Frukost som den ska vara

Hotellfrukostar är bland det bästa som finns. Betydligt roligare än vad man själv svänger ihop när man väl gör frukost någon gång väldigt sällan. Hotellet i GBG hade väldigt bra frukost. Förutom vad som kan ses på bilden fanns även frukt, fil, yoghurt, flingor och müsli, pannkakor, prinskorv, äggröra, massa olika sorters pålägg, kakor etc. Man kanske borde snylta in sig på något hotell och avnjuta deras frukost någon dag.Alkoholist?


Mest skit

Är sedan ett tag tillbaka hemkommen från minifestivalen på Lasse i Parken. Och ska jag vara helt ärlig var det inte mycket att hänga i granen. Dyr mat, köpte en burgare som jag inte orkade äta upp. Fyra olika musikakter. Den första hörde jag ingenting av då det var en tjej på sång och en kille på gitarr, och folk snackade högt så musiken dränktes. Den andra var en karl som jag tror var fransman alternativt belgare. Han satt ner på golvet och spelade och sjöng. Han använde tomflaskor och plasthinkar och illgröna plastflöjter som instrument, och hans sång var katastrofal. Det var inte bra någonstans, och dessutom såg han ut som Bosse Bildoktorns okände son. Dock fascinerande.

Tredje akten var nog bäst och bestod av poppiga pojkar som aldrig riktigt fick till det. Sist ut var ett band osm jag trodde skulle vara bra, men som jag inte alls förstod. Ingen glädje eller scennärvaro för fem öre (kan ha varit för att frontkillen var blyg, men det var ändå katastrof). Sången var hemsk, det fanns ingen känsla alls. Men många ur publiken verkade digga det.

Aja, jag drack ju god öl och hade trevligt sällskap i form av E, så kvällen var inte misslyckad ändå.

Amex

Kul att man får vd:ns Amexräkning på sitt bord när Ingela som vanligtvis gör den är på semester. Inte ens chans att jag kan göra hans reseräkning. För det första har jag inte ens någon inloggning till systemet som man använder sig av, och för det andra har jag knappt sett hur det ser ut och har än mindre koll på hur det fungerar. Jag kan inte heller tyda hans kråkfötter så bra. Man kan ju tycka att det kan vara bra att skriva extra tydligt om någon annan ska läsa det man skriver, men det verkar inte han hålla med om.

Sedan ifrågasätter jag varför den uppgiften överhuvudtaget ska ligga hos receptionen. Alla andra gör sina egna reseräkningar, varför ska han slippa? För att han har alldeles för mycket på sitt bord redan? Det har alla andra också. För att det är bekvämt och han har vant sig vid en egen assistent som sköter sådant sedan hans tid i Paris? Det låter som en trolig förklaring. Och det brukar vara Ingela som sköter detta åt honom nu. Trots att hon har avsagt sig jobbet som hans assistent. Det är för jävligt att han skjuter över det på henne ändå. Respektlöst.
Om jag kunde hade jag gjort den nu. Men jag vet inte hur man gör, och då får den vänta tills Ingela är tillbaka. Inte kul för henen att få den framför sig det första hon gör, men vad gör man? Sorry.

Okänt territorium

Jag har spenderat en del av lunchen i en butik som säljer kostymer, skjortor och slipsar. Något tråkigare brukar jag inte kunna tänka mig, men den här gången var det inte alls så hemskt. Jag hakade på en kollega som skulle köpa en slips till ett bröllop i helgen. Satan, vad mycket fula slipsar det finns. En del är verkligen groteska. Besöket fick inte något lyckligt slut och min kollega gick därifrån tomhänt. Det gjorde jag också. Har ingen användning för varken herrkostym eller slips, och jag har ingen att shoppa åt heller. Och även om jag hade det, skulle jag nog inte våga mig på att köpa en slips till honom - det kan bara bli helt fel.

Musik förgyller dagen

För andra dagen i rad plågar jag mina kollegor med min sång. Dagen går faktiskt betydligt fortare om man lyssnar på lite musik. Har i och för sig haft fullt sjå med massa påminnelsemail som ska skickas ut, så det hade väl inte gått långsamt utan musiken heller men den gör ju arbetet lite roligare. Tycker jag, men det tycker förmodligen inte mina arbetskamrater. Men det bryr jag mig inte om. För nu är det Håkan i lurarna!


To die by your side...

... is such a heavenly way to die.

Thåström

Just ja, har ju helt glömt bort att lägga ut en bild på Thåström. Tråkigt nog var ljudet kasst i början av konesrten, men det repade sig. Han spelade förresten Die Mauer igen. Skit också. Den ville jag inte dela med göteborgarna.
Cosy Den

Planen för morgondagen är att möta upp E kl 17:15 vid Åhléns city, för att sedan ta oss till Lasse i parken på Söder där Cosy Den har en minifestival. Känner mig väl inte helt upplagd för det, men förhoppningsvis blir jag lite mer taggad när det börjar närma sig. Om du har vägarna förbi och är över 18 år tycker jag att du ska titta förbi du också. Nämnde jag att det är gratis?


Uttråkad eller bara mupp?


Velpotta

Vad är det jag känner egentligen? I fredags och lördags var det början på något stort, och i söndags ville jag bara bli fri från allt. Då ville jag inte vara med på det tåget alls. Jag fick snarare panik bara jag tänkte på det. Idag har det känts som en bra idé igen. Om jag bara ger det lite tid. Men det är ju å andra sidan det jag har gjort i två år...

Jag kan känna att jag vill ha den där omfamnande närheten. Små vardagssaker. Sedan är det självklara saker som jag kan rygga inför. Ligger problemet hos mig? Eller finns det inget problem, för det finns ingenting där som överhuvudtaget kan bli något? Jag vet inte. Jag börjar fundera över om jag faktiskt vill veta, för det är ju mycket enklare att bara lägga ner direkt. Men är det bäst att ta den enklaste utvägen?


Shoppingdjävulen har kidnappat mig

Har spenderat eftermiddagen i affärer. Mest H&M och Urban Outfitters. Hade egentligen inga stora planer på att köpa något, ville mest se vad som finns så att jag inte missar något. Kom hem med ett linne, en topp, en kjol och en klänning. Och sedan två halsband och två par örhängen som jag plockat på mig på rean på Ur&Penn - 80:- istället för 246:-. Mycket bra pris.

Det är itne bra att shoppa när jag ska till Grekland snart. Men man måste väl passa på om man hittar något man gillar? Lite fattigare, men inte alls tung i hjärtat. Måste bara lyckas mota bort den där shoppingdjävulen resten av månaden.


Tidskrävande

Hehe, satt i 40 minuter med ett marine certifikat som egentligen borde ta hälften så lång tid. Och egentligen borde det itne ens ta den tiden, då det bara var en ändring som skulle göras. Men jag är grön på dem, och det var första gången. Då får det strula med vad man ska ändra, hur det ska se ut, vilket papper det ska printas på (det finns ett antal papper som redan har tryck på baksidan). Det gäller att ha tungan rätt i mun, med andra ord. Och till slut tror jag att jag fick det rätt. Hoppas jag.

Sångfågel

Jag undrar hur mycket mina kollegor tycker om mig nu. Jag sitter här med en Ipodlur i ena örat och sjunger med i låtarna för mig själv. Jobbar i kontorslandskap och de som sitter allra närmast mig är på semester. Men övriga personer i landskapet hör precis vad jag sitter och nynnar på. Och min röst är inte i Whitney Houston- klass direkt, så jag förstår om de lider. En kollega gick förbi med ett hånleende på läpparna och sa "Vad fint du sjunger, Helena". Men jag tar inte åt mig. Jag förtsätter att plåga dem. För det här handlar om mig. Vill jag sjunga så sjunger jag. Ego.

Jag har varit nere på gatan...

... och letat efter Hurricane.

Safety Dance

Det ljuva 80- talet. Men without hats "Safety Dance".Funny bunny?

Nej, det blev inget Liseberg för mig och E i helgen. Det fanns helt enkelt inte tid, vi valde att prioritera annat. Det blev dock ett besök utanför, men inte mer. Jag hade gärna åkt Flumeride och besökt spökhotellet Gasten, men jag vägrar betala inträde och åkkuponger för det. Förmodligen var det mycket folk också. Och den där läskiga kaninen! Hua.

Det dök upp en fråga. Kallar göteborgarna Liseberg för Lispan, på samma sätt som vi stockholmare kallar Gröna Lund för Grönan? Någon som vet?Saker jag inte kan

Idag har jag åkt på fler saker som jag normalt inte gör. Saker som jag inte har någon aning om vad det är eller hur dessa ska lösas. Jag är inte helt bekväm i den situationen. Klart att jag kan hjälpa till så gott det går, och framför allt med de saker som jag har fått visat för mig. Men allt utöver det känns mindre roligt. Speciellt när kunden behöver ha svar på direkten, alla som jobbar med egendomsförsäkring är på semester och jag har varken befogenhet eller kunskap att kunna uttala mig. Det enda svaret jag kan ge är: "Jag är ledsen, det finns ingen på plats och jag kan inte hjälpa till. Jag har sökt chefen som jobbar, men är på tjänsteresa, och han återkommer imorgon. Fick tyvärr inget svar där, men har sagt att han ska ringa mig och att det är brådis. Jag kan återkomma tidigast imorgon, hoppas att det är ok.".

Jag är inte helt bekväm i den situationen, samtidigt osm att jag vet att det inte finns något som jag kan göra. Det är allt jag kan göra. Allt jag får göra.Det är bara att kunden hackar i sig att det är semestertider. Samtidigt som att det är illa från vår sida att ingen är här ändå. Dålig semesterplanering.

Att träffa sitt spöke

Jag och E stötte ihop med hans kollega L på Avenyn  i Göteborg. Jag har väl alltid fasat för ett möte med L, då det är hennes blogg jag läste förut (utan att veta om att hon och E känner varandra) och där hon skrev om J och J. När jag frågade henne och fick bekräftat att det var samma J som jag känner kändes världen väldigt liten - jag hade ju valt  att läsa just hennes blogg av ingen anledning alls. När det sedan visade sig att hon jobbar med E kändes det nästan löjligt.
E har tydligen pratat om mig, så hon har nog koll på vem jag är. Och jag avslöjade ju för henen i bloggen att jag känner E. Hade det varit jag, hade jag lagt det på minnet och kommit ihåg precis vem jag är. Så jag blir inte förvånad om hon gör det. Det har av någon anledning alltid känts lite jobbigt. Det är väl det här med J som spökar.
Därför har jag tyckt att det mesta som har haft med L att göra har varit jobbigt, och det har alltid funnits någon sorts rädsla för att träffa henne. Och nu skedde det mötet på Avenyn. Hon var jättetrevlig, och påminde mycket om en tjej som gick i min gymnasieklass. Men det kändes ändå konstigt... Hon har sett J och J och tycker att de är perfekta. Det svider.

Fysisk smärta

Min fot slutar inte att göra ont. Kan kännas bättre ibland, men det faller alltid tillbaka efter ett litet tag. Förmodligen är det någon jäkla stukning osm jag har åkt på. Och hur blir man av med sådana? Vila? Det går inte riktigt. Jag jobbar ju nu, och måste promenera varje dag. Jag kan inte ligga hemma och inte stödja på foten. Men jag misstänker att smärtan inte kommer att försvinna förrän jag slutar att stödja på foten och den får vila. Klart att det inte blir bättre när jag springer runt som vanligt.
Måste försöka ta mig i kragen och vara mer försiktig än vanligt. Inte ut och ränna runt på stan på lunchen och efter jobbet. Sitta mycket och inte springa runt onödigt mycket. Det skadar ju inte att göra ett försök och hoppas på att det blir bättre fort. För jag kan knappt gå normalt. Haltar fram som en gammal tant.

Mästerfotografen E

Nej, det blir nog aldrig någon fotograf av E. Fotografera hör inte till en av hans talanger.


