Hästflickan

Jag borde egentligen städa och plocka upp advetntsljusstake och andra saker som hör advent till idag. Men jag har ingen lust. Jag är trött. I kväll ska jag på middag hemma hos päronen, och sedan ska jag till stallet. Det är inte ofta det händer en söndag, men nu handlar det om att rida igen en gång som jag har missat tidigare. Vanligtvis sker detta tisdagar kl 8 eller fredagar kl 19. Men då det är Globen Horse Show i helgen blev det flyttat den här gången. Och det passar faktiskt bättre.

Men fram till dess att jag ska till päronen tänker jag inte göra ett skit.



Kvarnen

Kvällen igår blev väldigt lyckad. Några drinkar hemma med Marielle, sedan bar det av till Kvarnen. Men nytt sedan sommaren är tydligen att det numera kostar att gå in där. Vilket jag tycker är för jäkligt. En del av charmen med just Kvarnen är att det man har kunnat få ett infall att gå in där och ta en öl i ölhallen utan att det har kostat mer än just den ölen. Men nu är det 80 spänn som gäller om man vill ta den där ölen just där.

Vi styrde stegen mot nedervåningen direkt, och vem träffade vi på där om inte Anders från mitt jobb. Det blev dans, dans, dans innan vi gick en våning upp. Och där uppe mötte jag ytterligare ett bekant ansikte. Nicklas som jag pluggade konstvetenskap med för en herrans massa år sedan. Det var nära att jag inte kände igen honom först då frisyren var helt annorlunda, men han kände ju igen mig och två sekunder senare trillade poletten ner.

På vägen hem blev det en burgare vid Liljeholmen. Och jag är extremt glad över att jag mest drack vatten på Kvarnen. Baksmälla hade inte varit så trevligt idag.


     

     

     


Det betyder Drottning

Trevligt med lite Regina Spektor så här på morgonkvisten.



Söders hjärta

Det blir Söder i kväll, och troligtvis Kvarnen. I brist på ett ställe som uppfyller alla de krav som vi har just i kväll (nu vill vi gärna att det är gratis inträde också), så fungerar Kvarnen som ett utmärkt alternativ. Där är det sällan tråkigt. Tyvärr är det inte så himla kul klientel nere i källaren alla gånger, men man behöver ju inte vara där hela tiden.

Nu väntar jag på att Marielle ska anlända med groggvirket. Jag vill ha en drink. Nu.



Get dressed for success

Jag tror bestämt att det börjar bli dags att klä på sig. För kvällens gäst kommer ju om en timme, och då går det inte att loda runt endast iförd morgonrock. Dessvärre har jag inga kläder i min garderob som jag riktigt känner för i dag. Men då det faktiskt är rätt trevlig temperatur ute (om man jämför med förra helgen) tror jag att det får bli klänning. Man måste ju passa på så länge det går. Kanske den nya svarta saken som jag köpte i veckan?



Dancing with myself

I kväll är det party med Marielle som gäller. Det finns mycket att fira och glädja sig åt, så kvällen har alla förutsättningar att bli bra. Men den stora frågan är precis som för några dagar sedan - vilket ställe kommer vi att hamna på? Ingen av oss är sugen på att betala 150 spänn i inträde, som man får göra runt Stureplan. Och köa i hundra år, som man får göra till Golden Hits, går också bort. Men vart fan ska man då gå om man vill dansa? Helst ska det vara bra musik, vilket för mig innebär mycket schlager, rock och pop och inte så mycket hip hop, r'n'b och techno. Och inträdet får inte vara mer än 100 spänn. Billig öl är bra.

Om du har koll på något sådant ställe i Stockholm får du gärna tipsa mig.



När ett liv släcks

Det var en bil som körde på en katt idag när jag var på väg till stallet. Den låg där på vägen, alldeles snövit och stilla. Jag borde egentligen inte ha tittat, men jag kunde inte låta bli. Jag önskar att jag hade blundat, för den där bilden vill inte försvinna från min näthinna. Är det något som jag inte klarar av är det just sådana saker. Och självklart kom tårarna. Och nu kan jag inte tänka på annat än den där katten.

Grantjuv

Jag spenderade en halvtimme nere i Bunkern igår. Målet var att plocka upp julgranen till plan 3, så att den kan kläs på måndag. Men i stället för en plastgran hittades bara massa skyddsutrustning som ska användas om fågelinfluensan bryter ut i Sverige. Så vitt jag kan minnas släpade jag ner granen till Bunkern i januari när vi senast dansade ut julen. Så vart sjuttsingen har den tagit vägen? Är det någon som har snott den? Om så är fallet - lämna genast tillbaka den, din klåfingriga jävel!



Gott nytt år!

Många tror att Nyårsafton inträffar om nästan exakt en månad, sånär som på några dagar. Det är fel. Nyårsafton inträffade idag - i alla fall på mitt jobb. Sista november betyder årsbokslut, och då december månad börjar på måndag, var i dag sista dagen på vårat räkenskapsår.

Jag tror att vi lyckades på in nästan allt i systemet innan det stängde kl 17. Jag och min kollega hade i alla fall bokat in allting som skulle bokas in för flera veckor sedan, såvi slapp oroa oss. Det enda vi fokuserar på just nu är januariförnyelsen.

Nyår ska ju firas, och även om det gick väldigt lugnt till blev det några öl i baren. Och för att festa till det lite extra tryckte jag i mig några ostbågar också. Det blir ju liksom lite roligare då.






Läppförstoring

Bloggtorkan breder ut sig i det Nilssonska hemmet. Så jag bjuder på en bild istället för text, och jag måste dessvärre påpeka att det faktiskt är tjejen på bilden som skriver den här bloggen. Hon har dock inte drabbats av påssjuka och hon ska inte vara med i nästa avsnitt av Joelbitar. Inte heller är detta ett resultat av vare sig slagsmål eller läppförstoring. Det är bara en alldeles vanlig utekväll.



Are we human

Min kväll går i musikens tecken. Mest för att det inte finns så mycket roligt på tv. Egentligen borde jag städa, men vad fasiken, det kan jag faktiskt göra någon annan dag. Nu vill jag lyssna på The Killers. Så då gör jag det.




Mickes godisgömma

Min mage är som ett svart hål för tillfället. Jag kan stoppa i mig hur mycket saker som helst, det bara försvinner. Mättnadskänslan sitter bara i ett kort tag, sedan kommer suget efter mer. Idag har jag och min kollega mitt emot suttit och suktat efter chokladmoussetårta. Men någon sådan fanns ju inte i närheten.

Jag skulle bli glad om det visade sig att jag hade godis undanstoppat någonstans. Den där Gott&Blandat- påsen som gjorde mig sällskap igår behöver vi ju inte låtsas om... Mickes godisburk skulle inte sitta helt fel just nu. Men det är kanske bra att den befinner sig en tunnelbanestation bort. Jag menar, det vore ju elakt att trycka i sig allt hans godis.



Hockeykväll för Hellan

E bjöd med mig på hockey i kväll. Det var en match mellan AIK och Huddinge på Hovet. Och sportkunnig som man är, så vet jag ju direkt att det är Allsvenskan det handlar om, och inte Elitserien. Stor skillnad, men lika kul för det. Speciellt som att jag upptäckte att målvakten i AIK är en gammal kompis och lagkamrat till min "storebror" N.

Nu är det ju tydligen som så att AIK är betydligt bättre än Huddinge, och att sistnämnda inte borde ha en chans i världshistorien att vinna. Men det var precis det de gjorde. 5-4 i sudden death. Inte var det många glada miner inne på Hovet, men jag var en av de som gladde sig åt det resultatet. Inte så mycket för att jag håller på Huddinge, utan snarare för att jävlas med E.

