga. Idag har inte varit något undantag. Jag har inte kunnat få mig själv att göra något vettigt överhuvudtaget. Maila med Alex i Paris räknas inte riktigt.
Har hamnat i någon form av negativ spiral som det känns omöjligt att ta sig ur. Ingenting är roligt. I alla fall inte på jobbet. Det har pendlat länge, men nu känns det som att jag är helt körd i botten. Dags att ta tag i saken och börja leta nytt.


Blivande pokerdrottning

Å andra sidan... Man kanske ska sitta vaken ett tag till och titta på World Poker Tour som nyss börjat på Femman. Jag måste ju förbereda mig inför den stundande pokerkvällen, som än så länge bara är på planeringsstadiet. Jag är tyvärr itne någon mästare i spelet än så länge. Det lilla jag kan har jag lärt mig av exet J, och jag tyckte alltid att det var så tråkigt att jag inte var hundraprocentigt uppmärksam. Jag vet hur det går till, men jag vet inte hur jag ska spela (dvs när jag har bra kort).

A på jobbet har börjat med taktiken att titta på pokerprogram, för att se hur proffsen spelar. Alltid kan man lära sig något, och om jag inte vill bli omkörd av honom också borde jag kanske följa hans exempel. För det står klart att J (inte exet) är en hejare på just poker, och har vunnit massa pengar när hon spelat på Casino Cosmopol. Motståndet kommer med andra ord att vara svårt att knäcka, men ju mer jag kan desto större chans har jag.


Kanske borde sova

Jobbar imorgon. Så jag kanske borde sova. Dessvärre känner jag mig inte tillräckligt trött för det. Har druckit två stora koppar te under kvällen. Och jag sov till kl 12. Klart att jag inte är på humör för att sova nu. Får väl lägga mig och lyssna på musik ett tag. Det brukar få mig att försvinna in i drömmarnas värld.


En klar. Alltid något.

Så har jag fått arslet ur och äntligen diskat. Alltid något. Det där med städningen får jag ta itu med imorgon. Har tvättstugan då, om jag inte minns fel, och kan plocka lite i lägenheten medans jag väntar på att maskinerna ska bli klara.

Två nya från H&M

Dessa två toppar har jag inhandlat på H&M vid två olika tillfällen de senaste två veckorna. Den gröna skäms jag nästan lite för, då jag har exakt samma modell i fyra andra färger sedan tidigare...

 

Shoppat i Sydney

Har ju inte lagt upp mina shoppingfynd från Sydney här på bloggen. Så jag gör det nu. Tråkigt nog är bildkvaliteten inte så bra, men det kan man väl överleva.

     


Köpte även tre bh:ar ur Elle MacPhersons underklädeskollektion samt ett par trosor. Dessa kommer jag dock inte att visa upp här. Men jag har en önskan om att de ska börja säljas i Sverige (men det kanske de gör, jag har bara inte sett det märket här), för de är riktigt sköna.

To Do- lista

Vad jag hade planerat att göra idag:

- Städa
- Diska
- Stryka kläder

Saker som jag inte har gjort idag:

- Städat
- Diskat
- Strukit kläder

Man kan ju ifrågasätta vad jag har gjort hela dagen. Jag önskar att jag kunde säga att jag hade gjort något vettigt, som att hitta ett botemedel mot HIV eller fått slut på alla krig som pågår runtom i världen. Det kan jag inte. Jag har ingen förklaring överhuvudtaget.


Köpa skivor - varför inte ladda ner?

Jag köper sällan skivor längre, då jag anser att det är alltför dyrt. Det bor en liten musiknörd i mig, och skulle jag betala för all musik jag vill ha skulle jag inte ha råd att köpa mat. Därför händer det ibland att jag laddar ner istället. Men nu har jag varit en laglydig medborgare och inhandlat några nya plattor på cdon. Bara massa Laakso, och Markus Krunegårds soloskiva. För det är ju faktiskt mycket roligare att ha skivorna och inte bara alla låtar på datorn. Så nu har jag något att se fram emot i veckan.

image96

Dagens musiktips

Dagens musiktips. Hästpojken "Caligula".


