And off I go

Så, nu har Helena slutat. Klurar på om jag ska ta mig ner till baren och ta mig ett glas, eller om jag ska åka med de från avdelningen som tänkte åka härifrån 17:15. Svårt beslut. Tar mig nog en sväng förbi baren och ser vilka som sitter där.

Men sedan hem till chefen. Får inte bli alltför sent inatt bara. Oavsett tid måste jag tvätta håret när jag kommer hem (vilket jag har en läskig historia att berätta om, men det blir en annan gång). Måste ju vara fin imorgon, när tanken är att jag, Anders och Jessica ska gå ut och drinka.

Yours to keep

Teddybears Sthlm och Paola.


Affärerna drar i mig

Idag har jag inte en tanke på att jobba över. När klockan slår fem tänker jag försvinna från kontoret fort som attan. Men nu börjar shoppingsuget igen. Jag är helt hopplös. Men jag skyller delvis på rean - det är väl lika bra att skynda fynda.

Måste i och för sig hem och betala räkningarna också. Men bara en endaste liten affär... Det ska jag väl klara av. En som ligger precis här i närheten. Jag får välja med omsorg.

På tal om Peter, Bjorn & John...

... som spelades i inledningen till Gossip Girl. Här är låten. Young folks. Riktigt bra. Med Victoria Bergsman, aka Taken By Trees (och dessutom före detta medlem i The Concretes).


Mamma har fått dille på tomtar

Har ju glömt att berätta... Förstår mig inte på min mamma ibland. Nu har hon fått tokdille på tomtar. I julas var hela huset invaderat av dem. Och det räckte ju inte med det hon hade. Under mellandagsrean köpte hon på sig ännu fler tomtar, däribland de två ni ser här. Riktigt läskiga...

image8


image9


Dagens shopping

Tänk, jag har ork att lägga upp bilder på mina för dagen nyinköpta fynd.

Nedan mitt fynd från Wedins. Kostade en hundralapp, hade kostat 399:-. Älskar röda skor, så jag kunde förstås itne motstå frestelsen. Och jag gillar dragkedjedetaljen (syns inte på bilden, men det är dragkedja på båda sidorna på varje sko). Kan nog vara fina till en svart klänning.

image6


Den här lilla godbiten hittade jag på Ginatricot. Är egentligen inte så mycket för kläder med tryck, men den här tyckte jag om. Kan dessutom behöva kläder som inte är "jobbvänliga". De flesta kläder jag köper är ju såna som jag kan använda på jobbet, där vi har dresscode. Tror inte det skulle vara så uppskattat om jag kom i något sånt här.

image7

Jag är väldigt nöjd med dagens fynd.

Gossip Girl - Min åsikt

OC var en av mina favoritserier. Gossip Girl är samma genre. Så vad tyckte jag då efter att ha sett första avsnittet?
Bra. Mycket bra. Tror att det finns många smaskiga hemligheter som kommer att rullas upp ju längre in i säsongen vi kommer.
Men varför måste den söta pojken vara så elak? Han är precis som en flugsvamp. Så fin att man vill äta den. Men när man har smakat på den upptäcker man att den är giftig - tyvärr är det då redan för sent. Man har blivit förgiftad. Men precis som flugsvampen är han fin att titta på.

Jag kommer definitivt att följa Gossip Girl.


Gossip Girl - Young folks

Första avsnittet av Gossip Girl. Och vad är det första man hör? Svenska toner! Peter, Bjorn and Johns låt Young folks. Det här kan bara bli bättre...

More shoes for me

Blev en shoppingsväng på lunchen trots allt. Jag kan inte hålla mig borta från affärerna när det är rea. Först förbi Ginatricot, där det inhandlades en fräsig top med tryck. Behöver fler såna enkla att ha på fritiden. Köper ju annars nästan enbart kläder som jag kan ha på jobbet också - dvs basplagg, inget utsvävande eller färgglatt. Kontorskläder med andra ord.

Att överhuvudtaget tro att jag skulle kunna hålla mig borta från Wedins halva priset på reapriset- rea är en otroligt dum tanke. Smet in där också en snabbis och hittade ett par fina röda skor för endast en hundring. Som hittat! Ska försöka vara duktig och lägga upp en bild på dem ikväll.

Ett sista ryck

Man kanske ska ta och göra ett sista ryck på rean på lunchen. Bara för att scanna av att man inte har missat något... Kan ju faktiskt finnas små godbitar kvar där ute som bara väntar på att jag ska plocka fram plånboken. En affär kan jag ju besöka i alla fall...

Min trasiga kropp

Usch, jag är på tok för dålig på att ta hand om mig själv. Det yttersta beviset på detta kom igår, när jag hade så ont i rygg och nacke att jag inte kunde sitta normalt.

Nu när jag sitter på jobbet framför min dator märker jag hur det påverkar mig. Gör ont att sitta. Gör ont att skriva. Har fått rådet att försöka stretcha, så jag har stått och tryckt mig mot skåp och dörrar. Skulle verkligen behöva ett höj- och sänkbart skrivbord (som dessutom är större än det jag har nu).
Och kanske borde börja gå till en naprapat. Någon som kan fixa till mig på det sätt jag själv inte klarar av. Måste börja ta tag i mig själv. Kan inte gå runt och ha ont på det här sättet. Jag är ju bara 23.

