Bröllop i sommar

 
Det damp ner en bröllopsinbjudan i brevlådan igår. Nej, H:et och A:et står alltså inte för Helena och Alex utan för Helene och Andreas. Och även om jag länge vetat om att de gifter sig i sommar, så känns det ännu mer på riktigt nu när man har något fysiskt att faktiskt ta på.
 
6 juli smäller det, så jag har tack och lov lång tid på mig att hitta the perfect dress och skriva tal. Och förbereda mig mentalt, känner jag. Finns en överhängande risk för att jag kommer vara den som snyftar mest i kyrkan.
 
 

Gossip Fashion

 
Alex är fortfarande på jobbet, den sena timmen till trots, så jag passar på att göra sådant som han kanske inte skriker ut sin glädje över. Kötta igenom fjärde säsongen av Gossip Girl.
 
Jag har alltid gillat Gossip Girl, men av någon anledning slutade jag titta någonstans under just den fjärde säsongen. Nu har ju även den femte och sista säsongen visats, och jag har hört det ryktas om att man får veta vem det är som är Gossip Girl. Och då fanns det inget annat för mig att göra än att se alla avsnitt jag inte redan sett, och sedan sätta punkt för den här serien.
 
Bara alla vackra kläder är för övrigt skäl nog till att se Gossip Girl. I ett av de avsnitt jag sett i dag bars dessa kreationer av den kvinnliga casten. Jag. Dör. Ge mig vilken som helst av de tre klänningarna till vänster, och jag kan dö lycklig.
 
 

Citron

 
Jag dricker på tok för lite om dagarna. Trots att jag har ett stort vattenglas ståendes bredvid mig så dricker jag inte. Detta försöker jag nu råda bot på genom att göra det där vattnet lite roligare.
 
Kanske kan lite skivad citron hjälpa till lite på traven? Jag har testat det den här veckan (är inne på tredje dagen), och hittills har det funkat rätt bra. Dricker åtminstone två stora glas om dagen, och även om jag kanske borde satsa ännu mer så känns det som en seger i miniformat. Jag har lyckats lura mig själv, tjoho!
 
 

Rosa

 
Jag har precis bevittnat en vacker solnedgång utanför mitt fönster. Alldeles rosa och härlig.
Och nu är det mörkt i Kvarteret Muffen.
 
 

Aussie Girl

 
Jag längtar tillbaka. Vill mycket hellre vara där än här.
 
 

Jag fick ett sms...

 
Alex: "Vad fan är quinoa? Ser ut som små kondomer."
 
Jag: "Haha, vad rolig du är! Är det inte frön från någon ört?"
 
Alex: "Dunno, men jag äter en GI- sallad med kondomer."
 
 
Som jag älskar den mannen.
 
 

Game of Thrones

 
En ny trailer! Åh, jag blir så ivrig, förstår inte hur jag ska kunna vänta till 31 mars!
 
 
 
 

Måndagsfika

 
Ja, alltså... Man vill ju inte tacka nej när det bjuds på hembakat för en nybliven trettioåring och en nybliven trettiofyraåring (varav den sistnämnda dessutom är min chef).
 
 

Cairns

Efter ett kort dygn i Brisbane satte vi oss på ett flygplan upp till Cairns. Som flygrädd var det inte helt kul att piloten avbröt landningen när vi inte hade många meter kvar till marken, och istället steg igen. Att han inte meddelade passagerarna varför gjorde inte saken bättre, och det må vara idiotiskt men min första tanke var att det var en bomb på planet, alternativt på flygplatsen. Det visade sig senare att det var kontrolltornet som strulat till något, men det löste sig och vi fick landa.
 
Så här bodde vi under vår vistelse i Cairns. Elfte våningen, inte helt fel.
 
 
 

Jag fyller upp bokhyllan

 
Jag råkade visst klicka hem ett gäng böcker från Cdon. Oops...
 
 

Galetter och crepes

Efter besöket på Fotografiska åt vi en sen lunch på Creperie Fyra Knop vid Slussen. Jag åt så att jag fick ont i magen, men det fick det vara värt. För jag ville ju inte strunta i att dela den där dessert- crepesen med Alex... Nej, det godaste hoppar man inte över, då får jag hellre lite ont i magen.
 
 
 

Kultursöndag

I dag var jag och Alex lite mer kulturella än vad vi brukar vara. Vanligtvis sträcker vi oss till filmens eller tv- seriernas värld, vilket kanske snarare räknas till fulkulturen. Den här gången riktade vi vårt fokus mot fotokonsten.
 
Ingen av oss hade varit på Fotografiska tidigare, även om åtminstone jag hade tänkt tanken på ett besök tidigare. Nu när David LaChapelles verk ställdes ut kändes det som ett ypperligt tillfälle att faktiskt släpa sig dit. Och det var väl tur att vi gjorde det.
 
Det var en fantastiskt bra utställning. David LaChapelle har ju ett eget uttryck, och hans bilder liknar inga andra. Det är roligt att så många kändisar ställer upp på hans, stundtals väldigt udda, idéer (var får han allt ifrån?). Det är mycket naket och en del våld, men bakom varje bild finns en tanke.
 
Utsätllningen pågår bara till den 3 mars, så om du har möjlighet tycker jag att du ska pallra dig iväg till Fotografiska!
 