Och tro nu inte att jag var helt ointresserad av matchen idag bara för att jag ägnade massa tid åt min Gott&Blandat- påse. Jag har ju sedan mina tidiga tonår varit fascinerad av den sporten. Brukade till och med hänga på"storebror" N till hans hockeyträningar på Zinken, och stå och hänga i ishallen. Och alla landslagsmatcher som sändes på tv var heliga, i synnerhet när det var VM och OS. Även när Småkronorna och femtonåringarna i tv-pucken spelade.

Det var faktiskt en mycket trevlig kväll, och jag tackar E allra ödmjukast för att han bjöd med mig.






Något att sakna

När jag börjar på mitt nya jobb ute i tjottahejti kommer jag att sakna att gå ner till någon trevlig butik som ligger precis utanför porten och shoppa en kofta för 198:-. Så som jag har gjort nu.


Lägesrapport

Jag fryser. Jag tror bestämt att det är lite kyligare på kontoret idag än vad det har varit tidigare i veckan.
Jag är trött. Kan förklaras med att jag somnade på soffan igår och la mig i sängen kl 2.
Mitt hår är skitigt. Kan förklaras med att jag somnade på soffan igår och snoozade lite för länge i morse.
Jag har ont i foten. Så har det varit sedan i somras, så jag har vant mig.
Motivationen syns fortfarande inte till, trots att jag faktiskt letar efter den.
Hungern börjar göra sig påmind, och jag försöker att inte titta på de där bananerna som ligger framför mig. De vill jag ha på eftermiddagen.
Jag funderar på om jag ska ge mig ut i kylan på lunchen i alla fall, och kika lite i åtminstone en butik.
Även om jag inte sliter häcken av mig på jobbet, så kan jag inte förstå att högarna på mitt skrivbord inte krymper (och allra helst försvinner).
Jag har en låt som spelas om och om igen i mitt huvud. Magnus Carlson "Elin".


Jävligt förbannad

Detta är en påminnelse till mig själv om att när jag kommer hem ikväll ska skriva ett inlägg om hur illa det står till med lönerna på mitt jobb. Det är inte ok att man blir blåst och lurad- oavsett om det är avsiktligt eller oavsiktligt från företagets sida. Om man får felaktig information från de som gör lönerna ska man fan inte bli ersättningsskyldig för att man har tagit ut mer semester än vad man har. Inte om det har sagts att man har så mycket semester som man har tagit ut. Nu är jag förbannad. Det är aldrig ok, och speciellt inte när det handlar om en småbarnsfamilj som behöver varenda krona.

Håkan Hellström i Vita Lögner

Tänk, jag hade ingen aning om att Håkan hade varit med i ett avsnitt av den gamla såpan Vita Lögner som gick för en massa herrans år sedan. Detta avsnitt visades tydligen 2001, under den riktigt gyllene perioden aka snyggperioden.



Ice Ice Baby

Det är fan vinterjacka på som gäller om man går utanför dörren. Om man inte vill riskera köldskador, vill säga. Det har snöat som sjuttsingen hela dagen, och jag är glad att jag hade med mig matlåda till jobbet, så att jag slapp ge mig ut i eländet. I morgon ska jag dock luncha med Ingela, så om vädret ser likadant ut då kommer jag inte undan. Kanske hade varit bra om jag införskaffat skidglasögon, så att jag slipper se ut som en panda (mascara i hela ansiktet är faktiskt inte så himla hett). Det får bli nästa projekt.



Det är fel

Jag har fått min lönespec, och den stämmer inte. Förmodligen för att jag ändrade en sjukdag till semester. Då har det dragits en semesterdag, men det har även dragits en dag när jag faktiskt var på jobbet. Så att jag har tre sjukdagar och en semesterdag. Fel. Det ska vara en halv karensdag, en sjukdag och en semesterdag. Jäkla tur att jag upptäckte det nu. Men fan vad jobbigt med allt krångel.

Ge mig!

Jag vet vad jag vill ha i julklapp. Den här dvd- boxen innehållandes Sunes Jul och Sunes Sommar. I många år har jag suktat efter den julkalendern, som jag anser vara den bästa. Den är hysteriskt rolig. Och nu jäklar är det dags att se till att den hamnar i min ägo. Dock finns det risk för att jag köper den själv innan jul. Vi får se om jag kan hålla mig.



M & M

Jag älskar den här bilden på Micke och Marielle. Den är från Nyårsafton 07-08.



Paris

Da Vinci- koden går på tv. Jag blev besviken på filmen när jag såg den på bio. Den var långt ifrån lika bra som boken. Boken som jag läste ut strax innan jag åkte till Paris den där gången för tre och ett halvt år sedan. Det var med exet J. Han hittade en billig resa, och billigt hotell. Totalt fick vi 24 timmar i Paris, men på den tiden hann vi med Louvren, Triumfbågen, Notre Dame, upp i Eiffeltornet, promenera längs Seine...

Trots få timmar i staden var det helt fantastiskt. Jag blev kär i Paris. Kärleken till J dog senare ut (även om en del av mig fortfarande älskar honom), men kärleken till Paris finns kvar. Men jag blir alltid ledsen i hjärtat när jag tänker på den staden. Och jag är inte helt säker på att jag är redo att åka tillbaka.



Det var så mörkt

Söndagar har jag sedan tidigare hyllat som den bästa tv- dagen. Och idag hade jag precis börjat kolla på reprisen av Grey´s Anatomy, när strömmen helt utan förvarning försvann. Det blev becksvart i lägenheten. Som tur var har jag varit med om detta förut, så jag plockade fram min ficklampa som numera ligger på en noga vald plats (väldigt lättillgänglig) och sökte upp proppskåpet. Men där var allt som det skulle. Efter en titt ut genom fönstret såg jag att det var mörkt i varenda lägenhet i hela huset. Strömavbrott på riktigt. Mitt i Grey´s. Inte ok.

Jag tände massa ljus och hade myskväll i en och en halv timme. Skrev dagbok, vilket jag inte har gjort på väldigt länge. Jag fläker ju ut det mesta som händer här i bloggen numera. Ok, inte allt, men mycket. Vilket är tråkigt, för det är alltid kul att kunna gå tillbaka till dagboken och läsa om saker som hände för längesedan. Även om i stort sett allt som står i min dagbok är elände och problem. Och får mig att inte alltför sällan börja gråta.

Tack och lov kom strömmen tillbaka en kvart innan Gossip Girl började. Kvällen var räddad. Även om jag var riktigt irriterad ett tag. Och det hade faktiskt inte enbart med tv:n att göra. Jag höll även på att laga mat, och det är inte så kul att spisplattorna slutar fungera när man har massa kastruller och stekpannor på dem.



Nästa: Köket

Nu är det dags för mig att fortsätta mitt nya liv som matlådekvinna. Jag måste ju vänja mig vid det nu, så att jag inte tycker att det är alltför jobbigt när jag börjar med det på riktigt den 15 december, och det inte finns något annat alternativ. Det känns lite jobbigt att behöva slava i köket, men samtidigt är det ju kul att laga mat även om jag helst inte gör det ensam. Och jag får se till att laga mycket mat på en och samma gång, så behöver jag inte göra det så ofta.

Nu ska det skäras kassler och skivas champinjoner.



Dirty Sexy Money

Jag glädjer mig så att serien Dirty Sexy Money har börjat igen. Lyckades missa avsnittet som gick i veckan, men det tar jag igen nu. Söndagar är perfekta på så sätt att alla bra serier som man följer i veckorna går i repris då. Lite senare är det dags för Grey´s Anatomy.



Drömmar

Jag har drömt en himla massa i natt. Bland annat om det här:

- En gul och rosa filt som jag fick av min första pojkvän B (helt påhittat av min hjärna, den filten existerar inte)
- Min första laptop, som var knallrosa (den har heller aldrig existerat)
- Jag försökte skriva mitt mobilnummer på en lapp, men då det gick åt helvete tio gånger skyllde jag på att det var fel på pennan. Jag fick en ny penna, och då gick det jättebra.
- Jag drack drinkar med min vän Malin, som i verkliga livet är nykterist. Men inte i min dröm.
- Jag kunde flytta saker med hjälp av tankekraft.
- Jag festade med Rico från Nya tider. Han hade en vinröd glänsande kavaj på sig, och var jäkligt populär i stadens nöjesliv.
- Jag jagade Cinderella- båten
- Jag fastnade på en liten klippavsats, höll på att ramla ner, men fick sedan hjälp.
- Exet J var med där uppe i bergen, men han lyckades klättra ner. Jag valde att avstå, då det verkade lite väl farligt.
- Jag promenerade på en hängbro i paradiset.