PingPongKingen

Den här filmen vill jag verkligen se. Tror att det kan vara en av de bättre under 2008 (och det vågar jag säga trots att filmåret precis har startat, och jag inte ens har sett denna än). Men en bra trailer och två vinster från Sundance- festivalen. Då är det en film att räkna med.


Bond- romantik. Som i 007.

Min absoluta favoritlåt från agent 007:s värld. Sheena Easton "For your eyes only". Like a lot.


Millas Mirakel!

Åh, den här låten är ju underbar! Lyssnar ofta på den på morgonen när jag är på väg till jobbet. Energikick, vilket man kan behöva så tidigt. Rytmen av ett regn.


Hem ljuva hem

Hemma efter en mycket trevlig kväll i Karins sällskap. Karin är min barndomsvän, våra föräldrar är polare och därigenom har min vänskap med Karin vuxit fram.
Har inte träffat henne på väldigt länge nu, alldeles för länge. Så det var absolut på tiden att ses. Ska på hennes födelsedagskalas den 16 februari, men jag tycker att det inte borde dröja så länge innan vi ses igen. Måste nog börja klura lite på en present... Svårt. Men något borde jag väl komma på, helt fantasilös kan jag väl ändå inte vara.

Men hur trevligt det än må vara att träffa lilla Karin, så är det skönt att vara hemma igen. Ska nu bara orka ställa om mig till sovläge...

När magen kurrar

Efter ett samtal med N har jag kommit fram till att min kropp nog är lite konstig när det kommer till mat och att äta.

På vardagarna brukar jag vara lite lätt hungrig på morgonen. Men äter aldrig något hemma, utan köper istället med mig en fralla från konditoriet, som ja ggör iordning och äter på jobbet vid 8:30- tiden. När klockan närmar sig 11 brukar hungern göra sig påmind, och senast 12 brukar jag behöva gå på lunch för att inte avlida.

På eftermiddagen brukar jag bli hungrig vid 16- tiden, men jag förvägrar mig själv att äta något förrän posten har blivit hämtad. Detta sker mellan 16:30 - 16:50. Anledningen till detta är att det är så otroligt irriterande att stå och göra en macka och bli avbruten för att det ringer på dörren. Men så fort postkillen har varit här fixar jag min macka och trycker i mig den.
Sedan när jag kommer hem vid 18- snåret brukar det vara dags igen. Bara att sätta igång och laga mat, som inte får vara klar senare än 18:30.

På helgerna ser det lite annorlunda ut. Det kan gå en hel dag innan jag vid 18 - 19-tiden känner att jag måste äta något. Och ibland behöver jag inte mycket alls, kanske bara ett par apelsiner.

Är det något fel på mig? Varför blir jag så hungrig på vardagarna? Det är inte som att jag har ett fysiskt jobb som kräver mycket energi. Och även om helgerna kan vara rätt slappa borde väl kroppen ändå behöva mer energi än vad jag ger den?

Nu håller jag i alla fall p åatt dö. Jag behöver min macka nu. Nu!


På tal om The Hives...

På tal om The Hives, som jag hyllade igår. De är än en gång klara för Hultsfred. Bara det gör det nästan värt att inhandla biljetter, plocka fram det gamla tältet som användes senast (och enda gången) 2005 och bara sticka ner till de småländska skogarna.Även underbara Hästpojken är aktuella för festivalen. Martin och Pop- Lars. Åh, vad de är härliga. Shane McGowan är en favoritlåt just nu.Med andra ord två fantastiska band - plus en del bra som tidigare annonserats. Det börjar locka med festival! Men samtidigt... Bo i tält bland massa onyktra människor som kissar precis utanför just ditt tält, människor som dricker öl ur en tratt som tio minuter tidigare legat i "kiss- diket", vara skitig och äcklig - men om du har tur har du bil och kan åka till Hagadal och duscha (Men då får du vara beredd på att köa i en evighet till toalett, dusch, samt eluttag. Den vanligaste frågan arrangörerna får är faktiskt "Finns det någonstans jag kan plugga in min plattång?". Det är lätt att förstå varför när man besöker badhuset.), tvingas besöka bajamajorna vilket jag numera har fobi för (tror jag gick på en sådan en gång när jag var där).... Det finns alltför många saker som talar emot.

Men sedan har vi ju upplevelsen. Musiken. De sociala kontakterna (nej, inte sätta på någon i ett tält som håller på att ramla sönder). Maten - det finsn ju hur mycket god mat som helst. Jag brukar i alla fall inte äta vildsvin och älg till vardags. Stämningen och glädjen.

Jag börjar ju få lite att fundera över...

Skönhetssömn

Borde verkligen sova. Sedan länge. Förstår inte hur jag ska orka upp imorgon bitti, för att sedan jobba till sent och träffa Karin efter det.

Helena, strunta i datorn för ikväll. Stäng av den, och sov. Om det vore så enkelt (vilket det ju egentligen är). Snart så. Snart.

Parta med The Ark och Lasse Lindh?

Tänk att jag och E missade det.

Vi hade varit på Debaser, på Lasse Lindhs releasefest. Lasse frågade oss om vi inte hade lust att haka på till Debaser Medis och efterfesta med The Ark, som hade spelat där. Han och E känner varandra lite. Vi tänkte först följa med, men klockan var rätt mycket, och jag skulle upp och jobba dagen efter. Så vi struntade i det.