Sofistikerad mat - jag borde lära mig

Jag önskar att jag vore litebättre på att laga nyttiga näringsrika måltider till mig själv. Jag äter aldrig frukost på helgerna. Ska jag vara riktigt ärlig äter jag inte frukost hemma någonsin, inte heller på vardagarna. Då köper jag med mig en fralla från bageriet, som jag trycker i mig på jobbet.
Det händer för ofta att jag bara äter en måltid om dagen på helgerna. Det är helt enkelt inte roligt att laga mat till sig själv, för att sedan äta den i sin ensamhet framför tv:n. Av samma anledning lagar jag oftast något väldigt enkelt.

Därför är det kanske inte så konstigt att jag saknar Kevins kokkonst. Jag skulle också vilja ha den passionen för matlagning. Nedan visar jag nu några bilder på vad han hade att bjuda på när jag var i Australien.

     



   

I know you´re out there

Let me introduce you to my friend Andrew - Kevins cousin who studies in Sydney. He still hasn´t given me his blog adress (I´m waiting for it), but since he knows my adress I´m sure he´s checking out my blog. So everybody, let´s all say hello to Andrew!



För lite dricka igår?

Var som bekant på Marielles 25- årsfest igår. En mycket trevlig tillställning med god mat och trevliga människor. Idag är jag, tvärtemot vad jag trodde, inte alls bakis. Börjar undra om jag inte fick i mig tillräckligt alkohol igår. Men det är skönt att ha hållit sig på en bra nivå och slippa huvudvärk och illamående. Kanske jag kan ta mig tid att städa idag.


Han öser ur sig känslor när han är full

Han ringde mig när jag var på 25- årsfest. Jag hörde direkt att han var rätt onykter. Men tots det, är jag säker på att han faktiskt menar det han säger. Jag tvivlar faktiskt inte en sekund, även om man kanske borde det när det är stora mängder alkohol inblandade.
Jag kan inte leva utan honom i mitt liv, men jag kan inte ha honom på det sättet som han önskar. Det går inte. Det är inte vad jag vill. Jag skulle bara göra honom illa. För det krävs två.


Vem läser min blogg?

Jag är rätt nyfiken på vilka som faktiskt läser min blogg. Är det folk som hittar hit en gång och sen aldrig mer, eller är det folk som regelbundet kollar mina uppdateringar? Och oavsett - är det människor som jag känner eller är det främlingar? Jag brukar inte berätta för vänner om min bloggadress, men jag vet att det finns de som hittat hit på eget sätt.

Så, vem är du?


image86

Den mystiska mannen

image85


Fotot är taget på tåget till Roseville. Vi var på väg hem efter en kväll på The Opera Bar. Jag måste säga att jag framhäver mina bästa sidor på den här bilden. Skitsnygg, som vanligt.
Men vem är den mystiska mannen som tittar fram bakom våra huvuden? Någon som helt enkelt inte kunde låta bli. Det är humor.

Sällskapsspel

Sällskapsspel är extremt underskattat. När jag var liten spelade jag jämt, men idag händer det otroligt sällan. Tror att jag ska leta igenom lådorna som står uppe på mamma och pappas vind i barndomshemmet och se vilka skatter som döljer sig där. Finns dock en risk för att det mestadels är spel för tioåringar. Så jag kanske ska slänga ett öga på vilka spel som finns ute på marknaden och inhandla ett sådant.  Kanske något av nedanstående?

   

 

Rädd för pollen

Jag har under några dagars tid varit besvärad av kliande ögon. Inte mycket, men tillräckligt för att det ska vara irriterande. Jag har aldrig varit allergisk mot något, så vitt jag vet, men å andra sidan finns det ju ingenting som hindrar att allergierna skulle hålla sig undan ändå. Exet J blev ju pollenallergiker vid 19 års ålder. Och nu är jag rädd för att det har drabbat mig. För är det någon allergi jag absolut inte vill råka ut för är det pollen och gräsallergi. Ge mig nötter eller getingstick, men lämna gräs och pollen till någon annan. Tack.


Panikshoppa ett linne

Oops, har upptäckt att min klänning visar lite mer än vad den kanske borde. Urringningen är djupare än vad jag minns att den var. Tänker jag efter riktigt mycket, kommer ett svagt minne om att jag brukar ha ett linne under. Varför kom jag inte ihåg det när jag klädde på mig imorse?
Får springa förbi H&M en snabbis på lunchen och införskaffa ett svart linne, för det funkar inte att dra upp klänningen i tid och otid. Det kan ju inte kosta mer än femtiolappen. Och svarta linnen är alltid användbara.

