Det nalkas julfest

 
I morgon är det dags för julfest med jobbet. Förra året såg det tydligen ut så här. Stiligt.
 
Tyvärr känner jag inte den där julfest- peppen. Det lockar betydligt mer att åka direkt hem efter jobbet och sova några timmar på soffan. Åh, jag är så jädra wild and crazy! Jag menar, se bara på bilden ovan...
 
Aja. Jag har ju hela morgondagen på mig att ladda. Och det ska tydligen vara ett litet pre- party hemma hos en kollega, vilket jag faktiskt ser fram emot.
 
Och nu ska jag ta och hoppa in i duschen och trolla bort det där flottiga håret som inte blivit tvättat sedan i måndags hos frisören. För man vill ju trots allt vara lite fin när det är fest.
 
 

Hårprodukter

 
Förr köpte jag alltid det billigaste schampot och det billigaste balsamet. Femton kronor flaskan, och sedan tog det slut innan jag knappt hann blinka. Och inte mådde håret bra av det heller.
 
Sedan några år tillbaka använder jag i stort sett bara bra produkter när det kommer till tvätt av mitt hår. Helst stora förpackningar som räcker oförskämt länge. Enlitersflaskorna är helt underbara, och det är en befrielse att inte behöva oroa sig över att schampot är slut varje gång man hoppar in i duschen.
 
Den här gången ska jag testa schampo och balsam ur Matrix- serien. Beställde via Beautyplanet igår, och redan i dag fanns paketet att hämta ut. Snacka om snabb leverans! Slängde in en hårinpackning också när jag ändå höll på, för nu jädrar ska jag sköta om mitt hår.
 
Bra pris var det också. Halva priset på Matrix- produkterna jämfört med i butik, och även bra rabatt på inpackningen. Sånt gillar vi!
 
 

Pancake Heaven

 
Bortse från det där till vänster på tallriken- det fick vara med mest för syns skull. But look at the glorious pancakes! Med sylt och glass. Så. Jädra. Gott.
 
Status just nu: Ont i magen, alldeles för mätt.
 
(Jag vet att ingenting på den här tallriken är ok med tanke på min diet, men är det avskedslunch för den tyska kollegan som man har jobbat med i en månad så får man synda. Åtminstone litegrann.)
 
 

Winter Wonderland

 
Vintern har kommit till Stockholm på riktigt. Ett par veckor för tidigt för min smak, men ändå lite mysigt. Det hade dock varit ännu mysigare om jag hade haft en vettig vinterjacka som faktiskt värmer när det är minusgrader ute. Och om jag hade dragit på mig vinterskorna imorse istället för de höstiga kilklackarna.
 
Och även om jag känner mig trött, sliten och lite sjuk så hade jag varit ganska så nöjd med tillvaron just nu om jag bara hade haft en rejäl mugg glögg i ena handen och en lussebulle i den andra.
 
Men nu har jag varken glögg eller lussebulle. Däremot rejäla påsar under ögonen. Grattis till mig.
 
 

Köttbullar med gräddsås

Dagens middag var nästan helt LCHF- vänlig. Fuskade lite med såsen och lingonsylten, men det var ett nödvändigt ont. Gjorde även dubbel sats av nedan recept, vilket tar sjukt lång tid.
 
Köttbullar med gräddsås
 
500 gram blandfärs
0,5 gul lök
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
 
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
några droppar soja
lite mjöl
eventuellt salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Finhacka löken.
2. Blanda färsen med den rivna löken, ägget och grädden.
3. Smaksätt med salt och peppar.
4. Rulla smeten till så stora köttbullar som du önskar.
5. Stek köttbullarna i smör.
6. När köttbullarna är färdigstekta- sila av stekskyn och häll över den i en kastrull.
7. Häll i vatten och matlagningsgrädde, och låt koka upp.
8. Eftersom jag ville ha snabbt resultat vad gällde såsens tjocklek hällde jag i lite mjöl för att reda såsen.
9. Droppa i lite soja för att få lite färg på såsen, och salta och peppra vid behov.
 
 
 
 

Envis jävel

 
Det tog lång tid. Frustration. Ilska. Några försök att bända med saxen. Alla fula ord jag kan. Skrik. Brännande tårar bakom ögonlocken. Varmt vatten i flera omgångar. Vira en handduk runt. Ännu mer varmvatten.
 
Och precis när jag var beredd att ge upp hände det.
 
Jag lyckades överlista den jäveln, och fick lingon till mina köttbullar.
 
 

Tidskrävande matlagning

 
Jag tyckte att det var en bra idé att steka köttbullar. Hade ju längtat så mycket efter det.
 
Men inte fan trodde jag att det skulle ta typ två timmar att knåpa ihop smeten, rulla och steka 41 köttbullar!
 
Nä, fy satan. Det är banne mig inte konstigt att folk vänder sig till Mamma Scan.
 
 

Mitt i veckan

 
Först två saker:
  • Nej, jag har inte världens längsta överkropp. Det ser bara ut som det.
  • Jag skulle aldrig klara av att vara på jobbet strax efter klockan 7 på morgonen om jag inte fick mitt morgonkaffe.
Det är härligt att inse att det redan är onsdag, fastän det känns som tisdag. Och i kväll väntar en viktig uppgift på mig. Har shoppat en del på sistone, och några plagg är jag lite osäker på. Så det är nu dags att bestämma mig för vad som får stanna och vad som ska returneras. En del av mig hoppas att jag ska inse att åtminstone ett plagg var ett felköp, så att jag kan få pengar tillbaka och handla något annat för. Typ glöggmuggar, som jag är i desperat behov av.
 
