Du la dig på rälsen, du var så trött. Du lät tågen ta bekymren.

När vi ändå pratar om Håkan kan jag passa på att lägga upp den här snutten från onsdagens spelning på Cirkus. Helt makalöst fantastiskt. Det är en av mina absoluta favoritlåtar med Håkan (det är svårt att välja, men den här kommer väldigt högt upp).Vi två, 17 år

Jag var där båda kvällarna. Och jag måste säga att det är helt fantastiskt att han har återupplivat denna låt som den sista han spelar under konserterna. Den är perfekt lämpad för det ändamålet, och den gör sig riktigt bra i avskalad version med bara Håkan på själv på gitarr. Låten får nytt liv. Allra bäst är det när publiken fortsätter att sjunga med i ooo- andet långt efter att låten är slut. Det var jag med om för några år sedan. Ljusen tändes, Håkan tog i hand och tackade för sig och försvann av scenen, men publiken fortsatte sjunga. Mäktigt.Ingenting var visst någonting

Ok, jag ska inte riktigt göra ingenting idag. Jag har faktiskt tvättstugan, så jag springer upp och ner för trappan med jämna mellanrum. Så egentligen kan man ju säga att jag även tränar. Typ.Smells like teen spirit

När jag ändå är inne på covers kan jag ju visa upp en annan favorit. Den här gången är det Patti Smiths tolkning av Nirvanas gamla klassiker Smells like teen spirit. Fantastiskt.Mitt hem är min borg

En av de bästa sakerna med att jobba i försäkringsbranschen är att man är ledig dag före röd dag. Och imorgon är det Alla helgons dag, vilket innebär ledigt idag. Helt underbart och extremt efterlängtat (speciellt som att jag inte fick semester 20 oktober och 14 november).

Så vad ska jag då göra idag? Inte så mycket. Jag tänker inte lämna min lägenhet. Tanken är väl att jag ska städa lite. Kanske läsa en bok. Titta på tv. Men inte mycket mer än så. Jag behöver inte ens laga mat, för det gjorde jag igår så att det räcker i flera dagar framöver. Det här är min dag, och den ska jag ägna åt att vila upp mig.Diamonds are forever

Jag sprang över en cover på Shirley´s gamla Bond- dänga. Och det är inte vilken jäkla cover som helst - den är signerad Arctic Monkeys. Det är inte illa någonstans.Jag vänder om, hon bara ler

Håkan Hellström två dagar i rad. Bland det bästa beslut jag har tagit, även om det var halvt ofrivilligt. Typ. Det var inte lika explosionsartat från början andra kvällen, men det tog sig rätt bra. I och för sig blev jag kanske påverkad av att jag stod längre bak igår än vad jag gjorde i tisdags.

Långa vägar, Tretton och Rock´n´roll blåa ögon var utbytta, och istället spelades min favorit Nu kan du få mig så lätt, Gatan Fram och Jag har varit i alla städer. Han lockade upp Plura på scenen, som plinkade på gitarr och sjöng under Gatan Fram (de gjorde ju den tillsammans under Nalens julbord för några år sedan). Vad gäller Jag har varit i alla städer blev jag riktigt överraskad. När jag och E träffade Håkan i somras frågade vi honom om just den låten, och svaret blev att den inte spelas för att det är så svårt att överträffa symfoniorkesterversionen från Berwaldhallen. Så det var en riktigt trevlig överraskning. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kände skadeglädje gentemot E...
Käkade med Ingela innan konserten. Jag har svårt att motstå Bearnaisesås.


Jag och Karin - min räddande ängel.


Hesa Helena

Jag har gjort en upptäckt. Att gå på konsert med sin stora idol två dagar i rad sätter sina spår. Halsen känns alldeles raspig och jag kan knappt prata. Perfekt med tanke på att Ingela är ledig och jag sitter i receptionen hela dagen. Jag har redan svarat på några samtal och vissa inringare hörde inte vad jag sa. Bra där. Men det är smällar man får ta.


Morfar John

Idag är det 24 år sedan min morfar gick bort. Jag hann bara träffa honom en gång, och då var jag nyfödd så av det minns jag ingenting. Tänker på honom ibland, och blir lite sorgsen över att jag aldrig fick chansen att lära känna honom. Men jag kan glädja mig åt att jag har en mormor som är helt enastående underbar.

Ikväll tänker jag på dig morfar, när jag dansar runt till Håkan Hellström och befinner mig i ett euforiskt rus. Och jag hoppas att du kan se hur lycklig jag är. Och att du känner att jag älskar dig och att du finns i mina tankar, trots att du försvann ur mitt liv alldeles för tidigt.

Och när paniken bryter ut...

Jag fick en kalldusch imorse. Har du följt min blogg vet du om strulet med Håkan- biljetterna och E:s jäkla fotboll. Och då vet du även att Marielle skulle få hans biljett - gratis - och så är det lilla problemet löst. Hon ringde mig imorse och sa att hon måste ställa in för att hon är förkyld och vill inte bli sjukare till helgen, då hon ska ha loppmarknad. Det kan jag förstå, samtidigt som att jag inte har förståelse för det. Oavsett så satte det mig i en jäkla knipa.

Jag känner inte många människor som gillar Håkan Hellström. Den som jag i första hand brukar gå på konsert med är E. Sedan har jag Marielle och Karin. Ingela på jobbet gillar Håkan, men hon hade redan biljetter till kvällens konsert. Sedan finns det inte så många mer som jag vet gillar honom. Vissa klarar inte av honom, andra tycker att några låtar är bra men skulle aldrig gå på en konsert. Andra skulle kunna tänka sig att gå fick jag inte tag på eller hade annat för sig. Men det är helt förståeligt om man frågar samma dag.

Trots att jag frågade massa människor på jobbet hade jag när klockan närmade sig lunch inte hittat någon att gå med. Och slänga biljetten skulle jag aldrig i livet kunna göra. Som tur var ringde Karin upp (jag hade sökt henne tidigare flera gånger utan svar, och förklaringen till detta var att hon sov). Och min räddande ängel övergav genast sin tvättid till förmån för en kväll med Håkan. Du är underbar!

Så kvällen ser nu ut som så att jag möter upp Ingela efter jobbet, och går och äter någonstans. Sedan möter vi upp Karin vid 18:45 och tar oss sedan till Cirkus. Där sluter Ingelas man upp, och de går upp och sätter sig på gammel- läktaren medans jag och Karin dansar fötterna av oss. Jag känner på mig att det kommer att bli en riktigt bra kväll.Håkan på Cirkus - dag 1

Mötte upp E 17:30 vid Karlaplan. Första stoppet var Elverket - där E hade fått nys om att det råder SVT- rabatt på öl och vin. Förmodligen ska detta gälla enbart för SVT- anställda, men när E frågade om det så hakade jag på. Något bra ska man väl få ut för att man känner honom. Sedan åt jag fiskgryta också. Man kan ju inte bara dricka vin.

Håkan Hellström på Cirkus. Det har jag upplevt förut, men det är en sådan sak som man aldrig kan få för mycket av. Jublet var så öronbedövande att jag nästan fick hålla för öronen. Låtlistan var i stort sett samma som i somras, vilket ju är lite tråkigt. Men han spelade Magiskt men tragiskt, Minnen av Aprilhimlen och Rock n´roll blåa ögon. I synnerhet de två första är gamla favoriter. Och låtarna från hans senaste platta har växt, och jag gillar alla som han spelar live. Han kunde dock få köra För sent för Edelweiss också, för den är extremt fin.

Avslutande Vi två, 17 år är hjärtskärande vacker. Alltid. Håkan ensam på gitarr. Det får jag se imorgon igen. Lucky me.


   

Det blir bilder på maten, för bilderna på Håkan är alltför mörka och suddiga. Min kamera är inget bra. Om jag kommer underfund med hur jag laddar upp filmer från mobilen på bloggen ska jag fixa det. För jag har fina filmer från kvällen. Vi stod riktigt nära.

Dagen so far

- Jag har haft hela munnen full med äcklig gegga, och får nu vänta en vecka på att få min übersexiga bettskena. Jag hoppas att den är ceriserosa.
- Jag har styrt upp en arbetsintervju på måndag (yes, det är fortfarande Lidl).
- Jag har fått veta vem som fick agera referens när ovan nämnda företag ringde och ville höra lite mer om mig.
- Jag har lyckats undvika regnet, vilket är tur då det var ett medvetet val att inte ta med sig paraplyet idag.
- Jag har hunnit få ont i magen på grund av jobbet minst tre gånger.
- Jag har fått förklara för väldigt många människor att jag inte är fast anställd än, och att det där mailet som gick ut bara säger att jag kommer jobba 100% i receptionen efter januari - inte att jag blivit tillsvidareanställd.
- Jag har blivit irriterad på E.
- Jag har blivit irriterad på Facebook.
- Jag har ställt mig frågan varför i helskotta jag tog på mig jeans idag.
- Jag har gjort ett aktivt val att inte köpa sminkborttagningsmedel idag heller, trots att jag är i akut behov av det.


Du skriver ord som MORD i handen

Tiden har gått fort som attan. Idag är det den 28 oktober. Det innebär Håkan Hellström på Cirkus, konsert nummer ett. Ikväll går jag med E. Det blev ju så efter att Vasalund spelar kval till Superettan imorgon. Om inget konstigt händer så kommer kvällen att bli fantastisk. För det är så Håkan fungerar.Skarsgård och fryspåsen

Jag vet någon som hade sex med en Skarsgård i helgen. Tydligen är det inget konstigt att återvända den enda kondomen man har, och att använda en fryspåse istället för kondom fungerar tydligen också. Om man är desperat.

Tranan är inte en fågel

Jag har haft en trevlig kväll tillsammans med Jessica och Anders från jobbet. Vi promenerade uppför Drottninggatan till Tranan vid Odenplan. Ett av mina favoritställen. Där tryckte jag i mig både köttbullar och öl. Mycket skvaller blev det, även om så mycket inte var nytt för mina öron. Kan ha att göra med att mycket var sådant som jag berättade. Och även om det var en mycket trevlig kväll är jag glad över att jag gick hem när jag gick hem. Dricka massa öl en måndag och inte komma hem förrän sent är inte så smart. Det har jag lärt mig.Min ångestbubbla

De ringde från Lidl:s huvudkontor. Men jag vågade inte svara. Började kallsvettas så fort jag såg numret på displayen. Ångest. Hon pratade in ett meddelande. De vill träffa mig igen imorgon. Jag vet ju vad det innebär. Det kan inte vara mycket annat än att de vill ha mig och att det nu är kontraktsförhandling. Jag ringde upp lite senare, men fick inget svar. Jag gissar på att hon hade gått hem för dagen. Så jag får ringa igen imorgon bitti.

