Grattis Knugen

I dag gratulerar vi vår kung Carl XVI Gustaf, som har födelsedag. Kul för honom att landets alla tonåringar firar honom genom att supa sig applakata och spy ner sig själva.Det där med pausmusik när man vä

212f98eff4a4a8c57dee9cc5a6a72fbb.png

Det där med pausmusik när man väntar i telefon på att någon ska svara tycker jag kan vara rätt underhållande. Vem har valt just den låten? Och vad är meningen? Ska musiken blidka min irritation över att få vänta när ingen svarar?


Det där med ingen impulsshopping

0-17fec530fac313865b53f288ad895c9a.png

Det där med ingen impulsshopping kan jag ju ta och köra upp någonstans där solen inte skiner. Blev bland annat två par jeans för 79,50:-/ st istället för 398:-/ st. Men det ser jag som en investering.


Så mycket för den sömnen jag fic

4dcf901e3ec50aa9911021f621f753af.png

Så mycket för den sömnen jag fick i natt. Alldeles för få timmar. Med tanke på hur trött jag är, hade jag lika gärna kunnat haft en snarkande pojkvän bredvid mig. Det hade inte gjort någon som helst skillnad på piggheten.


Kom på ytterligare en affär jag

5a290bef180116d0742fa1eb59ee266a.png

Kom på ytterligare en affär jag måste hoppa in i. Måste se om jag kan hitta ett par bra träningsbyxor i kortare modell (tänk: som slutar någonstans under knäna). Det blir så vansinnigt varmt att gympa i de långa byxorna, så det kan vara bra att ha något att växla med.


Tre butiker som jag måste besöka

0acf5cc6e1144e4bbd703f86a24366.png

Tre butiker som jag måste besöka i dag. Det finns dock inte särskilt mycket utrymme för impulsshopping, allt jag behöver finns nedskrivet på en lapp.


TvåRobert snarkade så in i helvete i natt. Det dröjde inte mer än några minuter från det att han la huvudet på kudden till dess att han började. Men stackarn är förkyld och det är väl därför han låter så för jävligt. Synd för mig, för jag var allt annat än utvilad i morse. En stor latte till frukost hjälpte delvis till att få igång kroppen, men jag har ändå varit seg hela dagen.

Nu sitter jag hemma i min soffa, alldeles ensam. Och jag hade nog hellre haft sällskap av min snarkande man, även om det hade inneburit sömnsvårigheter. För let´s face it - det ÄR mysigare att vara två, och då spelar inte snarkningarna så stor roll.

Jag är inte helt nöjd med att mi

0-6e77bb01e839ad1514d3304888dd4faf.png

Jag är inte helt nöjd med att min pojkvän har snarkat hela natten. Hans ursäkt är att han är förkyld, och det är väl kanske inte mer än rätt att han ska få snarka då, med tanke på att jag själv är rätt bra på att göra det när jag är onykter (vilket jag ju brukar vara regelbundet). Men fy fan i helvete vad jobbigt det är när man nästan inte har kunnat sova på hela natten! Dessutom har jag legat upptryckt mot väggen, och det är inte lätt att försöka flytta en fullvuxen karl som ligger mitt i sängen. Jag är inte helt nöjd, nej.


En numera klassisk syn på det Ni

0-582bcad438ffe2aac508508346638b45.png

En numera klassisk syn på det Nilssonska kontoret. Förklaringen är densamma. Hos pojkvännen får man ingen frukost.


Större delen av förmiddagen har

3d8e519a0f1b65dc446e0b7815013917.png

Större delen av förmiddagen har jag ägnat åt att göra pärmar, en för varje butik. Jag hann halvvägs innan pärmarna tog slut. Inget jobb som stimulerar hjärnan, men precis en sådan uppgift som jag behöver just nu. Jag orkar inte behöva tänka. Jag vill bara göra, så att tiden går fort och jag får gå hem. Eller ja, till Friskis och sen hem till Robert.


Jag fick apelsinjuice av min che

0cdc5b34a6bcc948897a6595b114f319.png

Jag fick apelsinjuice av min chef. Anledningen är att den är ny i vårt sortiment. Värsta bra, det kan jag behöva när blodsockret sjunker på eftermiddagen. Chefen är snäll, han.


Jag lyckades stänga av mobillarm

0-419429c367524e2a10461660bb277e96.png

Jag lyckades stänga av mobillarmet i morse,och vaknade en halvtimme senare (vilket dessvärre inte är helt ovanligt). Trots lite extra,dock ofrivillig, sömn är jag vansinnigt trött just nu. Skulle jag delta i en gäspningstävling skulle jag garanterat kamma hem förstapriset.


