Förberedelser

Har ägnat den senaste timmen åt att göra mig iordning för kvällens party. Bestämde mig ganska snart för den korta svarta kjolen, men vad ha till? Jag har inga bra partytoppar. Fick bli den svarta halternecken med paljetter. Svarta pantalonger. Rosa kuvertväska, men vilka skor? Klurade ett tag på de röda stövlarna, men inte om jag har den rosa väskan...
Ägnade ett tag åt att sätta upp håret, för att sedan riva ur alla hundratjugoåttatusen hårnålar igen, då jag insåg att det aldrig skulle hålla. Bara att börja om. Och det blev väl bra. Inte så värst rockigt, som sig bör för en rockklubb, men men. De stora örhängena och de röda läpparna hjälper kanske lite. Men jag skulle ha haft det där jäkla nitbältet som jag har tjatat om. Varför har jag inte köpt det än?

Vad kan Fronda åstadkomma?

Sebastian Fronda är en av deltagarna i morgondagens Melodifestivaldelfinal. Han hade en liten hit med låten "Rullar fram" för några år sedan, och jag måste tyvärr erkänna att jag ser någon form av charm i den. Kanske är det det sköna gunget jag har fallit för.
Tror dock inte att Fronda har något att säga till om imorgon. Å andra sidan slog ju Frida till förra veckan med en skitlåt. So you´ll never know.


Mina nya skor

Kastade en blick in genom skyltfönstret på Din Sko igår kväll, och upptäckte några skönheter som jag bara var tvungen att springa och prova på lunchen idag. Och köpa. Dessa kostade 199 kr/ styck. Perfekta att ha i sommar.

 


Tog ett varv på Skopunkten också, och detta är vad jag fyndade där. 249kr.Blir lite mycket skor, kanske. Men sommarskor är nödvändiga, jag har mest stövlar. Och skor som jag inte kan använda för att de ger mig skavsår... De här tre paren tror jag på. De är sköna allihopa. Även om jag bara har provat dem snabbt...

Mitt förhållande till färgen orange

När jag var yngre avskydde jag färgen orange. Det var det fulaste jag kunde tänka mig, och jag hade hellre tagit spöstraff mitt på Sergels Torg än haft på mig något som var orange. Det är än idag inte någon favoritfärg, men jag har betydligt lättare för den nu. Mina ögon blöder inte längre av bara tanken på den.
Och jag kan faktiskt gå så långt att jag öppet erkänna att jag tycker att Victoria Beckhams klänning nedan är rätt så fräsig. Modigt att hon vågar. Jag kommer dock aldrig hamna där. I mitt fall kanske det blir någon schysst orange accessoar i framtiden, men that´s it.

Victoria Beckham, Donna Karan, Versace, spring trends, celebrity trends, celebrity fashion, star style
Foto: Nikolay Ignatovich/ Landov

Sång sprungen ur oförklarlig glädje

Jag har gått runt och nynnat för mig själv hela förmiddagen. Sådär som man kan göra när man är väldigt glad. Men jag förstår inte varför jag gör det, och jag förstår inte varför jag gör det nu. Jag har inget att vara glad över på det sättet. Att jag reser på tisdag kan jag inte riktigt glädja mig åt, då det skrämmer mig nästan lika mycket som jag ser fram emot det. Jobbet ger mig äckelkänslor just nu, har alldeles för mycket att göra. Men det är inget jag kan påverka särskilt mycket. Kärleken. Kärleken kan jag inte vsara på alls hur det går. För jag vet inte vad jag känner, eller vad HAN känner. Så även om vi har trevligt ihop är det inget att glädjas över på det sättet.

Det är trevligt att gå runt i ett litet rus. Världen ter sig så mycket ljusare och finare. Men det skulle ju å andra sidan vara trevligt att få veta varför jag har lycko och glädjekänslor i kroppen. Kanske är det något så simpelt som vanliga vårkänslor?

Friar Helena idag?

Skottdagen idag. Bytt från den 24 februari till den 29 februari. Idag är det min tur att fria. Som kvinna är detta den enda dagen man får göra det, om man ska vara traditionsbunden. Vilket jag i och för sig aldrig är. Men om jag skulle vara, skulle jag förmodligen fånga dagen och göra slag i saken. Om jag hade någon, vill säga. Det har jag ju som bekant inte.
Nästa chans kommer först om fyra år. Det är en evighet till dess. Men å andra sidan kanske jag har lyckats hitta någon då. Och det måste väl ändå vara steg ett i förberedelserna för ett frieri.

Måste checka in tygskorna

Gick förbi Din Sko ikväll, och jag såg några schyssta tygskor i skyltfönstret. De såg sköna ut. Förmodligen är det ett helt ok pris på dem också. Får springa förbi imorgon på lunchen och spana. Skulle behöva ett par sådana.

Betalda räkningar

Har precis betalat den här månadens räkningar, mitt i natten. Kom på att det nog kan vara bra att få det gjort... Men jag saknar en telefonräkning - har inte sett till någon sådan denna månad. Den brukar ju alltid komma samtidigt som elräkningen. Men det kanske har blivit nåt strul. I såna fall kommer det förhoppningsvis en påminnelse.
Räkningarna är nu betalda i alla fall, och det är det som är det viktiga.

Jeansmaffian

När katten är borta dansar råttorna på bordet. Det uttrycket kan även appliceras på de anställda på mitt jobb. Den här veckan är vd:n, personalchefen och min chef på semester. Idag har jag jeans på mig. Så har även Jessica och Susanne, som jag jobbar med. Alla har vi kastat ut den där halvfjantiga dresscoden om att man inte får ha jeans genom fönstret. Detta då vi kan vara säkra på att ingen kommer att klaga (vilket personalchefen gärna gör - men har hon på sig vita jeans en dag är det helt ok "Jag hade inget annat rent").
Jeans idag, jeans imorgon. Och jag skäms inte det minsta.

Heja Björn!

Lite bra humor såhär på kvällskvisten.


Hängde vid Odenplan

Kvällen med E började med en promenad från mitt jobb till Odenplan. Där blev det middag på Primo (som har den godaste pastan jag ätit i Stockholm). Sedan gick vi över gatan till Tranan, där E drack en öl och jag en cola. Fortfarande nykter. Men idag togs den sista tabletten, så imorgon är jag fit for fight igen.

Alldeles för längesedan jag träffade E. Men det har väl sina förklaringar. Mycket trevlig kväll med mycket skratt. Så som det brukar vara med E. Men nu är Helena hemma igen.

Har du stökigt hemma?

Jag kan tycka att jag har stökigt hemma, och att jag aldrig orkar ta mig tid till att städa. Men det är ingenting jämfört med vad som kommer att visas i TV4:s nya program "Rent hus". Ta en titt på bilden nedan - där bor en 52- årig karl. Herrejäklarimig vad stökigt! Jag kan för mitt liv inte förstå hur det har kunnat gå så långt.
Usch. När jag kommer hem ikväll är det jag som plockar fram dammsugaren och kör några extra varv runt lägenheten.


Bild: TV4

Mojo igen

Lunchen intogs på Café Mojo. Tagliatelle med lax och pesto. Mycket gott, och väl värt sina 85 kronor (även om det är lite i saftigaste laget för en lunch).

Är jag sjuk?

Jag börjar känna mig lite risig. Frusen, och ögon som är på gränsen till febriga. Sådär som de är innan febern bryter ut, nästan. Lite begynnande huvudvärk. Och matt i kroppen.
Jag delar arbetsplats med Ingela, som är jättesjuk idag. Risken att jag åker på något är ganska stor. Har tagit en värktablett nu, hoppas att det ger med sig lite.

Hon är sjuk

Ingela är sjuk idag, och kommer förmodligen inte att komma in något mer den här veckan. Detta innebär att jag får sitta i receptionen på heltid. Och det i sin tur resulterar i att jag knappt kommer att få någonting gjort vad gäller kommunerna och tjänsteresorna.
Jag hade tänkt jobba undan allt som ligger, men det kan jag ju glömma nu. Får sitta över en timme imorgon, och på fredag vet jag inte hur länge det blir. Även måndag lär bli en lång dag. Det är så jäkla typiskt! Och det skulle inte förvåna mig om jag har blivit smittad av nåt, så att jag åker på influensa eller liknande. Jättekul att sitta på ett flygplan i ett dygn och må skit.

Som på hösten

Det regnar i Stockholm. Om jag fick välja en dag som det inte får regna på, är det idag. Jag har på mig mina gamla mockastövlar, som är lite trasiga längst fram. Med andra ord - det läcker in. Tråkigt att det inte var det här vädret imorse, så att jag hade vetat om det. Då hade jag valt andra skor.
Det känns precis som att det är höst. Regnigt och äckligt. Men jag har mitt paraply med mig i alla fall. Alltid nåt. Men å andra sidan är det väl inget jag kan skryta med, då jag har det med mig vart jag än går. Till och med när jag är på krogen ligger det i väskan. För man vet ju aldrig...

Helena är glad, hon har shoppat

Gick till H&M på lunchen, skulle köpa en hårspray. Det gjorde jag också. Betalade och skulle gå därifrån. Men istället styrde mina fötter mot rulltrappan, och upp mot kläderna. Vad ska man göra? Titta lite har ju inte skadat någon. När jag sedan gick därifrån var jag ytterligare nästan 250 spänn fattigare. Men i min påse ligger, förutom hårsprayen, ett svart linne och två identiska toppar - en i svart och en i gult. Onödigt, jag vet. Men samtidigt otrolgit nödvändigt. Och tillräckligt billigt för att jag inte skulle kunna motstå. Det räcker som anledning för mig.

Tunnelbanan - det är kärlek

Finns det något härligare än att åka tunnelbana i rusningstrafik? Helst ska det vara på morgonen, och tåget ska vara lite lagom försenat, som det var idag. Då samlas det extra många resenärer på perrongen, som tävlar om att komma först in genom dörrarna när de öppnas. Det blir lite trångt, men det är ju bara mysigt att stå med ansiktet i någons armhåla.
Men jag undrar om inte min favorit ändå är när det är dags för folk att kliva av tåget. Den där paniken som utbryter när de tror att om de inte skyndar sig så mycket som möjligt, och armbågar sig fram, kommer de inte att komma av. Och jag har absolut ingenting emot när de knuffar mig så att jag nästan tappar balansen. Jag förstår ju att de har en väldigt viktig tid att passa och att de knuffar mig - det gör de av omtanke, då de är väldigt måna om att jag också ska komma av tåget och inte råka bli kvar.

