Dexter säsongsavslutning säsong 4

Vi har äntligen fått arslet ur vagnen och sett sista avsnittet av Dexter säsong 4. Oh my god! Jag visste ju vad som skulle hända, hade tvingat det ur en kompis, men sen så hände det aldrig och jag misstänkte nästan att hon hittat på. Och det sista som händer i avsnittet är just det. Jisses! Det ska verkligen bli spännande att se fortsättningen.





Nytt i smyckesskrinet

Jag är ett stort fan av att handla billigt, så när det är rea ute i butikerna snokar jag mer än gärna runt på jakt efter det perfekta klädesplagget/ smycket/ väskan eller något annat som jag kan tänkas tycka om. Mellandagsrean kan tyckas borde vara den ultimata fyndperioden för mig, men i år blev jag faktiskt lite besviken. Nu har jag förvisso inte besökt alla butiker som jag hade velat, det har det inte funnits tid till, men de jag har varit i har inte haft mycket roligt på sina utförsäljningar.

På Urban Outfitters hittade jag örhängen och ett halsband. I övrigt har det varit tunnsått med fynd. Köpte två klänningar på H&M, men de var nya i sortimentet och inte alls nedsatta. Bilder på dem kommer i ett annat inlägg.



Middag som förvandlades till spelkväll

Gårdagskvällen var mycket trevlig. Vi åkte hem till Cecilia på Reimersholme, där vi blev bjudna på mat och vin och trevligt sällskap. När maten var uppäten ägnade vi resten av kvällen åt att spela spel. Dels ett där man skrev lappar och skulle gestalta olika karaktärer, och sedan Besserwisser. Det var riktigt kul! Och det säger jag inte bara för att mitt lag vann ena omgången, även om det gjorde det hela lite roligare. Det påminner lite om TP då man ska svara på frågor i olika kategorier och ta sig runt en spelplan, men man kan byta och sno andras frågor. Synd att det var så ojämn svårighetsgrad på frågorna, vissa var helt omöjliga och andra löjligt enkla, men på det hela taget var det ett grymt spel. Som jag vann en gång. Men det sa jag ju.




Kyssa en groda



Appropå saker som jag spanade in hemma hos mina föräldrar. Den här grodan är mitt stoltaste ögonblick från syslöjden i högstadiet. Alla andra skulle sy klädesplagg eller sticka halsdukar. Jag sydde en ful, opropertionelig groda. Men han har fått hänga med i alla år ändå, trots att han inte är det snyggaste jag sett. Men det är kanske det som är charmen. Och jag kan lova att om jag hade sytt en kjol eller tröja så hade det plagget varit slängt eller borttappat för längesen.


En bild säger mer än tusen ord



På väggen i mina föräldrars sovrum hänger den här bilden på mig. Jag skrattar lite inombords varje gång jag ser den. Inte för att det är en särskilt rolig bild, utan för historien bakom varför den hänger där på väggen.

För några år sedan hade jag träffat en ny pojkvän, och det var dags att låta honom komma hem och träffa mina föräldrar. Men det fanns en orsak till varför jag drog på det. Det hängde nämligen en annan bild av mig där på väggen, skolfotot från ettan i gymnasiet. Och det är ingen bra bild. Jag ser ut som en svullen padda på den. Av någon anledning tyckte dock min mamma att den bilden var så fin att den förtjänade en plats på väggen. Att jag bad henne plocka ner den hjälpte inte. Det slutade med att jag fick hota med att så länge den där hemska bilden satt uppe så skulle jag minsann inte ta med mig min nya pojkvän dit så att de fick träffa honom.

Och en dag var skolfotot från gymnasiet utbytt mot den här bilden.


Nyårsstress



Fredag igen och nu är vi inne på upploppssträckan av det här året. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag är fylld med energi elelr om jag är vansinnigt trött. Kan man vara både och på samma gång?

I dag väntar koncentrationssvårigheter på jobbet, allt jag tänker på är den nya lägenheten. Väntar på att få ett anställningsintyg från lönechefen, men det verkar dröja. Vill bara skicka in alla papepr nu så att vi kan bli godkända och få börja planera inför flytten.

Efter jobbet ska jag möta upp Alex och handla mat inför morgondagens nyårsmiddag. Det blir väl den gamla vanliga köttbiten med någon form av potatis. Alex vägrar dock bearnaisesås, medans jag blir olycklig om jag inte får det. Lösningen får helt enkelt bli två såser, även om han klagar och tycker det är onödigt.

Senare i kväll ska vi på middag hos en av Alex vänner. Full rulle med andra ord, och nu ska jag bara göra mitt bästa att försöka att inte stressa upp mig inför allt som ska fixas innan året är slut. Lättare sagt än gjort.


Julian Sark



Mer Alias! Och senaste avsnittet blev extra bra då min favorit Julian Sark dök upp igen. Så ond men ändå så lätt att tycka om. Djävulskt. Han är även med i den nya serien Once upon a time, ja inte som Sark då utan som en annan karaktär, så gillar man David Anders som han heter på riktigt kan det vara kul att börja följa även den serien. 

Och på tal om senaste avsnittet jag såg av Alias. Vilka är det som hånglar upp varandra om inte... Sydney och Sark! Ganska så otippat. Men varför...? Du kan se det här.


Vi komma, vi komma från pepparkakeland



Jag har ju inte årets pepparkakshus! Nu är det ju i och för sig inte jag som har gjort det, utan min kusin Kristofer och hans vän. Varje år gör de något kreativt och oväntat, och det blir alltid så vansinnigt bra! Förra året har jag för mig att de gjorde en moské och året innan det ett slott (som de senare brände upp ute på gräsmattan, varför äta upp det...). Jag väntar redan med spänning på att få se vad som kommer att skapas nästa år.


Äntligen!



Ungefär så här känner jag mig just nu. Helt vimsig och lycklig i kroppen! Varför, kanske ni undrar då? Jo, jag kan ju lika gärna tala om'et.

VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Efter att ha stångat våra huvuden blodiga mot väggen i över ett och et halvt år har det nu äntligen hänt, och dessutom via bostadsförmedlingens hemsida av alla ställen. Så i vår flyttar vi in i en trea i Fruängen. Om värden godkänner oss vill säga, men det ska väl förhoppningsvis inte vara några problem.


Vid en väg på en sten

Av någon dum anledning kan jag inte lägga upp bilder här på bloggen för tillfället. Tråkigt, eftersom jag hade tänkt lägga upp en hel radda med kreativa nakenbilder på mig själv... Hmm... Eller...?

Därför lägger jag upp en låt som påminner mig om svunna tider och min barndoms skolgång. Denna lilla visa fick vi lära oss på lågstadiet. Minns så väl att vår fröken Birgitta hade skrivit upp den på tavlan, och så skulle alla skriva av det på papper. Fråga mig inte varför, men av någon anledning så har den fastnat.

Nu ska jag avsluta den här dagen. Nyduschad och insmord i mango/papayalotion, lovely. Det enda som fattas är nya lakan i sängen, men det får bli en annan gång. Det är trots allt inte så viktigt för att skönhetssömnen ska bli på topp.

Bis Morgen!


Inte glömma det viktigaste...



Dagens middag fick bli det traditionella julbordet. Självklart med den viktigaste ingrediensen av de alla- tortellini. Kan det bli mer svenskt än så?


Exotiska frukter



Det där med exotiska frukter verkar inte riktigt vara min grej. Testade precis att äta litchi. De ser ju ganska så roliga ut, men där blev jag bedragen. De smakade ungefär som jag kan tänka mig att utomjordingarna i Independence Day smakar. De ser åtminstone ut att vara gjorda i samma material under skalet. Vitt och slemmigt. Tror jag håller mig till apelsiner och äpplen i fortsättningen.


Precis vad jag önskade mig



Det är så himla mysigt när pojkvännen kommer hem och rapar korv. Om och om och om igen.


Bus driver- Move that bus!

Mamma och pappa har renoverat badrummet i källaren hemma (de bor i villa, så tro nu inte att de har något läskigt badrum i källaren på ett lägenhetshus). Tidigare såg det rent ut sagt för jävligt ut, och har så gjort sedan de flyttade in för 28 år sedan. Transformationen är fantastisk, och nu skulle jag lätt kunna tänka mig att slå läger där inne och campa på det värmeslingeuppvärmda golvet.