 
 

Gårdagskvällen

 
Igår kväll hade vi den här donnan och hennes karl över på middag, mellomys och sällskapsspelande. Eller ja, killarna var inte ett dugg intresserade av Melodifestivalen, så den biten hade jag och Marielle för oss själva. Vilket kanske var lika bra.
 
De åkte hem någon gång efter kl 1, men jag la mig inte förrän mycket senare. Så jag känner mig lite mosig i huvudet i dag, men så kan det väl få vara. Tänker ju ge mig ut i det fina vädret och få lite frisk luft, och det brukar ju göra underverk för mosiga huvuden och trötta kroppar.
 
 

AW

Igår mötte jag upp Helene efter jobbet för en AW och tid för reflektion över viktiga saker. Vi hann även möla i oss varsin plankstek, så det var en mycket lyckad dejt. Perfekt fredagsnöje.
 
 
 

Envisast vinner

 
Dagens ridlektion var väldigt annorlunda mot hur det brukar vara. Ägnade en halvtimme åt att få Svarten att stå på tygeln i en halt. Han ville inte alls samarbeta, men jag hade gett mig fan på att inte ge mig. Bara vänta ut honom. Och till slut så var det jag som gick segrande ur striden.
 
Efter det gick han rätt fint resten av passet. När jag tappade eftergiften lyckades jag hitta tillbaka till den, och när vi travade på volten i slutet gick han riktigt fint. Han är ingen lätt häst att komma underfund med, och man har inte mycket spelrum när det kommer till att göra rätt och göra fel. Att därför lyckas hitta de rätta knapparna och på egen hand kunna få honom dit jag ville var en skön känsla.
 
 

100

 
Senaste nytt! Jag har nu 100 followers på Instagram. Inte alla seriösa användare som faktiskt är intresserade av mina bilder, vissa är ju sådana som följer mig bara för att jag ska fatta intresse för deras konton. Men sånt skiter vi i, vi vet ju alla att det är själva siffran som är viktig. 100 personer, det är mycket för en sån som mig.
 
De där 137 som jag själv följer är för övrigt mestadels olika kändisar.
 
Så. 100 followers. Vad vinner jag? Vad är mitt pris?
 
 

Brisbane

 
Efter Fraser Island blev vi skjutsade tillbaka in till Hervey Bay. Där tillbringade vi åtta timmar mitt i natten på en bänk vid busstationen i väntan på bussen som skulle ta oss till Brisbane. Det var banne mig inga roliga timmar, vi var båda trötta och slitna, och myggen bet oss där de kom åt. Alex lyckades sova lite medans jag vaktade våra väskor. Det var en enorm befrielse när den där bussen till slut dök upp.
 
Väl framme i Brisbane, tidigt på morgonen, lämnade vi väskorna på hotellet. Vi fick däremot inte checka in förrän på eftermiddagen, så dagen tillbringade vi med att promenera runt inne i staden och längta efter en dusch.
 
Vi hade bara den där enda dagen i Brisbane, vilket var lite tråkigt. Jag gillade det lilla vi hann se, och hade gärna stannat åtminstone en dag till. Om det hade funntis tid. Men det får vi ta om vi åker dit igen.
 
Och vad som är konstigt är att jag bara lyckades knäppa en endaste bild i Brisbane. En bild på hotellrummet. Håll till godo.
 
 

Kakmonstret

 
Det är fan inte ok att någon av mina kollegor lägger ut kakor och annat gott i köket, så att man inte kan undgå att se det när man går förbi. Undrar om det är samma kollega som la massa mums mums- bakverk på mitt skrivbord för ett par veckor sedan? Vill han att jag ska bli tjockare?
 
Nej. De där kakorna rör jag inte. Hade det varit hembakat hade det nog däremot varit lite svårare att hålla fingrarna borta...
 
 

Mysterium

 
Jag undrar vem av mina kollegor som är ägare till den här matlådan...
 
 

Längtan

 
Älskade lilla bok. Tänk om jag ändå fick vara hemma och läsa dig hela dagen. Vad mycket bättre allt skulle kännas då.
 
 

Alla goda ting är tre

 
Huvudvärk.
Mensvärk.
Ryggvärk.
 
Ja, ni ser ju.
 
 

Fikadejt

 
Men hur ful kan man bli på en bild där man faktiskt försöker se söt och trevlig ut? Crazy eyes. Fast jag kanske kan skylla på det dåliga ljuset...? Eller...?
 
Det var mycket trevligt att fika med Helene och Linnea i dag. Vi hade massa viktiga saker att diskutera.
 
Det var mindre bra att jag drack en latte ur världens största mugg. Kaffe på kvällen är aldrig en bra idé, vilket jag är mycket väl medveten om. Det där jädra koffeinet tränger sig in i varendaste en av mina celler och gör mig på tok för pigg för mitt eget bästa. Jag måste ju sova snart, men det har min kropp inte alls lust med. Den är ju pigg och tycker att sova, det kan jag göra senare.
 
Det var ju dumt.
 
 

Tre saker jag stör mig på

 
  1. När några hårtestar sliter sig ur tofsen och kittlar en i ansiktet när man tränar. Så. Irriterande.
  2. Människor som tuggar tuggummi med öppen mun. Tuggar de med öppen mun även när de äter mat? Jag behöver inte se ner i deras svalg eller höra det där jädra smaskandet, tack. De enda som kan komma undan med detta beteende är barn.
  3. Människor som står till vänster i rulltrappan, speciellt rulltrappan i tunnelbanan. Och i synnerhet de människor som ser att det kommer andra människor som vill gå förbi, men ändå inte fattar att de måste flytta på sig. I don't get it.
 