Tunnelbanan är härlig, men jag åker den tyvärr alldeles för sällan. Två gånger om dagen räcker inte, men jag är glad att båda de gångerna sker under rusningstrafik. Det allra bästa vore om de tog bort de extrainsatta tågen. Då skulle vi få ett betydligt trevligare klimat på våra tunnelbanestationer och i våra tunnelbanetåg.
Tunnelbanan - det är minsann äkta kärlek det.

Gå och lägg dig!

Nu du Helena, ditt trötta fanskap. Nu är det dags att du går och lägger dig. Du kommer aldrig att orka upp imorgon annars, och tänk på att Ingela kommer senare till jobbet så du måste öppna receptionen. Du MÅSTE vara där halv nio- senast. Det finns ingen anledning till att du fortsätter vara vaken. Du behöver din sömn. Seså, marsch pannkaka! Gå och lägg dig!

There she goes

Den slutar aldrig att vara fantastisk, den här låten. Och det är väl en jäkla tur det.


Allsång på Debaser

Visst längtar man till sommarens Allsång på Debaser! Det gäller att komma dit tidigt, bara. I somras var vi där ett par timmar innan det skulle börja. Då var kön helt enorm. Men det var värt att vänta. Riktigt roligt!


Aussie Girl

Laakso. Markus sjunger om en australiensisk flicka. Fint och vackert. Och passande. Jag är nog lite kär i Markus i alla fall.


Varför så svårt att städa?

Springer upp och ner till tvättstugan. Duktigt att se till att ha tvättat innan jag åker. Men varför går det så segt med städningen? Har plockat lite, och diskat. Men mer har det inte blivit. Förstår inte vad som ska krävas för att jag ska städa ordentligt.

A night at the Oscars

Jag hade ju inte möjlighet att gå på Oscarsgalan det här året heller, tyvärr. Tråkigt för mig, som är så förtjust i alla fina klänningar. Här kommer ett axplock på sånt som jag tyckte var fint på röda mattan.

Katherine Heigl, 2008 Academy Awards, Oscars Red Carpet Arrivals    Renee Zellweger
Foto: Kevork Djansezian/ AP                    Foto: Frederick Brown/ Getty


Jessica Alba    Jennifer Garner in Oscar de la Renta and Van Cleef and Arpels, 2008 Academy Awards, Oscars, Red carpet arrivals
Foto: Vince Bucci/ Getty                              Foto: Jeff Vespa/ WireImage

 Anne Hathaway    Heidi Klum
Foto: Stella Photagraphy/ Elevation          Foto: Carlos Diaz/ INF Goff

Många fina klänningar, och jag har svårt att hitta någon riktig favorit. Skulle väl i såna fall vara Anne Hathaways alternativt Jessica Albas.


Ungar på stan

Var ute och sprang på stan under lunchen. Tvungen att fixa lite saker som jag ska ha med mig på resan. Vad mycket ungar det var ute! Eller ungdomar kanske är rätt ord. Det är sportlovstider nu, och då beger de sig ut på stan och springer i affärer. Kul för dem. Tråkigt för mig, som bara har en timmes lunch. Mina ärenden tog längre tid än vad de borde ha gjort, och det stör mig. Hatar att stå i kö i en kvart, när det egentligen bara borde ha varit 4 minuter.

Massage? Naprapat? Sjukgymnast?

Har så jäkla ont i rygg och axlar. Vet att det delvis beror på att jag sitter som en böjd banan vid skrivbordet på jobbet, och ligger konstigt i soffan hemma. Och inte tränar ryggen som jag kanske borde. Kan inte sitta alltför länge utan att få ont. Och rör man vid mig gör det ont. Måste ta tag i mig själv. Men vart vänder jag mig för att få hjälp? Till en massör? Eller är det en naprapat som ska fixa mig? Eller en sjukgymnast? Åh, vad ambitiöst. Men jag måste.

Söndagkväll och inte trött

Förstår inte, jag brukar alltid vara trött as hell på söndagkvällarna. Oftast inte för att jag är slutkörd, utan för att bara tanken på att en ny arbetsvecka börjar imorgon är utmattande. Måndagar är sällan roliga.
Men nu känner jag mig inte alls redo för att sova. Konstigt. Skulle jag lägga mig i sängen lär jag väl slockna direkt, men jag känner ingen brådska. Det kommer att straffa sig imorgon.

Hinner jag packa?

Min taktik att skjuta upp min rädsla inför flygturen nästa tisdag är att inte tänka på den alls. Inte tänka på den, och boka upp mig så mycket som det bara går. Såhär ser mitt kvälls- schema ut fram till dess:

Måndag: Tvättstuga och städa
Tisdag: Eventuellt träffa Marielle
Onsdag: Träffa E
Torsdag: Träffa M?
Fredag: Ut med Marcel, Craig och kollegor
Lördag: Stallet på förmiddagen, inflyttningsfest/ schlagerparty hos N på kkvällen
Söndag: Lunch hemma hos Koffe, rida på kvällen
Måndag: ?
Tisdag: Tid för avgång 12:30

Har en del saker som jag måste hinna inhandla innan jag åker. Det får jag försöka klara av på någon lunch. Likaså växla pengar. Måste hem till päronen och trycka in mer musik i min Ipod. Någon gång kanske jag måste packa resväskan också? Men när?

Känner mig nästan handlingsförlamad. Jag vet att jag borde fixa saker så fort jag får lite tid över, men det blir bara inte så. För så fort jag börjar fixa, blir resan verklig. Och då börjar jag oroa mig inför flyget, och mellanlandningen.


Oscarsgala inatt

Inatt är det Oscarsgala igen. Orkar du sitta uppe? Jag skulle gärna göra det, men jag behöver min skönhetssömn då jag ska upp och jobba imorgon. Tråkigt. Men jag får väl kika på de fina klänningarna i tidningarna imorgon.


Check out those lips

Nicole Kidman verkar ha fixat till läpparna. Resultatet är väl kanske inte så lyckat... Lek inte med operationer och botox, barn!


Foto: AP

Angelina gravid igen

En bild säger mer än tusen ord?Foto: Reuters

Middag på Glashyttan

Väldigt trevlig middag med släkten. Stället heter Glashyttan och ligger vid Södertälje, nere vid vattnet mitt ute i ödemarken. Jättemysigt ställe, kan tänka mig att det är riktigt fint på sommaren, när man kan sitta ute på verandan.
Jag åt fläskfilé med potatis och kantarellsås. Till efterrätt vit chokladpannacotta. Gott. God mat, trevlig personal, mysigt ställe, bra priser. Kan bara rekommendera Glashyttan.

Nedan följer lite bilder från middagen. Kusiner, farföräldrar, dessert. Missade att fota varmrätten, men vad kan man begära av mig egentligen...


           

Släktmiddag

Några gånger om året går den del av min släkt som jag firar jul och påsk med ut och äter. Dvs, mina föräldrar, farmor och farfar, min faster och hennes man och deras barn (mina kusiner). Senast var vi på Sjöpaviljongen vid Alviks strand. Idag har turen kommit till någon restaurang i Södertälje hamn.
Dags att göra sig anständig. Har inte ätit något idag, så jag lär väl kasta i mig maten. Det får jag inte göra, för då får jag så jäkla ont i magen.

Varför kunde inte Björn gå vidare?

Björn Gustafsson. Jag kan inte sluta ösa lovord över denna man. Han är ett geni. Hans kärlekslåt till Carina Berg igår var fantastisk.


Melodifestivalen - Decenniets kalkonfinal?

Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit väldigt dålig kvalité på bidragen i Melodifestivalen hittills i år. Men jag tycker ändå att gårdagens deltävling har  varit snäppet bättre än de första två.

BWO

Lyckades missa halva bidraget, då jag hade somnat till på soffan. Som tur var fick jag ju se det igen när de vann. Och jag tycker att det var bra. Dock inte lika bra som Temple of love. Det här är min favorit att vinna finalen just nu.Micket Huskic

Jag förstod ingenting. Lät som om han sjöng "prostitute", men det gjorde han förmodligen inte.Frida feat. Headline

Det är klart att denna visa skulle slå. Dålig text, dåliga artister. Anledningen till att den gick hem i stugorna - Frida hade en hit med låten "Dunka mig" i somras. Ok, jag smälter för hennes lyckotårar. Men jag kan inte acceptera att detta kommer visas igen i Globen. Inte på Patriks bekostnad.Thérèse Andersson

Jag har lite svårt för sånt här. Hon var inte katastrofal, men jag tycker gott att den här platsen borde ha gått till Eskobar. Hon hade kunnat få bli femma. Sedan återgått till Pay- TV, och gjort comeback med dem nästa år.Patrik Isaksson

Jag är mållös. Hur i helvete kunde han inte gå till Globen? Var det ingen som lyssnade på honom? Faktiskt värre att han åkte ur än att Christer Sjögren gick vidare. Nu har vi fått det bekräftat att merparten som röstar är barn. Så måste det vara. För vuxna människor är väl smartare än såhär?Caracola

Tre glada smällkarameller med en låt vars refräng var ett enda ylande. Men visst, det var svängigt. Jag hade också satt dem på ett flyg till Kiruna och andra chansen.Ainbusk

Har aldrig förstått mig på dem. Den här låten var väl ok, om än lite tråkig. Det som kan konstateras är i alla fall att Josefin Nilsson var denna delfinals snyggaste kvinnliga deltagare. Och att hon har rösten. Men i Melodifestivalen handlar det om låten.Eskobar

Inte en klockren Eskobar- låt. Jag hade gärna sett en låt mer i stil som duetten "Someone new" med Heather Nova. Men detta var absolut inte dåligt, och en sistaplats är skamligt. Folket bör skämmas. Andra chansen hade varit det rättvisa resultatet.Frida. Christer Sjögren. Rongedal (som jag tycker är oerhört fjantiga). Finalen i Globen lär ju bli det här decenniets stora kalkonfinal. Nu sätter jag mitt sista hopp till Charlotte Perelli nästa vecka. Snälla Charlotte, se till att ha en låt som smäller alla andra på käften. Jag mår illa bara jag tänker på vad som vi faktiskt kan skicka till Eurovision.

