Förbjuden middag

 
I morgon är det kräftskiva, men jag passade på att träffa Helene redan i dag för att skvallra lite. Det blev en middagsdejt på Vapiano i Gamla Stan, och jag får väl erkänna att jag tryckte i mig en hel tallrik pasta (som om inte bilden avslöjar mig...). Kanske inte dagens bästa beslut, men det var ack så gott.
 
I morgon tar vi nya tag med dieten! Eller ja... i övermorgon, eftersom jag i morgon ska på kräftskiva och då tillåts fuska lite. Ska försöka att inte gå all in på onyttigheter...
 
 

Lady Gaga

Igår spelade Lady Gaga i Globen. Jag är så otroligt glad över att jag lyckats få tag på biljetter, för det var så vansinnigt bra! Att det var ståplats och att vi hamnade rätt nära scenen var dessutom en rejäl bonus.
 
Jag har varit på många konserter i mina dar, men jag har däremot inte varit på så många konserter av det här slaget, med internationella artister. Att därför jämföra denna konsert med andra av samma slag tänker jag inte ägna mig åt. Men det var en show utan dess like!
 
Bara det stora slottet som utgjorde basen för scenen var helt fantastiskt. Att Lady Gaga sedan gjorde entré på en mycket verklighetstrogen enhörning gjorde det hela än mer likt en saga. Sedan brakade det loss. Tills det att proppen gick och det blev strömavbrott.
 
Det där strömavbrottet hade lätt kunnat döda vilken stämning som helst, men Lady Gaga rädadde situationen snyggt genom att komma ut på scenen och sjunga lite a capella och ha frågestund med fansen. Fast så mycket frågestund blev det inte, då de allra flesta frågade om de kunde få komma backstage (Jag förstår att de frågorna haglade eftersom de fans som faktiskt fick ställa en fråga och bli sedda av henne inte ville något hellre, men det störde mig lite. Där hade de chansen att få ställa den fråga som de alltid undrat över, och allt de kunde fråga var om de fick komma med bakom scenen- trots att hon flertalet gånger svarat undvikande på samma fråga. En enda vettig fråga dök upp, och det får man kanske vara tacksam över...?). Men Gaga räddade verkligen situationen på ett strålande sätt och efter tio minuter kunde hon fortsätta showen.
 
Strömavbrottet som först verkade bli en konsertdödare vände istället hela showen och gjorde den om möjligt än mer intim. Och när Gaga plockade upp gråtande fans på scenen fick till och med jag tårar i ögonen. Det där om hur mycket hon älskar sina fans är inget spel för galleriet.
 
En annan sak som slog mig var hur många hitlåtar hon faktiskt har på sitt cv. Jag har inte tänkt på det förut, men det stod helt klart igår när hon radade upp succélåt efter succélåt. Och däremellan några som jag inte har hört tidigare, men som jag direkt fastnade för.
 
Känslan när jag lämnade Globen var att det här vill jag göra igen! Jag vill ha mer! Shit, det var så bra att jag nästan känner mig lite tom nu när det är över.
 
Bästa igår: Bad Romance, Poker Face och The Edge of Glory.
 



 
 

Omtänksam pojkvän

 
Det är så himla snällt av Alex att öppna en scgweizernöt nu när jag inte får äta godis. Och det är ännu gulligare av honom att han pacerar sig bredvid mig i soffan när han börjar sitt moffande.Tack älskling!
 
 

Ytterligare punkter

 
  • Fan. Jag inser ju att jag verkligen bör avlägga ett besök hos frisören omgående. Den där utväxten är banne mig inte att leka med. Fast å andra sidan kanske jag kan lura någon att jag kör ombre- looken...? Inte det?
  • Funderar för övrigt på om jag inte ska ta och vara lite mer vågad med håret. Satsa på något annat än de där blonda slingorna som jag har haft det senaste året. Något mörkare eller lite åt det röda hållet. Fast det får i sådana fall bli nästa år.
  • Min tyska tillfälliga kollega driver mig till vansinne genom att prata på tok för högt i telefon. Man behöver inte skrika bara för att man ringer Tyskland. De hör dig inte bättre.
  • I dag skulle jag egentligen ha fikat med Helene och en gammal klasskamrat. Men det blev inställt. Så vad göra istället? Jo jag vet!
  • I kväll ska vi ut och springa. Jag och Alex, det har jag bestämt. För igår var jag alltför upptagen av att titta på Robinson för att den där planerade joggingturen skulle bli av. Men i kväll, då jäklar.
  • Dagens lunch: köttfärssås och gurka. Men jag vill hellre ha kebabsallad! Jag är så sjukt sugen, men det känns dumt att köpa kebabsallad för 79 kronor när jag har med mig matlåda. Vet ju dessutom att jag garanterat skulle trycka i mig det medföljande brödet, vilket dieten egentligen inte tillåter.
  • Är också oförklarligt godissugen. Varför nu? Det var jag ju inte igår eller dagen innan. Det är säkert Alex fel, eftersom han igår öppnade en schweizernötchoklad. Jag. Vill. Också. Ha.
  • Och så lite ont i huvudet på det. Sömnbrist.
  • Jävla skitdag.
 

Pimp my höstgarderob

Hösten har rullat in över landet, och det med besked. Jag fryser så in bäng så fort jag sticker näsan utanför dörren, och det är vara att försöka inse att den där så hett efterlängtade sommaren aldrig riktigt kom och att det nu bara väntar kallare tider.
 
För någon månad sedan köpte jag en trenchcoat på H&M, som jag planerar att använda flitigt i höst. Men jag vill ha mer. Jag vill ha en lite varmare kappa som skulle kunna funka även i vinter. Så i dag sprang jag förbi Zara efter jobbet och spanade in deras utbud. De hade en hel del fint, och jag fastnade för dessa två. Kanske kan vara något?
 
