Nobels Testamente

 
Liza Marklund är en av mina favoritförfattare, och boken Nobels Testamente läste jag för inte alltför längesen. Precis som några av Marklunds tidigare böcker har nu även denna filmatiserats, om än med andra skådespelare än i de tidigare filmerna.
 
Annika Bengtzon är i sin position som journalist på tidningen Kvällspressen inbjuden till Nobelbanketten, där hon blir vittne till mordet på Caroline von Behring i Nobelkommittén. Även en av pristagarna skadas, och det är honom som polisen ringar in som det tilltänkta målet. Annika, däremot, känner på sig att något inte stämmer och börjar istället nysta i Carolines liv för att försöka hitta sanningen där.
 
Det här är en tät thriller med högt tempo. Inte en sekund känns tråkig, långsam eller överflödig, och det är ett bra flyt i berättandet. Det finns några småsaker som känns lite ologiska, som till exempel varför Annika var den enda som såg någonting, men sådant kan jag bortse ifrån.
Malin Crépin är mycket bra i rollen som Annika Bengtzon. Det är uppfriskande med ett ansikte som inte är så känt som föregångaren Helena Bergstöms. Det ska bli spännande att se vad hon kan göra med sin rollfigur i kommande filmer.
 
Betyg: 3,5 av 5.
 
 

Saturday Night

 
När jag kom hem i natt efter att ha varit ute och svirat hade Alex sällskap av Griller. Dum som jag var satt jag uppe tillsammans med dem, vilket resulterade att jag somnade runt kl 5. Fem timmar senare hade jag en tid hos frisören, så det blev inte många timmars sömn för min del. Vilket jag tog igen lite nu under eftermiddagen.
 
I övrigt har jag inte gjort många knop i dag. Suttit framför datorn, sett ett avsnitt av Dexter och ätit en hamburgare. That's about it, och jag är rätt nöjd med det. Hela kvällen ligger dessutom framför mig, och jag funderar vad jag ska fylla den med. Alex har vänner över, de sitter och spelar Magic, och jag gör allt för att hålla mig ur vägen. Så de där funderingarna gäller väl mest om jag ska se en film eller fortsätta kolla på säsong sex av Dexter...
 
 

Dansa i neon

Igår besökte jag Helene i Sjöstaden för en trevlig middag. När maten var uppäten och bubblet uppdrucket åkte vi in till Golden Hits, där vi för en gångs skull var uppskrivna på listan. Så det var bara att knalla förbi kön och gå in utan att behöva betala inträde. OCH få välkomstdrink gratis (så vi tog två var). Sedan var det dans till stängning innan det var dags att sätta sig på tunnelbanan hem i den ljusa sommarnatten.
 
 
 

Dressed for success

I kväll är det middag hos Helene i Sjöstan som står på agendan. Troligtvis blir det även utgång, så jag är kittad för det. Med en flaska bubbel i handen, vill säga. Eller ja, klädmässigt också, och eftersom bubblet inte har fastnat på bild så bjuckar jag här på kläderna istället.
 
 
 

Det är vi som är Lennartz, och vi är här bara för er

 
Förstår inte vad det är med mig i dag. Att jag lyssnar på dansband är väl inte så konstigt, men att jag nästan vill gråta av det här klippet är väl ändå lite overkill. Hormoner som rusar av någon underlig anledning, eller vad fasen är det frågan om?
 
Kommer ni för övrigt ihåg serien som det här klippet kommer ifrån? Serien som handlar om Lennart, som vill starta ett dansband med det fyndiga namnet Lennartz. Den gick på SVT för massa år sedan, och jag tokälskade den! Ska fasen leta upp den, måste se den igen.
 
 

Drömmen från i natt

 
Jag blev mamma i natt. I drömmarnas värld, åtminstone. Själva förlossningen var lite blurrig och verkade vara överstökad rätt så fort, och det var väldigt mycket som i en romantisk Hollywoodfilm. Ingen smärta, bara rosiga ansikten och glada leenden. Jag var inte ens ledsen över att Alex inte var där. Att han var på jobbet medans jag födde var tydligen det mest naturliga i världen. Jag fick ringa honom och berätta att han blivit pappa åt en liten pojke. Vilket jag för övrigt var det enda jag var lite ledsen över till en början. Ja, inte att Alex var pappan utan att det var en pojke och inte en flicka. Det där lade sig dock efter ett tag, och det blev dags att komma på ett passande namn. Valet verkade till slut falla på Ludvig, men helt säker på det är jag inte eftersom jag vaknade någonstans där.
 
Det känns som att jag har drömt väldigt mycket om barn på sistone. Men så är det väl när man börjar bli äldre, och dessutom massa människor runt omkring en börjar bli föräldrar. Då väcks modersinstinkterna till liv. Medans hjärnan och förnuftet säger att det inte är dags än på några år.
 
Och i dag är det fredag och jag planerar att dricka alkohol i kväll. Så nej, det blir nog inga barn än för min del.
 
 

Dexter och Lumen

 
Så har jag plöjt mig igenom säsong fem av Dexter. Och än en gång fascineras jag över hur de lyckas hålla serien så vansinngit bra och intressant säsong efter säsong. De hittar nya grepp och vinklar, så det blir aldrig tråkigt eller en känsla av upprepning.
 
Den här säsongen var riktigt bra. Man fick se nya sidor hos Dexter, som jag uppskattade. Det var spännande att följa utvecklingen av hans relation med Lumen och hur de tillsammans begick de mord som Dexter annars utför på egen hand. Sedan är jag även ett stort fan av Julia Stiles, så att det var hon som spelade Lumen var en stor bonus.
 
Säsong sex står nu för dörren, och det ska bli spännande att se vad de kokat ihop i den. I can't wait!
 
 

Hanna Gustafsson vs SHM

Det här inlägget på Facebook gjorde min dag igår. Och att hon faktiskt fick ett svar från Axwell i gruppen gör det hela än bättre. Vilken genomslagskraft sociala medier har. När jag såg det här inlägget igår hade det över 17000 likes, och det lär ju vara betydligt fler i skrivande stund.
 
Och framför allt har det här gett mig idéer! Hävda att man försökt få tag på biljetter men gått lottlös, skriva på artistens Facebooksida- och sedan hoppas att artisten uppmärksammar och bjuckar på gratisplåtar.
 
 
 

AW

Kvällen bjöd på en trevlig after work med kollegorna. Först middag på Grappa och sedan ytterligare en cider på något litet hak på Rörstrandsgatan. Helt ok onsdag.
 