Jag kan dock inte komma dit varken imorgon eller på onsdag. Det är i stort sett kört under vanlig arbetstid, har alldeles för mycket att göra för att kunna ta mig ut till Solna. Och efter jobbet dessa dagar ska jag på konsert. Kommer nog inte hinna ha möte med Lidl och ta mig till Cirkus innan konserten börjar.

Jag är livrädd. Tänk om detta är ett avstamp för en ny period i mitt liv? Jag vågar knappt tänka på det. Då börjar jag att gråta. Så rädd är jag för förändringar. Och detta trots att jag blir behandlad som skit där jag är idag.Så jag spricker

Vilken jäkla måndag. Det är så stressigt på jobbet att jag tar i så att jag nästan spricker för att ro allt i land. Så kan det gå när man har suttit på en annan position i en veckas tid och ens andra arbetsuppgifter bara växer på hög. Just därför längtar jag tills dess att jag börjar sitta enbart i receptionen. Då kommer det inte att samlas massa saker som man måste jobba över för att hinna med.

Det är fan inte konstigt att jag gnisslar tänder om nätterna och måste ha den där jäkla bettskenan. Den här stressen är inte nyttig någonstans. Speciellt inte osm att det är sista veckan i månaden heller. Min enda tröst är att vi redan har bokat allting för oktober och november. Där kan ingen slå oss på fingrarna. Men vad hjälper det egentligen när man har massa premieskatter, förnyelsemail, nya konton att boka, obetalda försäkringar att utkräva pengar för, certifikat... Listan kan fortsätta i all oändlighet. Den kommer aldrig att bli kortare. Jag kommer aldrig att kunna stressa ner. Jag kommer att fortsätta gnissla tänder tills jag dör.

Changes

De har anställt en vikarie i receptionen på mitt jobb. Hon ska jobba i tre månader, medans jag fokuserar helhjärtat på 1/1- förnyelsen. Hon börjar nästa måndag och kommer att jobba parallellt med mig och Ingela i början. Men jag tror att jag rätt så snart kommer att placeras i kontorslandskapet på heltid. Och sen blir det ingen reception förrän tidigast i februari. Det gör faktiskt lite ont att tänka på det, för receptionen är det ställe där jag verkligen kan andas. Där finns inte den där stenhårda pressen. Det finns stress, men det är stress som jag kan hantera. Den försvinner när jag går hem för dagen. När jag jobbar med försäkringarna ligger den där stressen kvar till kommande dag. Och det är det som är så jobbigt. Ska bli intressant att se hur de närmsta månaderna utvecklar sig.Damn, I´m good

Fick äntligen arslet ur vagnen och plockade fram nål och tråd. Har sytt fast den där knappen, så nu kan jag ha min jacka på mig imorgon. Hallelujah! Jag har dock upptäckt att en annan knapp som har suttit på en klänning har lossnat. Den måste också sys fast, men jag vete fan om jag orkar det just nu. Idiotiskt. Borde ju passa på när jag ändå har nål och tråd framme. Men jag tror att jag låter bli. Jag kan vara den lataste personen i staden. Kanske.Gossip Girl

Jag fortsätter min kväll med att titta på Gossip Girl. Här sys inga knappar och inget golv dammsugs.Ursäkter

Jag tror att jag använder min bakfylla som en ursäkt att slippa fixa i hemmet. Jag borde egentligen ha ägnat dagen åt att diska, bädda med nya lakan i sängen, sy fast en lös knapp på jackan, kasta mina födelsedagsblommor, dammsuga... Det enda jag har fått gjort är att betala räkningar. Resten av tiden har jag ägnat åt min dator och min tv. Illa.

Och nu är det One Tree Hill. Det vill jag inte missa.Total Eclipse of the Heart

Lyssnar på Bonnie Tyler och tycker synd om mig själv.Surdegar

Jag kan ibland vara lite seg på att få saker gjorda. Jag skjuter och skjuter på dem så att det till slut blir löjligt. Nu har jag två stora surdegar som jag verkligen måste göra något åt.

Batteriet i min bankdosa är nästan slut. Den har skrikit på mig ett bra tag nu, och jag misstänker att den kan dö när som helst. Inte bra om det händer när jag ska betala räkningar. 

Den andra surdegen är mitt id- kort. Det gick ut i november förra året. Det är snart ett år sedan. Anledningen till att jag inte har förnyat det är att jag vill ha en bra bild den här gången. Och jag har inte känt mig tillräckligt snygg för att gå och fota mig. Och de dagar som jag ahr känt mig snygg har jag inte haft en tanke på det. Detta är aledningen till att jag går runt med mitt pass i väskan.Stureplanskatten

Igår var vi de coolaste katterna vid Stureplan. Idag är jag bara bakis och illamående. Kvällen var väldigt lyckad. Vi började med några drinkar på Hotellet och fortsatte sedan till East. Jag vill inte tänka på hur mycket alkohol det blev, men tillräckligt mycket för att jag skulle lyckas hälla ut massa öl över mig själv. Min jacka är idag nästan lika bakis som jag själv.

Jag tror att jag och Marielle var sist ut från East. Detta beror nog på att vi satt inne på golvet på toaletten i en evighet. Jag mådde inte så bra, och hade verkligen inte behövt den där sista ölen. Men man lär sig aldrig. Kanske hade det varit bra om jag hade spytt, då hade jag i alla fall mått bättre idag.

Kvällen i bilder:


        

        

        

       


Status just nu

Marielle är här och vi dricker rom och cola. På ett annat sätt än hur det  brukar gå till hemma hos E. Men minst lika trevligt (läs: mindre dräggigt). Jag lovade mig själv en gång för inte så längesedan att itne blogga när jag är onykter. Märker att jag bryter detta löfte i skrivande stund. Men vad bryr jag mig om det. Snart bär det av ut i Stureplansnatten.


Mingel på Stureplan

Får jag välja går jag helst ut på Söder. Men ofta om någon annan får välja, och om det är flera personer och jag är ensam, blir det Stureplan. Jag är inte så förtjust i ställena därikring, även om jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig har kul när jag väl är där. Det krävs bara lite mer för att det ska bli lyckat.

Ikväll får jag inte välja ställe. Och då blir det Stureplan. Det har pratats om Hotellet, men jag vet inte om det är helt klubbat. Det stora kravet är att det inte ska vara något inträde, för i såna fall går halva kvällsbudgeten åt till detta. Det ksotar ju numera ca 150:- bara att komma in på tex Solidaritet. 160:- för Spy Bar. Lägg där till en garderobsavgift på minst 20:-. Hutlösa priser och inte alls värt det.Glitter runt halsen

Klurar på att festa till outfiten lite extra genom att dra på mig halsbandet och armbandet som jag fick av J för hundra år sedan. De används ju dessvärre inte så ofta just på grund av att de är så himla glittriga. Men jag älskar dessa smycken. De symboliserar så mycket mer än bara glitter och bling bling.Brett

Här är förresten en skitkass bild på Brett från i tisdags.Klädproblem av värsta sorten

Lönehlg och därmed utgång ikväll. Nej, nu ljög jag. Det är inte därför jag går ut, för pengar har jag faktiskt kvar sedan förra lönen. Men med utgång kommer också klädproblem. Jag har insett att trots att mina garderober är fyllda till bristningsgränsen har jag absolut ingenting att ha på mig. Ingen klänning funkar. Svarta jeans ligger bäst till, men då har jag istället ingenting att ha till. Partytoppar är en bristvara i mitt hem. Det enda jag känner för är att ha mitt nya fina halsband som jag har fått av Marielle. Det ger lite vinterkänsla, vilket i och för sig inte är välkommet, men det är så fint.Gone Baby Gone

M kom över igår kväll. Vi lagade mat och hyrde film. Det blev Gone Baby Gone, regisserad av Ben Affleck med Casey Affleck i huvudrollen och bland andra Michelle Monaghan och Morgan Freeman i andra roller. Oturligt nog råkade vi båda somna en bit in i filmen. Men även om vi vaknade efter ett litet tag kändes det som att viktiga delar gick förlorade. Så kan det gå när man är helt utmattad. Det var lite kämpigt att hålla sig vaken efter det, men det gick med hjälp av en kraftansträngning. Mitt betyg på filmen kan väl därför inte bli helt rättvist, men jag tyckte att den var sådär. Lite seg. Hade den varit bättre hade jag kanske inte somnat.Vem är tjuven?

Jag har panikstädat i nästan en timme, men nu är jag rätt så klar. Jag orkar inte göra mer i alla fall. M kommer över vilken minut osm helst nu, och planen är laga mat och hyra film. Det är ungefär vad vi gamlingar orkar med denna fredag. Dessvärre är ju mitt förråd på enkla, bra recept väldigt begränsat, så jag hoppas att han har något i rockärmen. Om inte annat får vi väl improvisera.

Jag hoppas att han har med sig en vinare, för jag upptäckte till mitt stora förtret att jag bara har rödtjut hemma, och det dricker jag inte. Var övertygad om att jag hade en flaska vitt, men det visade sig vara fel. Om ingen har varit och snott den, vill säga. För jag har inte druckit upp den. Tänk att man inte får ha något i fred.Den närmsta veckan

Det är lustigt hur man ibland inte har någonting i kalendern, medans den andra gånger är så fullbokad att man knappt hinner med att andas. Just nu är jag i det andra stadiet. Nästan i alla fall. Hela den här veckan har varit full med aktiviteter. Enda dagen jag inte hade något var igår. Men så här ser min närmaste vecka ut.

Idag: Träffa M. Vet inte riktigt vad vi gör, men han har varit på chefsutbildning i tre dagar och är ganska trött i huvudet. Så det blir inte party.

Lördag: Rida på förmiddagen, som vanligt. På kvällen blir det utgång med Marielle, Nilo och några andra tjejer.

Söndag: Då ska jag inte göra någonting, och jag hoppas att det inte dyker upp något kul heller. Har bara tänkt att se massa repriser av serier som jag har missat under veckan som har gått.

Måndag: Ut och öla med två kollegor från jobbet, för att fira av den ena som slutar om några veckor. Det kan bli hårt.

