Sista kvällen på Langkawi

Sista kvällen på Langkawi åt vi middag inne i stan tillsammans med Damjan och Dubravka. Jag beställde beef fajita, vilket visade sig serveras som köttfärs och inte som strimlad biff (som jag hade föreställt mig).
 
Kvällen fortsatte sedan till en bar vid stranden, där ett liveband uppträdde. Jag önskar att vi hade hittat dit tidigare under vår vistelse, för det var verkligen ett guldkorn.
 
 
 

Dagens träning

 
Jag försöker att kämpa på med min träning. Köra två gånger i veckan och få in det som vilken annan rutin som helst. Men det går trögt.
 
Sprang i en timme på löpbandet i dag. Tunga ben och ingen lust. Jag har fortfarande inte uppnått det där stadiet då jag tycker att det är kul på riktigt. Visst är det kul att se att jag faktiskt orkar springa i en timme, men jag har inte roligt medans jag gör det. Även om musik och Grey's Anatomy på tv:n som hänger på väggen hjälper till. Men det kanske ändras när det blivit till en rutin?
 
 

Vanessa- Flickan i glaskupan

 
Jag har nu läst ut Vanessa- Flickan i glaskupan, som är fortsättningen på Carolina Gynnings debutroman Laura- Flickan från havet.
 
Vanessa- flickan i glaskupan tar vid där den förra boken slutade. Hon har upptäckt att hennes tvillingsyster Laura stulit hennes identitet och nu står i kyrkan för att vigas med hennes pojkvän. Alla närvarande tror självfallet att Vanessa egentligen är Laura, som blivit galen efter allt hon varit med om efter att tsunamin nästan tog hennes liv den där juldagen för ett år sedan. Vanessa spärras in på psyket, men hon är fast besluten att hon ska ta tillbaka det liv som är hennes. Till varje pris.
 
Carolina Gynnings karaktärer fortsätter att vara endimensionella och platta. Även handlingen faller platt. Den känns outvecklad, som om detta bara är ett utkast som väntar på att fyllas ut för att skapa något som känns mer fylligt. Handlingen hastas igenom utan att man får några sympatier för någon karaktär, och oavsett vad det gäller så skrapas det bara lätt på ytan. Det finns inget djup.
 
Det känns som att jag bara upprepar mig från recensionen jag skrev av Gynnings första bok i serien, men hon har inte utvecklats sedan dess och den här uppföljaren följer samma mönster. Det är inte en bok som jag skulle rekommendera om någon bad mig om ett boktips.
 
 

Fast man egentligen inte har lust

 
Jag ägnade mycket tid av eftermiddagen åt att komma på en bra ursäkt till varför jag skulle slippa träna i dag. Och inte en enda ursäkt var godtagbar. Så det var bara att släpa sig iväg till gymmet, även om jag mycket hellre hade gått hem och slängt mig på soffan och youtube:at ABBA hela kvällen (vilket är ungefär exakt vad jag sysselsatte mig med igår).
 
Det var trögt som satan att springa i dag, och benen kändes galet tunga. Fråga mig inte hur det gick till, men jag lyckades tvinga mig själv att springa i en timme innan jag nöjt kunde ge upp och gå hem till soffan. Det innebär att jag tränat två gånger den här veckan, vilket ju är mitt mål. Härligt!
 
 

Public Beach på norra Langkawi

Tanken var att vi skulle ta en taxi till Four Seasons, som ligger på norra Langkawi, för att äta en lyxig lunch. Där blev vi dock bortmotade av en vakt innan vi ens kom in på området. Det var tydligen "fullt". Misstänker att det var något bröllop eller annat event där den dagen.
 
Taxichauffören skjutsade oss istället till the public beach, där vi åt lunch på den lokala restaurangen. Bortsett från att det tog hundra år att få maten (som var halvbra), jag fick vaniljcola istället för vanlig cola (vilket jag upptäckte när jag öppnat den) och toaletten var miserabel var det väldigt trevligt.
 
