Hälsoutmaningen dag 4I dag tog jag mig veckans tredje lunchpromenad. Efter att ha suttit i det där utvecklingssamtalet i över en timme var det skönt att komma ut och lufta huvudet lite. Men mest skönt är det att kunna bocka av tre av veckans fyra planerade promenader. Bara sextiominutaren återstår, men den får jag skjuta på till på söndag. Och efter det är första veckan på min utmaning avklarad. Det bästa- jag känner mig motiverad, och inte ett dugg sugen på sötsaker.


Make Me Last

En gammal favorit som piggar upp nu när jag måste ägna torsdagskvällen åt att städa.


LägenhetsvisningI dag harj ag varit och tittat på en lägenhet. Vi vill ju hemskt gärna flytta ihop, jag och min pojkvän, och då helst till något större. Men det är svårt att byta min etta mot en större lägenhet med vettig hyra. Men kanske kan det bli något den här gången?

Den här lägenheten ligger i Fruängen, vilket jag tycker om. Det var dock inte det roligaste huset, men å andra sidan tyckte jag om lägenheten. Tre rum och kök. Visserligen behövs det målas och tapetseras om, men jag såg potentialen. Fräscht kök och badrum, vilket är viktigt. Kändes stort och öppet, och planlösningen var bra även om hallen var onödigt stor. Men det i sin tur bidrog till luftigheten.

Nu blir det till att bjuda hem den tredje bytparten så att hon får se min lägenhet. Förhoppningsvis faller den henne i smaken. Annars får vi hoppas på nästa. För på måndag ska vi på ytterligare en visning, och den gången i Svedmyra.


MiddagI dag fick det bli grillade kycklingklubbor och avokado till middag. Perfekt, med tanke på att jag inte hade varken lust eller ork att laga någonting. Och dessutom väldigt gott.


Bra vs Dåligt

Bra.

- Utvecklingssamtalet gick bra, jag trodde det skulle gå dåligt.
- Det är kalasfint väder ute.
- Jag slutar snart för dagen.
- Efter jobbet ska jag åka och titta på en lägenhet.
- Det är snart helg.


Dåligt.

- Jag hatar utvecklingssamtal, och mådde därför lite illa hela förmiddagen.
- Presschefen är på semester, och alla samtal från media går nu till mig. Det är jobbigt, jag orkar inte leta reda på vem journalisterna ska prata med.
- Jag har väldigt mycket på jobbet just nu i övrigt.
- Jag måste städa i dag- MÅSTE.
- Jag måste förbi Systemet innan jag tittar på lägenheten, det blir stressigt.
- Eftersom jag inte fick med mig allt igår måste jag besöka en affär och handla i dag också.


Oerhört ointressant om en dålig start

Dagen började verkligen helt åt skogen. Eller, ja egentligen började det dåliga redan i det jag drömde strax innan jag vaknade och insåg att jag hade försovit mig. Låt oss börja med drömmen.

I min dröm hade jag kommit in på en dansskola, trots att jag mycket väl visste med mig att jag inte alls kan dansa. Första dagen på skolan inser jag att jag glömt träningskläderna hemma, och får således dra på mig mina pantalonger som är trasiga i grenen, min vanliga svarta bh och ett vitt linne över det (som upplagt för att hamna på någon sämst klädda- lista). Jag får också klart för mig att man redan samma dag ska dansa sitt förberedda solonummer, och det hade ju gått fint- om jag bara hade vetat om'et och förberett ett solonummer. Mitt i all den paniken vaknar jag och inser att jag ligger i min säng.

Jag tittar på klockan och inser att den är 07:11, den tid som jag vanligtvis brukar gå hemifrån om jag vill vara på jobbet strax innan kl 8. Det blir till att rusa upp och snabbt som attan få klart alla toalettbestyr och klä på sig. Någon gång under den tiden frågar Alex vad klockan är och vad det är för dag, och när han får klart för sig att det är torsdag får han eld under fötterna, och kastar sig upp ur sängen. För han ska också vara på jobbet kl 8.

Stress, stress, stress. Men tio minuter efter att jag vaknat lämnar vi lägenheten och jag är faktiskt på jobbet strax efter kl 8. Dock inte på något solskenshumör, och jag har svårt att tro att det skulle kunna förändras.


Hälsoutmaningen dag 3I dag hann jag med en 25- minuterspromenad på lunchen i det härliga vädret. Det var skönt att komma ut och röra på sig, och efter det kände jag mig betydligt piggare än vad jag gjorde på förmiddagen. Även sötsaksintaget har jag hållit på botten. Var och handlade mat inför fredagens tjejmiddag efter jobbet, och trots att jag botaniserade vid både godis- och chipshyllan kände jag mig inte lockad överhuvudtaget. Så det verkar gå åt rätt håll i alla fall.


Ingen mirakelmedicin, men en liten hjälp ändåAv någon anledning fick jag rejält ont i huvudet i förmiddags. Det känns fånigt att härleda det till sockerabstinens, med tanke på att jag bara har avstått från sötsaker i ett par dagar, och dessutom ätit både frukt och vitt mjöl (pajdeg) under den tiden. Då skulle jag hellre lägga min röst på sömnbrist, så jag får försöka komma i säng tidigt i kväll och hoppas på att det är bättre med huvudet i morgon. I dag drack jag en kopp te som medicin, och det fungerade åtminstone lite. Alltid något.


Ann Ward

Ann vann Top Model säsong 15, och så här blev bilderna hon tog för Vogue Italia. Jag måste säga att jag är besviken. Så gott som alla bilder på henne från Top Model var bättre än vad de här är. Eller så förstår jag mig bara inte på den röda clownperuken.

På önskelistanAtt köpa teknikprylar är bland det tråkigaste jag vet. Jag har ingen kunskap om dem och vet inte vad jag ska titta efter för att få en produkt som passar just mig och mina behov. Titta bara på hur det gick när jag skulle köpa en ny dator. Så fort jag kom in i affären fick jag ont i magen och var tvungen att sätta mig. Alex fick gå runt och titta på datorerna och sedan ropa på mig för att jag skulle få göra min åsikt hörd. Jag blev stressad och tyckte att hela situationen var jobbig, vilket resulterade i magontet. Och det är inte första gången det blir så när ett "stort och viktigt beslut" ska fattas.

Men även om jag nu hatar att köpa teknikprylar, så har jag faktiskt två sådana på min önskelista för tillfället. En digital systemkamera, så att jag kan ta fina bilder, har jag velat ha i många, många år. Men de är så satans dyra att jag aldrig gjort slag i saken. Och jag har ju trots allt min vanliga digitalkamera, som är betydligt smidigare att bära med sig. Jag kanske ska börja lägga undan pengar enkom för en systemkamera? Det skulle trots allt itne ta alltför lång tid att spara ihop till en sådan, och ibland måste man ju unna sig något utöver det vanliga.

Min mobil är förmodligen inne på sitt sista liv. Den stänger av sig själv flera gånger om dagen, och jag börjar ruttna rejält på att den är så opålitlig. Men det är inte så konstigt, jag har haft den i över fyra år, och Sony Ericsson är ju tydligen kända för att deras telefoner får batteriglapp efter ett tag. Den är dessutom rejält repig och färgen har lossnat på baksidan. Så en ny mobil är i det närmaste nödvändigt.
Helst vill jag ha en iPhone eller liknande. Något som erbjuder bra internet och tillgång till Spotify. En bra kamera vore också tacksamt (även om den säkerligen inte lär användas särskilt mycket med tanke på min blivande systemkamera...). Tyvärr kostar ju de telefonerna en slant, och jag vet inte om jag är villig att pynta upp så många tusenlappar. Då köper jag hellre en utlandsresa för pengarna. Men som sagt, läget på mobilfronten börjar bli relativt akut, och en uppgradering är nödvändig.