Varför Frida feat Headline, och inte Pandang?

Frida feat Headline. Jag har fortfarande efter många timmar inte kunnat greppa att de gick vidare. Ok, låten är glad och trallvänlig. Men texten? Ta bort! Gör om, gör rätt! Hade Frida inte haft den där Dunka mig- låten i somras och varit helt okänd för folket, hade den här itne gått vidare. För säg mig, vad är egentligen skillnaden mellan Upp och hoppa och Pandangs låt Kuddkrig, som kom bland de sista 2006?Jag föredrar faktiskt Pandang. Den deltävlingens stora kalkon, men ändå betydligt bättre än Fridas låt.

Varför chips?

Jag är inte särskilt förtjust i chips. Ändå köpte jag chips idag. Ändå sitter jag här i min soffa och äter chips. Fast jag egentligen inte gillar det särskilt mycket. Är inte det korkat?

Upprörd

Att det var svårt att tippa vinnare i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen är jag medveten om. De enda som verkligen var klara var väl BWO. Bra. Men Frida feat Headline? Fy fan. Caracole och Pay- TV- bruden till andra chansen. Förvånar mig inte. Men Patrik femma? Han borde ha varit solklar vinnare.  Vilken jäkla floppfinal det kommer bli.

En favorit från 2006

Gillade inte Evans låt 2006. Tyckte inte om hans röst eller framträdandet. Men när jag lyssnar på låten idag tycker jag att den är riktigt bra. Lyssna på refrängen. Den klibbar värre än Karlssons klister. I like.


Bob Dylan

Har inte något särskilt förhållande till Bob Dylan. Kan inte på rak arm säga fem låtar som han har gjort. Men den här är bra.Dejtade för många år sedan en kille som avgudade Dylan. Han var 20, jag var 19. Kul när unga människor gillar artister som har varit med ett tag. Men Sebastian är den enda jag känner i min ålder som jag vet gillar Bob Dylan.

666,66

Haha, jag har exakt 666,66 kr på mitt konto. En rolig siffra. Men den kunde ju gärna få vara högre.

Min lilla lista

Knåpar ihop en liten lista på saker som jag måste fixa innan jag sticker nästa tisdag.

- Köpa hårspray
- Köpa ny mascara
- Köpa present till Gabrielle och Kevin
- Kolla upp hur mycket bagage man får ta med sig (och kolla mått på handbagaget)
- Köpa nya lurar till Ipoden
- Växla lite svenska kronor till plastpengarna de har i Australien
- Lägga in ny musik i poden
- Inhandla en ny bikini (vet att det är kört att hitta någon jag gillar, därför letar jag inte ens)

Jag har tyvärr inte lyckats pricka av en enda sak på min lista (dvs den har inte varit längre än såhär). Jag borde nog ta tag i det, tiden börjar bli knapp. Men tror att det är för att jag inte har förstått att jag åker om några dagar. Känns fortfarande som att jag har all tid i världen på mig.
Så fort jag tänker på att jag ska åka mår jag dåligt. Är inte jätteförtjust i att flyga. Och speciellt inte att göra det ensam och så långt. Rädd för flygplatser, dessutom. Så Kuala Lumpur blir nog inte så roligt. Därför väljer jag att inte tänka på att jag ska åka. Och då får jag inget gjort, och kan inte bocka av saker på listan. Suck.


Jag ljuger så bra

Ibland undrar jag om inte den här låten handlar om mig ändå. Men bara ibland.


Eskobar ikväll?

Min favoritlåt med Eskobar är duetten med Heather Nova, "Somneone new". Hoppas det går bra för dem ikväll. Tittar man på startfältet är det de och BWO som borde klara sig vidare till Globen. Men det är ju Melodifestival - folket röstar. Allt kan hända.


Bowlingkungen

Gårdagens möte med M var mycket trevligt. Han valde restaurang. Blev en mysig liten grek på Söder. Jättegod mat, utmärkt val då jag var sugen på grekiskt.

Sedan iväg till discobowlingen. Massa discoljus och musik. Jag började riktigt uselt, tror jag fick 57 poäng i första serien. Jag vet att jag är dålig, men det var ändå uselt för att vara jag. Andra serien startade jag med en strike. Poängen blev 104. Även sista serien började jag med en strike, men sen gick det sämre.

Kan ju lugnt säga att M utklassade mig rejält. Men så är han ju en tävlingsmänniska också. Men det kan jag väl unna honom. Jag vet ju att jag är dålig.Fler lookalikes

Kunde inte låta bli, var tvungen att prova igen, men med en annan bild. Resultatet den här gången blev lite mer "trovärdigt", tycker jag.86% lik Sofia Coppola. Inte illa.Åh, den här tyckte jag om! Mini!Jaha, Brittan också.

Det här var riktigt roligt! Ska jag leta upp bilder på vänner, och se vilka de liknar.

Vilken kändis liknar du?

Spännande. På myheritage.com kan du se vilken kändis du liknar. Bara att ladda upp ett foto, går på ett kick. Jag fick några mycket intressanta träffar, nedan ser ni tre av dem. Jag har lite svårt att se likheterna...
 


Kan väl inte se någon riktig likhet med Michelle, men ok. Det är inte alltför illa.Liz Hurley? Haha, eller hur!Lauren Bacall, det var en komplimang så det skriker om det.

Urban Outfitters

Så, ska jag kunna motstå en sväng förbi Urban Outfitters? Först H&M. Sedan ner till Biblioteksgatan. Tycker jag låter som en bra tisdagsplan. Uppdatering om eventuella fynd kommer.

Dagens kändis- spotting

Maria Lundquist sprang förbi mig idag när jag var på väg in i Souk- gallerian på Drottninggatan. Hon såg lagom glad ut. Men vem är på sitt bästa humör när man springer runt mitt i stan på lunchen. Inte jag i alla fall.


Missade Monkis superrea

Monki hade superrea i förra veckan, då de sålde ut alla reaplagg för 20:-/ styck oavsett tidigare pris. Jag blev inte medveten om detta förrän i lördags, när en vän upplyste mig om detta. Lyckades först idag ta mig till affären, bara för att upptäcka att det inte fanns särskilt mycket kvar. Alla godbitar var redan plockade, kvar fanns bara extremt tråkiga saker. Så typiskt. Det var ju verkligen ett tillfälle då det fanns möjlighet att fynda. Men lyckan var itne med mig den här gången.

Bokat om tiden

Nu känner jag mig duktig och vuxen. Har ringt och bokat om tiden då de kommer för att byta ut min elmätare hemma. Så nu måste jag vara hemma lördagen den 1 mars mellan 14:00 - 16:00. Kanske inte den mest optimala tiden, men det gör inte så mycket. Kommer ju hem från stallet vid 13- tiden, och efter det brukar jag inte ha så mycket för mig förrän på kvällen.
Ändå jobbigt att ha främmande människor i mitt hem. Plus att de kommer bryta strömmen i en halvtimme, which means no tv. Skit också.

Ingen musik

Har glömt min Ipod hos Karin. Så dumt, trodde att jag la ner den i väskan. Och såg att den låg på hennes byrå, men reflekterade inte över det. Tänkte att det kanske var någon annans pod... Så nu är jag pod- lös. Förhoppningsvis inte alltför länge. Åka tunnelbana på morgonen är inte roligt utan musik. Vill stänga ute allt ljud, alla skrikande ungar. Får se till att träffa Karin snart och få tillbaka den.

De säger att jag blir blondare

Marielle brukar ju säga att jag blir blondare och blondare. Och igår sa Chris samma sak. Konstigt, med tanke på att jag varken har färgat eller slingat mitt hår. Och ingen sol har kunnat bleka det heller, för den har inte visat sig på ett halvår. Jag har inte reflekterat över detta själv, men det kanske ligger något i det.
Kanske bara är jag som börjar bli gråhårig. Mindre roligt, kanske. Men än så länge har jag inte hittat alltför många gråa hårstrån, så jag får väl se det som något positivt så länge. Jag slipper betala dyra pengar hos frisören för att fixa ny hårfärg.


King Kong förstör min kväll

Behöver ju verkligen få min sömn inatt. Men har fastnat framför King Kong, som går på tv. Det är den senaste versionen, med Naomi Watts, Adrien Brody och Jack Black. Har inte sett den tidigare. Kan väl inte påstå att det är det bästa jag ahr sett, men jag kan ändå inte slita mig. Dumt.


"Och jag grät mig till sömns efter alla dar"

Säkert! med sin fantastiska låt "Och jag grät mig till sömns efter alla dar". Bland det bästa Sverige har att erbjuda i musikväg just nu.


Så såg jag ut igår

Karin har lyckats få upp massa bilder på Facebook väldigt fort. Såhär såg jag ut på festen igår, fotograf är Karin. Här har det ännu inte börjat anlända massa gäster ännu. Jag är åtminstone glad. Även om man inte ser alls vad jag har på mig (min fina sammetsklänning från Urban Outfitters, och ovanpå det en liten kofta från Jane Norman, som senare åkte av).


Lilla Viola

Hon måste vara ett av de sötaste barnen i världen, lilla Viola. Hon är Karins kusin, och trots att hon bara är 10 månader fick hon följa med sina föräldrar på födelsedagsfesten igår. De åkte vid 21- tiden, men Viola höll sig vaken hela tiden. Och hon höll sig lugn. Inget skrikande, inget grinande. Hon var bara nyfiken och satt och tittade på vad som försiggick omkring henne. Ett sånt barn vill jag också ha.


Foto: Karin

Jag som inte fick bli sjuk

Har lyckats dra på mig en förkylning. Det har inte brutit ut helt ännu, men jag känner hur eländet börjar smyga sig på. Lite tung i huvudet. Nysningar. Feber som ligger och puttrar bakom ögonen.