 

Tisdagskväll i kvarteret Muffen

 
Fy fasen, inget roligt har jag gjort sedan jag slutade jobbet. Bortsett från att se oändligt många youtube- klipp från Glee (har försökt se serien och misslyckats med att tycka om den, men musikklippen gillar jag- och då är ju youtube en guldgruva) och äta lite av Alex kebabpizza (vilket inte slutade så roligt, då jag fick ont i magen kort efter).
 
Nu är tvätten hämtad från tvättstugan, och ligger nu på rätt plats i lådor och garderober. Tänderna är borstade och sängen bäddad med rena sängkläder. Det är fasen dags att säga hej då till den här skitdagen, och hoppas på att morgondagen blir bättre.
 
Hej och god natt!
 
 

Keep calm and let Dexter handle it...?

 
Vad pågår?
  • Det pågår en ombyggnation på kontoret.
  • Dexter har varit i farten, och han har glömt att städa undan efter sig.
 

Nej, det är inte så himla roligt hela tiden

 
Några anledningar till att den här dagen inte är så jädra rolig:
  • Alex har lånat min första Game of Thrones- bok och blivit helt fast. Om det är något som platsar på den här listan? Bortsett från att jag gillar att han konstant sitter med näsan i den där boken- JA! Eftersom vi enbart har en taklampa i vsovrummet och han låg och läste halva natten när jag försökte sova. Har ni försökt sova när det är alldeles ljust i sovrummet? Det går inte om man inte är vansinnigt trött.
  • Hela Stockholm är inbäddat i ett grått molnhölje som dessutom ger ifrån sig enorma mängder regn.
  • Jag var på jobbet kl 07:12 i morse. Det enda positiva med det är att jag kan gå hem kl 16:12 om jag vill. Jag planerar att flexa ut 16:20, på ett ungefär.
  • Min matlåda kommer inte att göra mig mätt någon längre stund. Grattis.
  • Känner mig nästan lite febrig. Det är inte alls bra. Att bli sjuk är det sista jag har lust med.
  • Har så mycket att göra på jobbet att jag blir trött bara av att tänka på det.
  • Kan inte riktigt bestämma mig för vad vi ska äta till middag i dag. Inser att jag måste svänga förbi mataffären, men inspirationen är just nu lika med noll.
  • Kvällen kommer mestadels tillbringas i tvättstugan. Roligare kan man ju ha.
 

Slut på måndag

 
Roliga dagar går alltid alldeles för snabbt. Precis så är det, inga undantag finns.
 
Det har varit himmelriket att vara ledig i dag. Inte lika roligt att behöva gå till jobbet igen i morgon. Men det är bara att bita ihop, antar jag, och glädjas åt att det är en kort arbetsvecka för min del.
 
För en gångs skull tror jag att jag ska ta och krypa ner under täcket redan nu. Är på vippen att somna när som helst, och jag vet att om jag så lite som blundar en sekund för mycket kommer Alex vara där och tjata om att jag borde gå och lägga mig. Så jag kanske ska förekomma honom på den punkten. För första gången någonsin.
 
Så hej då Macken, vi ses imörrn.
 
 

Blondie

 
Ungefär så här ser jag ut i huvudet nu. Inte någon jätteskillnad, fixade bara till utväxten och kapade de slitna topparna. Tänkte att långt, blont hår gör sig bra på semesterbilderna som kommer att tas om en månad. När våren sedan kommer blir det förmodligen till att kapa av håret och fixa någon annan frisyr. Eventuellt med någon annan färgton också. Men det tar vi när tiden är mogen.
 
 

Mot frisören

 
Nu är det dags. Det är ett halvår sen sist, men nu ska jag äntligen till frisören och fixa till mitt slitna hår. De kluvna hårtopparna ska bort och den groteska utväxten ska utrotas. Håll tummarna för att det blir succé!
 
 

Det där med saffran

 
Rätta mig om jag har fel, men är inte huvudingrediensen i lussekatter just saffran? Är inte en lussekatt utan saffran bara en vanlig bulle? En tråkig bulle, dessutom.
 
 

Chokladfondue

Så var det nya chokladfondue- setet invigt! Det är någonting som gör att det känns lite lyxigt att doppa frukt i smält choklad. Mycket underligt. Men vansinnigt gott!
 
Funderar nu på att införskaffa ytterligare ett chokladfondue- set, så att man kan ha ett med mörk choklad och ett med ljus om man har gäster över. Eller är det att ta i lite för mycket?
 
 
 
 

Swedish House Mafia

Igår var jag och min karl på Swedish House Mafia. Det var deras tredje och sista spelning i Stockholm på denna avskedsturné, och Friends Arena var fullsatt.
 
Jag är ju egentligen inte något superfan av SHM, gillar de låtar som har sång i sig medans de rent instrumentala aldrig riktigt har fastnat. Men jag får efter gårdagens spelning se mig besegrad. SHM:s musik funkar verkligen i det forumet, tiotusentals glada människor som dansar vilt på arenagolvet.
 
Det absolut bästa var dock ljusshowen och pyrotekniken. Jisses, vad de hade lagt krut på det. Det var rök, eld, lasrar, blinkande lampor, konfetti, you name it. Det enda som saknades var en levande elefant som jonglerade med brinnande facklor. Snacka om show!
 
 
 
 

Kyckling

 
Jag har fuskat med min diet. Ätit lussebullar och annat som jag egentligen ska hålla mig borta ifrån. Så därför fick dagens middag gå i nyttighetens tecken igen.
 
Kycklingfilé marinerad i olivolja och sambal oelek, sallad och en bit gurka. Jädrigt gott, må jag säga.
 