Jag är även rejält sugen på ett par nya skor. Eller ett par, vem försöker jag lura? Suktar efter flera olika modeller och inte blir det lättare av att gå in i alla skoaffärer man passerar. Inne på Scorett hittade jag till exempel dessa fina, och jag vill ha alla. Någon som vill sponsra mig med lite penngar så att jag kan bli en skogarderob rikare? Nähä, inte det?
 






 
 

Några punkter

 
  • Dagen går extremt långsamt. Varför? Varför, varför, varför?
  • Min roomie här på jobbet har semester, men inte får man sitta ensam då inte. Nej, det är en tysk revisionsnisse på besök, och jag vet inte riktigt om jag är så förtjust över att han sitter här mitt emot mig och pratar med sig själv. På tyska, naturligtvis. Men det är kanske lite otrevligt att be honom hålla snattran?
  • Det är, om jag har räknat rätt, min fjärde dag som sockerfri. Mer eller mindre, i alla fall, har fuskat med någon smörgås och matpaj när det faktiskt krisade rejält, men rena sötsaker har jag låtit bli. Och jag är så fascinerad över att jag nu inte känner det där suget. Nu blir jag inte ens suktad över den där öppnade chokladkakan som ligger på byrån hemma. Det börjar inte ens vattnas i munnen på mig när Alex erbjuder mig glass. Jag vill inte ha.
  • Men på lördag ska vi på kräftskiva. Då får jag äta godis, för så har vi bestämt jag och Helene. Och känner jag mig själv rätt lär jag väl äta även om jag inte är sugen, bara för att.
  • Vad sägs om att ge sig ut på en liten joggingtur i kväll? Hade tänkt ta det igår, men blev på tok för mätt efter våffelmiddagen. Och om jag nu skriver det här i bloggen att jag ska springa i kväll kan jag ju inte backa ur... Eller?
  • Hmm. Men det får i såna fall bli före eller efter Robinson. Måste ju se nu när min favorit Martin Melin är med igen.
 

Nytt till garderoben

Jag kan eventuellt ha råkat ägna mig åt lite nätshopping i dag. Kanske inte helt optimalt, men jag skyller allt på H&M och deras nyhetsbrev. Det är liksom lite svårt att motstå att köpa en snygg kavaj till halva priset, och när man ändå håller på kan man väl lika gärna slänga in lite armband...
 

LCHF- Våfflor

 
Dagens middag: LCHF- Våfflor.
 
Våfflor ca 8 stycken
 
1 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk fiberhusk
50 gram smält smör
4 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Blanda alla ingredienser och låt svälla i fem minuter. Sätt igång våffeljärnet medans smeten sväller, så att det hinner bli varmt. Pensla våffeljärnet med lite smör- sedan är det bara att börja grädda våfflorna!
Servera med vispad grädde och färska bär. Eller något helt annat om du hellre vill det.
 
 

Måndag 27 Augusti 2012

 
Så var det slut på det roliga och dags att återigen kastas tillbaka in i den vanliga jobbvardagen vid skrivbordet. Men till skillnad från andra måndagar känner jag mig i dag full av energi och glädje. Det känns som att jag har varit ledig i fyra dagar, trots att två av de dagarna innebar jobb- bara i en annan miljö än den vanliga (ja, och så var det väldigt slappt de dagarna).
 
Har fått i mig det numera sedvanliga morgonkaffet, så förhoppningsvis kommer den där energin att stanna åtminstone fram till lunch. Så kanske vi kan göra något bra utav den här dagen också.
 
 

Fika med gammal vän

 
Efter allt köande åkte jag, väldigt försenad, in till stan och mötte upp Henning. Han är en av få människor jag fortfarande har kontakt med från gymnasiet, och det var kul att skvallra om gamla och nya tider.
 
Höll mig undan alla gottigheter som stod på disken, och beställde istället en ost- och skinkpaj. Var ju vansinnigt hungrig efter att inte ha ätit så mycket under dagen, och en bit paj var det bästa jag kunde komma att tänka på. Även om den inte faller inom ramen på vad jag får äta enligt min diet. Men det gjorde ju å andra sidan inte den där frallan jag köpte på cafét till frukost heller...
 
 

Nytt gymkort

 
Dagen har mestadels ägnats åt köande. För vad? Jo, för ett sketet träningskort.
 
Eller ja. Så sketet är det väl inte egentligen, jag är mest lite irriterad på att jag fick köa orimligt länge för att få det. Fitness 24Seven ska slå upp dörrarna i Fruängen, vilket är galet bra för min del eftersom jag har rabatt där via jobbet (plus att en av deras anläggningar ligger precis vid jobbet). Nu hade de dock ett erbjudande som var ännu bättre- de 200 första kunderna fick ett årskort för endast 995 kronor.
 
Vi var på plats kl 09:50. Vi hade en jädra tur och lyckades knipa några av de sista rabatterade korten, men där slutade turen. Exakt fem timmar senare stod vi med våra kort i handen. Fråga mig inte hur det kunde ta fem timmar att administrera 200 kortköp.
 
Så. It better be worth it.
 
 

Hotellfrukost vs Frukost hemma


Min Jönköpingsvistelse

Hallååå på er!!!
 
Ja, nu är jag tillbaka hemma i kvarteret Muffen. Sitter på samma gamla vanliga plats i soffan, precis så som det ska vara. Var bara borta två dagar, men det känns som betydlgit längre än så.
 