Tisdag: Håkan Hellström på Cirkus med E. Jag skulle inte bli förvånad om denna kväll även innefattar en öl efteråt.

Onsdag: Håkan Hellström på Cirkus med Marielle. Kanske blir det en öl även den här kvällen, om jag orkar.

Torsdag: Har inte någonting inplanerat, men jag har hört om N har lust att ses då. Förslaget var att ta en öl. Kommer det att känans lockande...?

Fredag: Ledig! Det är ju dag före röd dag, och då jobbar man inte i försäkringsbranschen. Men jag ska tvätta mellan 11-15, så det blir inte till att ligga på latsidan. Detta är den andra dagen som är på förslag hos N.


Jag undrar hur jag ska orka med. Får ha numret till Larmcentralen på speed dial, tror jag.


Fascination över vampyrer

Idag har filmen Låt den rätte komma in premiär. Det är en filmatisering av John Ajvide Lindqvists hyllade bok, och den har fått extremt bar recensioner. Filmrättigheterna har redan sålts till USA, vilket jag tycker är både kul och samtidigt tråkigt. För trots att jag inte har sett den svenska versionen är jag övertygad om att Let the right one in omöjligen kan hålla samma klass. Remakes brukar ju sällan lyckas lika bra som originalet.

Jag är nästan barnsligt förtjust i allt vad zombie- och vampyrfilmer heter, och en svensk sådan känns väldigt exotiskt. Konstigt ord att använda sig av kanske, speciellt som att den här filmen utspelar sig i Blackeberg i Stockholm, men det görs inte så många svenska vampyrfilmer. Jag måste se den. Så snart som möjligt.Förvirrad

Jag vaknade i natt, och var övertygad om att det var dags att gå upp. Tittade på klockan och fick för mig att jag såg en siffra. Så jag sprang upp och tände och satte på tv:n. Men inget Nyhetsmorgon. Jag tittade på klockan igen, och då visade det sig att jag var helt fel ute. Klockan var bara 02:30. Mycket förvirrat. Men det är inte första gången det händer, och jag misstänker att det beror på stress.Spider webs

Jag fångade en spindel på mitt köksgolv. Stor och svart var den. Det är inte längesedan som jag fångade en spindel inne i rummet. Den var brun, så det var inte samma spindel som kommit tillbaka för att hämnas att jag kastade ut honom genom fönstret.

Som bekant lider jag av spindelfobi. Jag är rent ut sagt livrädd för dem. Lösningen har alltid varit att jag ropar på någon av föräldrarna, så får de ta hand om spindlar som jag hittar inomhus. Har föräldrarna inte varit hemma har jag satt ett glas över spindeln, så har de fått ta hand om den när de kommit hem.
Den lösningen går inte längre. Nu är jag själv, och får då lösa problemen på egen hand. Och jag lyckades fånga även denna lilla fuling och kasta ut honom genom fönstret. Känner mig mycket modig, men nu undrar jag ju självklart om det finns fler spindlar i mitt hem. Man kanske ska ringa Anticimex...Ett tips

Och förresten så är Anna Maria Espinosa aldrig fel. För dig som itne känner till henne kan jag säga att du med stor sannolikhet har hört någon av hennes låtar. Antingen den här eller den här. Lördag den 6 december spelar hon på Debaser Medis. Gå dit om du är i Hufvudstaden.På kvällen

Kvällen har rullat på alldeles för fort, och det är alldeles strax dags att krypa ner under täcket. Men först måste håret tvättas. Och blåsas torrt. Inte min favoritaktivitet såhär på kvällskvisten, men va fan, det måste ju bli gjort. Och bättre nu än imorgon bitti.The taste of heaven

Som jag älskar denna choklad. Jag kan inte få nog.Mötet

Jag har haft ett lunchmöte med min nya chef. Hon ska ansvara för bland annat receptionen. Det var första gången som jag egentligen pratade med henne, och jag fick enbart positiva vibbar. Och än mer - hon fick mig att känna tvivel till att lämna företaget. Jag tycker ju just nu att så mycket är skit, och att jag blir behandlad riktigt illa. Men hon lyckades på något konstigt sätt få mig lite mer positivt inställd. Hon fick mig att se fördelar och möjligheter. Det var ju inget nytt under solen, men det är saker som jag bara har känt som hopplösa.
Sedan förändrar väl ingenting min position just nu. Hon är ny och har saker att sätta sig in i. Och det verkade som att hon förstod att jag faktiskt kan rätt mycket om många saker, och är insatt i hur det fungerar. Hon inser att sådana personer är värdefulla. Tack. Äntligen. Nu hoppas jag bara att hon kan göra något åt saken. Innan det är för sent.

Men vem vet. Om en vecka kanske jag bara känner att livet på jobbet är skit igen. Men just idag vill jag vara kvar.

Bad hair day

Nej, idag är ingen bra hårdag. Men så kan det gå om man absolut inte orkar tvätta håret och somnar på soffan istället. Och om man inte klarar av att gå upp tidigare dagen efter, utan hellre snoozar i 40 minuter, då får man helt enkelt skylla sig själv. Hur jobbigt det än må vara. Tur att man har massa sjalar som man kan vira runt skiten.Nytt är läskigt

Jag är lite halvt allergisk mot förändringar. Sådant är skitläskigt. Som nu till exempel, vad gäller min jobbsituation. Jag var på en andra intervju på Lidl:s huvudkontor idag. Det kändes som att det gick rätt bra, men man vet ju aldrig. Men det var också det här som var den enkla biten. Om det nu skulle vara så att de vill ha mig blir jag rädd. Rädd för det okända, rädd för att jag inte kommer att göra ett bra jobb. Rädd för attj ag ska tycka att jag gör ett bra jobb, men att de inte håller med. Jag vet vad jag har där jag är nu. Men jag vet inte vad som finns på andra sidan. Det är skitläskigt. Jag hatar sånt. Jag vill inte tvingas välja.Tandgnissel

Jag har varit hos tandläkaren,. och de har konstaterat att jag gnisslar tänder om nätterna. Detta beror förmodligen på stress (vilket jag inte är ett dugg förvånad över med tanke på hur min arbetssituation ser ut) och leder till att tänderna gnisslas sönder, man pajar käken och man får huvudvärk. Jag brukar inte ha huvudvärk när jag vaknar på morgonen, men däremot om jag har somnat på soffan. Har svårt att se framför mig att det kan bero på någonting annat än att jag ligger ihopknycklad i min tvåsitssoffa, men kanske har mitt tandgnisslande med saken att göra trots allt.

Min tandläkare tycker att jag ska skaffa mig en bettskena, som jag ska använda om nätterna. Detta ställer till med massa problem. Dels är det jobbigt att behöva springa till tandläkaren tre gånger under de närmsta veckorna. Lyckades få in tider innan jobbet, men hur kul är det att behöva åka hemifrån innan kl 7 på morgonen, för att vara hos tandläkaren 7:30?
För det andra tror jag inte att jag kommer att tycka om att ha den där jäkla bettskenan i munnen. Inte när jag ska sova. Jag lär ju störa mig på den ett bra tag i början.
Men det jobbigaste är ändå priset. Skiten går på 3000 spänn. Jag har ingen lust att lägga ut de pengarna på en sådan sak. Det är pengar som jag vill och behöver spara. Men det är väl bara att betala och försöka se glad ut. Hur fan jag nu ska lyckas med det.

Älskade underbara Brett!

Jag hade rätt. E hade fixat biljetter till Brett Andersons spelning på Chinateatern. Självklart försökte han lura in mig på Dramaten först, så att jag skulle tro att det var dit vi skulle. Men den gubben gick jag inte på. Så det blev ett glas vin i Chinateaterns foajé innan det roliga började. Ja, egentligen var det ju ganska roligt att dricka vin också, men det var ju inte därför vi var där.

Jag har inte sett Brett tidigare, varken som solo, i The Tears eller i Suede. Men jag älskar allt han gör. Han är min gamla hjälte, och det händer ibland rätt ofta att jag grämer mig över att jag var alldeles för ung under Suedes glansdagar. Därför får jag suga åt mig så mycket som det går nu istället.
Det var lite blandat material, och första halvan av konserten var lite sömnig. Han hade med sig en tjej på cello och själv spelade han ömsom gitarr ömsom piano. Men efter pausen ryckte det upp sig, och han spelade flera favoritlåtar. Jag är överlycklig, då jag fick höra Saturday Night, The Living Dead och avslutande Trash. Han är helt fantastisk, den där Brett Anderson.Presentpappersmarodören

Becel fick följa med igår. Och han är allt en liten odåga. Det skulle ätas bullar och det skulle slickas på tårtan. Och min svarta håriga kudde var extremt rolig och spännande. För att inte tala om presentpappret och alla snören. Jag kommer att hitta sådant i min lägenhet i två veckor framöver, så många bitar som han lyckades riva sönder det där pappret i. Jäklar, vilken energi den där hunden har. Sanslöst.


  


Present?

Det ringde en tjej från Lidl:s huvudkontor, där jag var på arbetsintervju förra veckan. Jag ska dit igen på onsdag. Jag visste väl att jag gjorde bra ifrån mig. Så jag antar att detta är min belöning. Ta sig vidare till steg nummer två. Det var ju trots allt 250 personer som sökte tjänsten, och ca tio fick komma på en första intervju.

Jag fyller år idag. De har mitt personnummer. En slump att de ringde just idag? Kanske.

Ingen vanlig dag

Jag fyller år idag. Helst vill jag inte uttala åldern i ord eller i skrift, då den känns på gränsen till grotesk. Men jag gör det i alla fall, för man ska väl trotsa sina rädslor. Idag fyller jag 24 år.

Jag kan för mitt liv inte förstå vart tiden har tagit vägen. Åren efter gymnasiet har försvunnit utan att jag egentligen har lagt märke till dem. Det har gått alldeles för fort för att det överhuvudtaget ska kunna vara hälsosamt. Det känns som att jag borde ha hunnit med så mycket mer än vad jag faktiskt har gjort. Som att jag borde vara någon annanstans i livet än var jag är nu.

24 år. Nästa år 25. Det vill jag ännu mindre tänka på. Den sifran skrämmer mig. Då kommer de här "kraven" på att åstadkomma saker vara ännu högre. Rynkorna kommer att synas ännu tydligare. Ångesten kommer att ha djupnat. Kan man hoppa över att fylla år?