Ingen lust

Idag har jag ingen lust med någonting. Det är som att någon har stuckit en nål i arslet på mig så att all energi pyser ut, som på en ballong. Känner mig håglös och orkeslös. Det finns flera anledningar till detta sinnestillstånd - jag kan räkna upp två, men de är säkerligen fler än så.

Det är jobbigt att inte känna glädje i någonting. Ska träffa M idag efter jobbet. Men inte ens det känns kul i nuläget. Det känns som att det inte spelar någon roll. Och känner jag så är något definitivt fel. Jag måste reda ut mitt liv och eliminera alla saker som drar ner mig. Annars blir jag inte lyckligare än såhär.

Broder Daniel dog med Anders

Anders Göthberg är död. Jag trodde inte att det skulle vara han som skulle vara den första. Men nu är det så. 32 år gammal. Och han valde själv att hoppa från Västerbron.
Jag tror att detta var det definitiva slutet för Broder Daniel. Utan Anders blir det inte detsamma, det går inte att fortsätta. Så tror jag att även Henrik Bergren resonerar.

Det är sorgligt. Han var alldeles för ung.

image76


Efterrätt- vad jag klarar av

Lagade mat på Cajsa Warg igår. Det var ett mycket trevligt event, jag blev positivt överraskad av att alla mäklarna var så öppna och lättsamma. Till och med Marie, som jag alltid blir lite skrämd av när jag pratar med henne i telefon.

Jag hamnade i efterrättsgruppen, vilket i mina ögon var ungefär vad jag klarar av. Menyn bestod av pilgrimsmusslor till förrätt, fasan till varmrätt och chokladfondant med hallon till efterrätt. Min del i efterrättslagandet bestod av att göra sockerlag, pressa citron, mixa hallonen till en härligt röd sörja och sedan blanda alla dessa ingredienser. Sedan sila detta så att fröna plockades bort, och in i frysen.

Var lite för mätt när vi lämnade Cajsa Warg. Men väldigt nöjd, trots allt. Och jag är glad att jag skippade Skrapan efteråt. De som gick vidare dit ser lite hängiga ut idag.

Flytten är genomförd

Till min stora sorg är flytten nu genomförd. Jag och Luis har bytt plats här på jobbet. Ett stort steg neråt för min del. Från att ha suttit i en skyddad hörna, sitter jag nu lite mer i mitten av rummet, med ryggen åt det håll där "allt händer". Men vi kände att det var dags att sluta dra ut på det - teamleadern var nämligen på oss om det igår. "Jag ser att ni fortfarande inte har bytt plats med varandra". Nu får vi väl i alla fall slut på hennes tjat. Även om jag är lite olyckligare.

För lätt till tårar

Jag är en sån där människa som kan börja gråta för ingenting. Ibland krävs det inte mycket alls. Det kan vara oerhört pråfrestande i vissa situationer. Jag kan sitta och försöka hålla det inne så mycket som det bara går, och sen kommer några ord som bara gör att det brister och jag sitter och snyftar så att jag knappt kan andas. Och försöka prata då och berätta hur jag tänker och vad jag känner - det är näst intill omöjligt.

Jag måste försöka tuffa till mig lite. Även om det är tårar av ilska måste de bort. Eller åtminstone inte användas lika ofta. För de gör att jag automatiskt hamnar i ett underläge. Men hur slipar man bort något sådant?

Våga för att vinna

Man måste våga för att vinna. Så är det bara. Man får ingenting tillbaka om man mesar sig genom livet. Jag är expert på att mesa mig. Men nu har jag vågat. Lite i alla fall. Responsen so far är positiv. Vi får väl se hur det blir längre framöver. Jag satsar på att vinna.

Grey´s!

Åh, nu börjar Grey´s Anatomy! Jag tror att jag är beroende.

Döda kängurus?

Man kan ju fråga sig om jag bara såg massa döda wallabies i Australien när man ser bilderna nedan.



     


Riktigt så hemskt var det inte. De vilar bara, för att inte få värmeslag. Men det ser nog så groteskt ut.

Är det idag?

