Din tid kommer

 
Första gången jag hörde den blev jag besviken. Men den växer. Och när jag såg videon kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Tack Håkan för att du berör. Jag önskar så att jag hade fått tag på biljetter till Ullevi i sommar, men jag antar att jag får leva på minnena från förra gången.
 
 

Grodan Boll

 
Hur kan det redan ha gått en vecka sedan du kom till oss? Världens finaste lilla Grodan Boll. Det har inte varit helt enkelt den här veckan, men vi har klarat oss bra ändå. Du är en snäll liten bebis, även om det där med att byta blöja är att likställa med tortyr. Men att du varit så gul och behövt besöka sjukhuset varje dag sedan vi fick komma hem har varit lite jobbigt för mitt mammahjärta.
 
Lilla Bollen. Du är det bästa jag vet. Världens finaste lilla kille. Men vi kan väl komma överens om att försöka bromsa tiden lite, så att du inte växer upp alltför fort? Jag hinner liksom inte riktigt med.
 
 

Bebisen är här

 
I fredags 8 april kl 05:37 valde den här lilla prinsen att äntligen titta ut.
 
Världens finaste lilla bebis (säger jag självfallet helt objektivt). Det blev en långdragen förlossning. Från det att vattnet gick till att han var ute tog det 33 timmar och 40 minuter, men det var så värt det när han väl kom ut.
 
Jag ska väl försöka knåpa ihop någon form av förlossningsberättelse, men det är svårt att hinna med när han hela tiden kräver uppmärksamhet. Är det inte mata är det trösta. Hela gårdagen var en skrikfest, och det känns som ett under att han nu faktiskt kan ligga stilla bredvid mig i soffan och sova. Så jag måste ta tillvara på den här stunden så gott det går. Typ gå på toa och städa lite...
 
 

Smyckeshörnan

 
Nu när jag är hemma om dagarna passar jag på att fixa med sånt som jag har prioriterat bort tidigare. Bland annat har min byrå fått sig en rejäl uppfräschning. Har ingen bild på hur det såg ut före, den synen vill jag gärna bespara er, men så här ser det ut efteråt. Alla smycken har en egen plats, och ingenting onödigt ligger framme och skräpar.
 
Behöver jag nämna att jag är vansinnigt nöjd med resultatet?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Var är bebisen?

 
Det är DEN dagen i dag. Dagen som jag har väntat på så länge. Dagen som jag har längtat efter. Dagen som jag har varit rädd för. Dagen då allting kommer att förändras. Ingenting kommer någonsin att vara sig likt.
 
Hittills har dagen bjudit på exakt samma saker som de senaste två veckorna. Det vill säga inte särskilt mycket alls, och speciellt inga värkar eller något vatten som forsar ut över möbler och golv. Har till och med tagit mig en ofrivillig powernap i soffan på en och en halv timme. Den gjorde mer skada än nytta, och jag blev alldeles mosig i huvudet efteråt. Kompenserade genom att göra en halv kladdkakssmet som jag tryckte i mig. Stackars bebisen fick sig väl en rejäl sockerchock, för efter det blev det livat i magen.
 
Någon bebis blir det nog inte i dag. Men det är ok. Jag fortsätter hänga här i mitt soffhörn.
 

Min lördag

 
I dag är det lördag. Inte för att det spelar så himla stor roll längre vilken dag det är, jag är ju ledig alla dagar. Går och väntar på att bebisen ska behaga att titta ut. Det är dessutom bara två dagar kvar tills det är dags, om den lille behagar att passa tiden. Men hen får gärna dröja ytterligare ett par dagar för min del. Jag har lite saker att fixa med, och det skulle vara skönt att få det gjort innan.
 
Så. I dag har jag fixat. Släpade mig hela vägen in till stan och shoppade lite saker jag kommit på att jag behöver. Som smyckesskrin och kuddfodral. Det var dock inte någon särskilt behaglig tripp, och den drog ut på tiden eftersom jag inte kunde gå snabbare än med myrsteg då allt annat (och det också i och för sig) gjorde jätteont. MEN jag hittade nästan allt jag skulle ha, och jag kom hem till slut.
 
Resten av eftermiddagen tillbringade jag och magen i soffan. Lite senare fick jag ett ryck och fortsatte "Den Stora Rensningen" här hemma. Linneskåpet fick sig en uppryckning, och jag fick ihop ytterligare en kasse med saker som ska skänkas till Myrorna. och mer ska det bli! Fortsättning följer i morgon.
 
Har tryckt i mig en halv påse kinapuffar också. Pricken över i:et denna lördag.
 

Bebisnyhet och go'frukost

 
God morgon världen!
 
Vaknade upp till nyheten att en vän blev mamma för andra gången igår morse. Det blev en liten pojke den här gången, och han var egentligen beräknad till fyra dagar efter mig. Hon skickade en bild på honom, och han var alldeles perfekt. Så liten och söt. Och han lurade mig- jag var ju övertygad om att han var en tjej.
 
Det känns overkligt att jag inom kort också kommer att ha en så liten bebis i mitt liv. En bebis som jag och Alex har skapat. Men den får gärna stanna där den är någon vecka till.
 
Firar den roliga bebisnyheten med vad som just nu är favoritfrukosten. Falu rågrut med kokt ägg och kaviar, och tll det en saftig blodapelsin. Kan äta det till frukost, lunch och middag. Skulle dock inte påstå att det är något gravidcraving. Så har jag alltid funkat. Jag snöar in på något, äter det tills det sprutar ur öronen på mig, för att sedan sluta helt och inte vilja äta det igen på väldigt länge.
 
 
 
 

RSS 2.0