En lastbilsmässa är väl kanske inte ett ställe som jag skulle komma på att besöka på eget bevåg, men jag har faktiskt haft två riktigt bra dagar. Det är trots allt ganska soft att enbart arbeta med att dela ut choklad till människor som går förbi. Lite ont i käkarna fick jag dock efter att ha smilat upp mig så mycket, men det kan jag leva med.
 
 
Här har ni en posebild på mig utanför vår miljölastbil.
(Jackan är ny. Inhandlad på H&M, skön men dock med en tendens att bli lite varm och man vistas i alltför soligt väder. Tur då kanske att det regnade en del i Jönköping.)
 
 
Här är mina två kollegor som jag delade denna upplevelse med. En av dem är min chef.
 
 
Det var lite lerigt där lastbilen stod, så vi rullade ut röda mattan.
 
 
Det regnade lite igår, så vi hängde lite i lastbilshytten med ett avsnitt av The Big Bang Theory och lite choklad. Notera att detta var på arbetstid. Kanske ska lägga in ett förslag om att detta ska vara standard?
 
 
Igår åt jag gratishamburgare som Volvo bjöd på till lunch och hamburgare som jag fick pröjsa för till middag.
 
 
Hotellrummet hade två sängar. Jag sov i den vänstra, och så vitt jag vet sov ingen i den högra.
 
 
Hotellfrukost. Behöver jag säga mer?
 
 
I dag hann vi med att kika lite på lastbilarna osm skulle tävla. Ekdahls körde all in och hade pimpat sin bil med lastbilar som hoppade i vågorna som delfiner. Och så hade de släpat dit 35 ton sand och byggt upp en strand kring hela bilen med tillhörande båt, skattkista, fyrtorn och snäckor. I like.
 
 
Dagens lunch bestod av gratis räksmörgås på nybakat bröd och gratis nybakad kanelbulle. Ja tack.
 
 
Och så bjöds det på gratis kaffe. Tackar, tackar.
 
 
Tågresan hem ägnade jag åt Sons of Anarchy. Mycket trevligt.
 
 

Lägesrapport

 
Så där. Nu har jag tvättat, duschat, tvättat håret och blåst det torrt, rakat benen och borstat tänderna. Har packat lite halvt, men tänker lämna resten till i morgon bitti. Inte för att man behöver ha med sig så mycket egentligen när man bara ska vara borta två dagar (en natt). Men det finns ju saker som måste med, som man inte kan kompromissa bort. I synnerhet inte om man har tänkt att titta på Sons of Anarchy på datorn hela tågresan hem.
 
Men jag känner att jag får ge upp för i kväll. Behöver all sömn jag kan få för morgondagen lär bli lång.
 
Och om vi inte hörs något mer innan jag åker, så önskar jag eder alla en fantastisk torsdag och fredag! För det där med internet lär jag inte lyckas få till när jag är i Jönköping. Åtminstone inte till datorn, men mobilen ska väl förhoppningsvis ha lite täckning. Och då lär det instagrammas i alla fall. Där heter jag hella_n för den som är intresserad.
 
Tjipp och hej!
 
 

De två kommande dagarna

 
Nu ska jag tala om för er vad som händer på torsdag och fredag. Undertecknad ska göra ett gästspel på norra Europas största lastbilsmässa (fick jag det rätt nu?) på Elmia i Jönköping. För den som nu står som ett frågetecken kan jag lugna er med att det är för jobbets räkning. Vi ska promota miljölastbilen som kör för oss (biogasdriven, för den som undrar) och min chef frågade om jag var intresserad av att haka på. Och dum är man väl om man tackar nej till jobb som gör att man får se annat än sin datorskärm i ett par dagar.
 
Så. I morgon bitti blir jag upphämtad av en kollega kl 7, och sedan bär det av mot Jönköping. En stad där jag aldrig tidigare varit, vilket gör det hela än roligare. På fredag eftermiddag får jag åka tåg hem, och jag planerar att ta med datorn och titta på Sons of Anarchy hela resan. Fatta, fyra timmar då jag inte behöver ha dåligt samvete för att det enda jag roar mig med är SOA!
 
 

Transparent

 
Den där känslan när man genom en bild upptäcker att blusen man har på sig är lite mer genomskinlig än vad man trodde.
 
Aja, alltid glädjer det någon.
 
(Blusen är ny, för övrigt, och jag älskar den! Blir din för 300 kronor på Monki.)
 
 

Hälsopeppa varandra

 
Efter att ha tryckt i mig kebabsallad (och främst en jädra massa bröd) till lunch, fick middagen bli mer återhållsam. Finncrisp med mosad avokado. Eftersom jag ätit så mycket till lunch räckte det gott och väl.
 
Jag och Helene har för övrigt en pakt. Vi ska peppa varandra att hålla oss borta från sötsaker, och den som trillar dit måste messa över en bild på det den har ätit och sedan straffas med femtio sit ups och femtio armhävningar. Vissa undantag får dock göras när det är fest och liknande. Vi börjar med två veckor, sedan är det dags för en utvärdering.
 
Och efterosm det här är ett hälsoinlägg kan jag väl slänga in lite information om att jag varit ute och joggat tre kilometer i dag. Och jag tyckte inte alls att det var så himla jobbigt och helvetiskt den här gången!
 
 

Måndagsdejt

 
Dagens efter jobbet- aktivitet= Fika med Helene.
 
Lika bra att börja veckan på topp, tänkte jag.
 
 

Kent på Sjöhistoriska

Igår spelade Kent i Stockholm. En kosnert som jag länge sett fram emot, men som jag inte alls kände mig sugen att gå på när kvällen väl var kommen. För precis när vi klev utanför porten hemma öppnade sig himlen och regn för vad som måste ha räckt för ett helt år sköljde över oss. Som tur var slutade det lagom till att vi klev av tunelbanan, och resten av kvällen var det uppehåll.
 