The Bluest Eyes in Texas

Jag älskar Nina och Nathans version av den här låten. Får alltid tårar i ögonen när jag hör den. Är dock osäker på om det beror på låten egentligen. Jag tror snarare att tårarna kommer från filmen Boys don´t cry, som låten är med i. En av de bästa och hemskaste filmer som jag har sett.



Helena och Ensamheten

Efter två nätters festande är det nu dags för en lugn hemmakväll. Det behöver jag, för att kroppen ska kunna återhämta sig. Och jag ska vara helt ensam. Inte för att det är så himla kul, men ibland får man lägga alla roligheter åt sidan och tänka lite förnuftigt. Jag är ju trots allt 24 år. Då kan man inte vara ute och ränna varje natt, och man kan i synnerhet inte dricka alkohol alltför ofta.



Instant repeater '99

TSOOL.



Vinterutrustad

Det var en jäkla tur att jag var så himla förutseende igår och tog på mig rejäla kläder. För när jag vaknade i morse var det full snöstorm ute. Staden hade förvandlats till en enda stor snöboll. Men med vinterjacka, halsduk, mössa och vantar överlever man.



Spelkvällen som gick överstyr

Igår var det dags för spelkväll hemma hos E igen. Senast jag var med fick E spel och började skälla på alla som inte deltog i hans pakt mot Bästa vännen. Även igår blev det livat. Vi var sju stycken - jag, E, Bästa vännen med flickvän H, L och Greken och hans flickvän som alla träffade första gången igår. Det bjöds på vin och chips i mängder.

Spelet för kvällen var Rappakalja, och jag blev som vanligt imponerad över hur fantasifulla alla är. Det bjöds på många skratt och roligast var när Bästa vännen blev förbannad över att han blev bortdömd med snurran och kastade iväg sin lilla blåa pjäs, och när E hörde fel på B och V och fick till en helt fel förklaring av en förkortning. Men bolley och volley, same same but different... E, Bästa vännen och Greken är alla väldigt roliga, och tillsammans blir det nästan för mycket. Och att E gjorde en sådan tabbe, det fanns inget stopp på hånandet. Vi avslutade aldrig spelet, det tog för lång tid. Och E blev upprörd över att Bästa vännen och Greken gärna röstade på sina egna förslag.

Det dracks på friskt, och alla droppade av en efter en, och till slut var det bara jag, E och Bästa vännen kvar. Det var då E började må lite väl illa, och behövde dra sig tillbaka in på toaletten ett slag. Och sedan fortsatte det i samma stil. I två timmar satt jag med honom och försökte hjälpa honom genom det lilla helvete som han hamnat i. Men när man mår så dåligt finns det tyvärr inte så mycket att göra.

Natten spenderade jag på E:s soffa under ett fårskinn. Nöjd med spelkvällen, men med värkande hjärta för E. Förhoppningsvis tänker han till både en och två gånger innan han dricker rosévin igen...


       

       

    

Krossat glas

Jag lyckades ha ner ett foto som jag har på ett skåp i hallen. Det dumma är att jag förstod att det skulle ramla ner innan det gjorde det. Men det är mitt eget fel. Det hade hakats fast i nycklarna, och när jag tog tag i dem åkte ramen med. Glaset gick i tusen bitar och jag blev olycklig.



Oj då

Det blir visst lite svårt med stavningen ibland.

Avslut på kvällen

Det blev taxi till Cliff Barnes, men när alla andra åt nöjde jag mig med att dricka något som var rött och mousserande. Dels var jag inte särskilt hungrig då jag hade tryckt i mig massa ost och kex, oxh dels hadej ag itne råd att äta. Kontot ekar ju rätt tomt, tyvärr. Men det var en trevlig kväll. Pratade några minuter med E, som ringde. Han tyckte attj ag skulle sätta mig på tåget hem, vilket han ju hade en peftoäng i. Pratade senare lite med Anders, som hade ramlat i trappan på jobbet och slagit sig i huvudet. Han satt på sjukhuset och väntade på att bli lagad. Hemskt.

Gick från CB strax efter midnatt, om jag inte minns helt fel. Fick dock vänta på massa tåg, så jag var inte hemma förrän ungefär en timme senare. Lite mer. Men kvällen var helbra. Och det beror itne på att jag blev kallad både för kontorets snyggastet tjej (av två oberoende karlar) och och för "gullet". Meningen löd "Hej då, Gullet" och så fick jag en kram.

Och nu är jag hemma, och jag förstår inte hur jag ska orka upp i morgon. Men med lite vilja så går det säkert.






Alkohol i blodet

Är fortfarande på jobbet, och anledningen är inte att jag jobbar- jag medverkar i en avtackning av Ingela. Om man nu kan kalla det för det. Det tycker jag. Hon har fått ett jättefint halsband och blommor, och det bjöds på ost och kex. Nu är det bara alkohol som gäller, och jag vet ju att jag har lovat mig själv att inte blogga onykter. Men det skiter jag faktiskt i i kväll. Vet inte när jag kommer hem, jag vet bara att jag måste tvätta håret. Men det blir ett senare problem. I kväll handlar allt om att ha roligt. För Ingela kommer aldrig mer tillbaka hit. Vilket gör så ont, för hon är verkligen som en storasyster för mig. Det kommer hon alltid att vara. För hon är fantastisk.

Tillbaka till festen.

SMS- konversation

"Glöm inte att gratta L***** på namnsdagen idag."

"Hon fick frukost på sängen."

"Stekspaden serverad på silverfat?"

"Förstår inte vad du pratar om."


You put the FUN in Funeral

Jag har 257:- kvar att leva på fram till lön. Detta är i första hand ett resultat av dyra tandläkekostnader. I morse försvann ytterligare 442:- på just det, och den här gången var det dags att kontrollera att bettskenan fungerar som den ska och göra en sista putsning av tänderna. Inte värt det. Jag tror att jag blir lurad.

Som tur är har jag inga dyra kostnader fram till tisdag, när pengar trillar in på kontot igen. Idag är det party på jobbet som gäller, i morgon är det spelkväll hos E och han står för alkohol och tilltugg, och jag har inga planer för lördag och söndag mer än städa och plocka i hemmet. På måndag ska jag tvätta, vilket jag har planerat enbart för att ldet är sista dagen innan lön. Så enligt mina beräkningar borde jag klara mig på de få slantar som jag har kvar.


Mer pojkvänner

Emma hittade också en ny pojkvän. Ut med det gamla, in med det nya.



Hey Boyfriend!

Jag har skaffat en ny pojkvän. Att det blev just han har ingenting med hand personlighet att göra, cause this time it´s all about the looks. Det är hans blekhet som fick mig på fall. Jag trodde inte att det var möjligt att hitta någon som var blekare än vad jag är, men nu har jag lyckats. Se så kära vi är i varandra.






Hit the bed

Jag är alldeles för dålig på att gå och lägga mig på kvällarna. Det händer inte alltför sällan att jag sitter vaken framför dator eller tv alternativt somnar framför dessa, och sedan kommer i säng först långt efter midnatt. Det är med andra ord inte så konstigt att jag är trött nästan jämt. Och idag är inte något undantag - klockan är redan alltför mycket egentligen. Men jag tänker krypa ner under täcket nu, och hoppas att jag somnar innan halv tolv. Och även om det inte är det bästa jag kan åstadkomma, så får det ses som relativt bra. För jag kan ju alltid jämföra med igår, när jag somnade vid halv ett.