Vad ska vi göra med Henry?


Dagens uppdrag

Jag har ett uppdrag i dag, och det är att tvätta. Känns väl så där lagom kul när det är kalasväder ute, men det måste ju göras. Och bättre att ta det i dag, än att offra en kväll i veckan då jag hade tänkt träna.


Jag och mitt sällskapDet är fredagkväll, och jag spenderar den hemma. Ensam. Ja, bortsett från det trevliga sällskapet Godispåsen. Vi har det väldigt trevligt han och jag, och om en halvtimme börjar Ocean´s Eleven. Jag har inte sett någon av Ocean´s filmerna, så jag tänker passa på att se den första nu när den ändå går på tv. Dumt att inte ta tillfället i akt. Dessvärre är risken överhängande att Godispåsen har lämnat mig vid det laget.

Även om den första timmen på job

0-7c397dea5366e7ca17f0d13f2a1e5623.png

Även om den första timmen på jobbet gick alldeles för långsamt, har övrig tid fram till nu rullat på rätt fort. Börjar bli lite hungrig, men ska vänta åtminstone en halvtimme på att gå på lunch. Jag får tugga på pennan så länge.


Uppsnärjd i det blåEtt mycket glädjande besked är att Håkan Hellström spelar på Gröna Lunds stora scen den 4 september. Då kommer jag garanterat att vara där, för vad är väl en sommar utan Håkan? Shit, det kommer att bli fantastiskt!


Träningsnarkoman?Jag känner mig extra duktig i dag. Jag har nämligen tränat tre dagar i rad. Det kan jag nästan lova att det aldrig har hänt förut. Och det bästa är att jag itne alls har tyckt att det har varit någon uppoffring. Tvärtom. Jag har haft riktigt roligt. Igår var det introduktion på gymmet, där jag och Marielle blev visade hur alla maskiner fungerar. Jag har ju alltid varit väldigt skeptisk till att gymma, men efter igår har jag ändrat uppfattning. Det var kul, och jag misstänker att det har att göra med att jag inte var så dålig som jag trodde att jag skulle vara.

Nu har jag dock en härlig träningsvärk i hela överkroppen. Men den ska väl försvinna till nästa vecka när det är dags för nästa träningspass.


En timme kvar på jobbet. Jag är

3975d4b93b6db5e8bc5ba8b9088e7423.png

En timme kvar på jobbet. Jag är inte helt säker på att jag lyckas hålla mig vaken. Är helt sänkt, på gränsen till medvetslös. Vilken skitdag.


Att bli med pojkvän, börja träna

-642d253270d19fe467a2f9fcc4fb9de.png

Att bli med pojkvän, börja träna och gå på tyskakurs har gjort att mitt schema är helt knökfullt. Har pratat med Ingela och Emma om att ses, och efter en diskussion med Ingela kommit fram till att det kanske funkar att ses 20 maj tidigast. Om en månad. Det är helt jävla sjukt.


Jag känner mig verkligen peppad

3af8289bb7a27aa3d0e55875c6eb9dd9.png

Jag känner mig verkligen peppad vad gäller min träning. Helst skulle jag vilja köra ett pass på direkten och svettas bort den där jäkla sconesen med cream cheese som jag åt till frukost (för att pojkvännen inte hade något ätbart hemma).


Jag visste att jag hade glömt nå

70131bd0c7ec39c9115cfbdd7b1dc536.png

Jag visste att jag hade glömt något igår när jag åkte hem till Robert. Min sjal. Jävligt smidigt med tanke på att det i dag är ungefär lika varmt som det är på Antarktis. Stackars barn, men snart blir det varmt?


Det ser ut som att det kan bli e

0-57341c191a90bee213fdeafcca43f9e7.png

Det ser ut som att det kan bli en trevlig kväll. Först träna en timme, sen ska jag tjäna en hundring genom att lyckas fota Colfax när hon äter spenatsoppa (hon gjorde det igår och hennes husse betalar mig om jag får det på bild) och sen ska jag hem till Kärleken. Precis vad jag behöver.


I dag gratulerar jag min kusin G

6732d70647e0ec524846a054b702ae13.png

I dag gratulerar jag min kusin Gabrielle på 27-årsdagen! Det blir dock inget födelsedagsfika då hon befinner sig på andra sidan jordklotet (där hon bor) men jag hoppas att hon har ätit tårta på stranden i alla fall.