Jag undrar bara varför de renoverar så mycket nu? Varför kunde de inte göra det innan jag flyttade hemifrån?




Sydney Bristow all over again



För att göra en tråkig dag ännu tråkigare så ägnar jag kvällen åt att springa mellan lägenheten och tvättstugan. Roligare saker att göra en tisdagkväll kan jag tänka mig, men för att åtminstone lätta upp stämningen litegrann här hemma så passar jag på att plöja några avsnitt av Alias under tiden. Är inne på fjärde säsongen, men jag tycker inte att den håller samma klass som de tidigare och det har gjort mig lite besviken. Nu var det i och för sig ett avsnitt som var riktigt spännande, men sedan var nästa avsnitt lite mer mellanmjölk igen. Vilket på intet sätt hindrar mig från att fortsätta se serien. Det är ju trots allt Alias.


Helvetes jävla skit!!!

Jag blir så vansinnigt arg när någon säger att de ska fixa något, och jag flera timmar senare får veta att det inte går att fixa. När det redan är för sent att hitta en annan lösning på problemet (som är ett mycket akut sådant). Jag vill bara skrika så högt jag kan och slå sönder saker. Snälla, beskedliga Helena förvandlas till ett vilddjur.

Nu fick jag lösa eländet på tredje bästa sätt. För jag kan faktiskt inte trolla med knäna.


En tisdag som känns som måndag



Julledigheten är över för den här gången och det är återigen ekorrhjulet som gäller. Att tvingas gå upp i morse var vansinnigt ovälkommet, och jag hade mer än gärna legat kvar under det varma täcket ett tag till. Tur att det är en kort fyradagarsvecka som ligger framför oss. Det ska man väl lyckas ta sig igenom.


Annandag Jul

Nu är vi hemma igen efter att ha firat annandagen hos mina päron. Det var en trevlig tillställning, med massa god mat. Lyckades smunka åt mig extremt mycket matlådor också, så nu behöver jag inte gå hungrig den här veckan heller. Perfekt!



Alex var stilig. Skjortan fick han av mig i julklapp.



Favoriterna på julbordet- inlagd sill och lax.



Julgranen. Inte äkta men fin ändå.


Julfirandet fortsätter

Nu åker vi och firar Annandag Jul i Tallis. Jag ska äta tills jag får ont i magen.


Dagmar har bedarrat



Hej Annandag jul! Hemskt trevligt att slippa gå till jobbet trots att det är måndag. Men shit vad det stormade ute i natt! Jag hade lyckats somna ovanpå sängen med datorn framför mig, och vid tre- snåret väckte Alex mig genom att lysa med en ficklampa i ansiktet på mig och meddela att det var strömavbrott. Det var kolsvart utanför fönstret, inte en endaste liten lampa lös. Välkommen hem till oss, Dagmar.

Annars tänker jag förvalta denna lediga bonusdag på bästa sätt genom att äta ännu mer julmat. Den här gången hemma hos mina föräldrar. Räknar dessutom kallt med att få med mig något hem i matlåda. Jag ser det som ett sätt att hjälpa päronen att slippa äta julmat tills det sprutar ut ur öronen på dem.


Grimm

En ny serie som jag har börjat följa är Grimm. Den bygger på de gamla sagorna som bröderna Grimm skrev, men här är det inte några sagor utan verklighet.

Nick Burkhardt arbetar som polis i nutidens Portland, och efter att ha börjat se hur till synes vanliga människor transformeras till ohyggliga monster får han berättat för sig av sin enda levande släkting att han härstammar från bröderna Grimm. Med detta arv följer att han kan se dessa övernaturliga varelser för vad de verkligen är, och hans uppgift är att hålla balansen mellan dem och den övriga mänskligheten, vilket inte är en helt enkel uppgift då alla sagoväsen inte är så snälla.

Jag gillar ju sagor, och tycker att det här är en kul idé. Har sett sex avsnitt hittills, och det enda jag kan klaga på är att de känns ganska lika varandra. Varje avsnitt är uppbyggt på samma sätt, och det går fort att lista ut vem det är som är the bad guy. Men det är ändå något som fångar mig med serien, som får det hela intressant. Får de bara till lite mer fokus på den stora helheten och inte bara de enskilda fallen, så tror jag att det kommer bli ännu bättre.


Juldagsfirande



Det är juldagen, och den har ägnats åt lite lugnt häng hemma i soffan och sedan middag hemma hos Alex familj. Det bjöds som vanligt på massor med mat, så nu tror jag inte att jag behöver någon mer mat förrän nästa år. Men de är bra att man aldrig behöver oroa sig över att gå därifrån hungrig.

Nu tänker jag titta på någon bra serie. Mer än så orkar jag inte göra. Orkar knappt ens prata. Då är man mätt (och rätt trött, kan tilläggas).


Från Tomten

Det lönar sig att vara snäll. Då kommer Tomten med massa fina saker på julafton. Det här är vad jag fick igår.



Solsidan säsong 1. Perfekt! Tror att jag har missat ett par avsnitt från denna säsong, så det ska bli riktigt kul att kötta igenom hela boxen.



Jag avverkar böcker på löpande band, så dessa tre var ett välkommet tillskott till samlingen. Ser framförallt fram emot Alex Schulmans bok som har världens längsta titel- "Att vara med henne är som att sprigna uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött".



Choklad i överflöd. Nu ska vi tjocka till oss, jag och Alex. Noblessen är redan öppnad...



Vi fick en ny vattenkokare.



Jag behövde verkligen nya ridhandskar. Mina gamla är en trasig katastrof som består av mer hål än tyg som sitter ihop.



Presentkort på H&M. Perfekt eftersom jag faktiskt behöver uppdatera min garderob lite.



Jag blir så glad när fler tänker som jag och ger bort Unicef- julklappar. Det är viktigare än något materiellt man kan få. Tack Ulf och Kerstin!



Pengar. Det funkar alltid, för det finns alltid massa hål att stoppa dem i. Just dessa slantar tror jag får öronmärkas till en New York- resa.


Pink



Hur såg jag då ut på julafton?

Jo, jag var lysande rosa. Lite otippat kanske, med tanke på att jag mest brukar knata omkring i svart, svart och ännu mera svart. Tyvärr var det inte en helt angenäm klänning att äta en gigantisk julmiddag i, men efter ett tag så tänkte jag inte på att den satt åt över hela frampartiet. Och vill man vara fin får man banne mig lida lite pin ibland.


En perfekt julklapp till "Japanen"



Jag har tydligen varit extremt snäll i år (sådant brukar ju visa sig på julen). Av min pojkvän fick jag en systemkamera i julklapp. Galet snällt av honom, och jag förstår lite bättre nu varför han prompt ville att vi skulle öppna julklapparna direkt efter midnatt... Tack så hemskt mycket älskling!

Har fått massa andra fina klappar också, men de visar jag en annan gång.


Årets julafton har nått sitt slut

Nu är jag hemma igen efter härligt julfirande med släkten. Vi är väldigt traditionsbundna, så det bjöds inte på några direkta överraskningar (mer än att jag vågade testa saffranssillen, brukar vanligtvis bara hålla mig till den inlagda sillen). Men det är ganska så skönt, då vet man vad man får.





Firandet inleds alltid med lite glögg.



Det äts och äts och äts. Efter julbordet blir det lutfisk och sedan gröt.



Mina favoriter på julbordet är sillen...



... och laxen.



Efter att vi ätit och ätit och ätit och fikat så delades det ut julklappar.

Och efter det var klockan mycket, och då var det dags att åka hem. Mätta, glada och nöjda med denna julafton.


Första julklappen redan öppnad



Nej, Alex kunde inte hålla sig. Efter idogt tjatande så gav jag till slut med mig, och klockan var inte långt efter midnatt när vi öppnade varandras julklappar. Egentligen helt emot mina principer, men ibland får man ge efter.