Har jag riktigt mycket tur blir det kanske inte värre än såhär. Om jag dricker mycket te, inte springer ute på nätterna (och om jag nu gör det ändå, får jag ta på mig en kofta), knaprar Ipren och sover mycket. Eller så får det bryta ut nu, jag får vara sjuk i en vecka och sedan bli frisk innan den 4 mars. Jag totalvägrar att vara sjuk när jag ska flyga. Senast jag var det pajade mina öron och jag hade lock och konstant ont i en månad efteråt. Och tvingades äta penicillin. Gråta på ett flygplan vill jag inte göra igen.


Vill någon ge mig detta på dvd?

Att jag ännu inte har köpt dvd- boxen med Sällskapsrese- filmerna är alldeles förkastligt. Det är ju bland det bästa som någonsin gjorts inom svensk film. Första filmen är klart bäst, men även de övriga håller hög kvalité. Bortsett från Hälsoresan, då.

Känner dessvärre inte att jag har råd att lägga ut de pengarna just nu. Finns ingen som har denna dvd- box och vill bli av med den? Jag tar tacksamt emot den i sådana fall. Den skulle få ett mycket bra hem här hos mig.


Under Pressure

En klassiker. Fantastiskt bra låt. Hade en period då jag lyssnade på den dagligen.


Dagens middag

Dagens middag: Två apelsiner. Apelsiner som för övrigt sett sina bästa dagar. Apelsiner som jag borde ha ätit för några dagar sedan, nu hade de hunnit bli lite torra.

Funderar över om jag verklligen blev mätt. Svar: Nej. Har inte så mycket ätbart hemma. Orkar jag koka nudlar? Nej. Lite hungrig kan jag gott vara. Ska ju ändå lägga mig om ett par timmar, och då har nog hungerskänslorna försvunnit.

Marit och Carola

För några år sedan röstades de bästa schlagerlåtarna genom tiderna fram. Dessa framfördes sedan i ny tappning av olika artister. Inte helt otippat blev den stora vinnaren Abbas "Waterloo", från 1974. De som fick äran att framföra denna låt var en desto mer otippad duo. Carola och Marit Bergman. Men det funkade ju bra, tycker att de gör ett väldigt bra framträdande. Dock ganska intressant att bevittna hur dessa två sångerskor skiljer sig i sina rörelsemönster...


Sanna fick mig att fälla en tår

Missade ju tyvärr Melodifestivalen igår. Men har kikat lite på Youtube nu, orka vänta till imorgon kväll när reprisen går. Betydligt bättre kvalité på låtarna denna vecka. Men Andra Generationen - vilka Östeuropa- vibbar den låten ger. Jag som tyckte att Christer Sjögren förra veckan var i klass med "We are the winners of Eurovision"- låten som Litauen hade med för några år sedan. Ha! Christer var ingenting i jämförelse med den här Kebabpizza- låten. Katastrof. Horribelt. Pinsamt. Mina öron blöder.

Det fanns en låt som fick mig att faktiskt fälla en liten tår. Jag vet inte om det någonsin har hänt mig tidigare i Melodifestivalsammanhang. Men Sanna Nielsen lyckades. Fantastiskt bra låt, och Sanna har en enorm röst.En annan låt som jag tyckte väldigt mycket om, och som också berörde, var Lasse Lindhs "Du behöver aldrig mer vara rädd".Är ju ett fan av Lasse sedan tidigare, och jag kan erkänna att jag varit lite tveksam till hans medverkan i Melodifestivalen. Men det här var bara vackert. Känner dock igen många strofer ur texten från ett inlägg han skrev på sin hemsida i höstas. Om att vakna upp med sin älsklings blonda lockar bredvid sig i sängen, och hur han vill beskydda henne från allt ont. Kanske blev den här låten till i samband med det inlägget.

Vet inte riktigt om jag tycker att rätt bidrag gick vidare. Sanna, absolut. Men bröderna Rongedal? Jo då. Det var väl en bra låt. Men inte riktigt i min smak, tyvärr. Hade mycket hellre sett Lasse gå vidare. Men jag är å andra sidan inte helt opartisk. Men det här resultatet var ju ingen katastrof, som förra veckan.

Carola och Andreas? De hade alla förutsättningar i världen. Men jag tror att dessa två står svenska folket i halsen. Det har varit för mycket Carola och Andreas i Melodifestivalen de senaste åren. Det är som att det är det enda de gör. De lyckas inte någon annanstans, och försöker klamra sig fast och suga ut så mycket som möjligt. Men det är inte sant. De är båda utmärkta artister, som definitivt klarar sig utan att vara med i Melodifestivalen varje år.
Jag har fått nog av dem båda för ett tag framöver. Låten var dessutom inte tillräckligt bra. Den räcker inte hela vägen fram. Carola och Andreas passar bra tillsammans som duettpar, men samtidigt tar deras strjärnglanser ut varandra, och det blir en blek sörja som ingen av dem tjänar på.

Det fanns två låtar som jag inte orkade titta klart på. Andra Generationen och Alexander Schöld. Den första kräktes jag nästan över, och den andra hade så banal text att jag fick äckelrysningar i hela kroppen.

Men betyget på denna delfinal, som jag ännu inte sett i sin helhet, är betydligt bättre än vad den första delfinalen fick.

I valet och kvalet

Nu klurar jag på om jag orkar/ har lust att gå ner till pizzerian och inhandla en pizza. Måste nog äta något, och allt jag har hemma är nudlar och spaghetti med ketchup och cocktailtomater. Lockar inte särskilt mycket. Och jag har dessutom inte lust att ställa mig och laga mat heller.
En pizza skulle vara väldigt gott. Men samtidigt vet jag inte om jag verkligen är sugen på det, eller om det är det bekväma jag är ute efter. Jobbigt att gå de ca 150 metrarna till pizzerian. Eller snarare, jobbigt att byta om från pyjamas till riktiga kläder, för att sedan gå till pizzerian.

Måste bestämma mig nu.

Dåligt McDonald´s, dåligt.

Var tvungen att stanna på McDonald´s igår när jag var på väg hem från Karins fest. Eller inatt, kanske det heter. Kolsyran var slut, så man kunde inte få någon läsk. Och jag ville väl egentligen inte ha någon läsk, då jag vet att jag inte dricker särskilt mycket av den. Känns onödigt. Tänkte då att jag kunde få en cheeseburgare i min McFeast- meny istället för en cola. Men nej. DET gick inte för sig. Det enda de kunde erbjuda var apelsin- eller äppeljuice alternativt Ramlösa. Och det ville jag itne ha. Kan inte dricka bubbelvatten, och juice lockade inte.
Med tanke på att en cheeseburgare kostar 10 spänn, och läsken som man får i en meny går på typ 12 spänn (minst), kan jag tycka att de kvittar väl varandra. Och speciellt om man inte kan erbjuda läsk. Då har jag svårt att förstå vad problemet är... Svaret jag fick var "Det blir inte en meny då, du måste ta en dricka".

Dålig service. Men det är väl dyrare att "tillverka" en cheeseburgare än en läsk. De förlorar mer pengar på om de "ger bort" burgaren. För jäkla dåligt.

30 pers på 24 kvadrat

Var ju party hos Karin igår, på hennes 21- årsdag. En mycket trevlig tillställning. 30 personer inklämda på hennes 24 kvadrat. Det låter som en omöjlig ekvation, men konstigt nog kändes det aldrig så trångt. Kanske för att det alltid var någon som var ute och rökte.

Mycket chips, gurka och morötter. Mycket musik från 90- talet (nostalgitripp som bara den). Dans på golv och dans i säng. Självfallet lyckades jag spilla ut ett glas vin över Karins farbror (som dessutom höll i sin lilla 10 månader gamla dotter Viola just då...). Lyckades även bita sönder ett vinglas (jag undrar fortfarande hur).
Kände inte så många av de som var där. Vissa har jag ju träffat förut, andra har jag bara träffat flyktigt vid någon tidigare fest. Men det gjorde inget. Kul att träffa Karins lillebror Martin också, måste vara ganska exakt ett år sedan sist.

Såhär såg födelsedagsbarnet ut.
Jag är nästan lite stolt över mig själv att jag åkte hem när jag gjorde. Tog tåget som gick 02:20. Perfekt. Var hemma vid 03:15. Då mådde jag mindre bra, men idag känner jag mig knappt bakis alls. Fantastiskt. Bara lite sliten i kroppen, men det kan jag leva med. Inget illamående och ingen huvudvärk. Måste ju innebära att jag fortfarande har ungdomen i behåll...

Därför vinner Carola igen

Tittar man på det här är det lätt att förstå varför Carola har vunnit Melodifestivalen tre av fyra gånger hon har ställt upp.Hon har en fantastisk röst, och otroligt mycket utstrålning. Och jag tror inte att hon skulle ställa upp om hon inte hade en låt som hon vet att hon kan vinna med.
Jag vet inte. Jag gillar Carola, men jag tycker att det är onödigt att hon ska ställa upp i år igen. Och duett med Andreas Johnson? Det känns bara fel. Det kanske blir skitbra, i alla fall om man ska tro tidningarna. Men jag kan inte hjälpa att jag tycker att det är onödigt.

Sova?

Borde man gå och lägga sig, och försöka ta igen de timmar av sömn som har missats under veckan? Jag vet svaret. Men jag ska bara vara vaken ett litet tag till... Ignorera att jag sitter här i soffan och gäspar.

Too bored to die

Har man tråkigt en fredagkväll, men inte orkar sysselsätta sig med något kul, kan man ju alltid fota lite. Det har jag gjort ikväll.

        

Det kanske är lätt att förstå exakt hur  uttråkad jag är... Har inte ens ork att leta upp något bra motiv i min lägenhet. Så därav bara bilder på mig själv. Men det har ni ju å andra sidan inte sett så mycket av.

Solglajjer nu när våren snart är här?

Kanske ska ta och införskaffa nya solglasögon. Kan ju vara trevligt nu när vårsolen börjat titta fram (ok, det har snöat idag, men det är nog snart varmt och soligt igen).