Och Kent. Lika bra som alltid. De glödde där de stod på scenen, och bara ljusshowen i sig var helt fantastisk. Med Sjöhistoriska museet som kuliss blev kvällen magisk, och när Mannen i den vita hatten slutligen ersattes av ett hejdundrande fyrverkeri var i alla fall min lycka gjord.
 
 
 

Måndag 20 augusti

 
Måndagsmorgnar är aldrig roliga. Det är en regel som i stort sett aldrig ruckas på. Men just denna måndag känns något annorlunda. Jag kan inte helt sätta fingret på vad det är, men jag känner mig full av energi och positiva känslor. Kanske för att jag har haft en fin helg?
 
Egentligen borde jag vara så där välbekant zombietrött eftersom jag somnade på tok för sent igår, men inte ens det är jag. Fast det kanske är just därför som jag känner mig mer alert än vanligt? Jag har märkt att jag tenderar att vara lite piggare om jag har sovit några timmar för lite. Åtminstone till en början, innan den första trötthetsslängen sköljer över mig- då brukar det vara kört. Men nu har jag laddat med kaffe i förebyggande syfte.
 
Den här veckan bjuder för övrigt på en del roligheter utöver det vanliga. Vilket säkerligen hjälper till att dra upp humöret en del. Men mer om det en annan gång.
 
 

Tillbaka i stallet

 
I dag var det äntligen dags att åka till stallet igen och sätta igång med ridningen efter sommaruppehållet.
 
Bra
Jag fick favoriten Exxon, som den här gången inte kastade av mig två gånger som han gjorde senast jag red honom. Även den här gången red vi ut, och han var så snäll och lyhörd så. Finaste Exxon.
 
Dåligt
Efter ridpasset halkade jag och druttade på ändan inne i elevrummet. Där det var fullt med andra människor. Pinsamt. Och så jädra osmidigt.
 
 

Trött på hamburgare

 
Jag trodde inte att jag skulle säga detta, men fy satan vad jag är trött på hamburgare!
 
Vi har ett grymt hamburgerställe hundra meter från vår port,vilket är guld värt. Men när Alex har sina vänner över (vilket har skett rätt ofta på sistone) är det alltid hamburgare till middag som gäller. Och inte fasen orkar jag stå vid spisen och laga någon annan mat när alla sitter precis där. Så det blir hamburgare även för mig.
 
Men i dag var den där burgaren inte ens god. Nu får det fan vara nog.
 
 

Trötta ben

 
Att springa är inte kul. Det är ett rent jäkla helvete, och det gör ont överallt. Dessutom blir jag så röd i ansiktet att jag sedan helst inte visar mig för andra människor innan det har försvunnit. Typ två timmar senare
 
Men i dag hade jag bestämt mig för att springa. Inga ursäkter. Så jag sprang. Inte länge och inte långt, men jag sprang. 2,72 kilometer. Och det är en seger. Varje gång jag springer är en seger.
 
 

Kung för en kväll

 
Fredagkvällen ägnade vi åt fågelskådning på Gröna Lund. Ja, en liten Uggla såg vi åtminstone.
 
Bäst: 1:a gången och Kung i baren.
Sämst: Det var lite ojämnt. Lite konstigt låtval, även om jag förstår att han gärna blandar både gammalt och nytt. Hade jag fått bestämma hade det varit mer gammalt. Och publiken hade lite väl lång startsträcka innan det blev party på riktigt.
Saknade: Fula gubbar och Trubaduren.
Överraskning: Det var kul att få höra Mitt decennium. Trodde inte att han brukade spela den live.
 
 

Lokalisera peppen

 
Igår var ingen bra dag. Jag började må illa under förmiddagen, och sen ville det inte ge med sig. I dag mår jag bättre, men känner mig ändock lite schleten och inte i högform. Det kanske blir bättre om jag försöker peppa mig själv med lite bra saker?
 
Ok. Fem bra saker just nu, som ska hjälpa mig att bli topp igen.
 
  1. Det är fredag. Känn peppen inför helgen! Inget jobb på två dagar (så snart dagens timamr är avklarade, vill säga)!
  2. I kväll blir det (förhoppningsvis) dejt på Grönan med min Alex. För jag vill se Magnus Uggla.
  3. I morgon börjar ridningen efter sommaruppehållet. Jag är både förväntansfull och nervös. Och så fasar jag för att jag kommer ha en djävulsk träningsvärk på söndag.
  4. På söndag planerar jag att dra in till stan och gå på stor loppis på Sergels Torg och förhoppningsvis fynda lite böcker på det lååånga bokbordet som jag tror komemr vara på Drottninggatan... (?)
  5. Och på söndag kväll spelar Kent på Sjöhistoriska. Snälla regn, håll dig borta. Fast om det nu måste regna får jag å andra sidan chansen att inviga min galet snygga regnponcho som införskaffades i Göteborg 2008.
 

Kött

 
Jag gillar när Alex bestämmer sig för att det är hans tur att laga mat. Då blir det alltid kött. Precis vad jag var sugen på i dag. Rejält med bea också, förstås.
 
 

Havsänglar

Det börjar bli dags för PEPPEN. För på söndag smäller det.
 
 
 
 

På tallriken

 
Dagens middag: Mozzarella, tomat, basilika, balsamvinäger. Och en jädra massa vattenmelon till efterrätt.
 
Fräscht och gott. I synnerhet den där vattenmelonen. Som nu tyvärr är slut. Måste köpa mer i morgon, annars dör jag. Vattenbrist, ni vet.
 