Jag sålde fjorton gram Marocko finest i korridoren på Åvägens studenthem

Iron Maiden spelade på Ullevi på lördagskvällen, och jag och E tog oss faktiskt en promenad dit. Men efter att ha lyssnat på ett par låtar insåg vi att ingen av oss hade något intresse av att stå kvar utanför arenan. Allt lät ändå likadant. Istället tog vi oss över den lilla ån - till Åvägen. För alla som kan sin Håkan, vet ni att rubriken till detta inlägg kommer från låten "Dom kommer kliva på dig igen". Och för två Håkanfanatiker som jag och E, var det betydligt mer intressant att promenera på Åvägen än att stå utanför Ullevi och lyssna på Maiden. Vi lyckades dock inte hitta något studenthem.Tröttheten kommer smygande

Börjar bli trött. Var pigg hela förmiddagen, men nu längtar jag efter min säng. Vill inte jobba mer, och är rejält uttråkad. Åker dessutom på saker som andra kollegor vanligtvis gör, men nu är det semestertider och då får man rycka in. Vilket är lite jobbigt när man inte jobbar med egendomsförsäkringar. Men vi ska nog lösa de problemen.
Och det är bara en och en halv timme kvar. Sedan får jag gå hem. Inte för att kvällen blir helkul, då jag har tvättstugan, men det är ju betydligt roligare än att sitta instängd på jobbet en varm sommardag.

Åter till det vanliga

Det tar uppenbarligen inte lång tid att komma in i gamla rutiner. Somnade på soffan igår kväll, helt utpumpad. Måste ha varit solen och värmen och sedan att vi har promenerat mycket, som gjorde det. Min kropp klarar inte av värme, det vet vi sedan tidigare, så jag är inte ett dugg förvånad.

Men jag känner mig trots allt rätt utvilad, även om jag vaknade flera gånger under natten som gick och drömde konstiga drömmar. Det var allt från att min teamleader skulle sluta till riskfyllda balkongklättringar och sällskapsdans med personer som jag inte tycker om. Mysko.


Stans finaste hotell

Vi hamnade på stans finaste hotell, jag och E. Men smakar det så kostar det. Det enda som fanns ledigt var dessutom Business class- rum, så det fick bli ett sånt till ett pris av 1690:- natten. Vi bodde där två nätter. Men satan så fint det var. Och vi hade gratis inträde till träningslokalerna och poolen. Nu blev det ju inte så mycket träning, men vi badade jacuzzi två gånger. Alltid något.

På samma hotell bodde Iron Maiden - de spelade på Ullevi på lördagen. Vi fick oss ett möte med dem i lobbyn innan de satte sig i hotellbaren före spelningen. Även om jag inte är något Maiden- fan överhuvudtaget var det lite roligt. Fotade mig dessutom med en av herrarna, men den bilden får ni inte se för jag blev riktigt ful.


   

       

   

   

Jag var 23 - när jag lämnade GBG

Har nu landat i Hufvudstaden igen. X2000 är för jäkla smidigt, tre timmar från Göteborg till Stockholm.Vinka hej då

Nu ska jag alldeles strax lämna min lägenhet och åka till Centralstationen. Förhoppningsvis kommer E att finnas där 9:45. Göteborg, here we come!

Rätt glad ändå...

Jo, jag är faktiskt rätt glad ändå. Är ju ledig imorgon, och åker dessutom till GBG - om allt klaffar... Hur kan man vara sur då? Ska väl slita mig från American Idol och knyta mig strax. Har inte packat klart än, men det fixar jag imorgon. Är mest småsaker som ska ner i väskan. Men tar det sen.I garderoben

Jag hittade en klänning som jag aldrig använt i min garderob. Det är nog två månader sedan jag köpte den, och prislappen satt kvar. Jag kanske borde lära mig att börja använda kläderna som jag köper? Och kanske att komma ihåg vilka kläder som jag köper? De gör ju ingen nytta om de bara hänger bortglömda i garderoben.

Jag dödar honom

Tåget till Götet går 10:10 imorgon från Centralen. Jag ska möta upp E 9:45 vid Bögringen. Jag har spenderat min kväll med att packa och ta det lugnt. E är ute och ölar med sina arbetskamrater. Han har skickat sms, och den information som jag har fått är:

- Han är på Gröne Jägaren
- Han dricker billig öl
- Han är het (dvs jävligt onykter)
- Han citerar Håkan Hellström när jag hotar att döda honom om han försover sig imorgon
- Han ska köpa mer öl (vilket förmodligen inte alls är nödvändigt)
- Han har planer på att sjunga karaoke (han sjunger aldrig karaoke och enda anledningen till att han kan tänkas ha såna tankar är att han är jävligt packad)

Om han försover sig imorgon och vi missar tåget för att han har varit ute och supit idag, förlåter jag honom inte. Det kan jag omöjligt göra. Men nu ska jag inte måla fan på väggen. Det är dumt. För han kanske visst orkar upp imorgon. Men det som väntar då är ju en karl som är bakis. Och hur kul är det? Som sagt, om han inte dyker upp i tid dräper jag honom.Gothenburg I came back to you

Imorgon 10:10 går tåget till Göteborg. Yeah!Vaxad Winehouse

Så har Amy Winehouse blivit vaxdocka på Madame Tussauds. Och sjuttsingen vad likt det är. Det är nog en av de bättre vaxdockorna jag har sett. Jag trodde att det var äkta vara först.Kattlös

Nu är jag ensam och kattlös. N var precis och hämtade Colfax, och det känns direkt att det är tomt. Hon är ett bra sällskap även om hon kräver extremt mycket uppmärksamhet. Nu återstår bara att städa upp efter henne. Kattsand och katthår. Halva min soffa är svart av katthår, så det är bara att plocka fram den lilla klädrollern. Tur att man inte är allergisk.

Låt mig få gå hem

Det är aldrig kul att jobba när dagarna är så soliga och härliga som denna dag. Det är varmt och äckligt på kontoret, vilket inte hjälper mot tröttheten. Jag sitter och blundar och försöker att hålla mig vaken. Det är hemskt. Misstänker att lite kan ha att göra med att jag är ledig imorgon, så det är som fredag för mig idag. Och jag kom ju inte i säng förrän sent igår. Men där kan jag skylla på E. För inte är det mitt fel...

Ska nog försöka smita lite tidigare från jobbet, trots allt. En kvart eller sådär. För det här går inte. Det är alldeles svart i mitt huvud. Allt jag vill är att få lägga mig ner och sluta ögonen. Väl hemma måste jag röja lite, även om det inte alls är så katastrofalt som det brukar vara. Men jag vill få lite snyggt, så att det blir kul att komma hem på söndag. Och packa. Och vara lite social med N som hämtar Faxen. Tvätta håret och raka benen. Fan, jag har mycket på agendan ikväll. Allt utom att sova, verkar det som.

Samma visa om och om igen

Jaha. Jag skulle ligga i sängen kl 23. Nu är klockan mer än så. Jag var redo för en halvtimem sedan. Men nu har jag fastnat på Facebook, mailar med E. Säkerställer att han kommer att infinna sig vid Bögringen på centralen kl 9:45 på fredag morgon, trots att han ska ut med några SVT- kollegor imorgon. Det är ett jäkla mailande fram och tillbaka. Jag borde nog sätta stopp för det nu så att jag får min skönhetssömn.

Rosor och palmblad

Jag ser extremt gravid ut.


Febrig

Jag känner mig febrig. Får inte, får inte, får inte. Men det kanske bara är för att jag är trött och sitter med en varm dator i knäet. Om aga ignorerar så försvinner det. Så ska det vara. Kanske funkar att duscha varmt också. Det är en plan. In i duschen, sedan sängen. Jag försöker satsa på 23:00. Det borde inte vara omöjligt.

Fyra mail

Jag hade förresten fått fyra stycken Facebookmail idag från E. Jag undrar fortfarande varför han inte kunde klämma ihop allting i samma. Eller åtminstone i två. Nej, jag ska inte säga något.

Nu kan du få mig så lätt

Tänk vilken skillnad det är på Nu kan du få mig så lätt idag jämfört med för massa år sedan.

Först ut är en inspelning från Hultsfred 2001. Det händer saker inom mig när jag ser det klippet. Det har både att göra med att han spelar på Hawaii- scenen och jag får Hultsfredskänningar, och att det faktiskt är Håkan efter hans första platta. Den där magiska tiden då allt var nytt och hans musik fick mig att känna saker som jag inte trodde fanns. Det var nästan som att vara nykär.
Det här är Håkan på Allsången 2006. Det är samma låt, men känslan är helt annorlunda om än lika stark. Rysningarna jag får är av en annan karaktär, men fy satan. Fy satan. Låten kryper in under skinnet på mig och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Titta på honom när han sjunger. Vad säger man? Kärlek.Ingen olycka, tack!

Jäklar, vad jag har druckit vatten idag. Flera liter. Och inte av någon speciell anledningen heller, för inte är det värmen som gör det. varmt är det faktiskt inte inne på jobbet, även om det kunde vara några grader kyligare. Känner mig med andra ord rätt duktig. Den enda oro som finns på min himmel är att man blir kissnödig om man dricker mycket. Jag hoppas verkligen att det inte händer en olycka på tuben hem. Det skulle vara lagom pinsamt.

Party!

Har varit på min favoritaffär Teknikmagasinet idag och införskaffat resehögtalare till poden. Det borde jag ha gjort för längesedan, men jag får ju aldrig arslet ur vagnen. Men nu jäklar! Nu kan det bli fest på hotellrummet i Göteborg i helgen, och i hotellrummet och på stranden i Grekland om några veckor. Fast jag vet ju ännu inte hur bra de är. Men försäljaren sa att de skulle funka bra till sådana aktiviteter som jag tänker använda dem till. Jag menar, jag ska ju inte ha värsta partyt med jättemånga människor och dunka dunka. Bara lite schysst sväng.

Ok, jag ljög om det där med favoritaffär. Jag tycker verkligen inte om Teknikmagasinet, mest för att jag inte är så prylintresserad och för att det alltid brukar vara mycket folk där. Men det var det inte idag, så jag blev glad.Solglajjer på!

Fasiken vad varmt och soligt det är ute idag. Helt fantastiskt. Det är det här vi har väntat på i flera månaders tid. Tråkigt nog har jag inte semester än, utan jag jobbar den här veckan och två till. Men man får väl göra det bästa av situationen och hitta på utomhusaktiviteter på kvällarna (läs: sitta på trevliga uteserveringar). Äntligen kan man använda solglajjerna igen utan att behöva skämmas!Angry people

Vad är det för fel på människor egentligen? Ringde en kärring och var skitsur redan från början och skrek på mig och skulle prata med någon som kunde ta bort hennes avbeställningsskydd på resa som hon visst inte hade beställt och skulle ha. Kopplade henne till den enda personen som jag någonsin har hört jobba med den försäkringen, men det var ju tydligen fel. Så hon krävde att få prata med någon på underwritingsidan - och alla på den avdelningen har semester den här veckan och nästa. Hur nu det gick till.

Den första tillbaka på avdelningen kommer den 4 augusti. Hon har dessutom jour nu, så jag sa att jag kunde koppla till hennes mobil. Då fick jag en utskällning för det finns ju en risk att ingen svarade och att kärringen kanske hamnar hos mobilsvaret. Men vad ska jag göra åt saken? Det är inte jag som har godkänt semestern. Det är inte jag som har tecknat upp den där försäkringen - eller ens administrerat den. Jag kan inte cancellera den. Och jag vill verkligen inte hjälpa kärringen när hon är så otrevlig mot mig, när allt jag försöker göra är att hjälpa henne.

Jag förstår inte folk som har den approachen det första de gör. Även om man är jävligt arg hjälper det inte det minsta. Man får bara sämre hjälp, och jag kan inte fatta att de inte förstår det. Och skälla på någon som sitter i en växel - ursäkta, men då är man fan bara korkad.