 
 

Arg och irriterad

 
Morgonen tillbringade jag i en tandläkarstol. Och precis som alltid när jag gick därifrån kände jag mig så jäkla lurad. För undersökning, bilder på tänderna och borttagning av tandsten skulle de ha 1578 kronor. Lägg sedan till pengarna för en tand som måste lagas- för 2900 kronor!!! Tydligen måste tre ytor fixas och det är det som pressar upp priset så överjävligt.
 
Det är fan inte konstigt att min tandläkare bara behöver jobba måndag- torsdag när de tar sådana hutlösa priser. Sånt är livet som privattandläkare. Men jag blir fasiken lite nyfiken på vad samma behandling skulle kosta hos Folktandvärden. Ska nog ringa och kolla upp det där. Tur att jag inte ska åka någonstans på semestern. För med tanke på att tandläkaren nu kostar mig över 4000 spänn hade jag nog fått ställa in alla sådana planer.
 
I kväll ska jag på after work med mina kollegor. Förhoppningsvis kommer allting att kännas lite bättre efter ett par glas vin. Fast egentligen borde jag väl dricka vatten och spara vinpengarna till tandläkaren.
 
 

Vapiano

 
I dag blev jag bortskämd av pojkvännen, som bjöd mig på middag på Vapiano. Vappan är ju en favoritrestaurang, som vi besökte rätt ofta förr, men nu är det rätt längesen jag var där. Därför kändes det helt ok att jag tog samma sak som jag alltid tar- scampi. Och så en öl på det, och den här tisdagen kändes plötsligt mycket lyxigare än vad den gjorde tidigare under dagen.
 
 

Tjipp och hej!

 
Imorse när jag vaknade hörde jag främmande röster i lägenheten. Inte direkt vad man vill vakna upp till, men ganska så snart lyckades jag lokalisera ljudet och insåg då att min iPod på något mystiskt sätt måste ha satts igång när jag la den på byrån igår kväll och sedan spelat låtar hela natten. För jag hoppas inte att någon från andra sidan försöker säga mig något genom att spela Elvis för mig på morgonkvisten.
 
Bortsett från att jag, thanks to Elvis, är rejält trött så är jag på relativt bra humör. Lite sur över att det fortfarande är mörkt på himlen och regn i luften, men samtidigt glad över att jag inte har semester. Behöver för övrigt bra tips på vad man kan hitta på i Stockholm en regnig dag. Måste gardera mig inför semestern, men trots att jag är född och uppvuxen i Hufvudstaden är jag dålig på inomhusaktiviteter.
 
 

Who's gonna save the world tonight?

 
Ibland lönar det sig att hänga på låset, och i dag hade jag även ofantligt mycket tur när jag lyckades knipa två biljetter till Swedish House Mafias spelning i Stockholm i november. På 42 ynka minuter såldes alla 35 000 biljetter, och det kan tyckas lite märkligt men jag vet flera som gick tomhänta.
 
Det kan eventuellt te sig lite märkligt att jag ska gå på den här spelningen överhuvudtaget. Men vad fasen. Jag har ju fem månader på mig att lyssna in mig lite mer på Swedish House Mafia, och har jag tur börjar jag gilla även de instrumentala låtarna och inte bara de där det är någon som sjunger...
 
 

Karlatokig

 
Det senaste i mitt liv är att jag har snöat in på podcasts. För tillfället är det Filip & Fredriks lilla mästerverk som jag håller på att lyssna igenom, och de gör mina arbetsdagar betydligt roligare än vad de egentligen är. Ibland är det bra att sitta framför en dator hela dagarna.
 
Denna låt har dock satt sig rejält i mitt huvud. Den utgör signaturmelodin till podcasten, och den klibbar värre än Karlssons klister. Men det gör inte så mycket, jag diggar den trots lite skitnödiga rim som "Jag älskar att vara social, inte att vara din sandal".
 
 
 

Måndag morgon

 
Hej och välkommen till min oerhört positiva och glädjespridande blogg. I dag är en sån där dag då jag helst hade legat kvar under täcket och inte låtsas som om omvärlden finns till. För när det är tre ovälkomna saker som alla krockar med varandra är det tamejtusan inte kul.
 
Först har vi det lilla faktumet att det är måndag. Måndagar är aldrig roliga. Aldrig. Om det inte är första måndagen på semestern, vill säga, men det är det inte i dag. Vilket i och för sig bara är bra, om man tar sig en titt på nästa punkt.
Det regnar både katter och hundar ute, och med tanke på att det är ett kompakt molntäcke som ligger över hela Hufvudstaden så tror jag att det kommer att fortsätta så resten av dagen. Det finns inte en endaste liten ljusglimt någonstans. Fy fasen för att ha det så på ens första semesterdag. Detta gör det dock inte roligare att gå till jobbet.
Och så är det ju den 25:e juni, vilket innebär att från och med i dag är tunnelbanans blåa linje avstängd vid T-centralen, vilket innebär att jag måste ta en annan väg till jobbet. En väg som tar längre tid och är omständigare med fler tågbyten. I fyra månader ska detta elände pågå, och jag blir trött bara av att tänka på det.
 
Fem veckor kvar till semestern. Hoppas att det har hunnit torka upp ute till dess. Annars blir jag ledsen på riktigt.
 
 

Man behöver i alla fall inte gå hem hungrig

I dag har jag sysselsatt mig med två saker. Tittat en himla massa på Dexter (säsong 5, som jag och Alex började titta på för längesen, men vi kom av oss efter ett avsnitt) och varit på middag hemma hos svärmor som fyller år. Jag har ätit och ätit och ätit, så nu får det banne mig bli lite mer av den där laxen och salladen som jag tjatade om igår.
 
Här är vad jag tryckte i mig under timmarna hos svärföräldrarna.
 
 
Grillad fläskkotlett med potatissallad.
 
 
Smörgåstårta. Orkade dock bara en tredjedel av biten.
 
 
Tårta och jordgubbar.
 
Jag är glad att jag hoppade över sillen och äggen...
 
 

Captain America

 
Igår hade vi date night på hemmaplan. Alex fick välja film, och då blev det Captain America. Jag är inte så mycket för sådana där superhjältefilmer, och jag tror att även om jag hade varit det, hade jag blivit grymt besviken. För det här var bara trams rakt igenom.
 
Dessvärre så har vi nu gjort upp en plan. Vi ska se alla de där filmerna (Thor, Iron Man etc,) för att sedan ta oss an The Avengers. Den har jag i alla fall lite förhoppningar på.
 
 

På tallriken

 
Dagens middag: Ugnsbakad lax med sallad och fetaost. Och i mitt fall en jädra massa balsamvinäger.
 