Onsdag 20 Februari 2013

 
För första gången på länge sov jag sex timmar en vardagsnatt. Egentligen hade jag behövt ytterligare ett par timmar, men jag känner mig betydligt mer utvilad än vad jag brukar göra. Och det är en liten seger.
 
Annars längtar jag efter helg. Som vanligt. Veckorna kan inte gå fort nog, och det är ett vansinnigt tråkigt sätt att vandra genom livet på. Jag måste försöka göra vardagarna roligare. Skrapa bort den där känslan av "gå upp, gå till jobbet, gå hem, sova, samma sak nästa dag". Något annat måste hända.
 
Vi börjar med en liten fika med vänner efter jobbet i dag.
 
 

Confession

 
Jag har inte berättat det för er, men det är väl lika bra att jag är ärlig om det. Ni lär ju ändå få veta det tids nog.
 
Here it goes.
 
Jag amputerade ena benet när vi var i Australien. Så. Nu vet ni. Tur att det finns bildbevis (se bild), annars hade ni väl aldrig trott mig.
 
 

Majgull, Majgull, ja hon hette Majgull

 
Det har ju inte varit så mycket att hurra för hittills i årets Melodifestival (Christer Björkman, vad faaan sysslar du med, egentligen???). Bäst har faktiskt pausunderhållningen varit.
 
Åh, jag älskar det här numret från deltävling nummer två! Haha, tanterna var helt klart bäst av alla den dagen.
 
 

Funday Monday. Not.

 
På denna plats har jag tillbringat stora delar av denna måndagkväll. Känns som att jag är där extremt ofta, men ska jag vara ärlig så är det bara varannan vecka. Och det är ju faktiskt inte speciellt ofta alls, när man tänker efter. Inte för att det gör besöken roligare, men ändå.
 
Men eftersom måndagar sällan är roliga som det är spelar det väl ingen roll om jag kastar bort den lilla fritid jag har efter jobbet nere i tvättstugan. I morgon är det tisdag. Då blir det roligare.
 
 

Eli Creek

Sista stoppet på Fraser Island var Eli Creek. Jag hade så gärna velat bada där, men eftersom vi inte hade tillgång till någon dusch (och skulle åka vidare mot Brisbane den natten) så skippade vi det. Men vi vadade vid de ställen där det var tillräckligt grunt för att kläderna inte skulle bli blöta. Det var kallt men uppfriskande.
 
 
 

Grey Monday

 
Igår gjorde jag inget annat än att ligga på soffan och äta choklad. Somnade på tok för sent och fick inte många timmars sömn, så förutsättningarna för den här måndagen är väl inte jättefantastiska.
 
Känner noll pepp, och jag vet inte riktigt hur jag ska klara av att ta mig igenom dagen utan att somna. Förhoppningsvis hjälper det att dricka te. Annars är jag körd.
 
 

Indian Head

Efter Champagne Pools åkte vi söderut igen längs Fraser Islands östra kust, till Indian Head. Det var lite knöligt att ta sig upp på höjden, då det inte fanns någon utstakad stig. Man fick hitta sin egen väg över stenblock och uppförsbackar, men det gick rätt bra ändå. Och vilken utsikt när man väl kom upp!
 
 
 

Marabou Black

 
Hur fantastiska nyheter är det inte att Marabou Black är tillbaka i butik! Fick nästan hjärtsnurp av glädje när jag såg den ligga i hyllan på Coop. Och än bättre är att jag tror att den är här för att stanna den här gången.
 
Det enda negativa är väl att jag nu kommer att äta choklad lite oftare. 
 
 

East

Vi är nu hemkomna efter en ytterst trevlig födelsedagsmiddag för min vän Karin på East.
 
Det enda jag vill klaga på är att det var så mycket mat att jag fick lite ont i magen. Min meny såg ut så här:
 
 
Korean pancakes till förrätt. Och ja, ni ser ju. Så himla mycket mat redan där att jag nästan inte behövde äta mer efter det. Men OJ, vad gott det var!
 
 
Och till varmrätt åt jag någon sorts fläskkarré- variant med ris, groddar, ägg och lite annat grönt. Jag hann inte peta i mig många tuggor innan jag kände att det började ta stopp. Vilket ju var för jädra tråkigt eftersom det var gott, så jag tryckte i mig mer bara för att inte lämna allt det goda.
 
Inte konstigt att jag var tvungen att lossa skärpet ett hål.
 
 

AW

Igår hade vi AW med jobbet. Middag på Primo Ciao Ciao vid Odenplan och sedan dans på Cliff Barnes.
 
Jag hade ju tänkt ta det lugnt och åka hem tidigt. Det blev inte lika lugnt som jag hade planerat, och jag åkte hem först vid midnatt. Men jag hade trevligt, och jag har inte mått dåligt i dag, så det var värt det. Har i och för sig varit väldigt trött i dag, men efter att ha sovit ett par timmar under eftermiddagen är jag nu fit for fight igen.
 
 
 

Svarten

 
I dag red jag Svarten. Tidigare var han den häst jag minst av allt ville få, och när det väl hände var min första tanke att skita i ridningen och åka hem istället. Nu känner jag inte alls så längre, utan ser det som en utmaning. En rejäl jädra utmaning. Och om man sedan lyckas få till det så känns det som att man har bestigit Mount Everest. Typ. I alla fall som att man har bestigit en liten kulle som man annars aldrig skulle få för sig att ens titta på.
 