Mailkonversation

Det är några människor på mitt jobb som inte förstår svenska, vissa mindre än andra. Därför brukar vi alltid skicka ut mail på engelska när det ska skickas till hela kontoret. Och idag var ett sådant tillfälle. Jag har fått rycka in i receptionen hela dagen, och tror ni inte att allting strular... Växeln gick inte att starta alls - och sedan av någon oförklarlig anledning började telefonsignalen att ringa konstant utan att växeln var igång. Jag fick inte stopp på det och höll på att bli tokig. Ringde och felanmälde, drog ur sladdar och skickade ett mail till hela kontoret - på svenska. Big mistake. Självklart fick jag svar från en kollega. Se nedan mailkonversation.

Jag:
Hej,

För er information ligger växeln nere, och kunder som ringer kommer till telefonsvar. Detta är felanmält, och det kommer att komma någon som ska hjälpa till att fixa problemet. På Dotcom har de dock 4 timmar på sig att rycka ut, men de har lagt prio på oss. Förhoppningsvis ska det inte dröja alltför länge innan allt fungerar igen.

// Helena

H:

Fattar fortfarande inte varfor ni envisas med att skriva info pa svenska. Beror inte detta de som inte kan svenska??

Jag:

Hej H,

Det var inte min första tanke när allting låg nere - förutom ringsignalen som gick i ett och både störde och orsakade huvudvärk (och förmodligen men för livet).

Jag ber hemskt mycket om ursäkt för att jag inte tänkte ett steg längre i en krissituation, och jag ska självklart åtgärda mitt misstag och informera A om vad som har hänt, och att problemet med växeln nu är åtgärdat och allting fungerar som det ska.

// Helena

A är H:s chef som för närvarande är den enda på kontoret som inte kan svenska (alla andra är på semester).

H:

Oj, oj, oj....

Vad hysteriskt det blev.

Jag:

Tycker du? Det var inte meningen. Nu är i alla fall allting åtgärdat och löst.

// Helena

Jag skickade faktiskt även ett mail till H:s chef A, självklart bara för att jävlas med H även om han inte var cc:ad.

Jag:

A,

It was brought to my attention that my previous email to the whole office was only written in Swedish. Sorry about this, we had a switchboard error which is now solved.

// Helena

A:
Thanks.


Vad tycker du - gjorde jag rätt eller gjorde jag fel? Lite spydig, men jag tycker att H:s första mail var jävligt onödigt. Och då var det fan befogat. Jag stör mig som fan på honom ibland. Men han är speciell. Det har man ju fått se vid flertalet tillfällen. Och otrevlighet ska bemötas med spydig vänlighet.


Det skjuter vi på

Orkar inte tvätta håret ikväll. Att stå och blåsa håret torrt är inte något som lockar alls. Men det börjar bli skitigt, så det är väl bara att ta tag i det imorgon bitti om jag inte vill se ut som sju svåra år i huvudet. Är egentligen inte något fan av att tvätta håret på morgonen, men vad gör man inte. Bit ihop, Helena. Och gå upp tidigare, annars hinner du inte.Ont igen

Så börjar min rygg att strula igen. Får ju ont ibland, om jag sitter för länge framför datorn, och nu kom smärtan tillbaka. Tyvärr försvinner den bara om jag står eller rör på mig, vilket jag inte kan göra just nu för jag behöver sitta framför datorn när jag jobbar. Helt värdelöst. Jag är som en ung kvinna i en gammal kärrings kropp. Så vill jag inte ha det. Hicka har jag också. Som att det inte var nog.

Tisdagsöl

Ska träffa en gammal klasskompis efter jobbet idag. Henning. Vi gick i gymnasiet tillsammans, och har inte träffats på många, många år. Ska bli kul att se hur han ser ut idag. Han är ju samma gamla Henning att prata med i telefon, så det verkar inte ha hänt jättemycket. Men man vet ju inte. Jag tycker inte att jag har förändrats särskilt mycket sedan gymnasiet, men det är ju trots allt fem år sedan så jag kan ju ha fel. När jag tänker efter vet jag att jag har fel. Oavsett så ska det bli kul att träffa Henning igen. Förmodligen blir det en öl på någon trevlig uteservering - kanske Kulturhusets tak? Vi får se.

Utlandsresan bokad!

Nu har Marielle bokat vår utlandsresa i augusti. Det blir Grekland. Jag har aldrig varit där, så det ska bli väldigt spännande. Det exakta resmålet är ön Thassos, som tydligen ska vara rätt lugn då den ligger i utkanten av alla öar och inte besöks av särskilt många som öluffar. Mycket grönska och vackra vyer. Helt perfekt.
Vi åker ospecat så vi vet ju inte riktigt var vi hamnar, men förhoppningsvis får vi bo på ett fint hotell som har pool och nära till havet. Jag blir lite ledsen om det inte finns pool, men det är egentligen inte hela världen.

Nu längtar jag ännu mer till semestern. Det enda jobbiga är väl kanske att planet går 6:55 på morgonen. Kvällen innan ska jag på konsert, som kanske inte slutar förrän kl 23-24, så det blir inte många timmars sömn. Men det får jag ta. Jag ska ju iväg på något kul.

Colfax vilja

Nu börjar Colfax tycka att det är dags att vi går och lägger oss. Hon har tröttnat på att jag sitter uppe vid datorn. Om jag ska vara vaken ska jag ju minsann gosa med henne. Det är det jag finns till för. Jag ber om ursäkt för att jag är så korkad att jag inte har förstått det. Att jag inte tar mitt ansvar.
Så för att pusha på mig har hon hoppat upp i soffan och ligger nu på min mage och spinner för fulla muggar. Hennes motto verkar vara "Man kan aldrig få för mycket uppmärksamhet", samma som Paris Hilton med andra ord. Och nog för att hon är världens goaste och finaste, men det skulle underlätta om hon låg bredvid mig istället för på mig. Men vem kan motstå en sådan liten sötnos? Och som sagt, min uppgift är att sätta henne i främsta rummet.

Mange Schmidt

Är det säkert att allt inte är ett stort skämt? Är han allvarlig?Facebook- helvete

Fan, nu strular Facebook. Igen. Det hänger sig och funkar inte alls. Jag blir så arg. Det ska bara fungera. Jag vill kunna titta på om jag känner igen folk som gick i Gubbängsskolan. Där jag gick. Jävla skitcommunity.

Vilken trapp- app- app- app- app-a...?

En öl till den som vet i vilken stad denna trappa med tillhörande Helena återfinns. En Strawberry Daiquiri om du vet vad området heter. Folk som bor i staden får inte vara med och gissa...Hon får mig att skratta

Har pratat med min älskade vän Marielle i telefon i två timmar. Har inte träffat henne på alldeles för länge, vilket inte är bra. Vi hade med andra ord mycket att ventilera. Hon fick mig att skratta - helt klart veckans skratt. Så nu gör det inte så mycket om de närmsta dagarna blir tråkiga, jag har ju fått min glädjedos som räcker för ett tag framöver. Det tackar jag för.Niccokick

Fördriver kvällen genom att lyssna på Niccokick - Turn 27.Helena lurade regnet

Jag lyckades än en gång lura regnet. Det hade precis slutat när jag klev utanför dörren vid jobbet, och jag klarade mig även på väg hem från tunnelbanan. Det har regnat i min lilla förort, men gör det inte längre. Helt perfekt. Så nu står min franska balkongdörr vidöppen och släpper in doften av våt asfalt och jord. Härligt.


Arg och jävligt irriterad

Fan, varför ska så många saker skita sig idag? Inte nog med att regnet öser ner lagom till det att man får gå hem, och att jobbiga kärringar från Småland aldrig har varit på McDonald´s och därmed inte vet vad en meny innebär eller hur många jävla uppsättningar med pommes frites hon ska ha - nu har jag glömt bort användarnamnet på receptionsdatorn och även inloggningen på Netextra, så jag kan inte beställa bröd och ost för leverans till jobbet imorgon. Det mesta verkar gå åt skogen, och jag är inte alls nöjd med min situation just nu. Fan, fan, fan!!!

Katten är galen

Colfax har varit helknäpp inatt. Vi gick och la oss strax innan kl 12. Tre tinmmar senare vaknade jag av att hon ställde sig på bakbenen mot väggen och drog med tassarna över tapeten. Sedan slickade hon väggen. Hon gjorde samma sak förra gången hon bodde hos mig, och jag förstår verkligen inte varför. När hon märkte att jag var vaken la hon fokus på mig istället, och ville att jag skulle kela med henne.
Hon är ett litet mysterium. Vad vil lhon? Är hon understimulerad? Uttråkad? Vill hon bara ha uppmärksamhet? Eller är det något helt annat hon är ute efter? Det är lite jobbigt, för jag börjar ju självklart fundera över om något är fel. Samtidigt är det jobbigt att få sömnen avbruten. Jag får väl försöka underhålla henne så gott jag kan de dagar hon bor hos mig.

Batman Begins

Om man har bestämt sig för att se på en film, som i det här fallet Batman Begins, kanske man ska ta och titta på den och inte ägna de första 40 minuterna åt något helt annat? Det känns ju faktiskt rätt korkat att istället sitta och surfa. Är det då värt att börja kolla på filmen nu när det har gått så lång tid? Eller ska jag skita i den, och fortsätta att ägna mig åt min älskade dator (som har fått all min uppmärksamhet idag)? Har ju trots allt redan sett Batman- filmen en gång.Veckans Orka

Jag har bytt mitt fasta telefonabonnemang från Telia till ComHem. Vet ännu inte om det var smart, men det får tiden utvisa. Har jag räknat rätt blir det billigare. Det som är jobbigt är att jag då måste koppla telefonen via modemet och inte telefonjacket som det har varit tidigare. Jag kommer behöva flytta telefonen till en ny plats,och jag tror inte att jag vill ha den där. Detta kunde jag göra redan i måndags. Men jag har inte fått arslet ur vagnen för det ännu. Så om man försöker ringa på min hemtelefon går det bara fram massa signaler - som jag inte hör. Jag kanske borde se till att få det där fixat ändå. Jag kan ju inte ha en fast telefon som jag inte kan använda.

Avancerat

Idag försöker jag mig på stuvade makaroner till middag. Det var kocken inom mig som fick sig ett ryck och ville prova på något nytt. Har hittat flera olika recept, som säger olika, men inget av dem kan ju vara fel. Och hur jäkla svårt kan det vara? Egentligen. Till dessa delikata makaroner tänker jag äta köttbullar. Jag hade ju nästan lovat mig själv att inte äta färdiga köttbullar något mer, men va fan inte orkar man stå och rulla egenhändigt gjorda sådana till sig själv. Spännande att se om det blir ätbart...

Lillebror, bli aldrig som jag!

Nej, Niklas är egentligen inte min lillebror. Han är inte min bror överhuvudtaget. Men vi har växt upp tillsammans, och på ett sätt så känns vi som syskon. Han är fyra månader yngre än mig, men jag brukar kalla honom för storebror då en hamburgergubbe trodde att han var det när vi var yngre.

Tycker om den här bilden. Eller känslan som bilden ger mig. Lugn. En sommar i Småland är inte helt fel.Hon är bättre

Lasse Lindh - Hon är bättre. Dessvärre hittade jag inte någon annan video än denna, men det är ju låten som räknas. Och låten är bra. Lasse Lindh är bra. Han är bättre än de flesta.Inte igen!

Nu har jag gjort det igen. Varför? Jag vet ju vad som kommer att hända, vad jag kommer att känna. Hur mycket jag kommer att hata. Det är inte någon nyhet för mig. Och ändå kan jag inte hålla mig borta. Det är som att jag dras till eländet på något riktigt idiotiskt helkorkat sätt. Jag vill vara stark. Men samtidigt vill jag veta. Fast jag inte vill veta någonting. Jag vill inte känna hat och jag vill inte att det gör ont. Jag vill vara likgiltig. Men så länge jag inte kan vara det är det ingen idé att jag testar mig själv eller försöker se vad jag klarar. Det slutar aldrig bra.Äta eller svälta sig själv?