Ingen tomtenisse så långt ögat kan nå



Hej hej från tomteverkstaden! Här har det slagites in paket, må ni tro. Först var det Alex som slog in paket till mig, och sedan var det min tur att ta över. Har några kvar att fixa, men de tar jag i morgon.

Alex har redan börjat kräva att vi ska öppna varandras julklappar omgående. Han började tjata redan igår, och nu hävdar han med bestämdhet att så länge vi öppnar dem efter midnatt så är det ju faktiskt julafton. Men det kan han glömma. I det här hushållet öppnas inga julklappar förrän tidigast i morgon bitti.


God Jul Helena önskar Helena



Jag drog en snabb vända i stan efter jobbet, och kom hem med en julklapp till mig själv. Kassörskan frågade om det skulle slås in, och jag är inte den som är den. För det är ju betydligt roligare att få öppna ett paket än att bara fiska upp det man har handlat ur en vanlig påse.

Vad jag köpte? En bh. En dyr jäkla bh, dessutom, men efter att ha sprungit runt i fyra affärer utan att ha hittat det jag sökte efter fick det bli denna. Tur att jag hade hundra kronor i värdecheckar på Åhléns, så slutpriset hamnade på trehundrafemtionio kronor. Nu jäklar ska denna lilla skönhet användas tills den blir alldeles sladdrig och urtvättad!


Dan före dopparedan



Det är längesedan som en fredag har varit så efterlängtad som denna. För på måndag är det annandag jul och då är man ledig! Egentligen är jag besviken över att julen ligger så dåligt till i kalendern i år. Många lediga dagar faller bort i och med att de röda dagarna ligger på helgen. Men så är det ju ibland, och det är bara att se fram emot nästa år när julledigheten inte kunde ligga bättre.

Några timmars arbete kvar, sedan ska jag in till stan och shoppa nödvändiga saker till mig själv. Julklapparna är ju klara, och det är så skönt att inte behöva känna någon stress över det längre. Måste ägna kvällen åt lite julpepp också. Behöver komma i rätt stämning inför morgondagen, så kanske ska satsa på lite glögg, lussebullar och julmusik. Det borde göra susen.


Does she know how you told me you'd hold me until you died?

But you're still alive.


Listan om Fem saker

Vad gjorde du för tio år sedan?

Då var jag, ganska nyligen, sjutton år fyllda. Vilken liten plutt (fast det tyckte man förstås inte då)! Gick andra året på gymnasiet, och tyckte att det var ganska så najs att plugga även om jag samtidigt var rätt trött på det. Året innan var lite tråkigt med många förändringar som gjorde mig lite ledsen, men nu började saker och ting bli riktigt roliga och jag hängde mest med Helene och Therese.

Vad gjorde du för ett år sedan?



Livet skiljer sig inte så mycket nu från hur det såg ut för ett år sedan. Jag var lite duktigare på att gå och träna, men annars hade jag ju Alex, samma jobb och samma lägenhet. Det kändes kanske fortfarande lite nytt, förhållandet med Alex, även om vi då varit tillsammans i över ett år. Livet var fint, och det är det fortfarande.

Fem snacks du gillar?



Lussebullar.
Noblesse.
Choklad överhuvudtaget.
Popcorn.
Kladdkaka.

Fem sånger du kan hela texten till?

Lars Winnerbäck - Kom änglar
Ann- Christine Bärnsten - Ska vi plocka körsbär
Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg
Kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare)
Coldplay - Fix You

Fem saker du skulle göra om du var miljardär?



Resa till alla ställen i världen jag någonsin velat se och några till.
Skänka massa pengar till välgörenhet.
Köpa en lägenhet.
Shoppa en ny garderob.
Säga upp mig från jobbet och försöka satsa på att skriva en bok på riktigt.

Fem dåliga vanor?

Skjuter upp diskning och städning så länge som det bara går.
Somnar allt som oftast på soffan och vaknar med ont i nacken.
Stressar upp mig väldigt lätt.
Om det uppstår en liten flisa i en nagel kan jag inte låta bli att pilla, bita och riva istället för att bara låta bli det och fixa till det så fort jag får tag på en nagelsax.
Jag kan vara dålig att höra av mig till människor.

Fem saker du gillar att göra?



Vara i stallet och rida och gosa med hästarna.
Ligga bredvid Alex i sängen, nära, nära, och prata om allt som finns att prata om.
Lyssna på musik och sjunga med i låtarna.
Umgås med vänner.
Läsa en riktigt spännande bok.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa?

Använda tights som byxor.
Magtröja.
Haremsbyxor.
Vita byxor.
Supermönstrade kläder, oavsett plagg.


Den sista julklappsshoppingen



Det blev en sväng in till stan efter jobbet i dag. Det var högst nödvändigt eftersom julafton är om bara två dagar, och det var några inköp kvar att göra. Nu är det dock avklarat, och det ligger på Alex bord att fixa det sista i morgon. Det enda jag har kvar är nu att slå in allting. Och det är ju faktiskt den roligaste biten.


Mosigt värre



Känner mig lite sliten i dag. Så där obehagligt mosig i huvudet att det svider lite av att bara titta på saker. Kan nog inte skylla på gårdagens vin i det här fallet, utan den här gången beror det nog på sömnbrist. Då är det tur att vi kör en liten specialare på jobbet i dag. Om tjugo minuter ska vi ut på butiksbesök och se hur försäljningen rullar på. Vi brukar åka ut och kika på sådant när det står en högtid framför dörren, och det är alltid lika trevligt. Skönt att komma bort lite från datorn och skrivbordet några timmar.

Har ni några bra tips på hur man snabbt blir av med den där mosigheten i huvudet får ni gärna dela med er.


Time to hit the bed



Att försöka hålla sig vaken bara för att är ingenting jag rekommenderar. Ändå är det så jag lever mitt liv. Jag vill itne gå och lägga mig för tidigt på kvällen, även om mtit nattsuddande resulterar i att jag är på tok för trött dagen efter. Men jag vill inte att dagen ska ta slut, för det känns som att man har alldeles för lite fritid jämfört med hur mycket tid man tillbringar på jobbet.

Men nu känner jag att det är dags för mig att kasta in handduken för i kväll. Jag är helt slut. Och då är det nog bättre att faktiskt gå och borsta tänderna och lägga sig i sängen än att kura ihop sig i soffan och blunda två sekunder- och vakna upp två timmar senare, tröttare än tidigare och dessutom med en rejäl nackspärr.

Så. Med dessa ord önskar jag er en god natt.


En kväll i Sollentuna

Onsdagskvällen tillbringade jag ute i Sollentuna. Middag, bus med världens mjukaste lilla kattkille och häng med finaste Marielle och David. En helt perfekt onsdag. Nu är jag dock lite trött, de där tre glasen vin gjorde onekligen sitt för att jag ska vilja sluta ögonen och förflytta mig till drömmarnas land.



Marielle och Gösta, som har blivit en stor kille.



Gösta har så otroligt mycket energi, det skulle lekas och busas hela tiden.



David lagade supersmarrig tacolasagne.



Gösta skulle vara med och slå med tassen på tv:n när vi spelde Guitar Hero. Så vansinnigt söt.


Stormsteg



Två och en halv dag kvar, sedan är det julafton. Hur fasiken gick det till? Förra veckan kändes det som mitten av oktober, och plötsligt kom (blöt)snön och på lördag är dopparedan här. Oj, dopparedan, det lät lagom snuskigt...

Igår inhandlade jag dessutom de sista julklapparna som jag har ensamt ansvar över. Det enda som saknas nu är det som Alex familj ska få, men där har vi det mesta planerat och uttänkt, så det är bara att ge sig ut på lördag och plocka ihop allt. Men det är så skönt att vara i stort sett klaaar! Nu kan jag stressa över andra saker istället, som vad jag ska ha på mig på julafton eller varför jag inte har något presentsnöre. Det senare måste definitivt skrivas upp på "att handla omgående"- listan.


Att älska som en porrstjärna



Jag är en sucker för biografier och självbiografier om kända människor. Det fascinerar mig att få ta del av deras livsöden och med- och motgångar som de har varit med om. Oftast har jag ju en ganska bestämd uppfattning om en person, och när jag har läst boken om hur deras liv faktiskt har varit så ändras det där och jag ser personen i ett helt annat ljus.

