Rödvin

Ibland kan jag önska att jag tyckte om rödvin. Det skulle vara så trevligt att kunna sitta och skåla med alla andra rödvinsdrickare istället för att vara den utstötta som sitter med en egen flaska. Som alltid måste tänka på det där med en egen flaska. Och som aldrig har koll på vilka röda viner som är bra, om det nu händer att det är man själv som ska stå för inhandlandet och rödvin ligger som önskemål.

Jag önskar ibland att jag älskade rödtjut. Och att jag var grym på vilka viner som är bra och vilka som smakar peck (nu tycker jag ju att alla röda viner smakar peck, så det är aldrig någon som frågar mig om råd). I dagsläget är jag ju knappt bra ens på vita viner. Jag är lite insnöad på de jag gillar, och köper sällan något okänt. Och tyvärr tror jag att det kommer att fortsätta så. I alla fall vad gäller de röda vinerna. Vilket är extremt tråkigt.Graffiti

Jag klottrar inte. Eller målar graffiti. Jag bara posar.Förstår fortfarande inte

Jag har fortfarande inte förstått att jag måste lägga mig. Sov länge idag, på grund av fylla igår, så kroppen är inte alls trött. Det är bara hjärnan som har fattat att jag ska upp till jobbet imorgon. Till råga på allt måste jag tvätta håret också, vilket inte är en favoritmorgonsyssla. Men nu är det i och för sig nyklippt och går mycket snabbare att blåsa torrt än tidigare.

Allt jag vill är bara att vara ledig. Jag får gärna befinna mig på ett ställe där det är minst 25 grader och varmt i vattnet. Men inte ens om jag blundar kan jag drömma mig bort till ett sådant ställe. Jobbångesten är alltför påträngande.Mammalåda is the shit

Jag spenderade som sagt kvällen hemma hos päronen, och det som är så bra är att de mer än gärna bjuder sin enda dotter på middag. Och jag får välja i stort sett vad jag vill inom rimliga gränser. Det tycker jag är alldeles förträffligt bra, även om jag oftast svarar "något gott" när de frågar vad jag vill äta. Men det innebär med andra ord att de får möjlighet att välja ut något som de vet att jag tycker om.

Och inte nog med det. Blir det mat över, vilket det alltid blir för de ser ju till att laga lite extra när jag kommer, får jag med mig det i hem i en låda. Perfekt. Idag fick jag med mig mer än vanligt. Två lådor med potatis och kasslergratäng. Dessutom köttfärssås, som räcker till två måltider. Spaghetti har jag hemma. Och mamma hade dessutom stekt pannkakor åt mig. Mycket gulligt.

Så nu har jag mat hela veckan. Och det är inte någon av de typ fyra maträtter som jag kan laga, utan det är mammas mat. Trevligt med lite variation. Mammalåda is the shit! Ja, jag är en bortskämd snorunge.Jag hörde musik någonstans

Jag har spenderat stora delar av kvällen hemma hos päronen, eller närmare bestämt framför deras dator, och laddat ner musik. Massa livekonserter med Håkan Hellström, bland annat från Eskilstuna i år och Hultsfred 2001, Lykke Li, Miss Li, Pet Shop Boys, Joy Division, Pulp, Orup, massa svenska gamla favoriter... En hel del med andra ord. Och nästan allt finns nu i min iPod. Pappa hade även laddat ner lite Håkan och Kent- konserter, vilket jag tackar allra ödmjukast för.

Så jag antar att du förstår vad jag gör nu...Vill inte, vill inte, vill inte, vill inte!!!

Min semester är slut. Det känns som att den har pågått i all oändlighet (förmodligen för att det har varit full rulle) men samtidigt har de här tre veckorna gått alldeles för snabbt. Jag har riktigt mycket ångest.
Jag pratade med Ingela idag, och hon vabbar imorgon så det blir receptionen för mig hela dagen. Vilket i och för sig är en slow start (förhoppningsvis), men samtidigt blir det nog inte så populärt. Men det är inte mycket att göra. Jag klagar inte, det får andra stå för.

Usch, jag vill inte. Nästa lediga dag är vid All helgona, i slutet av oktober. Det är långt dit. Och förmodligen kommer många saker att förändras. På ett sätt vill jag verkligen inte det, men å andra sidan vet jag ju att det är för det bästa och jag kan inte vara egoistisk. Nu gäller det att bara bita ihop."Kräftan och jag, kräftan och jag"

Kräftskivan igår var mycket trevlig. Vi var sju tjejer som satt i Elhams lägenhet, medans ett tjugotal personer satt på ängen utanför. Vi skulle också ha suttit där egentligen, men det var lite kallt och därför valde vi lägenheten. Det bjöds på extremt god paj, bröd med hemmagjort vitlökssmör, melon och päronsallad. Och då alla hade tagit med sig kräftot och räkor, fanns det skaldjur i överflöd.

Elham hade dessutom gjort små sånghäften med snapsvisor som handlade om kräftor. Vi sjöng igenom alla låtar flertalet gånger under kvällen, och jag är rädd för att en film kan komma att läggas ut på Yotube eller Facebook.

De som suttit ute kom sedan in och vi fortsatte att sjunga och skåla. Efter ett tag promenerade vi dock hem till Tony. Där bjöds det på Singstar, och jag sjöng väl fyra låtar för mycket. Eller något sådant.

Det var förresten inte jag som hade ner en blomkruka i trappuppgången. Det var bara jag som fick plocka upp skärvorna och stå till svars inför en gubbe som öppnade dörren och undrade vad som stod på.


       


       


       


       


   


       


   

Miss Li

Miss Li är en av de artister som ligger mig varmt om hjärtat. Hon gör fantastiska små popkarameller och hon är dessutom grym på scen. Men Linda, jag vet inte om jag gillar den där luggen... Nu är det i och för sig inte upp till mig att bestämma vilken frisyr hon ska ha, men jag tycker att det var finare förut.Foto: Helen Edvall

The Chosen One

Jag börjar dagen genom att lyssna på The Concretes. "The Chosen One".Ego

Är det något jag inte tycker om är det när människor inte visar någon hänsyn, och inte heller berättar varför de gör på ett visst sätt. Det gör inte mig direkt glad, vilket säkerligen kan avläsas på min tystnad, som i det här fallet. Vad är problemet? I don´t get it.

Vilse bland dagarna

När man har haft semester i tre veckor börjar hjärnan uppföra sig lite konstigt. Jag har absolut ingen koll på dagarna längre. Hele den här veckan har varit knasig, för man har ju ingenting att riktigt rätta sig efter. Alla dagar har varit som lördag.

Ligger just nu en dag före. När jag vaknade imorse var jag övertygad om att det var söndag. Även om jag skulle till stallet, som varje lördag förmiddag, kändes det i kroppen att det är söndag. Men icke, vilket jag är extremt glad över. Det är söndag imorgon, vilket innebär en helt vanlig helg innan jobbet börjar igen på måndag. Det tackar jag för.Lilla Julius

Red lilla Julius idag, för första gången. Han har alltid skrämt mig lite, för jag har allt sett hur mycket han tycker om att springa fort. Å andra sidan är det minnesbilder från när han var ny i stallet, när han fortfarande var unghäst. Han sprang som en galning. Men så var han inte alls nu. Han lyssnade jättefint på förhållande hjälper. Dock fick jag inte helt tag om yttersidan på honom när vi red på volten. Vi skulle rida in framdelen på halva volten, men när jag försökte forma honom flöt han ut mot staketet.

Det kändes först helt fel att sitta på honom, då han bara är ca 155 cm i mankhöjd. Vanligtvis brukar jag rida hästar som är 15- 20 cm högre. Nu var det nästan som att man letade efter hästen och till slut upptäckte att man ju faktiskt satt på honom. Och han visade mig ju att han inte är något att vara rädd för. Även om han freakade ett par gånger och kastade sig åt sidan när han upptäckte något läskigt, som till exempel att en bil åkte förbi på vägen...


Moget beslut

För en gångs skull har jag inte somnat i på soffan. Eller, om jag ska vara helt ärlig sov jag ett par timmar från kl 18 och framåt, men det räknas liksom inte riktigt. Sedan dess har jag hållit mig vaken. Trots att jag har tittat på film i ett mörkt rum, vilket annars brukar hjälpa sömnen på traven ganska bra. Och den senaste timmen har jag bara suttit framför datorn, vilket sällan brukar göra mig pigg.