God natt.



Pärlor för svin

Jag tog en sväng förbi Panduro på lunchen och införskaffade mig en pärlplatta och fem påsar med plastpärlor i olika färger. Kvällen har jag delvis ägnat åt att lägga olika mönster, och sedan dra strykjärnet över pärlorna så att de smälter samman. Resultatet - trä en kedja genom hålet och det blir ett fräsigt halsband.



Mission accomplished

Några tårar blev det, men jag överlevde. Löken blev hackad, och nu har jag så mycket spenatsoppa att jag inte vet vad jag ska göra med den.





Till attack!

Utrustningen är på. Nu jävlar.



Munk



SMS

"Två glas vin. Men jag rev ner några ljus i baren och har stearin över jeans och skor. Illa."

Ja, jag är glad att det inte var jag som förnedrade mig på det sättet. Men jag är glad att han gjorde det, så att jag fick något att skratta åt. Tråkigt nog fick jag inte chansen att se det själv, men det räcker med att få det berättat för sig, för det dyker upp en bild i huvudet ändå. Och jag gav honom trots allt råd om hur han ska få bort fläckarna.



Tråk

Idag är ingen rolig dag på jobbet. Jag har ont i ryggen, och jag har ont i livmodern. Fråga mig inte varför, för om jag visste skulle jag försöka göra något annat åt det än att bara äta värktabletter.
Jag har extremt mycket att göra, men ingen ork att göra något åt det. Huvudet hänger inte riktigt med. Jag vill helst av allt bara ligga hemma och glo. Elelr ligga på någon trevlig sandstrand på andra sidan jordklotet. Men drömma går ju alltid. Nej, idag är ingen bra dag.


Upp till bevis

Ja du, Bettskenan, nu är det upp till bevis. Använde dig inte natten som gick, och se hur jäkla dåligt jag sov. Vaknade fler gånger än jag orkar räkna, och lyckades aldrig få till någon riktig djupsömn. Men nu ska du användas igen, och min förhoppning är att jag kommer att sova som ett litet barn och vakna utvilad. För jag vill fan i mig ha ett bevis på att de där tretusen kronorna inte är bortkastade.

Och nu i natt är det bara du och jag, Bettskenan. Ingen karl som ligger bredvid och knuffas. Och därmed dessvärre ingen som ser hur jäkla sexiga vi är tillsammans. Men det är alla andras förlust. För du och jag vet ju var vi har varandra. Så snälla, gör mig nu inte besviken. Visa för mig att det inte är en tillfällighet att jag har sovit så bra den senaste veckan. För det är tretusen spänn som det handlar om. Tretusen spänn och värk i huvud, nacke och käkar.

Du och jag, Bettskenan. Du och jag.



Flickrummet som inte fanns

Nu är jag hemkommen från päronen, där det serverades födelsedagsmiddag för mamma. Fick mig en liten titt på mitt gamla flickrum, där jag bodde i 21 år. Där fanns nu ingenting. Min säng, min bokhylla. Alla spår efter mig var borta. För nu ska där göras om. Det ska tapetseras och läggas in nytt golv. Och in med en ny soffa och en ännu ej inhandlad 32 tums platt- tv.

Det känns lite konstigt. Det där rummet var mitt under så många år, och nu existerar jag inte längre där. Jag suddas ut, och även om det är helt naturligt känns det konstigt. Det finns inte längre någon återvändo, jag har flyttat ut. Nu är det definitivt. Om jag får för mig att övernatta hos päronen i framtiden är det bäddsoffa som gäller.



Dirty Dancing med Frida och Markus

Hyvönen och Krunegård, vill säga.



It´s a blizzard outside, don´t you dare stay inside

Så har Stockholm sett vinterns första snö. Tack och lov är det alldeles för varmt ute för att den ska stanna. Jag är inte redo för vinter än. Men inte heller vill jag ha slask. Så jag hoppas att snön håller sig borta helt, och likaså regnet. Vackra höstdagar med solsken är det jag vill ha. Och när november övergår till december och Lucia börjar nalkas, då kan det få glittra vitt på marken.



Älskade mamma

Idag är ingen vanlig dag, för idag är dagen då min kära mamma fyller år. Detta firar jag genom att åka hem till mitt barndomshem och äta gratismat. Det blir inget släktkalas idag, då päronen håller på att göra om i mitt flickrum och behöver lägga all sin tid på att det ska bli klart. Men en kväll med bara oss tre funkar utmärkt för mig. Det är alltid kul att komma tillbaka hem ibland. För även om jag har ett nytt hem nu i min alldeles egna lägenhet, så kommer villan i Tallkrogen alltid att vara ett ställe där jag känner mig trygg och hemma.

Grattis älskade mamma! Du är bäst.



You bury me

Gårdagkvällen slutade väl nästan som den alltid gör med E. I alla fall när man är i hemmamiljö. Med detta menar jag att man blir rätt onykter. Av någon anledning brukar fyllan dock vara värre när vi är i Solna, vilket förmodligen beror på att där är det han som ansvarar för att blanda drinkar. Och han blandar starkt.

Jag lyckades dessutom med maten, vilket som vanligt imponerade på E. Han har ju inte särskilt höga tankar om mig och min matlagning, vilket säkert grundar sig i att han själv steker på fiskpinnar, köttbullar eller falukorv och kallar det för att laga mat. Men nu erkände han att jag faktiskt kan vara rätt huslig av mig. Tack.

Istället för att se en spelfilm såg vi Army of dreamers - en livekonsert med Broder Daniel från Lisebergshallen 2004. Och det är så många känslor som rivs upp i kroppen när man ser den. Glädje, sorg, hopplöshet. Den kan varmt rekommenderas.

Men trots att jag hade mycket alkohol i blodet igår känner jag mig helt ok idag. Tack och lov. Men det hade ju inte skadat att låta bli den sista drinken.



Rekord

Det tog ett tag, men jag har tamejsjuttsingen städat på rekordtid. Och fick precis sms från E, han är vid Zinken. Jag känner mig riktigt jäkla duktig. Hann till och med mejka mig lite (hur resultatet blev låter vi vara osagt). Nu är det bara att ställa sig och börja slava i köket.



Att bygga upp stress

I kväll kommer E över på middag. Men som det ser ut just nu kan jag inte släppa in honom i min lägenhet, så stökigt är det. Jag ska försöka ta tag i det så fort som möjligt, men det är som att jag sitter fast i soffan. Det kan ha att göra med att det är repriser av Andra Avenyn på tv, som jag hemskt gärna vill se, men jag tror också att det till viss del beror på att jag inte riktigt orkar. Det lär bli jäkligt stressigt när jag väl börjar ta tag i allt.



507,50:-

Det var en mycket lyckad åktur med föräldrarna. Jag fick hem all mat på bilden för 507,50:-. Handlar jag fyra saker på Coop i Västertorp får jag betala 170:-. Det ska jag försöka att aldrig göra igen. Från och med nu ska jag försöka att bara kompletteringshandla där. Och nyckeln till denna plan kallas för planering. Om jag börjar planera veckans måltider ska jag nog kunna få ner matkostnaderna rejält. Det låter mycket trevligt i mina öron.



Supermarket Woman

Någonting sdom jag sällan gör är att storhandla. Men idag blir det ändring på det. Om ungefär en halvtimme kommer påronen och plockar upp mig och skjutsar mig till någon billighetsaffär där jag kan gå och botanisera bland hyllorna och få betydligt mycket mer för pengarna än vad jag får för dem på Coop och Vivo i Västertorps centrum. Det här är mitt nya liv.



Gröna linjen

Lyssnar på Alf i väntan på att man ska få veta vem som åker ur Idol.