Fick mycket hjälp av min ridlärare i dag, och stundtals gick det bra. Sedan tappade jag allt och fick börja om, men vid några tillfällen lyckades jag få till det igen alldeles på egen hand. Och de stunderna ska jag hålla fast vid och ta med mig till lektionen om en vecka.
 
 

Kent*Winnerbäck*Robyn

 
Dagens bästa: Att jag fick tag på förköpsbiljetter till invigningen av Tele 2 Arena i augusti!
 
Egentligen släpps biljetterna på måndag, men via Kents hemsida kunde jag i morse lägga beslag på ett par ståplatser. Jag hade blivit oerhört ledsen om jag missat chansen att se Kent, Robyn och Lars Winnerbäck under samma kväll, men nu behöver jag alltså inte oroa mig för ett sådant scenario.
 
Det kommer bli så JÄDRA bra!!!
 
 

När man tror att man känner någon...?

 
Jag hörde Alex sitta och prata med sina vänner på Skype.
 
"Jag vill sälja mina döttrar, hur gör man det?"
 
Är det nu jag ska bli orolig och ta mig en riktig funderare på om jag verkligen vill ha barn med honom i framtiden...?
 
 

Härliga fredag

 
Jag är vansinnigt glad över att det äntligen är fredag. Det har varit en lång och tung vecka, och det ska bli så skönt att lägga den bakom mig.
 
Så vad har jag då inplanerat i dag? När arbetsdagen är över blir det en liten AW med kollegorna. Med betoning på liten för min del, eftersom jag ska upp till stallet i morgon. Känner mig dessutom rätt slutkörd i kroppen, och då är det nog smart att åka hem relativt tidigt. Jag vill ju vara lite piggare i morgon kväll när vi ska på födelsedagsmiddag för en kär vän.
 
Och jag hade för övrigt en väldigt trevlig kväll med min kärlek igår. Med tanke på att det var Alla Hjärtans Dag och så.
 
 

Champagne Pools

Det längsta norrut vi åkte på Fraser Island var till vackra Champagne Pools.
 
Eftersom vår guide hade varnat och skrämt upp oss för maneter (jag vet inte hur många personer som hade fått åka ambulanshelikopter från just Champagne Pools den veckan vi var där, för att de hade råkat i närkamp med de små äckliga havsdjuren), valde vi att att inte bada. Sedan skulle vi ju åka vidare samma eftermiddag, och inte ha tillgång till någon dusch, vilket också spelade in. Och med facit i hand var det lite tråkigt.
 
 
 

Fågelperspektiv

Tro det eller ej, men jag som är flygrädd var faktiskt uppe och flög i världens minsta lilla plan när vi var på Fraser Island. Sju passagerare plus piloten fick plats i det. Och jag var inte ens rädd.
 
Det var Alex som tyckte att vi skulle upp i luften när tillfälle gavs, och eftersom det var ett impulsbeslut hann jag nog inte riktigt skrämma upp mig själv så som jag annars kan göra. Det var bara in i planet, upp i luften, fram emd kameran och fota, fota, fota, och sedan var vi nere på marken igen. Och den där flygrädslan hade inte hunnit att följa med oss upp.
 
 
 

Game of Thrones

 
Åh, kan det inte bara bli 31 mars någon gång, så att Game of Thrones kan börja sändas igen! Jag har längtat alldeles för länge redan.
 
Kanske ska ta och börja plöja igenom böckerna, förresten? Har ju köpt dem, och bortsett från att Alex har läst de tre första böckerna i serien, så står de bara och dammar i bokhyllan just nu. Och det är ju tråkigt. Så får det nog bli.
 
 

Ted

 
Hundra år efter alla andra såg jag äntligen Ted.
 
Och fy sjuttsingen, så bra den var! Förstår inte hur man inte kan tycka om den. Eller jo, om man har svårt för grov humor som anspelar extremt mycket på sex och sånt, då förstår jag mycket väl att det här kanske inte är den nya favoritfilmen.
 
Nu längtar jag till uppföljaren! För en sådan har utlovats.
 
 

Fettisdagen

 
Jag tycker om det där konceptet med säsongsbullar. Lussebullar till jul och semlor nu i februari.
 
Att det i dag är Fettisdagen gör det faktiskt ok att trycka i sig en semla, trots att man har sagt till sig själv att man inte ska äta sånt där. Cyklade ju trots allt 3 mil igår, och ska ta mig en sväng förbi gymmet i dag också.
 
Semlor är goda som de är, men bäst tycker jag om dem när de får bada i varm mjölk. Hetvägg. En sådan får det bli nästa gång.
 
 

Maheno

Dag två på Fraser Island tillbringade vi på öns östra kust. Första stoppet var skeppsvraket Maheno.
 
 
 

Låta benen jobba

 
Jag började denna vecka med att cykla 3 mil. Eller, ja egentligen började jag ju veckan med att trycka i mig massa hemgjort chokladgodis som en kollega bjöd på, men efter det cyklade jag 3 mil. Då hade jag liksom en anledning att trampa på lite mer än vanligt...
 
Hade för övrigt Alex & Sigges podcast i lurarna, så det var nästan en angenäm stund på gymmet.
 