Nu är jag däremot jäkligt trött, och tvärt emot vad jag brukar göra, så har jag borstat tänderna och tänker nu lägga mig i sängen och få många timmars härlig sömn. Sammanhängande sömn. Med andra ord, hålla mig borta från soffan. Inget "Ska bara blunda två sekunder", och sedan vakna och somna om några gånger innan jag slutligen förflyttar mig till sängen. Det är i mina ögon ett extremt moget och vuxet beslut.Pirater i min lägenhet

Det blev ingen bio för mig ikväll. Jag orkade inte. Istället poppade jag popcorn och tittade på Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans förbannelse. Köpte ju den för längesen, men har inte bemödat mig att se den. Såg den när den gick på bio, men det var ju hundra år sedan. Om jag lyckas hitta tvåan och trean för ett överkomligt pris (pröjsade 49:- för ettan) så ska dessa inhandlas, så att samlingen blir komplett. För det är jäkligt underhållande filmer. Johnny Depp är briljant i rollen som Jack Sparrow.


       

Högt över havet


Möjligtvis EN öl för mycket...

Jag hann trycka i mig en Bacardi Breezer och en Smirnoff Ice innan jag gick hemifrån igår. Sprang även förbi affären och köpte med mig bröd, som fick bo i väskan hela kvällen. Orkadej u inte fixa detta innan jag åkte... Lathet, kallas det nog.

Mötte upp E vid Medborgarplatsen strax efter kl 21, och vi tog oss till Carmen. Det är ju det, by far, populäraste sunkhaket i stan. Om man fortfarande kan kalla det för sunkhak. Jo. Det kan man. Det dåliga med Carmen är att personalen är otrevlig, vilket de konstigt nog kommer undan med enbart för att kunderna fortsätter att dyka upp ändå. Men hade jag varit deras chef hade de åkt ut fortare än de hade kunnat säga Staropramen om de inte bättrade sin attityd omgående.

Nästa stopp blev Bara Bistro, lite längre ner på gatan. Det är ett ställe som jag har besökt en gång tidigare, med N, och jag gillar det. Det är rätt charmigt. Efter det gick vi mitt över gatan, till ett ställe som jag inte minns namnet på - men det var inte alls lika trevligt. Där lär jag aldrig hamna igen. Sista stoppet var Kellys på Folkungagatan. Det klassiska gamla hårdrocksstället.

Både jag och E var lite glada i hatten när vi promenerade till tunnelbanan, och jag vaknade vid 7- tiden imorse och mådde lite halvdåligt. Nu mår jag dock bra igen, tack och lov. Lite seg, bara. Nu handlar det om att ladda batterierna inför morgondagens kräftskiva.Bio ensam?

Jag har inga planer för kvällen, och funtar på om jag ska släpa mig bort till Heron City och gå på bio. Men hur kul är det att gå på bio ensam? Å andra sidan känner jag mig inte så social idag, så det kanske bara skulle vara trevligt. Det enda kruxet är att det är jobbigt att ta sig dit. Det går ju buss från Fruängen, som går rätt smidigt har jag för mig, men det känns ändå som ett stort projekt att släpa sig. Jag får helt enkelt klura vidare nu under eftermiddagen.Tvättstugepuckon

Jag blir alltid så förvånad varje gång jag ska tvätta, fast jag egentligen inte borde bli det. Jag tycker att det är en självklarhet att man plockar bort alla sina saker från tvättstugan när ens tvättid är slut, så att det är tomt och rent när nästa person ska in. Ändå hänger det alltid massa tvätt i torkrummet och tumlaren går för fullt varje gång jag kommer dit. I och för sig gör det ingenting, då jag ändå ska använda tvättmaskinen det första jag gör. Men när man kommer ner igen 45 minuter senare, och kläderna fortfarande hänger kvar, då blir jag fan förbannad.

Ska det vara så jäkla svårt att hålla koll på klockan? Den här gången öste jag ner alla kläder som inte var mina i en korg, och hängde sedan upp min rena tvätt i torkrummet. När jag sedan kom ner när nästa maskin var klar, hade ägaren till kläderna som inte var mina langat in sina blöta kläder i torktumlaren. Vad fan, acceptera att din tvättid är slut. Då jag behövde tumlaren plockade jag ut grejerna och knölade in mina egna kläder. Ska bli intressant att se om någon har hämtat upp dem nu när jag ska ner en tredje gång.

Torka tårarna, min vän

Den här låten har jag gråtit till många gånger. Jag har en förmåga att applicera låttexter på mig själv och min eländiga tillvaro. Elelr, de bitar av min tillvaro som är eländiga, kanske det snarare heter. Och den här låten säger så mycket som jag själv helst inte sätter ord på. Don´t tell me 'cause it hurts.Förvara bröd i väskan

Nu har det blivit lite ändrat inför kvällen. Ska träffa E kl 21:00 vid Medis. Det ger mig lite mer spelrum. Det vill säga, jag kan byta kläder tjugo gånger och fixa håret i en evighet. Och jag behöver inte ens stressa. Men en sak som jag väljer bort blir att springa förbi affären och köpa bröd till frukosten imorgon. Det är jag för lat för. Men jag kan ju smita in på väg till tunnelbanan, och förvara brödet i väskan under kvällen... Hur muppigt det än låter tror jag att det är så det får bli.

Putting on my face

Jag tror bestämt att det börjar bli dags att göra sig iordning inför kvällens sunkhakspromenad. Öppnade en Bacardi Breezer för ett tag sedan, men jag sitter fortfarande här i morgonrock och lyssnar på musik på hög volum. Aja, benen är nyrakade i alla fall, så något har man hunnit med. Nu är det dags för ansiktet att få ett litet lyft. Make Up, bitte.The Last Shadow Puppets

Långt efter alla andra har jag nu fått reda på att The Last Shadow Puppets spelar på Cirkus i oktober. Jag är ju ett fan, om än inte något jättestort sådant. Frågan jag nu ställer mig är om jag är villig att betala 360 spänn för denna konsert, där jag egentligen bara är ute efter en enda låt. Alla låtar på deras platta är i och för sig bra, men det är bara en som verkligen har satt sig.

Å andra sidan älskar jag att gå på konserter, och skulle säkerligen inte vara missnöjd efter en konsert med The Last Shadow Puppets. Men tänker jag efter är det inte värt de pengarna. De kan jag ha roligare för. Förhoppningsvis dyker det upp andra konserter med artister som ligger mig varmare om hjärtat än så.Städa i högklackat

Idag försöker jag att göra ett seriöst försök att städa min lägenhet. Har dragit på det hela veckan, men nu får det banne mig vara nog. Lite ordning vill jag trots allt ha. Och smart som jag är, så slår jag två flugor i en smäll. När jag ändå städar kan jag lika gärna passa på att prova mina nya skor med 7 cm klack. Det är ett ypperligt tillfälle att känna efter om de enbart var bekväma i affären, eller om de faktiskt fungerar att ha på sig längre stunder.

Anledningen till detta test är att jag funderar på om jag ska ha dem på mig ikväll. Då ska jag och E ha en gammal hederlig pubrunda bland Söders sunkhak. Men jag har inte haft högklackat på mig på flera månader, så jag vet inte om mina fötter orkar det en hel kväll. Förmodligen klappar de ihop så fort jag sätter mig på tåget in till stan. Men jag vill ju vara fin. Får väl ha med mig mina älskade Converse i väskan, just in case.


Fiskmat


Bloggare som slutar blogga

Varför är det alltid så att mina favoritbloggare väljer att sluta blogga efter ett tag? Allra värst är det när jag precis har upptäckt dem, läst igenom alla gamla inlägg och en vecka senare tackar de för sig. Jag har varit med om detta jag vet inte hur många gånger, och jag blir lika arg varje gång.

Absolut tråkigast var när L la av. Hennes blogg var jävligt underhållande, även om vi hade lite gemensamma kopplingar. Dessutom jobbar hon ju tillsammans med E (vi träffade ju på henne i Göteborg, för övrigt). Hon skrev väldigt bra, även om hon egentligen inte skrev om något särskilt.

Nu senast är det Rana som har lagt bloggen i en kista och sänkt ner den i jorden. Och hon inte bara skriver intessant, hon tar även fantastiska bilder. Men nu är det slut med det roliga. Jag är glad att jag i alla fall fick veta hur det gick mellan henne och Liam. Och Liams flickvän.

