Dylan Moran i morgonI morgon är det dags för Robert att nyttja sin födelsedagspresent från mig. Vi ska gå och se komikern Dylan Moran på Göta Lejon. Innan jag lärde känna Robert visste jag inte vem Dylan Moran var, jag hade aldrig hört talas om honom. Nu har jag skrattat åt honom så många gånger att jag tappat räkningen för längesen. Så morgondagen är något som jag verkligen ser fram emot.

Om du var vaken skulle jag ge dig allt det är jag aldrig ger dig

Den här låten är fantastisk. Den får mig att känna så mycket.EldprovetJag var på fest igår. En fest som jag aldrig trodde att jag skulle vara med på, men eftersom livet har slumpat sig väldigt konstigt det här året så blev det så ändå. Jag var lite orolig för att det skulle känans extremt konstigt och obekvämt, men det visade sig att jag oroade mig i onödan.

Konstigt nog kändes det som att jag var där för inte alls så längesedan. Inte alls så många år som det faktiskt är. Det såg annorlunda ut, var annorlunda möblerat. Men annars var känslan någorlunda densamma. Bortsett från att jag inte kände på samma sätt som förut. Jag har gått vidare. Och det var skönt att verkligen få den bekräftelsen. För det här var eldprovet.

Det var väldigt kul att träffa alla gamla människor igen, som jag inte har träffat på flera år. Inte mycket hade förändrats, bortsett från att några hade flyttat ihop och andra hade skaffat flickvän. Andra levde precis som de gjorde då.

Jag är glad att jag gick. Och jag är glad att det kändes precis så som jag önskade att det skulle kännas.

Gick förbi ballongerna där delar

-39ccefb1d2f2ef106bd3fa469ef9c45.png

Gick förbi ballongerna där delar av Håkan Hellströms video till Kom igen Lena spelades in. Blir lika glad varje gång jag passerar där. Förklaring till det är onödig.


Examensdag

Gårdagskvällen bjöd på examensmiddag, då min kusin Therese gått klart sin treåriga vårdutbildning. Det är inte klokt så fort de åren har sprungit förbi. Och det bästa är att hon redan har fått jobb. Hon börjar på måndag. Fantastiskt bra!

Till middagen igår var både släkt och vänner inbjudna, och det var fullt med folk hemma hos Therese och Sebbe. Däribland två små bebisar plus den energifyllda hunden Becel. Fullt ös med andra ord.Therese med Emmas söta dotter Alva, som fyllde fem månader igår.Min faster hade lagat massor med mat. Den där potatissalladen hade jag faktiskt längtat efter en tid.Kristofer lekte med Alva.Det fina vädret gjorde det möjligt att sitta ute på balkongen.Till kaffet bjöds det på hembakad tårta.Alva med sin mamma Emma.


Jag har snittat typ fem timmars

0f013354730551d3943fea22493cdd2b.png

Jag har snittat typ fem timmars sömn per natt den här veckan. Det känns i huvudet. Jag behöver ytterligare några timmar för att kroppen ska må bra och energin ska flöda. Inte bra att slarva så.


På lördag är det Pop Dakar vid G

1c878fc8e368da81bc60816599f340fd.png

På lördag är det Pop Dakar vid Gula villan vid Universitetet. Jag hade tänkt skita i det, och när jag sedan blev bjuden på fest den kvällen behövde jag inte ens fundera över det beslutet, så jag har inte ens brytt mig om att ta reda på vilka artister som spelar. Efter att ha läst Metro i dag upptäckte jag tre stycken som jag verkligen vill se. Emmon, Montt Mardié och Parker Lewis. Men det blir inget med det den här gången. Heller. Men om du har möjlighet tycker jag att du borde pallra dig dit. Det är dessutom helt gratis. Bortsett från ölen, då.


När hopplösheten tränger sig påJag har nålat upp pojkvännens schema på väggen i mitt rum på jobbet. Även om det är bra att ha, så är det en ständig påminnelse om att han och jag går om varandra i våra dygnsrytmer. När han börjar tidigt måste han också lägga sig tidigt, när han börjar sent slutar han inte förrän när ska sova. Att försöka pussla ihop ett liv tillsammans känns ibland nästan hopplöst. Vi får några kvällar i veckan tillsammans, och i bästa fall helgerna. Det räcker inte. Och det gör mig irriterad.

Nytt mellanmålJag har börjat äta mandlar till mellanmål på jobbet. Jag blir ju alltid hungrig på förmiddagen, då jag alltid äter lunch sent, och då kan det vara bra att ha något att tugga på. Och mandlar är ju vansinnigt gott. Och nyttigare än mycket annat. Dessutom mättar det faktiskt rätt så bra, mycket mer än vad jag trodde att det skulle göra. Gott gott.

Liten och grönFörsäljningsavdelningen har resurser. Min kollega har gömt massa glass i frysen. Perfekt på eftermiddagen.

Jisses! Det är bara en halvtimme

-a1bb99827be8a0c59ac7945378f391f.png

Jisses! Det är bara en halvtimme kvar av den här arbetsdagen. Den har sprungit förbi vansinnigt snabbt, men det blir väl så när man har mycket att göra. Alldeles fantastiskt bra, tycker jag.


Det stora projektet för min del

0-5d3ba18d7f4f764d5b5bfc19cc29417c.png

Det stora projektet för min del just nu är nya prisskyltar. Faktiskt en ganska trevlig sysselsättning då man kan koppla bort hjärnan och inte tänka så mycket, samtidigt som man måste se upp så att man inte gör fel. Då blir det verkligen inte bra.


Oh glorious day! Jag somnade om

380ba49969c495ec3a283844c7fba232.png

Oh glorious day! Jag somnade om efter att klockan ringt, och gick upp en halvtimme för sent. Som tur var sov jag hos pojkvännen och skulle ändå köpa frukost på vägen till jobbet. Nästan framme vid jobbet började det regna, men jag slapp de värsta dropparna. Spillde kaffe på min kjol, men det syns inte så mycket. På detta är mitt hår extremt skitigt och det värsta- jag har upptäckt att mina pantalonger har ett hål i grenen som löper stor risk att bli större. Inte bra när kjolen inte är så lång. Trevliga, härliga torsdag!