Colfax

Jag har varit kattvakt i helgen åt lilla Colfax. Som vanligt när hon är här har vi haft det jättemysigt, även fast hon har spytt på mitt golv och skrikit så mycket efter kyckling och räkor att jag nästan har fått tinnitus. I dag har jag även matat henne med spenatsoppa. Hon slickade i sig några skedar, vilket jag faktiskt förvånades över.

Men nu är det dags för vår sista natt tillsammans. Hennes husse kommer och hämtar henne i morgon, och jag vet att det kommer att bli lite tomt när hon försvinner. Som tur är kommer hon tillbaka om några veckor.


Fem timmars sömn is not enough.

14aa3c24c72c71e91700421060d2ee10.png

Fem timmars sömn is not enough. I synnerhet inte om man har lite mer än två timmars tyska att se fram emot under den sena eftermiddagen (jag har för övrigt inte gjort hela läxan). Hjälp mig med överlevnadstips!


Det där med barn..."Det finns ju de som tycker om barn..."

- Sagt av min vän Helene, som arbetar på förskola, med en röst som sa att hon inte är en av de som tycker om småbarn. Ett råd: säg inte så på jobbet, så att någon av kollegorna hör. (Ok, nu vet jag ju att hon gillar barn, men hon vill hellre arbeta med lågstadieelever än på förskola).

Everyone is on drugsJag tycker om The Slaves. Jag är inte kär, men jag tycker definitivt om.

Klicka på bilden för att lyssna.

Eldhärjad

Västertorps skolas gymnastiksal brann ju för några veckor sedan. Jag promenerade förbi där i dag och så här ser det ut. Inte konstigt att det stank brandrök i hela Västertorp den kvällen. Jag vill dock påpeka att jag har alibi för brandkvällen, och det kan tre personer intyga...
Walk a mile in my shoesI dag passade jag på att ta mig en liten promenad i det härliga vädret. Jag har ju sagt till mig själv att jag ska promenera minst två dagar i veckan om vädret tillåter (detta som ett steg i min strävan att bli en hurtbulle), men hittills har jag inte varit ute och promenerat en enda gång trots att vädret ofta har varit helt fantastiskt. Detta skäms jag lite över, för jag har ju inte den endaste lilla bortförklaring som håller. Men i dag har jag varit duktig, och promenerat i 40 minuter. Inte så att man spricker av stolthet, kanske, men det viktiga är att jag faktiskt gav mig ut.


Göteborgspop

Kusowskys. Låten heter Själv.Helvetes jävla skit

Nu börjar jag bli riktigt jäkla frustrerad. Fjärrkontrollen till tv:n har muppat ur igen. Det har hänt ett par gånger förut. Helt plötsligt spelar det ingen roll vilken knapp man trycker på, det händer ingenting. Vissa knappar lyser, så det är inget fel på batterierna. Jag tror att jag har lyckats komma åt någon barnsäkerhetsfunktion. När det har hänt förut har jag lyckats få den att försvinna genom att febrilt trycka på alla knappar jag kan hitta. Men det verkar inte fungera nu. Jag blir fan galen!


I can't believe it's not love

Jag har upptäckt en låt som beskriver de senaste två och ett halvt åren i mitt liv rätt så bra.


För ovanlighetens skull somnade

01690210aa00e3d4b2f35a007cb1589c.png

För ovanlighetens skull somnade jag i soffan igår, i en mycket obekväm ställning. Vaknade vid kl 3, och fick således tre timmars sömn i sängen. Dock en avbruten sådan, då jag vaknade av att katten stod och skrek i soffan. Status just nu: extremt trött och lite frusen.


With or without you

Det är så här vårt förhållande ser ut just nu. Förlåt E. Jag har aldrig velat såra dig.See the stone set in your eyes
See the thorn twist in your side
I wait for you

Sleight of hand and twist of fate
On a bed of nails she makes me wait
And I wait without you

With or without you
With or without you

Through the storm we reach the shore
You give it all but I want more
And I'm waiting for you

With or without you
With or without you
I cant live
With or without you

And you give yourself away
And you give yourself away
And you give
And you give
And you give yourself away

My hands are tied
My body bruised, she's got me with
Nothing to win and
Nothing left to lose

And you give yourself away
And you give yourself away
And you give
And you give
And you give yourself away

With or without you
With or without you
I cant live
With or without you

With or without you
With or without you
I cant live
With or without you
With or without you

Vad roligt det är att sitta i te

6e823d0cee1e54162333797335d2c325.png

Vad roligt det är att sitta i telefonkö i hundra år. Aja, om inte annat så är det ett sätt att fördriva tiden. Tre timmar till hemgång (dock inte tre timmar i telefonkö hoppas jag).