Fast det känns som en banal sak, så stör det mig. Jag tycker inte om när saker jag gillar försvinner, och jag inte har kontrollen att hålla kvar dem.

Frisörens (mar)dröm?

Har man inte klippt sig på nio månader förtjänar man en rejäl utskällning från sin frisör. Så är det bara. Men Sussie på No Limits, som klippte mig idag, var inte alls arg. För tydligen var mitt hår inte alls så slitet som det kanske borde vara efter så lång tid. Hon blev snarare glad över att få jobba med mitt hår. Tydligen är det av väldigt fin kvalité och dessutom lättarbetat. Om hon fick välja hade hon lätt bytt ut sitt råttfärgade (dock färgat mörkt nu) spikraka hår mot mitt lite rödlätta smålockiga. Så sa hon.

Det är ju alltid kul att höra att ens hår är eftertraktat... Hon tyckte dessutom att jag aldrig borde använda plattång, för mitt naturliga fall är för snyggt för att plattas bort. Och ska jag vara ärlig är det absolut lättaste för mig att bara låta håret självtorka efter tvättning, och sedan bara ha i lite spray för stadga. Då blir det lite lagom lockigt utan någon ansträngning alls.

Det känns skönt att ha en frisyr igen. Det blev inte jättemycket kortare, även om hon tog en bit, men det är rejält uppklippt. Orkar inte lägga upp någon bild, för förr eller senare kommer det att dyka upp någon ändå. För nu nöjer jag mig med att meddela att jag tycker att det blev fint.

Det omtalade klippet

Jag hade inte sett det här klippet tidigare, bara sett stillbilder i tidningarna. Det är ändå ganska imponerande att tre av de största sångerskorna just då (för Brittan har ju sunkat ner sig lite för mycket på sistone) gick ihop och gjorde ett sådant här framträdande. Sedan fick Missy Elliott vara med på ett hörn i slutet också. Det har ju definitivt underhållningsvärde.
Att drömma sig bort

Jag skulle inte ha något emot att åka hit snart igen. Februari skulle vara perfekt. Om jag hade pengarna.Blå stövlar

Något som jag länge har velat ha är ett par blå stövlar. Inga speciella, bara ett par snygga blå stövlar. Helst med lite klack, men max 5 cm. Å andra sidan gör det ingenting om de är platta, bara de är snygga. Men jag lyckas inte hitta några stövlar som faller mig i smaken. Ska jag vara helt ärlig hittar jag inga som är blå heller, för den delen. Är den färgen utdöd? Eller letar jag bara på fel ställen? Någon som kan tipsa mig om var jag kan hitta det jag söker?

Du var så trött...

... du lät tågen ta bekymren.Jag vill se

Det går rätt många filmer på bio just nu som jag mer än gärna skulle vilja se. Dessvärre är det ju för jäkla dyrt att gå på bio i Sverige, och då jag oftast hellre lägger pengarna på annat blir det inte så många besök i biosalongen. Tyvärr. Nu är det dock alldeles för längesedan jag släpade mig iväg till en biograf. Kanske ska gå och se något själv nu när jag ändå är ledig? Även om det inte är kul att gå på bio ensam.

Filmer jag vill se, som har haft premiär:

Arn (även om jag ännu inte sett ettan...)
Indiana Jones (fast den kanske jag kan vänta med tills den kommer på dvd)
Mamma Mia
Narnia
Sex and the city
Batman: The Dark Knight

Pärlor

När jag var liten tyckte jag i stort sett att pärlor var det fulaste man kunde ha i smyckesväg. Nu på äldre dar har jag ändrat inställning, och tycker att det är riktigt snyggt. Jag äger dock få pärlhalsband, för det är just halsbanden som är intressantast. Och inte bryr jag mig om de är äkta eller inte, bara de är snygga. Jag får lägga en mental minneslapp om att inte glömma kolla upp lite pärlhalsband nästa gång jag är i stan.


Jag är oskyldig


Män som hatar kvinnor

Nu har även jag läst boken Män som hatar kvinnor. Efter att den blivit så hajpad var det väl dags för det. Och jag tyckte att den var riktigt bra. Har haft svårt att lägga den ifrån mig, och jag kan verkligen rekommendera den om du inte har läst den. Kanske växte allt till lite väl stora proportioner mot slutet, men det kan jag se igenom fingrarna med.

Jag har tvåan som väntar på mig, men jag tror att jag avstår från att börja läsa den nu. Den slutar ju tydligen tvärt, och fortsätter i bok nummer tre. Och den har ännu inte kommit på pocket. Därför avvaktar jag tills den har gjort det, så att jag kan sträckläsa båda två utan att riskera att hamna "mittemellan".


Whatever makes her happy

En av mina favoriter. Suede "Saturday night".
Paris - Even though the stars are blind...

... så är inte vi det. Tack och lov har lilla fröken Hilton fått fason på sitt utseende. Det vi ser på den här bilden vill vi inte se igen. Tack. Jag vet att man inte ska klaga på andras utseenden, men jag kan inte låta bli när jag ser den här bilden. Hon påminner nästan om den där tjejen med rosa hår som ställde upp i Idol, och vägrade ta att juryn dissade henne under hennes audition.Vid regnbågens slut

Ja, vad är det man säger? Där finns en kista fylld med guld. Finns det inte någon version om att det är ett troll som bor där också? Den versionen stämmer väl mest in på den här bilden... Och jag har för övrigt ingen aning om var regnbågen kommer ifrån.Hair

Imorgon ska jag besöka frisören Äntligen. Det är nästan så att jag inte vågar avslöja när jag senast klippte mig, men med ett skamset uttryck i ansiktet kan jag berätta att det var i mitten av november förra året. Det är nio månader sedan. Katastrof. Jag brukar ju vanligtvis bara orka släpa mig iväg til lfrisören ett par gånger om året, men att det nu har varit än mer sällan har jag själv svårt att begripa. För det handlar ju i grunden om lathet. Oavsett ska det bli så skönt att få bort en del av mitt tjocka barr. Ett par decimeter skulle de lätt kunna ta utan att jag skulle bli ledsen.Köra fort som fan

Det tar max 20 minuter att åka till stallet hemifrån mig. Vill man däremot åka kommunalt får man räkna med en restid på upp emot en timme. Det är dagar som denna, när man dessvärre måste åka tunnelbana och buss, jag önskar att jag hade körkort och egen bil.

Jag har övningskört två gånger i mitt liv, på Bilprovningens parkering. Men det är två år sedan, och jag känner inte riktigt för att ta upp det just nu. Den största anledningen till att jag ville ta körkortet har blivit såld. Och så länge den mintgröna bilen inte är klar och jag får tillåtelse att köra den, lockar det helt enkelt inte som det gjorde förut. För även om jag inte ansträngde mig för att ta kortet, så var det ändå något som pockade. Men det har tagits ifrån mig.

Och även om jag skulle ha körkort skulle jag ändå inte ha någon bil. Det skulle bara vara onödigt i dagsläget. Jag klarar mig faktiskt alldeles utmärkt på mitt SL- kort. 690 spänn i månaden är visserligen rena rånet, men det är trots allt rätt smidigt.Leo

Jag var uppe med tuppen imorse, närmare bestämt kl 05:30. Var i stallet strax innan kl 08:00. Bara att göra i ordning prickiga Leonardo, som stod och smaskade på sitt morgonhö. Han ser ut som en liten ponny, men i stort format. Att sitta på honom känns nästan som att åka finlandsfärja. Och idag trilskades han inte heller när man skulle kratsa hovarna. Han brukar annars vägra lyfta på framhovarna, men idag gick det alldeles utmärkt.

Skritt- och galopparbetet gick väl bäst idag. Fick rätt bra fason på honom i skritten, och vi gjorde några riktigt fina övergångar från skritt till galopp. Han kan om han vill, man måste bara vara lite bestämd och visa honom. För funkar det med Leo, så är det som att vara i himlen.

Favorit i repris

Sitter och lyssnar på Dusty Springfield, och därför kör vi en favorit i repris. Dagens Dusty: "I only want to be with you".Gul


Hur i hela världen...