Jag har extremt svårt att hålla

08df62b858c4bf307bb482b586d1e7a9.png

Jag har extremt svårt att hålla mig vaken. Att jag har sovit för lite resulterar i att det svider i huvudet och kroppen är orkeslös. Jag ska försöka hålla ut 20 minuter till innan jag går på lunch. Då blir eftermiddagen kort. Kortare.


Jag var mycket piggare i måndags

1637c8646b2be1752dfe0f08b371b735.png

Jag var mycket piggare i måndags och tisdags än vad jag är i dag. Jag förstår inte varför, med tanke på att jag var sjukare de två dagarna än vad jag är i dag. Hur går det ihop?


Jag hade tänkt åka till IKEA i d

0-47796c6165d1d6e8068bf5ea868ea6bd.png

Jag hade tänkt åka till IKEA i dag, dels för att shoppa och dels för att få pussa lite på Robert. Men han är tydligen sjuk i dag. Och då är det ju ingen idé att åka till IKEA. Även om jag älskar att gå runt där, så är ju 75% av nöjet numera att träffa honom där. Det blir hem och städa istället. Grattis. Men det är väl mitt straff efter att ha smittat honom med min förkylning.


Jag hade tänkt åka till IKEA i d

0-47796c6165d1d6e8068bf5ea868ea6bd.png

Jag hade tänkt åka till IKEA i dag, dels för att shoppa och dels för att få pussa lite på Robert. Men han är tydligen sjuk i dag. Och då är det ju ingen idé att åka till IKEA. Även om jag älskar att gå runt där, så är ju 75% av nöjet numera att träffa honom där. Det blir hem och städa istället. Grattis. Men det är väl mitt straff efter att ha smittat honom med min förkylning.


Hypokondriker- Helena slår till

0-11d6e8d7a74bc92ede40ded022669201.png

Hypokondriker- Helena slår till igen. Den här gången tror hon att hon har åkt på salmonella efter att ha råkat stoppa fingrarna i munnen efter att ha skurit kyckling och endast tvättat fingrarna i vatten utan tvål. Sedan igår kväll har hon haft ont i magen på ett konstigt sätt, och nu har även illamåendet slagit till. Övriga symtom för salmonella är feber och diarré, men det har hon än så länge klarat sig ifrån. Men det behöver ju inte betyda att det inte är salmonella hon har...


En stor latte på morgonen när ma

0-76d6416a09b5981fd9631317aed3c098.png

En stor latte på morgonen när man redan har ont i magen är kanske inte världens smartaste idé? Jag hoppas att detta inte är en fingervisning om var jag ligger på intelligensskalan, för i såna fall befarar jag att det är långt ner.


Nu har jag gjort dagens viktigas

0-7743f181bcc386d61e131c44df5b0164.png

Nu har jag gjort dagens viktigaste uppgift. Ringt Fortum och bett dem ändra faktureringen så att den hädanefter sker månadsvis. Hellre 300:- i månaden än nästan 1000:- i kvartalet.


IKEA?Jag funderar på om jag inte ska ta mig en sväng förbi IKEA i morgon. Inte för att hälsa på Robert på jobbet, utan för att faktiskt se om jag inte kan hitta lite roliga saker till hemmet. Behöver ju en tv- bänk och en bokhylla, och dessutom en tavellist att sätta på väggen ovanför soffan. Och icke att förglömma- en soppslev, som ju var slut när jag var där senast. Och om Robert följer schemat så jobbar han till kl 22 i morgon, vilket innebär att jag kanske kan träffa honom en snabbis i alla fall. Det vore ju trots allt en bonus.

Det är så himla kul att vara på

37898f41548642d9af1a45fa5cc642ca.png

Det är så himla kul att vara på jobbet när man är sjuk. Tur att jag sitter i ett eget rum så att jag slipper störa kollegorna med mitt snorande och hostande.


Så, nu har jag gjort tyskaläxan.

0-328c2d54a20034ea2627234303ce350a.png

Så, nu har jag gjort tyskaläxan... Att jag fortfarande gör den på jobbet samma dag som jag har lektion är illa.


Paus nummer tre (den viktigaste)Paus nummer tre i fixandet här hemma beror på Gossip Girl. Men så fort klockan slår 20:00 fortsätter fejandet i det Nilssonska hemmet. Då plockas dammsugaren fram.

Paus nummer tvåJag är inte så effektiv i mitt städande. Det går väldigt långsamt, och jag kommer garanterat inte att bli klar i dag. Å andra sidan så försöker jag att ta tag i stora projekt som jag har skjutit framför mig under väldigt, väldigt lång tid. Men nu är det dags för paus nummer två. Grey's Anatomy- pausen. Minst lika viktigt som How I met your mother- pausen.

Paus (en icke välbehövlig sådan)Jag har tagit en liten paus i städandet. En How I met your mother- paus, även kallat. I min värld är det helt ok att pausa en halvtimme när det är ett program på tv som jag vill se. Den smarta delen av min hjärna säger till mig att det är fel, för det blir bara svårare att ta sig upp ur soffan när den där halvtimmen har gått, och fortsätta städa. Men å andra sidan behöver jag ju inte lyssna på den delen av hjärnan, och här sitter jag nu i soffan.

SöndagsaktivitetDå jag har haft dålig självdisciplin under de tre dagarna som jag har varit ledig, får jag ägna hela den här dagen åt att städa. Inte det roligaste jag vet, men det måste ju göras. Och det är inte som att jag har något bättre för mig.

RobinsonDå jag är rejält förkyld bjuder kvällen på mys i soffan (om man nu kan kalla det för mys när jag snorar och hostar så att jag tror att jag ska gå sönder) framför Robinson. Dock är min favorit Angela utslagen, vilket är åt skogen. Hon om någon är en värdig vinnare. Nu tror jag att Nina kommer att ta hem spelet. Ett spel som hon har spelat bra, men som hon inte är värdig att vinna. Tyvärr.

Sluta dröm om det ljuva livet

Oh my God. En alldeles fantastisk cover på Håkan Hellströms Kom igen Lena.

Tack Montt Mardie!Tre flugor, en smällNu är kvällens planer bestämda. Det blir ett glas eller två eller fler på något trevligt ställe någonstans i stan. Sällskapet som bjuds är Kärleken och eventuellt en av hans vänner, min vän Alex och två av hans vänner och kanske en av vännernas jag- kallar- henne- flickvän. Flera flugor i en smäll. Jag får dricka alkohol, jag får umgås med Kärleken och jag får träffa Alex. Perfekt.