När magen skriker efter mat och det känns som att man kan svimma när som helst, kanske det är dags att äta någonting? Vad sägs om lite nudlar? Väldigt näringsrikt och bra. Vem behöver grönsaker? Inte jag. Jag har aldrig hört talas om sjukdomen skörbjugg och så länge jag inte har gjort det så existerar den inte. Och att bara äta nudlar leder inte till anorexia - och oavsett så kommer jag knappast att rasa i vikt så snabbt att jag väger under 50 kg inom den närmsta veckan. Nudlar får det bli.Helena vid kratern

Platsen är Island. Det var så otroligt vackert. Vattnet hade en sån innerlig blågrön färg, som tyvärr inte kommer till sin fulla rätt på bilden. Man kände sig rätt liten där man stod.Rövknullad

Helena "Kan mycket väl bli den som rövknullas i GBG" Nilsson

Ja, som du kanske förstår är det sms:et ryckt ur en längre konversation över mobiltelefonnätet. Tänker inte gå in på det så noga, men det handlar om vem som man helst har sex med - mig eller Hurricane Gilbert. Och även om jag är snyggare och hetare än Hurricane, så är han betydligt häftigare och coolare än vad jag är, så det är fullt förståeligt om E hellre blir rövknullad av honom än håller mig i handen. Jag hade valt Hurricane framför mig själv.

Men nog är han lite väl vulgär, den där E. Och när jag säger att jag blir chockad tycker han inte att jag spelar rollen som fin flicka särskilt bra. Det är illa. Det är rejäla påhopp som jag får stå ut med. Men det kommer han att få fan för.Sångerska: Kate Winslet

Gillar Kate Winslet som skådespelerska. Hon är en av mina favoriter. Är även förtjust i den här låten. Den heter What if. Och som du kan se och höra är det Kate som sjunger.Scarletts miss

Jag är inte särskilt förtjust i Scarlett Johanssons korta frisyr från 2003. Det var ett klokt beslut att låta lockarna växa sig långa igen. Låt dem så förbli.Sexiga släkten

En liten bild från forsränningen förra sommaren. Alla har någon koppling till släkten, det är mina kusiner, deras kusiner, pojkvänner, faster och hennes man. Ja, jag vet vilka alla är. Bortsett från damen med glasögon till vänster. Hon hängde inte ihop med oss. Förmodligen trodde hon att det var dags för gruppbild med alla deltagare, när det bara var vi "släktingar" som skulle vara med på bilden. Satan, vad läcker man var... Sällan har väl Norrlandsskogarna skådat något läckrare. Tänk, ibland kan man lyckas.Vår tid är över

Det smärtar mitt hjärta, men tiden med Silverholken är över. Jag vill inte tänka på det. Jag vill inte vara upprörd och förbannad. Jag vill inte känna mig sviken. Men det är det jag gör. Den där bilen var en så stor del av mitt liv, och det verkar de inte ha fattat. Men det var inte mitt beslut. Hade det varit det, hade det varit jag och Silverholken forever.Då och nu

Jag och min kusin Kristofer. Den första bilden har några år på nacken. Den andra togs på hans födelsedag den 14 juli i år. I måndags med andra ord. Tänk så man kan förändras.


Kallt kaffe

Det skulle ju faktiskt vara lite gott med kaffe. Lustigt, jag har aldrig varit någon stor kaffedrickare. Nu vill jag ha kaffe varje dag. Men inte det där äckliga som vi har på jobbet. Det går inte att dricka - i alla fall inte för någon som är så kräsen som jag är. Jag vill ha en god latte. Men någon sådan kan jag nog inte få tag på i närheten av där jag bor. Någon egen kaffebryggare har jag inte heller, till min mammas stora förtret. Det brukar ställa till med problem när jag har släkten över på födelsedagsfika och liknande. Men det kanske är dags att införskaffa en sådan?Musiktips

Jag Youtube:ar mig igenom dagen. Ja, jag är lite lätt uttråkad. Därför kommer jag med ett musiktips. Sofia Talvik - "It´s just love".The meanest girl you ever saw

Fantastisk låt från den svenska indiepopens gyllene årtionde: 90- talet. Den väcker många minnen och tankar.

Brainpool - In a box.Vad jag behöver


Knasig katt

Lilla Colfax är allt bra knasig. Hon ska prompt stå med framtassarna på mina ben när jag äter. Hon var mer än sugen på skinkan på min pizza, och gav sig inte förrän hon hade fått några bitar. Tur för henne så tycker jag ofta att det är alldeles för mycket skinka, och petar bort den ändå. Så det blev rätt mycket åt henne i alla fall. Tror att hon blev nöjd. Senare ikväll ska hon få lite räkor som husse hade med sig. Man måste ju skämma bort de små liven ibland...The evil cat

Fira?

Funderar över om jag ska fira att det är lördag med en pizza. Har ingenting hemma i kylskåpet, och jag orkar inte ställa mig och laga massa avancerad mat till lunch. Behöver dessutom äta rätt snart, magen skriker ut sin hunger. Pizza går ju fort. Och jag slipper engagera mig. Perfekt.

I sällskap med M

Det var en mycket trevlig kväll. Jag och M åkte upp till Kulturhusets tak och tog ett glas vin i solen. Sedan promenerade vi till Söder, och restaurangen Söderkisen. Många livsviktiga ämnen diskuterades, vilket var intressant. Jag öppnade upp mig lite om hur jag fungerar, vilket förmodligen var nyttigt för honom att få veta. Men även om jag har bestämt mig vad gäller honom, fick jag vibbar av något annat. Jag blir lite konfunderad. Men han kanske fungerar på samma sätt som jag? Ge ingenting förrän du vet vad du får.

Det blev dock en relativt tidig kväll, då han ska upp imorgon för att delta på en kompis svensexa. Jag är inte ett dugg avundsjuk på att han kommer behöva gå upp kl 6:15. Själv tänker jag ägna förmiddagen åt att sova.Gravidchock

Jag har hamnat i ett smärre chocktillstånd. En av mina vänner har gått och blivit gravid. Vilket inte var planerat. Det hade inte kunnat komma mer oläglig, och hon har inga planer på att behålla barnet. Även om hon beslutade sig för att behålla det, skulle det förmodligen inte vara i sin bästa form då hon har druckit extremt mycket alkohol de senaste veckorna. 

Jisses. Det här var oväntat. Och helt klart en liten tankeställare.

Yeah baby

Jag fick sova många timmar inatt. Så jag är jävligt het idag. Ett par öl i baren efter jobbet och jag kommer vara gudomligt vacker. Perfekt när jag ska träffa M.

Förhindra det som förhindras kan

Nu ska denna unga fröken förflytta sig till sängen, så att hon får många timmars sömn. Hon vill ju se fräsch ut imorgon när hon ska träffa M. Vet inte vad det blir för skoj aktivitet, men kan tänka mig att vi i alla fall käkar någonstans. Och kanske bio? Eller biljard? Oavsett så vill jag inte se ut som något som katten har släpat in. Och med tanke på att jag har sovit så jäkla illa den senaste veckan är det stor risk för det. Därför är det bara att försöka förhindra allt som förhindras kan.


Lena ben

Måste raka benen. Jobbigt. Jag blir alltid så otålig, så jag brukar slinta med rakhyveln och få sår som aldrig vill sluta blöda. Inte så snyggt. Och inte så skönt heller, för den delen. Men det är ingen idé att dra på det ännu längre. Lika bra att få det gjort. Även om det är för jäkla tråkigt.747

Förresten - jag kände bara lugn under Utan dina andetag i E-tuna. Det var inte alls massa känslor som revs upp den här gången. Det var bara en jävligt bra låt. Inget annat. Däremot blev jag jävligt blödig under 747. Men det är kanske inte så konstigt när man lyssnar på en låt om ett kärlekspar som flyr verkligheten ett tag, men har otur och deras flygplan till paradiset kraschar och de dör? Det blev lite för mycket för mig.Hittade tyvärr ingen bättre video än den här.

Klåparen

I Eskilstuna fick publiken välja vilken låt de ville höra - Utan dina andetag eller Klåparen. Den förstnämnda är fantastisk, men då den spelades på Zinken hade jag gärna hört Klåparen. Men det fick jag inte. Så jag lyssnar på den nu istället.Sprid ut bensinen över solnedgången

håkan_hellström_4.jpg

Kliar i fingrarna

Det kliar i fingrarna. Jag vill skriva. Inte bara blogga, utan skriva "på riktigt". Författa. Dock har jag något som fattas mig. En bra historia. Jag har ingenting att skriva om. Min fantasi är alltför dålig. Och när jag börjar tröttnar jag gärna efter ett tag och vill börja om på något nytt.

Egentligen kanske man borde plocka från sitt eget liv lite mer? Jag har definitivt saker som skulle kunna funka. Men samtidigt känns det inte riktigt rätt. Måste nog få lite inspiration. För har jag bara det brukar det flyta på rätt bra. Jag älskar ju att skriva. Och ego som jag är (och inte helt objektiv) tycker jag att det jag skriver är skitbra.

Kaffeknarkare

Jag har köpt mig en latte idag igen. Börjar jag bli en kaffeknarkare?

Somna på jobbet

Jag är så jäkla trött. Kanske för att jag inte lyckades somna igår. Sitter och blundar och märker hur jag nästan smyger in i drömmarnas värld. Det är inte bra. Att det är så tyst runtomkring hjälper knappast till heller. Det är inget liv alls på avdelningen. Jag måste skärpa till mig och fokusera.

Husmorstips?

Den där jäkla blåsan på undersidan av tungan vägrar försvinna. Den gör ont hela tiden. Och jag kan inte komma på något sätt att bli av med den. Det är ingen annan där ute som har något bra husmorstips? Hjälp mig bli kvitt mitt lidande!

Kaffets effekt

Den där jäkla latten jag drack på väg från jobbet hade verkligen effekt. Jag är inte alls särskilt trött. Fast jag egentligen borde vara det, för klockan börjar bli mycket. Det är väl mitt straff för att jag aldrig dricker kaffe. När jag väl gör det blir jag speedad och kan inte sova. Vilket i och för sig kan vara jäkligt positivt. Men inte en onsdagkväll när jag ska upp till jobbet dagen efter.Glassomaner

Jag och Colfax har ätit glass. Det var trevligt. Och det är förmodligen såhär det kommer att se ut under veckan som kommer. Jag kommer att ha en katt hängandes över mig så fort jag äter något. Och jag kommer att ha svart katthår överallt. Hon har redan hårat ner min soffa. Det har gått två timmar.

Hämta tvätt

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hämta upp all min tvätt som hänger i torkrummet. Det är det absolut jobbigaste med att tvätta. Hämta upp allt när tvättiden är slut. Fråga mig inte varför jag tycker så. Det är ju slutet på aktiviteten, och borde därför vara det man längtar efter. Men inte jag. Men så är jag ju å andra sidan mongo också.

Hur svårt kan det vara?

Har äntligen fått arslet ur vagnen och börjat städa. Men det tog en timme från det att jag kom hem till det att jag faktiskt började ta tag i det. Jag fattar inte hur jag i tio fall av tio tycker att det är så tråkigt och segt, att jag inte kommer till skott. Jag har stora planer, men det är också allt det är. Planer. Nu kommer N och Colfax om en timme, och då ska det vara fint här hemma. Och jag ska ha ätit något. Och sprungit upp och ner till tvättstugan. Jag borde ta tag i saker direkt istället för att dra ut på dem. Hur jävla svårt kan det vara att vara lite disciplinerad?