Weekend i Köpenhamn

Jag har köpt biljetter till Köpenhamn! Tänkte att det är på tiden att jag hälsar på kusin Kristofer och min danska vän Martin. Åker samma dag som jag gör min sista dag på mitt nuvarande jobb, det vill säga den 11 december. Flyget går på kvällen, och sedan åker jag hem igen på söndagseftermiddagen. Helt perfekt, och inte jättefarligt dyrt heller. 847 spänn tur och retur, och boendet är gratis. Kusinen har dock varnat mig för att soffan är upptagen, men han påstår att han har en extramadrass som jag kan få låna. Och det är lugnt. När jag hälsade på honom i Reykjavik sov jag på soffkuddar på golvet, som åkte isär hela tiden. Jag är van vid vad han brukar erbjuda mig.



Konsten att laga köttfärssås

Jag har fått kontakt med min gamla gymnasieklasskompis Henning igen, och igår var jag hemma hos honom på middag. Vi (mest han) lagade spaghetti och köttfärsås och käkade hemmagjord rulltårta. Killen kan både baka och laga mat. Själv kan jag inte laga köttfärssås. Det blev dock lite sent, kom inte därifrån förrän klockan var nästan halv elva. Men vad gör det om man har kul.


       


Light Factory

I onsdags var jag och några kollegor från jobbet på invigningen av nya Light Factory på Nordic Light Hotel. Det var väldigt trevligt, och det bjussades på både mat och dryck. Underhållningen bestod av Acrobalance - en tjej och en kille som gjorde våghalsiga trick och svängde sig uppe i taket och höll på. Riktigt duktiga. Tanken var att alla sedan skulle gå på förhandsvisning av filmen Phoebe in Wonderland, men vi skippade det. Kvällen blev extremt lyckad i alla fall.


     

     

     

     


Hört på jobbet

Mina kollegor tänker kanske inte alltid helt klart. Det här hörde jag idag.

Daniela: Anders, vad ligger närmast Piteå? Luleå...
Anders: 5 mil!
Daniela: ... eller Uddevalla eller Trollhättan...?


Farbror E

Äntligen är förlossningen över. Det tog ett dygn, men nu är ungen ute. Både barn och mamma mår bra, även om Sara är väldigt medtagen. Och inte blev det någon pojke, som jag trodde. Det blev en liten tjej. Så mycket för magkänslan.
Och nu är E faktiskt farbror på riktigt. Han har ju alltid varit en liten farbror i mina ögon, med tanke på kaffet och småkakorna bland många exempel, men nu kan han titulera sig som farbror utan att det finns något hån inblandat. Detta firar han med en whiskey i denna stund. Och jag gläds något enormt med honom.

Motivera mig!

Jag behöver hjälp. Min motivation är lika med noll, och jag måste hitta den igen. Den här sista månaden på jobbet kommer att bli ett helvete annars, och jag vill faktiskt avsluta genom att göra ett bra jobb. Jag vill inte sitta av tiden. För mitt eget samvetes skull, och för att min kollega som kommer att bli lämnad ensam med alla kommuner inte ska riskera att bli självmordbenägen och deprimerad. För den risken finns om man sitter med allt jobb själv. Jag vill verkligen hjälpa henne, och jobba på som vanligt. Men jag verkar ha stängt av den del av min hjärna som står för effektivitet och klartänk. Jag misstänker starkt att någon har sugit ut min hjärna och sprutat in sirap istället. Det måste bli ett slut på det.


Skifta fokus

Nu när min jobbsituation har löst sig kan jag lägga fokus på annat. Saker som jag inte har kunnat ägna mig åt helhjärtat då hjärnan har varit ockupperad av ångest inför det eventuella bytet av arbetsplats. Jag hoppas att det blir ändring på det nu. Jag ska se till att det blir ändring på det.



Nu är det gjort

Jag sa upp mig idag. Och jag grät nästan inte alls. Bara när jag berättade om vilket svårt beslut det har varit och att jag får dåligt samvete gentemot min kollega som jag lämnar med alla januari- förnyelser. Men jag måste vara egoistisk och tänka på mitt eget bästa för en gångs skull.

Det blev officiellt för min avdelning strax innan jag skulle gå hem. Det är en sådan oerhörd lättnad att det är över, att det är gjort. Och att folk börjar få veta om det. Jag gillar inte att gå och bära på sådana stora saker. Och nu är allt sagt och gjort, och jag ska bara jobba mig igenom den här sista månaden.



Denna dagen, ett liv

Idag ska jag säga upp mig. Det är för jäkla läskigt, och jag är livrädd. Eller kanske inte livrädd, men tillräckligt nervös för att jag inte ska kunna sluta skaka. En del av mig vill vara kvar, men det går inte. Jag har fattat ett beslut som grundar sig på hur jag känner när jag är på jobbet. Och det är rätt beslut. Jag måste bara berätta det för min chef. Och försöka att hålla tårarna borta.



Förlossning idag

E:s bror och brorsans fru ska bli föräldrar idag. Då frugan har diabetes får hon inte gå över tiden, och då ingenting hände igår, som var sista dagen, kommer de att sätta igång värkarna idag. Det är extremt nervöst, även för mig som inte är familj. Men föda barn har människan gjort i alla tider, så det borde gå bra. Och E lär höra av sig så fort det är avklarat. Men fram till dess får jag vrida mig på nålar.

Markus Kyrkogård




Vaknar på rygg på en kyrkogård under ett träd. Grenar och löv.
Får jag va här fast jag inte är död?
Minns inte särskilt mycket av igår mer än att det var jävligt hårt, att jag levde för två.
Är det mer OK att jag är här nu då?
Ställer mig upp mot trädet. Små gula fläckar springer mot svart bakgrund på ögonen.
Sen blir jag yr och spyr och skäms.
Lägger mig ner igen på en gravsten. Svart blank marmor mot min kind.
En familjegrav. Oh vad skönt med lite sällskap idag.

Och jag har varit kär och ni har varit kär och jag ligger här och ni ligger här.
Hissnande tankar jag vet att ni tänkt dom. Jag tänker dom nu och jag vet att ni vet.
Vet mycket mer än jag. Har sett mer än jag men jag vet att den som dör får se.

Martin ringer. Vi bestämmer träff. Han möter upp i en batik T- shirt.
"Du är störd men du har koll."
Martins blick kan fånga allt. Han har testat allt. Krig heroin.
Martin är farlig men han är jättefin.
Jag säger som det är att allt är sådär. Bara sådär. Sådär som det är såhär års.
"Och blir det inte bättre så lägger jag ner. Så är det."
Men Martin får mig på bättre tankar och snart är jag tankad och mina tankar far.
Hit och dit och tillbaks igen och hit och tillbaks igen.

Och jag har varit kär och du har varit kär och jag står här och du står här.
Hissnande tanke jag vet att du tänkt den. Jag tänker den nu men vad tycker du?
Hur kan du veta säkert? Hur kan du veta klart innan du ens testat?

Det är fortfarande varmt i luften fast det är mörkt.
Sommaren tog slut idag.
Det doftar och känns exakt som när det var vi och jag får tänka på att låta bli.
Men det känns. Du vet det känns.
Du och Norrköping gör er bättre i backspegeln.
Även fast du var min vän och det var mitt hem.
Men det gör inget längre. Ddet gör inget nu.
Inte som i att jag inte bryr mig om dig längre.
Men jag har lärt mig vad som är bättre och vad som är sämre.
Och jag var kär och du var kär och jag stod här och du stod här.
Hissnande tankar osm vi båda tänkte. Jag tänker dom nu men vad tycker du?
Vad hoppas du? Vad önskar du, vad vill du?
Är du rädd? Är det så? Du är rädd? Du är rädd?
Om du är rädd sluta med det. Om du är bränd och rädd lägg av med det.
Lita på mig, börja med det. Lita på mig, sen får vi se.
Om du är rädd sluta med det. Om du är bränd och rädd, lägg av med det.
Lita på mig, börja med det. Lita på mig. Testa det.