Oj, vad nyttiga de var i dag då, tänker ni säkert nu. Är det för att kompensera gårdagens midsommarmat och alkoholintag, månne? Eller är det bara så att det är nu det är dags att börja leva lite nyttigt igen?
 
........?
 
 
 
Ha! Tänker ni så, så tänker ni fel. Detta är vad som fanns hemma, och alltså ett sätt att inte dra på sig högre matkostnader genom att springa iväg till affären och handla ny dyr mat när vi redan har bra grejer i kyl och frys. Vi har dessutom redan tryckt i oss varsin flottig pizza i dag. En pizza som jag sett fram emot hela veckan, och jag tryckte i mig hela calzonen tills jag fick ont i magen. För i helskotta heller att jag tänker lämna något när jag äntligen får äta denna gudagåva till maträtt!
 
 

Midsommar på Fjäderholmarna 2012

Precis som förra året så firade vi igår midsommar på Fjäderholmarna. Vi körde på knytkalas, och alla tog med sig olika saker så att vi fick ett komplett bord med sill, potatis, västerbottenpaj, broccolipaj, jordgubbar och mycket mer. Det var en mysig dag, även om vissa i sällskapet blev lite väl överförfriskade och slocknade direkt när vi kom hem klockan 20.
 
 
 

Midsommarklänningen

Så jädra bra att det var soligt igår, så att jag fick inviga min nya fina klänning från United States of America. Inköpt på Macys i Nevv Jåårk och så himla fin.
 
 
 

Torsdagsdate

Jag och min karl var ju ute och åt igår (funderar på om det var maten som gjorde att jag senare mådde så dåligt...?). Det blev Victoria i Kungsan, och det var mycket trevligt att sitta där på utomhusserveringen tillsammans med den jag tycker mest om.
 
 
 

Helvetisk kväll

 
Fy fan i helvete vilken hemsk kväll jag hade igår. Började må så förbaskat illa och jag var övertygad om att allt jag ätit under dagen skulle komma upp. Inte helt angenämnt med tanke på att spy är det absolut värsta jag vet. Så jag kämpade emot för glatta livet. Låg under täcket och grät och tyckte synd om mig själv tills jag till slut somnade. Alex fick ta hand om den halvfärdiga västerbottenpajen och sedan roa sig bäst han ville.
 
I dag mår jag mycket bättre, även om kroppen fortfarande inte känns helt hundra. Men jag är åtminstone inte illamående, och det är det viktigaste. Nu ska jag börja fixa mig i ordning inför dagens midsommarfirande.
 
 

Lägesrapport just nu

 
Det känns som fredag fast det är torsdag. Fredagsfeelingen är med andra ord fejk, och jag måste försöka få in i huvudet att jag inte alls slutar om en timme utan om två och en halv timme. Men det är inget att deppa över, även om dagen känns evinnerligt lång och arbetsuppgifterna hopar sig som små elaka troll på mitt skrivbord och gör allt för att tiden ska bli så tråkig och gå så långsamt som det bara är möjligt.
 
Men så fort arbetsdagen är över ska jag gasa in till stan och möta upp pojkvännen för en trevlig middag på tu man hand. Jag ser verkligen fram emot lite god mat efter att ha ätit grillad kyckling till lunch. Don't get me wrong, jag älskar grillad kyckling, men den här gången hade jag ingenting till. Och det blev vansinnigt tråkigt.
 
I övrigt kommer torsdagskvällen att bestå i mathandling och en jädra massa förberedelser inför morgondagens midsommarfirande. Jag blir lite trött bara jag tänker på det, men det blir nog bra till slut.
 
 

Brandövning

Vi hade brandövning på jobbet i dag. Och jag insåg att om det hade brunnit på riktigt hade jag nog brunnit inne, för det var ett jädra klent larm som ringde. Men jag klarade mig åtminstone den här gången, och kom fram tryggt och säkert till uppsamlingsplatsen. Efter detta lilla äventyr (tänk så mycket spänning i vardagen jag har fått i dag) bjöds det på grillspett och grillad korv, jordgubbar och diverse annan frukt. Mycket trevligt.
 
 
 

Nytt i garderoben

Shoppingdjävulen har ju, som jag tidigare berättat, gripit tag i mig och jag har shoppat som om det inte fanns någon morgondag. Typ. I synnerhet Monki har skänkt mig en hel del fynd, och ett av dessa fantastiska fynd har jag på mig i dag.
 
Inte nog med att jag hittat en snygg blus, den är även lätt transparent (utan att man ser igenom alltför tydligt) och inte svart utan väldigt knallig i färgen (hör ni hur änglarna sjunger sin lovsång?). Trehundra kronor fick jag punga ut för den, och den finns även i några andra färger. Funderar på att köpa en svart också...
 
 
 
 

Home alone

 
Just det, i kväll var det fotboll, ja. Sverige mot Frankrike, men den matchen gör ju varken till eller från (inte för blågult i alla fall). Jag har lagt ner EM- intresset för den här gången, för mer fanatiker än att jag bara bryr mig om de svenska matcherna är jag inte. Och uppenbarligen är jag bara intresserad när det fortfarande finns en mikroskopisk chans att gå vidare till nästa nivå, så hardcore fan är väl inte heller rätt epitet på mig.
 
Nej, jag skippar fotbollen och ägnar mig åt andra fantastiskt roliga saker istället. Som till exempel:
 
 • Laddar på iPoden med massa nya podcasts.
 • Instagrammar (heter det Facebookar så måste det väl heta Instagrammar).
 • Lyssnar på Rolandz på Spotify. Men ska nog växla över till Vikingarna så snart den här låten är slut. Ja, jag gillar dansband, och det är ingenting man ska skämmas för. Påminn mig om att göra ett inlägg med mina favoritdansbandslåtar någon dag.'
 • Slår mig för bröstet över att jag är så duktig och inte ens är lite suktad av Dumlekolorna jag köpte till pojkvännen.
 • Surfar runt på Aftonbladet och uppdaterar mig med vad som hänt i världen.
 • Plockar fram och beundrar min nya blus. 
 • Irriterar mig på motorcyklisterna som kör förbi med jämna mellanrum och tror att lilla Vantörsvägen är Autobahn. Det är det inte.
 • Självklart springer jag fram till fönstret varje gång de åker förbi. Och varje gång missar jag dem, de kör ju så jädra fort.
 • Förbannar olämpliga skavsår.
 
 

Lila klänning

 
Att rensa garderoben i helgen var definitivt en fullträff. Det ledde till att jag i dag hade på mig en lila klänning som jag annars brukar välja bort av någon outgrundlig anledning (förmodligen för att den inte är tillräckligt svart). För nu jädrar ska jag börja använda alla kläder jag har. Se det som ett försenat nyårslöfte.
 