För ett tag sedan läste jag boken om Jenna Jameson, som hon har skrivit tillsammans med Neil Strauss. Det var intressant att få följa hur hon tänkte och resonerade kring sitt val att kämpa för att bli världens mest kända porrstjärna, och hur hennes liv såg ut när hon var på väg mot toppen. Det var långt ifrån rosa fluff och rosor, och jag insåg att jag inte hade haft en aning om vad den tjejen har varit med om. Det var i och för sig inte helt chockerande att hon i sin ungdom bivit utsatt för flertalet hemska övergrepp, men det var ändå lite inspirerande att se att hon trots det var så stark att hon inte lät någonting stå i vägen för hennes drömmar. Även om jag kanske tycker att hon hade kunnat använda den där kämpaglöden och viljan till något annat yrke än just porrstjärna.

Jag rekommenderar!


Varm i hjärtat



Det värmde något otroligt i hjärtat när jag kom hem och möttes av detta kort från Uppsala Katthem. Så himla fint gjort att de skickar ut tackkort till de som donerar pengar för att de ska kunna ta hand om hemlösa katter. Speciellt som att jag inte hade förväntat mig något sådant.

Det finns så många hemlösa katter i det här landet, och bara för att de är djur betyder inte det att de klarar sig ute i det fria. De behöver någon som tar hand om dem, och även om man inte kan ta hand om en katt så kan man alltid skänka en liten slant för att hjälpa katthemmen att ta hand om dessa katter och placera dem hos bra och vettiga familjer.

Jag skänkte som sagt pengar till Uppsala Katthem:

PG 210613-6

Ett annat katthem som är i behov av ekonomiskt stöd är Stockholms Katthem:

PG 900179-3

Det finns ännu fler katthem runt om i landet, sök på Google så får du säkert upp något som ligger nära dig.


Jag tyckte i alla fall att det var kul

Jag har i dag på mig en leopardmönstrad blus som jag inte använt på rätt länge. Skämtade till det med en kollega, men jag tror att jag drog det ett halvt varv för långt.

Kollega: Vilken fin blus!

Jag: Tack! Det är klös i mig i dag.

Kollega: Haha!

Jag: Den är riktigt rivig.

Kollega: He.

Jag (drar med handen som en klo genom luften): Grrr...

Kollega: ...


Disco på mitt kontor



Det verkar som att jag har hittat mirakelkuren mot trötthet på jobbet!

Höj skrivbordet så att man står upp och jobbar.
Drick köpekaffe (för jobbets är åt helvete för vidrigt).
Lyssna på musik.
Dansa och känn glädjen.

Jag har stått och dansat vid mitt skrivbord i över fyra timmar i dag, och jäklarimej vad jag jobbar fort! Fingrarna knappar på tangenterna likt en kolibris vingar, och jag får betydligt mer gjort än vad jag fick igår. Och tiden rullar förbi i expressfart. Lovely!


Lite koffein borde göra susen



Några nätter i rad med på tok för lite sömn börjar sätta sina spår. Var farligt nära att somna på tunnelbanan imorse (vad fasiken, det är fortfarande imorse, klockan är ju inte ens halv tio...), och att ha en hel arbetsdag framför mig kändes inte så upplyftande. Så jag köpte en kaffe. Nu väntar jag på att koffeinet ska kicka in så att jag med dunder och brak kan snabbjobba mig igenom den här dagen.


Slut på måndag



Klockan tickar iväg snabbt på kvällen. Konstigt att det ska vara så när tiden går så vansinnigt långsamt på dagarna när man är på jobbet. Det börjar i vilket fall som helst bli hög tid att lägga sig. Ligger ju lite efter med sömnen, och det vore tråkigt att utöka det förfallet. Det är trots allt bara måndag än så länge, och jag behöver all energi jag kan uppbringa för att orka igenom resten av dagarna fram till jul.


Västertorps blodbad



Det ser ut som om ett mindre blodbad har begåtts i det Nilssonska köket. Det är röda fläckar över halva köket- varken spis, diskbänk, golv eller matta har klarat sig. Hur många huvuden har egentligen rullat där inne? Kommer det ta skrivas in i historieböckerna, och kommer skolbarn om hundratals år få lära sig om vad som egentligen hände i det Nilssonska köket den där decemberkvällen 2011?

Och jag som bara skulle koka rödbetor...


Så var det måndag igen



Måndag igen. Veckorna rullar på så fort att jag nästan inte hinner med i svängarna. Blev dock lite förvånad när jag imorse tittade ut genom fönstret och såg att det var alldeles vitt ute. Tråkigt nog är det bara blötsnö, och det gör väl knappast någon människa lycklig. Men att det faktiskt är snö, oavsett vilken sort, gör det ju åtminstone lite ljusare ute.

Den här dagen har förflutit som i ett töcken. Jag är så vansinnigt trött. Kom i säng alldeles för sent igår, och antal sömntimmar jag fick kan jag räkna på ena handen. Men nu är det inte lång tid kvar av arbetsdagen. Sedan får jag gå hem och vila. Kommer en nisse som ska byta ut brandvarnaren till någon nyare variant, men så fort han har lämnat tänker jag mest slappa på soffan. Bra plan.


Åh, härliga Rikard Palm



Rikard Palm fortsätter att slänga ur sig härligheter! Haha, han är så vansinnigt underhållande. Bäst är dock klippet på Youtube när han ringer Japan och frågar om den nyligen inträffade earthcake:en... Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser det klippet. Men det finns många andra roligheter han har varit med i också, bara att söka på Youtube.


Stallhelg



Den här helgen tillbringar jag mer tid än vanligt i stallet. Igår var det lektion som vanligt, med den lilla skillnaden att vi blev filmade. Nu ska jag alldeles strax åka ut till stallet igen och titta på den där filmen, och efter det rider vi en timme då det är meningen att vi ska ta med oss våra nya lärdomar och göra något utav dem.

Jag mår lite dåligt när jag tänker på den där filmen. Det gick inte bra någonstans igår, och jag har inte någon lust att se resultatet. Speciellt inte när resten av gruppen också ska se det. Men det är väl bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.


The Walking Dead



En serie som jag tittat på rätt mycket den senaste veckan är The Walking Dead. Första säsongen såg jag för längesen, men sedan har det inte blivit av att jag börjat titta på säsong två. Det har jag nu tagit igen, och det är så sjukt spännande!

När jag var yngre såg jag alla zombiefilmer jag kunde komma över, och att det nu har gjorts en serie på temat är ren och skär lycka för mig, i synnerhet som att den är så otroligt snygg och välgjord. Den är definitivt en av de bättre serierna som finns för tillfället. Rekommenderas starkt.


Här är jag!



Nej, jag har inte dött. Jag har bara haft fullt upp hela dagen. Efter stallet var det full rulle hem som gällde, för på eftermiddagen kom min gamla grundskolekompis Malin över. Vi käkade middag och diskuterade gamla tider.

Nu har hon åkt hem, och eftersom Alex sitter och tittar på någon Starcraft- match så kan jag lika gärna se ett avsnitt eller fler av valfri serie som jag för tillfället följer. och givetvis dricka ännu mer glögg. Vi måste seriöst köpa en till flaska av årets Blossaglögg, för den är riktigt god. Och snart slut. Oops.


Glöggen heter Blossa



I morgon är det fjärde advent och i kväll så kämpar vi för att lyckas frammana lite julstämning. Eller ja, kämpar och kämpar, det är kanske lite väl stora ord. Vi dricker glögg och lyssnar på julsånger. Fast jag får som vanligt skit, för tydligen spelar jag bara långsamma, tråkiga, svenska julsånger som inte gör någon glad.

Tur att det är alkoholhaltig glögg vi dricker...


Vinterns frisörbesök avklarat



Två timmar i frisörstolen en fredagseftermiddag, check.

Det tog sju månader men nu är det äntligen gjort, och den där hemska utväxten är bortjagad. Slingade till'et lite och klippte bara av topparna. Vill ha det lite längre nu. Är helt ok nöjd, även om jag kanske hade sett att håret blev lite ljusare än vad det nu blev, men det får bli nästa gång.