Hela förmiddagen har varit som e

532b006fe54cdec4f71fa63ca2bf6fd8.png

Hela förmiddagen har varit som ett segt äckligt tuggummi. Men så ringde min Robert och meddelade att han anlänt till Älmhult, och då blev jag mycket gladare. Ja, inte för att han befinner sig så långt bort, utan för att jag fick prata med honom och höra hans röst.


Duktig som jag är så glömde jag

57dff33929a5ebc1d5bf4b845456cfdf.png

Duktig som jag är så glömde jag koka makaroner igår. Det blev nog för mycket med spenatsoppan och köttfärssåsen,så jag glömde att fixa dagens matlåda. Det fick jag göra en kvart innan jag gick till jobbet i dag. Men man kan inte ha huvudet med sig jämt.


To DoJag har en massa saker som jag måste få gjort i kväll. För i morgon blir jag sambo med Colfax över helgen, och då måste allt vara klart. Inte för att jag har några höga förhoppningar, jag känner ju mig själv, men jag ska göra mitt bästa för att lyckas med det mesta i alla fall.

- Laga köttfärssås, som ska frysas in.
- Laga spenatsoppa.
- Vika ren tvätt och lägga där den hör hemma.
- Dammsuga.
- Moppa golv.
- Dammtorka typ överallt.
- Plocka och städa rent allmänt. Det ligger saker överallt.
- Tvätta håret.

Det där med vårpromenad och tv- tittande får jag nog skjuta på till någon annan dag. Jag tror att jag har fullt upp som det är. Om jag har tur hinner jag med att fixa lite i morgon när jag kommer hem, men det skulle vara trevligt om jag blev klar i dag.

Update: Jag är inte helt nöjd med min insats. Det ser fortfarande helvetiskt ut i min lägenhet, så jag har uppenbarligen inte lyckats särskilt bra med min lista. Men jag skyller på att det var tidskrävande att laga massa mat, och nu är åtminstone min frys full med både köttfärssås och spenatsoppa som man bara kan värma. Jag får skynda mig hem i morgon efter jobbet och plocka undan all skit och dammsuga.

Mitt jobb ligger rätt nära Bromm

53b1302fa096f2a3d005b83d72f41291.png

Mitt jobb ligger rätt nära Bromma flygplats, och varje dag ser jag flygplan utanför mitt fönster (ja,inte precis utanför). Min nya tönthobby är att räkna hur många flygplan jag ser och hur många jag hör. I dag är det totalt 37 stycken (ett lyfte efter att jag fotat).


Jag håller på att somna. Orkar i

0-4e22873caaea6045c07559c981d471d3.png

Jag håller på att somna. Orkar inte jobba mer. Ska nog öppna fönstret och släppa in lite avgaser. Förhoppningsvis slinker det med lite syre också. Det kanske kan pigga upp mig lite.


Även onsdagen börjar bra. Ingen

0-751fe1bdfc838150f86e9b2c08aea15c.png

Även onsdagen börjar bra. Ingen frukost hemma,så jag tänkte ta ett tidigare tåg och köpa frukost på tågen. Men det tåget är inställt. Så tack SL, nu kommer jag att bli sen till jobbet. Med min tur lär väl tågen krypa genom stan också. Humör just nu: sur.


Nej, det var inte riktigt sant...

Nej, det var tack och lov inte jag som fick åka ambulans från Friskis & Svettis. Jag klarade mig faktiskt väldigt bra, trots att jag är i stort sett helt otränad. Jag trodde att det skulle vara betydligt jobbigare än vad det faktiskt var. Vilket gjorde mig lite gladare. Dessutom hade jag riktigt kul, och bättre start på min nya livsstil hade jag nog inte kunnat få. Nu ska jag försöka upprätthålla träningen två gånger i veckan. Allt annat är ett misslyckande.


Hur det gick?

Hur gick det nu med dagens träningspass? Det första på typ fem år. Resultatet ser ni nedan.


Där står den. Väskan som innehål

0-272dceb3c55862742ed6c0e2b2cc998c.png

Där står den. Väskan som innehåller mina träningskläder. Jag är verkligen inte upplagd för att springa runt i en ring och göra armhävningar och skit. Men jag får väl försöka ignorera den där negativa rösten inombords. Och fokusera på att överleva.