Dessa komemr från Urban Outfitters och kostar 195 pix. Har klurat på dem sedan jag såg en bild där Kelly Osbourne bar dem. Tycker de är söta. Men de ser förmodligen för jävliga ut på.


Klassisk H&M- design. Dessa för 79,50:-. Har nåt liknande, men utan fjärilar. Men vad gör det om de nya liknar de gamla?Kanske ett par med lite nerd- varning? Eller snarare, den moderna, coola, trendiga nörden. Tror att det här kan avra såna där brillor som känns helfel, men som blir perfekta när de väl kommer på. Från Prestige, kostar 125:-.Jag harj u en förkärlek för väldigt stora glajjer. Ju större desto bättre. Gillar att se ut som en insekt. En liten skalbagge. Men nu klurar jag på hjärtformat. Får ta en sväng förbi Urban Outfitters nästa vecka.

Dagens svenska klassiker

Det måste vara Mauro Scoccos "Sarah". Fasiken vad bra den är.


MIN present

Jag fick också en present idag. Helt otippat. Den var från de kära audit- killarna från Sydafrika som är på jobbet just nu. De är så söta som tänker på en. En liten Alla hjärtans dag- present, om än en dag för sent. Men det spelar absolut ingen roll. Jag tycker att det var en jättefin gest. Oväntat och uppskattat. Vad det var?En flaska skumpa, som Marcel plockat med sig från Sheraton, hotellet där de bor. Vi har pratat om att de får gratis vin på hotellet, och att de har fått gratis champagne på rummet. Och i och med att de åker till Norge över helgen, och därmed checkar ut från rummen, plockade de med sig Marcels flaska och gav till mig. Jag blev jätteglad.

De tror förresten att jag hittar på orden "kåta" (som i lappkåta) och "rumpnisse". Jag försökte översätta de orden till engelska, men de trodde att jag drev med dem. Översatte i och för sig rakt av... Men nej, jag hittar inte på egna ord.

Presenten är inhandlad

Jag har ju haft stora problem med vad jag ska ge Karin i födelsedagspresent. Det är hennes födelsedag imorgon, och jag har inte haft tid att springa runt i affärer. Gjorde ett ryck idag efter jobbet, men dessvärre stänger de flesta affärerna kl 19. Detta innebar att jag hade en halvtimme på mig. Hamnade rätt snabbt på Åhléns. Och det här är vad det blev.

image23


Ett litet kit för en singelkvinna. Och Karin kommer förhoppningsvis att uppskatta humorn. I synnerhet boken till vänster. Allt man behöver en kväll då man är ensam.

Lolita Pop

Mind your eye. Mycket bra från 80- talet.


Jag har glömt

Skit. Jag har helt lyckats förtränga den där jäkla födelsedagspresenten till Karin. Fick tipset smycken, men har inte sett så mycket snyggt. Någon som har något annat hett förslag? Gärna något som finns att inhandla på Drottninggatan i Stockholm. Och som kan inhandlas under morgondagens lunchtimme.

Vilken tur att jag aldrig är pinsam

Min närmsta chef köpte glass till oss på avdelningen, för att muntra upp oss lite. Jag sitter ju i receptionen de sista timmarna på dagen, så jag åt min där. Och när postkillen kom för att hämta posten hade jag lyckats smeta choklad från min Magnum över halva fejan. Bra jobbat, Helena.
Vilken tur att det bara var postkillen (han och jag har en avslappnad relation, där vi gärna hånar varandra och bitchar oss). Då kan jag inte se det som att jag är helt bortgjord. Hade varit värre om det varit någon kund eller mäklare.

Telefonerat till andra sidan jorden

Så har jag för första gången slagit en pling till kusin Gabrielle i Australien. Kanske kan vara dags att börja planera lite, åker ju trots allt om tre veckor... Hon måste meddela idag när hon vill vara ledig. Får inte alla dagar med henne, men det gör inte så mycket. Jag kan nog underhålla mig själv.

Hon har i alla fall lovat att de ska hämta upp mig på flygplatsen. Detta är jag mycket tacksam över, då flygplatser är min skräck. Och påskveckan tänkte hon vara ledig många dagar. Andra veckan måste hon nog dessvärre jobba, men jag funderar på att åka någon annanstans i landet då. Kanske blir det hajarna i alla fall? Eller surfkurs. Eller något annat. Jag kikar på det sen...

Det börjar bli mer verkligt. För varje dag som går.

Endast tre veckor kvar

Idag är det exakt tre veckor kvar tills jag sticker iväg till Australien. Vilken jäkla ångest. Spännande och kul, men samtidigt väldigt ångestfullt. Har aldrig flugit så långt förut, och definitivt inte ensam. Är övertygad om att någonting kommer att gå fel. Mitt bagage försvinner, jag villar bort mig på flygplatsen i Kuala Lumpur och missar planet till Sydney, planet störtar alternativt måste nödlanda någonstans....
Nej, jag ska inte skrämma upp mig själv. Det kommer att gå bra. Andas. Bara andas. Och visumet gäller, jag kommer att komma in i landet.

Någon som har några bra tips på vad man kan sysselsätta sig med under en så lång flygresa?

Många bollar i luften

Känner mig rätt duktig, gör många saker samtidigt just nu. Springer upp och ner till tvättstugan (bara en vända till nu för att hämta upp mina kläder), titar på Carolina Gynning på tv (såg henne på Sveavägen idag förresten, hon sprang och verkade stressad), filar bananförsäkringar (plockat med mig från jobbet idag igen), försöker städa upp lite i min lägenhet.

Får nog lägga på ett kol så att jag kan gå och lägga mig snart. Inte bli för sent ikväll. Behöver få så mycket sömn som möjligt, så att jag orkar jobba över imorgon.

Primal Scream

En liten Primal Scream- låt såhär på kvällskvisten. Country Girl. Med min namne, Helena (dock Mattsson i efternamn), som huvudperson i videon.


Hästpojken

Bara måste hylla dessa två grabbar ytterligare. Älska.


Nu ska det tvättas igen.

Tycker att en av de saker som jag gör ofta är att tvätta. Känns som att det är var och varannan dag som jag hänger nere i tvättstugan. Och det är inte roligt. Sanningen är att jag försöker tvätta en gång i veckan, så att det inte blir så mycket att ta hand om. Och hellre det än motsatsen.
Synd bara att det är tråkigt. Men inte mycket göra åt. Nu - ner i tvättstugan.

Några äppelklyftor

Allt som behövs för att man ska bli lite gladare en tråkig eftermiddag på jobbet är några äppel- och päronklyftor. Eller så är det fruktsockret som piggar upp lite. Spelar ingen roll. Jag blev lite lyckligare när jag stod med kniven i handen och skar till min frukt. För itne var det väl kniven som gjorde det?

90 spänn för en bit lasagne

Var och käkade med Ingela på lunchen. Vi tänkte ta något snabbt, då hon hade några ärenden att fixa, och jag tänkte skynda upp till jobbet igen. Hamnade på nåt litet italienskt ställe på Sveavägen, där ingen av oss varit förut. Vi beställde, och när vi skulle betala fick vi oss en smärre chock. Hennes cannelloni och min lasagne kostade 90:- styck. 90 spänn! Helt sanslöst. Inte var det särskilt fancy heller. Såg bättre ut än vad det smakade.

Nä, känns som att jag hade kunnat lägga mina rikskuponger på något annat. Någon jäkla måtta får det väl vara.

Goodnight Sweetheart

Dags att krypa ner under täcket.


Kenny Starfighter

Jag har hört det ryktas om att Kenny Starfighter ska återuppstå, och denna gång på filmduken. Fantastiska nyheter om detta stämmer, vilket jag tror att det gör! Minnen från tonåren. Jag var en av de som såg tv- serien. Johan Rheborg är riktigt rolig i titelrollen.Ytterligare ett klipp. En sådan tyskalärare skulle jag inte vilja ha...Hoppas att det är samma rollista som i tv- serien. Jag tror att det kan bli rätt skoj...

Dyka med hajar

Det skulle ju faktiskt vara häftigt att dyka i en hajbur när jag är i Australien... Tanken skrämmer halvt ihjäl mig, men samtidigt är den kittlande. Skulle vara jäkligt häftigt. Men krävs det några förkunskaper inom dykning? För det har jag inga. Jag har ju aldrig ens snorklat.

Ska nog vara tyst om min önskan om hajburen. Mina päron och många i min övriga släkt skulle väl freaka ur om jag berättade att den taknen har slagit mig. Då skulle jag inte få åka.

Känn ingen sorg

När jag känner att jag behöver piggas upp brukar det funka att lyssna på Håkan. Blir alltid på bättre humör när jag sätter på hans musik. Förhoppningsvis funkar det även nu. Jag behöver lite glädje ikväll.


Bara betongdjungel i sommar?

Så fick man en liten fin vink från chefen att jag borde lägga in om när jag önskar ha semester i sommar. Har klurat lite på vilka veckor som kan vara intressanta, men inte bestämt något. Har inte hört med familj och vänner om när de planerar att vara lediga.

Skulle vara trevligt att åka någonstans, behöver inte nödvändigtvis vara utomlands- jag åker gärna till nåt fint ställe i Sverige också. Min utlandssemester får jag ju om några veckor. Men en tripp till lilla Dräcke utanför Hedemora skulle vara trevligt. Där har jag inte varit på många år. Men om Karin har möjlighet, kan man ju åka upp över en helg. Sticka fredag eftermiddag, åka hem söndag kväll.

Men det lär väl bli en sommar hemma i Huvudstaden. Inte se annat än betongdjungel. Veckorna jag har bestämt mig för är i alla fall v. 28, 32,33 och eventuellt 34 (beroende på hur mitt kontrakt ser ut då). För er som inte har koll på veckor (och varför skulle man ha det) innebär detta andra veckan i juli och första + andra veckan i augusti. Jag tror att det kan bli bra.

Och när alla dessa semesterdagar är bortplockade, har jag fortfarande 5,5 dagar kvar. De tänker jag ta ut under hösten. Om jag får...