Lämna mig. Nu.Men hej och välkommen äckliga förkylning. Jag är inte helt glad över att du kommer och våldgästar mig på det här sättet, och jag hoppas att du inte stannar så länge. Jag tycker inte om dig och vill inte ha dig här. Hör du det?! Och må du brinna i helvetet om du, när du lämnat mig, går och knackar på min pojkväns dörr. Bara för att jag pussade på honom igår ska han inte behöva straffas. Lämna honom ifred. Försvinn ur våra liv. Nu.

Ditt hjärta i min hand

Sprang över det här klippet på Youtube. Storängsbotten 28 maj 2005. Jag var där. Vi var där. Och Jocke Berg, ensam på gitarr, spelade den här låten som betyder så mycket. Jag minns fortfarande vad jag kände då. Alla detaljer är lika klara som om det var en vecka sedan vi var där. Inte fyra år.

Det känns fortfarande i hjärtat varje gång jag hör den här låten. Även om jag inte kan låta bli att tänka på dig när den spelas, ser jag tillbaka på den tiden med ett leende. Men jag har tagit farväl av det jag kände då. Det är nu bara kära minnen av något som en gång var väldigt fint, och som nu har gått över i en annan fas.Poetic justice?

Det här klippet är fantastiskt roligt. Precis så som jag kan tänka mig att många vill göra, men aldrig gör.


Så där. Nu har jag ägnat en halv

0-15e52318c2db4d3052400304348c4ee1.png

Så där. Nu har jag ägnat en halvtimme åt att rota i varför vi felaktigt har fått fakturor skickade direkt till oss. Det har varit både telefonsamtal och grottande i gamla pärmar. Ett perfekt sätt att få tiden att gå lite snabbare.


Det här med att sova runt fem ti

50bd90e4be7c89eb91d549cf8b3759bc.png

Det här med att sova runt fem timmar varje natt håller inte. Det funkar några nätter utan att jag påverkas alltför mycket. Men nu. Nu har jag kommit till den gränsen att det svider i huvudet. Det är med andra ord läge att se till att få en hel natts lång och sammanhängande sömn, så att jag inte går sönder helt. Perfekt att det är lite långledigt nu till helgen.


Det finns en tjej här på kontore

0-4e9ba643a375395bdc3bb18658812045.png

Det finns en tjej här på kontoret i min egen ålder, som jag inte förstår mig på. Hon ser alltid sur ut. Det är inte så att hon bara inte ler, utan mungiporna pekar konstant mot golvet. Som att hon anstränger sig. Jag tror inte att hon gillar mig. Det är känslan jag får när hon är i närheten. Vi pratar inte med varandra, men hon pratar gärna med andra. Jag har dock aldrig sett henne skratta, eller ens le. Jag förstår inte hur man kan vara så som hon är. Det är nästan fascinerande.


Det gäller att ha tungan rätt i

0-1252b6cfc6e4e2c70998bdf2cc663bb0.png

Det gäller att ha tungan rätt i mun när man har många bollar i luften. Det är alldeles för lätt att tappa koncentrationen för en kort sekund, och det är allt som krävs för att man ska tappa bort sig. Jag hoppas att jag har klarat mig från strul den här gången. Att jag själv inte har upptäckt något fel är inte någon garanti...


Jag har för övrigt plockat fram

7d88fb4f31fa21bfbf058990bf67591c.png

Jag har för övrigt plockat fram min finaste sommarväska. Det var smygpremiär för den redan i helgen, vilket slutade i att jag lyckades hälla öl över den, men från och med nu kommer den att bli ett allt vanligare inslag i min vardag.


Helena den allsmäktigaOm jag fick bestämma (vilket jag inte får) skulle jag se till att det blev lite bättre väder. Det här regnet och den gråa himlen är något som jag börjar tröttna på nu. När vädret är fixat skulle jag fortsätta bestämma, och nästa beslut skulle vara att ge folk ledigt från jobbet och beordra dem att göra någonting kul. Själv skulle jag återfinnas i någon park med en kall öl i min hand.

Men nu får jag inte bestämma. Istället får jag gå till jobbet och sitta instängd i mitt lilla rum mellan klockan 8 till klockan 17. Men det kanske inte gör så mycket trots allt, med tanke på att det regnar och är tokgrått ute.

Träna, träna, tränaKvällen spenderade jag på Friskis, som jag numera brukar göra på måndagar. Ägnade en timme åt det vanliga danspasset, och efter det spenderade jag ytterligare en halvtimme i gymmet. Lika bra att passa på när man ändå är där. Måste komma in i rutinerna om inte annat.

Jag har inte tränat särskilt länge men jag förvånas ändå över att jag inte har tröttnat. Att jag till och med tycker att det är roligt att gymma. Jag börjar längta redan på morgonen när jag vet att jag ska träna senare under dagen. Och om det går för många dagar mellan gångerna får jag faktiskt, tro det eller ej, lite abstinens. Jag är mycket imponerad över mig själv.

Nu har tanten från Svensk-Tyska

1e0ae7292d0727e28f4d983377d9fa42.png

Nu har tanten från Svensk-Tyska Handelskammaren ringt. Och det gick väl sådär för min del... Att prata tyska i dag funkade inte alls som jag hade önskat. Men men. Hon frågade om mina möjligheter att plugga språket under sommaren, och jag sa att om jag får stipendiet så är det vad jag tänker göra. Och faktiskt, det var inget ljug. Det är min plan. Om två veckor får jag se om det gick vägen eller inte...


Mellanmålet i dag består av cash

7f8e988be0d09758c596b08591f5f26c.png

Mellanmålet i dag består av cashewnötter. Jag har fått för mig att just cashewnötter är rätt feta, men det struntar jag i. Det är de godaste nötterna.


SängdagsKlockan börjar bli alldeles för mycket för att fortfarande vara vaken. Jag borde sova för längesen, i synnerhet med tanke på att det känns som att mitt huvud ska sprängas. Det finns ingen anledning att inte lägga sig. Jag har lagat matlådor som räcker hela veckan och ännu längre, jag ska inte tvätta håret. Städa får jag bekymra mig om en annan gång, och det är ingenting på tv som jag vill se. Det enda jag ska göra är att packa träningsväskan. Men det går ju fort.