Ingen återvändo

Den sista spiken i kistan såg sitt ljus idag. När min chef sa att jag inte får någon semester vid jul och nyår visste jag att jag hade fattat rätt beslut. Alla andra på avdelningen fick ledigt förutom jag, och anledningen sades vara att jag ville ta ut sparade semesterdagar och hon prioriterade de som var tvungna att ta ut semester då de hade mer än fem dagar kvar av årets semester. Det är inte acceptabelt. Men samtidigt fick det mig att inse att jag gör rätt som väljer bort mitt nuvarande jobb till förmån för det på Lidl:s huvudkontor.

För idag ringde jag upp killen på Lidl, och sa att jag tackar ja. Och jag hade tur - de hade tid att träffa mig idag, så jag åkte dit efter jobbet och skrev på kontraktet. Så nu är jag anställd på Lidl. Ja, den 15 december börjar jag, så innan dess är jag fortfarande anställd på försäkringsbolaget där jag varit de senaste tre åren.
Nu återstår bara en jobbig bit, och det är att säga upp sig. Det ska jag göra i morgon. På ett sätt är det extremt jobbigt. Det är som att avsluta ett tre år långt förhållande. Men å andra sidan känns det så skönt. Nu slipper jag all oro som hela tiden gnager. Och jag försvinner när det är som mest att göra, vilket jag bara gottar mig åt. De har spottat på mig så mycket, och nu får jag chansen att spotta tillbaka genom att lämna dem när det gör som ondast. Hämnden är faktiskt rätt ljuv.



Den osminkade sanningen

Ja, här är den. Den osminkade sanningen. Blek och ful säger jag, men kanske någon annan kan tycka att den är vacker i all sin nakenhet. Säkert är i alla fall att det är så här jag ser ut om natten, såvida det inte är party någonstans och jag är bjuden. Det är så här jag ser ut nu. För nu väntar sängen.



No more fröken Struts for you

Jag har lovat att ringa och lämna meddelande om hur jag gör med jobbet senast i morgon. Och trots att jag har bestämt mig så känns det jobbigt. Det blir ju så himla definitivt. Och det är då det faktiskt verkligen tar slut. Och även om det är mycket som är dåligt med mitt jobb, så svider det faktiskt i hjärtat. Men jag tror att det är mycket tryggheten som gör att det gör ont. Jag vet vad jag har men inte vad jag får. Och då kommer rädslan och jag börjar tveka. Men nu har jag faktiskt bestämt mig. Och jag är dum i huvudet om jag inte hoppar. Det är dags att börja tänka på sig själv. Och inte längre stoppa huvudet i sanden och låtsas att allt är bra.



Moment of Truth

Tv- programmet Sanningens ögonblick är tillbaka. Jag kan inte förstå hur någon överhuvudtaget kan vilja vara med i det programmet. Ok, man kan vinna massa pengar - men till vilket pris? Nästan varje person som deltar avslöjar något som garanterat kommer att såra någon i deras närhet. Och det är inte bara deras familj och vänner som får veta dessa hemligheter, utan även alla tusentals personer som tittar på programmet. Inte helt kul att ens chef får veta massa saker om en som man inte ens vill berätta för sin familj.

Jag skulle aldrig i livet sätta mig i den där stolen. Så mycket pengar finns det inte i världen. Kanske har jag för många hemligheter? Eller så vill jag bara inte såra någon jag älskar. För visst har man gjort saker som kanske inte alltid är helt hundra, eller tyckt något om någon. Men även om jag aldrig ställa upp själv, sitter jag nu här och tittar på skiten. Med hjärtat bultande, och en nervös och orolig känsla i kroppen. Jag tycker ju synd om deltagarna, för fasiken. Samtidigt som att det, tyvärr, är lite spännande. Och jag är faktiskt nyfiken på vad Linda Rosing kommer att avslöja.



One Tree Hill och Gossip Girl



One Tree Hill. En av mina favoritserier. Tittade inte på den förut, men nu har jag fastnat. Och jag är upprörd. Man kan inte ha en sådan cliffhanger som det var i dagens avsnitt. Lucas som ringer antingen Brooke, Lindsey eller Peyton och frågar om hon vill följa med till Vegas och gifta sig. Man får inte veta vilken tjej han ringer, då alla tre svarar i telefon. Och här sitter jag och måste vänta till nästa vecka för att få svar. Värdelöst.

Därför lägger jag min energi på Gossip Girl istället, en av mina andra favoritserier. Även den är spännande, och väldigt oförutsägbar. Och alla har så fina kläder. Och så är ju Chuck extremt trevlig att titta på, även om han är ett stort jäkla svin. Men vad spelar det för roll, jag tittar ju bara.



Cadillac

Jag lyssnar på Pascal. Låten heter Cadillac. En trevlig liten popmelodi.



Matlagerskan

Jag känner mig riktigt duktig. Har ägnat den senaste timmen åt att laga mat, och en portion har jag tryckt i mig nu men resten ska bli matlådor. För det är så min framtid kommer att se ut, och då tänkte jag att det är lika bra att vänja sig vid det. Och spara på de få rikskuponger jag har kvar. Jag borde få ihop till tre- fyra lådor, vilket jag tycker är mycket bra. Mindre bra är att det jag lagar är en rätt som jag alltid gör när jag får för mig att laga mat. Ja, bortsett från spenatsoppan då. Jag måste börja prova på lite nya recept, annars lär jag bli galen. Eller få skörbjugg.




Update: Det blev fem matlådor. Yeah!

Älskade pappa

Idag vill jag gratulera min kära pappa på Fars dag. Jag har sådan enorm tur att just han är min pappa, för det finns ingen bättre än han. Han är världens finaste. Tack.



Helena "Bettskenan" Nilsson

Jag har sovit väldigt bra i natt. Så bra att jag trots alkoholintag igår inte tyckte att det var ett dugg konstigt att kliva upp ur sängen 10:40 imorse. Och detta brukar alltid vara ett stort problem för mig. Min misstanke - och förhoppning? - är att det är tack vare den där jäkla bettskenan som jag har fått. Den ska ju göra så att jag inte gnisslar tänder och så att värk i huvud och nacke försvinner. Och då jag har betalat 3000 spänn för den vill jag att den ska ge resultat. Även om jag helst inte använder den, för den är ju inte särskilt het. Men vad har jag för val?



När åldern gör sig påmind

Martin har ju fyllt arton, och igår var det dags för födelsedagsfest ute i Spånga. För de som inte vet är Martin Karins lillebror (och hon är ju ett känt ansikte på den här bloggen), och jag har känt honom i hela hans liv. Det känns konstigt att den där lilla killen har vuxit upp och blivit en ung man. Vart har tiden tagit vägen?

Karin och hennes pojke Björn var också med på festen och ansvarade för att de små skötte sig. Vi satt mest i köket och snackade, och det var himla trevligt. Nu var det ju inte så att jag höll mig helt nykter, men det blev definitivt inte någon fylla heller. Några drinkar av det jag själv hade med mig, Martin blandade något som han kallade för Strawberry Daiquiris men som absolut inte var det, och trots att jag inte gillar det så drog jag i mig en tequila- shot. För att det är kul med saltet och citronen.

Tyvärr var jag tvungen att åka hem relativit tidigt. Tog en buss som gick kl 01:22, och då det var byte både till pendeltåg och tunnelbana var jag inte hemma förrän strax innan kl 03:00. En och en halv timme. Inte helt roligt. Men jag fick i alla fall en halv cheeseburgare av ett par på tåget. Det var snällt.

Summan av kardemumman är att det var en rolig kväll. Men jag har fått svart på vitt hur jäkla gammal jag faktiskt är.




Birthday Boy

     

     

     



Äldst på fetsen.

När man tittar på bilderna kan man lätt få för sig att det bara var vi där, men så var inte fallet. Det kryllade av småglin.

Vad gör det om hundra år?

Så här låter de förresten, Swedish Amateurs.