 

Sparkad i huvudet

 
Mina tankar har varit på annat håll i dag.
 
Jag blev sparkad av en häst på förmiddagen, när jag var i stallet. Hon träffade mig på armen och i huvudet. Tack och lov var det ingen hård spark, och jag tror inte att det var hoven som träffade utan snarare någon annan del av benet. Det var inte av illvilja mot mig heller, utan hon blev irriterad på sin boxgranne, och så råkade jag stå böjd för att kratsa hennes bakhov när detta hände. Ren och skär otur.
 
Jag blev inte jätteskadad, kanske kommer jag att få något litet blåmärke. Ska jag vara ärlig gör det ondare att slå huvudet i en öppen skåplucka, men jag blev däremot rejält chockad. Det släppte först helt när jag kom hem, då kom tårarna. Men nu mår jag bra.
 
Har ägnat resten av eftermiddagen åt att se på film med min karl och sedan senaste avsnittet av Så Mycket Bättre. Nu har jag satt in kyckling i ugnen, och senare i kväll ska vi till Friends Arena för att se Swedish House Mafia. Jag är inte helt taggad, om jag ska vara ärlig, men jag hoppas att peppen infinner sig när jag väl är på plats.
 
 

Det gula guldet

 
Det bästa på min dag? Att jag tvingade chefen köpa lussebullar till fredagsfikat.
 
Mindre bra är att jag råkade äta en för mycket.
 
 

Det magiska med att shoppa böcker

 
Jag var inne i en bokaffär i dag. Det händer sällan att jag besöker sådana nuförtiden. Jag brukar vanligtvis beställa böcker på nätet och sedan hämta ut det alltför stora paketet på Hemköp hemma i centrum. Annat var det förr. Innan internetbutikerna ploppade upp och tog över marknaden.
 
Jag har alltid varit en bokmal, så länge jag kan minnas. Medlem i både Pollux Hästbokklubb och Läslusen, vilket resulterade i ett gediget bibliotek hemma i mitt flickrum i Tallkrogen. Och så hängde jag en del i bokaffärer. Det var något speciellt med att gå in i en bokaffär och strosa omkring bland hyllorna i jakt efter nästa fynd. Plocka upp böckerna, studera omslagen, bläddra lite, läsa på baksidan. Plocka upp en annan bok och göra om samma procedur.
 
Hade jag tur hittade jag något som föll mig i smaken och som fick följa med mig hem. Jag hittade nästan alltid något. Och dagen efter hade jag läst ut den nya boken och törstade efter mer.
 
Nu besöker jag som sagt var sällan bokaffärer. Och gör jag det är det oftast för att få lite inspiration, innan jag går hem och beställer samma böcker billigare på nätet. Det är tråkigt, för i mina ögon finns det något som nästan kan beskrivas som lite magiskt över just bokaffärer.
 
 

Riktmärke

 
I dag gick jag vilse inne på NK. Sedan hittade jag den stora granen i mitten, och då blev det genast lättare att orientera sig. Men det var några hemska minuter jag fick genomlida.
 
 

Chocolate

 
Om jag slog till?
 
Vi kan säga så här. Det kommer att bli en hel del spring till affären för att köpa choklad framöver.
 
 

Mönstrade ben

 
Jag har gjort något man absolut inte får göra. Eller får och får, man BÖR inte göra det för det blir aldrig bra.
 
Jag har köpt ett par byxor i en storlek mindre än vad jag brukar köpa, i övertygelsen om att de kommer att sitta perfekt på mina ben när jag har gått ner ytterligare några kilo.
 
Funderade länge och väl, och provade båda storlekarna flera gånger. Det förvånade mig att jag kunde få upp och knäppa den mindre varianten över mina breda föda-barn-höfter, och än mer förvånande var att de inte långsamt kramade livet ur min runda kropp. Kan ha att göra med att de var i ett mycket trevligt, stretchigt material.
 
Så nu ligger utmaningen i att gå ner ytterligare några kilo, då kommer de här byxorna verkligen att sitta som en smäck. Det är min övertygelse och så kommer det att bli.
 
 

Bra vs Dåligt just nu

 
Bra
  • Jag halvligger hemma i soffan och är rätt nöjd över att tisdagens arbetspass är slut.
  • Åt ägg med kaviar och finncrisp till middag och tycker fortfarande att det är lika gott.
  • Kände mig helt utsvulten på näring när jag gick från jobbet. Vilket inte är bra, men efter att ha smugit runt både lussebullshyllan och godishyllan i mataffären bestämde jag mig för att det inte var värt det. Bra beslut.
 
Dåligt
  • Alex är och tränar och efter det skulle han äta med en kompis, så han kommer inte hem än på ett tag.
  • Jag vågar inte se ett avsnitt av American Horror Story så länge jag är ensam hemma.
  • Har fått på tok för lite sömn de senaste dagarna, och det börjar märkas. Orkade knappt hålla ögonen öppna på jobbet sista timmen, och jag har ingen riktig ork i kroppen.
  • Det är alldeles för många dagar kvar till helgen.
 

Orättvist

 
Det är för jävligt. Det är inte konstigt att jag är på dåligt humör i dag.
 
 

Inga gröna fingrar här inte

 
När det kommer till vård av växter är jag tydligen inte rätt person att be om råd. Det har min fina rosa cyklamen meddelat mig på detta diskreta sätt. Och då har jag ändå varit väldigt omtänksam mot den.
 
Otacksamma jävel.
 