... skulle någon kunna sätta kedjor på en Hurricane?Påtvingat morgonpigg

Jag missade ju en ridlektion när jag var i Grekland, och denna ska jag nu rida igen imorgon bitti. Dessvärre innebär detta att jag måste infinna mig i stallet väldigt tidigt, för kl 08:00 ska jag upp på hästryggen. Så jag måste ta tunnelbanan som går 06:36 från Västertorp, för att sedan byta till buss. Efter att ha klivit av bussen är det sedan en liten promenad genom skogen innan jag är framme. Kan tänka mig att klockan då är runt 07:40. Och då ska det bytas om och göra i ordning hästen.

Jag är ju inte direkt morgonpigg, så det lär bli jobbigt att gå upp så tidigt. Men vad gör man inte... Det positiva är att det förmodligen inte är någon annan som ska rida igen då, och att jag är ensam. Man får rida fritt, och göra det man känner för. Vilket alltid är nyttigt. Får bara inte glömma att packa ner ridkläderna redan ikväll.

Nya skor

Var i stan idag och shopapde upp delar av lönen. Förutom två klänningar, två par pantalonger och ett skärp blev det även dessa skor. Det var något som drog mig till dem, och först kunde jag inte bestämma mig för om jag tyckte att de var snygga eller fula. Det första alternativet vann dock, och de fick följa med mig hem. Och nu är jag helt säker. De är snygga.


Halsband med inbyggd klocka

När jag var i Visby passade jag även på att smita in på Guldfynd. Siktet var inställd på detta halsband, som även fungerar som klocka. Perfekt för mig som enbart använder klockan på mobilen. Dessvärre är bilden lite lagom kass, men jag orkar inte fota om. Egentligen är det lite för mycket bling- bling för min smak, men den här gången gör det faktiskt inget. Jag älskar det här halsbandet.Present

Fick dessa två halsband av min pappa när vi var på Gotland. Jag hittade dem i en hantverksaffär, och då jag inte kunde bestämma mig för vilket jag ville ha, fick jag båda. Tack pappa!Plånböcker

Även två plånböcker fick följa med mig hem från Kavala. I den översta tänkte jag ha smycken när jag är på resande fot. Den understa blir förmodligen en partypluska. Den är way too smal för att rymma alla mina kort som jag bär med mig till vardags.

Väskor

Köpte på mig två väskor när jag var i Grekland. Föll hårt för båda.


Peggy LejonhjärtaPeggy Lejonhjärta har tydligen inte försvunnit helt från vår planet. De har ju inte släppt något nytt på många år, och jag trodde att bandet hade splittrats för gott. Men tydligen inte. Nio låtar finns nu klara för att mixas och ytterligare en ska spelas in. Det är nyheter som är så bra att jag itne riktigt vet vart jag ska ta vägen. För skrika rakt ut har jag redan gjort. Peggy Lejonhjärta är nämligen bland det bästa som har hänt den svenska musikscenen. Se själv nedan.


Risk för spya på bussen?

Fick rapporter redan igår om att E var full som ett ägg relativt tidigt på kvällen. Och det blev bara värre och värre. Vilket i och för sig är mer underhållande för mig. Dessvärre verkade det inte ske några stora skandaler i tv- huset.
I alla fall så har jag haft kontakt med E nu på morgonen. Han mår så dåligt att han inte kan vara uppe. Han gick och la sig igen några timmar, innan han måste börja bege sig mot jobbet (tror att han jobbar till midnatt). Och risken för att han spyr på bussen på väg till jobbet (för tredje gången...) är överhängande. Så om ni åker en buss som går förbi tv- huset, och upptäcker en kille som står lutad över papperskorgen och hulkar - då är det garanterat E.


Tro det eller ej

Jag är vaken, sedan snart en timme tillbaka. Och jag har ätit frukost. Något som aldrig händer när jag är ledig. Jag till och med köpte mjölk igår, så att jag skulle kunna göra o´boy. Jag förvånar till och med mig själv.
Jag har däremot inte gjort så mycket mer än att äta frukost. Har fastnat framför datorn. Anledningen till detta är att jag Facebook- chattar med min kusin i Australien. Sånt prioriteras.Särskilt som vi kan utbyta skvaller om vad som händer i släkten. Mycket värdefullt. Och det är så vår släkt fungerar. Ingenting kan hållas hemligt, bortsett från några få saker. Om jag berättar något för mina föräldrar kan jag ge mig fan på att någon av mina kusiner konfronterar mig om detta inom en snar framtid.

Planen för dagen är att jag inom en halvtimme ska åka in till stan och se om jag inte kan shoppa upp delar av lönen som har kommit in på kontot idag.Hopp i säng

Jag tror bestämt att det är dags för denna unga fröken att sova. Börjar bli lite svårt att hålla ögonen öppna, och det finns ingen anledning att försöka med det heller. Det enda som möjligtvis kan locka mig att vara vaken lite längre är boken jag håller på att läsa, Män som hatar kvinnor. Men jag får läsa en annan dag. Jag behöver min sömn. Nu.Inte ens två timmar

OS- festen har itne ens pågått i två timmar, och jag har redan fått sms från E. Alkoholen är gratis, och han är tydligen jättefull redan. 31 år, det kan man inte tro. Det kanske blir han som står för skandalerna den här gången också. Om vi har tur. Aja, vi får ju i alla fall veta vart våra tv- licenspengar går någonstans.

Tonight I´ll be your naughty girl

Hade filmkväll med M. Jag fick se filmen från F:s svensexa. Grabbgänget stövlade in genom den olåsta ytterdörren kl 8 på morgonen, när F och hans tjej låg och sov. Sedan fick han klä på sig långkalsonger, höftskynke, nättröja och en svart cape. Roligast var när de drog iväg honom till ett kampsportställe på Söder, där han trodde att han skulle få gå några ronder mot hårda killar. Istället togs han ner till källaren, där han fick lära sig pole dancing.

F har lika mycket rytm i blodet som ett kylskåp, och jag höll på att skratta på mig när jag såg hans försök att dansa sensuellt runt stången. Och svanka verkade vara omöjligt. Men han försökte tappert... Allt till tonerna av låtar som "Naughty Girl" och "Sexyback", iförd lackklänning och rosa peruk. Sexigt.

Det var en mycket underhållande video på en timme, som jag nog borde hålla tyst om att jag har sett. Nu har jag ju aldrig träffat F, men jag tror inte att det skulle bli så populärt om det kom fram att M har visat den för massa människor...


Pretty faces

Musik på söndagskvällen

Sitter i min soffa och lyssnar på Pulp "Disco 2000". Vem vill gå och lägga sig när man kan sitta uppe halva natten och lyssna på så bra musik? Inte jag i alla fall.
Booty call

Idag har SVT:s sportredaktion avslutningsfest för att fira att OS är över. Det är tydligen tradition. För fyra år sedan slutade edet visst med en rejäl fylla för somliga. E vaknade upp på en parkbänk flera timmar efter att han lämnat tv- huset, utan att veta hur han hamnat där. Väl hemma upptäckte han att han hade sumpat mobilen.
Men senare under dagen ringde hans pappa. Då hade någon vänlig person hittat mobilen vid parkbänken som under några timmar hade fungerat som säng, och ringt upp kontakten "Pappa", med orden "Har du en son eller dotter som kan ha tänkas tappat sin mobil?". E:s pappa förstod direkt att det var den yngsta av hans två söner det gällde, och E fick således tillbaka sin telefon.

Ikväll är det alltså dags igen. Det lär bli ett jäkla fylleslag, men jag tror ändå att E kommer att hålla sig lite mer i skinnet denna gång. Men min magkänsla säger mig att jag kan ha fylle- sms att vänta. Det brukar vara så när han intar alkoholhaltiga drycker.Catfight i Gossip Girl

Vänskapen mellan Blair och Serena verkar vara på upphällningen i nästa säsong av Gossip Girl. För jag antar att det är så man kan tolka denna bild från inspelningen.
Ändrat

Nu har jag varit nere vid tvättstugan och ändrat tvättid. Vill inte tvätta imorgon, så nu fick det bli fredag 11-15 istället. Funkar bättre att tvätta då, så att man har saker rent lagom till att jobbet börjar veckan efter. Så nu är måndagen helt fri från aktiviteter. Man kanske ska ta sig in till stan lagom till affärerna öppnar och se om det finns något kul att shoppa?

Bli en friskus?