Alla som har fått höra detta i efterhand tycker att vi var dumma i huvudet. Inklusive E:s pappa.

Kommer alltid att tänka på denna hemskt tråkiga historia när jag hör en Lasse- låt. Så här, bara för att påminna mig själv, kommer en fin liten visa signerad herr Lindh.


Live Hultsfred 2005

Konserten med The Hives på Hultsfred 2005 är bland det bästa jag sett i konsertväg. Man kan tycka vad man vill om The Hives (jag råkar tycka att de är väldigt bra), men efter att ha sett en sådan konsert kan man inte tycka annat än att de är briljanta liveartister.

Ta en titt på detta klipp, och du får ändå bara se en liten del av vad de har att erbjuda. Sommaren 2005. Vilka minnen.


På promenad

Jag har gett mig fan på att promenera oftare. Och med detta menar jag - Börja promenera överhuvudtaget. Är på tok för dålig på det, även om jag tänker att jag borde. Sitter hemma framför datorn eller tv:n istället. Men nu ska det bli ändring!

Har smygstartat lite försiktigt, men det var förra veckan. Sedan har jag massa ursäkter till varför det inte blivit av denna vecka - jag var hos tandläkaren och lagade en tand i måndags, hade tvättstugan i tisdags, jobbade över till sent i onsdags och torsdags, var tvungen att panikstäda för att M skulle komma på besök i fredags....
Men nu är det slut på sånt. Nu ska jag bättra mig. Från och med idag.

Har redan varit ute en sväng idag. Nu siktar jag in mig på tisdag nästa gång (för imorgon är jag ju faktiskt upptagen med annat...).

Sveriges Electro- prinsessa

Det måste ändå vara Emma Nylén. Hon spelar vanligtvis i bandet Paris, Emmon är hennes soloprojekt. Som Emmon har hon gjort många bra låtar, och detta är min favorit. Den spelades mycket på radio när jag inte mådde så bra, i början av 2006. Och den här låten fick mig alltid att börja le, mitt i allt elände.


The winner takes it all

Jag kan fortfarande känna såhär. Sad but true. Men det är bara när jag känner mig liten och ensam. Oftast.


Nya skor

Lön igår, äntligen. Och jag kunde ju inte hålla mig, utan sprang ut till affärerna på Drottnigngatan på lunchen. Inhandlade tre par skor på Skopunkten (tycker att det är så bra att man får tre till priset av två - billigt är det också, så då gör det inte så mycket om kvalitén är halvbra, man kan köpa nya när de går sönder utan att ha dåligt samvete).
Däribland dessa två nedan (det tredje paret finns inte på deras hemsida, och jag orkar inte fota det par jag köpte). Så nu är januaris skokvot fylld. Vi får se vad februari har att erbjuda...


Ännu en Ebba- klassiker

Det är lätt att förstå varför de är bland det största som Sverige har haft i musikväg.

We´re only in it for the drugs.


Fullträff, Diane!

Åh, vad jag skulle vilja ha Diane Kruger´s svarta kälnning från Chanel.

Diane Kruger

Märk hur vår skugga

Allt Thåström rör vid blir till guld. Detta är vackert.


Skivor beställda

Så har jag beställt lite skivor från cdon.com. Tänkte egentligen bara köpa Juvelens ep, men blev även Peggy Lejonhjärta "Viskningar och rop", Florence Valentin "Pokerkväll i Värby Gård" och Lasse Winnerbäck "Daugava" - kunde inte motstå den när den bara kostade 49 pix.

Är alldeles för dålig på att köpa skivor, de har ju blivit så himla dyra. Men nu har jag ju något att se fram emot. Leveranstid 3-6 arbetsdagar. Mest ser jag fram emot Juvelen.

Dagens Dusty

You don´t have to say you love me


Rullande bananer

Du missar väl inte den gamla klassikern Göta Kanal som går nu på Tv 4?

Det är en av de där gamla svenska filmerna som uppnått kultstatus, och som tåls att se om och om igen. Tråkigt att sådana filmer inte görs längre. En annan sån film är Att angöra en brygga - fantastiskt kul.

Janne "Loffe" Carlsson gör ju en av rollerna i denna rulle. Det roligaste minnet jag har av honom är från Tallkrogens dag för många herrans år sedan. Tallkrogens dag var ett jippo som hölls i Tallkrogens centrum varje år, och det var karuseller och godisregn och öltält med underhållning och lotterier och sånt.
Loffe skulle av någon anledning stå på scenen, minns inte om han var konferencier eller nåt. Det var fullt med bananer på scenen (fråga mig inte varför). Och scenen går sönder, och viker sig. Loffe tappar balansen och alla bananer rullar ner på gatan. Det var bananer överallt. Fantastiskt roligt.
Längtan efter Melodifestivalen

Det börjar ju närma sig lite nu. Melodifestivalen - årets tv- händelse.

Förra året var fantastiskt bra, om man bortser från alla katastrofala låtar i den första deltävlingen. Kristian Luuk visade var skåpet ska stå och att han är en av de bästa programledarna som vi har i det här landet. Ta bara en titt på det här klippet. Outstanding.