Nu tänker jag smita från jobbet. Måste ut och leta efter den perfekta 25- årspresenten till Marielle. Är idag den dagen då den kommer att uppenbara sig för mig? Jag hoppas verkligen det, för även om jag inte börjar känna panik än vet jag att paniken kommer att bryta ut imorgon eftermiddag om jag inte hittar något idag. Tips och tankar mottages väldigt tacksamt.

Så att klockorna stannar

Min nya kollega är så tråkig att klockorna stannar. Och jag är fast med henne varenda förmiddag och en timme varje eftermiddag i tre veckors tid. Överlämning, upplärning - kalla det vad du vill. Själv kallar jag det självmorduppdrag. Elelr mord är väl snarare den rätta benämningen, då det är någon annan som kommit på idén att anställa henne på just den positionen.
Men hon är säkert jätterolig egentligen. Det tar bara lite tid att upptäcka det. Jag måste bara ge henne en chans så kommer allt att bli lika roligt som förut.

Matlagning i Cajsa Wargs källare

På torsdag har Accident & Health- teamet på jobbet ett litet mäklarevent. Jag kunde egentligen inte vara med, då de skulle byta min elmätare hemma, men jag blev övertalad. Kan ju faktiskt bli trevligt.
Vi ska laga mat i källaren på matbutiken Cajsa Warg , som ligger på Söder. Det är extra roligt, då min kusin arbetar där. Och efter att ha hört mig för, har jag nu fått bekräftat att han jobbar på torsdag kväll. Perfekt! Kan jag slå två flugor i en smäll, har ju trots allt inte träffat honom på över månad. Jag har dessutom fått inside information om hur menyn kommer se ut. Smaskens...

Alla farliga djur

Såg extremt många farliga djur under min vistelse i Australien. Passade på att fota några av dem, och tänkte dela med mig av de bilderna här. Om min pappa läser detta kan jag meddela att jag inte var ett dugg rädd vid dessa djurmöten. Han kan vara stolt över sin enda dotter.


 

   


Med våren kommer vårjackan

Jag har som bekant svårt att hålla mig borta från alla affärer som ligger inom tio minuters gångavstånd från mitt jobb. Då mitt jobb ligger placerat mitt på Drottninggatan är det inte så svårt att lista ut vad jag gör på luncherna.

Dagens fynd kommer från H&M och är (tro det eller ej) en vårjacka. Färgen är, inte helt förvånande, svart och priset 298 svenska riksdaler. Den går ner över höfterna, och stilen skulle närmast kunna beskrivas som kavajliknande. Jag brukar ju inte lägga ner tid och pengar på att hitta snygga jackor, trots att jag faktiskt skulle behöva en varmare vinterjacka, och fram till nu en ny varmare vårjacka. Jag hittar ändå aldrig något jag tycker om, till en skälig penning. Därför slog jag till den här gången.

Var det kärlek? Nej. Snarare en liten flirt, som jag inte är säker på om det kan utvecklas till något större. Men den är ju inte ful, och i och med att den var billig behöver jag kanske inte hata mig själv om jag inte använder den varje dag de närmsta fem åren. För säkerhets skull ska jag prova den i hemmamiljö och se om det är en keeper eller inte.


Extremt trött

Måste fortsätta klaga lite. Det räcker ju inte med att ha ont i halsen, jag är dessutom extremt trött. All energi jag hade förra veckan är försvunnen, och kroppen känns långt ifrån utvilad. Kan med andra ord konstatera att jag har landat tungt i verkligheten.
Har till råga på allt falllit in i min dåliga vana att inte lägga mig på kvällarna, och somna på soffan. Senast igår. Hade varit ute och ätit med M, kom hem vid 23- snåret. Trots att jag var väldigt trött slog jag på datorn för att kolla om bloggen var up running igen. Det var den inte. Så datorn stängdes omedelbart av (vilket jag borde ha en eloge för), men jag satt kvar i soffan. Tänkte bara vila lite. Vaknade runt 01:15. Inte bra.

Sitter nu på jobbet och gäspar mig igenom dagen. Får se till att det blir en tidig kväll idag. Och jag måste lära mig, för jag klarar inte av den här tröttheten.

Sjukling

Är nästan helt fri från min hosta. Har däremot åkt på massa halsont. Måste bero på att jag varit ute i det fina vårvädret (som har varit lite lömskt, då det har blåst stormvindar). Känns mycket otrevligt att svälja. Detta försöker jag lindra genom att dricka te, men det hjälper dessvärre föga.

RSS 2.0