 

En minishopaholic i mammas fotspårDet är kanske inte någon hemlighet att just chic lits är mitt guilty pleasure. Nej, jag skulle ljuga om jag påstod att det var något jag hymlar med. De skapar en skön och avslappnad kontrast mot alla deckare jag plöjer igenom, och nu har jag läst ut ännu en. Boken i fråga är den senaste i Sophie Kinsellas shopaholic- serie, En minishopaholic i mammas fotspår.

Beckys och Lukes dotter har hunnit bli två år, och det där med att vara mamma är inte så enkelt som Becky trott. Lilla Minnie är ett riktigt yrväder som skapar kaos vart hon än går, och hon hjälper mer än gärna sin mamma att vinka in taxibilar och shoppa dyra kläder på nätet (utan mammas vetskap så klart). För att pigga upp sig själv och sin familj beslutar sig Becky för att ordna en stor överraskningsfest åt sin man på hans födelsedag. Helst ska det inte kosta något alls, och hon är fast besluten att hålla sitt löfte som hon gett Luke- att inte shoppa något tills hon har använt alla kläder hon äger minst tre gånger. Det där med att anordna en gigantisk fest- och samtidigt lyckas hålla alla planer hemliga för sin man- visar sig dock vara både krångligt och energikrävande. Speciellt krånglig är den där lilla detaljen att festen skulle vara gratis att anordna...

Lättsmält och roligt är två ord som sammanfattar den här boken (och egentligen alla i serien) väldigt bra. Jag fascineras över Beckys förmåga att leva i sin egen lilla värld, och bara tanken på att det springer omkring människor där ute som är precis som hon skrämmer mig lite. Men samtidigt tar man henne till sitt hjärta, och fattar sympatier för henne. Sophie Kinsella är en mästare på att skriva underhållande, och det blir aldrig tråkigt. Alldeles lagom sommarläsning.Det gick ju åt skogenFörsäkrings- Roger har nu lämnat oss. Och det gick ju inte så bra det där. Efter att han pratat på i en och en halv timme om personförsäkringar är min envisa pojkvän fortfarande övertygad om att han inte ska ha någon sådan. Jag hade hoppats på en riktigt slipad försäljare, men så blev det inte. Tyvärr. Att min pojkvän sedan gjorde narr av hela försäkringsgrejen gjorde inte saken bättre, och det resulterade i:

 • Salta tårar.
 • Upprörda känslor.
 • Hårda och elaka ord.
 • Tjafs.
 • Att jag nu sitter och surar framför min dator medans Alex gör gud-vet-vad inne i lilla rummet.


När jag jobbade med försäkringar tyckte jag att det var kul. Nu leder det bara till olycka.Min hemstadDiscotröjan på och jag är redo för en ny veckaWell hello Montag!

Trött som om jag varit uppe och festat hela natten (I och för sig drömde jag att jag var på fancy middagsbjudning iklädd lyxig röd klänning (trots att jag vet att jag inte passar i rött, så hur fasen tänkte jag där?), där jag inte åt någonting av hummern som serverades utan bara drack glas efter glas av bubbel- kan det vara en imaginär baksmälla jag nu känner av trots att jag inte längre befinner mig i drömmarnas land?). Meeen, inget som lite kaffe inte kan bota. Hoppas jag, för annars är jag rätt körd. Mer körd än vanligt, that is.

Aja, det finns en hel del glädjeämnen med denna måndag. Och eftersom jag älskar listor kommer därför här ännu en.

 • Det regnar inte. Vilket är bra, för jag har inte den blekaste aning om var mina gummistövlar befinenr sig.
 • Tunnelbanans blåa linje går fortfarande hela vägen till Centralen. Fråga mig igen nästa måndag om detta, och jag kommer aldrig att sluta svära över min ändrade resväg till jobbet.
 • Ridningen är nu slut för denna gång. Vilket i och för sig är vansinnigt tråkigt, men efter att ha ridit två dagar i rad har jag nu skavsår på ställen där man inte ska ha skavsår och träningsvärk mest överallt, så ett sommaruppehåll är nog bara positivt för min sargade kropp.
 • Midsommar på fredag. Vilket innebär fyra dagars arbetsvecka. Vilket innebär total lycka. Ja, bortsett från att Midsommarafton är på just fredag, som är den bästa arbetsdagen på hela veckan. Jag hade hellre varit ledig en måndag.
 • I kväll har jag och Alex en dejt tillsammans med Roger. Roger ska nämligen försöka övertyga Alex om varför han ska ha en olycksfallsförsäkring (och förmodligen varför han ska ha en olycksfallsförsäkring hos just TryggHansa, för det är där Roger jobbar). Jag hoppas verkligen att Roger har vässat sina argument, för min pojkvän är en envis jävel.
 • I morgon spelar Sverige sin sista EM- match. Nu har det ju inte gått så bra för Sverige och den där matchen är bara ett onödigt ont. Men eftersom den varken gör till eller från innebär det att jag inte alls måste sitta framför tv:n och bita sönder mina naglar av nervositet. Jag är fri att göra något annat! Som till exempel somna på soffan och få skäll av Alex. Tjohej!


Det var allt. Tjipp och hej!Garderobsrensning... igenSedan vi kom hem från New York har jag shoppat loss mer än vad jag gjort på länge. Det har varit välbehövligt, men samtidigt dumt eftersom det inte riktigt funnits plats för de nya klädesplaggen. Något som jag dock rådde bot på i dag. För vad passar väl bättre en regnig söndag än att rensa i garderoben?Svensk sommar tinar frusna själar?Det är mitten av juni och någon svensk högsommar har ännu inte setts till. I dag ser det ut så här i Hufvudstaden- grå himmel och så mycket regn att om jag hade haft en tom pool när jag gick och la mig igår hade den garanterat varit helt full nu.

Kul att jag måste ge mig ut i det här skitvädret. Eftersom jag åt upp Alex sista smörgås (han sov, så han får skylla sig själv- you snooze you lose) och kylen ekar tom är det av vikt att jag promenerar bort till centrum och handlar mat. I kväll ska jag dessutom till stallet för terminens sista ridlektion. Min ridlärare utlovade igår uteritt, men jag hoppas att hon har ändrat sig...Vad är konst?Jag kan i alla fall säga att jag är oskyldig till denna konstinstallation i Fruängens Centrum.Snow White and the HuntsmanSagan om Snövit känner vi alla till. Mer eller mindre. För om jag ska vara riktigt ärlig harj ag under en längre period varit lite konfunderad över det där med the Huntsman. Vem är han och var kommer han in i historien? Jag fick fråga en vän, som snällt förklarade att the Huntsman får i uppdrag att döda Snövit och överlämna hennes hjärta till den onda drottningen. Detta klarar han dock inte av, utan skjuter ett rådjur istället och försöker sedan lura drottningen att hjärtat han ger henne tillhört Snövit. Det gick väl sådärbra, om jag förstod det korrekt.