Bild får jag visa en annan dag, för ljuset här hemma är på tok för obefintligt för att det ska bli en bra bild överhuvudtaget.


Dags att ta helg



Nu smiter jag iväg på fredagsfika med avdelningen. Efter det åker jag till frisören och får håret klippt och slingat. Spännande!


Fredag igen!



Härligt med fredag igen! Tråkigt att det ska vara grått och regnigt ute, men å andra sidan har inte jag några planer på att bege mig ut heller så vädret kvittar väl egentligen.

Lovade ju en uppdatering på vad som hände med lägenheten. Vi hamnade till sist på plats 3. Den som fick den hade stått två år längre i kö. Så jäkla surt. Tillbaka på ruta ett, bara att börja om. Det börjar kännas som att vi aldrig kommer hitta något större.

Aja, ska inte gräva ner mig på grund av det där med lägenheten. Jag får tänka på allt annat som är roligt istället. Som att det är fredag! Att jag måste städa i kväll kan jag ju försöka att inte låtsas om...


Sömnprat



Ibland tror jag att Alex undrar vad det är för tjej han är tillsammans med egentligen. Allt som oftast pratar jag i sömnen eller vaknar och är övertygad om att det springer omkring spindlar i taket eller i sängen.

Det senaste är att jag för ett par nätter sedan sträckte ut handen och smekte väggen samtidigt som jag med övertygad röst sa "Det är en gris här". Att Alex försökte övertyga mig om att jag sov och att det var en dröm brydde jag mig inte om, utan fortsatte hävda att det visst var en gris där.

Men va fasen, har jag rätt så har jag ju rätt! Då måste jag ju fortsätta hävda mitt case, allt annat är ju ett erkännande att jag har fel...


En torsdag efter jobbet



När arbetsdagen var slut åkte jag in till Söder och mötte upp Jocke. Vi satte oss på en Pub på Götgatan, och efter en cider var jag nära på att somna. Då bröt vi upp och jag åkte hem till en tom lägenhet. Alex är på julmiddag med jobbet i kväll, så vi får väl se när han trillar in genom dörren. Förmodligen inte än på några timmar.


Ögonlocken blir allt tyngre



Snart är den här arbetsdagen över, och tur är väl det. Risken att jag skulle dö av uttråkning om jag tvingades stanna längre än fyrtio minuter till är överhängande. Är så vansinnigt trött att jag skulle kunna somna på fläcken, men det skulle dessvärre inte se så bra ut är jag rädd för. Så jag kämpar med att hålla ögonen öppna. Ska träffa en vän efter jobbet, och jag tänker propsa på att vi går och fikar. En liten kaffeslurk skulle nog sitta fint och göra underverk just nu.


Veckans lunch



Den här veckan är det laxen som får göra salladen sällskap på lunchtallriken. Jag har alltid älskat just lax, så jag köpte på mig en gäng filéer när de var billiga. Både gott och extremt nyttigt. Perfekt!


When I lived alone, is there a ghost in my house?



Hallå, det är spöket från ditt förflutna som är här för att visa dig tre av dina tidigare jular som talar!

Eller så är det bara någon som var lite ostadig på handen när bilden togs. Jag antar att jag får ta på mig det. Men det är trots allt ganska så passande, för jag är lite skakig just nu. Nervös inför det där med lägenheten. Vi har plats 7 nu, och om en timme går anmälningstiden ut. Det ska mycket till för att lägenheten ska bli vår, men jag kan inte låta bli att hoppas lite i alla fall. Mot bättre vetande.

Tänkte att jag skulle köpa en liten lussebulle imorse på Hemköp för att lugna mina nerver lite (bli lite glad över något och komma på andra tankar). Men när jag tog i en av de få lussebullarna som fanns där kände jag att den var på tok för torr och hård för att det skulle vara värt det. Så den fick ligga kvar. Jag är fortfarande besviken.


Bästa julklappen



Den bästa julklappen man kan ge är något från Unicefs gåvoshop på nätet. Det är ett utmärkt sätt att hjälpa människor i fattiga länder till ett drägligare liv. Att få ett liv. Att inte ätas upp av sjukdomar, undernäring eller vad de nu kan tänkas råka ut för. Så många liv går till spillo varje dag på grund av saker som man faktiskt kan motverka, och det är så oerhört sorligt.

Det krävs inte mycket för att rädda människor. 56 kronor för 60 doser poliovaccin, 102 kronor för 450 påsar näringspulver, 190 kronor för 60 påsar nötkräm mot undernäring... För att rädda människoliv. Och att vara med och rädda liv är den finaste gåvan jag kan tänka mig. Därför tycker jag att du ska gå in på Unicefs hemsida och köpa en julklapp till någon du tycker om.

Du hittar Unicefs gåvoshop här.


Lägenhetsletandet fortsätter



Den där lägenheten som vi tittade på i dag föll mig i smaken. Lite liten vardagsrumsdel, men i övrigt så var allt kanonfint. Nu ska jag bara försöka få ett svar ur Alex vad han tycker (han har ju snöat in på att han vill bo i Liljeholmen). Det verkade som att han var positiv, men han hävdade att han behövde fundera lite mer. Själv tycker jag inte att det finns något att tveka på, tuta och kör. Men jag har inga förhoppningar. Vi ligger på plats nio än så länge, och jag misstänker väl att fler än vi är intresserade av den.

Jag får helt enkelt återkomma.


Längtan

Åh, jag längtar tillbaka till varma sommarkvällar när det aldrig blir riktigt mörkt ute. Promenera runt i ett sommarstockholm som glöder och sjuder av liv. När man inte behöver vare sig jacka, (dubbla) pantalonger under klänningen eller tjocka och otympliga skor.

Jag vill inte behöva vänta ett halvår, jag vill ha sommar NU!


Med huvudet i det blå ibland



Hallå hallååå!!!

I dag är det onsdag och därmed lill- lördag! Många äro de som planerar att gå ut och festa loss i kväll. Jag hör inte till den skaran, men det är nästan så att jag själv tror att jag tog mig en rejäl sup i morse innan jag klädde på mig. Upptäckte precis, under ett toabesök, att jag har satt på mig trosorna ut och in. Och då vill jag bestämt minnas att jag faktiskt kontrollerade det där innan jag drog på mig pantalonger och byxor ovanpå. Och ändå så vart det fel! Begåvat.

Nej, det blir inget partajande för min del i dag. Ska och spana in en lägenhet efter jobbet, men jag ligger nog några platser för långt bak i kön för att kunna få den om jag nu skulle vilja ha den. Men men, mirakel har väl hänt förr.


Skyldig?



Någon har bestämt dreglat på kudden. Kan det vara den lilla tomten som bor hos oss, och som obemärkt länsar våra skåp på godis, krossar porslin och har andra små hyss för sig?


Florence + The Machine

And I never wanted anything from you
Except everything you had
and what was left after that too


Det där med kyrkan



Jag är inte religiös. Jag tror inte på Gud, även om jag ibland kan tro att det finns någonting odefinierbart. Men allt det där om skapelseberättelsen och Bibeln och sådant är för mig bara påhittade sagor. Jag skulle kunna mala på hur mycket som helst om mina åsikter kring religion, men det är inte det som det här inlägget handlar om. Vill man tro så får man tro, och det har jag full respekt för. Men jag tror inte.

En fråga som jag ibland ställer mig är varför jag fortfarande är med i Svenska Kyrkan när jag nu inte tror på någonting som de står för. Jag betalar trots allt rätt mycket pengar till dem varje år, pengar som jag skulle kunna göra något roligare för. Tanken på att hoppa av har slagit mig åtskilliga gånger, men det har inte blivit av. Kanske har det att göra med att jag trots allt gillar kyrkor? Lokalen, vill säga, inte allt det där andra. Det är vackra byggnader, som små konstverk med sina målade fönster och vacker arkitektur. Och så är det något med den där stämningen inuti en kyrka. Den är vördnadsfull och rogivande, och hoppfull och lite sorgetung på samma gång.