Paris och Jared

Det här är en mycket dålig kombination när det kommer till kärlekspar. Min gamla favorit Jared "Jordan Catalano" Leto med de vackra intensiva ögonen och Paris Hilton. Nej, Jared, det finns så många andra coola brudar som jag mycket hellre skulle se dig hångla upp. Det här var inte någon rolig match, även om den var väldigt oväntad. Men oväntat är ju som vi vet inte alltid bra.Foto: All Over Press

Dagens soundtrack

Äntligen dags för lite The Cure.


Panikstäda

Ska träffa M idag - ute på stan tänkte jag. Men nu har han föreslagit middag och film hemma hos mig, då vi var hos honom senast. Väldigt bra idé - om det inte vore för att det ser ut som att en bomb har slagit ned i mitt hem. Kläder på golvet. Nytvättade kläder i IKEA- påsar som jag inte har orkat få in i garderob och byrå. Strykbrädan står framme. Måste diska. Måste dammsuga. Sängen är obäddad. Småsaker som ligger lite här och var.

Jag hade inte räknat med att ha hem någon idag. När klockan slår 17 är det jag som försvinner fort som fan från kontoret, skyndar mig hem. Så får jag städa på så mycket det går. Kul.

Nej, Winehouse

Har fortfarande inte vant mig vid Amy Winehouse´s blonda hårfärg. Kanske för att jag tycker att det var mindre lyckat att hon blonderade sitt svarta burr. Nej, det här går inte hem hos mig.

Amy, gör oss alla (inte minst dig själv) en tjänst och färga tillbaka det som det var!

ÅKER IN| Sångerskan Amy Winehouse, 24, har checkat in på en avvänjningsklinik efter att The Sun publicerat en film på henne när hon tar droger. ## Foto: SANG TAN/AP
Foto: Sang Tan/ AP

I just don´t know what to do with myself

Kan fortfarande hamna i det här stadiet. Även om det är betydligt bättre nu än vad det var då. I can handle it.


Såhär känner jag idag

En gammal klassiker som uttrycker de känslor som jag har haft idag. Eller, snarare de senaste dagarna.


Elephant - Av Gus Van Sant

Ikväll kl 22:25 visas den äntligen på SVT - Gus Van Sants fantastiska mästerverk Elephant. Den handlar om en "skolskjutning"  på en skola i USA, och man får följa ett gäng elever under en helt vanlig dag fram till det att det börjar skjutas.

Detta är en film som helt klart hamnar på min topplista. När jag såg den första gången gick jag från bion med den där känslan inom mig att jag verkligen hade blivit berörd. På riktigt. Såna filmer kan man se om hur många gånger som helst, vilket jag tänkte börja sysselsätta mig med ikväll. Gör det du också.


Rädsla för magsjuka

Det är flera här på kontoret som har åkt på en släng magsjuka. Senast ut är Elisabeth, som jag stod och pratade med igår. Håller nu en tumme för att hon inte har smittat mig med något. Å andra sidan inbillar ju jag mig själv att jag är immun mot såna där spysjukdomar. Har aldrig, så vitt jag kan minnas, varit magsjuk - inte ens när jag var liten. Ingen vinterkräksjuka. Och det sägs ju att en viss procent av befolkningen är immuna mot just den. Jag är övertygad att jag är en av dem.

Men jag blir ju orolig i alla fall... Har absolut inte tid att vara sjuk.


En klockren indiepopare?

Haha, den här är ju mitt i prick...


Blå linjen till Danderyd

Ja, det kan han ju försöka med, vår käre Percy.


Farbror Barbro är underbar

Det här klippet är så extremt roligt att jag knappt vet vart jag ska ta vägen när jag ser det...


Björn hittar en påse

I love him.


Dagens Kent

En av favoriterna bland alla bra Kent- låtar.


Det här med Heath

Tänkte lägga till en kommentar angående det här med att Heath Ledger påträffats död i sitt hem.
Fick en liten chock när jag hörde om hans öde imorse på nyheterna. Hur är det möjligt att en tjugoåttaårig man bara försvinner från oss på det sättet? Olycka eller högst medvetet val? Vad hände egentligen?

Oavsett vad som hände är det oerhört tragiskt. Han hade hela livet framför sig. Han hade en liten dotter på två år. Nu är det bara svart. Och känslan jag har är overklighet. Som när Diana dog. Eller Anna Lindh. Det är svårt att förstå.Det är såhär jag vill minnas honom.

Heath Ledger


Böj er fransar, böj er!

Var ute på lunchen och jagade en ny ögonfransböjare. Fanns inte någon som jag vill ha någonstans. Och fanns det så kostar den 70 spänn, och det vill jag helst inte lägga.

Det jobbiga är att det krisar lite på den fronten, jag måste ha en ny NU. Får väl avvakta till morgondagen och leta vidare.

Vill du se en bra film? Se den här.

Live!, med Eva Mendes i huvudrollen. Såg den på Stockholms Filmfestival, och den berörde något enormt.


Dagens låt av Elin Sigvardsson

When It Comes To You, Elin Sigvardsson


Brothers & Sisters

En av mina favvo- serier har nu börjat igen, Brothers & Sisters. Tycker att den har fått alldeles för lite uppmärksamhet, tyvärr. Det är definitivt värt att avvara en timme på tisdagkvällar mellan 22-23, för att se den. Jag var tveksam i början, men har nu insett att den är lätt beroendeframkallande utan att man får dåligt samvete av det. Helt klart på topplistan..