Åh, jag hatar att lägga pengar på sånt här!


Hälsoutmaningen dag 2Det blev ingen lunchpromenad i dag, trots att jag var inställd på det. Istället blev det en snabb lunch på femton minuter innan jag hastade tillbaka till datorn, men med tanke på att det snöade för fullt ute så var det inte någon katastrof.

Jag har däremot imponerat både på mig själv och Alex i dag. Trixade och experimenterade med den dessert som jag tänker bjuda tjejgänget på på fredag när de kommer över på middag. Hade aldrig gjort den desserten tidigare, och man vill ju inte att det ska bli katastrof. Två olika varianter gjorde jag, och jag smakade inte en droppe. Allt slevades in i Alex mun. Så inget godis och inga sötsaker i dag heller.


Drömhuset

Ge mig Reese Witherspoons hus nu, tack.


Sprutor som sticks


Jag undrar om rubriksättaren medvetet försökte vara rolig i det här fallet...


Jil SanderJag förstår verkligen inte grejen med plastväskan från Jil Sander. Jag är som ett frågetecken kring både färg, form och material. Men å andra sidan är ju inte jag någon fashionista, och inte heller någon som hakar på trender bara för att det är en trend.


LägesrapportLäget just nu:

Trött så in i helskotta.
Frusen, trots linne, tröja och kofta toppat med en sjal.
Besviken på den (förmodligen) snöblandade nederbörden som förpestar tillvaron utanför mitt fönster.
Stressad inför helgens alla aktiviteter, och allt fixande som krävs inför dessa.
Ont i nacke och skuldra, det vill säga inget nytt på den fronten.
Glad över att en potentiell lägenhetsbytare tagit kontakt och vill bjuda in på visning.
Ofokuserad och har svårt att lägga energi på det som behövs göras på jobbet.
Nöjd över att dagens matlåda är broccoli- och ostpaj, och att jag använde mig av broccolin och osten som jag redan hade hemma i kylskåpet (brukar ju annars köpa nya råvaror och slänga massa saker för att de blir dåliga).
Saknar Alex.


Hälsoutmaningen dag 1

Första dagen på min hälsoutmaning är avklarad (nästan i alla fall, men jag tror inte att jag kommer trilla dit på några onyttigheter på de då timmar som är kvar av dagen). Det har inte varit några problem, trots att det inte började bra. Snö som fallit under natten, minusgrader och en kollega osm bjöd på hembakta kokostoppar. De var dock inte så lockande, tur att kokos inte är en stor passion för mig. Och vad gällde kylan blev det lite bättre under dagen, och jag var dessutom steget före och hade med mig både mössa och vantar. Så den där trettiominuterspromenaden på lunchen var snabbt avklarad.

Nu ska jag bara fortsätta veckan på samma sätt. Det kommer förhoppningsvis gå strålande.
PaketJag tycker om paket. Både att få och att få hem sådant som man har köpt. I det här fallet är det något som jag har köpt.


Daim Pear Dream

Jag brukar sällan bli begeistrad över GB:s sommarnyheter i glassdisken. Senast jag blev till mig i trasorna över en ny glass måste ha varit Tip Tops återtåg in i det ordinarie sortimentet. Det var extremt dumt att ta bort den glassen från första början, och detsamma gällde lakritspuck, men jag är glad att de insåg sitt brutala misstag och rättade till det (även om lakritspucken inte på långa vägar är lika god som när jag var barn).

När jag såg de nya glassarna för 2011 väcktes dock mitt intresse, och jag kunde inte låta bli att köpa en Daim med päronsmak i helgen. Jag är ett fan av den vanliga Daimstruten, även om jag kan tycka att den ibland känns lite tråkig. Det händer liksom inte så mycket. Men päronglass brukar ju vara ett kast i rätt riktning, och så även den här gången. Daim Pear Dream var riktigt god! Perfekt somrig smak och nyskapande, samtidigt som den gamla touchen av den vanliga Daimstruten fanns där i bakgrunden. Det här kommer förmodligen att bli en favoritglass i sommar. En fullträff!

(Fast med tanke på min hälsoutmaning blir det inte någon mer glass den närmaste månaden i alla fall.)HälsoutmaningenJag är just nu inne i en period då jag inte är ett dugg peppad att gå och träna. Det känns bara jobbigt och tråkigt (och inte hjälper det att senaste gången jag var på gymmet var luftkonditioneringen paj, så det var varmt som i en bastu- och då är det inte roligt någonstans). Men för att jag ska hålla mig någorlunda på den hälsosamma sidan, tänkte jag försöka mig på ett nytt grepp. Utmana mig själv under en månads tid, och lyckas jag hålla mig till de regler jag sätter upp så får jag belöna mig med något. Jag hoppas att jag på så sätt ska känan mig mer taggad och peppad på att faktiskt leva lite mer hälsosamt.

Min första utmaning blir:

- Fyra promenader i veckan, varav tre måste vara på minst 30 minuter vardera och en på minst 60 minuter. Det går inte att mixtra med antalet promenader genom att köra två 60- minutare och på så sätt ta bort en av 30- minuterspromenaderna. Promenerar jag i området där jag bor ska jag gå i rask takt, men är det lunchpromenader är detta inte lika viktigt (vill ju inte bli svettig när man ska tillbaka till jobbet).
- Inget godis eller några bakverk. Undantaget är om jag ska hem till middag hos någon, då får jag äta efterrätt om det bjuds. Men inte om jag äter på restaurang, och godis är alltid uteslutet.

Om jag klarar detta så får jag belöna mig själv. Jag har i dagsläget inte utsett vad denna belöning ska bli, men jag har ett förslag. Ska fundera lite till på det, och när jag har bestämt mig presenterar jag den för er.


Grey'sMitt senaste internetnöje är att plöja igenom Grey's Anatomy från början till slut. Jag har fortfarande ett par avsnitt kvar på första säsongen, men de kommer snart att vara avklarade. Ska sanningen fram har jag ju redan sett de flesta av avsnitten i den här serien, men jag fick ett sug att se den från början till slut, utan avbrott. I like.


SmarrigtDagens middag: hemmagjord pizza på pizzadeg från pizzerian.


Vår på Rosendal

Vädret i dag var väl inte det perfekta för en promenad på Djurgården, men det struntade jag och Marielle i. Vi tog oss en promenad bort till Rosendals trädgårdar, och trots blåsten var det väldigt skönt att komma ut och röra lite på sig. Trevligt att träffa Marielle igen också, vi har inte setts på jag vet inte hur länge.