Så fort jag börjar jobba igen efter nästa vecka (semester en vecka till, yeah!) ska jag ta mig ett snack med personalchefen och höra vad som gäller för mig när det kommer till träningsbidraget. Det ligger på 3000:- per år, vilket är mycket pengar, osm jag just nu inte utnyttjar. I och med att jag inte har fast kontrakt vet jag inte vadj ag har rätt till, men jag tror att jag får ut hela den summan. Och det är ju dumt att inte utnyttja det.

Klurar på om jag ska satsa på ett årskort på Friskis & Svettis. Tränade ju där förut, men slutade när mitt knä pajade. Knät mår bättre, nu är det foten som strular. Men det tänker jag inte ta någon hänsyn till i nuläget. Bara för att jag har ett årskort behöver jag ju inte träna fem dagar i veckan. Inte om det inte är mina pengar som betalar. Men det skulle vara trevligt att känna att man kan träna någon gång. Att möjligheten finns.

Och Friskis & Svettis tar 3000:- för ett år. Vilket är exakt den summa som jobbet står för. Det finns dessutom på flera olika ställen i stan, som är lättillgängliga för mig, oavsett om jag åker direkt från jobbet eller om jag åker hemifrån. Vilket jag rankar högt på prioriteringslistan. Så det får nog bli så.Den närmsta timmen

Tror bestämt att jag ska klä på mig (vilket jag inte har gjort än trots att klockan börjar närma sig 14...) och sedan bege mig ut på en liten promenad. Det verkar vara helt ok väder ute, och min Ipod är laddad. Det är allt jag behöver. Tänkte samtidigt gå förbi affären på väg hem, och köpa något att äta. Jag vet dock inte vad jag känner mig sugen på, vilket gör att jag drar mig för att gå ut på promenad än. Men mat kan jag faktiskt fundera över medans jag promenerar.Strike a pose
Nyponbuskar, nyponbuskar...

... hela vägen nyponbuskar.Kommer du ihåg?

Haha, kommer du ihåg den här låten? Shampoo "Trouble". Den var med på Absolut Dance 6, en skiva som jag lyssnade mycket på i mitten av 90- talet. Den är ju onekligen medryckande, även om jag kanske inte skulle säga att den nödvändigtvis är särskilt bra...Gotland

Här kommer lite bilder från Gotland. Fick ju flyga propellerplan dit i tisdags. Det var lite av min skräck, och jag hade faktiskt fruktat det. Och det var inte roligt när vi åkte ut på startbanan och planet krängde kraftigt åt än det ena än det andra hållet. Då ville jag helst kliva av. Men det gick ju bra. Som tur var blev det färjan hem.
En del av mitt hjärta

Jag har inte mycket till övers för Tomas Ledin. Det är snarare så att jag tycker att de flesta av hans låtar är outhärdliga. Men "En del av mitt hjärta" tycker jag om. Även om den påminner mig alldeles för mycket om J. Han brukade sjunga och spela den på gitarr. Så det är inte utan känslor jag lyssnar på den här låten, och inser att det är så jag kanske faktiskt känner.Borta bra, hemma bäst

Är hemma igen. Har ju spenderat i stort sett två veckor på andra ställen än just hemma. Först var det Grekland, sedan sov jag hemma två nätter, för att efter det åka till Gotland. Kom hem igår. Och jag har sovit som ett litet barn i min egen säng inatt. Ska bli skönt att bara vara hemma nästa vecka. För det är ju trots allt min sista semestervecka som startar på måndag.

Off I go

Nu sticker jag. Och jag håller en tumme för att jag slipper åka propellerplan. På återseende.

Uppe med tuppen

Så var man vaken igen. Måste packa det sista och göra mig i ordning. Får köpa en frukostmacka på väg till tunnelbanan. Usch, jag är alldeles för trött för att börja anstränga mig redan. Har sovit riktigt dåligt, vaknat jag vet inte hur många gånger. Aja, bara att bita ihop.

Tryck

Tycker att det här trycket som jag hittade på en t-shirt i Limenas var lite roligt...Förberedelser

Jag har nästan packat klart inför moorgondagens resa till Gotland. Blir inga fancy kläder, ska ju bara spendera veckan med föräldrarna. Sightseeinga runt lite på den ö jag aldrig tidigare varit på. Då behöver man inte vara så himla uppklädd. Blir en liten kabinväska, som jag hoppas att jag kan ta som handbagage. Å andra sidan kanske det inte går, om jag har med mig massa vätskor, som tandkräm och parfym och liknande. Jag får sålla lite.Smärtan går inte över

Smärtan i min vänstra fot har ännu inte gått över, trots att det var flera veckor sedan som den uppstod första gången. Den har däremot förflyttats lite, och nu harj ag inte längre lika ont på sidan av foten. Smärtan sitter nu snarare i vristen. Misstänker att det är resultatet av de många vrickningar som jag råkade ut för när vi klättrade i berg i Grekland. Trampade snett ett antal gånger, och vred till foten. Jag hoppas att det är det som är felet, och att det går över om foten får vila lite.


Om du lämnade mig nu

En annan låt som var en av de bästa under Zinken- spelningen var "Om du lämnade mig nu", duetten med Miss Li. Det vilar ett vackert skimmer över den låten, och den ger rysningar genom hela kroppen. Fantastiskt.
Hjärter Dams sista sång

Lasse Winnerbäck på Zinken var bra, men de två av hans tre spelningar som jag såg på Hultsfred 2005 var båda bättre. Men under sista låten "Hjärter Dams sista sång" kom tårarna. Jag applicerar texten till mitt eget liv. För jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot hans hår, och aldrig älska honom igen. Aldrig älska honom igen.
Rött som i ketchup

Det får bli pasta och ketchup. Jävligt nyttigt.Hunger

Jag är så jäkla hungrig. Kan kanske bero på att jag har tryckt i mig både det ena och andra under min vistelse i Grekland, och magsäcken har töjt ut sig. Idag har jag ätit två kokta ägg och lite nudlar. Till råga på allt var jag inte ett dugg sugen på varken ägg eller nudlar, men det var vad jag hade hemma. Tänker inte köpa på mig massa mat, för jag åker ju till Gotland imorgon och kommer hem på fredag.

Men nu är jag jättehungrig. Och det finns ingentign i varken kylskåp eller skafferi. Occh känns intem otiverande att släpa sig ut till affären. Jag får klura ett tag på hur jag ska göra. Pasta med ketchup? Det är ju faktiskt inte helt fel, trots allt...

Sannas tårar är mina tårar

Jag är helt skakad av Sanna Kallurs fall i semifinalen. Det såg ut att göra jävligt ont, hon landade ju för sjuttsingen på huvudet. Och så ledsen hon var. Efter det här jäkla helvetesåret hon har haft, trodde jag ändå att hon hade en riktigt bra chans på medalj. Istället blir slutet så snöpligt som det bara kan bli.
Jag fällde faktiskt en tår när jag såg Sannas tårar. Det är fyra år till nästa OS, det är lång tid. Och hon är i sitt livs form just nu. Och hon blir ju bara äldre. Det är inte rättvist någonstans. Det var hennes tur den här gången.

Håkan i oktober

Yeah! Tack vare en annan bloggare fick jag upp ögonen för att Håkan spelar i höst. Så nu är biljetter fixade åt mig och E till spelningen på Cirkus den 29 oktober. Ska bara hitta ett tillfälle att hämta ut dem också. De är redan betalda, så jag antar att de är mina tills jag plockar ut dem. Dessvärre harj ag inte något Ticnet- ombud i närheten av mig, det närmsta ligger vid Globen och dit tänker jag inte åka. Får se om jag kan ta mig till stan när jag är tillbaka från Gotland.

Om jag räknar rätt blir detta min fjärde Håkan- konsert i år. Kan det verkligen stämma...? Hösten blir kanske inte så tråkig ändå. Vilket jäkla konsertår. Helt sanslöst.Semesterfiraren

Några bilder från Thassos.
Hey Princess

En gammal klassiker, Popsicle "Hey Princess".Rosa som rosa?

Jag matchar ju den rosa väggen rätt bra... Min bleka hud är egentligen inte gjord för den starka solen vid Medelhavet. Om jag vistas i den i mer än en halvtimme blir jag röd. Och då matchar jag rosa väggar rätt bra.Öl på morgonen är bra för...?