I dag är en jäkla skitdag. Få sa

0-62dd51b25c83832ee20949803766df5c.png

I dag är en jäkla skitdag. Få saker går som jag vill, och av olika anledningar känns det inte som en bra idé att avsluta dagen på Friskis. Förhoppningsvis mår jag bättre på eftermiddagen.


Skansen

Jag och Alex hamnade som sagt väldigt impulsartat på Skansen i dag. Där såg det ut så här.


Jag ger dig inte min morgon och inte min dag

Den 30 april spelar Lasse Lindh på Nalen. Det fick jag veta i dag. Och då jag inte längre har någon konsertvän som jag kan lita på i vått och torrt då E inte längre finns i mitt liv, fick jag lägga upp en förfrågan på både Facebook och msn. Och tur hade jag, för Alex nappade direkt. Känns bra att ha en konsert inbokad! Och Lasse Lindh är verkligen något att se fram emot. Och trevligt är att det dessutom bara kostar 145:-. Kalas.


Av en ren slump hamnade jag och

0-2c0d02b5cca806a25b4daf486548144a.png

Av en ren slump hamnade jag och Alex på Skansen i dag. Herrejäklar i mig vad jag älskar det stället. Dessvärre är Lill-Skansen inte öppet än,men jag räknar med att få se massa andra djur.


En kväll med Karin

Det var en mycket trevlig söndagskväll. Jag har inte träffat Karin på evigheter, och det fanns väldigt mycket att skvallra om. Vi får inte låta det gå så lång tid mellan gångerna vi ses.
Snaps

Det bästa med påsken är de extra lediga dagarna man får. Så den där vanliga lightångesten som brukar infinna sig på söndagarna finns inte där i dag. Egentligen borde jag ha städat och fixat hemma, men det har jag struntat i. Och kvällen bjuder på allt annat än hemmahäng. Ska träffa Karin och dricka lite alkohol på Snaps. Det är aldleles för längesedan hon och jag sågs, så det finns förmodligen mycket att skvallra om. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på.Bilden har jag snott från Karin, men jag hoppas att det är ok.


Dagens pengaslöseri

Det där med att handla mat är ju ingen billig historia, men om man handlar i en affär med låga priser blir det i alla fall inte kostsamt som att handla på Coop i Västertorps centrum. Det kan jag ju alltid trösta mig med när jag är 650 spänn fattigare. Å andra sidan är ju både kyl och frys proppfulla just nu, så jag får väl se det som en kortsiktig investering. Eller något.


Friday night and the lights are low

Jag hade massa planer för dagen. Den viktigaste var storstäda min gigantiska lägenhet. Den roligaste var att ge sig ut på en härlig vårpromenad. Jag har dessvärre inte gjort något av detta, utan istället har jag legat på soffan och haft ont i magen och mått illa. Där försvann den första dagen av långledigheten. Men jag ska försöka att inte ha ångest över detta.

De närmsta timmarna tänker jag ägna åt Mamma Mia. Köpte den på Åhléns rea för ett tag sedan, och med tanke på vilken orgie i färger och glädje den är kanske den kan muntra upp mig lite. Om det inte funkar måste jag nog ta mig en ordentlig funderare på om jag har ett hjärta av sten eller inte.


But she didn´t understand, she just smiled and held my hand

Jisses! Det här klippet är helt fantastiskt. Jag tror banne mig att jag blir lite kär i Jarvis Cocker. Igen. Titta på den mannen! He´s freaking awesome!


Percy Nilegård

Det är ju fantastiskt.Uppdrag: Mat

Om en kvart blir jag upphämtad av päronen, för här ska det storhandlas! Det har ingenting med påsken att göra (för det är väl därför de flesta handlar i dag, antar jag), utan anledningen är bristen på mat i mitt hem. Och det är lika bra att haka på föräldrarna när de ändå åker. Förhoppningsvis är det inte alltför mycket folk ute så här tidigt, för jag orkar inte trängas.


Inga konstigheter

Ibland när dagarna på jobbet är lite långa och tråkiga (jodå, sådana dagar finns) tittar jag på den inramade bilden jag har på mitt skrivbord. Presenten som jag fick av mina kollegor när jag slutade på mitt gamla jobb. Då kan jag inte låta bli att le, och så blir dagen lite lättare att ta sig igenom.

Lägg märke till att bilden är signerad. Den kråkan fixade jag själv när jag var på kryssning med ovan nämnda kollegor för en månad sedan.


Är det den här?