Dejt med pojkvännen

Igår kände jag mig allmänt deppig. Det var ingen bra dag alls, och sådana dagar är jag så tacksam över att jag har Alex. Han får mig alltid att må bättre bara genom att finnas där vid min sida. Vi hade egentligen inte täntk att gör någonting igår kväll, men för att muntra upp mig bjöd Alex ut mig på restaurang. Vi åkte in till Mariatorget, och hamnade på Söderkisen. Det var extremt skönt att slippa behöva laga mat själv och diska efter sig. Alldeles perfekt, och ett mycket mysigt söndagsinitiativ. Vi borde lyxa till det så lite oftare.En vanlig söndagsfrukostSöndagsfrukosten blev i vanlig ordning scones och en kopp rykande varmt Söderte. Så vansinnigt gott, och lagom lyxigt på helgens sista dag. Vi passade också på att se sista avsnittet av Downtown Abbey på SVT Play. Det är en serie som vi verkligen har fastnat för. Den utspelar sig i början av 1900- talet, och man får följa en förmögen familj och deras tjänstefolk, och vad som händer i deras liv. Alla deras problem och bekymmer. Jag kan starkt rekommendera!


Våffeldagen!

I dag är det inte bara fredag och löning, det är även Våffeldagen. Eller Vårfrudagen och Marie Bebådelsedag, om man så önskar. Men de sista två namnen bryr jag mig inte det minsta om, för det är ju det där med våfflor som är det viktiga. Jag hade dessutom massa tur i dag, och snyltade åt mig två våfflor från fastighetskontoret på jobbet (snubblade in på deras fikastund, och de var så trevliga och bjöd även mig till bords- och jag är ju inte så korkad att jag tackar nej), vilket gjorde att sisådär 45 minuter av arbetsdagen försvann på ett kick. Fredagar kan vara riktigt bra dagar.

Men även hemma bjöds det på våfflor. Ja, nu var det ju jag som gräddade dem, så det var väl jag som bjöd på dem om man ska vara petnoga. Och gott som attan. Med handen på hjärtat kan jag nu säga att årets våffelkvot är uppfylld, och alla våfflor utöver detta är bara en bonus.


Rosa är rosenMin karl överraskade mig med en vacker ros när han kom hem från jobbet. Han är fin han, min Alex.


Magsjuka när det är som värst...Man får vara glad att man inte befann sig i den ishallen...


Det otillgängliga sötaJag bakade en sån här chokladkaka till Alex igår. Han skulle nämligen ha med sig fika till jobbet (igen) och den här gången ville han bjuda på någonting hemlagat. Han prioriterade dock att diska när han kom hem sent, och då hjälpte jag honom med kakan så att han skulle slippa göra den mitt i natten.

Och fy satan så sugen jag är på den just nu. Kan nästan känna chokladsmaken i munnen (jag inbillar mig att den smakar som kladdkaka, för recepten var någorlunda lika, bortsett från chokladglasyren ovanpå). En vanlig chokladbit skulle inte heller sitta fel, även om det inte är vad jag vill ha för tillfället. Kul att jag då till lunch kommer att äta kassler med blomkålsmos. Så långt från något sött man kan komma. Fan också.


Jag gömde mina drömmar precis där din axel blir till hals


Förlorade pengarSå har man fått skattebeskedet. Jag fasade för att jag skulle få betala tillbaka tusentals kronor, för det har hänt förut, men så farligt var det inte. 487 kronor vill de ha av mig. Pengar som jag hade kunnat ha betydligt roligare för, men samtidigt är det väl bara att hacka i sig.

Men. Jag börjar fundera lite över den där kyrkoavgiften som dyker upp varje år. Nästan 2000 kronor snor de åt sig. Helt onödigt i mina ögon, med tanke på att jag inte är troende och besöker en kyrka extremt sällan. Det är med andra ord pengar som jag i dagsläget kastar i sjön. Tanken på att gå ur Svenska Kyrkan har slagit mig flertalet gånger, men det har liksom aldrig blivit av. Anledningen är rätt dum egentligen. Jag vill ha möjlighet att kunna gifta mig i en kyrka. Inte för allt det religiösa, utan på grund av traditionen och att det är vackra lokaler. Prästen ska inte prata om Gud, utan om kärlek, och låtarna ska inte vara psalmer.

Men att jag kanske vill gifta mig i en kyrka i framtiden är egentligen inte en, i mina ögon, ok anledning att fortsätta betala den där jäkla kyrkoavgiften. För jag tror ju itne att kyrkan skulle stänga mig ute om jag hoppade av nu och om några år kommer på att jag vill gå med igen. De skulle garanterat bli glada över att få tillbaka mig som medlem. Och jag skulle ha sparat pengar som kan gå till saker som jag faktiskt har nytta av.


SmörgåsmiddagI dag orkade jag inte laga någon middag, och med tanke på att Alex skulle hem och äta innan han kommer över, så var det helt ok att trycka i sig några smörgåsar. Gott, även om jag borde ha ätit gröt istället.


Grönt är sköntFör någon  vecka sedan köpte jag två stora korgar med kiwi för tjugo kronor. Affären hade också ett erbjudande där man kunde köpa tre kiwis för tolv kronor. Men så lurad tänkte jag inte bli, och därför fick dessa två stora korgar följa med mig hem. Och sedan dess har jag ätit kiwi varje dag på jobbet. De är det perfekta mellanmålet, så himla goda. Mycket väl investerade tjugo kronor.


Torsdagsstatus

Galet trött.
Trasig nagel.
Halvtråkig matlåda.
Lite frusen.
Ont i ena skuldran.

I dag känns inte som en rolig dag. Jag hoppas jag har fel.


6 små saker6 saker jag kommer (eller åtminstone borde) att göra i dag:

Jobba ytterligare några timmar.
Ta en promenad på lunchen.
Ge mig ut på en powerwalk när jag kommer hem.
Laga mat.
Tita på Grey’s Anatomy.
Sortera strumpor.

6 saker jag vill göra i dag:

Sova.
Ta en lång promenad mitt på dagen, när det fortfarande är ljust och varmt ute.
Baka kladdkaka.
Titta på en film jag inte sett förut, och trycka i mig kladdkaka under tiden.
Äta en god middag, som jag inte själv har behövt laga, tillsammans med Alex.
Titta på Grey’s Anatomy.

Jag tror inte att förutsättningarna är så goda för att hinna med de saker som jag vill göra. Antar att jag får skjuta upp dem till en dag när det finns mer tid över för roligheter.


VildmarksmatIgår åt Alex jägarbiff till lunch. Mycket manligt. Men jag undrar... vad är regnbågsmorötter?


Från havetDagens middag. Lax, några räkor, sallad och en sås bestående av creme fraiche och stenbitsrom. Inget fancy, och kanske inte det roligaste på menyn, men man tager vad man haver tre dagar före lön. Och jag tänker ju försöka äta lite nyttigare än vad jag har gjort den senaste tiden, och då är det här en bra start. Får se om jag tycker likadant när jag äter samma sak på lunchen i morgon.


TisdagsölEfter jobbet mötte jag upp min gamla kollega Olof, för lite öl och skvaller. Nu har ju han i och för sig inte världens bästa skvallerminne, men det var trevligt att träffa honom ändå. Det var på tok för längesen.


Ett halvt hus är också ett husVissa människor har bara råd att köpa halva hus. Men så är ju villorna i Mälarhöjden rätt dyra.


Tulpaner

Jag är fortfarande förälskad i mina fina ljusrosa tulpaner. Jag inser dock att de inte kommer att leva många dagar till, så det vore kanske en bra idé att planera in ett besök på Hötorget i veckan och inhandla några nya.En värdig vinnareFör en gångs skull har jag hållit mig borta från att goggla vinnaren av Top Model. För det är faktiskt roligare att inte veta, även om det kanske inte känns så när det är sju deltagare kvar. Men nu är vinnaren av säsong 15 korad även i svensk tv, och det blev inte helt otippat Ann. Hon tog ju trots allt hem de fem första programmen i rad, och hennes bilder är galet vackra. Sedan är jag inte jätteimponerad över vad hon åstadkom på catwalken, men det är inte så viktigt. Det är bilderna som är intressanta. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne  framtiden!