Det sura äpplet

Klockan är alldeles för mycket för att jag fortfarande ska vara vaken. Borde ha lagt mig för en timme sedan, men fastnade framför en film. Och det jobbiga är att jag inte alls är på sovhumör. Hade kunnat vara vaken ett tag till (vilket förvånar mig, då jag faktiskt har gått upp tidigt hela helgen) men inser att om jag inte somnar snart är det kört. Det är en dag imorgon också, och jag fick ju inte godkänt på semestern vilket innebär jobb. Typiskt, för jag hade verkligen ställt in mig på fyradagarsvecka. Men det är inte något som jag kan göra något åt. Jag får bita i det sura äpplet och hoppas  att dagen går fort.Instruktioner har kommit

Instruktionerna jag har fått för tisdagen är att jag ska möta upp E utanför Dramaten kl 18:30. Det blir lite stressigt, men det får gå ändå. Och jag tror faktiskt att mina misstankar om vad vi ska göra stämmer. Att vi ska ses utanför Dramaten är en avledande manöver från hans sida. Han tycker om att luras och överraska. Men han vägrar svara på frågor. Inte ens den viktiga frågan om kvällen innehåller öldrickande svarar han på. Det är nästan lite elakt.Jag hatar den där jäkla fotbollen!

Vasalund gick och vann idag. Med rätt antal mål, och de andra lagen spelade med rätt antal mål och gud vet vad. I alla fall. Slutresultatet blev sådant att Vasalund spelar kvalmatch till Superettan 29 oktober. Om jag ska vara mer tydlig: E kommer inte att gå med mig på Håkan då. Han kommer att gå på fotboll istället. Trots att vi har biljetter.

Vi har även biljetter till dagen innan, och det enbart för att det här med fotbollen dök upp. Ingenting har dock varit klart förrän idag. Och nu står jag här med biljetter till båda dagarna, varav jag bara har sällskap till den första. Det är bara ut och försöka ragga upp någon som gillar Håkan, är ledig den dagen och vill stå långt fram och trängas under konserten.

Men fotboll just nu är itne min favoritsport. Speciellt inte som att det är andra gången som E väljer bort mig och Håkan för att gå på match. Och det är tredje gången som han väljer bort mig och Håkan för att det dyker upp andra saker. Märk väl att alla dessa gånger har vi bestämt att vi ska gå på konserterna, och de andra sakerna har dykt upp i efterhand. Så jag tycker att jag har rätt att hata den där jäkla fotbollen.People they don´t understand

The Strokes en söndagkväll är aldrig fel. Aldrig.Cookie Monster

Alla släktingar har gått hem och jag sitter ensam kvar i soffan. Uppsvälld av alla kakor. Och det finns så mycket kvar, både bullar och kakor. Jag vet inte vad jag ska göra av allt för äta upp det själv är en omöjlighet. Blir väl att jag tar med mig en del till jobbet och låter kakmonstren där ta hand om det.


     

På spaning med Helena Nilsson

Nu har jag börjat spana efter släktingar. Päronen dök upp redan för tjugo minuter sedan, och pappa är nu och hämtar mormor. Men jag väntar ju inte övriga människor förrän kl 14, och om något så brukar mina faster och hennes familj vara femton minuter sena. Det brukar inte slå fel, vilket är otroligt komiskt.Jäklar vad bra jag är

Nu betraktar jag mig som klar vad gäller städningen. Det tog ett litet tag, men nu är det undanplockat, dammtorkat och dammsugat (vad heter det egentligen?). Torka golv får jag göra en annan gång. Men det är i alla fall tillräckligt rent för att jag ska våga släppa in folk i min borg.
Det jobbigaste återstår dock. Gå ner i källaren och släpa upp massa extrastolar. Men jag funderar på om jag ska avvakta med det tills päronen kommer, så får papa hjälpa mig. De lär ju dyka upp lite tidigare än övriga släktingar. Som vanligt.

Jag funderar över hur jag ska sysselsätta mig tills de kommer. Kanske byta om först. Det är en bra idé. Egentligen bordej ag äta något, har bara tryckt i mig två mandariner idag, men om jag äter något nu måste jag dels diska (no way!) och jag kommer inte att orka äta några kakor eller någon tårta. Och det är ju trots allt viktigast.Min älskade farmor

Farmor är dålig. Det är hennes sockervärde som är på tok för högt. Hon låg på sjukhuset igår, ooch farfar satt där hela dagen. Idag är hon trött, och kommer därför inte att följa med hem till mig på födelsedagsfika. Jag hoppas att farfar stannar hemma hos henne, utifall att det händer något. Enligt mamma, som jag pratade med nyss, är det ingen fara mer än att hon är väldigt trött. Men jag kan inte låta bli att måla upp hemska scenarion framför mig, och jag blir så himla rädd.

Jag har aldrig varit med om att någon i min släkt har dött. Morfar dog när jag var nyfödd, så honom har jag inget minne av. Men de övriga gamlingarna har ju alltid funnits är. Och det känns som att de alltid kommer att finnas där, även om jag vet att så inte är fallet. De börjar bli gamla och skröpliga. Men jag tror att jag väljer att inte se. Kanske chockas jag därför extra mycket när sådant här händer.

Jag älskar både farmor och farfar och mormor, och jag vill inget hellre än att träffa dem idag. Men jag hoppas att de två förstnämnda stannar hemma. Det är inte riktigt läge att de sätter sig i en bil och åker hem till mig. Det kan vi ta en annan gång. Nu är det viktigaste att de mår bra. Och jag ska försöka torka tårarna och återgå till städandet.Tiden på min sida

Sömn, jag behöver ingen sömn. Jag vrider mig på nålar.She´s got a ticket to ride but she don´t care

Sitter och tittar på biljetter till Dig. Det börjar bli dags för ett besök. Dessvärre får jag ju ingen semester i höst, så det får bli en fredagkväll till söndagkväll. Lyckas hitta flyg- och tågbiljetter som är ungefär likvärdiga i pris. Jag funderar på 21- 23 november. Men jag har som sagt inte bestämt mig än. Men fungerar det för dig?
Bilden har jag snott.

Hon Hon Han Jag

Jag kan inte låta bli att tycka om låten Haleluja med Hon Hon Han Jag. Det är Frida, Alexandra, Mari och Björns lilla hobbyprojekt. Det är något med Fridas röst som fångar mig. Inte visste jag att hon kunde sjunga. Tyvärr har de inte spelat in någon mer låt än just denna, men jag är spänd inför vad de mer kan åstadkomma.

Lyssna på Haleluja här.

Som en liten parentes, pik och påminnelse till min älskade kusin i Köpenhamn vill jag bara säga att jag fortfarande väntar på att få alternativt få köpa Saltfattigmansnudels andra skiva.

Trapped in the kitchen

Jag har tillbringat mer eller mindre fem timmar i köket idag. Men ändå har jag knappt ätit någonting. En pirog tryckte jag i mig, men det är längesedan nu. Det har liksom inte funnits tid till att laga någon riktig mat. Och det känns jobbigt att behöva ta tag i det nu. Men jag håller på att avlida av hunger, och antar att jag måste göra något åt det. Det är bara att släpa sig in i köket igen. Det ställe där jag helst inte vill spendera min fortsatta lördagskväll.Bakverken of the day

Rackarns. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt, det här med kakorna. Sockerkakan gjorde jag precis enligt recept, och det borde inte gå att misslyckas. Men det gjorde jag ändå. Trots att jag tog ut den fem minuter tidigare ur ugnen är den typ bränd och torr. Värdelöst. Havreflarnen trodde jag skulle vara skitenkla, men det visade sig att jag hade missbedömt dem. En plåt blev halvt bränd, och alla flarnen flöt ihop med varandra. Men det kan man ju lösa genom att bara bryta isär dem. Frågan är hur de smakar. Finns ju en risk att det smackar peck.

Det som däremot blev bra till slut är schackrutorna. Jag har inte smakat dem, men de ser riktigt fina ut. Men vi vet ju att utseendet kan vara vilseledande.
Nu står jag i valet och kvalet om jag ska baka något mer. Känns som en bra idé med tanke på att dagens resultat inte blev helt lyckat. Men vad sjuttsingen ska jag göra då?


  

  


Vem sa att baka var lätt?

Det här med att baka verkar inte vara min grej idag. Jag har lyckats med en sockerkaka. Dock vet jag inte riktigt hur den smakar, men förhoppningsvis jäkligt bra. Nu är jag mitt uppe i schackrutor. Jag trodde att det skulle vara plättlätt, men icke. Förmodligen är det något fel på receptet. Först blev degen mjölig, och sedan var det ändå svårt att rulla den till långa längder. Och nu ska den tydligen stå i kylen i en evighet innan man får skära den i kakbitar och köra in dessa i ugnen. Men jag hoppas att resultatet är värt det.

Frågan är nu om jag orkar köra en omgång havreflarn. Det känns extremt jobbigt, samtidigt som att det verkar vara rätt enkelt. Men det trodde jag ju som sagt om schackrutorna också.
  


Jäkla kakor

Jag har en hektisk dag framför mig. Och allting kretsar kring födelsedagsfikat imorgon. Tjocka släkten kommer ju hem till mig, och då är det saker som måste fixas. Städa är prio nummer ett. Och sedan är det det här med kakor. Jag har tänkt att jag ska baka för en gångs skull, men dessvärre är det ganska tomt på idéer just nu. En sockerkaka kan jag lätt slänga ihop. Men småkakor? Det är betydligt svårare, så jag får väl sätta mig och leta fram lite enkla recept. Hjälp mig gärna om du har något bra på lager...Liten Idol

Som tidigare meddelats - jag tycker att det är så kul att se bilder på kändisar när de var barn. Nu har jag sprungit över ytterligare en, och den här gången är det en svensk karl som är föremål för detta. Du känner säkert igen honom, för jag tycker att det är rätt likt.


Och såhär ser grabben ut idag.

Yes, vår första Idol- vinnare Daniel Lindström.


We´re trash me and you - it´s in everything we do

Lunchade med E idag. Det var väldigt trevligt, även om vi inte pratade om allvarliga saker överhuvudtaget. Kanske var det därför det var så trevligt, men det tror jag inte. Jag tyckte om att höra honom prata om London och att han hade sett Take That- musikalen och köpt Spice Girls första skiva.