Swedish Amateurs

Gårdagskvällen var mycket trevlig, även om det inte blev som jag hade tänkt från början. Stannade kvar i baren på jobbet och drack några glas vin, då det var Jessicas sista dag. Jag missade ju kalaset i torsdags för att jag var tvungen att gå på en arbetsintervju, och därför tyckte jag at tdet var på sin plats att ta ett sista glas med Jessica igår istället. Detta beslut resulterade i att jag inte hann gå på Systemet och jag blev onykter redan innan kl 20:00.

Mötte sedan upp Marielle och Micke och promenerade till Alcazar - som ju precis som Stacken hör till Nalen. Kvällens band var Swedish Amateurs, som jag inte har hört talas om tidigare. Efter lite efterforskande visar det sig dock att detta band medverkade i ett avsnitt av svenska Top Model. Ett avsnitt som jag faktiskt har sett.

Jag tycker att de var bra. Ösig musik, så som jag vill ha det. Och det glädjer mig att de verkligen hade tänkt till vad gäller scenkläder. De hade ett tema som alla följde, vilket jag diggar stenhårt.
Det var ett mycket bra initiativ från Marielles sida att vi skulle gå dit.

Och självklart fotade jag som en galning under kvällen.


     

     

     

  

     

     

SMS

"Jag tänker på dig jämt nu, och alla de små saker du gör.
Det där sättet att le förstulet, som gör att jag bara DÖR."

Helt plankat, men å andra sidan är låttexter våran grej.

Would you freak out if I said I liked you?

Annika var bra igår. Hon har ett väldigt eget uttryck på scen, och hennes rörelsemönster är mycket speciellt. Hon tog inte riktigt för sig i början, men trots att hon mest såg ut som en lycklig liten flicka med en gigantisk gitarr, ägde hon scenen. En annan flicka på scenen med en gitarr som såg ut att vara några storlekar för stor, var Andrea Kellerman aka Firefox AK. Och för att fortsätta namedroppa kan jag nämna att även Andreas Mattsson höll i en gitarr. Han är en gammal hjälte från Popsicle- tiden, och det var extremt roligt att se honom på scen.

De spelade The Quiz. Det var ett av de finaste ögonblicken igår.





Men jag tycker inte att det är ok att det tog nästan 40 minuter att hämta ut jackan ur garderoben när konserten var över.

Mina tänder

Jag var hos tandläkaren imorse, fick äntligen min väldigt eftertraktade och übersexiga bettskena. Som jag har väntat. Dessvärre var den varken midnattsblå eller ceriserosa, utan helt färglös och genomskinlig. Men det får väl fungera det med. Vad jag däremot ställer mig tveksam till är om jag verkligen kommer att använda den så ofta som jag borde (det vill säga hela tiden). Det kommer garanterat att ta ett tag innan jag får in snitsen med att sätta in den och ta ut den. Den sitter ju som berget när man väl har tryckt dit den.

För att det överhuvudtaget skulle bli någon bettskena var jag tvungen att göra ett avtryck av mina tänder. Detta fick jag sedan med mig hem. Inte visste jag att mina tänder ser sådär ynkliga ut.



Livrädd med stil

Jag har fått ett erbjudande om nytt jobb. Och med tanke på hur jag blivit behandlad på mitt nuvarande jobb under åren är det inte mer än rätt att jag tar det här nya. För jag får positiva vibbar, och jag tror att det kan bli riktigt bra. Och det har ingenting att göra med att det bara är massa killar på avdelningen jag ska jobba på, och att den äldsta är 32 år. Faktiskt. Ingenting.

Men jag är ju som jag är, det vill säga livrädd. Livrädd för allt nytt och livrädd för förändringar. Och det finns mycket som är bra där jag är idag, men så som de har spottat på mig - det är inte ok och det är dags för mig att jag visar det. Jag måste börja se om mitt eget hus. Ekonomisk trygghet är viktigast. Så är det bara.

Jag har i stort sett bestämt mig för att ta det här jobbet, men jag bad om att få fundera på det under helgen. Beslutet behöver få sjunka in lite, så att jag vet att det verkligen är rätt. Men det finns egentligen ingenting att tveka om. Fan vad jag är rädd.



Rosa klänning och vita strumpbyxor

Jag och Ingela köpte en present idag till Alex. Eller den är snarare till Selma, hans nyfödda dotter. Tror inte att Alex skulle passa så bra i den rosa klänningen som vi har skickat ner till Paris. Men å andra sidan så vet man ju aldrig. Hade den varit några storlekar större, så kanske...

Bilden blev jättedålig, men jag gömmer mig bakom förklaringen att jag fotar från en dålig vinkel.



Off to Annika Norlin

Nu är det Hello Saferide på Debaser Medis som gäller! Jag känner på mig att det kommer bli en trevlig kväll. Lite väl kall, kanske, men det är det jag har vinterjacka, halsduk och ny mössa till. Helena "Michelingubben" Nilsson, that´s me!

She should never have to know what it´s like when your heart breakes.

Pappa Alex

Inte för att han läser min blogg, men jag vill gratulera Alex till sin nyfödda dotter! Det är de bästa nyheterna jag har fått idag, egentligen på hela veckan, och det gör mig så himla glad. Tydligen var det akut kejsarsnitt, vilket är mindre roligt, men det hade gått bra trots allt. Nu tycker jag bara att han ska ta med sig familjen och flytta tillbaka hem till Sverige (för hur kul är det att bo i Paris - egentligen....?).

Satan så glad jag är!!!



Don´t look back in anger

Jag hade inte planerat att gå, men när nu E frågade mig om jag hade lust att hänga med tänkte jag om. För jag anser faktiskt att man måste se Oasis live åtminstone en gång innan man dör. Jag har aldrig sett dem, så det kan med andra ord vara på tiden. Jag är dock medveten om att det inte är samma fantastiska band som regerade på listorna under 90- talet, och jag har ingen aning om hur senaste plattan låter. Men jag hoppas innerligt att det blir en kanonkonsert i alla fall. Men med ståplatsbiljetter skulle jag bli förvånad om det blev annorlunda.

Tack till E, som ställde sig och köade utanför Globen ytterligare en gång för min skull.



Slut på soffdöden

Idag följer jag inte det vanliga mönstret. Det vill säga - jag somnar inte på soffan. Det händer alltför ofta, men inte i kväll. Jag känner mig nästan lite stolt över detta mogna beslut att stå emot min värsta fiende. Den har fångat in mig alltför många gånger, så det är verkligen på tiden att jag får till en ändring. Och jag kan ju bara hoppas på att jag itne slutar att vara bestämd på den punkten. Men nu ska jag i alla fall krypa ner i min sköna säng istället, och inte ägna en tanke mer åt soffan.



Choklad

Jag är så extremt sugen på choklad. Inte bra. Baka kladdkaka?



Happy People Never Fantasize

Ett minne från mina ungdomsdagar. När Broder Daniel var störst. När Anders fortfarande fanns. Då, när livet var svartvitt, och Henrik var den som bestämde.



If I don´t write this song someone I love will die

I morgon är det dags för nästa konsert. Turen har kommit till Hello Saferide. Annika Norlin är riktigt begåvad, men jag tycker nog bättre om henne på svenska (som Säkert!) än på engelska. Och även om jag gillar den nya skivan tycker jag inte att den håller lika hög klass som hennes debutplatta. Men det är väl så det brukar vara.

Planen för morgondagen är att möta upp E i trappan utanför Debaser Medis kl 20:00, för att sedan äta något där inne. De har en rätt bra meny med bra priser. Och deras cheesecake är gudomligt god. Det finns risk för att jag beställer en sådan i morgon. Don´t hold it against me.



Mössan

Jag har köpt en ny mössa. Den kostade bara 49,50:- och är underbart mjuk.


  
  
 
  
 

Skjut på beslut

Det blev ingen arbetsintervju för mig idag. Han som jag skulle träffa hade gått och blivit sjuk. Hon försäkrade dock att han verkligen ville träffa mig, men att det förmodligen blir senare i veckan. Hon ska höra av sig om en ny tid.
På ett sätt är det en lättnad. Då behöver jag inte fatta ett beslut nu, varken idag eller i morgon. Jag skjuter på det jobbiga, något som jag är extremt duktig på. Och även om jag kanske egentligen borde få chansen att fatta det där beslutet så snart som möjligt, är jag lika glad över att vänta några dagar. För jag är ju så jäkla rädd.