Glädjekällor just nu

Att Alex snart börjar sitt nya jobb.
Att våren är här, även om det fortfarande är lite väl kallt ibland.
Tulpaner.
Myssöndagar med bästa pojkvännen.


Tio snabba

Blåbär – Hallon
Klänning
– Byxor
Skidsemester - Solsemester
Svart
– Vitt
Kött – Vegetariskt
Spara – Slösa
Buss – Tunnelbana
Bok – Film
Öl
– Vin
Chips – Popcorn


Fina paretDet är en jäkla tur att en av oss är snygg i alla fall.


Insynsskyddat inte populärt från utsidanJag tycker inte riktigt att det är ok att mina grannar har varenda jäkla persienn nerdragen. Jag vill ju kunna kika in genom deras fönster när jag går förbi!


MarmeladSenast jag var och handlade köpte jag med mig två olika marmelader hem. En med hallonsmak och en med apelsinsmak. Den med hallon har jag ätit tidigare, och den gillar jag skarpt. Hallon är ju en favorit, så jag är inte förvånad. Den andra marmeladen, med apelsinsmak, var dock en liten besvikelse. Den passade i alla fall inte jättebra på scones, men jag vill minnas att jag åt det på rostmackor när jag var barn. Så det beror väl kanske på vad man använder den till. Men funderar ni på att köpa någon av dessa två marmelader så rekommenderar jag hallonvarianten.


FruktLite fruktsallad gör att söndagskvällen känns lite lyxigare. Melon, kiwi och jordgubbar blev det den här gången. Mums!


OutfitSå här såg jag förresten ut igår. Den gamla vanliga favoritklänningen och en kavaj.


60- årsgalej

Här kommer en bildbomb från Uffes 60- årsfest igår. Det är mest bilder på mig och mina kusiner och pojkvän. På riktigt var det mycket fler människor där. Fast det är en korrekt bild att vi åt väldigt mycket.Det bjöds på bubbel och lite tilltugg.Kusin Therese till höger, och hennes kusin Emma (som jag inte har några släktband med).Lilla Alva gömde sig under sin mammas klänning.Faster Kerstin hade lagat massa god mat.

Man behövde inte gå hem hungrig.Till fikat serverades det choklad- limekaka med vispad grädde och hallonsås. Gott så det förslår.Kusiner.Det öppnades presenter.Kristofer gjorde ett bra jobb som bartender.Pojkvän och kusin.


ThaiAlex köpte thaimat till lunch åt oss i den lilla thaikiosken vid Mälarhöjdens tunnelbana. Vi har länge pratat om att testa maten där, men det har inte blivit av tidigare. Betyget: Helt ok, värt att besöka fler gånger.


Promenad i solskenetEfter att ha tjatat i flera veckors tid, följde Alex i dag med mig ut på en promenad i vårsolen. Vi promenerade runt i Mälarhöjdens villaområde och spanade in husen och drömde oss bort till en värld där vi själva har råd att köpa ett fint hus. Det är en tråkig verklighet att inse att den drömmen inte lär bli sann, om man inte vill bosätta sig ute på vischan, men promenaden var åtminstone väldigt fin.


SnödropparBlommorna har börjat komma upp i rabatten utanför mitt hus, och därmed tycker jag att det är bestämt. Nu är våren officiellt här, och jag vill inte veta av mer snö och kyla.


En födelsedagspresent till oss allihopMin fasters man fyllde 60 år i går, och hade fest. Det var en mycket trevlig fest, och jag kommer lägga upp bilder lite senare. Men det bästa med festen var att kusin Gabrielle var hemma. Hon hade åkt hela vägen från Sydney, för att överraska sin pappa på födelsedagen. Det blev som en liten present till oss allihop, och finast var att se hur glada farmor och farfar blev.


SöndagsmysVi startade dagen med scones och Downtown Abbey på SVT Play. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att börja en söndag på. Mys på hög nivå.


Soppa är alltid gottDagens lunch bestod av hemgjord broccolisoppa med en touch av vitlök (hade dock i aningens för mycket vitlök) och en smörgås. Alldeles lagom och mycket gott.


Klassiker

I kväll bjuder jag på några härliga nittiotalsklassiker. Så galet bra!
Kung Bore kan fara och flygaDet är fan inte ok med mer snö i mitten av mars. I synnerhet inte som att jag upptäckt att mina favoritvinterskor håller på att gå sönder. Hade tänkt ställa av dem för den här vintern, och skicka dem till skomakaren som förhoppningsvis kan fixa dem. Men nu vete fasiken om jag inte ska plåga de små stackarna tills det är barmark igen. Det bär emot, men jag vill ju helst hålla mig torr om fötterna.


Tulpaner betyder vår, oavsett hur vädret ärJag tog mig en sväng förbi Hötorget efter jobbet, och införskaffade mig de finaste av tulpaner. Älskar den söta rosa färgen.


Hej snö

Säg den glädje som varar för evigt. Nu snöar det för fullt utanför mitt fönster. Det ser vansinngit kallt och otrevligt ut, och jag ser verkligen inte fram emot att behöva ge mig ut i eländet om en timme. Om någon känner sig taggad på att hämta mig på jobbet och skjutsa hem mig får du gärna anmäla dig.


Snöfritt

Jag är verkligen inte pepp i dag. Fast jag blir lite gladare när jag hör alla rapporter om att det faller snö runtom i vårt avlånga land, och här i Hufvudstaden är det lika torrt på marken som det var igår. Inte en endaste liten snöflinga har jag sett (bortsett från de som redan ligger på marken, vill säga, men de räknas ju inte). Att det sedan är så grått och trist att det knappt var lönt att stiga upp ur sängen i morse, är en annan femma. Men så länge det inte snöar är jag nöjd.


Öppna bokaffär?

Samtidigt som jag plockade undan mina videoband passade jag på att rensa bland mina böcker. De bor ju som bekant i min gamla frysbox från 60- talet, och den började bli så full att den knappt gick att stänga. Och med tanke på att jag avverkar böcker i ett stundtals rasande tempo, så behövdes det lite mer plats för mina små älsklingar. De som jag inte planerar att läsa igen inom de närmsta åren fick flytta ner i källaren. När vi bor större och har mer plats kan de få flytta upp i någon ny fin bokhylla.Superbra förvaring!

Jag upptäckte att jag har rätt många böcker...... och nu får jag plats med ännu fler! Lovely!


Dane och GayheartMin favoritplastikkirurg McSteamy (Eric Dane) och hans fru Rebecca Gayheart har beslutat sig för att det är dags att flytta.Det här är deras gamla hem i Los Angeles, som de nu lämnar bakom sig. Och jag måste säga att det faller mig mer i smaken än...... den nyinköpta villan i Beverly Hills. Men smaken är som baken, och det är de som ska vara lyckliga i sitt hem. Jag skulle å andra sidan inte tacka nej till något av dessa hus.