 

Pass

Igår svängde jag förbi polisen och hämtade ut mitt skinande nya pass. Det är betydligt mer high tech än det gamla, och den där bilden som jag oroade mig lite över blev faktiskt helt ok. För att vara en passbild. Att jag ser ut som en blandning mellan ett skrämt rådjur och en känslokall kriminell gör inte så mycket, för den förra bilden var tjugo resor värre.
 
 
 

Kort joggingtur

 
Det tog ett tag, men till slut kom jag i alla fall ut på den där joggingturen som var så viktig. Den blev inte lång, bara två kilometer, men det viktiga är att jag faktiskt gav mig ut istället för att sitta i soffan och glo på serier.
 
Och två kilometer är tillräckligt för att jag ska känna mig duktig, och jag känner mig dessutom stärkt eftersom jag hade krafter kvar att fortsätta betydligt längre om jag inte hade spurtat järnet sista biten. Men springa längre får jag göra senare i veckan. Nu väntar sängen.
 
 

Tacogratäng

Dagens middag: Tacogratäng signerad Katrin Zytomierska.
 
Tacogratäng
 
Philadelphiaost
Creme Fraiche
Köttfärs
Tacokrydda
Paprika
Riven ost
 
Bred ut philadelphian i en ugnssäker form. Bred därefter ut creme fraichen över. Stek på köttfärsen och blanda i tacokryddan. Häll sedan detta över kladdet i ugnsformen. Hacka paprikan och fördela över köttfärsen och häll sedan på den rivna osten. In i ugnen tills osten har smält.
 
 
Alltså. Detta var Så. Jäkla. Gott. Trodde att creme fraichen skulle bli alldeles rinnig, men det enda som hände var att det blev vansinnigt krämigt. Måste definitivt lagas igen.
 
 
 

Lunchpromenad

 
För andra dagen i rad tog jag mig en promenad på lunchen. Igår gick jag längs den vackra strandpromenaden, och i dag styrde jag kosan mot polisstationen en bit bort. Enligt Runkeeper var detta en sträcka på 3,3 km, vilket passar mycket bra in i min plan om att börja motionera mer. En liten joggingtur på det senare i kväll, sedan kan jag dunka mig själv i ryggen och säga att jag är bra.
 
 

Fem snabba

 
I lurarna
Malin Baryard Johnssons sommarprat från 2009. Innan dess var det Underbara Claras gamla sommarprat. Så vansinnigt bra och inspirerande.
 
På kroppen
Massa nytt! Blåa byxor från H&M samt en svartvit och väldigt luftig top från Ginatricot. De där extrakilona från semestern syns inte i den = awesome.
 
Irritationsmoment
Att Mälarsalens hemsida fastnar i jobbets internetfilter. Allt jag vill göra är att boka en jädra buggkurs, inte titta på naket.
 
Plan för dagen
... förutom att jobba, då? Handla billig köttfärs, laga en förhoppningsvis god tacogratäng och ge mig ut på en lagom lång joggingtur. Det är saker som jag måste göra. Får inte strunta i att jogga, får inte strunta i att jogga, får inte strunta i att jogga...
 
Vill göra
Åka hem och se Sons of Anarchy!!! Det är så galet bra att jag nästan vill ta mc- körkort och joina en kriminell motorcykelklubb! Åtminstone om Jax Teller redan är medlem.
 
 

Min hemstad


En favorit

 
Efter en sommar utan hästar är doften av en solvarm mule den bästa.
 
 

Slut på roligt

 
Så var det måndag och slut på semester. Jag har några punkter.
 
  • Det var med facit i hand inte så bra att dricka kaffe klockan 21 igår kväll för att jag skulle orka hålla mig vaken hela OS- avslutningsceremonin. Fast det förstod jag ju i och för sig redan innan jag satte den där kaffemuggen till munnen.
  • Jag höll mig vaken hela avslutningsceremonin, kaffet funkade!
  • Fast sedan kunde jag inte somna.
  • Alla ovanstående punkter ledde till att jag i dag är så trött att jag funderar på om jag har sovit något alls under semestern. Jag kanske har varit vaken 24 timmar om dygnet de senaste fjorton dagarna? Det låter troligt.
  • Köpte en kaffe på caféet i Huvudsta centrum i morse (fan vad drygt det var att åka tunnelbana dit). Den hjälpte ok.
  • Hur kan klockan bara vara 09:50??? Det känns som att jag har varit på kontoret i en halv dag, minst.
  • Jag. Behöver. Mer. Semester.
 

The Dark Knight Rises

 
Efter att ha plöjt igenom de två senaste filmerna i Batman- serien gick jag och Alex igår på bio och såg The Dark Knight Rises. Trots att jag, som sagt, inte är något superhjälte- fan och i synnerhet inte något Batman- fan, var mina förväntningar på filmen skyhöga. Det blir väl så när man läser recensioner och hör vänner prata exalterat.
 
Och det är bara att gratulera filmskaparna till en fantastiskt bra film. Jag satt som på nålar hela filmen (bortsett från lite någonstans i mitten då jag kollade mobilen några gånger, men å andra sidan var det en väldigt lång film), den var galet spännande!
 
Jag var ltie oroad över att Anne Hathaway skulle porträttera Catwoman, men hon var klockren i den rollen. Att de aldrig satte epitetet Catwoman på henne, och att hon inte hade något av det Michelle Pfeifferskt kattlika över sig hjälpte förmodligen till.
 