I alla fall. I den här filmen har Snövit suttit fängslad i halva sitt liv när hon en dag lyckas fly. Drottningen skickar ut sina soldater för att htita henne, men måste inse sig tillfälligt besegrad och kalla in experthjälp- the Huntsman. Ett mycket viktigt uppdrag eftersom den enda som kan krossa den ondskefulla drottningen är just Snövit, som tänker göra allt i sin makt för att detta ska ske.

Det här är helt klart en film som ger bra underhålning för stunden. Jag är inget fan av Kristen Stewarts uttryckslösa och stela mimik, men tack och lov finns det andra skådespelare som bär upp filmen. Chris Hemsworth som the Huntsman, till exempel. Mycket bra.
Det är full rulle nästan hela tiden, men det som verkligen fångade mitt intresse var den vackra scenografin. Miljöerna är hänförande och precis så sagoaktiga som krävs. På det stora hela var det här en helt ok äventyrsfilm.

Har för övrigt beslutat mig för att faktiskt ta och läsa Bröderna Grimms klassiska gamla sagor. Tror att det kan vara en trevlig läsupplevelse.

Betyg: 3 av 5.Lördagsdejt utan pojkvännenEftersom Alex tillbringar sin lördag hemma hos en vän tillsammans med sina små Warhammer- figurer såg jag till att boka upp mig på annat. En dejt med Linnea (mat och bio) är vad som står på schemat. Efter att ha dividerat fram och tillbaka gällande vilken film vi ska se föll valet på Snow White and the huntsman. Nu hoppas jag bara att jag inte blir besviken.

Även om jag inte ska gå hemifrån förrän om en halvtimme sitter jag nu här färdigfixad och klar. Känner mig rätt snygg, om man bortser från att världens största finne flyttat in på hakan min, och hans lilla kusin från helvetet har slagit läger på näsan. Tack för det. Aja, jag får be en stilla bön om att de är borta till Midsommar.


PetrolblåNytt på golvet: Vardagsrumsmatta.

Det är så kul att se lägenheten växa och bli mer personlig när vi fyller den med fler inredningsprylar. Näst på tur står lampor till alla rum, gardiner och balkongmöbler. Och det ska vi väl förhoppningsvis lyckas vaska fram.Grey's AnatomySå har jag nu sett klart åttonde säsongen av Grey's Anatomy. Jag förstår inte varför de alltid måste avsluta varje säsong med ett riktigt snyftaravsnitt. Eftersom jag är så jädra blödig blir det ju alltid så att jag sitter i soffan och gråter tills ögonen gör ont och jag ser ut som en skrynklig tant i ansiktet. Den här gången var inget undantag. Det enda positiva var att pojkvännen var på aw med kollegorna och slapp se mitt lilla sammanbrott.

Nu är jag dock lite sur över att det kommer dröja innan de börjar visa säsong nio. Det var så många lösa trådar som måste knytas ihop, och det där med att inte kunna se fortsättningen direkt retar mig. Men det är väl bara att bita ihop och hoppa vidare till nästa serie.PaketNär jag kom hem väntade ett stort paket på mig utanför dörren. Älska när saker levereras tidigare än planerat!Ett brevHej Fredag!

Vad trevligt att du är här igen. Även om det bara är sju dagar sedan vi senast sågs så har jag hunnit sakna dig en hel del. Det är något speciellt med dig, som gör att det börjar spritta i kroppen på mig. Du bär med dig känslor fulla av förväntningar och glädje, och bara din närvaro lovar gott inför den kommande helgen.

Just i dag tänker jag ta tillvara på dig genom att åka hem direkt efter jobbet. Göra ett snabbt stopp i centrum och hämta ut mina böcker som ligger och väntar inne på Hemköp, men sedan är det raka spåret hem till lägenheten som gäller. Jag måste ju ta hand om vår nya matta som levereras i dag. Spännande!
Jag planerar även att se fotbollsmatchen. Inte för att jag tror att vårt svenska landslag kommer vinna över England, men det är trots allt en viktig EM- match, och det vore tråkigt att missa den. Men innan fotbollen tar över tänker jag se de tre avsnitt jag har kvar av Grey's Anatomys senaste säsong.

Åh, det kommer att bli en himla bra kväll! Och mycket har jag dig att tacka, Fredag.


Varma hälsningar

Helena


P.S. Vad säger du om att kanske lyxa till middagen lite, nu när du ändå kommer på besök? Kanske något gott från thaien mitt över gatan? Eller någon god köttbit? Fundera lite på vad du vill ha, så fixar jag det. D.S.

PrometheusJag har helt glömt bort att dela med mig om mina åsikter kring Prometheus. Så de kommer här.

Det enda jag egentligen kan säga om handlingen utan att spoila hela filmen är att detta är en prequel till Alien- filmerna, och utspelar sig med andra ord innan Sigourney Weaver sprang omkring på sitt rymdskepp. Jag har egentligen inte någon koppling till övriga filmer i serien, vet att jag har sett en men det enda jag minns är en alien som kommer ut ur någons mage. Jag är inte heller någon Science fiction- tjej. Jag har försökt se Star Wars men det föll mig inte i smaken, och Star Trek och liknande serier har jag inte ens någon lust att försöka se. Jag var därför lite rädd för att jag skulle bli besviken.

Men den där rädslan var helt klart överdriven. Jag gillade verkligen Prometheus- trots att den utspelar sig i rymden! Den var spännande, och jag gillade att det inte var fokus på häftiga lasersvärd och såna konstigheter... Storyn var intressant och jag gillar ju dessutom Noomi Rapace, så att hon har den bärande rollen var kul att se. Scenografin var riktigt snygg, i synnerhet när stjärnsystem uppenbarade sig i 3D (rekommenderar starkt att se 3D- varianten på bio).

För mig, som inte sett de tidigare Alien- filmerna, var detta en mycket trevlig bioupplevelse. Så länge man har ett öppet sinne och inte förväntar sig värsta actionspäckade rullen så tror jag nog att den kan vara tilltalande. För den som har sett övriga filmer kan nog denna förhoppningsvis skänka fler förklaringar och ge svar på frågor. Och jag tror att det är viktigt att veta att även om den är en del i en serie, så är den även en fristående film. Och den kommer garanterat att kasta omkull föreställningar och ingrodda åsikter, om man nu har sådana.