Jag måste bli bättre på att lägga mig i tid om kvällarna. Och på att göra tyskaläxan. Den har jag helt glömt bort (ignorerat) den här gången också.

Mat i stora lass

Dagens stora uppdrag var att storhandla. Jag skulle ljuga om jag inte sa att det är en av mina favoritsysslor när det kommer till att ta hand om hemmet och allt sånt. Och det har inte att göra med att jag får slösa pengar på något som är bra - mat. Jag tycker om att gå runt bland hyllorna i affären och fundera på vad jag behöver och vad jag inte behöver.

Tyvärr är det dyrt med mat. I dag slog jag rekord, och när jag lämnade affären var jag en tusing fattigare. Jag får väl försöka glädja mig med att både kyl och frys är fulla och att jag har mat så att det räcker i åtminstone 4-5 veckor framöver.


Eurovision Song Contest 2009 - Dagen efter

Eurovision Song Contest är över för den här gången, och jag kan inte vara missnöjd med resultatet. Jag tycker att Norge har varit överskattade och alldeles för upphaussade i media. Men jag ger mig, det är en bra låt. Men Alexander Rybak ser alldeles för fjantig ut med sitt minspel. Dock är han en mycket värdig vinnare. Även om jag trodde att Turkiet skulle ta hem det den här gången.

Jag och Marielle fick lika många poäng i vår interna tävling om det stora Schlagerslaget, vilket innebär att David är skyldig oss varsin vinare. Jag lyckades pricka in rätt många på topp tio, men jag missade placeringarna.

För övrigt undrar jag varför greken hade hoppat på modet med magtröjor som sveper över oss nu igen. Jag hade inte något behov av att se hans mage hela tiden för att tröjan guppade upp och ner, och jag hade heller inte haft något emot om han hade knäppt igen minst tre knappar i halsen. Nej, han såg lite löjlig ut, men låten svängde.

Och vad hände med Finland? Uppskattar inte Europa gammal hederlig eurotechno? Illa.

Vad gäller Malena tycker är jag inte helt förvånad. Det är ett bidrag att tycka om eller inte tycka om. Och även om jag tycker att hon förtjänade en plats i toppen, så kan jag inte tycka att det är ett dåligt resultat att hon hamnade på plats 21. Det var alldeles för många bra bidrag i år. Jag hade själv svårt för att bstämma mig för vilka som var mina favoriter. Tråkigt att det inte gick bättre, men jag kan inte vara sur över resultatet då det var så många bra bidrag som fick bättre placeringar, och faktiskt förtjänade det.

Jag fick två nya favoriter igår. Portugal och Ryssland.

Eurovision Song Contest 2009I kväll går finalen av Eurovision Song Contest av stapeln, och den vill jag så klart inte missa. I år ser jag den hemma hos Marielle och David, och nu är tiden inne att få revansch på de förlorade vinarna från den svenska finalen. Vi tävlar ju, där man ska gissa vad man tror att det blir och vad man tycker att det blir, och sedan jämföra detta med det verkliga resultatet. Den som kommer närmast i respektive "gren" vinner en vinare från varje person som deltar. Marielle kammade hem båda flaskorna i Melodifestivalfinalen, och om hon vinner även i dag lär hon bli än mer odräglig. Det får inte ske. Jag hoppas att min magkänsla inte sviker mig.

Plötsligt händer detDet är inte ofta jag har turen med mig, men det ändrades för en gångs skull alldeles nyss. Jag är hungrig som bara den efter bara ha sörplat i mig en smoothie i morse. Dessvärre har jag i stort sett ingenting hemma i matväg. Ingenting som jag kan göra något av i alla fall. Jag fasade för att jag skulle behöva äta nudlar, men så tittade jag i frysen och vad hittade jag där om inte lite köttfärssås. Alldeles perfekt. Nu behöver jag inte oroa mig för vad jag ska äta till middag. Ibland så är livet tillmötesgående.

Du behöver aldrig mer vara räddVi träffades liksom på chans
På nåt sätt ramlade vi in i varann
Och tänk att något jag alltid trott
skulle vara så svårt var så lätt

Mat och ölGårdagskvällen spenderade jag i sällskap med två fräsiga donnor. Vi käkade på sunkstället Hirschenkeller, men lagom till att artonåringarna började invadera stället drog vi därifrån. Marielle var den som vek sig först, och åkte hem när vi kom till Hötorget. Jag och Helene fortsatte till Kelly's.

På Kelly's drack vi billig öl och skvallrade om de vanliga problemen och om nya. När klockan blev 1 bestämde vi oss för att åka hem, men när vi stod med jackorna på vid garderoben hörde jag någon säga mitt namn bakom mig. Då var det pojkvännens kompisar Martin och Rickard. Med nytt sällskap bestämde vi oss för att stanna ytterligare en timme och sänka ännu en öl.

Jag som sa att jag inte skulle bli så sen, var hemma klockan 3. Så kan det gå.


Nu är läckra svettoberta på väg

0-221c1b025384dcce223dc5913fbdb8ab.png

Nu är läckra svettoberta på väg hem från stallet. Hon väntar på bussen som aldrig kommer, och tycker synd om sina blivande medresenärer som kommer behöva stå ut med hennes stank.


Jag blir lite full i skratt när

09db0e0464674d80ca8d9492f1d5d612.png

Jag blir lite full i skratt när folk inte svarar i telefon och jag två sekunder tidigare fått information från en säker källa att personen i fråga faktiskt sitter på sin plats. Att jag ringer för att tjata är ingen anledning att inte svara. Illa, illa.


PrioriteringarDet finns en del saker som jag borde ha gjort i dag, men som jag helt enkelt har glömt bort eller medvetet struntat i. Inte bra någonstans, och det kommer förmodligen att straffa sig redan i morgon.

Jag har inte fyllt i Medarbetarenkäten från jobbet.
Jag har inte diskat.
Jag har inte städat (eller åtminstone plockat undan saker som ligger framme).
Jag har inte förberett mig inför tyskaintervjun som förmodligen kommer i morgon.
Jag har inte gjort tyskaläxan (men den är å andra sidan till på måndag).
Jag har inte hämtat ut mina fotografier som har kommit till videobutiken i centrum.

Jag har däremot lagt en vinare på kylning inför lördagens Eurovisionkalas.