Du lät tågen ta bekymren

Vi frågade Håkan varför han inte längre spelar Jag har varit i alla städer. Anledningen ser ni i klippet nedan. Han tycker inte att det går att toppa versionen som han gjorde med symfoniorkestern. Och jag håller med. Jag såg det aldrig live, men bara att titta på den här videon ger mig fantastiska rysningar.Om jag var 10 år yngre skulle jag inte behöva dig längre

För den som gillar Håkan. Och som tycker att För en lång lång tid svänger.


Vem kysste Elin bakom ryggen på Marie?


Foto: Charlotta Landström

Kvällens planer

Tänker sitta på jobbet till 16:30. Har en hel del att göra, men jag kan inte sitta längre än så.
Sedan måste jag ha en stor latte. Har suktat efter det i två dagar nu, och jag tänker inte vänta längre.
Har tvättstugan från 18:00.
Vid 20- tiden kommer N och lämnar Colfax. Hon ska bo hos mig till nästa torsdag.
Men innan de kommer måste jag även ha städat. Hjälpligt åtminstone, för det ser för jävligt ut just nu.


Ligga. Gifta. Knuffa.

Fick en Ligga, gifta, knuffa av E. Anders Svensson, Zlatan, Fredrik Ljungberg. E är ju fotbollsnörd, så det är klart att han gav mig en sådan. Och den var faktiskt rätt lätt att lösa.

Jag har svårt för Ljungberg. Gillar inte hans diviga attityd. Honom skulle jag knuffa.
Sedan skulle jag ligga med Zlatan, och gifta mig med Anders. Har fått för mig att han är snäll och go. Men E är av en annan uppfattning, och påstår att han kan vara riktigt dryg ibland. Och E är ju trots allt sportjournalist och pratar med dessa stjärnor ibland. Så jag får väl tro honom. Men mitt val står fast.


Bye bye, Fredrik.


Mongo eller bara missförstådd?

Nej, nu var jag elak. Igen. Förlåt.Jag - en efterrättsmänniska

Jag har en teori om att man antingen är en förrättsmänniska eller en efterrättsmänniska. Det är min erfarehet, i alla fall. Sällan hittar jag människor som absolut ska ha både förrätt och efterrätt.
Jag hör till den senare kategorin. Jag skulle förmodligen aldrig avstå desserten till förmån för en löjromstoast eller annan förrättsmat. Egentligen hade jag väl kunnat hoppas att det vore tvärtom, men sånt där går inte att ändra på. Det är hugget i sten.

Igår bjussades det på kladdkaka med grädde och hallonsås, och blåbärspaj med vaniljvisp. Det gjorde mig lycklig.En stor latte

Jag dricker nästan aldrig kaffe. Jag kan räkna de gångerna under ett års tid på ena handens fingrar. Men nu är det precis vad jag behöver. En stor latte. Då kanske jag kan piggna till lite. Det får bli ett projekt att sätta i verket när jag har ätit.

Blåsa

Jag har en blåsa på undersidan av tungan. Och jag har  tre frågor. Varför har jag en blåsa på undersidan av tungan? Den gör ont, när kommer den att försvinna? Kan jag göra något för att den ska försvinna nu?

Tillbaka till Verkligheten

Det är lika bra att jag vaknar upp och inser att jag har landat i Verkligheten. En kraschlandning. Är helt slut efter en dags arbete. Men samtidigt är jag inte alls tillräckligt trött för att jag ska kunna somna snart. Jag vill vara vaken längre. Förlänga dagen så mycket som det bara går. Och sedan sova imorgon. Länge. För vem vill gå upp före klockan 10? Dessvärre är det precis vad jag måste göra - gå upp många timmar tidigare. Det vet jag inte om jag orkar göra i fyra veckor.Ligga. Gifta. Knuffa.

Det finns en lek som heter Ligga, gifta, knuffa. Man får tre personer, och sedan ska man säga vem man helst skulle ha sex med, vem man helst skulle gifta sig med och vem man helst skulle vilja knuffa utför ett stup aka döda.
Ingela gav mig Tarzan, Stålmannen och Spindelmannen. Den är klurig, men ändå så självklar. Jag skulle definitivt knuffa Tarzan, då han är en tönt. Jag är inte särskilt förtjust i Stålmannen heller, men han duger för ett ligg. Och Peter Parker är helt klart äkta make- material.

Jag och E lekte samma lek i E-tuna. Och Oscar - du fanns med på min lista. Du har alltid funnits med på min lista.Beskyddaren

Beskyddaren var bäst i Eskilstuna. Jag gråter när jag ser det här klippet. Det är magi. Ren magi, inget annat. Det är lätt att förstå varför Kent var störst efter Hagnesta Hill. Den som inte förstår det måste vara döv.Grattis kusin!

Kusin Kristofer fyller 21 år idag, och jag gratulerar honom av hela mitt hjärta.Snooza sönder skallen

Att gå upp idag var ett helvete. Jag snoozade i 45 minuter, klarade inte av att kliva ur sängen. Och ju mer jag snoozade desto tröttare blev jag. Helt logiskt. Jag är övertygad om att det är därför jag nu har ont i huvudet. Känner mig nästan lite bakis, fastän jag vet att det är omöjligt. Jag vill vara ledig mer. Jag behöver vara ledig mer. Fyra veckors jobb känns just nu extremt tungt.

Jobbigt

Fan, inte en chans att jag kommer att orka gå upp i morgon. Jag behöver sova en vecka i sträck efter den här helgen, och kunna smälta alla intryck. Morgondagen kommer att bli ett litet helvete. Hur fan ska jag palla det? Jag vill inte jobba. Måste dessutom lyckas köpa en present till min kusin som fyller år. Ska dit på middag i morgon kväll. Jag har inte den blekaste vad han ska få. Jobbigt. Orka. Nu: Sängen.


Back to work

Det lockar inte att jobba igen imorgon. Att vara ledig är mycket trevligare. Tyvärr har jag inget val. Det är bara att släpa sig upp tidigt som fan, och sätta sig på tuben in till stan. Kan tänka mig att jag har en hel del saker liggandes nu när jag har varit borta i fyra dagar.
Men jobbigast av allt är nog vetskapen om att jag jobbar fyra hela veckor innan jag får vara ledig igen. Har ledigt fredag den 25:e, men that´s it. Jag lär väl slockna innan min första av tre lediga veckor kommer i augusti.Eskilstuna blir aldrig min stad

Har haft en perfekt avslutning på min första semestervecka. Att åka till Eskilstuna för att se Kent och Håkan Hellström var en av de bästa idéerna som E har haft. Fy satan vad bra det var.

Vi fick ett bra hotellrum, och det första vi gjorde var att slänga in min medhavda skumpaflaska i kylen. Sedan tog vi oss en promenad till konsertområdet, som visade sig ligga inte alls långt från hotellet. Eskilstuna är en fin liten stad. Att ha konserten mitt i staden, vid ån, är mysigt, men jag förvånades över att själva konsertplatsen inte var särskilt stor. Det kändes konstigt att ha en sådan konsert där. Men det fungerade uppenbarligen skitbra. I alla fall för oss som stod långt fram.

Håkan var, som alltid, helt fantastisk. Jag var helt utmattad efter hans konsert. Det är sånt röj hela tiden att det nästan blir kortslutning i hjärnan. Men på ett bra sätt. Sista låt denna gång var "Det är så jag säger det" - en mycket bra avslutning. Och både jag och E är dessutom övertygade om att Labbe siktade på oss när han kastade ut sin trumpinne i publiken (efter lunchen). Han stannade upp, och siktade, men tyvärr blev det lite för löst.


       

   


Kent var också bra. Det är kul att ha sett dem på hemmaplan. Betydligt mer röj än vad det var på Zinken. Och annan känsla hos bandmedlemmarna. Jocke Berg mellansnackade väldigt mycket, och publiken fick rösta vilken låt de ville höra - Utan dina andetag eller Klåparen. Jag hade gärna hört Klåparen, men det var den förstnämnda som vann.
Och bäst av allt - de spelade en avskalad version av Beskyddaren. Vackra Beskyddaren, som är en av mina stora Kentfavoriter. Magiskt. Det finns inget annat ord än magiskt.


       


Åter på hotellet öppnade vi skumpan, och käkade choklad. Det blev en fin kväll med många intryck att smälta.


       

   

       


Lunch med Håkan Hellström

Det var jag som upptäckte honom först. Tyckte att jag kände igen den där mörka kalufsen med ostyriga lockar. Bordet bredvid deras var ledigt, och då det var ett bord för två var det klart att det var där jag och E hamnade.
Det tog längre tid för E att registrera vem mannen snett emot honom var. Men när han upptäckte det trodde jag att han skulle ramla av stolen.

"Har du sett?", väste han fram genom sammanbitna tänder. "Har du sett?". Då hade jag försökt göra honom uppmärksam på att mannen som satt bredvid mig var Håkan Hellström. Vår gud. Håkan är den största gemensamma nämnaren mellan mig och E. Vi citerar hans låtar konstant. Så att sitta vid bordet bredvid honom och hans bandkollegor Labbe och Oscar är STORT.

Från det ögonblicket var E helt inne i sina egna tankar, och kunde inte tänka på något annat än Håkan. Jag försökte konversera, men han satt mest och ignorerade mig. Då och då väste han fram saker, som "Vad ska vi göra?".

Vi lät musikerna äta upp sin Pasta Bolognese, och när de skulle betala frågade E om det var ok att vi tog ett kort. Och Håkan är ju snäll, så vi radade upp oss.
Pratade lite med honom också. E vräkte omgående ur sig att han var med och skrev på Atombomb, en fansida om Håkan där artisten själv i fråga var inne och kommenterade. Vi fick även veta varför han inte längre spelar "Jag har varit i alla städer".

Den där lunchen blev nästan för mycket för mig. Bara det var värt att åka till Eskilstuna för. Och varken jag eller E kunde låta bli att tjuvlyssna på göteborgarnas samtal medan de åt. Så lite skvaller sitter man ju numera på.Eskilstuna

Jag är i Eskilstuna idag och imorgon.

Tackar mig själv för att jag hade ölburkar i kylskåpet att kyla ned mina svullna ögon med imorse. Jag såg ut som någon konstig, äcklig insekt. Ser bättre ut nu, om än inte helt hundra. Har jag tur är det ingen som märker det. Men å andra sidan har jag sällan tur. Uppenbarligen.

Sviken

Allt var en lögn. Tack för mig.

Helena på korset


Uppdraget slutfört

Yes, palstglasen är fixade - men inte på det sätt som jag trodde var nödvändigt. E påstår sig ha några sådana i sin ägo, och har erbjudit sig att ta med dem. Och jag var inte sen att tacka ja. Nu kan jag sitta i min soffa och göra ingenting resten av dagen. Yeah!

Uppdrag: Plastglas

Jag måste släpa mig iväg till affären och inhandla plastglas. Det känns som ett onödigt stort projekt, med tanke på att det regnar och är kallt ute. Men om det ska drickas medhavd alkohol på hotellrummet är det nödvändigt. Får väl passa på att köpa något som jag kan äta också, när jag ändå är i affären. Har ju inte så mycket hemma. Kanske ska ta mig en funderare först bara, om det är något mer som jag behöver. Vill ju inte missa att köpa något.

Sexy Eve in the summertime takes her clothes off everywhere

Älskar den här låten, "Disco Fever", med Paris. Många känslor, men den känslan som tar över är glädje, och viljan att dansa. Vem kan sitta still när den här spelas? Inte jag i alla fall. Förresten - mina föräldrar hade en likadan soffa när jag växte upp, som den soffan som är med i videon. Haha!
Regn

Och nu har regnet kommit till Stockholm. Roligare kan man inte ha det. Nej, nu ljög jag.

Dags att besöka frisören

Jag har inte klippt mig sedan november. Det är åtta månader sedan. Illa, jag vet. Men mtit hår har ändå klarat sig väldigt bra, och ser inte alls så slitet ut som det borde göra. Det har dock blivit alldeles för långt. Skulle kunna tänka mig att klippa av en rejäl bit.