Nu ska jag se till att se övriga Alien- filmer.

Betyg: 4 av 5.Status just nu • Kaffe hjälpte inte riktigt i dag heller. Är fortfarande seg och gäspig.
 • Glömde halva matlådan hemma. Så kan det gå när det är flera lådor att hålla reda på. Så i dag blir det köpemat. Jag är inte helt nöjd.
 • Under ett kort ögonblick hade jag lite fredagsfeeling. Men sedan försvann det och nu är det tung torsdag för hela slanten. Inte alls lika kul.
 • Fick ett sms om att vår nya matta levereras i morgon. Hurra!
 • Jag är nästan konstant hungrig. Varför är jag det?
 • När jag ändå håller på och undrar "varför" kan jag ställa ännu en sådan fråga. Varför har jag ont i höger lår?
 • Tiden går så otroligt långsamt. Jag börjar misstänka att arbetsdagen aldrig kommer att ta slut.

 


De gyllene biljetternaAnledningen till att jag var ute och flängde i ottan var de här. Biljetter till fotbolls- EM i Kiev.

Det är sponsorbiljetter som inte gått åt, och istället för att bara slänga dem delades de ut gratis till de som var intresserade. Så jag tackar än en gång Gabriella och hennes arbetsplats. Så himla snällt!

Enda nackdelen är att jag själv inte kan åka ner till Ukraina. Hade flygbiljetterna varit billigare än de åttatusen som de kostade nu (minst, de flesta biljetterna var ännu dyrare och innehöll dessutom en mellanlandning) hade jag banne mig satt mig på första bästa plan. Men nu får de glädja någon annan istället.

Men det kändes banne mig lite surt att ha sådana dyrgripar i händerna i mindre än en timme innan det var dags att lämna bort dem...Mitt i veckanVarsågoda, här bjuckar jag på mig själv i profil! Det händer inte ofta.

Men nu är det ju inte min profil jag tänkte prata om. Nej, jag tänkte mest meddela att jag varit i gasen sedan klockan halv sju i morse. Det händer inte ofta att jag åker hemifrån vid den tiden, men i dag var det absolut nödvändigt då jag hade en del ärenden att uträtta innan jobbet. Mer om det får ni veta en annan gång. Men trots att jag svepte i mig en gigantisk köpekaffe (med på tok för lite mjölk i) börjar jag nu gäspa och längta efter min varma säng. Jag förstår inte, har kaffets magiska kraft börjat överge mig? Måste jag öka dosen för att det ska ge en bättre effekt?


HallonpajNär pojkvännen på kvällen kastar ur sig att han är sugen på paj, och jag spontant lyckas slänga ihop en på det lilla vi har hemma- då känner jag mig riktigt jädra awesome!Detaljer
Små medelDet krävdes visst inte så mycket mer än att se/ lyssna på det här klippet för att jag skulle bli på bra humör igen. Nu sitter jag med gåshud över hela kroppen och små tårar i ögonen och längtar efter en sådan där härlig Håkan- sommar. Men så vitt jag vet finns inga konserter inplanerade. Det gör mig lite sorgsen, så nu är det bäst att jag trycker igång det här klippet igen så att humöret skjuter i topp än en gång.Fröken NegativVarför jag inte gick och la mig direkt efter den bedrövliga fotbollsmatchen igår är för mig en gåta. I dag är jag så trött att det kommer bli en riktig utmaning att försöka hålla ögonen öppna. Efter gårdagens lilla incident skippar jag dessutom kaffet, och någon ersättare till det har jag inte. Bara en vilja av... nja, jag vet inte om den där viljan är så stark som man kan önska.

Börjar längta till semestern. Jobbar bara sex veckor till. Det hade lika gärna kunnat vara ett år, för så långt bort känns den så eftertraktade ledigheten. Hade det varit lite varmt och soligt ute hade dagarna inte känts så långa, men det verkar som att vi får nöja oss med de regndroppar och gråa moln som tagit över. Svensk sommar. Inte konstigt att man längtar efter solsemestrar i andra länder, där det i stort sett är solgaranti och molnfritt.

Negativiteten flödar här inne. Grattis. Kanske ska sätta på lite musik och försöka dansa bort eländet?Fotbolls- EMJa det här var ju tråkigt. Förlust mot Ukraina var inte vad vi behövde, men det kom inte heller särskilt oväntat. Att sedan försöka slå England och Frankrike kan ju i stort sett räknas som mission impossible, så tack för den här gången blågult.

Jag hoppas jag har fel.89 årJag är åter hemkommen från mina farföräldrar, där det svullades i både bullar och födelsedagstårta. Nu är jag så mätt att jag funderar på om jag ens behöver någon frukost i morgon, och egentligen var det nog dumt att jag drack det där kaffet eftersom jag nu inte lär kunna somna i kväll. Men så får det vara, för det är något speciellt med att dricka kaffe ur farmors fina koppar.FödelsedagI dag fyller min fina farfar år. Han uppnår den anmärkningsvärda åldern av 89 år, vilket jag tycker är helt fantastiskt. Ja, egentligen tycker jag ju att hela han är fantastisk, och jag hade inte kunnat få en bättre farfar än honom. Så i kväll blir det födelsedagsfika och kanske lite födelsedagssång. Om vi har tur.

Men nu ska jag skriva en liten grattishälsning åt honom på Facebook- för självklart är min coola farfar medlem där!Säg den glädje som varar för evigtJag hade gjort mig fin i dag. Lila kjol och långt halsband i form av ett hjärta. Humöret var på topp, trots att det var måndag morgon, och trots för få sovtimmar kände jag mig förvånansvärt utvilad. Behövde köpa en hallonkesella på Hemköp i Huvudsta centrum, och när jag upptäckte att jag lyckades knipa den sista som fanns kvar kände jag att det här skulle bli en vansinnigt bra dag. En sån där dag då allt går min väg och jag kan promenera runt med ett konstant leende på läpparna.

Sedan köpte jag en kaffe på det lilla caféet i centrum. Ägarinnan satte inte på locket korrekt, och plötsligt stod jag där med kaffe över hela min kjol, tröjan, jackan och väskan. Måndag morgon var det, ja.Trött huvudNej, den här dagen blev ju inte direkt vad jag hade tänkt mig.

Vi åkte ut till Kungens Kurva och spanade på mattor och lampor. Men inte kom vi hem med någon dörrmatta eller några lampor, som var det minsta vi skulle ha med oss hem i fångsten. Däremot är nu en vardagsrumsmatta inhandlad, och det kan vi vara rejält nöjda över. Alex snodde sedan åt sig skjuts från sin pappa till IKEA i Barkarby, där han köpte en kontorsstol, trall till balkongen och en skrivbordsskiva.