Nu har jag landat hemma i Sverige efter en veckas semester på den grekiska ön Thassos. Ja, egentligen har jag befunnit mig på svensk mark i fyra och en halv timme. Och jag måste säga att det inte har varit alltför roligt hittills. Och det beror på vädret. Inte roligt att åka från 35 gradig värme och sol för att komma hem till 15 grader och regn.

Men å andra sidan var ju regn det första som mötte oss i Grekland också. Det värsta oväder jag någonsin upplevt. Regn, åska och blixtar som avlöste varandra. En blixt slog ner ca 30 meter ifrån mig och Marielle, jag såg gnistor och det började att lukta bränt. Mindre trevligt.

Hade dessutom bara sovit ca en och en halv timme natten innan vi åkte. Då var det bra att kickstarta dagen med en öl på Arlanda kl 05:30. Man kände ju av den rätt bra, om inte annat... Och jag ser den som ett hjälpmedel mot min flygrädsla.I´m on my way

Nu lämnar jag landet för den grekiska ön Thassos. Blir borta en vecka, och kommer förhoppningsvis att vara härligt solbrun när jag kommer tillbaka. Bad, sol och jäkligt goda drinkar är allt jag begär. Yeah!


Winnerbäck och Krunegård

Nu ska jag sticka till Zinken och se Winnerbäck, Markus Krunegård, Miss Li mfl. Förhoppningsvis håller sig regnet borta, men det börjar bli mörkt på himlen. Har dock med mig både paraply och regnkappa, som jag hoppas att jag slipper använda.

Fest på Stureplan

Svängde förbi Stureplan igår, där 080808- festen pågick. Kul att det för en gångs skull händer något i Stockholm, men som väntat spårade det ju tydligen ur. Det var ignenting som jag upplevde, då jag stod i baren vid Biblioteksgatan, men när jag var åter ute på Stureplan kom irritationen över att musiken var avstängd och aldrig verkade komma igång igen. Då drog jag hem.

Det finns väl några saker som man kan anmärka på, bortsett från att det blev stökigt. Baren på Biblioteksgatan var en riktigt bra idé - men vem kom på tanken att det bara skulle vara typ två bartenders där? Det var galet mycket folk och man fick vänta länge om man ville ha en öl för 52:-. Inte värt det.


Avskedsmiddag

Var hemma hos Therese och Sebbe igår och hade avskedsmiddag för Kristofer, som flyttar till Köpenhamn på tisdag. Det serverades god mat, och ost och kex. Kristofer hade med sig dyr glass med mangosmak som föll mig på läppen. Den var smaskig. Det var en trevlig kväll, även om anledningen till den är tråkigt. Men det ger mig en anledning att åka till Köpenhamn.

  

     

     

Så jävla ARG

Killen som sitter i vår reception nu under sommaren har ingen arbetsmoral överhuvudtaget. Jag tror att det rör sig om 6 veckor ha nska sitta här. Flera gånger har han försovit sig, vilket inte fungerar när man sitter i en reception som öppnar ett visst klockslag. Och nu är det andra gången som han är sjuk. Det blir ju jag som får rycka in, vilket jag inte har tid med. Jag har ju planerat in massa andra saker som jag måste bli klar med innan jag går på semester. Jag kan ju inte göra de sakerna nu utan är helt bakbunden.
Det är så jäkla dåligt. Är man på ett ställe så få veckor får man se till att vara på plats. Förra gången han var sjuk var det bara trötthet. Jag tror att han hade partat dagen innan. Det är inte någon ok anledning. Och när jag pratade med honom idag lät han inte särskilt sjuk. Vilket gör mig än mer förbannad. För det är mig det går ut över.

Ovilja att gå ut

Regnet öser ner idag. Jag vill verkligen inte gå ut. Är det inte olagligt att behöva gå till jobbet när det regnar så mycket som det gör nu? Det borde det i alla fall vara. Inte hittar jag mina gummistövlar heller, misstänker att de är hos mamma och pappa. Värdelöst. Men det är väl bara att inse att jag får klara mig utan dem, och bli genomblör om fötterna i mina tygskor. Härlig början på dagen.

M

Jag blir alltid så kluven varje gång jag har träffat M. Å ena sidan vill jag krama och hålla honom i handen. Å andra sidan tror jag inte att det skulle kunna funka. Han och E är väldigt olika varandra. Och jag vet inte vad jag helst har. Vem jag helst har. Den ena är jag ju säker på var han står medans den andra fortfarande är en gåta. Och jga hatar att behöva fatta beslut när jag själv är osäker. Men det börjar bli dags för det snart.

Ikväll hade jag inte haft något emot M. Jag har sällan något emot honom. Han är väldigt lätt att ha att göra med, han pratar lika mycket som jag och han är rolig. Jag gillar honom. Men jag är inte säker på att det skulle bli bra ändå.

Hårdilemma

Klurar över om jag ska ta och tvätta håret nu eller om jag ska vänta med det till imorgon. Det jobbiga om jag tvättar det nu är att det måste blåsas torrt, och jag känner inte för det just nu. Klockan börjar bli mycket och jag borde lägga mig. Men om jag tar det imorgon bitti måste jag gå upp tidigare och jag har ju svårt att ta mig ur sängen på morgonen. Och det är jobbigt att tvätta håret så tidigt, även om man ju piggnar till lite. Får bli så.

Blir det en grek?

Borde egentligen få lite gjort här hemma, men jag orkar inte. Hatar att erkänna att E fick rätt igen... Om trekvart ska jag åka in till Söder och träffa M. Förmodligen blir det middag på någon av grekerna vi brukar hänga på. Det är aldrig fel, och jag känner mig lite sugen på tzatsiki. Hoppas att han är inne på samma spår. Men det brukar han vara.

Jag kanske ska ta och göra ett ryck här hemma i alla fall? Plocka lite, så kan jag dammsuga och damma och sånt någon annan dag. Kan ju vara skönt att få undan lite och inte ha så mycket när jag väl tar tag i det.


Berövad på kräftskivan?

Igår var det kontorsmöte på jobbet, och vår vd pratade på om ditten och datten. Bland annat om att vi ska ta en dag när vi ska sitta och gå igenom massa jobbrelaterade saker, och sedan på kvällen hitta på något, typ gå ut och äta. Som jag förstod det blir detta på bekostnad av den traditionella kräftskivan.
Kräftskivan brukar omfatta även respektive, och brukar vara väldigt lyckad. Men nu byts den alltså ut (om jag har förstått det rätt, vilket jag är övertygad om att jag har) och istället får vi ett evenemang där tre fjärdedelar av de anställda komemr att gå hem så snart maten är uppäten.

Nej, det är en jäkla skillnad på kräftskiva och planeringsmöte/ kick off, ochj ag tycker inte att det ar ut varandra. Kick off borde vi egentligen ha haft redan i våras, för det är så många som är nya. Fan, jag orkar inte sitta och lyssna på massa skitsnack en hel dag. Jag känner mig ändå inte helt delaktig i det här företaget. Hellre kräftor.

Kladd

Jag har lyckats kleta glass på halva klänningen. Jag är så lyckligt lottad som förmodligen är en av de smidigaste människorna i universum. Det är något som jag verkligen känner mig stolt över. Jäkla tur att jag upptäckte det här lilla missödet i tid, så att jag inte hann kladda ner andra saker, som till exempel soffan. Glass är farliga grejer.Dålig planering...?

Förstår inte varför jag ska proppa dagarna innan jag åker fulla med aktiviteter. Idag åkte jag hem till Marielle efter jobbet. Vi skulle egentligen ha lagt upp lite planer inför resan, men så blev det inte. Imorgon ska jag luncha med E. På kvällen ska jag träffa M, men jag räknar med att hinna hem emellan och städa lite. Det blir nog middag på någon grek på Söder. As usual.

På fredag är det avskedsmiddag för Kristofer hemma hos Therese och Sebbe. Men det är också Stockholmsdagen - 080808, och på kvällen spärras Stureplan av och blir ett stort dansgolv. Ska gå dit med Marielle. Inte för att festa, mer för att se. Men känner mig inte så sugen om det regnar. Oavsett vilket, så blir det sent i alla fall.

