Matkoma

Vi har haft Alex familj över på middag i kväll. Trevligt, bortsett från att jag åt på tok för mycket. De hade med sig tårta, och självklart hivade jag i mig två bitar av den trots att jag precis smällt i mig massa mat. Så nu är det ryggläge som gäller och jag kan inte låta bli att oja mig över de förbaskade buksmärtor jag har. Det gör så ooont i min stackars mage. Inte så jag ville avsluta denna helg.
 
 
 

Höstlöv

 
Jag brukar sällan shoppa på Accessorize, men tidigare i veckan slank jag in där och när jag kom ut hade jag det här halsbandet med mig i en liten påse. 65 kronor kostade det, vilket jag tyckte var överkomligt.
 
 

Joggingrunda i höstsolen

 
Det där med träning har fallit lite i skymundan på sista tiden. Jag har alltid storslagna planer i teorin, men jag är vansinnigt dålig på att faktiskt sjösätta dem. Därför var det rätt skönt när min karl faktiskt tvingade ut mig på den där joggingrundan i dag.
 
Vi sprang den vanliga rundan på tre kilometer, och efter det var jag rätt mör i kroppen. Hade dessutom redan träningsvärk i rumpan efter gårdagens ridpass, så jag kan inte påstå att det var en helt angenäm upplevelse. Men nu efteråt känner jag mig duktig och stolt, och det är härligt att det är den känslan jag bär med mig.
 
Fast jag vete fan om det är ett bra tecken att jag nästan började lipa när Loreen började sjunga i hörlurarna, och det bara för att jag drabbades av den där insikten att vi faktiskt vann Eurovision. Vi vann Eurovision!
 
 

Min lördag

 
Alex har massa vänner över. De spelar Magic, och jag gissar på att det är någon sorts uppladdning inför nästa lördag. Då ska det tydligen hållas någon slags turnering här i kvarteret Muffen, och det har köpts två lådor kort som ska fördelas ut. Jätte. Kul.
 
Saker som jag har gjort denna eftermiddag medans killarna har spelat Magic:
 
 • Bloggat.
 • Surfat runt och läst andras bloggar.
 • Kollat Aftonbladet.
 • Fotat David. Han behövde någon snygg bild till någonting.
 • Youtube:at. Duck Tales, Darkwing Duck, Räddningspatrullen, Bumbibjörnarna, My Little Pony, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Agnes, Eric Saade & Tone Damli, Susan Boyle.
 • Kollat Aftonbladet igen.
 • Spelat Song Pop på mobilen. Fick 5 in a row på Eurovision. Legendary!
 • Hängt med killarna till Falken och käkat. Pizza. Har lagom dåligt samvete nu.
 
Och nu då? Jag vill ju dansa.
 
 

Halvhalter

 
Lördag i stallet. En timme på finaste Sansero (inte hästen på bilden, det är River) med mycket galopp och halvhaltsövningar. Likt förra veckan gick det ovanligt bra, och självförtroendet fick sig med andra ord ännu en liten skjuts framåt. Precis vad jag behöver efter att ha stått och stampat på samma ställe utan att utvecklas under en lång tid. Fokuserade även mer på sitsen den här lektionen, och jag märker att när sitsen är korrekt blir allting faktiskt mycket enklare. Nu ska det bara nötas in så att en korrekt sits faller sig naturligt och de där fasonerna att luta sig fram försvinner.
 
Slut på stallrapport.
 
 

Snabba Cash 2

 
För någon helg sedan såg jag om Snabba Cash, och i kväll var det så äntligen dags att se uppföljaren, med det logiska namnet Snabba Cash 2.
 
Jag vet ju att andra filmen inte baseras på andra boken i Jens Lapidus Stockholm Noir- serie, och det var en av de saker som jag faktiskt funderade över när jag satt där i biosalongen. Jag hade nämligen gärna sett andra boken gestaltas på bioduken, för det är a hell of a story, men jag förstår samtidigt varför de valde en annan storyline.
 
Snabba Cash 2 är en bra film. Den är välgjord och den där speciella känslan från första filmen fanns där. Skådespelarna får med beröm godkänt i min bok, de är alla trovärdiga och jag känner sympati för de flesta. Åtminstone de som är på "den goda sidan".
 