Mörka tankar

Jag är livrädd inför morgondagen. Det kan vara den dagen mitt nya liv börjar. Vill jag det? Jag hatar förändringar. Om jag kan stanna i det som en gång var, så gör jag gärna det. Mycket hellre det än att sätta sig in i nya saker och rutiner. Speciellt om det finns något med det gamla som jag fortfarande gillar. Att kasta mig in i saker som jag inte kan något om är det värsta jag vet. Jag ser inte alls någon utmaning i det, jag ser bara rädsla och misslyckande. Just därför är jag rädd inför morgondagen. Jag vet ju givetvis inte hur det kommer att sluta, men jag har en ganska bra aning. Jag är rätt övertygad om att jag för en gångs skull har rätt. Har jag fel kommer jag att bli både lättad och ledsen. Men jag har inte fel. Det är bara att inse att saker kommer att bli annorlunda nu.



Lämna mig

Snälla, försvinn ut ur mitt liv. Så länge du finns där kan jag inte vara helt lycklig. Så fort jag lyckas ta mig upp är du där och drar ner mig igen. Jag vet att det inte är avsiktligt, men jag kan inte ha det så. Allt jag vill är att gå vidare på min egen väg, där du aldrig dyker upp. Åtminstone inte nu. Jag har försökt så länge nu, utan att lyckas helt. Och det hjälper inte med ett halvdant resultat. Så jag ber dig nu därför - snälla, lämna mig. Försvinn.



Möt mig där båtarna rullar ut senare idag


När hjärtat känns

Jag är väldigt tålmodig. Men jag klarar inte av hur mycket som helst, till slut är även min gräns nådd och jag måste säga ifrån. Det var där vi hamnade nu, och jag lär referera till denna kvällen som "Den stora sammandrabbningen". Jag skrek på honom. Skällde. Sa att jag tycker att han har handlat fel, att vi borde ha en dialog så att jag får veta hur han tänker. Det är viktigt oavsett vilken roll han ska spela i mitt liv.

Och jag tror, nej jag vet, att han förstod. Jag släppte in honom i delar av mitt liv som få människor har sett. Han öppnade sitt hjärta för mig. Trots att jag känner honom utan och innan och vet precis vad han tänker, så känns det som att vi kanske har en annan förståelse för varandra nu. Någonting har förändrats. Jag vet inte var vi kommer att vara i framtiden, men jag vet att vi är närmare varandra nu än vad vi var för en vecka sedan.



Geraldine

Fina, fina Glasvegas.



Fem år senare

En av dagens stora höjdpunkter - reprisen av Desperate Housewives. Vi flyttas fem år framåt i tiden och det ska bli riktigt intressant att se hur serien utvecklas. Förhoppningsvis har manusförfattarna hittat ett nytt grepp som lyckas hålla intresset uppe hos publiken.



Dom kallar oss artister

Jag får överge Ugly Betty, för nu börjar reprisen av Dom kallar oss artister. Det får jag inte missa, då första avsnittet handlar om Håkan Hellström. Det är något som jag har sett fram emot extremt mycket. Han är för jäkla mysig, den där Håkan.



Betty la fea

Turen har kommit till Ugly Betty. Missade ju det i tisdags då jag var på konsert. Och jag har fått för mig att Lindsay Lohan är med i det här avsnittet, och det vill jag inte missa. Det är alltid kul med gästskådespelare, och jag grämer mig fortfarande över att jag missade avsnittet med Victoria Beckham.



Hon är rosa och jättevacker

Äntligen blommar min orkidé igen. Jag är inte så bra på att ta hand om mina blommor, glömmer att vattna och även om jag ser att de är väldigt hängiga gör jag ingenting åt saken. Men jag försöker att bättra mig. Och vad gäller min underbart fina orkidé har jag faktiskt varit lite ledsen över att den bara har blommat en enda gång, och det var när jag fick den. Det kan ha att göra med att jag bara häller på vatten och inte alls låter den stå i ett vattenbad, så som man ska göra. Men vad vet jag om det egentligen? Jag kan absolut ingenting om blommor.

Men nu blommar hon igen, min vackra orkidé! Och alldeles rosa är hon, vackrast av alla mina blommor.



Idol är startskottet

Den här söndagen kommer att gå i reprisernas tecken för min del. Hela veckan som har gått har ju varit så fullspäckad med aktiviteter att jag har missat program som jag verkligen har velat se. Först ut är Idol, som det egentligen inte gör någonting om jag missar. Men då jag inte har så mycket för mig kan jag lika gärna se det. Är mest nyfiken på Lars utskällda framträdande.



SATC och skräck

Jag hade tänkt spendera den här kvällen i min ensamhet, försöka ta igen lite sömn och tid för mig själv som jag missade igår. Men Marielle hörde av sig, och kom senare över. Vi lagade mat och såg Sex and the city- filmen. Äntligen. Jag har aldrig varit något stort SATC- fan. Inte för att jag tycker att det är en dålig serie, utan bara för att jag aldrig har följt den. De avsnitt jag har sett har jag dock tyckt mycket om. Så filmen har legat högt upp på priolistan, men jag har ändå prioriterat bort den av någon anledning. Men inte längre. Nu har jag sett den.

Vi passade dessutom på att trycka i oss massa chips och popcorn. Jag känner mig extremt onyttig - men hey! Jag har ju faktiskt promenerat runt Råstasjön idag.
Och denna Alla helgona- natt bjöd även på en skräckfilm. The Grudge. Vi satt båda med kudde eller filt framför ögonen stora delar av filmen, och jag hoppas att jag kommer att kunna somna när det är dags för det. Jag älskar ju skräckfilmer, men ofta skrämmer de skiten ur mig.


     


Luften är rensad och klackarna är leriga

Jag och E tog oss en promenad runt Råstasjön idag. Jag förstår inte varför han inte har visat mig denna plats tidigare. Han pekade även ut lägenheten där han bodde innan han flyttade till sin nuvarande lägenhet. Det kändes som att jag fick ta del av hans barndom och ungdomsår på ett helt annat sätt än tidigare. Jag fick bilder att hålla fast vid.

Det var ett perfekt sätt att spendera en lördag på, även om jag gärna hade bytt ut mina höga klackar mot ett par sköna sneakers. Att vi sedan har rensat luften är en lättnad. Vi har äntligen pratat. Allvar. På riktigt. Och lösningen är väl kanske inte exakt hur jag vill ha det, men det är förmodligen det enda rätta. Vi måste bygga upp något nytt från grunden.


     

  


Önskelistan

Jag fick en ny favorit igår. Hon heter Sanna Carlstedt, och hon är extremt begåvad.



Kompledigt på Stacken

Jag hade planerat en lugn hemmakväll igår, det vill säga popcorn framför tv:n. Så fick jag ett sms från E. Han tyckte att jag skulle följa med till Stacken. Den gamla klubben Kompledigt återuppstod för en kväll för att fira Nalens tioårsjubileum. Och även om jag hade sett fram emot min hemmakväll kunde jag inte motstå detta erbjudande. Speciellt inte som att E lyckades fixa upp oss på gästlistan så vi slapp prösja 150:- i inträde.

Och jag blev inte besviken på kvällen. Det var totalt 9 olika artister som uppträdde, och däribland Staffan Hellstrand, Kjell Höglund, Fredrik af Trampe, David Shutrick, Sanna Carlstedt och Johan Johansson - som även var värd för tillställningen. Och jag måste säga att jag tyckte bra om alla artister. Lite mindre bra om Staffan Hellstrand (han körde inte så bra låtar, tyvärr, och jag vet att han har bättre på lager). Men övriga ville jag bara ge en stor kram. Speciellt Kjell Höglund.

RSS 2.0