Tvättstuge- bitch

Det människor stör sig på mest och orsakar flest gräl bland grannar som bor i lägenhet är inte helt oväntat allt som har med husets tvättstuga att göra. Jag har hört om det. Jag har absolut kunnat tänka mig att det stämmer. Jag har dock aldrig råkat ut för det. Förrän nu.

Hade bokat upp mig på sista passet, mellan 18-22. Hade hunnit köra sex maskiner, och kom ner för att sätta på de två sista. Då har någon plockat ur de kläder som jag nyss tvättat, och lagt på det lilla bordet, för att sedan sätta på två smockfulla maskiner. De kan inte ha gått länge när jag kom ner.

Så nu har jag också fått känna på tvättstugeraseriet. För må tro att jag blev förbannad. Det var så uppenbart att det faktiskt var någon som redan var där och tvättade - om man nu hade missat att läsa av det på tavlan, borde det rassla till när man ser att det ligger tvätt i maskinerna och i tumlaren, och halva torkrummet är fullt.

Lyckades dessvärre inte stänga av maskinerna, så jag avvaktade och gick ner igen när de var klara. Där stod en kvinna och vek kläder. Jag påpekade att det faktiskt var min tvättid. Tydligen var det hennes karl som hade gått ner, och trots alla ovan nämnda punkter på varför man borde förstå att det var någon som tvättade hade han trott att det itne var någon som hade satt upp sig på just den tiden.
Tittade han på fel dag? Om så - dubbelkollar man inte i almanackan som hänger utanför, bara för att verkligen vara på den säkra sidan? Eller sket han bara i vilket, för att han ansåg att hans tvätt var väldigt viktig? Jag bryr mig egentligen inte om vilket. Jag blir bara så jävla arg. Jag undrade ett tag om han kanske inte var lite retarded, men kom fram till att sådana tankar är elaka.

Där rök värdefull tvättid för mig. Det enda positiva är att jag i alla fall inte var i akut behov av att tvätta mer, jag var nästan helt klar. Men det är klen tröst. Den ilska som jag kände under någon timmar förstörde resten av min kväll. Kvällen då jag förvandlades till en tvättstuge- bitch.

Those Dancing Days

Detta måste vara en av de bästa svenska låtarna på många många år. Du har väl inte missat den?


Ansiktsförlamad?

Känns så. Men det är bara lite bedövning från tandläkarbesöket. Jag kan inte prata normalt, vissa bokstäver går bara inte att uttala. För jäkla jobbigt. Hungrig är jag också. Men skulle jag äta något nu skulle jag väl bita mig sönder och samman. Väntar en timme till och ser hur det känns...Förmodligen på gränsen till utsvulten.

"Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan"

Suttit i telefonkö hos ComHem i 25 minuter. Finns det något mer enerverande? Den där halvt mekaniska rösten som gång på gång upprepar "Vi besvarar ditt samtal så snart vi kan". My ass att de gör! Jag pratade i telefon i inte ens en minut. Vad ringer folk om egentligen? Det måste ju vara ett antal personer som arbetar på kundtjänsten. Om de flesta samtal håller sig inom två minuter - HUR många människor ringer egentligen till ComHems kundtjänst?

Jag är bara nyfiken.

Tandläkarnervositet

Om tre timmar sitter jag i tandläkarstolen. Den där förbenade tandläkarnervositeten börjar infinna sig redan nu. Känns rätt jobbigt faktiskt. Måste fråga om min visdomstand också, den som gör ont. Åh, jag skulle ge rätt mycket för att slippa.

Hypokondriker?

Börjar tro att jag har lite hypokondriker- drag. Är ju väldigt sällan sjuk, vilket jag är otroligt glad och tacksam för. Men nu är jag fått för mig att det är mycket möjligt att jag har minst två dödliga sjukdomar. Nej, tre. Men egentligen kanske det bara är stress? Vilket i och för sig också är en dödlig sjukdom...

Vad gör man?

Hästpojken

Fan vad bra de är, Pop Lars från BD och Martin Elison från Bad Cash.


"Storebrors" ex

Så sitter man hemma i soffan igen efter att ha varit ute på stan. Träffade N och tanken var ju att vi skulle gå till Pet Sounds Bar, men då det inte fanns några sittplatser till vårt förfogande gick vi till stället mitt över gatan. Aldrig varit där tidigare, men tänker definitivt gå dit igen.

Fantastiskt trevlig kväll, även om jag blev både hungrig och trött när klockan närmade sig midnatt. Lite pannkakor står man sig inte länge på, och det var det enda jag ätit idag, bortsett från den lilla mackan jag tryckte i mig i stallet.

Ibland har man tur, och mitt tåg kom precis när jag kom ner på Slussens perrong. Och vem möter jag på tåget om inte S-M, "Storebrors" gamla ex. Tror inte att jag har träffat henne sen jag och J var tillsammans. Fick höra lite om henne och "Storebror", tydligen vill han försöka igen medans hon är lite mer tveksam. Men de träffas och så.
Fick jag vara med och bestämma skulle de leva lyckliga i alla sina dagar. För de är jättesöta tillsammans, och hon är definitivt den bästa av de tjejer som han har haft. De övriga som jag har träffat och hört om ger jag inte mycket för. S-M däremot är jordnära och supergullig. Så jag håller en tumme för dem.