 

Beyoncé

 
Först: Jag blir så vansinnigt förbannad över att Ticnet inte fungerar som det borde! I dag försökte jag boka biljetter till Beyoncé, och fick tag på rätt bra platser. Men när jag klickade mig vidare till betalningen fick jag bara ett felmeddelande och att jag skulle försöka igen. Detta upprepades fyra- fem gånger, och platserna jag fick tag på blev allt sämre. Till slut var hela konserten slutsåld och jag hade inga biljetter, bara en massa felmeddelanden om att något gått fel med min bokning och att jag skulle försöka igen.
Det är inte första gången det händer mig.
 
Så jag ringde till Ticnets kundtjänst.
 
Sedan: På kundtjänsten hade de inga uppgifter om att systemet strulade, men kvinnan jag pratade med skulle se vad hon kunde göra. Efter några försök fick hon tag på ett par plåtar, dock sämre än de första platserna jag fick tag på, men betydligt bättre än många andra som jag fick (och blev av med) lite senare. Och bättre än inga biljetter alls.
 
Det gör mig så glad att Ticnets kundtjänst faktiskt kan rädda sådana här situationer. Det var samma sak förra gången, då skrapade de fram biljetter som hade försvunnit rakt framför näsan på mig. Och även om sådana här problem inte ska uppstå från första början, så ska de ändå ha en eloge för hur de hanterar situationen!
 
Så nu till det viktiga, och det jag egentligen vill säga med det här inlägget.
 
JAG OCH ALEX SKA GÅ OCH SE BEYONCÉ I MAJ!!!!!!!!
 
 
 

Lake Wabby

Vi hann med att bada i ytterligare en sjö på Fraser Island. Lake Wabby.
 
Att ta sig dit var dock allt annat än en barnlek. Man kan tycka att en promenad på typ 2,3 kilometer är a piece of cake, men fy satan vad jävligt det var. Eftersom Fraser Island är en sandö bestod stigen av sand. Sand som hettats upp i solen och brände mot våra sandalklädda fötter. Att vi gick genom skog var en tröst, även om träden inte skyddade helt mot solen. Det tog oss närmare 45 minuter att ta oss fram till sjön, men väl där var det så värt det.
 
 
 

Du gamla, du fria

 
Annika Bengtzon och hennes make Thomas har hittat tillbaka till varandra, och efter att ha bott några år i Washington (där Annika arbetat som tidningen Kvällspressens korrespondent) har de nu flyttat tillbaka till Stockholm.
Thomas arbetar fortfarande på Justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. Han befinner sig på en konferens i Nairobi, och under en rekognoseringsresa vid den somaliska gränsen blir hela delegationen, bestående av sju personer från olika delar av Europa, kidnappad. Kraven som kidnapparna ställer är både omöjliga och orimliga, och när det visar sig att regeringarna vägrar förhandla avrättas gisslan en efter en. Annikas kamp att få sin make tillbaka börjar kännas alltmer hopplös.
 
Jag tycker om Liza Marklunds sätt att hantera språket, och hur hon bygger upp spänningen i sina böcker. Du gamla, du fria är spännande, och jag fastnade i synnerhet för de partier där man får följa Thomas och alla hemskheter han utsätts för i Afrika. Stundtals var jag lite kluven till Annikas hanterande av situationen och hur hon löser saker och ting. Det känns inte helt logiskt alla gånger, men det är å andra sidan ingenting som gör att jag ändrar mitt helhetsintryck av denna bok.
 
Jag hade svårt att lägga ifrån mig den här boken, och ville bara läsa ett till kapitel. Och sedan ett till, och efter det ännu ett. Och nu vill jag att nästa bok ska komma ut så att man kan få ta del av efterspelet!
 
Betyg: 4 av 5.
 
 

Söndagsmiddag

 
Det fick bli lax till middag i dag.
 
Skar morot och paprika och la i en bit folie. Sedan klippte jag lite färsk timjan och la ovanpå innan jag ringlade över lite olivolja. På detta la jag en bit lax, saltade och avslutade med lite skivad citron. Sedan förslöt jag folien och skjutsade in det i ugnen. Till detta hade jag en kall sås bestående av creme fraiche och citronsaft.
 
 

Promenad i regnskogen

På Fraser Island promenerade vi en bit i regnskogen. Mycket vackert, och de här dåliga bilderna gör verkligen inte naturen rättvisa.
 
 
 

Melodifestivalmys

 
Gårdagen bjöd på schlagerkväll hos Cathrine. Vi körde på tacoknytis, och sedan Melodifestivalen för hela slanten. Är lite irriterad över att det var så många bra låtar med den här delfinalen, till skillnad från förra veckan som var skitdålig. Det blir så jädra orättvist när låtar som förtjänar att gå vidare inte gör det bara för att det är så ojämna startfält.
 
Efter Melodifestivalen åtke vi in till stan och dansade loss på Golden Hits. Mycket lyckad kväll.
 
 

Trött häst

 
Det var svårt att inte känna sig elak när man körde upp den här sötnosen för att göra i ordning honom inför ridpasset.
 
Fast jag hjälpte bara till att borsta honom, då hans ryttare var sen. Själv red jag Alpflicka för tredje veckan i rad, och den här gången fick vi till det någorlunda. Stundtals gick det till och med rätt bra. Så jag är nöjd.
 
 

Uppe med tuppen

 
Goood Morgon!
 