Allt var frid och fröjd, trodde jag. Men efter att ha tagit en sväng till mataffären och sedan lagat middag åt min karl tog det en annan vändning. Inte fick jag sitta i lugn och ro och titta på ett avsnitt av Grey's Anatomy, inte. Istället blev jag tvingad att nagelfara exakt hur vi vill att lägenheten ska se ut, och möblera om i lilla rummet sisådär tjugotusen gånger. Det här höll vi på med i nästan tre timmar. Jippie.

Och nu har vi kommit fram till att vi ska möblera precis så som jag ville från början, det förslaget som blev nedröstat. Jag är nöjd, men jag orkar inte mer. Nu vill jag inte tänka mer på lägenheten, nu vill jag bara göra något som är avslappnande. Och med tanke på att klockan är halv tolv så innebär det sova. Kul. Slut på söndag, slut på helg.Fest i Abrahamsberg

Igår var det inflyttnings-/ tillbakaflyttnings-/ flytta ihop- fest hos Karin och Wille. Alex bangade, men Helene följde med. Det bjöds på bål och tilltugg och lekar som var på blodigt allvar. Efter att ha blivit indelade i lag (jag var med i lag Bananerna, vilket var betydligt bättre än att hamna i Nötterna eller Korvarna...) fick man utföra fyra tävlingsmoment. Först skulle man bestämma om en radda ord tillhörde Karin eller Wille, sedan var det frågesport om värdparet, efter det tomtebowling. Sist ut var en alkoholtestartävling där man skulle säga vilket märke det var på alkoholen i olika glas. Bananerna vann inte, men jag tror att vi kom tvåa...?

Mycket trevlig kväll. Och i dag är jag lite trött. Tack och lov inte bakis, men trött är illa nog när Alex tjatar om att vi ska ge oss iväg till möbelaffärer och leta prylar till lägenheten...Ett glas gör tydligen skillnadJag tog mig ett litet glas vin till maten, det är ju trots allt fredagkväll. Men nu börjar jag fundera över alkoholhalten på det där vinet, för efter att inte ens ha druckit upp hela glaset börjar jag nu känna mig lite lättare i sinnet och rundare under fötterna. Eller är det bara så att mitt på senare tid måttliga alkoholintag har gjort mig vek och lättpåverkad? Intressant.


Date NightTonight's date night!

Jag och Alex måste flytta våra feta rövar ur soffan (tekniskt sätt är det mest jag som sitter i soffan och han sitter på sin stol vid datorn, men ni fattar vad jag menar)(jag vill också understryka att det där med feta rövar mest är en metafor)(hoppas jag) och börja göra saker utanför hemmet. Vi har fastnat lite, och därför har jag tagit initiativet till kvällens dejt. Den kommer att utspela sig i biomörkret tillsammans med Prometheus i 3D. Jag är vansinnigt förväntansfull! Har dock hört folk som både hyllar den och sågar den, så jag är samtidigt lite nervös.

Men i kväll får jag veta om Prometheus är bra eller anus. Och jag lovar att tala om för er vad det blir.I feel like I win when I loseFredagspeppen är på topp! Och när jag är på bra humör vill jag ha lite musik att skråla med i, och vad är väl då bättre än ett schlagermaraton? Har gått från årets bidrag och vandrat mig igenom halva Youtubes arkiv, och plötsligt dök den här pärlan upp. Det är så otroligt bra att jag får gåshud, och det är nära att en liten glädjetår letar sig nerför kinden (lyckades dock hindra den i tid). Att detta framträdande ledde till world domination och sådan succé att ABBA än i dag är ett av de främsta banden genom tiderna är tamejfasiken magiskt.Torsdag som känns som måndagDet där med att vara ledig mitt i veckan finns det väl både för- och nackdelar med. Det var till exempel INTE kul att behöva släpa sig upp till jobbet imorse, men vetskapen att det bara är två dagar innan det är helg på riktigt gör det mer ok.

I helgen väntar förresten massa roligheter. Låt mig punkta upp dessa (eftersom jag älskar listor):

 • På fredag ska jag på biodejt med pojkvännen. Vi ska se Prometheus.
 • På lördag ska jag till stallet på förmiddagen.
 • På lördag kväll är det fest hos Karin och Wille.
 • På söndag ska jag och Alex åka och elta möbler och andra inredningsprylar till lägenheten.
 • Innan veckan är slut ska jag och Alex ha fixat flygbiljetter till Australien.

Det finns eventuellt en liten risk att jag inte alls känner mig så utvilad som man skulle kunna önska på måndag. Men det är ett senare problem. Även om jag egentligen har samma problem just nu. Är så trött, och då har jag ändå sovit sju timmar i natt. Ibland undrar jag om det är något fel på mig eftersom jag alltid är så trött.

Nu: Hälla i mig en kopp rykande varmt te och hoppas att det gör susen.Ingen bulle i ugnenTur att jag bara åt en sallad till lunch, för när jag kom hem hade pojkvännen köpt bullar. Och jag resonerade som så att eftersom det trots allt är Nationaldagen i dag så är det helt ok att trycka i sig en bulle. På något sätt måste man ju fira... Varför inte genom att tjocka till sig?Lunch på stanDet är Sveriges Nationaldag och så himla härligt att få vara ledig! En liten andningspaus mitt i veckan innan det i morgon är dags att släpa dig iväg till jobbet igen. Det blir inget särskilt firande för min del i dag, men jag passade på att möta upp några vänner för lunch på stan.

Jag har varit på Hurtigs konditori på Drottninggatan tidigare, men den här gången testade jag deras salladsbar. För 99 kronor (vilket i och för sig är rätt dyrt) får man en bas som består av sallad, gurka och tomat, och sedan får man välja till ytterligare fem tillbehör. Det fanns vansinnigt mycket att välja på, och allting var väldigt fräscht. Och då kändes de där 99 kronorna rätt värda trots allt.Snorigt värreFy satan i helskotta. Har gått från att vara glad och välmående till förkyld med ett huvud så fullt av snor att det väger mer än en nyfödd elefantbebis. Jag antar att jag ska vara glad över att jag fortfarande kan andas genom höger näsborre, MEN DET ÄR JAG INTE FÖR JAG KAN JU FÖR SJUTTSINGEN INTE ANDAS GENOM DEN VÄNSTRA!