 

Söndagsmys

Vi hade vänner över på middag igår. Mat och sällskapsspel för hela slanten, så det var med andra ord en lyckad kväll. Bortsett från att jag blir hysterisk när det kommer till spel som går på tid och när man ska förklara saker så att någon annan förstår vad man menar. Men med tanke på att jag var med i det vinnande laget måste det ha gått rätt bra trots allt. Bortsett från att ingen någonsin vill spela spel med mig igen. Men det kan jag ta, för jag vann ju.
 
 
 

Taken 2

 
I fredags såg jag Taken 2 på bio, och tänkte att det kan vara på sin plats att komma med ett litet utlåtande också.
 
I första filmen blir Liam Neesons rollfigurs dotter kidnappad. I den här filmen är det han själv och hans ex- fru som råkar ut för kidnappare i Istanbul.
 
Eftersom jag tyckte om förra filmen hade jag lite förhoppningar även på denna. Vilket jag egentligen vet att man aldrig ska ha, för uppföljare är sällan lika bra som den första filmen i en serie. I synnerhet inte om det rör sig om en actionrulle.
I det här fallet gjorde det dock inget att jag hade förväntningar. Det var en underhållande film, med fart och fläkt mest hela tiden. Allting är kanske inte helt realistiskt och bör tas med en nypa salt, men sådant orkar jag inte bry mig om när de ändå lyckas underhålla. Jag tyckte att en del skådespelarinsatser definitivt utvecklats åt det bättre hållet sedan förra filmen, vilket alltid är positivt. Och även om utgången var förutsägbar, var det ändå spännande hela tiden.
 
Kort och kort: Jag gillar't!
 
Betyg: 3,5 av 5.
 
 

Sugar Rush

Nu är jag sockerchockad så att det räcker fram till jul. Eller... ja, åtminstone för resten av månaden. Typ.
 
Nu blir det stenhårt denna vecka. Inget socker de kommande fem dagarna. Och inget snackstuggande på helgen, även om jag förmodligen lär dra i mig några glas alkohol då. Men det är ok. Jag ska ju trots allt gå och se Swedish House Maffia på lördagen, och då är det fest!
 
 
 

Födelsedagsfika

 
Nu tar jag och Alex och släpar oss iväg till mitt barndomshem. Mamma fyllde år i fredags, och i dag är det då dags för födelsedagsfika. Vilket innebär bullar och kakor. Är det hembakat får jag ta en, annars är jag rätt mätt på sådant efter gårdagens kakbonanza.
 
 

27 sorters kakor

 
Det var inget skämt. Cecilia hade bakat 27 sorters kakor. Alla är dock inte med på bilden.
 
Vansinnigt ambitiöst. Och gott. Och dåligt för mig. Det ledde till ett moffande av sällan skådat slag, och jag vågar inte tänka på hur många kakor jag satte i mig under kvällen. Betydligt fler än vad som kan anses vara ok i alla fall. Men å andra sidan kommer jag väl inte hamna på en sådan kakbuffé igen, och då kanske det är lite mer ok att ha släppt loss denna enda gång...?
 
 

Party mode

 
Nu sticker jag och min karl iväg till ödsliga Reimersholme. Det är fest, och det ryktas om enorma mängder kakor. Jag hoppas att det ryktet är sant. Annars får jag smita undan och gråta en liten tår, för jag har sett fram emot de där kakorna i flera dagar nu.
 
Jag återkommer med information angående detta.
 
 

Lite dagsljus

Så bra att jag tokslocknade i soffan igår efter att jag hade skrivit det senaste blogginlägget. Var nog lite tröttare än vad jag trodde. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att jag gick upp innan klockan 6 igår.
 
Det var kolsvart ute när jag gick till jobbet. Men eftersom vi numera har flextid på jobbet (både bra och dåligt, men det tänker jag inte gå in närmare på just nu) kunde jag då flexa ut lite tidigare. Och då fick jag för första gången sedan förra helgen uppleva lite dagsljus! Och ibland krävs det inte mer än så för att man ska bli på bra humör.
 
 
 

Kickat igång helgen

Vilken skillnad det gjorde att gå från jobbet redan klockan 15! Kanske ska göra det till en vana?
 
Kvällen bjöd i alla fall på lite strosande i affärer, middag och bio med Helene. Är mycket nöjd över beslutet att äta sallad till middag, men betydligt mindre nöjd över beslutet att möla i mig godis under filmen. Det är inte som att de två tar ut varandra... Men gjort är gjort, och i morgon är en ny dag då jag har chans att gottgöra dagens synder.
 
 
 

Härliga fredag

 
Den här fredagen kunde inte vara mer efterlängtad.
 
Har druckit mitt morgonkaffe, är iklädd proper kavaj och äkta Bismarck- halsband (En artonårspresent, vill jag minnas. Fast jag kan minnas helt fel, eventuellt var det en studentpresent. Men det tror jag inte.) och den lilla ögonfransen är målad med otaliga lager mascara.
 
I dag tänker jag gå hem tidigare från jobbet. Det får man göra när man har varit på plats sedan klockan 07:04. Fast i dag ska jag inte hem. I dag ska jag gå på bio med Helene, och innan dess äta något gott. Jag känner mig sugen på en sallad, vilket är ovanligt. Lika bra att ta tillvara på det, för nästa gång det är dags att äta ute blir det väl den sedvanliga köttbiten med bea.
 
 

Blodsugare

Ja. Jag har sett tredje filmen i Twilight- serien i kväll.
Ja. Jag kom efter halva filmen på att jag hade sett den tidigare.
Ja. Inte fasen blev den bättre för att man såg den igen.
Fast den är ju inte dålig. Godkänd, men lite... fattig.
Nej. Det är inte en sån film som man behöver se mer än en gång. Och ser man den inte ens en gång behöver man inte vara ledsen för det heller.
 