Jag ska snart sätta mig på bussen till stallet (känns dock inte helt lockande att behöva ge sig ut, då det verkar yra små snöflingor åt alla håll och kanter). Och hör och häpna, jag har varit uppe i över en timme och utöver lite internetsurfande och frukostätande har jag hunnit med att städa toaletten (!!!). Vad gör man inte när pojkvännen ska ha massa polare över.
 
Har även lyckats ha sönder mina byxor (som inte alls är använda så mycket att det inte gör något om de går sönder). Det var tydligen en dålig idé att försöka dra upp dem i ena hällan för skärpet. Då säger det ritsch.
 
Men nu: Mot stallet.
 
 

Kung Carls Bakficka

Denna fredag bjöd på finmiddag med pojkvännen. Jo, förstår ni, vi var ute på finrestaurang. Kung Carls Bakficka, som jag tidigare bara passerat förbi utanför.
 
Det var vansinnigt mysigt att komma ut och bara fokusera på varandra och äta god mat. Och det var en riktigt trevlig restaurang, som jag definitivt kan tänka mig att besöka igen. Fast de får minus för att brownien de hade på dessertmenyn var slut (lite konstigt med tanke på att vi hade en tidig sittning och det är början på helgen, så förrådet borde ju vara fullt fortfarande).
 
 
Vi åt båda oxfilé med jordärtskockspuré, och det var vansinnigt gott! Jag vill ha mer! Nu!
 
 
Jag åt passionsfruktsorbét med lakritspulver till dessert. Men det var nog den sorgligaste lilla glasskulan jag någonsin sett. Den smakade dock mycket passionsfrukt. Lakritspulvret smakade ingenting. En liten besvikelse.
 
 

Tyst sång

 
Jag har kommit på mig själv med att allt som oftast mima med i låtarna när jag lyssnar på musik i min iPod. I synnerhet när jag springer på löpbandet. Ibland händer det även att jag viftar lite med händerna i takt till musiken, och det är tamejsjuttsingen nära att jag försöker mig på några danssteg också.
 
..................
 
Vem försöker jag lura? Det är inte alls nära att jag försöker mig på några danssteg. Jag har redan provat, men vet ni hur SVÅRT det är att dansa medans man springer? Det får räcka med mimandet.
 
 

Friday

 
Fredag! Arbetsveckan är snart slut och jag kan ägna mig åt roligare saker under några dagar.
 
Dagens aktiviteter:
 
  • Spurta till Fruängen och träna en halvtimme eller så.
  • Möta upp Alex i stan för middag på restaurang.
 
Awesome!
 
 

Kilklack

 
Jag har fyndat skor! Fantastiska skor som jag redan älskar utan att ha använt dem än.
 
199 kronor på Din Sko. Rea.
 
 

Dingo

En av de bästa sakerna med hela Australien- resna var att vi såg vilda dingos på Fraser Island. Tre stycken vid tre olika tillfällen. Det häftigaste mötet var vid Lake McKenzie. Där kom dingon fram och nosade runt bland folks väskor i jakt på något ätbart. Den var inte ett dugg rädd, trots att man stod bara någon meter bort.
 
 
 

Jul i vårt hus

 
Tjugonde dag Knut dansas julen ut.
 
Fast inte i kvarteret Muffen. Här har vi adventsljusstakar och tomtar uppe fortfarande. Eller så är vi bara väldigt tidiga med att julpynta i år (kan affärerna börja strax efter sommaren kan väl vi börja strax efter nyår...?).
 
 

Torsdagsträning

 
Veckans andra träningspass är avklarat. I dag blev det cykla 50 minuter med varierat motstånd, och efter det var jag lagom mör i benen. Hade egentligen noll lust att träna, men med hjälp av Filip och Fredriks podcast tog jag mig igenom det relativt smärtfritt. Och i efterhand är jag väldigt glad att jag gick till gymmet istället för att åka direkt hem.
 
 

Lake McKenzie

Efter Hervey Bay åkte vi på en tvådagarstur till Fraser Island.
 
Fraser Island är världens största sandö (och betydligt större än vad jag hade tänkt mig), men ovanpå sanden är ön täckt av regnskog. Vi åkte på en guidad tur i buss, och det kan jag verkligen rekommendera! Vår guide var vansinnigt påläst och underhållande, och vi hann med otroligt mycket under dessa två dagar.
 
Det finns inga vägar på ön, utan vart man än åker så åker man på sand. Och sand beter sig ju lite olika beroende på om det har regnat eller om det är torrt ute. Det var galet skumpigt i den där bussen, och säkerhetsbälte var ett absolut måste - annars hade man studsat och slagit huvudet i taket. Stranden längs östra kusten är dock klassad som motorväg. På riktigt. Och där gick det banne mig undan.
 
Första stoppet var Lake McKenzie. Otroligt vackert om än lite väl mycket turister. Men de ingår ju i priset...
 
 
 

Vända depp till pepp

 
I dag är det tungt. Segt att gå upp ur sängen, segt att behöva gå ut och pulsa i all snö som fallit under natten, segt att behöva vänta på bussen som var försenad och därmed gjorde att jag missade tunnelbanan, segt att behöva jobba hela dagen, segt att veta att jag ska gå och träna efter jobbet, segt att inte få vara ledig.
 