 
 

Håkan

 
Jag och Alex skulle se Håkan Hellström på Slottsskogsvallen i sommar. Nu blir det inte så.
 
FÖR VI SKA SE HONOM PÅ ULLEVI ISTÄLLET!!!!!!!!!
 
Det är helt galet stort. Det är ju arenan där de största får spela. Ser fram emot det sjukt mycket!
 
 

Veckans första träningspass

 
Jag slarvade förra veckan och var inte på gymmet en enda gång, trots att jag planerat in det i kalendern. Därför kändes det extra bra att börja den här veckan med ett pass på löpbandet. Eller ja, det tog emot som fasen att springa och benen kändes galet tunga. Efter tjugo minuter sa jag till mig själv att om jag bara klarade en halvtimme fick det räcka sedan. Och när trettio minuter passerat sa jag till mig själv "Bara fem minuter till". Och så fortsatte det tills jag sprungit i femtiofem minuter.
 
Tack och lov var det ingen som klagade på att jag bytte bort OS- sändningen på tv:n framför löpbanden till Grey´s Anatomy istället. Annars tror jag faktiskt att jag hade gett upp efter den där halvtimmen.
 
 

Söndagsmys

 
Vi har satsat på lite söndagsmys i kväll. Grönsaker, dipp och nummer fyra i filmserien om Harry Potter. Vi kör HP- maraton, även om det är ett väldigt långdraget sådant då vi började redan i december. Tanken är väl att jag sedan ska läsa om böckerna också, men det får jag ta när mer tid finns. Har så många andra lovande böcker som väntar på att bli lästa först.
 
 

Middag hos vänner

Det har varit en helg i matens tecken, och igår åkte vi hem till Helene och Andreas och blev bjudna på middag. De hade lagat trerätters, och jag åt tills jag nästan fick ont i magen. Lite Melodifestivalmys hann vi med också, även om det mest var snabba blickar kastade mot tv:n, som stod på i bakgrunden.
 
Vansinnigt trevlig kväll med fina vänner!
 
 
De bjöd på minipizzor till förrätt.
 
 
Till varmrätt bjöds det pulled pork hamburgarstyle. I sisådär åtta timmar hade köttet puttrat i ugnen, och det var galet gott! Jag måste fasen ta och göra det själv någon dag. När tid finns.
 
 
Efterrätten bestod av Philadelfiaglass. Jag önskar att det vore nyttigare än vad det är, för den skulle jag kunna ösa i mig hinkvis av.
 
 
 

Alla Hjärtans Dag på East

Det här med Alla Hjärtans Dag är ingenting som jag lägger alltför stor vikt vid, även om jag gärna gör någonting med min kärlek den dagen. Jag behöver inte bli överöst med presenter, men att gå ut och äta tycker jag är lagom. Och eftersom vi länge pratat om East kändes det som att det var ett bra tillfälle att gå dit i fredags.
 
 
Jag åt Korean pancakes till förrätt.
 
 
Till varmrätt åt jag marinerad fläskkarré med massa groddar och såser och andra tillbehör. Riktigt smarrigt, men det var närapå att jag rullade fram när vi gick därifrån.
 
 

Bra tisdag

 
Dagens efter jobbet- aktivitet: Möta upp Helene och Cathrine och frossa i Vapianos pasta.
 
 

Vattenfall och Cable car

Att åka taxi var generellt väldigt billigt i Malaysia. Så när vi var på Langkawi passade vi på att ge oss ut på egna turer, utan att bli runtskjutsade av en guide i en minibuss. Vi träffade ett serbiskt par (som nu är bosatta i Sydney) som vi hände med en del, och de följde med oss runt Langkawi.
 
 
Dubravka och Damjan.
 
 
 
Vi åkte linbana upp i bergen. Det var otroligt vackert och otroligt blåsigt. Jag hade fullt sjå att hålla fast klänningen, så att jag inte visade hela härligheten för alla turister.
 