TräningsplanerJag har bokat upp mig för träning måndag och tisdag nästa vecka. Samma pass som vanligt. Dock ställer Kristi Himmelfärd till det på torsdagen, då mitt vanliga pass utgår. Tur att man är ledig och kan vara lite flexibel. Jag har bokat in mig på ett baspass kl 11. Förhoppningsvis orkar jag även med en runda i gymmet efteråt. Här får man inte ligga på latsidan om man vill slippa gömma sig i vassen i sommar.

I'm in love with a fairytale?Så var det Eurovision igen. Semifinal nummer två. Inte lika intressant då Sverige tävlade i förrgår, men för den skull får man ju inte missa det. Jag känner mig rätt säker på att Norges bidrag går vidare till finalen på lördag. Alexander Rybak är en av de stora förhandsfavoriterna, men om jag ska vara helt ärlig förstår jag faktiskt inte fascinationen över denna pojkspoling. Han är grym på fiolen, och han har viss charm även om jag tycker att den är överdriven. Låten sticker ut, men jag är inte jätteimponerad. Jag förstår inte att den fått den uppmärksamhet som den faktiskt har fått.

I'm not in love with a fairytale.

Jag har lite lätt panik. Jag har

6de3bfebe1c5efe37460b29a41aa50f7.png

Jag har lite lätt panik. Jag har ju sökt ett stipendie för att plugga affärstyska två veckor i Tyskland i höst, och nu har en kvinna sökt mig för en intervju. Tack och lov var jag inte på mitt rum när hon ringde, så jag missade samtalet. Men hon lär ringa igen i morgon. Därför sitter jag nu med ordboken och slår upp ord som kan vara bra att kunna. För jag antar att intervjun kommer vara på tyska. Usch, jag mår lite lätt illa. Det kommer inte gå bra. Jag är nog rätt så körd.


Det är så himla trevligt med omb

781ec73e2bbfdbd7d1d0ba808a71ed9a.png

Det är så himla trevligt med ombyggnationer, tycker jag. I synnerhet när det borras på våningen ovanför, men det låter som att de står precis bakom ryggen på dig, och du försöker prata i telefon men hör inte ett skit och personen på andra sidan luren hör inte dig. Åh, kan det inte vara så här varje dag?


Visdomständer är helvetets ont o

5e1ef6b9e0b92c7e15ef1532fa4bf41a.png

Visdomständer är helvetets ont och de borde utrotas. Jag har redan dragit två (vilket sved i plånboken) och de andra två har varit på uppgång ett tag. Nu har den ena dock lagt i en högre växel, och börjar göra lite ont. För några år sedan sa min tandläkare att mina käkar är för små och inga visdomständer får plats. Det är väl därför det gör ont och skaver mot kinden nu. Helvete, det kommer bli dyrt det här.


Jag är på skitbra humör i dag. D

0-6cefe1b91df522f6fd6075574de11555.png

Jag är på skitbra humör i dag. Det beror förmodligen på någon eller alla av följande saker: 1: Jag hade en väldigt trevlig kväll med pojkvännen igår,även om jag råkade göra illa honom där det gör som ondast (vilket var andra gången,men å andra sidan har han kallat mig Johanna 2 1/2 gång, så då kanske vi är kvitt?). 2: Jag har en trevlig helg framför mig. 3: Jag har druckit en latte och är varken trött eller seg,bara full av energi. 4: Jag ska träna i dag, och sen hem och titta på Eurovision.


Here we go again...

3800e40e4a5411ef3991ea2c1a396eba.png

Here we go again...


Jag råkade...Jag råkade åka in till stan i dag efter jobbet. Tanken var att jag skulle till Lidl vid Medborgarplatsen, men istället råkade jag först gå in på Ginatricot, och när jag kom därifrån hade jag råkat handla två svarta klänningar. Om det är någonting jag inte behöver i min garderob, så är det fler svarta klänningar. Men jag försvarar mig i vanlig ordning med att jag inte har några som ser ut som de jag köpte i dag.

Snart bara två timmar kvar av ar

3bd9df695f19ee9c6a5bfd76a243d0e8.png

Snart bara två timmar kvar av arbetsdagen. Ibland rusar den på snabbare än andra dagar. Så vill jag ha det i dag, så jag kan åka hem och städa.


Av någon anledning hade jag inge

32637ea339d70d94d2dfc0412526e79f.png

Av någon anledning hade jag ingen aptit i morse, och fick därför bara i mig en av mina två frukostmackor. Resultatet av detta är att min mage just nu skriker efter mat. Inte helt optimalt.


Can you keep a secret? I'm in love with you.Snart smäller det. Semifinal nummer ett i Eurovision Song Contest. Jag håller min ena tumme så hårt jag kan för Malena, men förhoppningsvis behövs inte det. Jag tror att La Voix är en sådan låt som kan klara sig långt på egen hand. Men å andra sidan har vi ju lärt oss att man inte kan tro någonting om någon låt överhuvudtaget i Eurovision. Det blir alltid tvärtom vad man tror. Att ta sig vidare till finalen borde dock inte vara något problem (peppar peppar).


Ändrad planDet blev ingen träning för mig i dag. Kändes inte som att det var en bra idé med tanke på att jag plågades av riktigt jävliga menssmärtor. Istället har jag ägnat eftermiddagen åt att hänga i soffan framför datorn, med Vänner på tv:n i bakgrunden. Inte heller helt fel, kan jag väl erkänna. Dock hade jag väl kunnat önska att jag hade haft tillräckligt mycket disciplin för att åtminstona städa lite här hemma. Men man kan väl inte vara begåvad med allt.

Jag börjar undra om jag inte är

52e3531d9f39e22ad203804a4fe9f9d4.png

Jag börjar undra om jag inte är döende på riktigt. Så ont gör det.


Tre timmar kvar tills arbetsdage

0-43a7560872f1cd6057ac0155db614361.png

Tre timmar kvar tills arbetsdagen är över. Det känns som att klockan aldrig kommer bli 17. Jag fryser, har ont och är trött. Och på detta lite uttråkad. Inte alls på humör. Men i dag får vara en sån dag. Jag har giltigt skäl.