Jag fyller år på måndag. Han frågade om jag har lust att ses på tisdag. Visst, jag har inget planerat och träffar gärna honom. Men han har något i kikaren. Han sa att vi ska göra något som han inte vill berätta om. Det är en överraskning. Lite som en födelsedagspresent. Självklart blir jag extremt nyfiken, men jag har lovat att inte googla vad som händer i stan just den dagen.

Men nu råkar det vara så att jag vet att den fantastiskt underbara Brett Anderson spelar i Stockholm just den dagen. Och  jag känner E. Musiken är vår största gemensamma nämnare. Jag misstänker att han fixat biljetter till den konserten. Ingenting är bekräftat och jag har egentligen ingenting att gå på mer än att jag vet att E gillar honom och att han vet att jag gillar honom. Så jag blir inte ett dugg förvånad om det är detta som han planerar. Inte heller blir jag besviken om jag nu har fel och kvällen ser helt annorlunda ut.Whatever makes me happy on a friday night

Är sedan ett litet tag hemkommen från Marielle. Vi har haft en riktig mysfredag med vin och godis framför Idol. Vi hann även med att avverka några seriösa samtalsämnen också, och jag måste säga att kvällen har varit riktigt lyckad. Bortsett från att det blev lite väl mycket godis, och att jag nu känner mig som en uppsvälld ballong. Men det blir ju så ibland.


       

Klump

Jag har en klump i magen. Den känns tjock och slemmig, och jag vet precis varför den är där. Det blir alltid så när jag är nervös. Typiskt att det ska sammanfalla med lunchen, men det är ju å andra sidan helt logiskt. Förhoppningsvis lyckas jag peta i mig lite mat i alla fall. Fortsättning följer.

Vackra drömmar och månskenshistorier

Nu är dagen över för min del, och sängen kallar. Egentligen borde jag ha lagt mig för en halvtimme sedan, men om jag vill se lite snygg ut imorgon och inte helt superäcklig, var hårtvätt ett måste. Så imorgon kommer jag att vara lika fräsch och fin som en sötvattenpärla. Fast det förstås, nu kommer jag ju inte få all den skönhetssömn som jag behöver, så har jag otur vaknar jag väl upp med mörka ringar under ögonen looking like hell. Men nu ska vi inte måla fan på väggen.
OBS! Bilden är inte från ikväll, den är inte tagen i min lägenhet så det är inte min röda soffa. Det enda som är mitt är klänningen jag har på mig och fyllan som tydligt syns i mina ögon och på mina rosiga kinder.

Att drömma sig bort

Ja, rätt ofta faktiskt.We could be Heroes

Som jag älskar denna serie. Mina torsdagkvällar är nästintill heliga.Passerar alla gränser

Nu börjar min jobbsituation likna en dålig fars, typ Stefan & Krister. Har ju ansökt om semester dels på måndag (min födelsedag), och dels den 14 november. Jag vill ta ut alla mina semesterdagar, för jag vet ju inte hur länge jag kommer att vara kvar på det här jobbet. Och att få ut fyra och en halv dag i pengar ger inte ett skit. Dras alldeles för mycket skatt på det. Sedan handlar det också om att jag behöver få chansen att vila upp mitt psyke. Det har farit ganska illa under de senaste månaderna.

Skickade ett mail till min chef idag och frågade hur det blir med ledigheten, då jag inte har hört något. Och nej. Jag får inte ledigt. Trots att det handlar om två dagar som inte ens är efter varandra. Detta då jag inte har planerat att göra något särskilt, och för attj ag håller på att lära upp en ny tjej. Då kan man inte vara borta en dag. Tydligen.

Den nya tjejen kan redan sysselsätta sig själv i en dag, det har hon redan bevisat. Så jag förstår inte problemet. Mer än att det hela är extremt patetiskt. Men jag jag ska hålla ögonen öppna. Två av mina andra kollegor lär också upp nya tjejer. Om någon av dem skulle få ledigt en endaste dag, då kommer jag att vara där och hugga. För det här kommer jag att komma ihåg. Nu har alla gränser passerats.Stackars trötta flicka

Något som jag verkligen har försummat under veckan som gått är sömn. Jag lägger mig sent, går upp tidigt och blir aldrig riktigt utvilad. Och nu börjar det verkligen märkas. Jag gäspar konstant och har svårt att vara fokuserad och skärpt. Det börjar bli lite väl påfrestande. Men det känns samtidigt som att det inte finns tid till att sova ut. Speciellt inte den här veckan när jag jobbade över både måndag och tisdag. För även om jag kommer hem sent, så vill jag känna att jag har ett liv utanför jobbet, och då sitter jag vaken till sent.

Nu är det bara två dagar kvar till helgen. Ikväll ska jag tvätta, och kommer således att springa upp och ner för trapporna till tvättstugan fram till strax efter kl 22. Men jag får fan se till att lägga mig direkt när jag har hämtat upp alla kläder. För jag orkar inte med ytterligare en morgon då jag känner mig som en död fisk.


Inställd Juldrajja?

Det verkar som att det inte blir någon Juldrajja för mitt jobb i år. För er som inte har koll, är detta ett välkänt event inom försäkringsbranschen då vi bjuder in hundratals med mäklare och andra nissar och bjussar dem på Dry Martinis. Vi bygger om kontoret, gör om receptionsdisken till en bar, fixar schysst ljussättning, musik - en total makeover. Jag brukar dock hålla mig borta från Drajjorna, då de är förrädiskt starka, och istället dricka öl och vin.

Detta event brukar sluta med kalasfyllor, och mäklare har hittats sovandes på toaletten. Det är väl i och för sig lite pinsamt, men det är sånt som händer.
I år ser det dock inte ut att bli någon Juldrajja. Vi har redan skickat ut mail om att folk ska boka upp sig. Men idag kom beskedet att allt kanske blir inställt på grund av den jäkla finanskrisen. Värdelöst. För det är inte bara festen som är grejen. Det är så oerhört kul att få träffa alla mäklare som man faktiskt jobbar med. Men inte i år.Alex Karev?

Det bästa med onsdagkvällar, bortsett från att över halva veckans arbetsdagar har passerat, är Grey´s Anatomy. Och det är inte bara Dr Alex Karev som lockar, jag lovar. Jag förstår inte var ni får alla dumheter ifrån.Tredje intervjun

Uppdatering vad gäller mitt jobbsökande. Intervju nummer tre inträffade ju i förmiddags, och det var tjänsten som assistent på Lidl:s huvudkontor ute i Solna. Självklart var det två unga killar som intervjuade, varav den ena var väldigt söt. Jag upptäckte till mitt förtret när jag kikade på mig själv i spegeln i hissen efteråt, att jag var röd i ansiktet. Delvis på grund av nervositet över intervjun, men fan lika mycket för att han var så söt som han var.

Ska jag bedöma min insats, så tycker jag att jag gjorde bra ifrån mig. Jag svarade bra på frågorna de ställde, och fick en klarhet i vad tjänsten innebär. Nu hoppas jag bara att de tycker att jag gjorde ett bra intryck. För gjorde jag det, kommer jag att bli kallad på ytterligare en intervju.
Deras tanke är att kontrakt ska kunna skrivas senast om tre veckor. Det är lite läskigt, för det innebär att om jag får tjänsten så kan min sista dag vara i början av december. Den tanken ger blandade känslor. Usch, jag blir alldeles nervös och svettig bara av att tänka på det, så jag ska försöka låta bli. Ett steg i taget. Första intervjun gick bra.

Gamla kärlekar

Det är väl inte någon hemlighet, men jag tänker ändå göra "Det stora avslöjandet" här och nu. Jag ska outa två av min barndoms stora kärlekar. Inte för att man någonsin har haft eller skulle kunna ha en chans på någon av dem, men de är båda karlar som har gjort intryck på mig.

Jordan Catalano. Eller som han egentligen heter, Jared Leto. Men det är som Jordan han var intressant. Det gick inte att låta bli att smälta när han plockade fram sin gitarr eller susade fram i sin röda fräsiga bil. Jag kan fortfarande bli lite knäsvag när jag ser små klipp från Mitt så kallade liv.

Den andra mannen (Eller pojken kanske är rättare benämning på honom, för han var som en liten pojke. Då. Jag vet inte om han har växt upp, för jag har inte sett honom på ett tag.) är Johan Widerberg. Mest när han spelar Viktor i Rapport till himlen. Kanske har det att göra med att jag älskade den serien, men min beundran var stor även när jag såg Beckfilmen Polismördaren. Så jag tror nog att det hade med Johan Widerberg att göra.

Det var mina tidiga hjältar som fick mig att känna något. Idag har de bytts ut mot nya, även om de fortfarande finns där i mitt huvud, bakom Seth och Chuck och allt vad de heter...


You and Me Song

And it´s always you and me always
and forever
She´d never have to know what it´s like when your heart breaks

Nu är biljetter fixade till Hello Saferides spelning den 5 november. Jag pröjsade via nätet, och fick dem hemskickade via mail. Värsta high- tech, och väldigt ovant och konstigt. Men man får väl följa med i den tekniska utvecklingen så gott det går...

Det är helt fantastiskt vilket konsertår det här har varit. Massa Kent och Håkan, och även Winnerbäck, Krunegård, Miss Li, Thåström... Och nu Annika. Men först Håkan två gånger till om ett par veckor. Det är nästan för bra för att vara sant.Det märks

Jag har sovit ungefär fem timmar i natt. Det börjar märkas. Sitter och gäspar konstant, och ögonlocken börjar kännas lite väl tunga. Helt värdelöst med tanke på att jag tänker sitta på jobbet i åtminstone två timmar till. Jag måste jobba över för att kompensera den tid jag var borta från kontoret idag, och kommer vara borta i morgon. Känns lagom kul. Men det är bara att ta en kopp te och bita ihop. Och lägga sig tidigt ikväll. Det måste jag göra, annars är jag rökt.

Tillbaka

Jag är nu åter på arbetet efter att ha varit på arbetsintervju nummer 2. Och det var nog tyvärr ingenting för mig. För det första är jag ju faktiskt helt ointresserad av fondkapitalförvaltning, och för det andra så innebar det jobbet inte riktigt vad jag trodde att det skulle innebära. Det var mycket mer administrativt arbete än vad jag trodde, vilket jag inte har så mycket emot- om det inte var så att det var om saker som jag inte bryr mig om alls. Mycket förberedande av presentationer, där jag för övrigt inte kan Powerpoint heller.