Midsommarkransens pärla

Alex fortsätter att göda mig. Inte bra, men ack så gott. I dag var det Muffinsfabriken i Midsommarkransen som fick sig ett besök av min stiliga man, och med sig hem hade han sju gigantiska muffins. Nu var ju i och för sig inte alla till mig, fem ska han ta med sig till jobbet i morgon. Men två muffins att dela på räcker gott och väl. Den ena med choklad/ hallonsmak och den andra med banan/ chokladsmak, båda galet goda.ThaiinspireratDagens middag stod jag för, och man behövde verkligen inte oroa sig för att såsen skulle ta slut. Man fick istället bekymra sig över risken att allting på tallriken skulle drunkna, men det gick bra den här gången.


Dagens

Att gårdagen var fin spelar tydligen ingen roll i dag. För i dag är statusen denna:

Det är grått på himlen, och ingen sol så långt mitt öga når. Det får mig att direkt byta bort den där planerade lunchpromenaden mot boken jag läser.
Jag fryser. Det är kallt både utomhus och inomhus. Hade jag haft en kofta hade det känts bättre, men uppfylld av gårdagens vårkänslor lämnade jag den hemma. Dåligt beslut.
Det hade inte skadat att få sova ett par timmar till. Jag är så vansinnigt trött, och det gör lite ont i huvudet så där som det kan göra när man knappt kan hålla ögonen öppna.
Det finns så mycket som jag borde göra på jobbet, men som jag inte kommer hinna med. Jag har helt enkelt inte tillräckligt med energi för att speeda på tillräckligt och få det gjort.
Tiden står nästan stilla. Minuterna segar sig fram, och jag inser att det kommer att dröja länge innan jag får gå hem.

Å andra sidan får jag träffa min pojkvän i dag, och gårdagens avsnitt av Grey's Anatomu var bra. Så allt är inte dåligt.


Diana

Ibland är chatroulette annat än bara naket och äckligt. Det här får mig att le.


Goda gärningarI dag har jag gjort två bra saker som får betraktas som goda gärningar.

1. Jag fångade och återlämnade en hund som hade smitit ifrån sin ägare. Ägaren hade rullator, och tappade kopplet. Hunden var nyfiken på vad som fanns lite längre bort, och travade således iväg, utan att lyssna på sin mattes rop. Då ryckte jag in och ledde tillbaka hunden till ägaren. Som tur var verkade hunden gammal och inte särskilt intresserad av att springa ifån mig.

2. Efter att glödlampan inne på tjejtoaletten på jobbet varit trasig i några dagar fick jag nog. Så jag bytte ut den trasiga lampan, efter att först ha letat upp en ny som fungerade, och nu slipper kvinnorna på jobbet gå på toa i mörker. Kanske inte en god gärning, men jag borde absolut på ett plus i kanten för det ändå.


PastaonsdagEfter ett extremt sug efter Vapianos pasta, mötte jag efter jobbet upp Alex i Gamla Stan. Där fick jag mig en vansinnigt god kräftor- och hummersåspasta. Nu sitter jag hemma i soffan, proppmätt och med en hicka som vägrar ge med sig. Men trots detta är jag vansinnigt nöjd. Vapiano gör mig aldrig besviken.


Walking on sunshine

I dag fick jag nog. Jag vill inte ha vinter längre. Våren var här och det gick att ta på den- men istället för värme och härligt väder kom vinterkylan snabbt tillbaka. Dock var det fint väder mitt på dagen i dag, så jag passade på att ge mig ut på en uppfriskande promenad. Det blåste lite väl mycket för min smak, men det fick jag försöka ignorera.

Nya ansiktenHär är då den nya Idoljuryn. Anders Bagge, Alexander Bard, Laila Bagge Wahlgren och Pelle Lidell. Det får mig inte direkt att längta efter att Idolsäsongen ska dra igång. Fast å andra sidan längtade jag ju inte innan Andreas Carlsson hoppade av heller.


Hårbekymmer

Min hårsituation börjar bli ganska akut, men tyvärr får den efterlängtade klippningen vänta ett tag. För jag prioriterar ett billigare alternativ. Via Group On har jag köpt ett presentkort på en salong på Kungsholmen- för endast 550 kronor får man en klippning och slingning (alternativt färgning). Jag kunde inte låta bli att slå till, då det är en reducering på mer än hälften av vad det vanligtvis kostar. Men med tanke på att ytterligare 400 personer köpte samma deal, var det i dag lite svårt att boka en tid som passar mitt schema. Först om en månad, fredagen den 15 april, passade. Så jag får gå runt och se ut som hej-kom-och-hjälp-mig ett tag till.


Dag 25 - Min favorithögtidMin favorithögtid är utan tvekan julen. Stämningen som råder under juldagarna återfinns inte någon annan gång under året, och jag tycker om att nästan allting handlar om familjen. Äta god julmat tillsammans, och ge varandra julklappar som man (förhoppningsvis) omsorgsfullt har valt ut. Alla juldekorationer som pryder hemmen, och har man tur ligger det massa snö på marken. Jag är ett stort, stort fan av julen. Även om det är ganska skönt med högtider som infaller under sommaren också, som midsommar.


Dag 24 - Mitt favoritprogram och varför

Jag har många tv- program som jag verkligen tycker om. Här är några.Gossip Girl följer jag slaviskt. Alla intriger och upptåg, man vet aldrig åt vilket håll det ska svänga. Men måtte Chuck och Blair lappa ihop allting en gång för alla.Jag tror att jag vid det här laget har sett alla avsnitt av Vänner minst tre gånger, men det blir aldrig tråkigt. Och sista avsnittet får mig alltid att börja gråta. Alltid.BBC- versionen av Stolthet och fördom är ju en miniserie på fyra delar, och därför anser jag att den räknas som tv- program. Jag fullkomligt älskar den! Det kan vara det bästa som någonsin visats på tv.Det absolut roligaste programmet är i mitt tycke The Big Bang Theory. Jag skrattar högt hela tiden. Så vansinnigt bra.


Ingen äkta blondinAlltså, nu måste jag fasiken ta och göra något åt mitt hår. Den här utväxten är inte att leka med. Och även om det inte känns som så länge sedan, så är det ett halvår sedan jag senast besökte frisören, vilket ju förklarar en hel del. Mitt hår växer som ogräs, och jag borde väl egentligen klippa mig oftare än vad jag gör. Det är för sjuttsingen inte ok att vara så lat som jag är, och endast få det gjort två gånger om året. Så i morgon blir det jag som bokar tid för klippning och slingning, och har jag riktigt jäkla tur kan jag få det gjort redan innan helgen.


Tjeeenare mannen!

Söndagskvällar innebär Solsidan. Vad annars?


SöndagsmiddagTack vare Vivos billiga fläskkotletter blev det lyxmiddag i dag. Dessvärre åt jag lite för mycket, så nu sitter jag här med ont i magen. Tänk att jag aldrig lär mig.


Dag 23 - En låt som får mig att gråta


It all started with a big bangHalva dagen har hittills ägnats åt att se klart alla avsnitt som visats av senaste säsongen av The Big Bang Theory. Ganska så angenämt en söndag.


Det finaste någon kan fåJag undrade vart Molly Sandén var igår när hennes pojkvän stod som segrare i Melodifestivalen. Hadej ag varit hon hade jag sprungit upp på scenen ås snart segerframträdandet var avklarat. Men hon fanns tydligen vid Eric Saades sida på efterfesten, och det gladde mig. De är söta tillsammans.