Att fokus snarare låg på Bruce Wayne än Batman gjorde nog också sitt. Det blev en betydligt mer intressant resa då man nu fick följa Bruce i problem som inte var direktlänkade till Batman på samma sätt som tidigare. Jag tycker fortfarande att det är lite töntigt att han förvränger rösten när han uppträder som sitt alter ego, men det var lättare att köpa det den här gången eftersom det hände så sällan.
 
Detta är helt klart en film som ska ses på bio, så om ni inte redan har gjort det tycker jag att ni ska pallra er iväg till närmsta biograf så snart som möjligt.
 
 

These boots are made for walkin'

Det blev en rejäl shoppingtur, och jag kan väl ha råkat gjort av med lite väl mycket pengar. I synnerhet som att jag redan köpt på mig vansinnigt mycket kläder de senaste veckorna. Men nu är det som det är, och jag tycker mycket om alla mina fynd.
 
I dag gömmer sig bland annat dessa skor i mina shoppingpåsar. Egentligen är jag på jakt efter ett par snygga skor i Acne Pistols- style, svarta naturligtvis, men jag har inte kommit så mycket längre än att formulera tanken att det är sådana jag vill ha. Så sprang jag nu över dessa tanfärgade kilklackar. På 70% rea. så istället för ordinarie pris på 699:- betalade jag endast 210:-. Det gick inte att motstå.
 
Och nu har jag ett par snygga skor att använda under tiden som jag letar efter de där svarta godbitarna som jag egentligen suktar efter.
 

Plågsamt

 
Jag började semesterns sista dag med att ge mig ut på en joggingtur. Helt frivilligt och utan Alex.
 
............
 
Det är helt sant, inget hittepå! Nu kan jag med gott samvete trycka i mig lite tortellini till lunch och sticka iväg till Liljeholmen för lite shopping.
 
 

Lördagsmiddag

 
I dag bjöd svärföräldrarna in till middag, och då är det ju bara att tacka och ta emot. Man kan aldrig äta för mycket grillat.
 
 

Dressed For Success

Jag har shoppat loss en del på sistone. Välbehövligt och roligt, i synnerhet som att jag har kommit hem med ett gäng byxor (något som jag har haft lite brist på i garderoben).
 
Så här såg jag ut igår. Tröjan har ett par månader på nacken, och byxorna köpte jag förra veckan. På Lindex, av alla butiker. Mycket otippat.
 
Tröja Monki // Byxor Lindex // Skor Converse // Skärp Gammalt från H&M // Smycken Vet ej
 

Grillkväll i Sollentuna

Igår åkte vi hem till Marielle och David för att inviga deras nyinköpta grill. Grilla är något som jag har gjort alldeles för lite den här sommaren (kanske för att vi inte själva äger någon grill, då blir det ju automatiskt lite svårare), så det var en ytterst välkommen aktivitet.
 
Jag lyckades inte ta så många bilder, men här kommer de som fick en plats på minneskortet.
 
1. Marielle och sangrian.
2. Shadi och sangrian.
3. Göstas favoritplats.
4. Den mumsiga maten med rikligt med bea.
5. Bästa vännerna Ben&Jerry joinade kalaset lagom till efterrätten.
 

Nudlar

 
Dagens lunch: Nudlar.
 
Vafalls? Nudlar till lunch? Är semesterkassan slut och kontot tomt? Fick jag ett akut nudelsug? Är kylskåpet och skafferi tomt, sånär som på ett gäng nudlar? Var koka upp vatten och slänga i lite nudlar det enda jag orkade med att laga?
 
Det vet man inte.
 
 

Knugen in action

 
Bästa bilden!
 
 

När man inte orkar laga mat

 
Dagen middag: Pizza. Fläskade till den ännu lite mer genom att sno bearnaisesås från pojkvännen.
 
Är det semester så är det.
 
 

Veckans tips

 
Jag kan inte rekommendera att spruta tandkräm i ögat. För den som inte har testat det kan jag meddela att det svider något överjävligt och inte är skönt någonstans. Så gör helst inte det, om ni inte gillar när det svider förstås.
 
 

Batman Begins

 
Jag och Alex har tänkt att gå och se nya Batman- filmen. Alla som har sett den öser lovord över den, och om det är några filmer jag vill se på bio är det de filmer som faktiskt är bra. Annan skit kan man ju se hemma på datorn.
 
Meeen... Den nya filmen är ju nummer tre i en serie, och då kanske det kan vara bra att se de andra två först. Jag har sett den första filmen tidigare, men allt jag minns av den var en brunn och massa fladdermöss. Alex påstod sig inte ens ha sett den, men det visade sig ju vara fel när han upptäckte att han kände igen massa scener.
 
I alla fall. Jag kom på varför jag inte kom ihåg Batman Begins. För att jag inte är så förtjust i superhjältefilmer i allmänhet, och Batman i synnerhet.
 
Betyg: 3 av 5.
 
Jag hoppas verkligen att The Dark Knight och The Dark Knight Rises är bättre än så.
 
 

Jacka, ja tack

Om det är något jag behöver fylla min garderob med så är det jackor.
 
  • Min sommarjacka har minst sex år på nacken och åtminstone lika många hål. Skulle inte heller kalla den för svart längre, utan snarare grådaskig.
  • Min höstjacka fungerar även som en aningens för varm vårjacka. Plus att den är två nummer för stor och ser ut som ett tält på mig.
  • Min vinterjacka värmer så länge det inte är minusgrader. Så snart gradantalet går under nollan måste jag dock vira in mig i tjugo koftor under för att jag inte ska förfrysa överkroppen.
 
Svängde förbi H&M i dag, och spanade in dessa färgklickar. Kan det kanske vara något att fylla på samlingen med? 399 kronor känns acceptabelt, men vilken färg är snyggast?
 