Så nej. Det blir nog inte något jobb för mig där. Bara att fortsätta mata ut ansökningar så att jag får gå på fler intervjuer. Det är alltid en bra erfarenhet, och jag har nu lärt mig att jag måste läsa in mig lite mer på vad jag är duktig på... För är det något som jag är dålig på så är det att framhäva mina positiva sidor.
Men det största problemet är vad jag ska säga till min nuvarande arbetsgivare varje gång jag smiter iväg. Man kan inte köra med läkarbesök och tandläkaren i all evighet.

Jisses Amalia!

Idag är jag uppe med tuppen, och har så varit ett bra tag nu. Jag är rätt imponerad över mig själv att jag faktiskt bara snoozade en gång och sedan gick upp precis som planerat. Annars brukar jag ju somna om och gå upp i vanlig tid trots att jag bestämt mig för annat. Men inte idag.

Jag ska satsa på att gå hemifrån strax efter kl 7, vilket innebär att jag borde vara på jobbet vid 7:40. Typ. Jag känner mig som värsta hurtisen, fast jag vet att så inte är fallet. Det här är en engångsföreteelse. Som jag måste upprepa imorgon. Hur nu det ska gå.Crash Boom Bang

Så fort "Se upp för dårarna" slutar ska jag krascha i säng. Hade tänkt lägga mig redan för en timme sedan, men det var innan jag upptäckte att just den filmen går idag. Så jäkla typiskt. För jag måste upp extra tidigt imorgon. Mitt mål är att vara på jobbet innan kl 8. Har ju lite arbetstid som jag måste ta igen. Positivt är att jag ju har haft några dagars vila, och därför borde vara relativt utvilad redan och därmed inte behöva alltför mycket sömn inatt. Det är väl bara att ge sig fan på att komma upp, antar jag. God natt.Bloggjävel

Nu börjar jag bli lite lätt irriterad på bloggen. Den har strulat hela kvällen, och vägrar att samarbeta. Vad jag än försöker göra misslyckas det - oavsett om det är skriva ett nytt inlägg, kolla statistiken eller försöka lägga upp en bild i ett inlägg som ändå inte kommer att publiceras fast jag trycker på den knappen. Sådant kan jag störa halvt ihjäl mig på. Jag tycker att det bara ska funka.

Så nu när ingenting funkar, känns det som att hela min söndagskväll är förstörd. Så ska man kanske inte tänka, men det är så jäkla frustrerande när man försöker ladda upp bilder till ett inlägg i över en timme, och det inte fungerar. Mest av allt vill jag bara skrika massa fula ord och svordomar. Men det gör jag inte. Istället försöker jag igen, och igen, och igen, och igen, och igen... Och det är väl därför det här inlägget till sist gick att ladda upp.Ingen rolig morgondag

Ingela måste vabba imorgon, så det blir receptionen för mig hela dagen. Bara det kommer inte att bli populärt hos min chef. Jag har ju varit borta några dagar nu, och måste egentligen jobba ikapp en hel del. Plus att jag har en tjej som jag håller på att lära upp. Jag har inte tid att sitta i receptionen, men så får det bli (vilket jag egentligen inte har något emot då jag trivs där).

Men mer problem komemr att uppstå när jag berättar för min chef att jag måste till läkaren på förmiddagen. Ja, egentligen är det en arbetsintervju, men det tänker jag inte berätta. Och jag kommer inte bli mer populär när jag i samma andetag meddelar att jag ska till tandläkaren på tisdag. Det vill säga nästa intervju. Jag fasar för det. På riktigt.Bakelse på Lyran

Vi hamnade på stans bästa (?) café, Lyran. Vacker utsikt och extremt goda bakverk. Dessvärre var den berömda prinsesstårtan slut, så det fick gå bra med en Budapestbakelse. Och den var inte fy skam den heller. En liten katt gjorde oss sällskap, och han visste precis hur man skulle göra för att få lite grädde. Jag har ju svårt att motstå söta pälsbollar.


       

Höstpromenad

Är nyss hemkommen från den lilla höstpromenaden som jag och Micke gav oss ut på. Vi promenerade bort till Mälarhöjden, ner mot vattnet. Jag är ju som bekant en liten sucker för fina hus, arkitektur och inredning. Och de fina villorna vid Mälarens vatten är något som jag mer än gärna går och spanar på en söndageftermiddag. En villa på Pettersbergsvägen skulle inte vara helt fel. Men tyvärr lär ju det förbli en dröm och aldrig bli verklighet.


       

       


Tea time

Väntar på att Micke ska pallra sig över till min lilla lägenhet. Har inte träffat honom på alldeles för lång tid, och nu har vi bestämt att vi ska dricka te och snacka skit. För har man inte träffats på så länge finns det många saker att skvallra om. Som man måste skvallra om, så att man vet att man är helt uppdaterad. Det är viktiga saker.Fotoalbum

Gamla bilder på mest mig (Karin fick följa med på ett hörn) som jag hittade i ett skåp. Blandade åldrar, allt från 17 till 21. Inte alltför roliga bilder, och vissa kanske man helst borde ha tryckt tillbaka in i det där skåpet utan att titta på dem. Men nu gjordej ag inte så. Nu la jag upp dem på bloggen istället.


        

    

Baka kaka

Nästa söndag ska jag ha födelsedagsfika för släkten. Usch, jag tycker itne om att fylla år, och födelsedagsångesten börjar göra sig påmind. Men det är en helt annan historia. Det här inlägget handlar om kakor. Att ha släkten över på födelsedagsfika är alltid trevligt. Bortsett från att jag inte har någon kaffebryggare, så det blir alltid så att mamma och pappa får ta med sig sin. Men att ha släkten hos mig tycker jag om.

Tillbaka till kakorna. Jag hade faktiskt tänkt vara duktig och baka lagom till dess. Hembakat är ju alltid godare än köpekakor. Men vad sjuttsingen ska man baka? Jag är urdålig på sånt där, kan inga recept alls. Har inga recept. Du kanske har något som du har lust att dela med dig av?Bitterljuvt

Jag var där. Storängsbotten i Stockholm 2005. Lycklig. Det är väl därför det här gör så ont att se. Samtidigt som att jag tycker att det är bland det vackraste som finns. Men man ska inte gräva ner sig i det som en gång var, och därför väljer jag att framhäva de känslor inom mig som rör mig till tårar för att det är så jäkla bra.

Älskling, vi ska alla en gång dö.Fortsättning på kvällen

Jag klurar på vad jag ska göra nu när fotbollen är slut. Trots att det har varit lite nervöst verkar ju mitt hjärta ha överlevt denna prövning rätt bra, så jag ser ingen anledning att dyka ner i sängen än. Klockan är ju bara barnet.
Man kanske ska ta och poppa lite popcorn och titta på CSI Miami? Det är ju trots allt lördagkväll. Och i och med att jag fortfarande kan betraktas som sjuk är en sådan sysselsättning helt i sin ordning.Jones & Giftet och Havsänglar

Kent innan de blev Kent. Då hette de både Jones & Giftet och Havsänglar. Men jag föredrar dem som Kent. Tidiga Kent framför alla skivor som har släppts efter Hagnesta Hill.Kent: Texter om Sveriges största rockband

Jag har redan boken om Håkan Hellström. Visste inte att det fanns en om Kent också. Den måste jag ha. Det får bli mitt nästa uppdrag. Införskaffa denna bok.Saker som sägs i min lägenhet just nu

"Neeeeej!!!!!"

"Bort med bolljäveln!"

"Men va fan, för i helvete!"

"Inte till honom. Inte till honom sa jag!"

"Men lyssna på vad jag säger!"

"Akta! Akta då!"

"Din dumma jävel."Jag är ensam hemma. Och jag kan inte förstå varför fotbollsspelarna på tv:n inte lyssnar på mig.


Elaka rykten

Det går rykten på stan om att jag ser kvällens VM- kvalmatch mot Portugal enbart för att den här killen är på planen. Jag vill nu passa på att säga att det inte är sant. Snygga karlar är en fin bonus, men det är faktiskt fotbollen som jag är intresserad av. Faktiskt. Det är inte så att jag försöker övertyga mig själv. Alls. Det behöver jag inte när det är landskamp.Vem är detta?

Det är alltid kul att se hur kända människor såg ut när de var små. Vissa är på pricken lika, medans man med andra inte skulle ha kunnat gissa vem det är ens om man fick 100 chanser. Ibland beror detta på att personen i fråga har plastikopererat sig lite för mycket. Men det har inte den här pojken gjort. Ser du vem det är?

Bilden har figurerat i media en del, då den var med i en antimobbingkampanj för några år sedan.

Vem det är? Den coolaste katten i hela vårt avlånga land!Moneybrother på svenska

Jag vet att jag ofta säger att jag är kär i folk - eller snarare i musiker. Men det är för att det finns så många människor som gör extremt bra musik. Musik som är så bra att det pirrar i magen.

Jag tror inte att jag har sagt att jag har en crush på Anders Wendin. Men det har jag. Moneybrother is fab.Fredagsmys

Marielle har precis lämnat det Nilssonska hemmet. Vi lagade lax i apelsinsås med ris och sallad. En av mina favoriträtter, som jag har fått med mig hemifrån päronen. Lagar den tyvärr extremt sällan numera. Borde bli bättre på det. Förutom det vanliga skvallrandet såg vi även Idol samtidigt som vi tryckte i oss mangosorbetglass. Vi är båda eniga om att lilla Johan borde åka ut. Men jag tror att han kommer att hänga kvar länge.

Det har varit en perfekt fredagkväll. Precis vad jag har orkat, då sjukdomen inte helt har lämnat min kropp. Ett par glas vin - jag kommer att sova gott. Borde väl egentligen lägga mig omgående, men jag vill inte riktigt än. Det är ju trots allt fredagkväll.En avklarad, två kvar

Jag är sedan ett tag hemkommen från dagens arbetsintervju. Det kändes som att det gick helt ok, men man vet ju aldrig. Jag är så dålig på att framhäva mig själv på bästa sätt, och peka ut saker som jag är bra respektive dålig på. Och i och med att rekryteringen sker genom ett bemanningsföretag, fick jag ju inte veta så mycket om företaget. Inte mer än vad tjänsten innebär, att det är inom bank- och finansbranschen, ett 20- tal anställda och medelåldern är låg. Det var typ det.