Melodifestivalkväll

Vi hade Helene över på middag igår. Det var trevligt att ha någon som faktiskt bryr sig om Melodifestivalen bredvid sig i soffan när det var något så viktigt som finalen. Hon hade dessutom med sig bubbel som vi drack när rätt låt vann (hade det varit fel låt hade vi druckit det för att dränka våra sorger, men nu blev det ju rätt).Jag stod för matlagningen, och fick än en gång skit från Alex när jag tänkte laga helt vegetariskt. Så jag fick snällt ha i bitar av fläskkotlett också.Vi hann trycka i oss en påse chips också.Bubbel är aldrig fel. Speciellt inte när det dricks för att fira något.


Eric med CGårdagens Melodifestivalfinal var veckans höjdpunkt. Spännande så in i helskotta. Jag var inte helt förtjust när The Moniker fick höga poäng av de utländska jurygrupperna, men å andra sidan var jag inte heller förvånad. Hans låt är rätt catchy, i alla fall om man blundar för hans framträdande var bara spasmiskt och äckligt. Jag klarar inte av den mannen. Det kändes som att han inte tog tävlingen på allvar med sina fånerier. Men hans låt har spelats i tv flertalet gånger på grund av värdelösa Andra Chansen, och då får folk upp ögonen mer för den, och röstar.

Som tur var gick både Danny och Eric Saade bättre hem i hushållen. Och även om jag verkligen trodde på Saade fanns det en gnutta oro och tvivel i magen. Men äntligen röstade svenska folket rätt, och jurygrupperna hade någorlunda god smak. Så jäkla skönt att skicka den bäst lämpade låten till Eurovision.

Svängig låt (den lite töntiga texten kan man bortse ifrån).
Klistrig refräng som sätter sig.
Söt kille (som dessutom verkar trevlig och sympatisk).
Grym show (den är minnesvärd, vilket är extremt viktigt).


YoggiVi testade Yoggi utan extra tillsatser i dag. Båda var goda, även om jag tycker att mangon smällde högre än blåbär/ banan. Gott så det förslår.


Middag i Gubbis

Igår var vi hembjudna till Cathrine och Jonas på middag. Även Helene, Andreas, Linnea och Johan var där. Trots att alla vvar lite tröttai o ch emd att det var fredag, var det en väldigt trevlig kväll som bjöd på många skratt.Alex var finklädd i sina jobbkläder.Helene var glad.Linnea och Andreas.Det bjöds på hemmagjord pizza med dinkelbotten. Mycket gott.Efterrätten serverades i världens sötaste små glasburkar.Vi tryckte även i oss choklad.Cathrine var trött, men det syns inte här.Vi spelade Hur fan visste du det?- jag och Johan fick dela på vinsten. För den som inte vet vad det är för spel, så går det ut på att man ska svara på knasiga frågor om precis vad som helst.Man kan tro att Andreas drack vatten hela kvällen. Det gjorde han inte.Vi var på bra humör.


Dag 22 - Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln


Blus

I dag hade jag på mig en blus som jag tokfyndade på Sisters rea i januari. Istället för att betala de ursprungliga 499 kronorna, betalade jag endast 129 kronor. Helt klart värt pengarna.
Lägesrapport

Fredagen är äntligen här, vilket är tacksamt med tanke på att jag trodde att det var lördag för några dagar sedan. Fast å andra sidan har den här veckan rullat på snabbt ändå, så den där lilla ihopblandningen av dagarna är ingenting som jag har lidit märkbart av.

Humör: Glad och lite fredagspeppad.
Känsla: Hunger. Den börjar riva lite i buken på mig, men jag ska härda ut ett litet tag till innan jag går på lunch.
Plats: Sitter vid mitt skrivbord på jobbet. Men om två och en halv timme får jag gå hem.
Gör: Kontrollerar fakturor. Borde skicka två stora, jättetunga paket med bud till centrallagrena. Men jag vete sjuttsingen om jag orkar flytta de där lådorna i dag.
Måste: Göra ett stopp på Hötorget och spana in tulpanerna. I dag är det fan vår, och då är tulpan den obligatoriska blomman.
Planer: Middag hos Cathrine och Jonas i kväll. Helene och Linnea med karlar ska också dit, och så tar jag förstås med mig Alex. Det kan inte annat än bli en toppenkväll.
Fylleutsikter: Ganska låga. För min del, åtminstone. Ska upp till stallet i morgon, vilket innebär låg alkoholkonsumtion. De andra kanske fläskar på mer.


Dag 21 - En bild på mig själv som är tagen av någon annanFotograf: Alex.


Dag 20 - Min favoritfilmJag har väl inte någon specifik favoritfilm, men jag kan nämna några som jag verkligen tycker om och kan se om och om igen utan att tröttna.

Crash.
10 orsaker att hata dig.
Harry Potter.
Sista natten med gänget.

Bara därför kommer jag ju knappt på några filmer jag gillar. Typiskt.


Jag har saknat henneEfter jobbet mötte jag upp Marielle. Jag har knappt sett röken av henne sedan hon och David flyttade till Sollentuna, och jag saknar henne. Så därför var det extra trevligt att ses i dag. Det blev en middagsdejt på Vapiano, och den här gången provade jag på något nytt- kräftstjärtar i hummersås. Helt klart rätt val, det var supergott.


Nya tiderJag tror bestämt att lila är den nya innefärgen på frukt. I like.


Bra och dåligt med denna onsdag

När jag vaknade i morse var jag helt övertygad om att det var lördag. Att inse att jag faktiskt var tvungen att stiga upp ur sängen var ett hårt slag. Inte roligt alls, och dessutom är det bara onsdag i dag så helgen ligger fortfarande långt borta.

Bra saker:
Jag har massa saker att göra på jobbet, så dagen kommer förhoppnignsvis att rulla på ganska så snabbt ändå.
Jag ska träffa Marielle efter jobbet. Det ser jag fram emot.
Det är fint väder ute. Himlen är blå och solen skiner.


Dåliga saker:
Jag har massa saker att göra på jobbet, och vissa måste jag bli klar med i dag. Det kan bli stressigt.
Jag måste laga mat när jag kommer hem, så att jag har matlådor till resten av veckan.
Trots att jag la mig kl 22:45 igår är jag vansinnigt trött.
Det är kallt ute, trots att solen skiner.
Jag saknar Alex.


Jag vet att hon är söt, men det måste bli du och jag

Veronica Maggio har äntligen släppt nytt, och jag gillar den här lilla poppärlan. Hon har en extremt bra fingertopskänsla när det kommer till att skriva låtar. Det tackar vi för.


Dag 19 - En bild på det jag köpte senastEgentligen var mat det senaste jag köpte, men hur kul är det? Så det senaste jag köpte osm åtminstone är lite roligt, var den här boken. Spelaren av Harlan Coben. 39 kronor gick den på, ett riktigt fynd.


Damn you auto correct

Den här sidan är sjuttsingen den roligaste jag har sett på länge. Haha, det kan bli rejält med fel när mobilen autokorrigerar texten i ett sms.

I mitt hem just nuMitt hem har invaderats av flyttkartonger, och inte på det helt angenäma sättet. Dessa lådor ska ner i källarförrådet, men den bittra sanningen är att jag inte orkar lyfta ner dem själv. Så därför får de stå längs väggen och förpesta min tillvaro tills min pojkvän hjälper mig med dem. Och jag får väl ta och använda de där hantlarna som syns på bilden, så att jag orkar lyfta flyttkartonger i framtiden.