Det är lite svårt att sätta fingret på det, men jag tror att jag tycker om allt med kyrkan bortsett från den där lilla detaljen med Bibeln. Ok, jag tycker det är mysigt att sitta i en kyrka i juletid och höra på när prästen läser Julevangeliet, men för mig är det som om prästen skulle sitta där och läsa om Rödluvan och vargen. För som sagt, för mig är det en saga som hottas upp lite genom att berättas i en vacker lokal.

Och att tycka om kyrkan som lokal men inte hålla med om vad den står för är kanske inte rätt anledning att inte säga upp mitt medlemskap. Skulle jag senare få för mig att jag vill gifta mig i en kyrka så tror jag nog att de mer än gärna välkomnar mina pengar igen.

Men så fort jag har fattat ett sådant beslut, vad händer då? Jo, då skickar de j*vlarna en skiva med julsånger till mig. Jag som älskar julsånger! Så jäkla sneaky. Snacka om att försöka spela på det dåliga samvetet...


Natten går tunga fjät



12 december. Lucia. En av mina absoluta favorithögtider (om man kan kalla det för en sådan). Det är något med alla de där ljusen i Lucias krona och tärnornas händer som lyser upp den mörka vinternatten, och alla fantastiska sånger. Nu är det ju lite tråkigt att det inte är någon snö ute, det förtar lite av stämningen, men det viktigaste är trots altl den där kontrasten mellan ljuset och allt det mörka. De vita skrudarna och de stämningsfulla sångerna.

Jag har många minnen vad gäller just Luciafiranden. Hur jag inte vågade vara Lucia och gå längst fram i luciatåget på fritids när jag gick i trean. När vi i sexan bytte på rollerna och hade Charlie som Lucia och resten av killarna var tärnor med glitter i håret. Tärnorna skred in först till Natten går tunga fjät, och i textraden "Se på vår tröskel står" pekade de mot dörren och där stod Charlie med ljus i håret. Under andra låten, Midnatt råder, kom alla tjejerna (som var utklädda till tomtar) fram från olika gömställen och satte sig längst fram på scenkanten.

I nian blev det nästan krig när vi skulle rösta fram en luciakandidat från min klass. Första röstomgången fick gå om eftersom hela klassen inte hade närvarat, och det resulterade i att en annan kandidat valdes. Hon som hade blivit vald första omgången blev ledsen och grät ut hos läraren, och vips så hade min klass två kandidater. Det hade väl varit ok. Om nu inte en tredje tjej blev förbannad och hävdade att i sådana fall kunde väl hon också vara kandidat om det skulle gå till på det sättet. Att hon aldrig ens varit i närheten av att vinna, då hon endast hade fått en röst och det var hennes egen, slog henne inte. Men så fick min klass tre kandidater, och ingen av dem vann och fick bli Lucia.

Det är längesen jag såg ett luciatåg och det grämer mig lite. Önskar att jag hade kommit ihåg att titta på det på tv imorse, men det kanske går någon repris i kväll? Det måste jag kolla upp omgående.


Hektisk måndagskväll



Det har varit busy busy här hemma i kväll.

Tvätta, vilket innebär ett jädra spring i trapporna.
Fixa med en oerhört viktig och tidskrävande grej som var tvungen att bli klar i dag. Kan inte berätta vad det är för då blir det ingen överraskning för den det berör.
Däremellan se ett avsnitt av The Walking Dead samtidigt som jag åt middag.
Snabbtina lax i vattenbad.
Få panik över att klockan redan var 22.
Springa ner till tvättstugan och hätmta upp all ren tvätt, och sedan hänga upp den på tork i lägenheten (för inte sjuttsingen blir den torr i torkrummet).
Laga lax i ugn klockan 22:30. Matlåda is the shit.
Duschat och tvättat håret, samt fönat håret någorlunda torrt.
Bäddat rent med nya lakan i sängen.

Nu jädrarimej ska jag med gott samvete krypa ner under täcket och förhoppningsvis somna inom fem minuter.


För ett år sedan...



För exakt ett år sedan såg det ut så här utanför mitt hus. Helt galet med snö och kallt som i en frysbox.

Tittar jag ut genom mitt fönster nu ser jag inte ens tillstymmelsen av en endaste liten snöflinga. Plusgraderna har övertaget, och det där med att frysa behöver man inte oroa sig över. Det är snarare så att jag klär på mig för varmt vilket resultera i att jag blir varm och äcklig istället för bara behagligt varm. Men jag klagar inte. Sådant kan man börja med först när julafton närmar sig på riktigt. Innan dess är det bara skönt att slippa förfrysa hälften av alla kroppsdelar man har bara för att man tvingas stå ute i kylan och vänta på tåg och ersättningsbussar som aldrig kommer.


Revenge



Att TV3 har köpt in serien Revenge är mycket glädjande nyheter. Det är en riktigt grym serie, som är spännande mest hela tiden. Den handlar om Emily Thorne, som flyttar till Hamptons för att hämnas på de som indirekt har dödat hennes far. Det är kärlek, intriger och spänning så det heter duga. Nu har ju jag redan sett alla avsnitt som har visats i USA, då jag ser serien på nätet, men detta är perfekt för de som inte gör på det sättet utan väljer den gamla hederliga tv- apparaten framför datorn. Jag rekommenderar varmt att åtminstone ge den ett försök!


Adrenalinchock, om än en oönskad sådan



Fy fan i helvete (ja, jag får svära så där i dag) vilken skitmorgon. Jag kunde inte somna igår och låg och vred mig till långt in på småtimmarna. Kanske inte konstigt att jag då på något vänster lyckades stänga av larmet imorse och somna om. När jag väl vaknade upptäckte jag i panik att klockan var kvart i nio. Det var bara att stressa järnet för att komma iväg till jobbet. En timme och femtio minuter sen var resultatet. Bättre start på dagen hade jag kunnat få.


Hjälp en katt!



Colfax har tur som har en husse som älskar henne.

Jag är så oerhört blödig, speciellt när det kommer till djur och barn. Och nu vid jul blir det bara värre. Det är hemskt att tänka på att det finns de som inte har tak över huvudet eller mat för dagen. Det går inte att hjälpa alla, men har man pengar tycker jag att man kan göra åtminstone lite för att göra livet bättre för någon annan. Det krävs inte så mycket.

Den här gången var det Uppsala Katthem som fick mina ögon att tåras. Jag blir så förbannad på folk som skaffar sommarkatter, och när sommaren är över lämnar katterna åt sitt öde. Hjärtlösa jävla idioter, sådana borde fanimej förvisas ut i skogen och aldrig mer få komma tillbaka till civilisationen. Så får de se hur lätt det är att överleva utan mat och utan skydd för natten när allt sådant rycks ifrån dem. Det finns ingenting som ursäktar ett sådant beteende.

Som tur är finns det människor på rätta stället. Människor som öppnar katthem och tar hand om dessa katter som farit illa. Det är dock inte gratis, och de behöver alla bidrag de kan få för att kunna ta hand om katterna på bästa sätt. Det finns många olika katthem, det är bara att googla så får man fram deras hemsidor och hur man kan hjälpa dem.

Jag satte nu in tvåhundra kronor till Uppsala Katthem. Här kan ni läsa mer.

Uppsala Katthem
Plusgiro 210613-6


Lördagkväll i Sjöstan

I kväll lämnade jag Alex hemma och åkte tillsammans med Linnea hem till Helene i Sjöstan. Lite middag, lite dricka, lite häng med brudarna. Riktigt slappt och mysigt, precis vad jag ville ha denna lördagkväll. Råkade dock äta lite för mycket Noblesse, så om vågen visar på plus två kilo i morgon blir jag inte förvånad. Kanske läge att ta en "härlig" söndagspromenad i den uppfriskande kylan i morgon...?



Helene blandade drinkar.



Det bjöds på bakad potatis.



Och efterrätt.



Som sagt, en mycket trevlig kväll och som grädde på moset fick jag skjuts hela vägen hem. Var hemma på tio minuter istället för fyrtiofem minuter, som det skulle ha tagit om jag åkte kommunalt. Sweet!


Njutning



Jag har verkligen gjort mig förtjänt av lite Alias och en lussebulle. Bättre start på helgen tror jag knappast att jag kan få. Första avsnittet på fjärde säsongen håller dock inte samma klass som tidigare avsnitt, men jag räknar med att det tar sig. Jag kan inte se att Alias skulle kunna bli sämre.