Och det lät faktiskt som något som jag skulle kunna tänka mig. Det enda som störde bilden var dresscoden. Typ bara kostym, kavaj, blusar och sådana strika kläder. Känns lite tråkigt när jag tittar in i min garderob på alla mina 50 klänningar. Så om jag skulle få det jobbet, blir det väl till att införskaffa lite mer business woman- kläder. Men här ropar vi inte hej än.Omkullkastade planer

Min plan för dagen var att åka ut till Huvudsta och kolla upp hur lång tid det tar att promenera från tunnelbanan till stället där jag ska på arbetsintervju på tisdag. Sedan hade jag tänkt dega framför tv:n övrig tid. Nu blir det inte så.
Det ringde en tjej från ett annat jobb jag har sökt, och kl 13:15 ska jag infinna mig där på intervju. Perfekt, då jag ändå inte är på jobbet idag. Och så sjuk är jag inte att jag inte kan ta chansen att gå på intervju när jag ändå inte är på jobbet. Man måste ju utnyttja den tiden så gått det går.
Efter denna intervju måste jag ändå åka till Huvudsta, för det är viktigt att jag får koll på avstånden, så att jag vet när jag måste gå på tisdag.

Pratade med Marielle, och vi bestämde att vi ska ses ikväll. Laga lite god mat och snacka skit. En trevlig fredagskväll. Kanske blir det Idol också, who knows. Så jag har verkligen något att se fram emot.

Den här dagen blir förhoppningsvis rätt bra, trots allt. Alla förutsättningar finns ju där. Men först måste jag ställa mig i duschen och tvätta håret. Är jättesunkig, för jag hade ju inte tänkt göra något idag. Men nu går ju inte det för sig, nu måste jag fräscha till mig lite. Och städa undan, så att det inte ser ut som kaos när Marielle dyker upp.

Seså. Nu.


Hello Saferide

Den 5 november spelar Annika Norlin på Debaser Medis under sitt alter ego Hello Saferide. Det är en onsdag, och jag tänker se till att vara där. Allt hon gör är fantastiskt, och om inte annat så är hennes senaste platta ett bevis på det. Så missa den här konserten vore bara korkat. Säg till om du har lust att haka på.Markus på Allsången

Jag visste att han skulle dyka upp på Debasers allsång. Har dock inte sett något om vilka som var gäster övriga kvällar när jag inte var där. Men nu vet jag. Markus Krunegård uppträdde under den sista kvällen. Och jag var inte där. Skit också.

Drömmen om Göteborg

Sitter och drömmer mig tillbaka till Göteborg. Vill verkligen åka dit igen. Snart. För jag blev allt lite kär i staden. Och vi var där så kort tid, och hann inte riktigt uppleva så mycket som jag hade kunnat önska. Så några dagar där står högt upp på min önskelista. Men tråkigt nog är ju hösten här nu, och jag tror nog att Götet visar upp sin bästa sida på just sommaren. Så det blir väl till att vänta framåt våren i alla fall.I väntan på Prinsen

E är i London över helgen med två tjejpolare. Tro nu inte att jag är svartis eller något sådant - den ena tjejen är lesbisk och den andra är i och för sig en gammal flamma, men hon har ett stadigt förhållande nu. Men jag saknar honom. Det finns mycket som vi måste prata om, även om mycket just nu är upp till honom. Men faktum kvarstår, och det är att jag just nu vill krama honom. Sitta tätt intill i soffan och ha myskväll framför tv:n. Bara vara.

Istället sitter jag här alldeles själv. Snorig och jävlig. Så även om han hade varit hemma i Svea hade jag väl inte träffat honom, då jag borde hållas inlåst tills jag blir frisk. Lika bra att han är där han är. Men när han är tillbaka vill jag träffa honom så snart som möjligt.


Inte ett skit

Jag har inte fått ett skit gjort idag. Satt i pyjamas fram till kl 17, trots att jag faktiskt gick upp vid 9- tiden imorse. Så jag kände mig rätt duktig till en början, men allt det har ju raserats. Har suttit i soffan hela dagen, hög på Ipren, och glott på tv och knappat på min dator. Jag som hade massa planer för dagen. Får ta tag i det imorgon istället. Bara se till att inte sova bort halva dagen.Intervjua mig!

Nästa vecka blir busy. På måndag ska jag på arbetsintervju kl 10:30 på ett litet företag på Strandvägen. Tjänsten är en kombinerad receptionist/ vd- sekreterar- tjänst och företaget sysslar med kapitalförvaltning. Det är ett mindre företag, och så vitt jag har förstått det är de bara 5- 6 anställda, vilket är lite annorlunda jämfört med där jag jobbar nu.
På tisdagen är det dags för ytterligare en arbetsintervju. Då som assistent på försäljningsavdelningen på Lidl:s huvudkontor. Denna intervju är kl 11, vilket är en dum tid även den, då kontoret ligger ute i Huvudsta.

Vad säger man till chefen att man ska göra? Gå till läkaren två dagar i rad? Psykologen? Jag får väl försöka vara på jobbet extra tidigt de dagarna och sedan jobba sent, så att man tar igen den tid man missar. Äta lunch vid skrivbordet när man kommer tillbaka.

Aja, jag är glad att mina inskickade ansökningar ger resultat. För det går itne att vara kvar på ett ställe där de trampar på en hela tiden. Och när man tror att det är slut på trampandet börjar de spotta istället. De behandlar mig som skit, och jag ska fan inte stå ut med det.Glasvegas

Fröken Nilsson har hittat en ny favorit vad gäller musik. De heter Glasvegas, och den här låten heter "Daddy´s gone".
Äta bör man annars blir man sjuk och dör

Jag har inte ätit någonting idag, vilket kanske inte är världens smartaste drag. Det är inte så att jag medvetet försöker svälta mig själv - det skulle faktiskt aldrig falla mig in - men jag har inte så mycket frukostaktigt hemma. Vad jag däremot har är pannkakor. Dessa tänkte jag äta till lunch, och i och med att magen börjar skrika efter mat, kanske jag ska ta och värma på dem. För det är faktiskt inte så trevligt att gå omkring och vara hungrig. Jag blir inte så rolig då.Utan dina andetag

Übersöta Lasse Lindh (som för övrigt verkar vara singel igen enligt min kära E, som känner Lasse lite) har gjort en cover på en av världens finaste låtar - Kents "Utan dina andetag". Och även om den inte kan mäta sig med originalet så ger den mig behagliga rysningar längs ryggen. Fina Lasse har lyckats igen.

Hör låten här.

För övrigt - Lasse och Jonna Lee spelar på Debaser Medis i morgon. Mitt bästa konsertsällskap har ju dragit till London över helgen, så nu har jag ingen att gå med. Vill du gå med mig?


Regina Spektor

Den här dagen kommer för min del att vara fylld av musik. Det är så det brukar vara när jag är sjuk. Och jag tänker dela med mig.

Nu lyssnar jag på Regina Spektor - Fidelity.Snoriga dagar och hostiga nätter

Idag blir det inget jobb för mig. Det är inte så att jag har semester eller något, utan det är en elak förkylning som är orsaken. Har känt mig risig hela veckan, men igår när jag även började hosta som en galning kände jag att det inte funkade längre. Så det var bara att gå hem vid lunchtid.
Och att gå till jobbet idag vore bara dumt. Mycket bättre att ligga under en filt i soffan och titta på massa dåliga serier hela dagen. Eller så kan jag göra ett försök att städa lite, när jag ändå är hemma. Men är man sjuk borde man egentligen slippa sådana saker. En sak är i alla fall säker. Jag kan gå runt i min pyjamas hur länge jag vill. Yeah!Som jag vill?

Det ser ut som att jag kanske får som jag vill ändå. Vad gäller Håkan, vill säga. Vasalunds fotbollslag har sjabblat för mycket, och ligger nu lika med två andra lag. Alla tre har chans att få kvala till Superettan, men detta är vigt åt endast ett lag. Vasalund såg rätt klara ut tidigare, men nu är utgången oviss. Har jag inte helt fel är det dessutom bara en match kvar.
Om Vasalund nu inte får kvala blir det dubbla Håkan- konserter för mig och E nu i oktober. Precis det jag föreslog från första början. Jag fortsätter att hålla en tumme. Inget jäkla kval!Desperata den här veckan också

Nu, nu, nu, nu, nu!A Happy Place

När saker är skit får man försöka drömma sig bort till ett Happy Place. Ett ställe där det inte finns några bekymmer. Där allt bara är extremt trevligt. Fluffiga moln och rosa elefanter.
Jag skulle just nu inte ha något emot att befinna mig på taket på en båt som tuffar fram på Medelhavet.Snorunge

Min förkylning är inte ett dugg bättre idag än vad den var igår. Det är snarare tvärtom. Sitter och snorar så att jag blir irriterad på mig själv - och då kan jag ju bara undra över hur irriterade andra människor är. Det bästa skulle nog egentligen vara om jag gick hem och bäddade ner mig. Men det har jag itne tid med. Har alldeles för mycket att göra på jobbet, och jag har dessutom en tjej som jag håller på att lära upp.
På torsdag ska hon sitta i utbildning hela dagen, och det känns som ett bra tillfälle för mig att jobba ikapp lite. Samtidigt är det ett bra tillfälle att bara låta sjukdomen bryta ut, och stanna hemma (även om man ju inte kan planera sådant i förväg). Men jag tänker inte stanna hemma bara en dag i sådana fall. Och på fredag är Ingela ledig, så då sitter jag i receptionen hela dagen. Är jag sjuk då blir det jobbigt för företaget. Vilket jag inte borde tänka på. Jag kan inte rå för att jag blir sjuk. Det är inte mitt problem hur de löser det.


Yeah, I got busted

Jens Lekman får stå för kvällens musikaliska underhållning. Det svänger, katten!Oh my!

Nu höll det på att gå illa! Drabbades av en flyktig släng av alzheimers, och höll helt på att missa att springa ner i tvättstugan och hämta upp alla mina kläder som jag tvättat under kvällen. Det hade inneburit katastrof, för inte hade jag kommit ihåg dem imorgon bitti heller. Och hade de hängt där nere i tvättstugan hela morgondagen kan man ju ge sig sjutton på att hälften av grejerna hade varit borta när jag kom för att hämta dem. För precis så snygga kläder har jag. Eller så hade det bara varit någon pervers jävel som snor okända kvinnors trosor. Hemska tanke.The Buddy Holly Musical

Jag går i stort sett aldrig på teater. Och jag går lika sällan på musikaler. Detta trots att det har funnits några genom åren som jag mer än gärna hade velat se. Det blir liksom inte av. Men nu jäklar. I vår sätts The Buddy Holly Musical upp på Göta Lejon, och jag bara måste se den. Jag har vuxit upp med Buddy Hollys musik, och när jag var liten var jag extremt fascinerad av flygolyckan som innebar slutet för tre stora musiker. Förutom Buddy Holly även Richie Valens och Big Bopper.