Att träffa henne nu fick mig dessutom att inse att jag nog borde se till att träffa "Storebror" lite oftare. Vi ses ju aldrig numera, när vi båda har flyttat hemifrån. Vi har inte umgåtts riktigt sedan vi var små, när vi växte upp och blev äldre skaffade vi egna liv och gled ifrån varandra. Men jag vill ju itne att han ska försvinna ur mitt liv. Så ska nog ta och slå honom en signal någon dag.

En av de obligatoriska förfestlåtarna


Hon är grym

Verkar som att allt hon rör vid blir till guld. Bortsett från den där silverjackan för många år sedan... Men den är borta nu. Nu är hon coolare än så. Detta är en av mina favvolåtar med Robyn.


Den är här

Ja, nu har det börjat blåsa som fan ute. Jäkla skit. Det var ju inte bra. Ska gå hemifrån om en timme, och jag misstänker att det bara kommer att bli värre. Tegelstenar i fickorna nästa.

De utlovade storm

Det har ju snackats några dagar nu att det ska storma ute i helgen. Nu när halva lördagen har förflutit har jag inte sett skymten av någon storm. Regn, ja, men ingen storm.

Jäkla tur det. Jag ska ut ikväll och onaturligt mycket blåst uppskattas inte. Så med andra ord, så länge det inte lbir värre än vad det redan är, så är det ok. Undviker helst att håret ser ut som ett skatbo.

Robert G på Skansen


"Mitt namn ä Tony Rickardsson"

Åh, jag tycker ju att Robert Gustafsson är så rolig när han imiterar Tony Rickardsson. Att göra det till en återkommande grej så som han har gjort är otroligt kul.


"Det är vi som är Lennartz"

Jag är ju en liten schlager och dansbandsnörd, det vet väl de flesta som känner mig vid det här laget. Kanske därför jag verkligen gillade tv-serien Leende guldbruna ögon, som gick på tv för nåt år sedan. Den handlade om Lennart som åkte till Stockholm för att bli dansbandssångare. Det går inte som han tänkt sig, och han startar ett eget dansband med lokala förmågor från Rågsved och Hagsätra. Så mycket dansbandsklyschor!

Jag tycker att den här serien är fantastiskt rolig. Dessutom medverkar många stora namn - Alexander Skarsgård, Sofia Helin, Reine Brynolfsson.... Ska nog se om jag inte kan köpa den på dvd när lönen trillar in på kontot på fredag."Det är vi som är Lennartz, och vi är här bara för dig"

Nu drar jag söderut

Dags att börja bege sig söderöver. En station med t-banan i alla fall. Hem till Marielle och glo på Let´s Dance och sedan film med Jennifer Aniston. Men först ett stopp på affären och inhandla grönsaker och dip. Och choklad. Jag är så jäkla chokladsugen. Det är bara för att så många andra saker är åt helvete nu, då vill jag ha choklad. Dumma Helena.

What´s the colour of love?

Var aldrig något stort fan av Lili & Susie när det begav sig. Men nu såhär i efterhand kan jag tycka att deras låtar är lite svängiga. Detta är min favorit.


Trilskandes visdomstand

Så var det dags igen. Min visdomstand som håller på att titta fram har dessutom börjat göra ont. Inte vad jag hade räknat med.

Tyvärr så har jag alla mina fyra visdomständer, och min käke är för liten för att de ska få plats. Om man inte plockar bort dem kommer de andra tänderna, som jag faktiskt behöver, att tryckas ihop och bli snea. Så det enda alternativet för mig är att dra ut dem. Har redan fixat de två i överkäken, men nu är det de två nedre som är på g.

Och det gör så ont. Har inget minne av att det gjort det tidigare. Är rädd för att plocka bort de nedre, för jag är övertygad om att de måste skäras ut. Och det låter så himla läskigt. Dyrt, dessutom. Det har jag fan inte råd med. Får väl börja spara, antar jag. Suck.

Bang Bang- My baby shot me down

Nancy Sinatra gör den här låten väldigt vackert. Nästan ett magiskt ögonblick.


Fastklistrad melodi

Har gått och visslat på den här lilla melodin hela kvällen. Lagom irriterande att den inte vill försvinna ut ur mitt huvud. Kanske innebär att jag innerst inne är en psykopatisk mördare, vad vet jag.

 

Addicted to Grey´s

Följde inte Grey´s Anatomy från början, då det gick på samma tid som både Lost och OC. Och nu har ju Heroes gått samtidigt. Synd, för det är fan en av de bättre serierna på senare år. Har dock upptäckt att det har börjat gå repriser på vardagar 17:35, från början. Detta innebär att om jag går från jobbet prick kl 17:00, och skyndar mig fort som attan, hinner jag hem för att se det. Kanske bara missar fem- tio minuter. Perfekt!

Dessvärre vill jag ju se så många avsnitt som möjligt, vilket leder till att mitt sociala liv blir lidande. Göra något efter jobbet? I don´t think so, jag måste hem och titta på Grey´s. Lam ursäkt... Ska på bio med M imorgon. Känns nästan jobbigt att missa min nya favvo- serie...

Får väl slå till om dvd- boxarna blir lite billigare någon gång (vilket påminner mig om att jag redan sumpat att köpa första säsongen för 199 pix en gång).


Stockholmskyss

Jag gillar den här videon av Lasse Winnerbäck. Men hur många kända ansikten lyckas du urskilja? Det kryllar ju av dem...