Härliga helg är här!



Shit, vad den här dagen har gått fort! Känns som max tre timmar sedan jag lämnade min varma lägenhet och gav mig ut i snöslasket för att ta mig till jobbet. Men det blir väl så när man har ett bra flow i det man gör, då glömmer man bort tiden. Jag glömde till exempel bort att äta lunch, och kom på det först klockan halv tre. Nu är maten dock intagen, och det är snart dags att gå hem. Ta helg. För det är freeedaaag!!! Freaking fantastic!

Jag ska ta tillvara på den här fredagen på bästa sätt. I soffan tillsammans med en massa serier. Har en gedigen lista som ajg planerar att ta mig igenom, och för att börja på något nytt måste något gammalt avslutas. Och sådant tar tid, och just i kväll är tid allt jag har. Ja, tid och förhoppningsvis en lussebulle. Eller två. Max tre.


Besvikelsen...



När man under bästa clementinsäsong, full av lycka och förväntan,  skalar en clementin bara för att upptäcka att den smakar... ruttet?

När man trots den vidriga smaken äter upp clementinen, för det är ju trots allt en cementin.

När man, nu full av förhoppning, skalar ytterligare en clementin och tänker att den måste ju smaka så där gott som den ska, bara för att upptäcka att den inte heller var god.

När man äter upp även den andra clementinen, trots att man inte tycker om smaken och helst av allt hade gått och köpt ett kilo nya clementiner.


När det snöblandade regnet kom till staden



Vinterskorna (och höstskorna också för den delen) är nu framplockade och det är inte en dag för tidigt. För det var banne mig inte trevligt att gå till tunnelbanan i morse. Droppar av snö utblandat med regn blåste som spetsiga pilar in i ansiktet och trots att jag armerat mig med någorlunda bra skor (ok, borde kanske ha satsat på gummistövlar, men några snygga sådana äger jag inte) så läckte den ena in lite vatten. Men betydligt bättre det än att gå runt i de sedvanliga Conversen och bli helt genomblöt.


Säsongspremiär



Dagens middag: Säsongspremiär för risgrynsgröten! Det är min absoluta favoritgröt, och i juletider kan jag äta det varje dag utan att tröttna. Och nu börjas det igen. Love it!


Gravidmagar och presenter

Så var jag hemkommen efter en fikadejt med Linnea och Cathrine. Mycket prat om bebisar blev det, då Cathrine inte har så långt kvar nu innan hennes unge ploppar ut. Beräknat förlossningsdatum är 26 januari, men sådant där kan ju dra ut på tiden om man har otur. Hon ser i alla fall oförskämt bra ut, och har inte gått upp särskilt många kilo utöver det som är nödvändigt för bebisens skull och illamåendet har hon klarat sig helt ifrån. En sådan graviditet önskar jag mig också när det är dags, men det lär väl bli det motsatta- viktuppgång 30 kilo och ett konstant illamående växlat med sug efter rent smör.



Här har vi blivande mamma Cat.



Och Linnea.



Eftersom både jag och Linnea fyllt år byttes det presenter. Linnea hade lagt massa krut på inslagningen.



Cathrine satsade på prickig pastell.


Lyxlunch



En sak som var positiv med gårdagens middag, bortsett från att den var trevlig, var att det blev över massa mat så jag fick matlåda till både i dag och i morgon. Perfekt!

Det som bjöds var lax under fetaosttäcke och rödbetsrisotto. Inte helt fel att äta till lunch. Och i kväll blir det säsongspremiär för en annan av mina favoriträtter. Vad det blir? Det återkommer jag om...


En trevlig kväll är nu slut



Full fart ända sedan jag kom hem från jobbet, men nu har gästerna gått hem och kvar återstår bara ett berg med disk. Ett litet berg, förvisso, men ändock ett berg. Jag sätter Alex på att fixa det i morgon. Det blir bäst så.


Snön ligger vit på taken, endast Helena är vaken



Så känns det i alla fall när man går till jobbet på morgonen. Usch och fy vad jobbigt det var att gå upp i dag. Hade svårt att somna igår, och när jag väl lyckades drömde jag mardrömmar om att komprimatorerna i typ alla våra butiker i Dalarna klappade ihop och jag var tvungen att åka in och jobba på helgen. Vi får hoppas att det inte var en sanndröm.

Jag är så avundsjuk på Alex som fick ligga kvar och sova ett tag till i morse. Det känns som att jag har juleskum i hela huvudet, och ingenting kan få mig på bättre humör. Inte blir det bättre av vetskapen att jag inte kommer att kunna gå och lägga mig tidigt i dag heller.

Och så det där med snön. Jag ska lista för- och nackdelar och sedan komma fram till vad jag tycker.


FÖRdelar:

Snö är vackert. Det gnistrar så fint.
Det blir lite ljusare ute.
Julstämningen infinner sig lite lättare.

NACKdelar:

För att snön ska kunna ligga kvar krävs kyla. Alldeles för kallt för att vara behagligt.
Är det inte tillräckligt kallt blir det regn och slask. Som nu.
Regn och slask gör att det läcker in i trasiga skor. Som nu.
Kollektivtrafiken brakar samman om det är för kallt.


Just nu regnar den lilla snön som kommit bort. Tack men nej tack, då klarar jag mig utan eländet. Kom tillbaka veckan innan jul, men innan dess är det inte nödvändigt.


Vad jag kan pricka av



Sådär ja. Då var:

- Lägenheten färdigstädad.
- Delar av morgondagens middag förberedda.
- Tänderna borstade.
- Jag duschad och håret tvättat.
- Jag insmord med en fräscht doftande mango&papaya- lotion.


Awesome! Nu ska här sovas. Jag är så trött att jag skulle kunna somna stående.


Oh Land

Sprang på den här videon. Hade aldrig hört Oh Land tidigare, men jag gillar den här låten skarpt! Och videon är härlig! Det blir en stor fet "like" på den.


Det blir åtminstone fint



Efter att ha ägnat över två timmar åt att städa är jag nu officiellt helt slut och trött på skiten. Och det värsta är att det inte är helt klart. Allt utom badrummet behöver dammsugas, men jag ska försöka skjuta över det på Alex. Han åkte och tränade istället för att åka direkt hem och städa, och att han just nu står och skalar rödbetor inför morgondagens middag väger inte riktigt upp det. Dammsugningen får hamna på hans to do- lista.


Eftermiddagsfunderingar



Den här dagen bjuder inte på mycket kul. Ska hem och städa efter jobbet, för i morgon kommer Alex vänner över på middag och då kan det vara trevligt om det ser lite representabelt ut hemma. Mycket mer än så lär jag ju inte hinna med i kväll, även om det kliar i fingrarna att få se nästa avsnitt av Alias.

Ser fram emot att få gå hem från jobbet, samtidigt som att jag inte har någon lust att ge mig ut. Det är så himla kallt ute, och jag fryser lite trots att jag i dag har varit förutseende och kör på pantalonger under byxorna. Vantar har jag också plockat fram, så nu är det bara vinterjacka och varmare skor som ligger undangömda. Men med tanke på att årets första snö föll i natt kan det kanske vara läge att rota fram allt sådant ur gömmorna. För det lär ju inte bli varmare än på ett tag.


På operationsbordet



Snacka om att man känner sig maktlös när pojkvännen får för sig att skruva isär hela ens dator...

MEN. Jag kan meddela att datorn nu är hel igen, och dessutom mår bättre än vad den gjorde innan. Att en liten skruv kom bort på vägen gör med andra ord ingenting.


Sydney Bristow



Så har jag sett klart säsong 3 av Alias. Självklart avslutades det med värsta cliffhangern, och jag är glad att alla säsonger ligger upplagda på nätet. Bara att börja på säsong 4 när jag känner för det. Vilket garanterat blir i morgon. Åh, det är så jäkla bra!