Jag är stolt flickvänJag är så vansinnigt stolt över min fina pojkvän, som har fått nytt jobb. Han har ju ett vikariat på Brittiska Ambassaden, men det är tidsbegränsat. För ett par veckor sedan blev han kontaktad av ett headhuntingföretag, och efter ett antal intervjuer var det påtänkta jobbet hans. Han börjar 1 april. Jag är så himla glad för hans skull.


SemlaI dag är det fettisdagen och min arbetsgivare bjöd sedvanligt på semlor. Jag föredrar ju att äta mina semlor med varm mjölk, men i brist på just varm mjölk fick jag nöja mig med att äta den helt naturell den här gången. Som vanligt hamnade florsockret överallt och grädde fastnade på näsan. Men det ska vara ett litet projekt att äta en semla. Det hör liksom till.


Dag 18 - Vad jag åt i dag

Det blev inget bloggande igår, för jag var upptagen med annat. Men ämnet på Listan om Helena var, om jag inte minns fel, vad jag åt igår. Och tyvärr var igår inte någon dag för gourmetmat. Hade det varit en lördag hade det kanske bjudits på något lite mer fancy, men igår åt jag:

Yoghurt med hallon och flingor.
Ett hårt och lite surt plommon.
Kyckling och paprika i sötsur sås med ris som tillbehör.
En öl. Fast det räknas väl inte som mat även om det är mättande.
En McFeast- meny på McDonald's. Colan drack jag dock inte många klunkar av, som vanligt. De var för övrigt djävulskt sega på Donken i Liljeholmen, så undvik om ni kan. Går nog snabbare att beställa en hamburgermeny i gatuköket utanför.
Obestämd mängd Polly.


Dag 17 - En person jag vill byta liv med för en dag- och varförDet finns många intressanta personer som jag skulle vilja byta liv med för en dag. Men eftersom jag är en sucker för allt vad kungligheter heter, skulle jag gärna byta liv med kronprinsessan Victoria. Dagen skulle vara den 29 april i år, när prins William gifter sig med sin Kate. För det är ett bröllop som jag gärna hade varit gäst på.


Gamla favoriterHittade några gamla favoritfilmer när jag rensade bland mina filmer.

Independence Day såg jag på bio när jag gick i sexan, och jag tycker fortfarande att den är bra. Helt klart en favorit bland alla alienfilmer som finns.

Scream har aldrig skrämt mig. Skräckfilmer med en mördare som springer runt är inte alls lika läskiga som mer psykologiska filmer som kryper in under skinnet på en (tex The Ring och The Grudge). Men jag gillar Scream. Den hade något som andra skräckfilmer inte hade, och i år kommer nummer 4 i serien ut- den ska jag definitivt se.

Armageddon får fortfarande mina tårkanaler att öppna sig. Visst, den är väl aningens fjantig, men jag smälter ändå. Dessutom var detta Ben Afflecks snyggtid, och han och Liv Tyler var så himla söta tillsammans. För övrigt är Aerosmiths I don't want to miss a thing en av de bästa filmlåtarna som gjorts. Bara det är värt att se filmen igen.

Sista natten med gänget är en av mina favoritfilmer. Man får följa ett gäng ungdomar under en natt i 60- talets USA. Helt klart George Lucas bästa film- slår Star Wars med hästlängder (nu har jag ju inte sett mer än litegrann av Star Wars, men jag orkade inte se mer för att jag tyckte det var så dåligt). Jag älskar kombinationen av den amerikanska drömmen, musiken och bilarna. Den här filmen borde alla se innan de dör.

Titanic blåste mig nästan ur fåtöljen när jag såg den på bio. Jag vidhåller än i dag att det är en av de bästa kärleksfilmerna någonsin. Den här allt som jag vill ha av en film i den genren, och jag kan se den hur många gånger som helst.

Never been kissed är väl kanske inte någon höjdarfilm egentligen, men det bryr jag mig inte om. Jag gillar Drew Barrymore, och tycker att den här filmen är underhållande.

10 orsaker att hata dig kan vara den bästa high school- filmen som gjorts. Förlagan är Shakespeares Så tuktas en argbigga, och Julia Stiles är perfekt i rollen som den argsinta Katarina. Har du inte sett den här filmen borde du göra det omgående. Bara ett tips.


Adjö VHSMitt soffbord är ju som bekant en kitsa, där jag förvarar filmer. En herrans massa filmer, och de flesta är vhs. Ett format som jag tittat på max tre gånger de senaste fyra åren. Och de flesta filmerna är Hollywoodproduktioner, och finns numera att hitta på nätet. Därför är det ganska onödigt att jag har halva soffbordet fullt med filmer som jag aldrig tittar på. Därför har jag därför plockat undan dem i dag, så att den platsen ka nanvändas för annan förvaring istället. Filmerna får flytta ner i källarförrådet. För slänga dem klarar jag inte av...


SöndagssconesTrots att Alex inte sov över här i natt, gjorde jag scones i morse. Det har ju blivit vår grej, att lyxa till det med nybakade scones på helgerna. Att han inte var här förtog rätt mycket av mysigheten, men jag är glad att jag stod och kladdade med den där degen ett tag, för resultatet blev ju bra. Hade köpt hem Nutella att ha på, och det var gott även om jag föredrar hallonmarmeladen.


Kom så ska vi Leva Livet

Lördagskvällen bjöd på middag hemma hos Helene och Andreas och musikalen Leva Livet på Chinateatern. Det var en mycket trevlig kväll, även om vissa delar var bättre än andra. På en skala från 1-5 såg kvällen ut så här:Sällskapet: 5. Helene och Sussie är alltid ett toppensällskap. Glada, roliga, trevliga. Andreas kom hem och letade efter något att dricka i kylen (det är hans arm som syns i bakgrunden). Han omfattas också av femman, även om han inte var med hela kvällen.Maten: 4. Kyckling med paprika, lök och tomat/ basilika- creme fraiche i tortillabröd med ost. Till detta sallad på spenat, tomat och rödlök. I like a lot. Vilket resulterade i att jag åt för mycket. Men är det gott så är det.Min outfit: 4. Bilden är skitdålig och suddig. Men jag gillar verkligen min reafyndade klänning. Känner mig fin i den, och då måste ju betyget bli högt.Våra platser: 2. För de billigaste biljetterna fick man sitta nästan längst bak på balkong. Man såg nästan hela scenen, och de delar som inte syntes användes ändå inte av skådespelarna. Men det var lite väl långt bak ändå för att upplevelsen skulle ha de rätta förutsättningarna för ett bra betyg från början. Plus för att vår rad var den första på sektionen där vi satt, så man kunde sträcka på benen så mycket man ville. Minus för att det var ett räcke i ögonhöjd, som skymde sikten.Musikalen: 3. Den var ok, men jag hade hoppats på mer. Storyn var lite tunn, och slutet kändes konstigt. Även låtvalen är jag tveksam till. Det var för många låtar som var dåliga. De borde ha haft med fler riktigt stora hitlåtar från 80- talet, som fortfarande lever kvar och älskas av nya generationer. Publiken levde upp väldigt mycket mer under låtar som Sommartider och När vi två blir en, än vad de gjorde under låtar som inte älskas på samma sätt i dag. Men när det spelades bra låtar steg temperaturen inne på Chinateatern.