Men på tal om ämnet. Vampyrer. Här kommer min favoritlåt om just det. Typ.
 
 
 
 

Lite gladare

 
Det känns bättre nu. Det mesta av arbetsdagen var åt helskotta, men sedan fick jag åka hem och krama lite på min karl och äta mina ägg till middag. Och då kändes det genast mycket bättre.
 
Nu ligger vi här sida vid sida i sängen som är alldeles för liten. Han med sin bok och jag med min dator. Och vips så fick den här dagen ett fint avslut.
 
Och nej, jag vet inte varför varenda garderob vi har står vidöppen.
 
 

Ett enda ord

 
Det är lustigt hur ett enda ord kan förstöra hela ens dag.
 
Fast lustigt är kanske fel ord att använda för att beskriva det hela. För det är inte alls lustigt när man blir ledsen och sårad.
 
 

Sockersuget

 
Så slumpade det sig så att jag trots allt hamnade framför godishyllan på Hemköp efter jobbet. Varenda cell i mig skrek efter socker. Obehagligt.
 
MEN!!! Ja, gå nu inte händelserna i förväg...
 
Jag gav inte efter för begäret. Jag stod där och stirrade en stund på alla godsaker innan jag vände på klacken och promenerade hem. Där jag åt mina ägg till middag, och för tillfället känner mig rätt nöjd med dem.
 
 

Godissug

 
 
Av någon underlig anledning fick jag ett enormt godissug efter lunchen i dag. Hela kroppen skrek efter choklad och sura döskallar, och hade inte alls någon lust att förstå varför hjärnan tyckte att det var en dålig idé.
 
Ska jag vara riktigt ärlig var jag bra nära på att smita iväg till Hemköp och köpa en liten påse lösgodis, men jag hejdade de tankarna i tid. Mest för att jag vet att det inte finns några sura döskallar på Hemköp, och regeln för godisköp säger att jag bara får köpa det jag faktiskt vill ha. De få gånger jag faktiskt får köpa godis, vill säga.
 
Det värsta suget har nu släppt, men jag känner hur det ligger och ruvar någonstans i bakgrunden, redo att sätta in en ny stöt när jag som minst anar det. Inte ok. Så hur gör jag för att jaga bort det?
 
 

New York

Drömmer mig tillbaka. Måste verkligen försöka komma dit en sväng nästa år också. Måste.
 
 
 
 

Allt eller inget

 
Igår läste jag ut Rickard Engfors självbiografi Allt eller inget.
 
Det är en självutlämnande bok om mannen som kvällstidningarna en gång i tiden utsåg till Sveriges snyggaste kvinna. Rickard Engfors guidar läsaren snyggt genom sina år som blomstrande dragshowartist, vidare till rollen som kreatör och stylist för de stjärnor som han själv en gång imiterade, genom tvära svängar och kast fram till nuet. Däremellan hinner vi med diverse missbruk, panikångestattacker och kollapser.
 
Rickard Engfors sparar inte på krutet. Han berättar öppet om hur hans liv har sett ut, hur det har pendlat mellan himmel och helvete, och hur han balanserat på en skör tråd däremellan.
Det är en inspirerande bok, och jag fascineras över denna man som jag visste så lite om tidigare. Vill han något går han in för det helhjärtat och ser till att det blir så. Kanske är det just därför som han lyckats skriva en bok som både fängslar och berör. Jag gillar den skarpt. 
 
 

Pojkvännen väljer middag

 
Alex tog på sig att fixa middag i dag. Precis som vanligt blev det då kött och rödbetor (jag sa specifikt att jag inte äter "potatis och sånt").
 
Jag får egentligen inte äta rödbetor heller. Och jag får definitivt inte äta så mycket som jag åt i dag. Dubbla det du ser på bilden, och du får en bra översikt på hur min måltid såg ut. Inte konstigt att min mage nu skriker av smärta och att jag nästan känner för att bli engångsbulimiker. Men bara nästan.
 
 

Nedstämd

 
Jag hade helst legat kvar i sängen i dag. Det känns som att jag har ett svart hål inom mig, som är fyllt med ingenting. Ingen glädje, ingen ork, ingen lust, ingenting. Men jag är inte orolig. Jag känner så ibland, och även om det suger så vet jag att det kommer att gå över. När jag får hålla om min pojkvän i kväll kommer allt kännas mycket bättre.
 
Men nu har jag några timmar framför mig som inte kommer vara så himla roliga. Grattis till mig!
 
 

Måndag kväll

 
Här inne har det varit stendött i dag. Men jag har en förklaring till detta.
 
Mitt liv har varit för jädra tråkigt i dag! That's why!
 
Eller egentligen är det mest första delen av dagen det var fel på. Den där delen som tillbringades på jobbet. Det var ohyggligt drygt och oinspirerande av någon anledning, och när klockan blev hemgång var det oändligt skönt att få lämna kontoret bakom mig och istället släppa loss på buggen. Där vi för övrigt lärde oss en ny, ytterst krånglig figur.
 
Och nu sitter jag i soffan, med lite ägg och kaviar i magen, och drömmer om lösgodis och glass. Men det kan jag ju bara glömma.
 
 

Kycklingpaj

Dagens middag blev en variant på den där kycklinggratängen jag brukar göra. Hällde över en äggstanning istället så att det blev paj av kalaset istället för gratäng. En paj utan pajskal.
 
Mycket lyckat.
 
 
 

Lite skrajsen

 
Alex har inte varit hemma på hela eftermiddagen, och jag gjorde misstaget att då se första avsnittet av andra säsongen av American Horror Story.
 