På lördag börjar ridningen igen, efter sommaruppehållet. Och på kvällen är det Winnerbäck, Krunegård, Miss Li med flera som spelar på Zinken. Förhoppningsvis är det regnuppehåll. Men konserten lär sluta sent, och kl 5 morgonen efter måste jag vara på Arlanda. När ska jag hinna packa?Klipp till

Har äntligen ringt och bokat klipptid. Det är fan på tiden, senast jag klippte mig var i början av november. Har ingenting att skylla på, jag har bara varit alltför lat för att gå till frisören, trots att det har behövts. Och ovillig att lägga pengar på något sådant. Dessutom är min frisör mammaledig, och då har det varit ännu tyngre.
Men nu har jag alltså bokat tid på No Limits på Söder. Den 27 augusti kl 14:00. Det är bra att ha framförhållning... Då är jag tillbaka från utlandet och Gotland, och har ändå ingenting för mig den sista semesterveckan. Plus att lönen har kommit, så jag har råd att punga ut med 550 spänn.

Önskan om sommar

Det känns som att sommaren är över. Fast augusti bara har börjat. Det är det jäkla regnet som förstör allt. Jag har knappt hunnit vara ute någonting. Vad hände med alla besök på uteserveringar? Eller picknickar i olika grönområden? Promenader? Kubb och brännboll? Jag har inte gjort mycket alls. Kanske främst för att jag har arbetat i stort sett hela sommaren. Min semester börjar ju först nästa vecka.

Då vill jag kunna vara utomhus hela tiden om jag så önskar. Jag vill ha sol och värme. Både i luften och i vattnet, så att man kan bada utan att frysa halvt ihjäl. Jag vill kunna göra alla de saker som jag ännu inte har gjort i år. Ta vara på sommaren, för den är faktiskt snart slut. Officiellt slut.Lykke Li

Idag lyssnar vi på Lykke Li "Dance Dance Dance".Reglerna ska inte brytas

Är uttråkad. Vet att jag kanske borde lägga lite energi på att städa här hemma, men hur kul är det? Å andra sidan kan jag börja fundera över vad jag ska ha med mig till Grekland - men det tänker jag förvägra mig själv så länge jag inte städar. När det är rent och snyggt kan jag få börja kika på det. Vilket innebär att jag måste börja städa så smått, för jag är rätt upptagen i veckan och måste hinna packa någon dag också.

Det är en bra regel. Ingen planering förrän det är städat. Undanplockat, då. Dammsuga får jag göra någon dag när klockan inte är så mycket. Man vill ju inte störa grannarna (nu försöker jag att låtsas som att jag är exemplarisk granne också, suck). Och jag ska inte bryta mina egna regler den här gången.Tori och Dean

Så som Tori och Dean ser ut i vanliga fall.
Som June Carter och Johnny Cash.
Som Lucille Ball och Desi Arnaz.
Som Courtney Love och Kurt Cobain.
Som Sonny och Cher.Vilken bild är din favorit?


Hönan eller ägget?

Min middag kommer idag att bestå av kokt ägg. Har ingen lust att laga mat, och funderade på om jag skulle köpa en pirog eller koka korv. Men pirog lockade inte och korvbröden på Vivo var inte färska. Då fick det vara. Istället blir det ägg, som både är gott och nyttigt. Och jag är inte särskilt hungrig, så det funkar bra. Ägg är faktiskt underskattat.Kom igen Britt- Marie, kör för fan

Haha, this one never gets old. Jag kan inte sluta skratta åt den. Herregud...Fan, fan, fan...

... det skulle varit du.

Helena och Paraplymysteriet

Jag har löst gåtan om varför mina paraplyer endast håller några gånger innan de går sönder. Det är den jäkla blåstens fel. Vinden tar tag i paraplyet och vrider och skakar på det så att det går sönder och börjar sloka. Det finns inte så mycket att göra åt det. Nu har det hänt igen, och jag blir så arg. Jag vill inte köpa nya paraplyer i tid och otid. Men nu har jag ju inget val.
Jag såg igår att de har rea på paraplyer på Wedins. Halva priset på reapriset. Får väl gå dit och se om det finns några kvar. Precis vad jag vill lägga pengar på.

Denna dagen, ett liv

Det här kommer att bli en lång dag. Jag är alldeles för trött för att kunna vara social och flitig. Vill helst av allt bara sluta ögonen och flyta iväg i drömmar, men det går ju inte. Har massa saker som jag måste bli klar med innan jag går på semester på fredag, men det finns inte någon energi att använda sig av. Kanske ska se till att fila lite, så att det blir gjort. Lagom aktivitet en sådan här dag då hjärnan är helt knockad.

Regn och blåst. Ja, Sverige behöver regn, det har varit alldeles för torrt. Men det behöver väl för den skull inte blåsa samtidigt? Det är inte roligt att gå med paraply när vinden sliter tag i det och regnet blöter ner en från sidan. Kul att veta att man måste ta sig till H&M och lämna tillbaka ett par shorts som jag ångrar att jag köpte.
Jag har extremt ont i ryggen, och har lånat Ankis vetekudde som jag nu lutar mig mot. Det hjälper. Men jag skulle behöva stå upp och jobba, vilket dessvärre inte går med mitt icke höj- och sänkbara skrivbord.

Det är ingen rolig dag jag har framför mig, och den verkar aldrig vilja ta slut. Minuterna segar sig fram och lunchen kommer aldrig inom räckhåll. Vilket innebär att hemgång inte komme ratt vara på tapeten under min livstid. Så känns det. Orka. Fan vad jobbigt.

Augustiregn

Spenderade kvällen med Henning i Kaffekoppens källare. Min middag blev hallonpaj med vaniljsås och en latte. Väldigt näringsrikt och mättande. Kan vara därför jag är hungrig nu...
Den stora frågan är hur jag ska kunna sova efter att ha hört Hennings spökhistorier. Jag tror ju som bekant stenhårt på andevärlden, och det ger mig rysningar av både spänning och obehag att höra om vad andra människor har sett och hört. Men jag har svårt att sova efteråt.

Självklart kom regnet till Stockholm lagom till kl 17, och jag hade varken kofta, jacka eller pantalonger på mig idag. Bara klänning, visserligen med ärm till armbågarna, men ändå lite väl kallt. Förhoppningsvis klarar jag mig undan förkylning och annan sjukdom som kan framkallas av regn och rusk.Vinden håller tal på Ålands hav


Pusta ut

Jag försökte få tag i en kvinna i förmiddags, som jag var övertygad om skulle skälla på mig. Lyckades dock inte, och hon försökte tydligen sedan få tag på mig utan resultat. Sedan har jag gått och dragit på det, för jag har inte velat förstöra dagen. Men fick tag på henne nu i alla fall, och hon var inte alls arg. Hon bara hade en fråga, och när hon fick svar tackade hon och sa att försäkringen då var lite för dyr för företaget det gällde, och sedan sa vi hej då. Det var inget farligt alls. Tänk vad man blåser upp saker ibland, fast man egentligen inte alls vet vad det gäller.


Brad och Angelinas tvillingar

Såhär ser de nya tillskotten i familjen Brangelina ut. Tvillingarna Knox och Vivienne är inte mer än några veckor gamla och de visas redan upp för allmänhetens beskådan. Men sötast tycker jag ändå att lilla Shiloh är.Frustrerad

Det märks att folk börjar komma tillbaka från semestrarna nu. De börjar höra av sig och vill att man ska ringa upp om saker som är oklara. Och jag orkar inte prata med dem. Speciellt inte som att många saker inte är mina att ta tag i, men det finns ingen annan här på kontoret som kan göra det när folk är på semester så jag får göra det i alla all.

Och det är så enormt frustrerande att inse att man kanske faktiskt kan hjälpa till emd vissa saker, men att det inte går ändå för att man inte hittar sakerna på servern. Om jag bara visste var de låg sparade skulle det kanske funka, men hur mycket jag än letar hittar jag inget. Jag kommer att bli galen. Det kan jag nästan vara säker på.

Jag får försöka tänka positivt. Jag jobbar faktiskt bara den här veckan, sedan komemr alla att vara tillbaka i september när ja gär tillbaka. Och då kommer inte dessa saker att ligga på mig längre. Då komemr det bara att vara de gamla vanliga grejerna att behöva ta tag i. Och det räcker gott och väl.

Sängdags?

Man kanske ska ta och stänga av datorn och gå och lägga sig. I sängen denna gång. Är dock inte alltför trött, men jag kan ju inte vara vaken länge bara för att jag inte har någon lust att sova. Då kommer jag aldrig att orka upp imorgon. Jag får helt enkelt göra ett seriöst försök att sova. Tvinga mig själv. Kanske ska lyssna på lite musik, det brukar ju fungera som sövande.Enkel text

Jag avslutar dagen med Band of Horses - "Is there a ghost". Fin låt med rolig video. Och extremt enkel text, om du vill sjunga med. Det gör jag.Nattlinne eller klänning?