Ooh Aah.... Just a little bit

Gina G, en pärla från Eurovision 1996. Tycker att hon påminner lite om Rita H. Är väl det röda håret som gör det. Men flickor, era kläder... ? What the hell happened? Att det är det smaklösa 90- talet är ingen ursäkt. Men ni kommer undan ändå, men bara för att låten är så jäkla svängig.


Lykke Li I like

Lykke Li, harj ag nu upptäckt. Och jag tycker att hon är bra. "Little bit". Nä, mer än så.


Hultsfred - Mitt festivalhjärta börjar dunka

Japp, så är det. Var ju på Hultsfred 2005 - och jag är så otroligt glad att det blev just det året. Jag minns det som att det var otroligt många bra artister, flera av mina stora favoriter, som uppträdde. Tyvärr blir det ju itne alltid så på festival att man ser allt det som man skulle vilja se.

Jag såg bland annat Håkan Hellström, The Ark, Marilyn Manson, Sahara Hotnights, Tori Amos, två av tre Winnerbäck- spelningar, Vive la Fête, The Donnas, Efterklang, The Tourettes, My Darling You och The Hives.

Har idag tittat igenom programmet därifrån, som jag sparat. Och upptäckt att jag missade otroligt många bra band, som jag absolut inte skulle velat ha missat om de hade spelat där i år och jag skulle dit.
Mando Diao, Le Tigre, El Perro Del Mar, Silverbullit, The Tears (hade ingen aning om att de överhuvudtaget varit där, fan), Timo Räisänen, Elias & The Wizzkids, Frida Hyvönen, Vapnet...

Hur kan jag ha missat alla dessa fantastiska akter? Jag valde inte festandet i första hand, jag var tvärtom rätt nykter alla dagar. Så vad gjorde jag då? Ingen aning.

Logo: Hultsfred 08 - Live like nowhere else

Har nu tagit mig en titt på Rockpartys hemsida, och vad hittar man där? Några artister är klara redan. HIM, Babyshambles, Those Dancing Days, Timo Räisänen och Sugarplum Fairy. De tre sistnämnda gillar jag skarpt.

Man kanske ska göra ett ryck i sommar igen. Sticka ner till den småländske ödemarken. Det finns mycket som talar emot, men va fan. Man lever bara en gång. Och det är ju förbannat roligt med festival. Jag ska definitivt följa vilka artister som bokas, så får jag fatta mitt beslut sen.

Klättra upp i bron

En välkänd vy från Sydney. Den där bron både skrämmer mig och gör mig upprymd. Harbour Bridge. Har bestämt mig för att jag banne mig ska klättra upp i den. Tro nu inte att jag tänker göra något olagligt - bara man betalar så får man klättra upp i den. Runt tusenlappen kostar det, och det tar ca 3,5 timmar.

Min kondition är väl kanske inte den mest optimala för denna aktivitet, men det skiter jag i. Jag är väl kanske inte heller så bekväm med tanken att stå där uppe och sitta fast i en liten lina. Men det ska inte få avskräcka mig. Tanken på att faktiskt ta sig upp dit och få se Sydney därifrån överskuggar allt det andra.

Kan nog vara smart att boka biljett hemifrån innan jag åker, så att jag är garanterad en plats.


Åttiotals- Kylie vs Femtiotals- Eva

En av mina favoritlåtar när jag var liten var The Locomotion. Kylie fick ju en hit med den på det sena 80- talet.Men jag gillar ju originalet med Little Eva lite mer. Även om dansen kanske inte känns så het...


Rehab

Gillade henne inte först, men ju mer jag lyssnar på Amy Winehouse desto bättre tycker jag om henne. Och "Rehab" är faktiskt en riktigt bra låt.


Fattig som en kyrkråtta

Två veckor kvar till lön och mina pengar börjar sina. Förstår inte riktigt hur det har gått till. Att jag har shoppat på rean kan väl inte vara enda anledningen...
Aja, får försöka leva snålt de här veckorna. Det dumma är att jag ska till tandläkaren den 21:a, jävligt smart att ta den dagen. Kommer att kosta pengar. Som jag inte anser mig ha. Plocka från sparkontot är ingen hit.
Men måste bli strängare mot mig själv vad gäller shoppingen, och inte rättfärdiga dumma köp. Har man inte pengar till det så har man inte. (Kommer förhoppningsvis få ut en bild av min nya fantastiska klänning som jag inhandlat på Urban Outfitters rea. En dröm i svart sammet för 299:-, istället för 875:- som var det ursprungliga priset.).

Något som jag, i vanlig ordning, får dra in på är maten. Så billigt det bara går. Har rikskuponger om det krisar, så utan mat behöver jag ju inte stå. Däremot finns det inte så mycket kul i Västertorp att välja på. I värsta fall får jag väl åka hem till päronen och käka om fantasin tryter. Då blir i alla fall mamma glad...


Grace Kelly


Vin på East

Hela dagen har känts som torsdag fast det bara är tisdag. Varför kan det aldrig vara tvärtom?

Marielle kom och impuls- hälsade på mig på jobbet idag. Mycket trevligt initiativ. Sedan styrde vi stegen mot Stureplan för att möta upp hennes vän Emelie (som jag by the way icke har haft äran att träffa förut). Förflyttade oss från Svampen till East och sörplade i oss varsitt glas vin. Snacks för kvällen var ångade grönsaker och bönor med havssalt. En väldigt trevlig kulinarisk upplevelse (Mari, vi måste komma igång med vår laga mat- klubb snart!).