Sedan vågade jag inte lämna lägenheten för att bege mig ut i mörkret och gå till butiken som ligger några hundra meter bort och köpa frukost till i morgon. Bra där.
 
 

Glass som är så gott

 
Alex vän som var här igår har varit så vänlig att lämna en hel låda med glass i vår frys.
 
Jag har därför ägnat den här dagen åt att då och då öppna frysen och stirra den där glassen i vitögat (eller ja, i vaniljen kanske det heter?) och upprepat för mig själv att jag inget ska ha.
 
Än har jag inte ens varit det minsta frestad. Ser betydligt mycket mer fram emot middagen som jag håller på att laga i detta nu. Mycket underligt beteende.
 
 

Tjejkväll

Det var en väldigt lyckad kväll igår. Låt mig berätta varför:
 
  • Vi blev hämtade vid Islandstorget av en pojkvän, som skjutsade oss till rätt lägenhet.
  • Vi fick mycket god mat. Måste komma ihåg att fråga om receptet.
  • Jag mölade i mig så mycket lösgodis att jag nu inte är sugen på det längre. Inte mer den här veckan i alla fall...
  • Vi fick presenter av varandra eftersom tre av oss nyligen har fyllt år.
  • Det var väldigt fina presenter, allihopa.
  • Det var väldigt kul att få ge presenter och se sina vänner bli glada över det de fick.
  • Jag har så himla goa och fina vänner. Helt underbara.
  • Vi grottade in oss i förlossningarnas värld. Jag tycker att sånt är så himla intressant att prata om, samtidigt som att jag blir alldeles livrädd för det.
  • Vi pratade givetvis om annat än förlossningar också.
  • Vi fick skjuts hem av en annan pojkvän. Hela vägen fram till porten. Så himla snällt.
 
 
 

Ut på äventyr

 
Snart är det dags för mig att åka iväg och utforska, för mig, okänd mark ute i Stockholms västra förorter. Och äta massa god mat och dricka massa god dryck och bara umgås med fina vänner.
 
Som ni kan se är jag taggad. Trots att jag när jag öppnade garderoben insåg att jag inte hade någonting kul att ha på mig. Det är ett sånt där problem som dyker upp med jämna mellanrum. Det spelar ingen roll hur överfulla garderoberna än må vara, det finns ändå I.N.G.E.N.T.I.N.G. att ha på sig. Och hittar man mot förmodan något som känns ok, sitter det inte bra när man väl fått på sig det.
 
Så. Det får bli en väl beprövad gammal trasa som får äran att täcka min hud i kväll. Men det ska väl gå bra det med. Piffar upp outfiten med några sprut för mycket av min fantastiska parfym från Victorias Secret, då tänker ingen på att de har sett den här klänningen tusen gånger förut utan fokuserar bara på att jag doftar som om jag tillbringat den senaste veckan i ett parfymeri.
 
 

Ett hem för mina skor

Köpte en skohylla på nätet för hundra år sedan, och efter att ha blivit försenad i omgångar har den nu äntligen kommit fram. Så denna lördag har hittills tillbringats med att få upp skor på den och städa i övriga förrådet. Jag vet, visst låter det som den roligaste sysselsättningen ever? Speciellt på en lördag.
 
På plussidan är att resultatet blev bra. Nu ser jag mina sommarskor, och kan varje morgon enkelt plocka fram det paret jag vill använda. Det gick inte tidigare när allt låg i skokartonger.
Det negativa är att jag tror att jag har blivit lurad. Enligt informationen (och de bilder jag sett på hyllan) skulle det få plats tre par skor på varje plan. Det får plats två och ett halvt par. Och SÅ stora fötter har jag faktiskt inte.
 
 
 
 
 

På min tallrik

 
Jag var så sjukt sugen på en Marabou chokladkaka storlek den största som finns.
 
Det här är vad jag åt istället.
 
Det får väl ändå ses som en liten framgång.
 
 

Helgplaner

 
Fredag! Så underbart välkommet. Och att jag dessutom redan är hemma sedan länge är ännu bättre. Helgen har börjat!
 
Så vad bjuder denna helg på? Låt mig punkta upp'et.
 
  • Troligtvis bio i kväll. Min karl vill hemskt gärna se den där franska filmen om vänskapen mellan en rullstolsbunden man och hans assistent. Jag har mest hört positivt om den, men den intresserar mig inte riktigt (finns ju minst tre andra filmer jag hellre ser just nu). Men om pojkvännen betalar så är jag väl inte den som tackar nej.
  • I morgon måste lägenheten städas. Det blir nog helgens roligaste stund. Om man tycker om att städa. Det gör jag ju i och för sig inte.
  • På kvällen ska jag till de västra förorterna och spana in Linneas nya lya. Och äta middag. Och dricka lite öl. Och ha en allmänt trevlig kväll med tre andra brudar.
  • På söndag ska Alex byta däck på sin mamma bil. Sedan inbillar jag mig att vi ska hitta på något mysigt, som till exempel dricka varm choklad på något mysigt café i Gamla Stan eller gå hand i hand och spana på djuren på Skansen. Men det finns väl en risk för att det blir en dejt med datorn istället.
  • Kanske blir det ingenting av ovanstående. Kanske måste jag åka in till sjukan, för nu har jag så där ont i benet igen och jag blir inte förvånad om det är en blodpropp. Inbillar mig att det känns ungefär så här. // Mvh Hypokondriker- Helena
 
Sååå. Det var väl bara det jag ville. Nu vet ni.
 