Har dragit på mig ett gammalt nattlinne som jag inte har använt på väldigt länge. Klurar på om man inte kan använda det osm klänning om man sätter ett bälte i midjan. I och för sig så är det ett väldigt typiskt nattlinnemönster på, med lite hjärtan och blommor, men det behöver ju inte betyda att det behöver vara ett nattlinne jämt. Vill jag att det ska vara en klänning kan det ju vara det - för det är ju jag som bestämmer. Har jag fel?

Jag ältar för mycket

Fan vad jag ältar samma saker om och om igen. Och när jag har tittat på dem ur alla vinklar jag trodde var möjligt, drar jag dem ytterligare ett varv runt. Men inte blir jag klokare för det. Jag blir snarare bara än mer förvirrad och osäker. Jag skulle ha struntat i att tänka redan från början, och bara gått på känsla. Då hade det inte blivit såhär.

Att göra ett val

Varför kan jag inte bara bestämma mig? Varför måste mina känslor svänga från den ena dagen till den andra? Jag känner att jag vill vara med honom, han skulle vara bra för mig på så många sätt. Det vet jag. Vi har roligt ihop, vi är lika. Bortsett från hans fotbollsintresse som lätt kan ta överhanden ibland. Men är vi egentligen bättre som bara kompisar? Det finns små saker hos honom som gör att jag backar. Men är det saker som jag kan bortse ifrån? För man kan ju inte få någon som faller in helt i ramen som man har satt upp. Är det värt att göra ett försök ändå?


Fastkedjad

Hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en Hurricane?Rewinding to get high

En fin låt med The Soundtrack of Our Lives - "Instant repeater ´99".Körsbärsdalen aka Kungsträdgården


Bastu

Jag har sjukt varmt i min lägenhet just nu. Förstår inte varför, för det brukar inte vara så. Det brukar vara relativt svalt, även om det är stekhett ute. Det här är långt ifrån trevligt. Men det är kanske bra att jag får en försmak av värmen, för det lär ju inte vara svalare i Grekland - inte ens nattetid.
Men att det är varmt och klibbigt utomlands är en sak - att det är det i mitt hem är en annan och det är dessutom mycket mer ovälkommet. Jag vill ha det svalt. Jag vill inte simma i min egen svett när jag sitter still i soffan.

Längtan

Jag längtar sjukt mycket till nästa söndag, då jag och Marielle åker till Grekland. Det ska bli så skönt att komma bort, känna att man verkligen har semester. En av de saker som lockar mest är stranden. Förhoppningsvis kommer jag att bli lite brun och inte bara röd, men jag får vara noga med att smörja in mig. Och bada i havet. Förhoppningsvis är det inte kallt i vattnet, men det borde det inte vara i augusti. Så jäkla underbart.Foto: Stella

Sista chansen

Det fanns inga tvättider som passade mig alls i veckan, så jag får tvätta idag. Åker ju till Grekland på söndag, och då måste vissa saker vara rena om jag ska kunna ha med dem. Helst hade jag ju tvättat på typ torsdag, men jag antar att man inte kan få allt man vill. Och det var ju inte som att jag hade något bättre planerat för dagen. Städa hamnar ju i samma division som att tvätta, och det är kanske bra om man kan kombinera dessa. Hur tråkigt det än må vara.


Den där förbannade soffan

Självklart lyckades jag somna på soffan igår igen. Det är inget undantag utan snarare en regel numera, och det spelar ingen roll om det är en vanlig vardag eller om det är helg. Jag slocknar jämt där. Brukar vakna och somna om några gånger när jag ligger där, fast jag vet att jag borde förflytta mig till sängen. Den här gången gjorde jag inte detta förrän klockan var halv sju på morgonen. Det är katastrof. Fick sova tre timmar i sängen. Hur kan man vara så korkad? Vad är det för fel på mig? Varför går jag inte bara och lägger mig när jag känner mig trött?Common people

En favorit från igår. Pulp "Common people".Allsången på Debban

Gårdagkvällen var lyckad. Mötte upp E utanför Debaser redan kl 19, trots att det inte var insläpp för Allsången förrän två timmar senare. Men erfarenheten från förra året sa oss att det var bra att vara tidig. Hann med att sänka två Smirnoff Ice innan det var dags att börja köa. Tyvärr så får man inga som helst fördelar av att ha suttit på uteserveringen först. Man måste köa precis som alla andra, och vid 20:15 började kön ringla sig runt uteserveringen.

Väl inne dröjde det till 23:40 innan Allsången drog igång. Först ut var indiekören som sjöng The world´s greatest. Sedan drog Weeping Willows igång There is a light that never goes out. Fantastiskt. Det fortsatte at radas upp hits som Just like heaven, Vi kommer att dö samtidigt du och jag, Made of stone, Instant repeater ´99, Don´t look back in anger och Love will tear us apart. E fick sjunga i micken under The Universal, vilket fick honom att känna sig som den rockstjärna han jämt hävdar att han är.

Det enda man egentligen kan vara lite negativt inställd till är väl gästartisterna. Den blonda tjejen från West End Girls rev av Suburbia - vilket hon i och för sig gjorde jäkligt bra. Sedan var det Måns Jälevik, som tidigare sjöng i Her Majesty. Han är också bra, men de borde ha fått ihop någon roligare. Men jag misstänker att Markus Krunegård kommer att vara med nästa vecka.

Sista låt innan finalen There is a light that never goes out var Håkans Ramlar. Då var alla indiemänniskor inne på Debban i extas. Den där jäkla Allsången gör något med en. Det är riktigt roligt, och Catti Brandelius är en utmärkt allsångsledare. Och Magnus Carlson är grym. Honom älskar vi.


       


   


       

Förvirrad

Jag blir bara mer och mer förvirrad. Känner en sak och sedan en annan. Försöker testa om det första är det som är det riktiga, men kommer inte fram till någonting. Jag vill ju så gärna, men jag förstår inte. Varför? Jag vill ju bara ha svar. Jag vill inte längre vara förvirrad. Jag vill veta. Hatar att leva i ovisshet, speciellt när det faktikt är jag som i teorin har kontrollen. Vilket tyligen inte fungerar i praktiken.

Ouppskattat regn

Självklart regnar det så fort det blir helg. Idag tycker jag synd om alla som ska gå i Prideparaden. Och ännu mer synd är det om Mattias och Sofia från jobbet som gifter sig idag - inte med varandra, dock. Sofia ska gifta sig utomhus. Regn kan förstöra så jäkla mycket. Tråkigt. Tur att jag inte har jättemycket planerat idag. Jag kan välja om jag vill gå ut eller inte. Jag väljer inte.


Allsång på Debaser

Ikväll är det stor säsongspremiär för Allsång på Debaser. Jag ska dit med E, och jag tror att det kommer bli riktigt bra. Dessvärre tror jag att Markus Krunegård är gäst först nästa vecka. Jag har inte den blekaste om vilka vi kommer att få se på scen idag. Förhoppningsvis något som jag gillar. Säkert är i alla fall att Catti Brandelius är allsångsledare, Weeping Willows är husband och indiekören finns på plats. Och undrar vilka låtar som kommer att finnas med i allsångshäftet. Hoppas det blir något av Håkan ikväll. Yeah!Dumt att tro så

Förstår inte hur jag kunde tro att jag skulle kunna gå hem lite tidigare idag. Självklart kommer det in saker som är brådskande. Saker som egentligen inte ens är mina men som jag måste försöka lösa i alla fall.

Äntligen fredag

Äntligen är det fredag. Den här veckan har gått extremt långsamt. Kanske för att allt jag längtar efter är semester. Speciellt som vädret har varit så fint, då vill man inte sitta instängd på ett varmt kontor hela dagarna. Det känns som att hela sommaren försvinner utan att jag får chans att ta del av den.

Inte hjälper det att man går ut på lunchen heller. Det är inte roligt att behöva stänga in sig igen efter en timme på en härlig uteservering. Men det positiva är att det bara är tre timmar kvar tills jag får gå hem. Ska nog försöka smita iväg redan vid kl 16. Det är ju trots allt fredag...

RSS 2.0