Ett tecken på hunger

Nu börjar jag må illa. Huvudet blir bara tyngre och tyngre. Måste nog äta någonting. Men jag har suttit här den senaste timmen och försökt komma fram till vad jag är sugen på. Och inte lyckats komma på någonting. Soppa skulle vara gott, men var i närheten köper man det? Och det står jag mig inte på hela kvällen.
Ta en tripp ner till Kungshallen? Nej. Thaimat? Nej. Usch, varför ska det vara så svårt?

Lax skulle vara gott. Men var sjuttsingen hittar man det?

Sur och grinig

Usch, jag märker att jag inte är mig själv just nu. Har en klump i magen, som letar sig upp mot halsen. Lite lätt illamående och ångestkänslor. Det positiva är att jag tror mig ha lokaliserat det egentliga problemet. Stress. Det är så otroligt stressigt på jobbet att jag helst av allt bara skulle vilja sjukanmäla mig och vara borta resten av veckan. Låta de andra sköta allt som måste vara klart innan nästa måndag.

Jag blir lätt irriterad, gärna på de andra som arbetar med kommunerna - och de är lika irriterade och lättretade som jag. Minsta lilla sak som är fel upprör som om världens undergång vore nära.
Jag vill inte prata med människor. Jag vill överhuvudtaget inte träffa människor. Jag vill bara vara ifred.

Jag känner bara allmän hopplöshet just nu. Inget ljus i tunneln denna vecka heller. Men efter nästa vecka, då kan det inte dyka upp fler oannonserade saker. Jag hoppas att jag då kan börja skratta igen.

Ge mig det jag har beställt

Ska det vara så svårt att få det man har beställt? Jag tittar i katalogen, hittar det jag vill ha (det som jag alltid har beställt tidigare), och skriver ner på min lista. Men när det levereras är det ändå fel. Jag ville ha hängmappar med bredare, förstärkt botten. Såna som vi alltid har fått förut när vi skrivit just det artikelnumret. Nu fick jag fem kartonger av någon mesig variant som jag inte kan använda mig av. Dessvärre behöver jag dessa mappar NU. Jag får helt enkelt improvisera.

Vilken tur att det bara gäller några hängmappar.

Vem röstade på Christer?

Ok, jag har lite väl svårt att släppa det. Men vem röstade på Christer Sjögren? Jag har inte hört en enda som tyckte att den låten var mer än ett stort skämt. Och då har jag hört mig för även bland barn (som skulle kunna tycka att den låten var lite rolig) och äldre (som skulle kunna rösta på honom enbart för hans meriter som dansbandssångare). Alla satt som frågetecken i sofforna. Så vem röstade på Christer? Gamla damer som tycker att han är snygg?

The Knife

Jag är väldigt kluven till The Knife. Vissa låtar är riktigt, riktigt bra. Andra låtar förstår jag inte alls. Heartbeats är bra.


Missa inte Moto Boy

Det finns mycket bra musik, många bra artister. Moto Boy är en av dem.Vi kan ju köra en Dagens Dusty Springfield när vi ändå håller på. Moto Boys version av You don´t have to say you love me.


Sannas världsrekord

Äntligen har Sanna Kallur fått sätta världsrekord. 7,68 på 60 meter häck - en hundradel snabbare än Ludmilas tidigare rekord. Hoppas att formen håller i sig till utomhussäsongen. Jag vill se Sanna slå rekord på 100 meter häck också. För det klarar hon. Det handlar bara om tid och timing. Hon är så satans grym, denna dalkulla!


Foto: AP

Om du lämnade mig nu

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Duetten "Om du lämnade mig nu" med Lasse Winnerbäck och Miss Li är fantastiskt vacker. En av de bästa svenska låtarna på länge. Och den håller fortfarande. Lyssna på texten. Mitt hjärta blöder.


Marit Bergman på Nalen

Även Marit Bergman spelar i Stockholm i april. Söndagen den 6/4 uppträder hon på Nalen. Detta kalas går på 270:-, och då hon är en av de bästa vi har i Sverige tycker jag att du ska betala och gå dit. Om inte för musiken, så i alla fall för att se vad för sorts klänning hon kommer ha på sig den här gången (hon har alltid så snygga kläningar på scen). En riktig stilikon - det är vad hon är.
Även här ska jag hitta någon som vill haka på mig. Men det borde väl inte vara alltför svårt, I hope.

FOTO: Beatrice Törnros
Foto: Pauline Benthede

Timo på turné

Timo Räisänen sticker ut på turne - 2 april, en onsdag, landar han i Stockholm. Närmare bestämt på Tyrol, på Gröna Lund. 155 spänn kan det väl vara värt att betala för att gå och se honom? Jag ska försöka ragga upp någon som vill gå med mig - du kanske känner dig manad?


PHOTO: JESPER FRISK
Foto: Jesper Frisk

What Katie did

Jag är ett fan av The Libertines. Men Pete, väx upp! Ta tag i ditt liv. Det är hemskt att se sådan talang spillas bort på droger och annan skit.


Recepttips som du vill dela med mig?

Skulle behöva springa iväg till affären och inhandla lite mat, då mitt kylskåp är helt tomt. Men jag har tyvärr jordens sämsta fantasi vad gäller mat. Någon osm har något bra recept att dela med sig av? Kraven r att det ska vara enkelt, billigt och gå fort att laga. Och innehålla råvaror som man kan hitta i en matvarubutik i förorten.

Kär i Björn

Glömde ju helt bort i inlägget om Melodifestivalen... Björn Gustafsson. Jag ÄR kär. Just nu roligast i Sverige. Titta på det här klippet från gårdagens Melodifestival, så förstår du säkert varför.Åh Björn, DU är kärlek för mig. Vad ska jag göra för att bli din? Herregud, vilken karl.

Festplats: Lagerlokal

Landet hade ju 3- årskalas igår. Då Landets lokaler inte är så stora, hade de för en kväll hyrt in sig i en stor lagerlokal bakom Ericsson- huset vid Telefonplan. 13 dansgolv, ett för varje klubb som brukar husera på Landet.

Jag och Marielle stack dit efter Melodifestivalen, Shadi ville inte haka på. Redan när vi klev av tunnelbanan mötte vi människor som sa att det inte var någon idé att ens försöka komma in. Och när vi kom fram förstod vi varför. Kön ringlade sig runt huset. Helt sanslöst vad mycket folk det var. Jag skulle uppskatta kötiden till flera timmar. Men vi ställde oss sist. Och tur var väl det. Det kom fram två tjejer till oss, och gav oss sina inträdesband (som åkbanden på Gröna Lund - man fick ett sånt när man betalat inträde). Så jag och Mari kunde smidigt ta oss in bakvägen. Utan att behöva pröjsa inträde. Tack tjejer, ni var kvällens änglar!

           


Det var riktigt häftigt att befinna sig i den här lagerlokalen - blev en helt annan känsla mot att befinna sig på ett "riktigt" uteställe. Och så otroligt skönt att det var vid Telefonplan - bara två stationer från Västertorp. Så jag och Mari promenerade hem på natten. Det gick alldeles utmärkt, då vi båda bara druckit två öl var. Tog en halvtimme, och då gick vi inte särskilt fort. 

Jag röstar för att någon öppnar ett lite större ställe här ute - gårdagens party visar att det skulle gå bra.


Melodifestivalen 1 - Helenas åsikt

Så var Melodifestivalens första deltävling avklarad. Och som det schlager- freak jag är, tänker jag utvärdera denna.

Precis som förra året var första deltävlingen ingen höjdare varken vad gäller artister eller låtar. Högre klass detta år, men ack så tråkigt ändå.

E-Type & The PoodlesNej, det här tilltalade mig inte alls - och då var det ändå en av de bättre låtarna i tävlingen. Det jag förundras mest över är att E-type fortfarande ser ut exakt som han gjorde på 90- talet. Absolut ingenting har förändrats. Fascinerande. Men han ahde ju kunnat ha lite roligare scenkläder. Detta var katastrofalt.

Face- 84Hade kunnat bli hur bra som helst - men tjejer... Seg låt, ingen utstrålning, en rejäl klädmiss. Nej, det vinner man ingen Melodifestival på.

VelvetDen bästa schlagerlåten i fältet. Trots att refrängen inte klistrar och jag idag inte kommer ihåg alls hur låten går. Men den svängde mest. Och högst glamourfaktor vad gäller klädval.

BrandurSöt kille, fin låt. Men tyvärr var den alldeles för seg, den kom aldrig riktigt igång. Förtjänade med andra ord inte att gå vidare.

Michael MichailoffDe två tjejerna som jag såg Melodifestivalen suktade över den här killen. Jag förstår överhuvudtaget inte varför. Låten höll inte (minns inte ens vad den hette). Tråkiga kläder. Kul att du var med, men tur att det inte blev mer än så.

Amy DiamondAtt hon har självförtroende och scenvana är inget som vi behöver tvivla på. Det finns gott med utstrålning. Låten känns väl sådär rolig, inget som jag skulle vilja se i Eurovision. Men hon förtjänar definitivt att vara i final i Globen. Hon är fantastiskt duktig, denna 15- åriga tjej.

Suzzie TapperHerregud. Var fanns glädjen? Var fanns inlevelsen? Hon såg helt död ut, som om hon önskade att hon var någon annanstans. Och när hon hyllade publiken efteråt - lite glädje, tack. Extremt tråkigt, och inte värdigt att gå till Andra chansen.

Christer SjögrenVad ska man säga. Jag är en dansbandsnörd. Jag älskar Christer. Men detta. Är det ett skämt? Låten känns som ett hån mot schlager- världen, den är i samma klass som "We are the winners of Eurovision"- låten som var med i Eurovision för ett par år sedan. Och tjejerna som dansade omkring. Det kändes som att det här numret var plockat direkt från en Finlands- färja. Jag kunde inte sluta skratta åt Christer. Jag är ledsen.

Mina vinnare: Velvet och Amy Diamond
Mina Andra chansen- deltagare: E- type & The Poodles och Christer Sjögren (endast för att han är Christer, och att hans låt är den enda som jag kommer ihåg refrängen på - den klistrar)

Foto: Sven Lindwall (bortsett från Amy- bilden - Maria Gredeskog)

Götgatan

Den heter så, Anna Järvinens låt. Och den är bra.