 

Magic

 
Priset för Årets Flickvän kan ni skicka direkt till kvarteret Muffen. Varför? Det skulle ni inte fråga om ni visste att jag ägnat större delen av kvällen åt att försöka lära mig spela Magic, för att jag vet hur mycket det betyder för min pojkvän.
 
 

Gerbera

 
Efter att ha hungrat halvt ihjäl innan Alex äntligen kom hem från jobbet fick jag till slut fylla magsäcken med den fantastiskt goda kycklinggratängen jag brukar göra, men som det nu var ett tag sedan jag gjorde. Recept finns under kategorin "Ätbart".
 
Var så vansinnigt godissugen när jag gick omkring inne på Willys efter jobbet. Smög långsamt, långsamt förbi godishyllan och tänkte "Om det finns sura döskallar slår jag fan till på en. Eller två. Om jag mölar i mig dem fort och sedan slänger påsen så kommer ingen att få veta det.". Som tur är slutade Willys sälja just de sura döskallarna för några månader sedan, så jag behöver inte sitta här och skämmas och ljuga för er huruvuda jag ätit godis i dag eller inte.
 
Och nu efter att jag har ätit min fantastiskt goda kycklinggratäng är jag inte ens sugen på godis längre (ok, kanske lite på sura döskallar, men det är bara för att jag skrev om dem alldeles nyss- fan).
 
Och jag bara måste passa på att hylla min fantastiskt fina ugnsform från Gerbera, som jag fick i födelsedagspresent av min faster och hennes man. Jag känner att det här är början på en livslång kärlekshistoria. Älskade lilla ugnsform, jag lovar att jag ska skaffa många, många syskon åt dig.
 
 
 

När pojkvännen sliter

 
Om jag borde ha lite dåligt samvete över att Alex ligger på alla fyra ute på den iskalla balkongen och borstar rent trallen som ska tas in nu när vintern kommer? Ja, jo, kanske.
 
.......................................
 
.....................................................
 
 
Men det har jag inte!
 
Jag lagade ju för sjuttsingen mat till honom. Kokade upp tortellini i fyra minuter och värmde på laxen från igår i micron. Så inte behöver jag skämmas över att jag nu ligger under det varma täcket i sovrummet med datorn på magen, inte. Har ju dessutom lovat honom att vi ska se Breaking Bad. Så fort han är klar där ute på balkongen, vill säga. 
 
 

Delicato

 
I måndags promenerade jag förbi det här stället. Och jag gick inte in. Kastade knappt ens en blick på byggnaden (eller, ja, knappt och knappt- kan väl erkänna att jag spanade så gott det gick på avstånd men jag såg aldrig själva ouletbutiken).
 
Det kändes bra att kunna gå förbi utan att egentligen vara sugen på att stanna och köpa något. Men det kändes nästan ännu bättre att bara få konfirmerat att det faktiskt ligger en Delicatooutlet på fem minuters promenad från vår lägenhet (eh... som om jag inte redan var hundraprocentigt säker på det...).
 
 

Four more years

 
En sådan sjukt underbar och härlig lättnad jag känner just nu! Insåg nog inte själv hur spänd jag varit det senaste dygnet, men när jag i morse fick veta att Obama tagit hem det amerikanska valet var det som att långsamt pysa ut luften ur en ballong. På ett positivt sätt.
 
Awesome!
 
 

Chokladkaka

I helgen bakade jag en chokladkaka som jag hittade på den här bloggen. Den var otroligt god, och smälte mot gommen. Dock rätt mäktig, men det är ju bara bra, för då räcker den längre.
 
Recept Chokladkaka
 
300 gram smör
300 gram mörk choklad 70%
2,5 dl strösocker
6 ägg
knappt 2 msk vetemjöl
1 nypa flingsalt
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret.
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron och blanda med det smälta smöret.
4. Häll över den smälta chokladen i en stor bunke och rör ner sockret. Låt blandningen svalna något.Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Rör ner mjölet.
5. Häll smeten i den förberedda formen. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan har stelnat i mitten. Ta ut kakan och låt svalna.
6. Om kakan ska ätas nästa dag täcker du formen med folie och ställer den i kylskåpen. När det är dags att äta den, ta en kniv och för längs kanten mellan kakan och formen. Lossa försiktigt formens kant och placera kakan på ett fat. Pudra över lite kakao och servera med vispgrädde.
 
 
 
 

Mardröm

 
Kaviartuben är nästan tom! Paniiiiik!!!!!
 
 

Stadspromenad

 
Jag är så sjukt opepp på allt vad träning heter. Gå till gymmet lockar inte, och att promenera eller jogga känns inte heller så kul med tanke på att det är kolsvart ute när man kommer hem från jobbet. Kolsvart och dessutom kallt som satan.
 
Men i dag kom jag på en bra lösning. Jag hade ett ärende in till stan, som gick betydligt snabbare än vad jag hade räknat med. Så jag ägnade sedan en halvtimme åt att promenera från T-centralen till Zinkensdamm. Eftersom det ändå är åt rätt håll kändes det helt ok att låta hemfärden ta lite längre tid och dessutom få motion på köpet. Och frisk luft (om man bortser från att Hornsgatan, som jag gick på, typ är den väg i landet som är mest förorenad av avgaser), och jävligt kalla öron.
 
Kanske ska göra detta till en vana?
 
 

Lägesrapport

 
Det här med att jobba var ju inte alls lika kul som att vara ledig. Halva dagen har gått och jag längtar hem. Stirrar ut genom fönstret och blir lite irriterad över att det är så fint väder i dag, när jag fick nöja mig med gråmulen himmel och regn igår. Men det är väl så det brukar vara.
 
På plussidan kan jag ju ändå skriva att det känns som måndag, trots att det är tisdag. Och det är tamejtusan inte kattskit.
 