 
Vi valde kanske inte den bästa dagen att åka linbana, med tanke på att det var rätt disigt och dålig sikt.
 
 
 

Födelsedagsfirande

 
Gårdagkvällen ägnades åt födelsedagsfirande av David, som fyllde 30 år. Middag på Texas Longhorn och efterföljande festligheter hemma hos honom och Marielle. Himla trevligt. Och eftersom jag tog det lugnt med drickandet mår jag inte det minsta dåligt i dag, vilket ju är en vinst i sig.
 
Och om sisådär 8 månader är det min tur. Fy fan.
 
 

Snart kanske jag nosar på milen

 
Dagens träning: Springa 8 km på löpbandet. Det blir så himla mycket lättare när man tittar på tv samtidigt. I dag var det Grey's Anatomy som fick stå för underhållningen (det var dessutom ett avsnitt som jag inte har sett = mer spännande, och jag vägrar att sluta träna innan jag sett klart avsnittet).
 
Jag har sagt till mig själv att det är träning två dagar i veckan som gäller. Har bara klarat av en hittills, så jag måste försöka klämma in ytterligare en innan söndagen övergår till måndag. Det är den här veckans mål.
 
 

Ut med det gamla... in med det nya?

 
Jag fick ett ryck och rensade lite bland alla tusenmiljoner väskor som finns i min ägo (vissa har jag inte använt på väääldigt länge- hittade till exempel ett kvitto från semestern i Tunisien 2005 i en av dem). Fjorton stycken ryker den här gången (making my boyfriend SO proud). Vilket måste betyda att jag kan köpa fjorton nya... Eller...?
 
OBS! Det där sista behöver ni ju inte skvallra för Alex om. Om jag köper något nytt och låter det ligga i garderoben några månader kan jag ju utan att ljuga säga att det inte alls är nytt när han frågar.
 
 

Utflykt på Langkawi

På Langkawi var det inte bara sol och bad. Vi åkte på några utflykter också.
 
 
Båttur på floder omgärdade av mangroveträsk.
 
 
Vi såg många apor, som inte var ett dugg rädda. Jag var däremot lite skraj när de nyfikna små liven kom för nära.
 
 
Vi gick igenom en grotta vars öppning var så låg att man var tvungen att huka sig. Där inne hängde fladdermössen på väggar och tak, men det fick jag inga bra bilder på.
 
 
Vi besökte en fiskfarm.
 
 
Crocodile Cave, som har fått sitt namn för att den ser ut som en krokodil. Inte för att det finns krokodiler där.
 
 
Båten tog oss till ett ställe där örnarna fångade fisk. Jag har aldrig sett så många örnar på ett och samma ställe tidigare.
 
 
Lunchen serverades på en annan fiskfarm.
 
 
Vi stannade vid en strand där vi fick bada.
 
 
Det blir blåsigt när båten åker fort.
 
 

Att få ett namn

Vad har jag gjort i dag?
 
Jo, jag har varit på mitt livs första dop! Om man bortser från när jag själv döptes, vill säga. Det var lilla Molly som skulle bli doppad i dopfunten, något som hon klarade med bravur. Efteråt serverades det smörgåstårta och prinsesstårta i Kyrkvillan, och jag åt så mycket att jag fick ont i magen. Det enda positiva med det (bortsett från att det var galet gott) är att jag inte behöver äta någon middag nu i kväll.
 
 
 

Veronica Maggio

 
Igår drog Melodifestivalen igång med första deltävlingen. Jag missade den (även om jag såg den på SVTPlay senare på natten). Jävligt otippat. Men jag tycker att jag hade en bra ursäkt- Veronica Maggio på Hovet.
 
Tråkigt nog var jag på tok för trött för att gå på konsert. Och sittplats är ju aldrig lika bra som ståplats. Halva känslan försvinner på grund av det. Men Veronica Maggio var grymt bra. Det kan ingen ta ifrån henne. Även om hon tappade delar av texten i Hädanefter.
 
 

RSS 2.0