Kalas ikväll

Förresten, blir Landets 3- årskalas ikväll efter Melodifestivalen. Det kan jag behöva, få parta loss lite. Och klä upp mig. Klännig kanske? Men which one....? Kanske min nya svarta jeansskapelse. Något att klura på.

Du kommer väl till Landet ikväll? Det är oförskämt att missa ett födelsedagskalas. Du hittar mig förmodligen vid den utlovade karaoken.

En sak att pricka av

Jaha, så sitter jag här i soffan och det enda som jag har lyckats åstadkomma idag är att jag har tvättat håret. Och pratat med Marielle om kvällen. Hon har självklart både städat och rensat ur garderoben idag. Snacka om att min egen städångest blir värre...
Funderar på vad jag ska äta till middag. Magen börjar skrika efter mat igen. Redan. Trots att jag åt gröt vid 12- snåret. Gröt mättar länge. Ja, eller hur. Vad sägs om pizza? Inte vad jag behöver, men jag har ingenting i kyl eller frys och jag orkar inte springa till affären och sedan laga till något. Och ta hand om disken efteråt. Nej tack.
Pizza it is.

Gör nåt vettigt, människa!

Sa jag att jag skulle försöka göra något vettigt idag? I och med att det ändå inte blev någon ridning. Har jag lyckats? Inte ett dugg. Sitter i soffan, fortfarande iklädd min otroligt sexiga pyjamas, och det enda jag har lyckats med hittills är att äta lite gröt. Frukost kl 12. Imponerande. Har inte ens orkat vicka upp persiennerna.

Får fan ta och bli lite skärpning. Att ställa sig i duschen, tvätta håret, klä på sig och städa lite ska väl inte vara så svårt?

Vacker video med Räven och Tigern

Firefox AK och Tiger Lou i ännu en härlig duett, denna kallad Winter Rose. Fantastiskt vacker video.


Walk the line

Härligt att starta dagen med en gammal klassiker. Johnny Cash - Walk the line.


En ny skinnjacka önskas

Jag vill ha en skinnjacka, och har så velat i många år. Har bara inte fått arslet ur och köpt en. Plus att det är svårt att hitta någon som jag gillar. Kan aldrig bestämma mig för hur jag vill att den ska se ut. Med muddar, utan? Mycket dragkedjor som detaljer eller inga alls? Det är ett svårt beslut, med tanke på att en skinnjacka kostar en slant.

Men jag gillar den som Anne Hathaway har på sig på den här bilden. Dessutom matchar hon den väldigt fint med den söta klänningen. Hårt och mjukt möts och blir perfekt.

Anne Hathaway


Bra tips på snygga skinnjackor och var man hittar dem mottages tacksamt.

Uppe med tuppen

Gick upp tidigt idag (09:20), för jag skulle till stallet. Men så ringde de och sa att det blir inställd teori idag. Så nu sitter jag här, snopen och har ingenting att göra. Men jag känner mig duktig i alla fall som inte somnade om.

Men vad ska jag göra idag? Ska till Marielle ikväll och se Melodifestivalen, men det är långt till dess. Måste ju försöka ta vara på den här dagen. Jessica och Elisabeth skulle in till jobbet idag, och fortsätta förbereda inför auditen. Ska jag joina dem? Nej, ambitiös är jag inte. Får försöka klura ut något annat.

Vad köpa i present?

Min kära barndomsvän Karin går ju och fyller 21 år nästa lördag. Då blir det kalas, som sig bör. Men vad ska jag köpa för present till henne? Usch, det är jättesvårt. Jag vill ju alltid ge bort den perfekta presenten, även om vi ju alla vet att sådana sällan existerar. Någon som har något bra tips?

Blus från Topshop

Fin blus från Topshop som jag gärna skulle ha i min garderob.

Bow Detail Button Back Blouse

Mer The Cure

Bara för att sukta lite extra visar vi idag även Just Like Heaven.


Boys don´t cry

Är lite avis på E som ska på The Cure- konsert imorgon.


Inte glömma

Måste se till att boka tid för att rida igen de tre lektionerna som jag missar när jag är i Aussie- land. Ska nog fördela dem så att det blir två fredagar innan jag åker, och en efter. Tyvärr är de enda tiderna som finns tisdagar kl 08:00, eller fredagar kl 19:00. Så det blir ju fredagkvällar. Men om jag skyndar mig hem, och duschar väldigt fort, kan jag ju ändå hitta på nåt senare på kvällen.
Inte glömma att boka igenridningstid.

Tidigare shoppat men icke redovisat

När jag ändå håller på kan jag väl lika gärna slänga upp lite bilder från tidigare shoppingrundor, som inte tidigare visats. Eller använts.

Nedan min fina röda väska, inköpt på Mango med en röd prislapp som det stod 149:- på. Perfekt som partyväska, det rätta tillfället har dock inte dykt upp ännu.

image12

Denna härliga sammetsklänning kommer från Urban Outfitters. Inhandlades på rean i början av januari, och jag längtar tills jag får möjlighet att använda den första gången. Kanske på Karins 21- årskalas nästa lördag?

image14

Blommig tunika från MQ. Är egentligen inte mycket för mönster, men det här gillar jag. Väldigt somrig. Den följer definitivt med mig till Australien i mars.

image15

Tycker om alla tre fynden även om de ännu ej är använda. Men det finns ju planer för dem...

Dagens shopping(fynd?)

Idag har varit en helvetesdag, och för att muntra upp mig själv sprang jag på kvicka klackar iväg till H&M när klockan slog 17:00. Jag orkade inte jobba över, även om jag kanske borde ha gjort det.

Detta är vad jag kom hem med.

image10

129:-. Har inte särskilt många såna här toppar med tryck, och tänkte att det kan ju vara trevligt att ha ibland. Den här var dessutom lite rolig med tryckknappar längs hela ryggen.

image11

Såklart en klänning. 198:-, vilket ju inte är farligt. Är inte så mycket för randigt egentligen, tycker det är snyggt på andra men inte på mig. Och jag är lite rädd för att det är för mycket nattlinne över den. Men det är ändå något med den som jag gillar. En väldigt enkel vardagsklänning.

Dra till Landet på lördag

Ja, Landet vid Telefonplan alltså, som huserar i postens gamla lokaler. De fyller 3 år i helgen, vilket firas med ett jättekalas. Checka in programmet här.

Landet är i mina ögon ett av de bästa ställena i stan. Trendig restaurang där jag aldrig har ätit. Mysig bar på ovanvåningen, med massa kulörta lyktor som hänger i taket. Många bra liveakter på scen - däribland Jonna Lee, Lasse Lindh, Paris,Kristofer Åström.... Det är inte så stort, men det får man ta. Det positiva med det är ju att det blir många snygga människor på liten yta - en hel del söta popsnören hänger där.

Se till att passa på att parta loss nu på lördag.Sugen på Skyr

Blev plötsligt väldigt sugen på den isländska "delikatessen" Skyr (uttala det Skir). Är egentligen färskost, men påminner starkt om yoghurt, bara lite fastare i konsistensen. Finns i massa olika smaker, men jag är mest förtjust i vanilj. Kan inte Arla börja tillverka Skyr? Jag skulle bli så otroligt lycklig.Fast de kanske är rädda att ingen då längre skulle köpa Risifrutti.En midsommarnattsdröm

Har den som mobilsignal just nu. Den svängiga melodin gör mig glad.


Kolla in pandan!

Haha, du har kanske redan sett den här, men den är ju för söt. På tal om pandor och ingenting - jag var med i pandagruppen på fritids (Alla barn var indelade i grupper, och man satt alltid vid samma bord och åt med sin grupp. De olika grupperna anordnade diskon och liknande. Jag var alltså panda.)


Telefontrakasserad av...?

Någon har ringt på min mobil oavbrutet den senaste halvtimmen. ComHem. Det ringde en kille därifrån igår, och ville prata om mitt nytecknade bredbandsavtal och deras erbjudanden på tv och telefoni. Jag hade inte tid att prata, så han skulle återkomma. När han ringde senare på kvällen svarade jag inte.
Nu har det ringt från det där numret oavbrutet i en halvtimme. Först dröjde det typ tio minuter innan det ringde igen, men nu ringer det igen så snart mitt röstsvar har gått igång. Hur många gånger? Arton obesvarade samtal hittills.

Min första fråga är- Varför ringer man på min mobil och inte på mitt hemnummer? Om man vill prata om mitt bredband, som finns i mitt hem, ringer man väl också till mitt hem, som alla andra duktiga telefonförsäljare vars samtal jag inte besvarar.

Fråga två lyder - Varför ringer man upprepade gånger på det här sättet? Tror personen i fråga att jag svarar då? Nej, jag blir bara förbannad och irriterad. Vill du något viktigt (vilket det uppenbarligen måste vara då du ringer som du gör) - tala in på mobilsvaret, så ringer jag upp.

Jag orkar inte med att svara. Har annat jag måste fixa.

Han vann 10,5 miljoner

Du kanske har läst om 26- åriga Niklas Karlsson som igår vann 10,5 miljoner på nätspel. Det är Jessicas granne. Vilken jäkla tur killen har. Satsa en tusenlapp, börja spela och sedan få in jackpotten. Varför händer sånt aldrig mig? I och för sig, jag kanske måste börja spela först...

Vad skulle jag göra om jag vann 10 miljoner? Jag skulle resa lite, upptäcka världen. Jag skulle kanske fundera över på att köpa en lägenhet i innerstan. Samtidigt försvinner så mycket pengar vid såna inköp. Och jag trivs ju rätt bra där jag är just nu.
Jag skulle shoppa mer kläder. Det skulle nog vara det första jag skulle göra. Kanske inte dyrare, bara mer. En ny digitalkamera. En byrå och en bokhylla. Jag skulle förmodligen kosta på mig att åka taxi hem från krogen lite oftare... Ja, 10 mille skulle inte sitta helt fel.

Han spelar i landslaget

Slog på tv:n, och vem får jag se spela i vårt svenska fotbollslandslag? Min gamla klasskamrat Fredrik Stoor. Där ser man, han får numera bära blå- gult.