Bekämpa torr hud

Så fort det blir lite kyligt ute förvandlas min vanligtvis så lena hud och blir istället torr som fnöske. Främst är det händerna som råkar illa ut, men inga kroppsdelar går säkra. Jag tänkte på det i dag när jag strosade runt inne på Body Shop i jakt på en födelsedagspresent till en kompis. Lösningen är självklart att jag borde smörja in mig oftare än vad jag gör. För om sanningen ska fram är jag lite dålig på sånt, även om jag samtidigt älskar alla lotions och body butters som står att finna. Jag är en samlare, som mer än gärna har ett stash med kroppsprodukter, men jag glömmer liksom bort att jag har dem.

Men den här vintern ska bli vintern som revolutionerar min torra hud. Nu jäklar i mig ska här användas alla krämer som jag har, och jag ska bli lika mjuk som jag föreställer mig att ett moln är. Jag kan knappt vänta tills jag får duscha och sedan smörja in kroppen så att den doftar fräscht av mango eller jordgubbe!



Dessa lotions finns för tillfället i min ägo. Och även om det inte ser ut så, så är det mango&papaya- varianten som används flitigast. Och mer ska det bli!


Tur i kärlek?



Vad betyder det när solrosfröna lägger sig som ett hjärta i frukostyoghurten?


Shoppingrunda

Nästan hela eftermiddagen tillbringade vi inne i stan. Vi gick runt i affärer och letade både teknikprylar och kläder, och även om vi inte lyckades pricka av allt på listan så kom vi hem med de flesta sakerna i alla fall. Och det får vi väl vara glada över.



Det var baske mig inte lätt att hitta kläder åt Alex. Den här t-shirten köpte han dock inte, men däremot en annan.

Sedan lunchade vi på The Crib. Gissa vem som åt vad? Svaret hittar du längst ner i inlägget.


































Ja. Alex beställde till mitt förtret in en caesarsallad när jag hade låst in mig på burgaren. Jag förklarade för honom att han inte kan vara nyttig om jag ska vara så onyttig, för då får han mig att känna mig som en dålig människa. Men sedan kom jag på att det inte är ett dugg nyttigt att äta en caesarsallad. Dressingen och krutongerna är inte nyttiga någonstans, och efter att ha kommit till den insikten kändes det genast mycket bättre.


Söndagskväll i stallet



Den här helgen har jag varit i stallet både fredag och lördag. Igår red jag Svarten och jag kände att jag lyckades få till honom på ett helt annat sätt än tidigare. Jag ville nästan skrika till min ridlärare "Titta på mig, titta på mig", så att hon inte skulle missa mina framsteg. I kväll red jag Alpflickan och eftersom det var en igenridningslektion så var den inte lärarledd. Det är alltid mycket svårare att försöka komma på egna övningar, och jag fick inte samma känsla som igår. Men det var trots allt mysigt att vara i stallet även en söndagkväll.


Ut på storstadsäventyr



Nu tar jag och beger mig in till stan för att möta upp en nyklippt Alex och inhandla massa viktiga saker såsom tryckluft på burk och en ny datormus till Alex dator.

TTYL.


Dejta bör man annars dör man

Istället för att bara sitta hemma i soffan och glo igår gick jag och min karl på restaurang och åt oss tjocka och runda. Även om man har varit tillsammans länge behöver man gå ut och dejta ibland, och det är ett trevligt komplement till att sitta framför tv:n och äta. Jag hade bokat bord på Jimmy's Steakhouse på Söder.



Alex.



Jag ser lite intryckt ut. Det bjuder jag på.



Alex tog ut svängarna och beställde in en chevretoast med fikonmarmelad till förrätt. Ett vågat val tycker jag, som oftast kör på säkra kort som jag vet hur de smakar. Nu fick jag ju i och för smaka lite på den där chevretoasten och den var god.



Jag körde som sagt säkert och åt mozzarella sticks med någon het salsa att doppa i. Det var också gott.



Till varmrätt beställde Alex in chorizo och oxfilé på spett.



Det blev inga utsvävningar för min del när det kom till att välja varmrätt heller. Biff med pommes frites och bearnaisesås. Precis så som jag vill ha det när jag äter på restaurang. Jag är rätt tråkig.

Och kvällen avslutades sedan hemma i soffan... Ett avsnitt av Dexter gjorde oss sällskap. 


Julfest 2011

Gårdagens julfest med jobbet blev som sagt var betydligt bättre än vad jag förväntat mig.



Direkt efter jobbet åkte vi hem till Frida (till höger) och förade lite. Ett mycket trevligt initiativ.



Frida hade fixat massa snittar och blandade drinkar.



Nästan alla från min avdelning och bygg och teknisk inköp var där. Johannes till exempel.



Martin, Jonas och Mikael slog sig ner i soffan.



Väl framme på Sidenkällaren träffade jag Nina.



Till bords fick jag sitta med bland annat Pernilla och Julia...



... och Christian.



Fredrik och Sara från fastighetskontoret i Malmö hade tagit sig till Stockholm.



Med Anna på dansgolvet.



Jag dansade till de stängde kl 1.


Ich bin zu Hause



Så. Jag är nu hemkommen från årets julfest, som blev en mycket trevlig historia trots att jag förväntade mig annat. Alex har redan krupit ner under täcket, så det är bäst att jag går och borstar tänderna och gör honom sällskap. Ska ju upp tidigt till stallet i morgon och då är det dumt att vara vaken alltför länge.


Arbetsveckans sista lunch



Så var dagens lunchrast slut och det är bara lite mer än en timme kvar innan också arbetsdagen är över. Men jag planerar att hoppa över de sista minuterna och istället ägna mig åt att piffa till mig lite inför kvällens julfest. Har med mig ombyte och alla hårnålar jag äger, så något snajsigt ska jag väl lyckas få till.

Det känns för övrigt lite bättre inför julfesten nu än vad det gjorde imorse. Förväntningarna börjar krypa sig på, men jag är fortfarande inte nämnvärt taggad. Vi får se om det släpper.


När det går fel från början



Åååhhh, jag är på så dåligt humör trots att det är fredag. Vaknade och upptäckte att jag när klockan ringde hade lyckats ställa om den så att den snoozar 06:35 på lördag. Detta ledde givetvis till att jag försov mig, men tack och lov var klockan bara 07:08 när detta upptäcktes så skadan gick att reparera lite halvt. Men å andra sidan ahde då stressen redan brutit ut, och när jag blir så stressad har jag svårt att släppa det. Hjärtat rusar fortfarande fram i hundraåttio, och jag vill mest av allt ställa mig i ett ljudisolerat rum och skrika mig hes.

I kväll är det julfest med jobbet. Och jag, som alltid brukar älska sådant, är inte ett dugg taggad. Finns väl flera orsaker till det, men jag hoppas att jag har fel. Jag hoppas att det blir sensationellt bra trots att förutsättningarna pekar åt andra hållet. Oavsett vilket så blir det ett lugnt firande för min del. Jag ska ju upp till stallet i morgon, och då vill jag inte må dåligt. Det har jag provat på och det var inte kul.

Nu ska jag försöka bli glad.


I told my kids I ate all their Halloween candy

Jag må vara elak, men jag tycker att sånt här är jätteroligt! Barnen blir så besvikna.


December



December. Det känns helt galet, om jag ska vara riktigt ärlig. Vart har de senaste månaderna försvunnit? Schwop, så var de borta och snart står ett nytt år för dörren. Jag hinner inte riktigt med i svängarna.

Förra året vid den här tiden hade vi haft snö sedan länge och eftersom det inte var så uppskattat från mitt håll så får jag väl vara glad så länge jag kan använda mina Converse. Egentligen borde väl höstskorna plockas fram, men jag har inte orkat. Det är så knöligt att hålla på att klättra på stegar och jonglera med skokartonger. Så alla de där sjuhundraåttioelva paren stövlar jag äger får ligga instängda i mörkret ett tag till.

Någon ny vinterjacka har jag heller inte bemödat mig att inhandla, och hittills så har höstjackan fungerat alldeles utmärkt. Det är på tok för varmt ute för att jag ska börja använda min gamla vinterjacka, men så fort minusgraderna anländer blir det dags att plocka fram den. Och förhoppningsvis blir det en mild vinter så att jag slipper frysa. För frysa i min gamla vinterjacka, det gör jag. Men än så länge är jag safe.

Oj, oj, oj. Vilka bekymmer...


RSS 2.0