Det finns liksom inga ursäkter till att inte gå och se den. Det är allt som jag har väntat på. Huvudrollen spelas av Brolle, och jag måste erkänna att jag tycker att det är briljant. Jag gillar ju Brolle i smyg. Man kanske ska höra om päronen har lust att hänga med. Det är ju tack vare dem som Buddy Holly har kommit in i mitt liv. De skulle nog uppskatta den. Så får det bli.Die Mauer

Den på Gotland, alltså. Och jag ser extremt läskig ut. Solens fel. I promise.Manlig eskort

Åh, jag är så generad. Det ringde en karl som ville teckna en försäkring för sitt enmansföretag. Då ingen svarade när jag försökte koppla, berättade jag lite om vår olycksfallsförsäkring för företag, organisationer och föreningar, som är populär bland mindre företag. Han sa att han jobbade med något väldigt ovanligt, och när jag frågade vad sa han att jag kunde gå in på nätet och kolla. Ofta händer det att jag inte helhjärtat lyssnar på vad de säger, utan bara lyssnar med ett halvt öra. Så var det den här gången. Därför reagerade jag inte på vilken internetadress han uppgav förrän det var för sent och jag hade tryckt på enter.

Killen är manlig eskort, och sidan som höll på att laddas på min dator kändes inte helt ok att titta på när man är på jobbet. Han fick något annat samtal, och sa att han skulle ringa upp. Själv stängde jag ner sidan fort som fan. När han ringde upp igen var det första han frågade om jag gillade sidan. Och när det komemr till såna saker är jag extremt pryd. Jag sa bara snabbt att det inte hade funkat, och kopplade honom vidare. Till någon som inte svarade igen. Då sökte jag på min kollega, för jag ville itne prata med den här killen mer. Det var för jobbigt.

Och nu sitter jag här alldeles illröd i ansiktet och tycker att det är jättegenant. Usch.

Det mesta är skit

Idag är ingen rolig dag alls. Det mesta är skit. Jobbet tar all min energi, och jag orkar inte med det klimat som råder för närvarande. Allt jag vill är att få komma ut till receptionen, men det förhalas. Jag måste lära upp någon först, och när jag lär upp denna någon får jag inte tid till att göra mina egentliga arbetsuppgifter. Min chefs lösning på detta är att jag ska jobba över mer. För jag är ju "en av de som inte gör så många övertidstimmar". Nej, sedan jag kom tillbaka efter sommaren har det inte blivit så mycket sådant, och anledningen till detta är att jag inte trivs. Då vill jag bara hem så fort som möjligt.

Jag är dessutom förkyld, vilket jag kände av redan igår men det är först idag som det verkligen har brutit ut. Går och snorar och känner mig allmänt grumlig i skallen. Tror inte att jag har feber, men det spelar egentligen ingen roll när hela huvudet är fullt med snor.
Helst av allt skulle jag vilja ligga nerbäddad hemma i sängen tillsammans med en bok och massa bra musik i lurarna. Men har man mycket på jobbet så går inte det. Tyvärr. Jag får avvakta några dagar och blir det inte bättre får jag överväga mitt beslut igen.

Och det här med E gör inte saker lättare. Det känns verkligen skönt att vi pratade ut igår, och det är som att jag nu kan andas igen (om man bortser från allt jäkla snor). Men samtidigt är det lite jobbigt, för nu hänger vi verkligen i luften, utan fotfäste någonstans. Jag har ingen kontroll överhuvudtaget, allt ligger hos honom. Och jag tror inte att han heller har koll, för han är nog lite chockad.
Men det är skönt att ha lättat sitt hjärta, och jag kan inte förstå att jag inte har fått arslet ur vagnen tidigare. Jag borde verkligen satsa på det här med att tala ut och berätta om hur jag känner och vad ja gtänker på lite oftare.

Urladdning

Jag är helt slut. Men jag är stolt över mig själv. Har berättat för Honom hur jag känner och varför det har varit som det har varit. Orkar inte ta upp allt nu, speciellt som att inga beslut fattades. Men han har fått lite att tänka på. Det har jag med, men jag känner mig rätt säker på hur jag vill ha det. Bollen ligger hos honom nu. Lite jobbigt är det att han hade ställt in sig på en sak, och jag kastade allt på ända genom att öppna mitt hjärta. Men jag tror att allt löser sig till det bästa till slut ändå. Det är väl så man måste tänka.Förändring

Jag är på väg in till stan för att äntligen ta tag i saker. Nu ska sanningen fram, och jag måste vara stark så att jag inte fegar ur. Men det går inte att skjuta på det längre. Vi har gjort det tillräckligt länge, och jag orkar inte mer. Jag är livrädd, men å andra sidan kan det ju inte mer än att gå åt helvete. Och det blir itne bättre av att låta bli, så då är det väl bara att köra på.Solidaritet fick avsluta

Gårdagens tjejkväll var extremt lyckad. Vi lagade hemmagjord pizza, som kan ha varit den godaste pizzan som jag någonsin ätit. Mycket bättre än den man köper. Och enkelt som satan att göra. Så det ska jag nog göra igen.
Senare på kvällen åkte vi in till stan. Tanken var att vi skulle gå på Spy Bar, men vi hamnade på Solidaritet. Trots att jag inte är särskilt förtjust i ställena kring Stureplan, var det riktigt trevligt där. Men den där sista ölen borde jag nog ha låtit bli. Jag ser stora samband mellan den och dagens huvudvärk och illamående.


       

       

    


The Horsewhisperer

Min förmiddag har spenderats i stallet. Som alltid på lördagarna. Ibland kan jag känna att jag inte orkar. Varför ska jag fortsätta rida? Jag blir låst och kan inte göra vad som helst på fredagarna, för jag ska upp tidigt morgonen efter. Halva lördagen försvinner. Det är dyrt så in i bäng, över tiotusen om året. Jag vet inte om jag har råd med det, egentligen.

Men när jag väl kommer till stallet försvinner mina tvivel. Jag tror att det handlar om närheten till djuren. För det är fantastiska djur som man får ha att göra med, och jag skulle aldrig vilja byta bort det. Speciellt inte mot en sovmorgon. Att sitta på en häst som väger 600-700 kg och få den att lyssna på en och vilja göra allt man ber om, är en speciell känsla. Det samspelet fascinerar mig.

Skulle jag sluta nu skulle det dessutom kännas som att jag kastar bort en så stor del av min uppväxt. Jag har ridit sedan jag var 6-7 år, och även om det ofta känns som att man står och trampar och inte utvecklas, så är det inget jag vill ge upp. Och då får jag ta att det är dyrt och tidskrävande.


All by myself

Ännu en fredagskväll spenderas framför tv:n i min ensamhet. En skål popcorn och en Bacardi Breezer. Och jag är faktiskt helt nöjd över detta. Veckan har varit utmattande, och en lugn hemmakväll är precis vad jag behöver. För imorgon är det party som gäller, och då vill jag vara åtminstone lite utvilad. Så nu ska jag ägna min fulla uppmärksamhet åt filmen "Familjen är värre".Margot and the Nuclear So and So´s

Ingela tipsade mig om detta band, och jag måste hålla med henne. De är riktigt bra.

Quiet as a mouse.Uppretad igen

Mina dagar är som att åka berg och dalbana. Ibland är allt supertrevligt och bra och ibland är allt skit och jag vill bara ut. Den här veckan har svängningarna varit extrema. Från att ha gråtit i måndags och på tisdagsförmiddagen, kände jag mig starkare än på länge under tisdagseftermidadgen och onsdagen. Idag är jag dock jävligt arg och irriterad. Sitter heldag i receptionen, så jag kan inte jobba med mina andra saker. Och min chef slänger ur sig korkade saker, och visar att hon inte förstår någonting. Och hon bokar möten som jag ska vara med på, fast jag sitter i receptionen hela dagen. Det finns få människor jag stör mig mer på just nu än just henne. Vilket är tråkigt, för jag hade verkligen höga förhoppningar på henne när hon tillträdde den tjänsten.

Har dock tagit upp snabbt det här med att en annan kollega lägger över sina saker på mig bara för att hon så snart som möjligt ska kunna börja sin nya tjänst. Saker som jag faktiskt inte kan. Bara för att jag kan systemen betyder inte det att jag har koll på produkterna och rutinerna för ett annat område.
Det känns dumt om jag ska lära upp mig själv inom det nu, för att sedan lämna över det till någon annan. Men tydligen är det så de vill ha det. Och jag förstår att man inte kan slänga in någon ny och förvänta sig att den personen ska klara av att boka och utfärda från första dagen. Men jag tycker att det känns konstigt att det läggs på mig på det sätt som det gör.

Det verkar inte osm att jag komemr få gå över till receptionen än på ett tag. De vill att jag lär upp den nya tjejen först. Och de vill utnyttja mina kunskaper över 1/1- förnyelsen. Så jag kan tänka mig att jag itne får lämna förrän i början av februari. Inte vad jag vill. Hemskt.

Goffa banan

Jag förstår inte vad det är med mig. Åt lunch för tre timmar sedan, och nu skriker kroppen efter mat igen. Det konstigaste är att jag tryckte i mig entrecoté och ljummen potatissallad, och då borde jag inte vara hungrig. Men här sitter jag och goffar bananer för att stilla min hunger. Det känns lite lagom kul, för hur hungrig kommer jag inte att var när jag slutar om en timme?

Tranan

Kvällen kommer jag att spendera på restaurang Tranan vid Odenplan tillsammans med nuvarande kollegor och gamla kollegor. Ska bli extremt trevligt, har jag bestämt. För dessa fem tjejer är extremt trevliga och roliga, och det är tråkigt att två av dem har lämnat oss och ytterligare två kommer att lämna inom de närmsta månaderna. Därför måste man ta vara på de här sällsynta tillfällena när man kan träffas, och se till att ha riktigt trevligt, oavsett hur mycket som är skit i livet för stunden.

Förresten så funderar jag på om jag ska slå till på Tranans berömda köttbullar. De går inte av för hackor...

RSS 2.0