 

Med doft av choklad

 
Nej, det är inte någon form av försenad Halloweenutstyrsel, mn jag kan erkänna att jag också funderat på vad fasen jag sysslar med.
 
Köpte lite ansiktsmasker på H&M förra veckan, och tänkte att i dag var en bra dag att testa en av dem. Valde den som doftade så mycket choklad att jag nästan mölade in allt i käften istället för att smeta ut det i ansiktet. Som tur var hejdade jag mig i tid.
 
Så, babylena hy, nu är jag redo för din ankomst.
 
 

Lana Del Rey och The Smiths

Sprang över den här mashup:en av Lana Del Rey och The Smiths. Två av de bästa blir något bra tillsammans. Tummen upp på det.
 
 
 
 

Måndagslunch

 
Dagens lunch: Tonfisksallad.
 
Tonfisksallad kan vara den bästa salladen. Näst efter kebabsallad, förstås.
 
 

Höstpromenad

 
Det blev ingen joggingtur i dag, men däremot en härlig promenad i det grådaskiga höstvädret. Det var skönt att komma ut och röra lite på sig efter att mest ha legat i soffan igår, och jag hann dessutom lyssna på ett helt avsnitt av Värvet. Dagens podcastbegär är med andra ord stillat.
 
Har för övrigt syndat loss rejält i helgen, och stoppat i mig så mycket onyttigheter att jag gått upp i vikt igen. Jag kände det på kläderna i lördags, och även om det bara rör sig om något kilo så är det tillräckligt för att jag ska bli förbannad på mig själv. Vad hände med de där fem kilona som ska bort innan jul?
 
Så. Nu börjar vi om. Igen.
 
 

Lana Del Rey

 
Biljetter till Lana Del Reys konsert på Annexet nästa år är nu bokade! Och Ticnet strulade bara litegrann den här gången, fantastiskt.
 
Bästa sättet att börja veckan på. Och så är jag ju ledig i dag också.
 
 

Min söndag

 
Saker jag hade tänkt göra i dag:
 
  • Hitta på något roligt med Alex (innan jag visste att han planerat annat).
  • Ta en långpromenad.
  • Träna (haha!).
  • Handla mat.
  • Laga en vansinnigt god middag.
 
Saker jag har gjort i dag:
 
  • Sett ett avsnitt av The Big Bang Theory.
  • Legat som en klump i soffan.
  • Sovit lite.
  • Snabbspolat mig igenom senaste avsnittet av Så mycket bättre.
  • Gått till hamburgergrillen och köpt en hamburgare till middag.
 

Jag och min far

Jag har precis sett reprisen av Så mycket bättre. Det är tråkigt att det ännu inte går att lägga upp bildklipp från programmet, men hittade en ljudfil på youtube.
 
Det jag vill säga är att jag är knäckt efter att ha sett Magnus Uggla framföra Olle Ljungströms Jag och min far. Det var så mycket känslor att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna.
 
Jag har alltid varit ett fan av Magnus Uggla, men med den här låten får han äntligen visa vilken fantastisk artist han faktiskt är. Att han kan mer än alla "typiska Uggla- låtar". Att han kan beröra och framkalla tårar.
 
Så vansinnigt starkt. Tack.
 
 
 
 

Maskerad

I fredags var vi på maskerad, jag och min karl. Han var pirat och jag häxa. Vi såg ut så här.
 
 
 

Ladies Night

 
Jag vet inte vad som hände igår, men av någon anledning glömde jag helt bort det där med att fota. Den här bilden är det enda beviset att vi faktiskt var på Friends Arena igår.
 
För igår var det Ladies Night.
 
Vi började med lite thaimat och chokladkaka hemma hos mig innan vi förflyttade oss till den nya nationalarenan. Det var ett maffigt bygge, men ett stort minus för att den låg så långt från pendelstationen. Men showen var bra och det var stundtals riktigt röjigt bland de tiotusen kvinnorna som utgjorde publiken. En av höjdpunkten var när alla sjöng Magnus Ugglas Kung i baren a capella, vilket drag!
 
Efter showen slängde vi oss in i en taxi och åkte till Golden Hits, där det bjöds på dans hela natten. Och när jag kom hem fylleåt jag lite thaimat som blivit över. Det var med andra svårt att inte ha en bra kväll!
 
 

Klumpeduns

 
Amen va faaan....
 
Vad är det för fel på mig? Igår rev jag ner halva lådan med finncrisp så att de strösslades över golvet, och nu tappade jag ett ägg som jag knappt ens rörde (kanske var det som var problemet). Vad står på tur härnäst? Ramla över balkongräcket? Sitta sönder soffan? Krossa toalettstolen när jag sitter på den?
 
 

Baka liten kaka

 
Jag borde egentligen inte baka massa, men i morgon kommer ett gäng tjejer över och då känns det trots allt lite trevligt att kunna bjuda på en schysst dessert. Så chokladkaka it is. Nu hoppas jag bara att den blir delicious. Annars får väl Alex äta upp den, eller nåt. Han brukar inte vara alltför kräsen.
 
 

Torsdagslyx

Eftersom både jag och Helene fyller år med bara några veckors mellanrum hade vi båda fått hem presentkort från Patricia. Gratis tvårättersmiddag och har man med sig ett sällskap på minst fem personer äter de för halva priset. Nu hade ju inte vi något sällskap, bara varsitt presentkort som vi valde att nyttja i dag. Så tvårättersmiddag med två öl kostade mig etthundratjugo kronor. Överkomligt. Och ett vansinnigt trevligt torsdagsnöje.
 
 
 
 

RSS 2.0