Marielle har köpt bil. Snacka om vuxenpoäng. Själv har jag inte ens körkort, men kanske borde börja fundera på att ta det. Det kan ju trots allt vara bra, även om jag inte har några planer alls på att skaffa bil.

Tydligen är det en liten bil hon har köpt. Så Marielle, om du läser det här: Är det den här röda bilen du har köpt? Och i sådana fall, får David verkligen plats i den?


Jag tycker att bananer är som go

01a6fc2f56c4f9e16f7ffe208529d135.png

Jag tycker att bananer är som godast när de är lite gröna. Men om man köper dem perfekta,men inte äter dem förrän dagen efter brukar de alltid hinna bli för gula. Därför köpte jag jättegröna bananer igår, så att de skulle va perfekta i dag. Min plan gick dock i baklås och nu sitter jag här med två ilsket gröna och omogna bananer, som förmodligen inte ens går att skala. Lyckat.


Så här känner jag mig i dag.

1071c9e92590ae11bfc722e4daec1858.png

Så här känner jag mig i dag.


Det här är en hälsning till Robe

0-65534a24fcd5eb65565f41d8b210c785.png

Det här är en hälsning till Robert och Martin. Jag tycker inte om att Martin mörkade sina biljardskills och jag förstår inte varför Robert inte ville bilda pakt med mig och gemensamt slå ut Martin först. Jag kan fortfarande inte titulera mig som Biljardmästare, och det suger.


Nu får tiden snabba på lite. Jag

3dcaac0c7ab1a9483f892e36f59a3635.png

Nu får tiden snabba på lite. Jag är sliten efter några nätters värdelös sömn, och har extremt svårt att hålla mig vaken nu när klockan är mycket. Det går inte att fokusera på jobbet alls. Jag vill inte jobba mer i dag! Jag vill spela biljard och dricka öl med Robert och Martin! Och sedan sova tidigt i kväll.


Ibland när jag pratar i telefon

0-23d475536aad60570460d1647dc31eca.png

Ibland när jag pratar i telefon eller bara har tråkigt passar jag på att rita lite. Jag har aldrig haft några stora ambitioner med det, men när jag nu tänker efter inser jag äntligen att jag skulle kunna tjäna stora pengar på min konst. Jag är ju för sjuttsingen begåvad!


Lite snabb energi. Tack snälla d

0-4023e3aebedf58713c7325f3f877b45e.png

Lite snabb energi. Tack snälla du som har skänkt oss ett påskägg! Synd bara att man inte kan trycka i sig hur mycket godis som helst utan att det är ohyfsat.


Jag åt två smörgåsar med ägg på

3767c9c391137a50b8e7a3697c56655d.png

Jag åt två smörgåsar med ägg på och drack ett glas nyponsoppa till frukost. Ändå har jag varit hungrig i en timme. Synd för mig, för jag tänker inte äta lunch förrän om tidigast tre timmar. Om jag överlever till dess,vill säga.


Usch och tvi, så förbannat äckli

109f99ea6063c27016f0f3f4d64f50db.png

Usch och tvi, så förbannat äckligt det är att råka svälja tuggummin. Det känns som att det fortfarande sitter fast i halsen och gör det svårare att andas. Smidigt Helena.


Jag måste säga att jag ser oförs

0faefa7cab9b5fee4082c5d803b375cc.png

Jag måste säga att jag ser oförskämt fräsch ut för att ha sovit så jäkla dåligt som jag gjorde i natt. Jag tappade räkningen på hur många gånger jag vaknade i tron att jag försovit mig. Av någon dum jäkla anledning plockade jag även ur Bettskenan under natten,vilket säkert gjorde att jag sov ännu sämre. Mos i huvudet.


Hemvändare

Yeah! Min kusin Gabrielle och hennes pojkvän Kevin har nu bokat flygbiljetter hem till Sverige i sommar. De bor ju i Australien, och jag har inte träffat dem på vad som känns som minst hundra år. Men nu jäklar. Den 17 juli landar de på Arlanda, om de inte lyckas byta till sig en ännu tidigare resa. Det är verkligen något att se fram emot!


Jävligt rolig måndag hittills. J

-27fd2ca2f43d828dfac189efef9ac12.png

Jävligt rolig måndag hittills. Jag mår illa så det stänker om det (ja,inte så att jag har spytt,men jag skulle lika gärna kunna göra det) och jag känner mig febrig. Har ingen lust att ha två timmar tyska i dag och lämna jobbet först kl 18:30. Bit ihop, Helena.


