Pappas födelsedagsfest

I lördags firade vi min numera sextioårige far med en stor fest. Det föregicks av ett himla fixande redan på fredagen, då jag och Alex hjälpte till att få iordning lokalen (lunchrummet på pappas jobb). Tänk att det kan ta så lång tid att klä in några bord i en pappersduk... Men vi blev ju bjudna på varmkorv, och varken jag eller Alex tackar ju nej till mat.
 
Festen blev lyckad, och det var kul att träffa mamma och pappas kompisar. Många hade jag inte träffat på flera år. Jag och Alex var kvar till the bitter end, och vi passade på att ställa iordning bord och stolar igen, så att vi slapp fixa det på söndagen. Inte det jag helst gör klädd i finklänningen, men vad gör man inte för att få lite sovmorgon.
 
Förutom att det var en trevlig fest, ger jag också en stor tummen upp till att det blev så vansinnigt mycket mat över. Jag har matlådor till hela veckan, och det finns ändå så mycket kvar att jag och Alex kan äta rester till middag några dagar. Perfekt!
 
 
 

Grattis pappa

 
I dag fyller min fina pappa 60 år. Självfallet åkte vi dit och firade honom. Jag åt dock lite för många bullar (tre), men försökte kompensera upp det genom att bara äta en bit tårta. Oklart om den matematiken funkade.
 
På lördag ska han firas ordentligt, min far. Då blir det stor fest. Så jag ska försöka ägna den kommande veckan åt inte alltför ansträngande aktiviteter, så att jag orkar vara med till the bitter end på lördag.
 
Stort grattis på födelsedagen, älskade pappa!
 
 
 

Eurovision Song Contest 2014

 
 
Eurovision Song Contest 2014 avgjordes igår. Här ovan ser ni resultatlistan. Jag är lite förvånad över att jag tyckte att det var så pass många bra låtar med i finalen, då jag tyckte att bara ett fåtal från semifinal ett var värda en finalplats. Jag antar att semifinal nummer två höll högre kvalitet på låtarna, och sedan får man ju inte glömma att både Spanien och Italien tillhör The Big Five, som är självskrivna i finalen, och jag gillade verkligen deras låtar.
 
Något som jag däremot inte är särskilt förvånad över är resultatet. Det kom inte som någon chock att Österrike skulle ta hem segern, även om det fanns en del låtar som låg och skvalpade i bakvattnet och hotade att gå om. Självklart hade jag hoppats på Sanna Nielsen, men en tredjeplats är banne mig inte fy skam. Det är snarare riktigt bra jobbat, och jag är glad att balladerna inte tog ut varandra helt.
 
 
 
Vi hade självklart en schlagertävling på jobbet. Siffran till vänster är vilken plats vi trodde att Sanna skulle hamna på. Det var det enda som var viktigt. Men om nu några skulle få samma resultat där behövde vi en utslagsfråga. Den fick vara att gissa vilket land som vinner. Förloraren får bjuda resterande tävlande på loserfika.
 
Som ni ser var det bara en person som gissade på att Sanna skulle bli trea. Samma person gissade även på att Österrike skulle vinna. Jag. Rätt skillat, om jag får säga det själv. Det ligger mycket prestige i de här tävlingarna, och med tanke på att jag vann Melodifestivaltävlingen vi hade tidigare i år kände jag att jag behövde leverera ännu en gång. Och det lyckades ju. Skönt att slippa bjuda fjorton personer på fika...
 
Men vad tycker jag då om Conchita Wursts vinnarlåt?
 
Vi youtube:ade den på jobbet förra veckan, och då tyckte jag inte alls om den. Men när jag såg liveframträdandet i semifinalen ändrade jag mig. Det är en riktigt bra låt, som hämtad ur en Bond- film. Väldigt dramatisk och full av power. Conchita har dessutom en grym röst och en fantastisk scennärvaro. Så jag tycker definitivt att rätt låt vann.
 
 
Och en sista kommentar. Scenen. Vilket fantastiskt bygge! Jag är sjukt imponerad.
 