Han började i min klass i tvåan på gymnasiet. Han la väldigt mycket tid på fotbollen, spelade i Hammarby då. Sedan har jag ju läst att han hamnat i Rosenborg, men jag har noll koll på hur det går för honom. Bra, antar jag, i och med att han numera spelar i landslaget. I och för sig ingen viktig match (som jag har uppfattat det), men ändå. Kul att det går bra för Mr Big.

Fredrik Stoor

Arbetsmyra

Idag har jag faktiskt fått en hel del avklarat på jobbet. Har arbetat mycket systematiskt och fokuserat, och inte alls rört ihop några kommuner. Jag ahr haft stenkoll. Häftigt! Har några surdegar som jag skjuter på, men högen med saker som ska fixas blir avsevärt mindre. Eller... Fylls ju på med nytt, men jag hinner ändå jobba undan en hel del.
Ska bara fokus finnas kvar efter lunch också.

Sjukdom - Håll dig borta

När jag gick från Marielel igår kväll började min hals att ömma. Kändes precis som det brukar göra innan det där riktiga halsontet bryter ut. Och imorse kändes huvudet lite tyngre än vanligt. Jag försöker intala mig själv att det är sömnbrist och vitaminbrist. Och stress. Men det finns ju en risk för riktig sjukdom.

Min vän Ingela i receptionen mår inte så bra idag heller. Hon mår illa, har ont i huvudet och är yr. Hon är dock på plats, men risken finns ju tt hon inte kommer att vara här imorgon. Och det går verkligen inte just nu. Och ännu värre är om jag skulle åka på samma sjuka. Eller något annat också för den delen. Men i dagsläget måste jag vara riktigt dålig för att jag ska stanna hemma från jobbet. (38 grader feber räcker - då är jag helt sänkt).

Mellow Yellow

Joy Bryant i något gult - som är raka motsatsen till fult. Den här klänningen från Herve Leger gillar jag! Men jag skulle aldrig klara av att bära upp färgen själv.

Joy Bryant
Foto: Janet Mayer/ Splash

Omklackat och klart

Sådär, då har man svängt förbi skomakaren och fått stövlarna omklackade. Han fixade det medans jag satt i strumplästen och väntade (tur att jag har på mig nya fina knästrumpor idag). 98 pix kostade kalaset, men det var en i allra högsta grad nödvändig kostnad. Har klacken lossnat, så måste det dit en ny omgående.
Nu står jag stadigare och går rakare än förut. Mycket väl investerade pengar.

Dags att klacka om

Hade lite bråttom imorse, och drog på mig stövlarna som har känts lite svajiga att gå i på sistone. Och när jag kommer på tåget, och tar mig en närmare titt på klacken, ramlar den av. Alltså, den där lilla svarta biten längst ut. Så nu går jag på metallspiken, vilekt innebär att jag förstör stävlarna.
Verkligen läge att gå till skomakaren. Finns ju snabbservice, där de fixar det medans man väntar. Men jag har inte riktigt tid för det. Och jag har inte andra skor att använda under tiden. Vad gör jag?

"With every heartbeat" på svenska

Så har det äntligen hänt. Någon har gjort en cover på en Robyn- låt. Och de som har gjort detta Annika Norlin aka Säkert och Anna Järvinen. Två fantastiska sångerskor. Låten är "With Every Heartbeat", nu i svensk tappning med namnet "För varje hjärtslag". Den är riktigt vacker. Det är såhär en cover ska göras.


Dags att börja med städningen?

Har ju sagt till mig själv att idag ska jag banne mig städa. Jag har tvättstugan för tillfället, och springer upp och ner för att fixa och dona med tvätten. Hade ju tänkt att jag skulle städa upp lite här hemma, i och med att jag inte fick det gjort i helgen. Men nu har det gått två timmar sedan jag kom hem, och inte fan har jag börjat städa. Kanske dags att sätta igång om det ska hända något?

Late Night Heartbroken Blues

Hon är fantastisk, Miss Li. Den här låten får mig alltid att vilja dansa tills fötterna blöder. Repeat!


Mina skivor har anlänt!

Jippie, äntligen har de kommit, skivorna som jag beställde förra veckan!

Först ut, de söta pojkarna i Peggy Lejonhjärta. Har varit tyst om dem ett tag nu, men jag hoppas att det kommer att komma nytt material snart. Det räcker inte med bara "Viskningar och rop", jag vill ha fler skivor!Sedan har vi mina favoriter Florence Valentin. Du har säkert hört Pokerkväll i Vårby Gård, men det är inte den enda bra låten de har gjort. Verkligen värt att lyssna lite extra på.Juvelen. Snygg karl som gör snygg musik. I think I´m in love. Han är en av mina nya stora favoriter, och jag tycker verkligen att han ska få arslet ur vagnen och släppa en fullängdsplatta snart. Men jag antar att jag får nöja mig med ep:n så länge.Och sist, men inte alls minst - Lars Winnerbäck. Ytterligare en artist som jag tycker gör fantastisk musik. Bäst på hans senaste platta är duetten med Miss Li.

Press 3

Vad kostar en natt på Grand Hotel?

Lyckades till slut på tag på ett rum åt herr Överchef. Det enda som fanns var på Grand Hotel, rum mot gården eller sidogata, för den nätta summan av 4 390 svenska riksdaler. Men då får du tänka på att frukost ingår.

Ett helvete att hitta hotell

Så fick man nyss höraatt högsta chefen i hela Europa kommer till Stockholm på onsdag. Han ska stanna en natt, och behöver därför ett hotellrum. Och i och med att han är den han är kan det ju inte vara något halvbra hotell heller, nej han ska ju självklart bo på något lite fräsigare ställe.

Nu till problemet. Det är sällan lätt att hitta hotell med bara några dagars varsel i vanliga fall. Och denna vecka är det möbelmässa i stan. De flesta hotell har varit fullbokade sedan länge. Det är som att dunka huvudet i väggen gång på gång på gång. Man stångar sig blodig utan något som helst resultat.

Stekspaden

Nu tycker han att jag förtjänar smisk med stekspaden. Att jag har samlat ihop tillräckligt för att förtjäna detta öde. Men jag kan tala om att det inte stämmer. Om det är någon som har samlat ihop till stekspaden så är det han. Han är på tok för kaxig för att inte straffas. Egentligen.

Ingen flytt i sikte ännu

Nej, jag har inte hört något mer om den förra veckan så omdiskuterade flytten för min del. Teamleadern har inte sagt ett ljud. Än så länge... Hon har förmodligen haft fullt upp nu på morgonen, och nu är hon på möte. Klart är i alla fall att jag inte har tid att flytta idag.

Egentligen hinns det inte med på hela veckan, då jag måste förbereda inför auditen den 18:e - vilket är en massa arbete som jag inte har räknat med när jag planerar min tid i övrigt. Och en audit är alltid prio ett. Lyckliga mig. Eller inte.

Love will tear us apart

Joy Division. Borde nog pallra mig iväg till en biograf och se Control snart.


You´re the storm

En av mina favoritlåtar med Cardigans.


Marit Bergman

Marit är faktiskt riktigt jäkla bra.


Paris - Disco Fever

Älskar den här låten, den får mig alltid på bra humör. Även om den även får det att sticka till lite i hjärtat. Men det är en annan historia. Den är bra, den är party. Det är det som räknas.


Moneybrother sjunger Håkan

Den här låten identifierade jag mig med väldigt mycket med för ett par år sedan, när Kärleken hade försvunnit ur mitt liv. Textraden "Jag blir hellre ensam än lycklig med nån annan" genomsyrade mig, och det var verkligen så jag kände.
Moneybrother gör här en väldigt vacker version av Brännö Serenad.


Helena planerar helgen

Härligt med helg. Och jag har ingenting planerat. Måste städa lite idag, men jag tänker avvakta någon timme till med det. Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Och imorgon kanske det blir en liten promenad. Men inte så mycket mer. Precis vad jag behöver efter all januari- stress.

Kanske ska jag till och med gå så långt att jag gör ett försök att rensa ur i garderoben. Det behövs, kan jag säga. Och har ju köpt på mig lite nya kläder, som måste hängas in någonstans. Dessvärre är mitt stora problem att jag har svårt att göra mig av med saker. Speciellt saker som har ett sentimentalt värde. Inte bra.


Adam Brody
Foto: Nino Munoz

"To die by your side"

En av de bästa någonsin? Oavsett så är det en klassiker. And I love it.


Onykter kl 16:00?

Haha, vi har en karl som idag firar att han har arbetat 20 år hos oss. Han har bjudit in oss alla till baren, för att skåla med honom. Det vill säga, öla halva kvällen.
Han kom precis förbi mig, och ryckte åt sig en penna och skulle skriva i mitt ansikte. Förklaringen kom ganska snabbt. Han har tagit en riktig långlunch (ca fyra timmar närmare bestämt), och då lyckats klämma i sig 6 öl. Redan. Duktig jobbat. Det är bra att vara lite rund under fossingarna redan kl 16:00 en fredageftermiddag.
Han är störtskön!

Gårdagens kvällsaktivitet

Ja, så hur var nu middagen hemma hos chefen igår? Kan meddela att det var riktigt trevligt.

Jag tillhörde förrättsgruppen, och vi gjorde en klassisk löjromstoast. Till varmrätt blev det oxfilé som var delad och fylld med pesto och lufttorkad skinka och sedan ihoprullad. Till detta serverades pressad potatis och rödvinssås. Sedan passionfruktscheesecake till efterrätt.
Riktigt gott! Ska nog se till att norpa åt mig receptet.

Hade tänkt åka därifrån relativt tidigt, men det blev först 23:45. Chefen bor lite knepigt till, så fick ta buss från Sköndal till Hökarängen, där byta till tunnelbanans gröna linje - vilket är fel linje för mig. Så det var bara att kliva av vid Slussen. Dessvärre gick mitt tåg om 22 minuter, vilket jag inte hade lust att vänta på. Så jag åkte med Norsborg- tåget till Liljeholmen och tog taxi därifrån. 133 spänn. Dyrare än vad jag kan tycka att det borde kosta. Är faktiskt inte så lång sträcka.

Är i vilket fall som helst lite trött idag. Men jag ska nog överleva.

RSS 2.0