Problemet är att jag inte orkar gå till frisören. Tjejen som klipper mig vanligtvis har dessutom gått på mammaledighet. Det är en bra salong jag går till, men nu har jag vant mig vid henne och vet att hon är bra. Då känns det jobbigt att låta någon annan hantera mitt hår. Dessutom har de höjt priserna där, och nu kostar det 550:- för klippning. Vilket är ett ok pris, då de är svinigt bra, men jag vill betala 200:- mindre - som förut.

Känner också att jag vill klippa mig efter sommaren, då den här årstiden sliter rejält på håret. Men jag är ju i akut behov av en klippning nu. Så jag får väl bita i det sura äpplet. För så är det om man vill ha filmstjärnehår.Blonda Tyra Banks

Jag tycker inte att Tyra Banks ska vara blond. Hon borde färga tillbaka till mörkt omgående.


Helena ger order

Order som inte riktigt följs av ansvarig kameraman.Världens största moln

Jag hann ju fan inte mer än komma ut och sätta mig i en stol, förrän världens största moln kom och skymde solen. Eller moln, det var mer som ett stort jävla täcke. Alldeles för tjockt för att några solstrålar överhuvudtaget skulle kunna tränga igenom. Jag visste att jag borde ha gått upp tidigt, när det fortfarande var fint väder. Då hade jag fått lite sol, och förhoppningsvis hade brännan jämnat ut sig lite. Nu får jag istället gå runt och se ut som en idiot.  Kul, Helena.

Ful bränna

Jag tog mig en titt i spegeln, och upptäckte att jag har ju faktiskt bränt mig. Är lite lik en kräfta om överarmar och näsa. Så går det om man sitter på soldäck i ett par timmar utan att smörja in sig. Då jag hade en liten ärm på klänningen, ser det ut som att jag har t-shirtärmar. Och det finns fan inget fulare. Jag måste fixa til ldet, för det är pinsamt fult. Får väl smörja in de ställen där jag har bränt mig, och sedan gå ut och sola så att jag blir lite röd där jag nu är vit. Så att det jämnar ut sig. Jobbigt.

Miss Li

Min andra favorit med Miss Li - "Late night heartbroken blues". Den första favoriten är "Oh Boy".The Ring

The Ring går på Femman nu. Har sett den ett antal gånger, men den skrämmer fortfarande skiten ur mig. Jag tycker att den är riktigt obehaglig. Obehaglig men jäkligt bra. Få filmer skrämmer mig så mycket som den. Ska nog ta och kika lite på den, trots allt, bara för att den är så bra Men blir det för läskigt kommer jag fan att blunda. Gillar inte att se skräckisar ensam. Läge att tända alla lampor jag har i lägenheten...Prinsessan Lilian från Solna

Jag somnade på soffan, en timme eller så. Och jag drömde att Prinsessan Lilian hade dött. Det var extremt verkligt, och när jag vaknade var jag övertygad om att det var sant - jag hade ju sett artiklarna på Aftonbladets hemsida. Men det stämde ju inte alls. Så vitt jag vet, i alla fall.
Förmodligen har drömmen sitt ursprung i att jag kollade E:s Facebooksida precis innan jag somnade, där han har fått smeknamnet "Prinsessan Lilian från Solna" av en vän. Men fråga mig inte var döden kom ifrån.Foto: Johan Adelgren


För tidigt

Jag känner för att packa väskan som ska med till Eskilstuna på lördag. Men jag inser att det är lite tidigt att börja packa redan nu. Det är ju bara torsdag kväll. Kanske vill jag bara att det ska hända någonting.

Uppblåst

Ja, det blåser på havet. Visste jag inte det förut så vet jag det nu. Och jag har inte fläckar på klänningen. Det är vattendroppar på kamerans lins.Lagom trött

Jag är alldeles för trött för mitt eget bästa. Helt sänkt. Men så gick jag ju upp 05:10 imorse också. Då blir det såhär. Kanske upplagt för en tidig kväll? Lagom roligt när man har semester, men så kanske jag inte kan tänka. Har ju ingenting inplanerat ikväll, så det är ju inte som att jag missar något roligt. Och det enda som går på tv är The Ring, och den har jag sett så många gånger redan. Aja, vi får se. 

Tulltjänstemannen såg på mig och jag såg på han

Nej, riktigt så var det inte.

Var ju med päronen till Åland idag. De plockade upp mig kl 7, så det var till att vara uppe tidigt. Båten gick från Kapellskär, vilket innebar en liten bilresa på strax över en timme.

Det var en liten färja vid namn Rosella. Tanken med resan var att umgås med varandra och handla billig alkohol i taxfreen. Vi lyckades uppfylla båda de sakerna, och jag är helnöjd med dagen. Fick med mig laglig ranson hem, vilket innebär en flaska Vodka Päron, en flaska Apple Sourz och en liten flaska hallonlikör. Hade gärna köpt ytterligare en flaska starksprit, men det får man ju inte och jag ville vara laglig.
Dessvärre var det alldeles tomt på tulltjänstemän när vi gick igenom tullen. Inte en käft i syne. Jag hade med andra ord kunnat handla hur många flaskor som helst utan att åka fast. Varför ska det alltid vara så? Om jag nu hade köpt på mig fem flaskor starksprit hade det garanterat stått minst fem tullare där och plockat mig. Det är min jäkla otur.

Jag har fått ut väldigt mycket av dagen. Träffat mamma och pappa. Köpt alkohol. Suttit uppe på soldäck och njutit av det fina vädret. Fått mersmak på att åka båt. Kanske en "riktig" kryssning inom en snar framtid? Anyone?

        

   

Helvete

Nu när jag har borstat tänderna och är redo för sängen är jag hungrig igen. Frågan är om jag ska trycka i mig något nu, eller vänta till imorgon bitti? Ska ju upp så tidigt att jag inte vet om jag klarar av att trycka i mig något då. Vad trött jag blir.

Män som hatar kvinnor

Nu är det dags att ta itu med ännu en av alla mina böcker som väntar på att få bli lästa. Turen har fallit på Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Detta då alla som har läst den hyllar den till skyarna. Och jag är ju ett fan av den genren, så mina förväntningar är högt satta. Och jag blir förbannad om jag blir besviken. Vilket jag är rätt säker på att jag inte kommer att bli... Helt fel inställning, jag vet.Skumpa på ett hotellrum i E-tuna

E har fått nys om att jag har en flaska fin skumpa hemma. Ja, ska jag vara ärlig var det jag som berättade det för honom. Den flaskan kommer från Sheraton Hotel, och jag fick den av Craig och Marcel när de var i Sverige och bodde där. Har väntat på ett bra tillfälle att korka upp den. E tycker att det tillfället är här nu. Han föreslog att jag ska ta med flaskan till Eskilstuna, så kan vi dricka upp innehållet på vårt hotellrum. Och jag måste erkänna att det faktiskt är en rätt bra idé. Av många anledningar. Men i såna fall hoppas jag att det finns kyl på rummet. För jag vill inte dricka den pissljummen.Berg&Dalvana

Som sagt. Nedräkningen inför lördagen har börjat.Måsten innan jag somnar

Jag har några måsten som verkligen måste fixas innan jag lägger mig. Tvätta håret och sedan blåsa det torrt. Raka benen. Eventuellt diska. Får väl börja snart, om jag inte ska somna alltför sent. Blir ju hämtad av päronen imorgon kl 7. Då vill jag inte somna alltför sent ikväll heller. Och det är ju allmänt känt att det inte är min starka sida att lägga mig tidigt...

Ett jäkla oväsen

Grannen vägg i vägg spelar piano. Och det är en hund där inne som skäller. Och ingen verkar säga till den att den ska vara tyst. Jag har inte något problem med att det är ett jäkla oväsen därifrån just nu, klockan är ju inte så mycket än. Och då har jag några upp på hon som bor där, jag kan föra lite oväsen utan att hon kan komma och klaga för minsta lilla.


Helena i skogen


Morgondagens planer

Imorgon åker jag med päronen till Åland. Ingen lång kryssning, båten går vid 9- tiden från Kapellskär och återvänder sedan runt kl 15. Det kan vara kul att göra något med mamma och pappa utöver komma hem och snylta till sig mat. Sedan är det ju även ett tillfälle att handla billig alkohol i taxfreen, vilket jag tänker göra. Inte för att jag har tomt i förrådet, men det kan vara kul att ha något att variera sig med.

Dessvärre innebär detta att jag måste gå upp riktigt tidigt imorgon. De kommer och hämtar mig strax innan kl 7. Ambitiöst. Förmodligen lär vi vara framme en timme innan båtjäveln går, men det är ju bättre att vara tidig än sen. Får försöka lägga mig relativt tidigt idag. Och jag kan ju faktiskt alltid sova i bilen.

Lena ville ifrån kranarna och indieklubbarna

Nedräkningen har börjat!Marilyn vs Madonna

MarilynMadonna


Hej!

Jag tror bestämt att mina föräldrar har hittat hit... Utan att säga något? But there are ways to find out.

Hej, hej mamma och pappa! Jag lovar att vara vaken när ni kommer och hämtar upp mig kl 7 imorgon.Elefant?


Dåligt Helena

Jag har ännu inte städat. Jag har plockat undan kläder, men jag har inte städat. Det är inte bra någonstans. Det enda jag har lyckats åstadkomma idag är att läsa ut boken Bergdorfblondiner. Vilket är positivt, men det är inte en bra ursäkt till varför jag fortfarande har stökigt hemma.

Världens sämsta frukostmänniska

Har lyckats få i mig lite frukost. Riktig frukost. Kokt ägg och vaniljyoghurt med skivad banan. Jag är världens sämsta frukostmänniska, och kan vanligtvis inte trycka i mig mat på morgonen. När jag jobbar brukar jag köpa med mig en fralla som jag gör iordning och äter på jobbet vid 9- tiden. På helgerna äter jag aldrig frukost.
Så att jag nu har ätit en riktig frukost är faktiskt beundransvärt. Men å andra sidan är det ju lunchtid, och då kanske det är lättare för hjärnan att ta emot mat. Jag vet inte. Men gott var det i alla fall.Fallskärmshoppning nattetid

Hade en lustig dröm. Jag skulle hoppa fallskärm. Var med klassen från gymnasiet, och vi skulle hoppa tillsammans i grupp. Fick en snabbutbildning, och varsin fallskärm - som såg ut som flytvästar. Sent om sider så upptäckte vi att min inte hade något snöre att dra i, så att fallskärmen vecklades ut. Då det inte fanns några reservfallskärmar fick jag helt enkelt stå över att hoppa. Detta slutade så klart i tårar och en mängd fula ord.
Han som höll i allt trodde dock att det kunde finnas en extra fallskärm i någon annan del av området, så han gav sig ut på jakt, och jag sprang efter. Självklart tappade jag bort honom, och sprang vilse. Jag hittade tillbaka till gruppen, men ungefär där slutade min dröm. Så jag vet inte om jag fick hoppa eller inte.

Sömn

Sömn är viktigt, och jga tycker om att sova. Men idag gick jag upp11:30. Nog för att jag la mig sent, men det är ändå inte helt ok att sova bort halva dagen. För jag har en lång startsträcka. På en halvtimme har jag till exempel bara hunnit sätta mig i soffan och slagit på datorn. Jag väntar på att jag ska bli tillräckligt vaken för att kunna äta frukost. Jag lär väl inte vara helt på topp och redo att starta dagen på riktigt förrän vid 13- snåret. Och då måste jag städa. Om jag drar ut på det flera dagar kommer det inte att bli av.

Flygande insekter?


Att komma till insikt?