Jag har nya pantalonger på mig i

0-63cca98ced9c7b475c1d1807cf2aaa77.png

Jag har nya pantalonger på mig i dag, men jag är inte nöjd. De åker ner, och inte lite heller. De sitter på halva arslet, och drar jag inte i dem åker de förmodligen av helt. Jag har dubbelkollat, och det är min storlek. Och jag har med största sannolikhet inte gått ner i vikt, och även om jag hade det, skulle det inte vara så många kilon att kläderna börjar åka av. Tur att jag har en klänning som går ner till knäna.


SunkJag orkade inte tvätta håret igår. Det var ett mycket dåligt beslut. För det är skitigt så in i helvete, så jävligt att jag skäms. Det blir till att dra på sig hucklet i dag. Kul.

MåndagDet har varit en konstig dag. Jag hade ingen ork alls på förmiddagen. Ingen ork och ingen lust, jag ville bara göra något roligare än att vara på jobbet. På eftermiddagen rullade det dock igång, och allt blev väldigt stressigt. Tyskan drog ut på tiden och jag fick stressa som ett as för att hinna till Friskis innan min biljett till danspasset släpptes till någon annan och lämnade mig med en prick i registret. Hann dock med fem minuters marginal, men jag var lite ofokuserad under passet. Skönt att sitta i soffan nu och bara försöka varva ner. Men jag känner mig inte taggad att gå till jobbet i morgon heller.

Det där med att äta något var tr

0-5c7fc11e24bf8600d5729a5fb0c679.png

Det där med att äta något var tredje timme för att hålla förbränningen igång är jag dålig på. Men nu har jag i alla fall ätit ett litet mellanmål, som bestod av en avokado. Nyttigt så det förslår, och förhoppningsvis håller den mig mätt i åtminstone två timmar till. Men det är väl mindre troligt.


Tyska i dag är inte roligt alls.

-49fb4e2f0a7cea89eff9720108be173.png

Tyska i dag är inte roligt alls. Det kanske beror på att vi ska göra en jobbig övning. Helst vill jag bara slippa. Får man göra något annat istället?


Fynd på StrandJag träffade min kusin Kristofer en snabbis i dag. Platsen var Hornstull Strand (gamla Street, som jag för övrigt tycker är ett mycket finare namn) och anledningen var loppisen som hölls där. Det fanns mycket fint att titta på, men även mycket som jag aldrig skulle lägga pengar på. Jag kom dock därifrån med en fin såssnipa (som jag egentligen tror att man ska ha mjölk eller grädde i när man fikar, men jag tänker ha sås i den) för tjugo spänn och en Niccokick- ep för endast en krona. Det måste jag vara nöjd med. Kristofer köpte ingenting. Hans pengar gick till naturgodis och ett äpple på Ica istället. Men så kan man också prioritera.

Eftermiddagen spenderades hemma

0-1a9bec8b81099d32608bb4ab76ec8f66.png

Eftermiddagen spenderades hemma hos päronen, då pappa fyller år i morgon. Men nu är jag äntligen på väg hem. Det slumpade sig så att bussen kom precis när jag gick förbi busshållplatsen, så jag tar den till Fruängen istället för tåget. Kändes som det trevligare alternativet, även om jag i vanliga fall favoriserar tunnelbanan.


Ovälkommet regnDet jag inte önskade mig lagom till helgen var regn. Vi ska grilla i en park i morgon och fira att Robert har fyllt år. Med tanke på att det har regnat på rätt friskt under veckan som gått, så hade det varit trevligt med lite sol och värme, så att markena torkade upp. Senast i morse såg jag på väderleksrapporten att det skulle bli upp till 20 grader och sol både fredag och lördag.

Det regnar ute. Förhoppningsvis slutar det snart (vilket dock inte är så troligt), men det är nog bara att se fram emot att bli blöt i arslet av att sitta på gräset i morgon. Härligt, härligt. Som att kissa på sig fast bättre.

I Tyskland pratar man tyska, och på mitt jobb likaså

Jag arbetar på ett tyskt företag. Då kan det kanske vara bra att kunna det tyska språket. Inte för att jag i dagsläget behöver använda mig av det i mina dagliga arbetsuppgifter, men tanken är ju att jag ska kunna assistera alla killarna på försäljningsavdelningen och de flesta av dem behöver någon gång under arbetsdagen använda sig av sina tyskakunskaper.

Jag är inte helt grön. Pluggade tyska i skolan i sisådär 6-7 år, men det är å andra sidan en evighet sedan jag gick ut gymnasiet (försöker att inte tänka på det alltför ofta, för då känner jag mig väldigt gammal) och det mesta av mina kunskaper har trillat bort. Har ju hoppat på en tyskakurs via jobbet, varje måndag fram til lden 15 juni. Det är verkligen jättenyttigt. Och kul. Men det vi går igenom där är mest det vardagliga språket, som jag kanske inte har så mycket nytta av i mitt jobb.

Min chef frågade mig om det var intressant för mig att söka ett stipendium, där man får åka två veckor till Tyskland och plugga affärstyska. Hell yeah! Det var lite knixigt att fylla i ansökningsblanketten, då man skulle göra det på tyska utan hjälp från någon annan. Men den är i alla fall inskickad, så får vi se om jag får åka till Tyskland i höst. En del av mig tycker att det är världens bästa idé. En annan del av mig, som lätt tar överhanden, är lite rädd och tycker att det känns läskigt.

Dessvärre är nybörjarkursen (där man ska kunna föra lättare konversationer) förlagd till mina sista två semesterveckor, och därmed kunde jag inte söka till den. Jag ska åka utomlands med Marielle en av veckorna, och jag kan ju inte vara i Tyskland samtidigt. Så kursen jag hoppas på är för såna som är riktigt duktiga på språket. Det känns skrämmande. Om jag får det här stipendiet lär jag ju få ägna hela sommaren åt att plugga tyska på kvällarna, så att jag inte är helt värdelös när jag kommer till Tyskland i höst.

Hälften för, hälften emot. Pirrigt så in i helskotta.


Kvällen

Jag spenderar fredagkvällen i soffan. Ensam. Precis så som jag vill ha det i dag. Är inte på humör för att ha massa människor runt omkring mig. Nu kl 20 är det hockey som gäller. En och en halv timme senare byter jag kanal och tittar på Mr & Mrs Smith. Senast jag såg den var när den gick på bio, och om jag minns rätt var den helt ok. Med andra ord värd att se igen, nu fyra år senare.