Nej, jag måste ta tag i den här dagen och vända den till något bra. Att jag inte fick ligga kvar i den varma, gosiga sängen i morse är inte en anledning att vara deppig och neggo. Det är ju trots allt torsdag. Och jag har en mumsig lunchlåda bestående av torsk med broccoli/ blomkålsmos som väntar på mig i kylen. Så åtminstoen två saker med den här dagen är bra, and that´s a start!
 
 

Every little dream I dream about you, every little thought I think about you

 
Jag har älskat den här låten sedan jag var liten.
 
Men jag känner mig lite dum när jag inte förrän nu inser att Carlene Carter är June Carters dotter.
 
 

Macadamia Deep Repair Masque

 
 
Min absoluta favoritprodukt för håret just nu är denna hårinpackning från Macadamia. Den gör verkligen underverk för mitt slitna, torra vinterhår som jag nästan trodde var bortom räddning. I alla fall när det är en lekman som jag som ska försöka styra upp eländet...
 
Efter att ha låtit den här inpackningen verka i några minuter blir håret alldeles mjukt och härligt, och det är svårt att tro att det är samma kalufs man har på huvudet som tidigare. Jag är helt såld på den, och så luktar den dessutom fantastiskt gott också! Rekommenderar den starkt!
 
 

First Aid Kit

 
Hur coolt är det inte att First Aid Kit spelade i Operahuset i Sydney ett par dagar efter att vi lämnade staden för att resa vidare uppåt landet? Jo, jädrigt coolt, kan jag tala om! Synd att vi missade det.
 
 

Tisdagsträning

 
Det var ytterst nära att jag smet undan dagens träning. Var inte alls på humör, och att vi dessutom har tvättid i kväll hjälpte inte direkt till. Då vill jag bara få så mycket slappartid som det bara går innan det är dags att börja med det eviga springandet ner till tvättstugan.
 
Men jag var hård mot mig själv, och efter att ha smugit runt utanför gymmet och kikat in hade jag inte längre någon vettig ursäkt kvar när jag upptäckte att det fanns lediga löpband. Lika bra att få veckans första träningspass avklarat redan på tisdagen, det lägger trots allt ribban för resten av veckan.
 
I dag joggade jag på plant underlag i 30 minuter och sedan 5 minuter i lutning.
 
Sedan gick jag hem, för jag hade ju faktiskt en tvättid jag inte fick missa.
 
 

Cookie Monster

 
Så omtänksamt av kollegan att dela med sig av sitt cookie stash som tack för att hon fick låna mitt busskort ett par timmar.
 
Eh... nej. Inte när man blir sötsugen och känner att man faktiskt behöver möla i sig minst en kaka. Tack och lov har jag inte blivit så desperat att jag slitit upp paketet än, men det är förmodligen bara en tidsfråga.
 
67 kalorier per kaka. Jag får försöka hålla fast vid den hemska tanken när desperationen tränger sig på.
 
 

Expedition Robinson 2013?

 
 

Boom Net

När vi var ute på havet och spanade efter delfiner passade Alex på att bada. Jag fegade ur, eftersom det pratades om att det fanns massa maneter i vattnet som tydligen kunde sticka till rejält. Lite tråkigt i efterhand, eftersom det såg vansinnigt härligt ut att bada, och några maneter sågs inte till alls. Men å andra sidan fick ju jag chansen att stanna på båten och sola mig röd...
 
 
 

Ni vet hur måndagar kan vara...

 
Det har varit tyst här inne i dag. Ber om ursäkt för det.
 
Men jag har inte riktigt haft något att säga. Hade planerat att gå och träna efter jobbet, och släpade med mig träningsväskan imorse. Men sedan har jag haft lite ont i knät hela dagen, och då kändes det bättre att vila kroppen från löpbandet i dag. Fnular dock på om jag ska köra ett pass Shaun T Hip Hop Abs framför tv:n, så att jag gör något i dag alla fall.
 
Annars drömmer jag mig mest tillbaka till Australien. Det är lätt att det blir så när det faller snöblandat äckel från himlen. Men någon annan värme än den vi har inomhus får vi nog vänta på länge, tyvärr.
 
 

Sansero

 
 Att jag tillbringar söndagkvällen i stallet hör inte till vanligheterna, men ibland måste man ju ta igen lektioner man missat. I dag kände jag mig rätt sliten i kroppen efter gårdagens lektion och dagens träningspass, men eftersom jag fick rida finaste Sansero var jag rätt glad ändå. Han är en riktig gentleman.
 
 

Grönt är skönt

 
Fyndade en ny väska i veckan. Hittade den på Åhléns, och istället för 349 kronor kostade den nu 100 kronor. Då tyckte jag att det var onödigt att låta den hänga kvar, så den fick följa med mig hem istället.
 
 

Träning en söndag

 
Jag och Alex började dagen på gymmet. Som vanligt var det löpbandet som gällde för min del, medans Alex bytte ut det mot styrketräning efter en halvtimme.
 
 
Dagens resultat:
 
45 minuters joggande i behagligt tempo
20 minuters joggande i ökande tempo, de sista 5 minuterna gick det (med mina mått mätt) undan rejält.
= Totalt 65 minuters joggande och 9 minuters uppvärmning och nedvarvning.
 
 
Jag är sjukt nöjd! Min målsättning är att träna minst två gånger på gymmet varje vecka, och den här veckan har jag varit där tre gånger. Lägg där till två ridpass (ett igår och ett senare i kväll), och jag kan säga att det var längesen jag var så aktiv på träningsfronten.
 