Vad jag däremot inte tycker om med den här filmen är att den egentligen bara är en enda lång transportsträcka till nästa film. För jag antar att det kommer en tredje film. Snabba Cash 2 innehåller intriger, men det är inga intriger som egentligen landar i just den filmen. Nu uttrycker jag mig kanske konstigt, men jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Det märks att allt som händer bara laddar inför den stora finalen i film nummer tre. Jag kände mig snuvad på något stort och fantastiskt. Och det är lite tråkigt.
 
 

Socker i överflöd

 
Så här kan det se ut när en avskedsfika för en tjej på kundtjänst mashas up med en (vad jag skulle tippa på helt vanlig) fredagsfika på löneavdelningen. Detta är alltså för ca 8- 10 personer.
 
Jag hoppas att ett gymkort ligger i julklappen från jobbet i år.
 
Nej, just det. Vi får ju inga julklappar.
 
 

Plan

 
Jag vet att jag tjatar om det varje fredag , men veckorna rullar verkligen på fort. Vips har fem arbetsdagar försvunnit och det är helg igen. Tråkigt nog försvinner helgen minst lika fort, men har man tur har man hunnit med att göra något vettigt på den korta tiden.
 
För min del bjuder denna fredag på en biodejt med min karl. Det vet jag, för jag har redan köpt biljetter och kollat vilken buss jag måste ta för att hinna i tid för att gå på toa och köpa popcorn innan filmen börjar. Ingen möjlighet att ångra sig och stanna hemma, med andra ord.
 
Resten av helgen är, bortsett från lördagens ridlektion, helt blank och oplanerad. Tror nästan jag måste ändra på det. För det låter tråkigt.
 
 

SoA

 
Jag har fixat de tre första avsnitten av Sons of Anarchy säsong 5. Men jag vågar fasen inte titta. Säsong 4 slutade så galet spännande att mitt hjärta slår frivolter bara jag tänker tanken att ge mig på säsong 5.
 
Att jag sedan "råkade" läsa en rejäl spoiler när jag tidigare i dag surfade runt lite och läste vad som skrivits om de senaste avsnitten hjälper väl kanske till. Jag vill inte att det ska vara så, och så länge jag inte har sett det så har det inte hänt... Eller...?
 
 

Sockersug

 
Ååååhhh!!! Jag är SÅ jädra godissugen just nu! Skulle lätt kunna trycka i mig ett helt kilo choklad utan problem. Typ.
 
Jag fattar inte. Ibland känns min mage som ett stort svart hål, och jag kan äta hur mycket som helst utan att det där jädra hålet täpps till. Så är det i synnerhet när jag får ett sådant här godissug. Köper jag godis då trycker jag i mig allt så snabbt jag kan. Skulle jag tillkalla en kontrollant från Guinness Rekordbok under en sådan session skulle mitt namn lätt hamna i nästa års upplaga under rubriken "Världens snabbaste godishetsätare".
 
Men. Nu ska ju jag försöka vara duktig och inte äta massa socker. Vilket litet helvete. Åt en banan för nån halvtimme sen, men den hjälpte inte ett skit. Bananer får jag egentligen inte heller äta, men känns magen som ett svart hål måste det till något lite matigare än ett glas vatten för att dämpa sug- och hungerskänslorna.
 
Funderar på att fuska i morgon. Jag och Alex planerar att gå på bio, och tanken att byta ut de sedvanliga popcornen mot lite godis har slagit mig. Så fort jag tänker den tanken känner jag mig i och för sig misslyckad, men en dag i veckan kanske man kan få unna sig lite socker. Eller...?
 
Men jag har faktiskt ett tips som funkar rätt bra. Åtminstone när det kommer till chokladsug. Igår åt Alex en sån där Marianne- godis. Ni vet en sån där med hårt mintskal och choklad inuti. Efter det såg jag till att pussa lite på honom och så fick han andas mig i ansiktet så att jag kände den ljuvliga doften av mint. Det räckte för att stilla suget just då.
 
 

Elizabeth Arden Double Density Mascara

 
När det kommer till mascara brukar jag alltid hålla mig till MaxFactor Masterpiece Mascara. Det är en bra mascara som inte kladdar runt ögonen till ett bra pris, vilket passar mig perfekt.
 
Så tjongade det plötsligt till på Let's Deal och det dök upp ett så bra erbjudande att jag inte kunde motstå. En mascara från Elizabeth Arden för endast 99 kronor, istället för 275 kronor. Några klick senare var den på väg hem till mig, och det ska bli väldigt intressant att se vad den kan göra för mina fransar.
 
Åh, jag älskar att fynda!
 