En kille på jobbet har fyllt 40,

0e41acf1f9a991a30fd563b6cefb15e0.png

En kille på jobbet har fyllt 40, och bjussar alla på glass i strut. Sån där våffelstrut, med tre sorters glass att välja på, två sorters strössel, chokladsås och mörk chokladtryffel. Jag hade ju redan tryckt i mig en glass i dag, men kunde inte låta bli att ta ytterligare en. Jag lät dock bli strösslet och chokladsåsen. Plus att jag lät bli tårtan som serverades i morse. Det blev dock en torr kaka på mötet efter lunch. Det verkar som att vi inte gör annat än fikar på det här stället...


Jippie! Nu har jag fått även skr

157e1d09488d3d7b15e73954961f94ba.png

Jippie! Nu har jag fått även skriftligt på att mina efterfrågade semesterveckor är godkända. Härligt!


Jag tycker om när inköpsavdelnin

261d09b8c01c3e7a3358ea3cff845e10.png

Jag tycker om när inköpsavdelningen delar med sig av saker de köper in och testar. Den här gången innebar det en Magnum Mini till mig. Perfekt.


I dag är ingen rolig dag alls. A

0-7f9d5c078de0a628f1f26bf37c5d80e2.png

I dag är ingen rolig dag alls. Allting är värdelöst och jag vill bara gråta. Jag vill bli omfamnad och få höra att allt kommer bli bra. Men det kan jag glömma. Jag är ensam med mina tårar. I dag får jag klara mig själv.


Because the night

Den fantastiska Patti Smith.


Dubbel träning

Damn, I'm good. Släpade mig iväg till Friskis i dag också. Det är tredje dagen den här veckan som jag tränat. Ett mycket bra resultat, med tanke på att jag har två gånger i veckan som mål. Men jag ska försöka att införa nya regler för mig själv och sikta på tre dagar. Det är inte någon stor uppoffring med tanke på att måndagen ändå är "förstörd" på grund av min tyskakurs. Då kan jag lika gärna träna efteråt.

I dag har jag för övrigt gett mig på gymmet för första gången på riktigt. I ungefär en halvtimme kämpade jag med maskinerna så att det värkte i kroppen. Armarna fick jobba hårdast. Jobbigt så det förslår, men det kändes vansinnigt skönt efteråt. Och med tanke på att jag innan gympasset hade gympat i en timme, tyckerj ag att jag har all rätt i världen att vara stolt över mig själv. Soffpotatisen Helena har gått och gömt sig. Nu är det Träningsbruttan Helena som gäller.


Jag önskar så att min farmor ska

6beb739e43cd7a7d7200e346cd1e3263.png

Jag önskar så att min farmor ska ta sig ur den hemska depression som hon befinner sig i. Det gör ont att se henne må så dåligt, och inte kunna hjälpa. Jag hoppas att hon känner att vi alla älskar henne. Oavsett.


Jag förstår ingenting. Igår blev

-d14ed9477d24f1e9b885beaed88ddac.png

Jag förstår ingenting. Igår blev jag inte hungrig förrän klockan var 13:30. I dag är jag hungrig nu, och klockan är inte ens 10. Helmysko.


Ingen Colfax för mig

Det blir inte någon katt för min del i helgen.Colfax skulle ha kommit i morgon, men den lilla resan som hennes husse skulle åka på blev inställd. Och då blir det heller ingen katt för mig. Det finns självklart både för- och nackdelar med detta.

Fördelar:

Jag kan gymma i morgon efter gympapasset, behöver alltså inte skynda mig hem.
Jag behöver inte städa just i dag, utan kan skjuta på det. Dock inte att rekommendera.
Jag behöver inte sova hemma i helgen. Tänker främst på lördagen, då det är grillning i närheten av Robert. Jag kan med andra ord sova hos honom då, vilket känns mest behändigt när man ändå är i närheten.

Nackdelar:

Jag kommer inte att ha någon att äta spenatsoppa med.
Jag kommer inte ha världens underbaraste lilla pälsboll att gosa med.
Jag kommer att sakna henne.Min natt kantades av konstiga oc

62c51fc026b6138ae586b5ac270d0475.png

Min natt kantades av konstiga och delvis hemska drömmar. Så läget just nu är inget att hurra för. Trött, sunkig, ingen gnista. Hur ska jag ta mig ur det eländet?


Ett tack

Jag var så jävla arg igår när jag kom hem. Varken tv, telefon eller internet fungerade. Anledningen stavas ComHem. Det var något stort fel hos dem, och hundratusentals kunder i Sverige drabbades på samma sätt som jag. Arg som ett bi var jag, i synnerhet när det itne gick att ringa till ComHem heller, samtalet kopplades inte ens fram. Men så blir det väl när många arga människor försöker ringa samtidigt.

Istället för Ugly Betty och Desperate Housewives fick jag titta på Kvarteret Skatan, som jag har på dvd. Sedan somnade jag i soffan, drömde om att jag var med i Robinson och en deltagare sågade av sitt ben för att vinna en Robinsontävling, vaknade och gick och la mig i sängen där jag inte kunde somna för att jag bara hade obehagliga bilder på näthinnan.

Tack ComHem för att min kväll blev förstörd.


Äntligen börjar det närma sig he

0-200f1c5ec630fe6aba73a208f64ea97e.png

Äntligen börjar det närma sig hemgång. I dag har inte varit någon rolig dag på jobbet, och tiden har släpat sig fram. Jag längtar redan efter helg. Det är illa. Livet har varit roligare.


Nu när jag är på depphumör är ja

69e5c881ecf6b1fbadb329f60675d281.png

Nu när jag är på depphumör är jag i alla fall glad över att jag har en ny chockrosa sport-bh. Den livar upp lite mitt i allt grått. Även om man inte kan färgchocka sig till glädje så är det ju alltid något.


Så här känner jag mig just nu. S

0-7e29a91eb336b1675f3fd510f99e0152.png

Så här känner jag mig just nu. Suddig och ofokuserad. Ingenting är roligt och helst vill jag bara ligga hemma och trycka i mig kärleksmums tills jag sommar. Dessvärre är det inget valbart alternativ.


Härligt att svettas!Så jäkla skönt det var att träna igen. På grund av massa dåliga bortförklaringar (och några bra) har jag ju inte varit iväg sedan i tisdags. Det var riktigt skönt att få svettas järnet, och jag välkomnar faktiskt till och med den röda färgen som mitt ansikte får när jag anstränger mig. Det betyder att jag har slitit häcken av mig. Precis så som det ska vara.