 
 

Tio års väntan är över

 
I tio år har jag gått runt och varit missnöjd. Det där förbaskade passfotot som jag tog när jag var arton har jagat mig i mina mardrömmar, och jag har skämts ända in i märgen varje gång jag har behövt visa det för någon. Detsamma gällde för mitt leg, men där fick jag chansen att styra upp eländet när jag fixade ett nytt för några år sedan.
 
Och nu äntligen har jag varit hos polisen och kirrat ett nytt pass! Det var massa nyheter jämfört när jag senast gick igenom den proceduren, och det kändes vansinnigt high tech att de skulle ha fingeravtryck och grejer. Bilden fick jag lov att ta om en gång, och jag kan väl i ärlighetens namn säga att jag har sett betydligt bättre bilder på mig själv.
 
MEN bilden är betydligt bättre än vad den förra var. Bara att pusta ut.
 
Tråkigt bara att det under natten växt fram en fet jävla finne mitt på hakan.
 
Fan.
 
Bara att vänta fem år på nästa chans.
 
 

Kycklingfajitas

 
Ber om ursäkt för den vansinnigt hemska bilden, men det var det bästa jag hade för att illustrera min förtjusning över dagens middag.
 
Dagens middag: Kycklingfajitas.
 
Stek kyckling och paprika i bitar.
Ös i fajitakrydda och blanda omsorgsfullt så att allt blir kryddat.
Servera i tortillawrap tillsammans med tacosås, gräddfil, ost och guacamole.
 
Ett perfekt komplement till det vanliga tacoköret!
 
 

The Killing

 
I morse såg jag det sista avsnittet av The Killing.
 
The Killing är en amerikansk remake av den danska serien Forbrydelsen. I korthet handlar den om att en sjuttonårig tjej hittas död i bakluckan på en bil som återfinns i en sjö. Polisen blir alltmer förbryllade och det står snart klart att någon försöker motarbeta deras arbete medatt försöka lösa fallet. Vad har hänt Rosie Larsen? Är motivet politiskt? Eller har det något samband med hennes pappas kopplingar till maffian? Har ryktena om att hon prostituerade sig med saken att göra? Eller har hon bara råkat vara på fel plats vid fel tillfälle?
 
Jag har inte sett Forbrydelsen, så jag kan inte uttala mig om vilken version som är bäst. Jag kan däremot säga att The Killing är grymt bra. Mörkt och spännande, och de fastnar inte i de vanliga klichéerna även om man stundtals tror att det är dit de är på väg.
De har lyckats hitta ett gäng med riktigt bra skådisar, och det är kul att Joel Kinnaman här får sitt genombrott i Hollywood. Det ska bli riktigt kul att se vad han kan åstadkomma i framtiden!
Det finns inte mycket att klaga över, och vill man se en bra kriminalserie kan jag verkligen rekommendera denna. Den slutade inte så som jag trodde, och det är jag väldigt nöjd över.
 
 

Denna dag

 
I dag har inte varit någon jätteproduktiv dag. Plocka fram anteckningsblocken för nu ska ni få höra.
 
  • Det första jag gjordde när jag vaknade var att tvätta håret (vilket behövdes, för som ni kan se på bilden som är från igår var det inte längre särskilt fräscht).
  • Jag vågar inte ens gissa på hur lång tid jag tillbringade med att surfa runt på nätet efter en passande lampa till vårt vardagsrum. Ja, till alla rum egentligen.
  • Efter att ha ätit lunch åkte vi in till stan för att fortsätta lampletandet.
  • Antal lampor vi kom hem med: 0. Antal andra viktiga saker till hemmet som vi köpte: 0.
  • Kom hem lagom till att Sverige skulle träda in i OS- finalen av laghoppningen = fick inte missas.
  • Fick se Sverige rasa i resultatlistan och sluta på en delad sjätteplats. Tungt i hjärtat.
  • Eftersom vi inte hade hunnit med att handla fick Alex springa iväg och handla thaimat.
  • Vi såg lite mer OS.
  • Strax innan kl 20 tvingade Alex mig att följa med honom till centrum för lite handling. Kul att det började regna så in i bäng precis när vi klev utanför dörren.
  • Och så har jag hunnit med ett gäng avsnitt av The Killing. Bara två avsnitt kvar nu av säsong 2, och det börjar bli ruggigt spännande. Saker är sannerligen inte vad de verkar vara.
 

Lista

Jag älskar ju listor, och här kommer en som jag hittade på en annan blogg.
 
Vad gjorde du kl 08 i morse?
Sov gott efter gårdagens bravader.
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Surfade runt på Aftonbladet och uppdaterade mig om vad som hänt i världen i dag. Ja, mest vad som har hänt i OS, om jag ska vara ärlig.
Vad har du druckit idag?
En liten Festis med smak av jordgubbe. Det är det enda, och det är jäkligt illa.
Vad var det senaste du åt?
En cheeseburgare utan ost och pommes frites. Jäkligt störigt att de glömde lägga på osten.
Vad var det senaste du köpte?
Eftersom pojkvännen betalade ölen igår kväll måste det ha varit lasagnen jag åt till lunch på något café på Hamngatan. Den var sådär.
 