Bilden hamnar nog åt fel håll, m

4306f66e48492b7af031302a29a72d48.png

Bilden hamnar nog åt fel håll, men det är bara att vrida på huvudet. I dag saknar jag det här. Klappa koalor på andra sidan jordklotet. Den där känslan som påminner om barns iver. Så lycklig jag var över att få klappa den där pälsbollen. Jag vill göra det igen i januari.


Gossip Girl

Söndagskvällarna är egentligen näst intill heliga för mig. Anledningen till detta är Gossip Girl. Jag har dock börjat tänja på mina egna regler, och har spenderat ett antal söndagar hos pojkvännen (som inte har en fungerande tv) och därmed missat min favoritserie. Men inte i dag. Jag sitter som klistrad framför tv:n och försöker insupa allt som händer. För vem vet när jag får se det nästa gång?


Dust It

Det händer väldigt sällan att jag shoppar hårprodukter, men nu slog jag faktiskt till. Produkten i fråga är Schwarzkopfs Osis Dust It. När jag klippte mig senast använde min frisör detta magiska lilla puder, och mitt hår fick fantastisk volym. Bara att applicera i hårbotten på torrt hår. Jag har aldrig varit så mycket för att kleta med hårprodukter, men den här tycker jag faktiskt om. Kanske just för att den inte är kletig.

Men smakar det så kostar det. 50 ml (10gram) kostar 169:-. Jag snubblade dock över ett erbjudande där man fick en för 99:- och två för 189:-. Det kunde jag inte tacka nej till, så jag slog till. Nu jäklar ska det bli styrsel på min frisyr.


Friskus Svettus

För fyra år sedan tränade jag på Friskis & Svettis. Dessvärre pajade mitt knä, så jag var tvungen att sluta. Men nu mår knät bra, och sedan i fredags är jag en Friskus Svettus igen. 3000 kronor fattigare, men det är det förhoppningsvis värt. Jag har gett mig fan på att jag ska träna åtminstone två gånger i veckan, och mitt bästa vapen för att lyckas med detta är Marielle. Hon och jag ska träna tillsammans och peppa varandra. För nu jäklar ska jag bli stark och få kondition. Allt annat är ett misslyckande. Men å andra sidan kan det ju bara bli bättre, så jag borde inte ha något att oroa mig för.


Robinson

Jag spenderar en timme till att titta på gårdagens avsnitt av Robinson. Jag kan inte hjälpa att jag hejar lite på Angela, enbart för att hon har gått i samma klass som E.


Vackert väder

Vi var ute på en härlig vårpromenad igår, jag, Marielle och David. Det var en sådan där perfekt dag när himlen var alldeles blå och det var runt 15 grader varmt. Underbart. Och tack och lov hade jag äntligen rotat fram vårjackan... Jag hade tänkt mig en repris i dag, men efter att ha tittat ut genom fönstret så tror jag att jag struntar i det. Allt är bara grått, grått, grått. Istället ska jag försöka få saker gjorda i hemmet. Med betoning på försöka.
Brandrök

Mindre trevligt är att någon har tuttat eld på Västertorpsskolan. När jag klev av tåget i kväll luktade det brandrök och det låg ett dis över hela Västertorp. Som dimma, fast det var rök. Det tar ungefär fem minuter för mig att promenera hem från tunnelbanan, och det räckte för att hela jag och alla mina kläder skulle börja stinka brandrök. Inte roligt någonstans. I synnerhet inte som att jag har tvättid först om en vecka. Ska ringa päronen i morgon bitti och höra om jag inte kan få komma och akuttvätta hos dem. Jippie.


 


Kamarina

Det var en väldigt trevlig middag på Kamarina. Bortsett från att jag blev väldigt mätt och trött. Men jag får väl skylla mig själv när det enda jag hade ätit tidigare under dagen var en smörgås till frukost, vindruvor och tårta till lunch. Då blir man tvärmätt. Men det var det värt, för maten på Kamarina är fantastisk.

Finaste födelsedagsbarnet

I dag fyller världens finaste Marielle 26 år (yes, hon är fortfarande ett år äldre än mig, tack och lov). Jag har varit på släktkalas hos henne och tryckt i mig massa hembakad tårta (nej, vi är fortfarande inte släkt med varandra och nu har hon ju pojkvän så det ser inte ut som att hon och jag kommer att gifta oss och bli en familj i framtiden heller). Hon och hennes David hade gjort varsin tårta, och man måste ju smaka av båda. Eller smaka och smaka, goffa i sig är nog en mer exakt beskrivning.