Nästa träningspass är i morgon, men då byter jag ut ungdomarna mot pensionärerna, dansen mot styrka och Britney mot Anita Lindblom. Men det är lika kul det med!

Ibland kan man ju bli galen för

7f3ed5033ff6eb464048c7f90265376a.png

Ibland kan man ju bli galen för mindre. En del strul på jobbet gör att jag helst skulle skippa tyskan och istället åka direkt till Friskis och svettas lite. Det är en jobbig insikt att veta att jag inte kommer att komma hem förrän efter kl 21 i kväll.


Lite långledigt och matrutinerna

0-4a71383e246aa8d424ff33e4250e9225.png

Lite långledigt och matrutinerna är helt sabbade. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag höll på att svälta ihjäl. Men dö kommer jag nog inte att göra. Däremot kanske spy av hunger, alternativt svimma. Jäkla tur att jag har med mig ett äpple i dag. Egentligen två stycken, plus ett kokt ägg, men det behöver jag till eftermiddagen.


Lite långledigt och matrutinerna

0-4a71383e246aa8d424ff33e4250e9225.png

Lite långledigt och matrutinerna är helt sabbade. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag höll på att svälta ihjäl. Men dö kommer jag nog inte att göra. Däremot kanske spy av hunger, alternativt svimma. Jäkla tur att jag har med mig ett äpple i dag. Egentligen två stycken, plus ett kokt ägg, men det behöver jag till eftermiddagen.


Det finns säkert de som är genui

0-50895444e118c198b590be506c1856ab.png

Det finns säkert de som är genuint glada över att regnet är har. Jag är inte en av dem. Men så länge det inte öser ner ska jag försöka att inte klaga alltför mycket. Trots att jag tror att mina skor läcker.


Som vilken Svensson som helst

Jag vill bara poängtera att jag faktiskt är fullkomligt normal.


LeopardJag måste säga att jag är vansinnigt förtjust i min nya leopardfläckiga blus, som jag hade på mig när jag och Alex var på Debaser Medis i lördags. Jag har aldrig varit särskilt mycket för djurmönstrat, men numera kan jag ju kamouflera mig både som vit tiger och leopard, och jag har en känsla av att jag kommer utnyttja de färdigheterna rätt mycket den närmsta tiden.

Skansros

I kväll spelar Skansros på Debaser Medis, och jag tänker se till att vara där. Som vanligt är det gratis inträde innan kl 22, och det är det jag satsar på.Klicka på bilden för att lyssna på hur de låter.

Hemma hos Helene

Helene bjussade på kycklingfajitas igår, vilket var mycket gott. Det blev en hel del skvallrande, och jag kom inte därifrån förrän kl var 2 på natten. Då med en betydligt större alkoholhalt i blodet än när jag kom till Gubbängen.

Tack Helene för en vansinnigt lyckad kväll med god mat, trevligt sällskap och massa gamla minnen!


Efter en mycket trevlig kväll he

0-6abf47d50e1039f5a0744820b3f8a1c5.png

Efter en mycket trevlig kväll hemma hos Helene har jag nu promenerat till rätt t-bana för att ta mig hem till Robert. Det verkar dock vara något strul, för väntminuterna ändras hela tiden. Tredje dagen i rad det strular med tågen... Jag börjar bli lite irriterad, speciellt som man inte får någon information. Helvetes jävla skit.


Jag och Systemetpåsen är på väg

0-4f3ba89f607fb8d8a12da3ffc4cc9ffa.png

Jag och Systemetpåsen är på väg hem till Helene på middag. Hon bor numera i mina gamla hoods, och när jag promenerar hem till Kärleken i natt (som bor rätt så nära) kan jag göra ett stopp hemma hos mina päron och trycka i mig en nattmacka om jag vill. Yes, det verkar vara Gröna Linjen som gäller.


Dåliga HelenaEn sak som jag är riktigt, riktigt bra på är att inte göra de saker som jag borde och har bestämt mig för att göra. Jag har tvättstugan fram till kl 15 i dag, och den sköter jag. Den går inte riktigt att ignorera. Men när det kommer till att städa i lägenheten är det en annan femma. Det ser för jävligt ut hemma hos mig just nu, och jag har inte haft ork nog att göra något åt saken.

Min plan var att få det städat och snyggt under tiden som jag tvättar. Det har jag inte riktigt lyckats med. Och jag har bara några timmar på mig innan jag måste åka hemifrån (ska hem till Helene på middag) och på den tiden måste jag hinna äta lunch, tvätta håret och göra mig i ordning. Det ser rätt mörkt ut på städfronten. Men kan jag bara röja undan det värsta, så kan jag dammsuga och torka golv och allt sådant i morgon. Om jag skärper till mig.

The Queen's Corner

Oh my. Joel Alme får mig att tappa andan med den här versionen av The Queen's Corner.


Hassle tolkar Krunegård

Erik Hassle gör en version av förra årets kanske absolut bästa låt.

Jag är en vampyr.Adiam Dymott

Jag hörde Adiam Dymotts "Miss you" för längesedan. Men jag har konstigt nog inte fastnat för den förrän nu. Vad är det för fel på mig? Det är ju riktigt riv i den! Och bara för att jag har upptäckt det fina med låten, tänker jag dela med mig till er som ännu inte har upptäckt den. Lyssna, och tyck helst om.


I kväll är vi rebeller

Jag fick upp ögonen för en ny kille med gitarr igår. Kristoffer Hedberg. Passade på att köpa hans senaste skiva, men har inte hunnit lyssna på den än. Men det jag såg igår lovar väldigt gott. Det här är en kille som du verkligen borde spana in.


Lasse Lindh

Lasse Lindh på Nalen igår. Mitt nya konsertsällskap Alex var med. Mitt gamla konsertsällskap E var där. Pratade lite med honom, men det var mest smärtsamt. Det var så tydligt att han verkligen inte mår bra. Och det gör så ont att veta det.

Konserten var i vilket fall som helst bra. Det kändes väldigt intimt. Dessvärre mådde inte Lasse så bra mot slutet, och höll på att svimma. Trots det fortsatte han att spela, men han tappade texterna. Lite mer dramatiskt än vad det brukar vara.
RSS 2.0