Drabbades av ett nysmaraton på tunnelbanan hem, och känner mig dessutom fortfarande sådär jobbigt frusen som man gör precis innan febern bryter ut. Men jag har inte tid att bli sjuk "på riktigt". I morgon ska jag luncha med vänner, på fredag står eventuellt en biodejt med pojkvännen på schemat och på lördag är det inflyttningsfest för hela slanten. Att bli sjuk är med andra ord uteslutet. 
 
Tips på mirakelkurer som botar all lättare sjukdom mottages tacksamt.LägesrapportHela dagen har jag känt mig nästan lite febrig. Så där som man gör innan sjukdomen bryter ut. Förhoppningsvis förväxlar jag bara detta med sömnbrist, för inte fasiken vill jag bli sjuk nu när man är ledig i morgon. Har tagit en tablett, så förhoppningsvis mår jag bättre om ett tag. Och om jag bara får sova tillräckligt i natt så kanske jag inte behöver oroa mig.

Nu ska jag smita iväg och äta lunch. Förhoppningsvis kan det få mig på lite bättre humör, jag gillar ju att äta...GlädjeNär man efter så många försök att man tappat räkningen äntligen slår sitt rekord i Yatzy, då är det okej att få ur sig ett riktigt segervrål.Måndag kväll i kvarteret MuffenDenna måndagkväll består av en hel radda roligheter! Låt mig få er avundsjuka på allt kul jag tänker göra.

 • Tvätta.
 • Fixa matlåda till i morgon. Det vill säga steka lövbiff, en aktivitet som jag inte är något fan av.
 • Fixa middag till i dag. Svampmacka för min del och tortellini till Alex.
 • Diska.
 • Bädda med nya sängkläder.

Tänk, ibland har man allt bra tur.Aqua KissNär vi var i New York passade jag självklart på att ta en sväng inne på Victoria's Secret. Det blev inga underkläder, men däremot kom jag hem med ett gäng produkter för kroppen.

Efter att ha smort in min stackars torra kropp, som ännu inte riktigt växlat från vinter till sommar, med body butter och parfymerat mig med en doft av samma märke, doftar jag i dag Aqua Kiss för hela slanten. Det vill säga fräscht och ungdomligt.Måndag morgon i fyra punkterMåndag.

 • Det första Alex sa till mig i morse var att han haft en fin dröm om mig och att jag är världens bästa flickvän. Då kände jag mig lite extra älskad, och det var med lätta steg jag gick till jobbet.
 • Väl på jobbet upptäckte jag att jag glömt halva frukosten hemma. Den delen som faktiskt mättar mest, havrekli.
 • Känner mig inte särskilt trött i dag, men för att vara på den säkra sidan grundar jag med en köpekaffe. Det är trots allt måndag och den där förbaskade tröttheten kan slå till när man minst anar det.
 • Känner mig även lite stolt över att jag på egen hand lyckades lösa ett mindre datorproblem (som i mina ögon vid första anblicken var enormt stort).

 


En regnig dag i juniI dag har varit en vansinnigt produktiv dag. Här kommer en liten lista på sånt som jag har gjort:

 • Städat toaletten.
 • Dammsugit hela lägenheten.
 • Ätit keso med bär och valnötter till frukost.
 • Bråkat med Alex om den nya diskmaskinen som anlände i dag.
 • Tittat på åtta avsnitt av Desperate Housewives.
 • Ätit korv med bröd till lunch.
 • Youtube:at Loreens Euphoria fårn svenska Melodifestivalen.
 • Pratat lite med grabbgänget som varit här halva dagen och spelat Magic med Alex.
 • Somnat i soffan i en för nacken ytterst obekväm ställning.
 • Ätit hamburgare till middag fast jag hade planerat att äta keso med bär och valnötter eftersom jag ätit den där jäkla korven till lunch.
 • Lämnat massa banankartonger och flyttlådor till pappa, som kom förbi en snabbis och lämnade svampstuvning signerad bästa farmor Margit (det är så gott att jag inte ens låter Alex smaka...).
 • Druckit hallonsoda, och påmints om hur jädra gott det är.
 • Sett ett dubbelavsnitt av Grey's Anatomy (avsnitt 1 och 2 av säsong 8, närmare bestämt).
 • Nästan fått liggsår efter att ha tillbringat i stort sett hela dagen i soffan.Intresseklubben antecknar.Snart överMitt Desperate Housewives- maraton fortsätter i dag. Har nu bara tre ynka avsnitt kvar. Sedan är det slut. Och det känns himla vemodigt, med tanke på att det är en serie som jag alltid har tyckt om och alltid haft ett intresse av att fortsätta se säsong efter säsong.Maraton på mitt sättDet är regn och rusk ute, och jag har ingen lust att gå utanför dörren överhuvudtaget. En snabbis till affären räckte gott och väl, och hade jag inte varit så illa nödgad hade jag struntat i den lilla utflykten också.

Positivt med det tråkiga vädret är dock att man inte behöver ha dåligt samvete över att man sitter inomhus och köttar igenom sista säsongen av Desperate Housewives. För det är exakt det jag gör i dag!New York 2012 - bildbomb

Jag är ju så vansinnigt seg på att lägga upp New York- bilderna (och de från Paris, har ju fortfarande massa som jag inte visat...). Därför kommer här ett en fet jädra bildbomb, så har jag det avklarat sen.Times Square.
The Met Museum.
Lunchöl.Minidessert.


Wall Street.Ekologisk fika.Frukost.Lunch en regnig dag, då vi hoppade in på första bästa ställe bara för att få skydd från regnet. Blev en irländsk pub som serverade pasta.Grand Central Station.

På 86:e våningen i Empire State Building.Downtown Manhattan.Först gick vi lite vilse, men sen hittade vi skyltarna.Brooklyn Bridge.
Lars WinnerbäckIgår var det alltså LArs Winnerbäck på Debaser Medis som gällde. Om man bortser från att Alex var jsuk och behövde springa ut och sätta sig efter halva konserten, så var det bra. Eftersom Debaser Medis är en så liten scen blev stämningen väldigt intim. Det var handklapp, allsång, glada tillrop och ett gitarrmangel utan dess like signerat Nicke Andersson från gamla Hellacopters.

Lite tråkigt är det att jag nästan inte lyssnat alls på de senaste skivorna. Men ju längre in i konserten vi kom desto fler gamla låtar spelades. Då blev jag nöjd. Bäst var Hugger i sten. Inte långt efter Timglas och Söndermarken.

I sommar spelar han på Gröna Lund två dagar i rad. På minst en av de spelningarna kommer ni att hitta mig.När man behöver lite eufori i livetBästa löpsedeln på länge sitter nu uppnålad på min kontorsvägg. Helt rätt.RSS 2.0