Vad är det för väder hos dig nu?
Soligt med några moln på himlen.
Godaste glassmaken?
Svår fråga. Finns så vansinnigt många goda smaker. Men choklad går ju alltid ner. Och hallon och jordgubb och päron och melon.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Jag tror på attraktion vid första ögonkastet, men för att den ska förvandlas till kärlek krävs något mer.
Sover du tungt?
Inte längre. Nu vaknar jag av minsta lilla ljud.
Drömmer du mardrömmar?
Förvånansvärt ofta, tyvärr. Senast var i början av veckan, då drömde jag att jag blev jagad.
Trivs du med ditt jobb/plugg?
I grunden, ja. Men sedan är inte alla dagar roliga och jag skulle mer än gärna slippa gå till jobbet vissa dagar. Andra dagar har jag the time of my life. Typ.
Favoritklädsel?
Något jag känner mig fin i. Vilket troligtvis är en snygg klänning.
Vad ser du om du tittar till höger?
En gråtapetserad vägg.
Vad gör dig glad?
Mycket, både stort och smått. Min pojkvän lyckas rätt bra med att göra mig glad. Annars lyckas musik alltid pigga upp mig om jag är nere.
Vad ska du göra härnäst?
Jag har ingen plan för det. Kanske borde dricka lite vatten...
Höger eller vänsterhänt?
Högerhänt, men jag äter med gaffeln i höger hand och kniven i vänster hand.
Humör just nu?
Rätt bra.
Favoritgodis?
Det måste nog vara choklad.
Kläder just nu?
En ful klänning av mysmodell. Skön att ha på sig hemma.
Hur många kuddar sover du med?
Jag har två stycken till mitt förfogande, men använder bara en.
Spelar du något instrument?
Med lite god vilja kan man kanske säga att jag kan spela Blinka lilla stjärna på piano. Annars, nej. Om inte Guitar Hero räknas...?
Morgon eller nattmänniska?
Förr om åren var jag en nattmänniska, men nu för tiden slocknar jag tidigt i soffan. Är dock inte särskilt pigg om morgnarna heller, även om jag har fått allt svårare att sova bort dagarna, och hellre går upp hyfsat tidigt.
Vad är viktigast för dig
Familj och vänner.
Är du kittlig?
Så in i bäng.
Stjärntecken?
Våg. Men även om jag brukar läsa mitt horoskop är det inget jag tror på.
Äckligaste insekten?
Inga insekter är väl särskilt trevliga, men spindlar är nog de som är minst trevliga. Usch. Jag tror att det är något med alla de där benen som de kan springa så snabbt med och att de har så många ögon.
Stökigt eller välstädat?
Jag trivs bäst när det är välstädat, men eftersom det är så jädra tråkigt att städa är det ofta väldigt stökigt där jag är. Tyvärr.
Vad längtar du mest efter just nu?
Det kanske låter konstigt att jag säger det, men lite ledighet. Jag vet att jag har en veckas semester kvar, men den veckan kommer att gå så fort och sedan får jag inte vara ledig på länge.
 
 

Spontant kan vara trevligt

Efter att ha spanat in bilarna satte vi oss på The Crib och fick i oss lite mat och dricka. Vi hade mött upp Toni och Johanna, och lite senare anslöt även Marielle och David. Väldigt spontant (vilket är lite otippat när det kommer till mig) och mycket trevligt. Att ta sig hem var inte lika trevligt, med tanke på att jag varken hade jacka, kofta eller pantalonger med mig och därmed frös så jävligt.
 
Men sen kom vi hem och stekte på fläskkarré som vi åt med vitlökssmör som fyllekäk. Perfekt avslutning på dagen.
 
 
 

Cruising

Senare på kvällen var det dags för den årliga cruisingen på Sveavägen. Jag är uppvuxen på avgaser och bilar, och att missa cruisingen är inte ett alternativ om jag befinner mig i Stockholm. I vanlig ordning återfanns där både finbilar och raggaråk som sett sina bästa dagar, men det är det som gör det så vansinnigt roligt.
 
 
 

In the name of love

Gårdagen var full med aktiviteter. Först ut var Prideparaden, och som vanligt stod vi på Hornsgatan och trängdes (för trängdes fick man göra- galet mycket människor).
 
 
 

Fredagsmiddag

Igår stod middag hemma hos mina föräldrar på agendan. Oturligt nog drog värsta regnovädret in över Stockholm lagom till middagstid, så vi fick vänta tills det var över innan grillen kunde tändas. Sedan åt jag så att jag fick ont i magen, vilket kanske inte var det allra smartaste. Men det är lite så jag jobbar när jag äter grillat hemma hos mamma och pappa.
 
 
 
Becel ville väldigt gärna smaka på maten.
 
 
Det ska vara mycket vaniljvisp till rabarberpajen.
 
 

En dag i skärgården

I dag är det grå himmel här i Hufvudstaden, men igår var det desto finare. Det kan min sönderbrända rygg skvallra om, om inte annat. Vi tog båten ut till Grinda, där vi solade på klipporna och åt en sen lunch/ tidig middag på värdshuset.
 
 
 
 

Nya tassar i mitt hem

 
I dag är jag hundvakt. Bara över dagen, men jag misstänker att det kommer att vara fullt nog. Becel är nämligen ett litet yrväder, och hittar man något att skälla åt ska man väl skälla, eller...? Tur att det inte är alltför lyhört här i kvarteret Muffen, då hade det nog blivit väldigt jobbigt.
 
Det började mycket bra med att han i ett obevakat ögonblick kissade på en pelare på Liljeholmens tunnelbanestation. Det var bara att skynda sig därifrån fort som attan...
 
 

Inte vad jag hade tänkt mig...

 
Bra
 
Att jag trots extrem motvilja följde med Alex ut och joggade- och dessutom slog rekord när jag orkade hela 25 minuter (inklusive en rejäl spurt) innan jag klappade ihop.
 
Dåligt
 
Att jag senare kramade toalettstolen och spydde som om det inte fanns någon morgondag.
 
Fråga
 
Vad fan hände...?
 
 

RSS 2.0