Känns fortfarande inte som tisdag. Men jag har en trevlig dag att se fram emot imorgon. Lunch med Vivi, vilket inte var igår. Massa skvaller från JK:s middag med AN idag (hoppas hon har kommit hem nu, för den casanovan bör hon nog akta sig för). Kvällen ska spenderas med M, eller Euromannen som vi numera skulle kunna kalla honom. Jag har planer.
Och imorgon är det onsdag. Ett steg närmare torsdag.

Varmt i Sydney

Fick sms av kusinen i Sydney inatt. Kl 02:41 väckte hon mig och meddelade att de hade 30 grader "där nere". Perfekt säger jag, för nu är det bara två månader kvar tills jag är där. Mindre än två månader, till och med. Fjärilarna i magen tilltar mer och mer för varje dag som går. Är ju som bekant inte överdrivet förtjust i att flyga, och inte heller särskilt förtjust i flygplatser. Definitivt inte stora flygplatser. Men en mellanlandning i Kuala Lumpur och sedan en kort vistelse på Sydneys flygplats bör väl till och med jag klara....

"Vilken församling tillhör du?"

Åkte ju in till Slussen igår och mötte upp E och S på Gondolen. Inne på damrummet stod två tjejer, varav den ena började prata med mig. Det första hon frågade var vad jag hade för parfym. Den andra frågan var "Vilken församling tillhör du?". Jag blev helt ställd och fattade inte vad hon menade. Jag går ju aldrig i kyrkan. Så jag svarade "Ingen". Sedan trillade poletten ner och jag fattade att hon undrade var jag bodde. Då blev svaret söder om stan.

Men vad är det för fråga? "Vilken församling tillhör du?". Kan ju tänka mig var hon bor nånstans... Och att det dessutom var i stort sett det första hon frågade (parfymfrågan var ju bara inledande - hon trodde dessutom att jag också var på bröllopsfesten som hölls på Gondolen) - är det så viktigt? Eller snarare, är det så viktigt i vissa kretsar?

Aja, jag kan inte sluta skratta åt det i alla fall. Så ytligt.

Godisgrisen Helena

Så blev man sötsugen. Efter en dag då jag inte ätit nåt förrän kl 18, och då tryckte i mig lite spaghetti med ketchup och tomater, vill jag ha godis. Så jag springer ut i kylan och ner till filmbutiken i centrum, som ligger på en minuts gångavstånd från min bostad.

Nu sitter jag här med en liten påse lösgodis och choklad. Det har jag verkligen gjort mig förtjänt av idag. Eller inte. Verkligen inte.
Men nu är läget som det är, jag sitter ensam hemma en lördagkväll. Då får man stoppa i sig lite sötsaker. (Tänker inte lägga till att det inte är ett dugg synd om mig och min ensamhet, då jag har valt detta helt själv för kvällen. För den sanningen förstör hela mitt upplägg om varför det är ok.)

Glorious books

Jag älskar att läsa. Men det har inte blivit så mycket av det på sista tiden, tyvärr. Fick två böcker i julklapp, och köpte på mig två stycken när jag själv var och julklappsshoppade. Vill verkligen sätta igång med alla dessa, då jag är övertygad om att de alla är riktigt bra. Men läser just nu en annan bok, som jag vill bli klar med först. Den är inte dålig, men jag tror att de andra fyra är bättre. Får lägga på ett kol, så jag kan börja med den här:


Runaway

En av de bästa låtarna genom alla tider. Del Shannon - Runaway. Men jag förstår verkligen inte de skuttande tjejerna...


Back to the future, part 2

Gillar Tillbaka till framtiden- filmerna. De var mina favoriter när jag var liten, och charmen med dem finns fortfarande kvar. Just nu gåt tåvan på tv. Det var den jag tyckte minst om. Men den har definitivt underhållningsvärde. Så jag tittar.Mat

Kanske borde äta någonting. När jag tänker efter har jag inte ätit något på hela dagen. Duktig Helena...

Men jag  vet att jag inte har särskilt mycket hemma i matväg. Innebär detta att jag måste släpa mig till affären? Det vete fan om jag orkar. Tror att jag får leta lite i skåpen. Någonting kanske finns där, om jag har tur. Jag har aldrig tur. Åh, kan inte någon bara komma hit och laga något kulinariskt åt mig...

Nu tycker jag synd om mig själv. Patetiskt.

Åsnan Castello

Tillbaka i stallet efter juluppehållet. Alltid lika roligt att upptäcka att man inte har några benmuskler what so ever. För får man rida Castello, så går det inte att bortse från att det faktiskt är så det är. Den kusen går inte framåt i skritten. Det är nästan så att han lägger i backen. Tragiskt. Aja, jag vet ju att jag lever och att jag har låtit kroppen arbeta i alla fall. Förhoppningsvis inte alltför mycket träningsvärk imorgon.Castello - åsnan från staden Långsam
(Jag tycker ju om honom egentligen - i hemlighet)

I´ll kill her

Soko- I´ll kill her. Jag är helt nerkärad i den här låten.


Norsk reklamfilm när den är som allra bäst

Åh, vad jag älskar dessa norska reklamfilmer.Den här är ännu bättre.Shit, jag kan inte sluta skratta...

RSS 2.0