E har varit på nåt sunkhak i Solna och druckit alkohol. Och jag har kommit på mig själv med att sitta och vänta på att han ska komma hem, så att han kan svara på ett mail jag skickade till honom. Nu är han hemma, och jag är jätteglad. Dags att komma till insikt?


Emmon

Visst har min blogg plats för lite Emmon ikväll. Hennes, i mina ögon, bästa låt är "Down Below". Den spelades ofta på radio när jag var nybliven singel, och på nåt vridet vis fick den mig att må lite bättre. Konstigt, med tanke på att hon har kopplingar till exet J.
Emma spelar i vanliga fall i gruppen Paris, där den andra sångerskan heter Annika. Annika är tillsammans med J:s kompis och gamla klasspolare N. Emma och Annika (med pojkvän) var med mig och J på Kentspelningen i det stora tältet på Storängsbotten 2005. Vi var även ute och käkade ett par gånger.

I och med att det finns så många andra saker som har påverkat mig negativt i bearbetningsprocessen av det kraschade förhållandet, är jag lite förvånad över att den här låten inte får mig att känna negativa känslor. Men det kanske bara är något positivt?Vardagsnöje

Ett av mina bästa vardagsnöjen är att Facebook- maila med E. Han är bra med ord, en riktig språkfascist. Han har dessutom torr humor, och är lika elak mot mig som jag är mot honom. Tänkte bjuda på valda öknamn från våra konversationer.

Han har bland annat kallat mig: Helena "Röda arslet" Nilsson, och Helena "Fantiserade om trekant redan som barn" Nilsson.
Jag har i gengäld svarat: Helena "Vet precis vad E går för i den frågan - dvs inte alls" Nilsson, och Helena "Vill krama E och säga att han inte behöver låtsas vara någon som han inte är" Nilsson.
Vanligtvis brukar jag använda något tillbaka med hans namn, gärna med ett dubbelefternamn med någon han inte gillar, men det kan jag inte skriva här då hans identitet då röjs.

Min favorit är - E "Kaffe och småkakor är mitt bästa partytrick" A. Ja, E och A är hans initialer.

Those Dancing Days

En relativt ny video till låten "Run Run". Och allt med Those Dancing Days är intressant.Sötsugen

Är sugen på något sött och sliskigt. Godis. Eller glass. Jag har varken eller hemma. Det är typiskt att det aldrig finns när sötsuget kommer. Och anledningen till att det är tomt i skafferi och frys är ju för att man inte har köpt nytt sedan den senaste sötsugsattacken. I vissa fall med intentionen att det ska fan inte finnas någonting att trycka i sig, för nu ska vi minsann bli lite nyttiga i det Nilssonska hushållet. Jag förbannar alla sådana tankar just nu.
Det jag har, som jag kan tänka mig, är i och för sig yoghurt med vaniljsmak. Inte helt hundra, men kanske funkar ändå?

Stockholm i mitt hjärta

Se, det är ju Allsång på Skansen! Lyckades missa det förra veckan, men inte den här gången. Nu ska jag ta i från tårna och sjunga med i varenda allsång. För det är så det ska vara. Det är det som är kul. Och det finns ingen annan i min lägenhet som kan försöka hindra min falsksång.


Musiktips, någon?

Jag har ju utnämnd denna dag till Musiktisdag, och jag tänkte därför passa på att fråga om det är någon som har lite bra musik att tipsa om? Nog för att jag gillar den musik jag själv lyssnar på, men det kan vara trevligt att få lite nytt blod i högtalarna. Överös mig med bra artister och låtar!Helena i skärgården


Would you go along with someone like me?

The Kooks har gjort en cover på "Young folks", som ju bekant gjordes av Peter, Bjorn & John från första början. Jag är ett fan av den svenska versionen, där även Victoria Bergsman (tidigare från The Concretes och numera Taken By Trees) medverkar. Men den här versionen är även den jäkligt bra.Jag som pojke

Jag undrar vad mina föräldrar hade döpt mig till om jag hade blivit en pojke. De hade ju problem med att bestämma vad jag skulle heta som det var. Mamma var helt inställd på Katarina, vilket pappa vägrade. Han tyckte att det lät alldeles för hårt. Och jag är glad för att han satte ner foten. Jag är varken en Kattis eller Katta.

Mammas krav var då att jag i alla fall skulle heta Maria i andranamn, efter min mormors mor. När pappa sedan föreslog Helena, nappade hon på idén direkt. För min mormor heter Helena i andranamn... På så sätt fick jag heta både som mormor och som mormors mor. Bara massa släktnamn.

Och Maria Helena passar mig rätt bra. Men vad hade jag hetat om jag hade varit en pojke? Det harj ag faktiskt aldrig frågat mina föräldrar. Men de kanske inte hade några förslag, med tanke på att jag hette Bulan till det att jag var tre månader.

För varje hjärtslag

Jag har hyllat denna låt tidigare, och tänker göra det igen. Annika Norlin och Anna Järvinen "Det gör ont för varje hjärtslag", en cover på Robyn och Kleerups "With every heartbeat". Fast på svenska. Och mycket bättre.Peggy Lejonhjärta

Peggy Lejonhjärta. Varför måste bra band alltid splittras? För detta är bra. För jäkla bra. "(Framåt är bakåt och bakåt är fel)Stopp!".Samma misstag än en gång

Tryckte i mig alldeles för mycket mat på alldeles för kort tid. Jag vet att jag får ont i magen då, det är inget nytt. När jag var liten åt jag jättelångsamt. Ibland var mina föräldrar stressade, om vi skulle iväg någonstans, och försökte skynda på mig. Då svarade jag alltid "Men då får jag ont i magen". Och trots denna insikt redan som liten unge, äter jag idag så fort att Sanna Kallur inte hinner hoppa klart över alla de där häckarna på löparbanan innan jag är klar. Racerfart, det är vad det är. Och ont i magen, det är vad jag får.

Det är fult att peka. Men inte peta.


Tim Neu

Mer musik. Nu är det Tim Neu som står för underhållningen i 4,11 minuter. Låten heter Loopholes.Utan snus i tio dagar försmäktar vi på denna ö

Om jag inte äter något snart kommer jag att svälta ihjäl, och inte hittas förrän om flera veckor. De kommer att hitta mig i min soffa med min älskade svarta laptop i knät, helt ihopskrumpnad som ett russin. Dessutom iförd fula mysbyxor och en svartvitrandig tröja. Jag kommer med andra ord inte att vara särskilt sexig. Någonstans.That 70´s show

Har alltid älskat That 70´s show. När jag var yngre spelade jag in så många avsnitt jag bara kunde, vilket har resulterat i ett tiotal VHS- band med diverse avsnitt. Hade jag lyckats få in videokanalen på min tv, skulle jag titta på de där banden rätt ofta. Men nu har jag ju inte lyckats fixa videokanalen. Men tur för mig, är att jag har semester, och kan se avsnitten när de visas på tv - vilket är varje vardag på superdåliga tider.

Fan, vad bra det är. Om du itne redna har upptäckt det, borde du slå på Fyran nu.Not Forever

Nittiotalspop är inget att slänga i sjön. Detta är något av det bästa som har hänt i svensk musikväg. Popsicle "Not Forever".Överger min plan

Att tvätta är kanske den hushållssyssla som jag inte har något emot. Det kan nästan vara lite roligt, men jag antar att det är för att det är kläder inblandade. Nu är dagens tvättid över, och jag känner mig rätt duktig som faktiskt har lyckats åstadkomma något under min första semesterdag.
Jag hade dock andra planer, som jag tror att jag överger. Jag orkar inte städa idag. Det kan jag göra imorgon, när alla nytvättade kläder som hänger på en ställning har torkat. Resten av dagen tänker jag ägna mig åt andra saker. Saker som inte har så mycket med hushållsarbete att göra.


Ask me don´t axe me

Jag har inte lyssnat så mycket på Bear Quartet i mina dagar, men det är klart att den här låten får vara med under min Musiktisdag. "Ask me don´t axe me" har en rolig video. Då är man nästan direktkvalificerad.
I´m in love with your brother

Jag utnämner denna dag till Musiktisdag. Först ut är The Knife "Pass this on".Bergsklättraren Helena


Dumma blogg

Det går inte att ladda upp bilder på bloggen. Varför?

Dag 1

Min första semesterdag. Så jäkla skönt. Äntligen. Dessvärre somnade jag på soffan igår vid 21- tiden, helt utmattad, och la mig inte i sängen förrän hon var runt halv 4. Där låg jag sedan till halv 10, vilket var alldeles för länge. Men nu är jag igång i alla all. Har tvättstugan, så det är bara att springa upp och ner för trapporna under de närmsta timmarna. Ska försöka städa också, när jag ändå är i farten. Kan behövas. Effiktivitet, det är mitt nya motto...

Jag är en tjuv

Jag snodde massa frukt från jobbet innan jag gick. Någonting kan jobbet bjuda på, i brist på övertidsersättning. Fem extra semesterdagar är ingenting i det långa loppet, man jobbar över betydligt mer än så. Och jag tjänar inte jättebra heller, snarare sämst på hela stället. Mitt jobb har råd att vara utan de där frukterna. Och jag kan slå vad om att ingen kommer att sakna dem.Övertid

Fick jobba över idag igen. Kom från jobbet vid 18:30. Inte vad man vill sista dagen innan man är lite ledig. Och varför inte göra det mer jobbigt- folk slängde på mig saker som "behövde fixas" innan jag gick på semester. Så jag fick skitmycket att göra när receptionen stängde. Dessvärre var det så många saker att jag inte hann klart med det som jag hade tänkt göra. Men jag orkar inte bry mig. Det får fan vänta tills jag kommer tillbaka på måndag. Så många dagar är det inte.

Ingenting fungerar

Servern är fortfarande halvt ur funktion. Det går inte att spara några dokument, det går bara att läsa dem. Och man har ingen tillgång till sina personal folders i mailen, så man har ingen koll på vad man har gjort. Och till råga på allt är allt som man gjorde onsdag - fredag helt raderat. Det är riktigt roligt att arbeta idag.

Laddar inför morgondagen

Jag jobbar bara imorgon, sedan är jag ledig resten av veckan. Äntligen. Även om det bara är fyra dagar, så gör det mycket. Åker ju dessutom till Eskilstuna på lördag för att se Kent och Håkan. Något att se fram emot.

Jag vet att jag egentligen borde gå och lägga mig nu, men jag har sovit alldeles för mycket under dagen så jag är inte särskilt trött. Mycket idiotiskt, om jag får säga det själv. Men jag är inte förvånad över mig själv. Inte den här gången. Känner mig som ett litet barn som vägrar gå och lägga sig. Men det finns en vuxen människa inom mig som säger att det är dags att sluta upp med fånerierna. Jag får väl lyssna på den, antar jag. De vuxna brukar ju ha rätt...

Australiensisk McFeast

Förstår inte, jag har varit hungrig hela dagen. Och jag har tryckt i mig massa mat. Så det är inte det att jag har låtit bli att äta, snarare tvärtom. Ändå är jag hungrig nu. Varför blir det så för? Speciellt som att jag inte har något att äta. Inte något som går fort och enkelt i alla fall. Börja tina upp laxfiléer elelr liknande gör jag bara inte. Nudlar hade suttit fint.

Kusinens burgare hade jag inte heller tackat nej till. Enda felet med den australiensiska McFeasten är att den innehåller även ketchup och senap. Fel, fel, fel. Men jag kan faktiskt bortse från det faktumet nu, och ta den där jäkla burgaren som Gabrielle håller i. Om det hade varit möjligt.Fighters don´t quit

Dagens låt: Laakso "Dropout". Underbara Markus. Oavsett om det är solo, i Laakso eller i duett med någon annan.Wimbledon. Filmen, alltså.

Istället för att diska tittar jag på Wimbledon. Filmen, alltså, inte tennisfinalen. Har sett den ett antal gånger tidigare, men den är värd att ses igen. Och tro fan att jag har fått skit från E, som tycker att jag borde se den riktiga tennisen. Men han förstår ju ingenting... Paul Bettany är mycket hetare än de som spelar i riktiga Wimbledon (nu vet jag ju inte vilka som är med, men även Nadal är inräknad).