 

Farmors smycken

 
Jag saknar min farmor otroligt mycket. Det har nu gått ett år sedan hon blev dålig, och åtta månader sedan hon gick bort. Att tänka på henne är så dubbelt. Jag har så många fina minnen, som gör mig varm i hjärtat, men det gör vansinnigt ont att veta att hon inte mådde bra den sista tiden. Och att veta att jag aldrig mer kommer att få träffa henne känns overkligt. Att inte sakna henne är omöjligt.
 
I påskas gick vi igenom hennes smycken. De där smyckesskrinen som hon släpade med sig överallt, för att försäkra sig om att de inte skulle bli stulna vid ett eventuellt inbrott hemma i radhuset. I en timme satt vi bara och stirrade på innehållet. Tog in hela den bisarra situationen. Att dela upp farmors smycken emellan oss kändes minst sagt märkligt. Det är ju hennes smycken.
 
Farmor hade flertalet pärlhalsband i sin ägo, och jag fick ett av dem. Det ska nu träs om, och sedan användas flitigt. Jag förälskade mig även i ringen, även om jag aldrig såg farmor bära den. Den kommer att få pryda mitt finger många gånger.
 
 
 

Schlagertema

 
Det kanske vore lämpligt att införskaffa ett par såna här inför morgondagens schlagerfinal?
 
 

Det värsta som kan hända på jobbet

 
Ångesten som infinner sig när man hittar den här lappen vid jobbets bästa kaffemaskin.
 
 

Svenska Hästars Värn

 
Jag är hästtjej sedan barnsben, och varje lördag tillbringar jag några timmar i stallet. Med hästar som får mycket kärlek och mår bra. Dessvärre ser verkligheten inte ut så för alla hästar i det här landet, och många av dem utsätts för vanvård och elände. Det gör mig ledsen i hjärtat att läsa om dessa stackars djur som inte har gjort något för att förtjäna ett sådant öde. Och det är därför organisationer som Svenska Hästars Värn är så otroligt viktiga.
 
Svenska Hästars Värn omhändertar vanvårdade hästar, rehabiliterar dem och ger dem nya hem. Detta är dock en kostsam verksamhet och de behöver allt stöd de kan få, både i form av pengar och stallplats (akuthem). Alla gåvor går oavkortat till räddningsverksamheten, och varenda krona är viktig.
 
Skänk pengar HÄR.
 
 

Ullared 2014

Helgen bjöd på road trip till sydligare breddgrader. För någon gång i livet måste man besöka Ullared.
 
Vi körde ner på fredagen, övernattade i Borås och körde sedan en heldag med shopping på Gekås på lördagen. Sedan sov vi en natt till i Borås innan vi brände hem på söndagen, med bilen fylld till bredden med nyinköpta prylar.
 
Jag misstänker att vi valde en dålig helg att åka dit, för varuhuset var fyllt till bredden med folk som mest stod i vägen med sina kundvagnar. Men jag gjorde många riktigt bra fynd, så jag är nöjd. Och 3500 kronor fattigare.
 
 
Fredagsmiddag på Viskan.
 
 
Hotellfrukost is the best.
 
 
På kundvagnsparkeringen...
 
 
Lunchpaus.
 
 
Vi träffade inte på den riktiga varan, men pappfigurerna funkade bra det med...
 
 

Tillförlitligt

 
Smartphones är bra till mycket, men när de får fnatt och bestämt hävdar att man befinner sig på annan ort, där det dessutom är trettio grader varmare än där man faktiskt befinner sig, blir jag inte så imponerad.
 
Nu har jag googlat, och Baherden ligger tydligen i Turkmenistan. Tunnelbanesystemet i Stockholm kan ta en långt, men där jag satt på tåget igår är jag rätt övertygad om att det inte tagit mig hela vägen till Turkmenistan i alla fall. Även om trettio grader och strålande sol lockar betydligt mer än den kyla som svept in över Hufvudstaden de senaste dagarna.
 
 

Valborg

 
Valborgsmässoafton 2014. Det innebar inte direkt fylla och brinnande eldar för min del. Istället avnjöt jag en middag och ohälsosamt mycket choklad hemma hos svärföräldrarna. Det var närapå att jag rullade hem, vilket inte känns helt optimalt med tanke på att jag fortfarande försöker gå ner de där semesterkilona från i vintras. Det går inte alls, kan jag informera. Vilket inte är konstigt.
 
 

RSS 2.0