Dag 16 - Innehållet i min väskaMin väska är tung. Det är på den nivån att jag får ont i axlar och rygg när jag bär runt på den. Alex brukar säga till mig att plocka ur allt onödigt ur den, men efter att ha försökt mig på det kan jag konstatera att dessa saker är absolut nödvändiga för mig att bära runt på. Och väskan är fortfarande alldeles för tung.

Min väska innehåller just nu:

Plånbok.
Parfym.
Smink.
Fingervantar.
Tumvantar (oklart varför jag har två par vantar).
Försvarets hudsalva.
Lypsyl.
Spegel.
Våtservett.
En musikalbiljett till Leva Livet.
Handcreme.
Ett gammalt presentkort på GinaTricot (200 kronor).
Tuggummi.
Hårspännen.
Mer hårspännen.
Bok.
Kalender.

Ibland innehåller samma väska även kamera, mobil, nycklar, anteckningsblock, mössa och iPod.


Dag 15 - Någonting jag ångrarJag ångrar saker mest hela tiden. Allt från små saker till större, och vissa saker följer med mig länge, länge medans andra försvinner ganska så omgående. Ska inte ta upp allting här, men en sak som har legat och gnagt ganska länge nu är att jag aldrig gick och såg den där utställningen med kungiga bröllopsklänningar på Livrustkammaren förra året. Jag ville så hemskt gärna se den, men sedan drog jag ut på det, och vips så fanns inte den där utställningen längre. Vansinnigt dumt. Och jag är fortfarande arg på mig själv för det.


Dagsform

Ont i ryggen. Måste ha legat konstigt i natt, vilket resulterade i både dålig sömnkvalitet och ryggvärk. Bra jobbat.
Lagom trött. Men det börjar ordna upp sig.
Klockan är strax efter 11 och jag har redan skrattat mycket. Det är bra.
Flinka fingrar. Nu jädrar knappas det på datorn.
Lite lätt stressad över allting som måste bli klart i dag. Jag borde ha lagt på ett kol redan igår.
Inte alls sugen på fredagsfika. Hoppas min kollega glömmer bort att köpa fikabröd på lunchen. För det är ju oartigt att inte ta en bulle när han bemödar sig att köpa.
Känner mig stark. Har flyttat tunga lådor (nästan alldeles själv). Fast om jag tänker på att jag mest drog dem på en vagn, och sedan mödosamt drog ned dem från vagnen och ställde dem längs en vägg, så känner jag mig lite svag igen. Trots att jag gymmade igår.
Om jag ignorerar bristen på sol och blå himmel känns det nästan lite som vår.
Snodde den sista kiwin från fruktkorgen. Score!
Ser fram emot att åka till stallet i kväll.
Funderar på om jag ska ta och se en film när jag kommer hem efter stallet. The King's Speech eller Black Swan, kanske. Är ensam hemma, och eftersom jag inte tror att Alex är så sugen på den senare blir det kanske den.
Får inte glömma att hämta ut mina nyklackade skor från skomakaren. Jag kommer få så mycket skit om jag glömmer det att det inte är värt det. Får inte glömma.


Ge Pernilla chansen

På lördag kommer jag att missa Melodifestivalens Andra Chansen. Men jag hoppas, hoppas, hoppas att Pernilla Andersson går vidare till finalen, även om jag inser att det är i stort sett kört för henne. Jag tror inte att svenska folket förstår vilken kvalité det är på henne som artist. Tyvärr.


Pojkvännen göder migAlex fortsätter att skämma bort mig. Lite te och kexchoklad på kvällskvisten är ju alltid trevligt. Om än förödande för figuren. Men det är ju inte som att den inte redan är förstörd, så ett par minikexchokladkakor kan jag väl äta ändå. Om det nu inte är så att Alex egentligen är den onda häxan i Hans och Greta. Då måste jag omgående leta reda på en pinne i lagom tjocklek, som jag kan sträcka fram när han vill ta på mig (man vill ju inte riskera att han tycker att man är tillräckligt rund för ugnen). Och alltid ha ljuset släckt.


Dag 14 - En bild på mig själv för ett år senPlats: Debaser Medis
Anledning: Addis födelsedag firades.
What's up with the hat?: Den var en del av Addis påtvingade födelsedagsoutfit. Jag lånade den ett kort tag.


Dagens rättDet är så skönt att komma hem och upptäcka att maten är klar. I dag bjöds det på pasta med tomat- och ostsås, och till det sallad. Jag tror att jag ska pusha på att min pojkvän blir en hemmaman, vars uppgift är att ta hand om hemmet och se till att middagen är klar när jag kommer från jobbet. Så får han gärna diska också, för det är han ju lite ovillig att göra i dag.


Veckans obligatoriska träning avklaradI dag har jag varit och tränat för andra gången den här veckan. Skönt att ha det avklarat, men samtidigt är jag så jäkla opepp. Det var inte roligt att träna i dag. Gnistan finns inte där, och jag förstår inte varför. Delvis har det säkert att göra med att Alex träningskort har gått ut, och jag numera måste träna ensam. Att veta att han är hemma hos mig och väntar på att jag ska komma hem, gör inte heller saken bättre. Nej, jag längtar tills våren är här och all snö är borta. Då jäklar ska jag ge mig ut på fler promenader. Och komplettera med att lyfta skrot på gymmet. Fram tills dess får jag väl bara bita ihop, antar jag.


Dag 13 - Mitt drömbröllopJag älskar allt som har med bröllop att göra. Allt från brudklänningen till blomsterarrangemangen till middagen. Att gifta sig är med andra ord något som jag räknar med att göra. Jag tycker om tanken på att vara ett med en annan människa. Även om det mest är på pappret, så är det något fint.

Men när det kommer till själva bröllopet tycker jag samtidigt att det är lite jobbigt. Jag vet inte riktigt hur drömmen ser ut. Jag vill ha allt. En del av mig vill gifta sig i kyrkan, ha det där traditionella och fina bröllopet. Men å andra sidan är jag ju inte troende, och då skulle det kännas fel. Jag vill också gifta mig utomhus, kanske vid vattnet eller på en äng. Eller i någon fin trädgård. Många gäster eller få? Jag vet inte. Bara alla jag älskar och bryr mig om är där.

Det jag är säker på att jag vill ha kan väl sammanfattas så här.

Massa blommor.
Prästen ska inte prata om Gud, det ska pratas om kärlek.
Inte massa psalmer, musiken ska bestå av kärlekslåtar.
Jag vill kunna bjuda alla gäster på en fin middag. Buffé går bort.
Tårtan är viktig.
Det ska vara ett lagom stort bröllop. Men vad det innebär vet jag inte riktigt än.
Självklart mannen i mitt liv vid min sida.


En gammal godingEfter jobbet mötte jag upp Alex i stan. Tanken var att vi skulle dansa salsa, men efter att ha ätit på Taco Bar slog tröttheten till och vi åkte hem istället. Lite tråkigt, men samtidigt är jag så extremt trött. Och jag får vara nöjd med min Nacho de Lux i alla fall.


Dag 12 - En bild på ett ställe jag varit på


Grattis Addi!I dag fyller Alex lillebror Addi 23 år, och detta firades med middag och tårta. Som vanligt går man inte därifrån hungrig, då deras mamma och mormor mer än gärna göder en tills man spricker. Men jag tackar inte nej till en rejäl köttbit, pommes frites och bearnaisesås.


RSS 2.0