E:s hemlighet

Nej, det var ingen rolig hemlighet. Den hade med hans jobb att göra (han är ju sportjournalist). Hanna Ljungberg är uttagen till OS- truppen. Vilket i och för sig är roligt, jag gillar Hanna. Men det är en tråkig hemlighet. Jag ville ha blod, eller åtminstone något smaskigt.

Botanic Gardens


Mitt val

Jag valde att blunda. Och har så gjort fram till nu. Med andra ord ser det fortfarande för jävligt ut i min lägenhet. Hela den här söndagen har varit bortkastad. I och för sig så har det varit skönt att vila, men nu är jag alldeles mojsig i huvudet och jag har lite dåligt samvete för att dagen har försvunnit på ingenting. Och nu är jag hungrig. Måste fixa något att äta. Får göra ett ryck och diska samtidigt som jag lagar mat, så att jag i alla fall har det avklarat. För det är inget som kan vänta till imorgon.

Hemligheten

E har fått veta en hemlighet. Han vill inte berätta vad det är. Usch, jag blir så nyfiken.

Är det dags nu?

Jag kanske ska ta och aktivera mig lite. Ligger på soffan och har fortfarande inte klätt på mig. Är seg efter gårdagens kalasande. Drack inte så hemskt mycket, men tydligen tillräckligt för att jag inte ska orka med någonting idag. Sov å andra sidan ltie för länge, så jag misstänker starkt att alkoholen inte är den enda boven den här gången.
helst skulle jag vilja sätta på lite skön musik och blunda ett tag. Men då tror jag att jag somnar. Och då kommer klockan att vara ännu mer när jag vaknar, och hela dagen kommer att vara förstörd. Men det jag tyvärr måste ta itu med är städningen, och det känns ju inte direkt särskilt lockande. Jobbigt.På kalas

Var på kalas igår, för Lotta och Micke. Det var en mycket trevlig tillställning, och det bjussades på både smörgåstårta och vanlig tårta. Gott. Den livligaste diskussionen som fördes handlade om den kvinnliga orgasmen, och trots att det var många som ville spela fotboll blev det inte av. Det är jag glad för... Tyvärr blev de flesta bilderna riktigt dåliga, men jag visar några som blev ok.


     

     Ett fyllesamtal som bekände färg

E ringde mig inatt. Han var inte nykter. Så mycket vet vi. Och när han är på lyset så blir han gärna väldigt ärlig. Vilket jag i och för sig uppskattar, men kanske inte riktigt känner för att råka ut för kl 2 på natten när jag själv är helt nykter. Att prata känslor är något som man gör bäst när båda är i nyktert tillstånd. Jag kan även tänka mig det om båda är fulla, men det är ju inte direkt optimalt.

Det har inte varit någon annan än mig. Inte egentligen. Han vill bara kramas. Hålla om mig. Känna att jag finns där. Han vill att jag ska känna samma sak som han gör.
Jag vet inte vad jag vill. Jag ändrar mig hela tiden, och så fort jag känner att jag vill vara med honom slår rädslan till och jag börjar backa och bygga upp murar. Och då är det bättre att hålla sig på sin kant än att såra honom. Dessvärre är jag inte helt säker på att detta resonemang är det bästa.

Jag tror att jag måste ta mig en ordentlig funderare, och verkligen känna efter. Och det är skitjobbigt. Jag vill inte att något ska förändras, samtidigt som att jag vill att allt ska förändras. Det är dags för mig att fatta beslut.And I found this boy

Dagens låt: Maia Hirasawa "And I found this boy". Hon är alldeles fantastisk, Maia. Såg henne live på Södra Teatern för något år sedan. Riktigt bra.Glassmissbrukare

Oh my. Jag vill helst inte bverätta hur mycket glass jag har tryckt i mig, men jag gör det ändå. En hel Ben & Jerry´s Bohemian Raspberry. Jävligt onödigt. Men jag var sötsugen så in i helvete. Och just den glassen är svår att motstå. Det är dock inte ok för det. Jag borde skämmas, och det gör jag. It won´t happen again.

Scream 2

Nu blir det ännu mer film. Scream 2 börjar alldeles strax. Jag tycker faktiskt att alla filmerna i Scream- trilogin är bra. Uppföljare brukar ju sällan hålla måttet, men med de här filmerna har de faktiskt lyckats. Men ettan är fortfarande min favorit.


    

     

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag tänkte fota mig själv och Operahuset. Motivet blev något annat.Vad fan hände med pengarna?

Jag och Ingela spelar på Lotto sedan några veckor tillbaka. Rätt många veckor, när jag tänker efter. Jag kan erkänna att jag bara har kollat Lottodragningarna ett par enstaka gånger, och jag tror inte att Ingela har kollat upp det där så aktivt heller. Så egentligen vet jag itne om vi har vunnit något. Men jag tror inte det. Hur kan man inte vinna någonting på Lotto? Det borde ju inte vara helt omöjligt att få tillbaka insatsen, men vi lär väl inte ens lyckas med det.Jönssonligan och Dynamit- Harry

Jönssonligan på tv! Älskar de filmerna. Min favorit är när de är på Mallorca, men även den här går bra att titta på. Nu har jag ju min kväll fixad. Början av den i alla fall. Jippie!Krasch

Nu har vår nya server kraschat för andra gången den här veckan. Kul att datorerna inte fungerar och att det inte går att arbeta. Blir det till att jobba över till kl 20 idag igen? Jag totalvägrar.

Cheek to cheek

Gamla kära Sahara Hotnights får stå för musiken idag. Det är fantastiskt bra.3 klänningar på 2 dagar

Jag verkar ha fastnat i shoppingträsket igen efter shoppingförbudet förra månaden. Igår hittade jag en jättesöt prickig klänning på H&M, och idag köpte jag på mig en blommig klänning och en brun på GinaTricot. Tur för mig att de kostade 249:- respektive 149:-. Men nu måste jag försöka hejda mig lite...

Den bruna ser precis ut som den högra, fast brun...


   

Känn ingen sorg för mig, Göteborg

Det är spikat. Jag och E åker till Göteborg den 25 juli, huvudsakligen för att se Kent och Thåström. Men även för att semestra. Därför stannar vi två nätter, och åker hem först på söndagen.
Det blir dock ingen billig resa. Nästan alla hotell är fullbokade, så det får bli ett Business Class- rum på SAS Radisson för 1690:-/ natten. Å andra sidan får vi då gratis tillgång till hotellets gym, som jag känner på mig att jag kommer utnyttja varja dag... E hade kollat upp vad tågbiljetterna kostar. För honom skulle det gå på 1700:- tur och retur med X2000, men han är å andra sidan inte längre någon ungdom. Det är ju jag, och jag hoppas på betydligt billigare pris än så...

Men även om det är mycket pengar det handlar om, känner jag att det är något som jag inte kan tacka nej till. För jag vill. Och nu vet jag att jag har kontrakt på jobbet ytterligare ett år, så jag behöver inte snåla sjukt mycket just nu och inte ha något liv. Och jag behöver komma bort lite från Stockholm.


 

Häxan och lejonet


Vi firar oss själva

Idag har vi firat att Susanne och Jessica har varit så duktiga och skrivit klart det nya kommunvillkoret i tid. Och massa andra saker som var tvungna att vara klara innan den 1 juli. Alla som på något sätt jobbar med A&H var inbjudna, men vi var bara fyra stycken som hade möjlighet att följa med. Bortsett från oss tre följde även Solange med.

Vi tog båten ut till Grinda. Jag har aldrig varit ute i Stockholms skärgård, så för mig var det en ny upplevelse. Vi drack champagne och åt jordgubbar och chokladpraliner på båten. Väl framme på Grinda åt vi grillbuffé på Grindas Framficka. Mycket gott. Dessvärre lyckades en servitris spilla rosévin över hälften av våra jackor och väskor - tack och lov klarade sig mina saker rätt bra. Det enda positiva med det var att vi slapp betala maten för två personer.

Och tro det eller ej, men jag har faktiskt tagit årets första dopp. Och det i havet. Jag trodde faktiskt att jag skulle banga, så jag är förvånad - och imponerad - över mig själv. Ojade mig bara lite i början. Var faktiskt inte altför kallt i vattnet. Men jag är glad att bildbevis finns. För vem skulle annars tro mig?   

       

       

   

   

Det tog bara en halv dag...

Har äntligen fått den där extra semesterdagen i juli godkänd. Jag behövde bara prata med fyra personer, och det tog bara en halv dag att komma fram till ett beslut... Nästan lite pinsamt, tycker jag. Det borde inte vara så jäkla svårt att få vara ledig en fredag i juli, även om de flesta andra på avdelningen är borta. Det handlar om EN dag. Men nu är jag ledig då i alla fall. Om jag vill. Det är ju inte säkert att det blir något Göteborg.

Fel av mig

Jag var visst inte kattvakt den 25 juli. Jag läste fel. N hämtar Colfax den 24 juli, så på fredagen är jag helt fri. Har ägnat stora delar av förmiddagen åt att försöka få igenom en semesterdag då - de är ju som bekant inte så glada i sånt på mitt jobb. Eller, på min avdelning. Jobbar man på skador är det inga problem att vara ledig när man vill.
Men det är nästan helt klart med semestern. Har bara ett godkännande kvar (totalt har jag frågat fyra personer...). Det slutgiltiga. Men i och med att jag har fått ok från de andra inblandade borde det vara lugnt.

Sedan får vi se om det blir något Göteborg. Det är ju trots allt inte helt klart det heller...

Trappa


Jag var 23 - när jag lämnade GBG

E funderar på att åka till Göteborg och se Kent och Thåström den 25 juli. Han har frågat om jag har lust att haka på i såna fall. Det finns två problem. Jag jobbar då, det är en fredag. Och jag har lovat bort mig som kattvakt. Men det kanske går att lösa? För det skulle vara kul att sticka ner till Göteborg. Har inte varit där på så jäkla många år.  Senast halkade jag på Liseberg, och mina vita cykelbyxor blev svarta där bak. Oh yeah, det var på den tiden då cykelbyxorna regerade!

Det är definitivt något att fundera över. Av många anledningar.

Jag borde, men orka

Jag borde ha tvättat håret idag. Och rakat benen. Ska förmodligen åka båt med några från jobbet imorgon, och kanske då också bada. Då vill jag ha lena ben. Även om ingen ska ta på dem. Har inte orkat ikväll. Får bli imorgon bitti. Fy, vad jobbigt.

Borde sova. Men jag orkar inte flytta mig från soffan. Det är en inte helt obekant känsla. Tyvärr.

Mest lik?

Jag gjorde ett test. Vem i Sex and the city är jag mest lik?

 
You Are Most Like Charlotte!

You are the ultimate romantic idealist
You've been hurt before, but that hasn't caused you to give up on love.
If anything, your resolve to fall in love is stronger than ever.
And it's this feminine optimism that men find most appealing about you.


Romantic prediction: That guy you are seeing (or crushing on)?

Could be very serious - if you play your cards right!
Which Sex and the City Vixen Are You?

Jävla regn, jag vill inte drunkna

Det har varit jättefint ute hela dagen. Det har jag sett genom mitt fönster. Men nu, lagom till det att jag tänker bege mig hemåt, öppnar sig himlen och regnet forsar ner. Vad är det för jäkla sätt? Jag har grå tygskor på mig. Jag har halvt bara ben. Tack och lov har jag paraply och jacka. Det lär väl inte ge med sig även om jag väntar ett tag heller. Fy fan, vilken jävla skit.

Svart eller vitt

Nej, allting är inte svart eller vitt. Jag tror att det är det jag måste lära mig. Världen är full av färger.

RSS 2.0