Om sisådär 25 minuter måste jag börja röra mig till tunnelbanan, för då ska jag möta upp ovan nämnda par samt min andra hälft, och åka in till stan och äta på restaurang Kamarina. Så det är nog dags för mig att lägga på ett kol istället för att sitta framför datorn.

Men. Stort grattis igen, Marielle! Och världens största kram!


Love is my drug

Jag tyckte om Motorhomes. Nu har sångaren gått solo under namnet John ME.Jag förstår inte vad det är för

0bcfa9e565784d7b1dcfb42d102dabc4.png

Jag förstår inte vad det är för fel på mig. Det är vår ute och hur varmt som helst, och jag går fortfarande runt i min vinterjacka. Visserligen är den rätt klen och tål inte en kall vinter, men den är på tok för varm att ha nu. Detta måste ändras omgående.


Jag har precis lärt mig hur jag

0-33f9c0b737b1885be7c96e4cbce4ae39.png

Jag har precis lärt mig hur jag använder internet på min mobil. Jag kände mig som värsta proffset när jag lyckades navigera mig fram till min blogg. Utan några större svårigheter, dessutom. Fan vad bra jag är ibland. Bara tjugo år efter alla andra.


Jag är på blandat humör i dag. D

263eb13313fd30aabb4dc6536fb126e5.png

Jag är på blandat humör i dag. Det är fredag och jag känner mig glad och utvilad (trots att jag sovit alldeles för lite under veckan). Och samtidigt är jag sur och irriterad. De orsakerna ska vi inte gå in på. Men jag tänker fortsätta att vara sur och irriterad tills jag får en anledning att inte vara det. Vilket kommer dröja åtminstone hela dagen.


Så nära får ingen gå

Jag tror inte att det behövs någon närmare presentation.

 


Kärleksfull matlagning

Min pojkvän är en av de finaste katterna i stan. Eller i landet. Eller världen, om man så önskar. Igår hade jag glömt att ta med mig en extra matlåda till jobbet (om jag ska sova hos honom tar jag alltid med mig två stycken, så att jag har en till dagen efter också), vilket jag fortfarande inte kan förstå. Om det är något jag brukar komma ihåg så är det mina matlådor.

När jag kom hem till honom igår kväll var han så snäll att han lagade mat åt mig, medans jag tvättade håret. Lax med wokade grönsaker i någon sås. Exotiskt. Och just för att han var så snäll, så känner jag lite dåligt samvete när det blev så att jag och två kollegor åt lunch i Söderhallarna i dag efter att ha varit på nyöppningen av den nya butiken vid Medborgarplatsen. Så den där matlådan står kvar i kylen på jobbet.


Håkan Hellström

I dag gratulerar jag Håkan Hellström, som fyller 35 år. Vart har åren tagit vägen? Det känns inte som att det var så längesedan jag förälskade mig i den unga göteborgaren med sjömanskostym och sammetsögon. Å andra sidan minns jag inte ens det där ögonblicket när jag föll för honom första gången, jag vet bara att plötsligt fanns kärleken där någon gång strax efter att första plattan släppts. Få människor kan få mig på så gott humör som Håkan. Så jag skickar här lite kärlek, och önskar honom en riktigt fin födelsedag.


I dag öppnar vi en ny butik vid

0-7f84047fac4f4335c4ccd5187b6fcc14.png

I dag öppnar vi en ny butik vid Medborgarplatsen. Jag har precis varit där och inspekterat. Och handlat diverse saker som jag ändå behövde. En trevlig utflykt.


I dag lyckades de med lättlatten

0-5325f79b2df6758680ce3e1f17f6491a.png

I dag lyckades de med lättlatten. Mindre bra är dock att jag i dag inte verkar klara av kaffe på morgonen överhuvudtaget. Men vad gör det när jag nu kommer att vara speedad en bit in på eftermiddagen?


Jag visste att det var något jag

361d41888774656caf4a8261df2a7640.png

Jag visste att det var något jag glömt. Nu kom jag på det. Matlådor för både i dag och i morgon,då jag sover hos Robert i natt. Jag fick bara med mig en till i dag. Aja,får väl försöka improvisera i morgon. Bra jobbat. Skjut mig.


Här ser ni den. Min nya måndagsk

2ffb703cdc5ec249dd2d4f6f9b1d439c.png

Här ser ni den. Min nya måndagskompis, som jag kallar Tyskaboken. Jag har bläddrat lite i honom och jag tror att vi kanske kan komma rätt bra överens, trots allt. Men man ska väl inte ropa hej för tidigt.


RSS 2.0