 

Melodifestivalen deltävling 1

Så var Melodifestivalen 2013 igång!
 
Som jag har väntat och längtat! Dessvärre grusades det ju lite då kvällens bidrag var rätt kassa.
 
Hade hoppats så mycket på David Lindgren, men hans låt var sämre än den han tävlade med förra året. Men han var ändå värd att gå vidare direkt till final. Även Yohio tycker jag var en värdig finalist, även om låten inte var någon superhit. Cookies N Beans hade en helt ok låt, även om den kändes lite blek och Eric Gadds låt kommer jag inte ens ihåg. Men att de skickades till Andra Chansen kan jag väl ta.
 
Tycker för övrigt att Anna Järvinens låt var kanon, den passade bara inte i Melodifestivalen.
 
 
Så, en liten lista på det som var bäst:
 
 
Öppningsnumret! Så himla bra!
 
Mellanakten med Kristian Luuk och Lena Ph!
 
 
Att min gamla klasskamrat Cheicki dansade bakom Mary N´diaye (han längst upp till höger). Det är förmodligen det närmsta jag kommer att komma Melodifestivalen.
 
Att Martin Elisson från Hästpojken (och Bad Cash Quartet) varit med och skrivit Anna Järvinens låt och att han var i arenan.
 
 
Och ja. Det är väl lika bra att erkänna att jag började gråta när de visade Loreens Eurovision- vinst i början av programmet. Det känns fortfarande helt overkligt.
 
 

Lördagslyx

 
Dagens middag blev inte så nyttig, men det gör inte så mycket med tanke på att jag planerar att gå och träna i morgon bitti. Och så är det ju faktiskt Melodifestival- premiär i kväll, och det måste ju firas på något sätt. Varför inte med pizza? Lär ju dröja ett tag till nästa gång.
 
 

Skönhetsprodukter

 
Jag har blivit såld på att shoppa skönhetsprodukter på nätet. Så himla mycket smidigare än att springa runt i affärerna och vela. Det är dessutom betydligt billigare än i butik, och ju billigare det är desto gladare blir jag.
 
Här är mina senaste fynd:
 
  • En ansiktsskrubb (har behövt en väldigt länge men inte gjort slag i saken tidigare).
  • Hårolja för mitt hårs välbefinnande.
  • En mascara som gör underverk för fransarna.
 

Gröt

 
Jag är en sån där som snöar in på saker. I synnerhet när det kommer till mat. Då kan jag äta samma sak varenda dag tills jag tröttnar.
 
Just nu är det gröt som gäller. Både havregrynsgröt och mannagrynsgröt, men den sistnämnda är lite knöligare att tillaga då jag helst gör den i kastrull på spisen, så den blir det inte så ofta. Havregrynsgröten kör sig själv i micron, och är därmed lite smidigare.
 
På vardagarna äts det gröt till middag och på helgerna kan det bli gröt till både frukost, lunch och middag. Men jag klagar inte, för än så länge har jag inte tröttnat.
 
 

Dolphin Cruise

Egentligen hade vi bara tänkt sova en natt i Hervey Bay, men vissa omständigheter gjorde att vi fick utöka det till två nätter och plötsligt hade vi en hel dag utan något att göra. Och med tanke på att staden inte var någon pulserande nöjesmetropol beslutade vi oss för att åka ut på en halvdagsutflykt till sjöss och spana efter delfiner och sköldpaddor.
 
Till en början var det ganska grått och mulet ute, men efter några timmar sprack det upp och blev fint väder. Vi såg flertalet delfiner, men de var rätt upptagna med att jaga fisk och var inte så sugna på att komma nära. Men så fanns det en liten delfinunge, som ju inte alls behövde jaga mat, och den blev till slut nyfiken på vad vi var för ena och beslutade sig för att simma upp precis bredvid båten några gånger. Fantastiskt!
 
 
 

Fredagsträning

 
Jag flexade ut redan kl 14 i dag och gick till gymmet. Ville inte hamna i rusningen igen, och tänkte därför att det är lika bra att vara rejält tidig. Och det belönade sig, inte ett enda löpband var upptaget.
 
Dagens resultat:
 
45 minuters joggande i behagligt tempo (det vill säga inte särskilt snabbt).
35 minuters promenad i lagom raskt tempo.
 
Fick dessvärre lite ont i magen när jag sprang. Kände att jag hade mer att ge, men drog ner på farten så att magen skulle bli lite gladare. Hellre det än att behöva avbryta helt bara för att jag propsar på att springa längre.
 
På det stora hela är jag nöjd.
 
 

Bästa torsdagskvällen

 
Vi var på middag hos Marielle och David igår. Tack och lov slapp vi göra som Gösta, som hade svårt att hålla sig borta från blomvattnet trots att man sa till honom- vi fick öl till maten.
 
Det var i övrigt en väldigt trevlig kväll, med god mat och fint sällskap. Att jag sedan mot bättre vetande somnade i soffan när vi kom hem är en annan femma.
 
// Hon som i dag har ett par rejäla ICA- påsar under ögonen.
 
 

Men det är ju i alla fall fredag

 
Så. Jädra. Drygt. När man stressar för att hinna med bussen klockan 06:24 på morgonen, bara för att upptäcka att den gått några minuter innan tidtabell och man får promenera till tunnelbanan.
 
 

RSS 2.0