Erbjudandet gäller fram till midnatt, så vill du också fynda kan du klicka dig in HÄR.
 
 

Byte av dag

 
Så var jag hemma igen efter ännu ett danspass på Mälarsalen.
 
"Vaddå", säger ni nu. "Är det måndag i dag? Har jag helt tappat begrepp om tid och rum eller har jag kanske till och med teleporterats till ett parallellt universum där inga veckodagar är som de ska vara?".
 
Ja, så skulle det naturligtvis kunna vara. Men det är det inte! Nä, Helene hade möte på jobbet igår kväll och därför skippade vi gårdagens lektion och hoppade in i dagens grupp istället. Och det fanns ju både bra och dåliga saker med det.
 
Bra:
 • Killarna var överlag bättre i denna grupp. De hade bättre taktkänsla och lite mer koll på hur de ska föra kvinnan (och att det är de som ska föra också...).
Dåligt:
 • Det var stort överskott av kvinnor, så man fick dansa ensam lite väl ofta. Och det har jag fan inte betalat för. Dansa ensam kan jag göra hemma på vardagsrumsgolvet.
Men oavsett bra och dåliga saker- i dag fick jag högersnurren att sitta. Sen lär jag väl ha tappat allt sånt till nästa vecka, men det skiter jag i. I dag fick jag glänsa.
 
 

Älska mig

 
 
Nästa år kommer Alex Schulman att ha en alldeles egen enmansshow på Maximteatern. Igår köpte jag biljetter till den. En biljett till mig och en biljett till min karl. Han vill egentligen inte alls gå. Det har nämligen framkommit att han, och lyssna nu hur galet det här låter, inte gillar Alex Schulman. Inte överhuvudtaget, inte ens litegrann. Han tycker att Alex Schulman verkar vara en dryg jävel.
 
..............................
 
Ursäkta???!!! Dryg? Jag frågade min karl om han läst Alex Schulmans blogg, sett Schulman Show eller lyssnat på Alex Schulmans och Sigge Eklunds podcast. Det hade han inte. Nä, jag tänkte väl det.
 
Själv älskar jag Alex Schulman, och tycker att han är oerhört underhållande och en mycket skicklig skribent. Det ska bli mycket spännande att se vad han kan åstadkomma i det här formatet, och med tanke på att Sigge Eklund varit med och skrivit manus är jag full av tillförsikt att det kommer att bli galet bra. Så därför släpar jag med mig min karl trots att han egentligen inte vill. Vi ska sitta där på fjärde raden och han ska banne mig få se att Alex Schulman är briljant.
 
 
 

Blått till pojkar och rosa till flickor

 
Låt mig få presentera våra tandborstar.
 
I det här hushållet har mannen den blå tandborsten och kvinnan den rosa. Och innan ni börjar ropa om hur fel det är med sådana könsstereotypa fasoner vill jag bara klargöra att det är slumpen som avgjort vem som får vilken färg på tandborsten. Jag sliter ut mina tandborstar fem gånger fortare än vad Alex gör, och när jag då ska välja en ny tandborste kan jag ju inte plocka en blå. Två blåa tandborstar skulle bara leda till ganska så uppenbara problem. Därför får man ta den färg som är över.
 
Inte för att detta hindrade mig från att bestämt plocka upp Alex blåa tandborste i morse och röja järnet i min egen käft, i tron om att detta var min rosa tandborste. Så nu kommer jag då till kärnan i hela det här inlägget:
 
Har jag blivit färgblind?
 
 

Teaser...

 
Fick ju som sagt en present av Alex som han köpt i London. Det är dock så jädra mörkt här inne i lägenheten nu när solen börjat gå ner, så jag väntar med att fota den tills det att jag kan få hjälp av dagsljuset. Annars är väl risken att ni ändå inte ser vad jag har fått.
 
Men bjuckar på en liten teaser på vad det kan vara... It's so awesome!
 
 

Morgonen i punkter

 
 • Så himla opepp på att kliva upp ur sängen i morse, det var alldeles för mysigt att få sova bredvid min karl igen efter några nätter på skilda håll. Ville verkligen inte gå till jobbet.
 • Alex åkte till jobbet samtidigt som jag, och då blev inte den där resan till jobbet så jobbig längre. Helt plötsligt var det kul att lämna lägenheten!
 • Fick dessutom världens finaste present av Alex igår när han kom hem. Ska se om jag inte kan visa upp den lite senare.
 • Åh, blir alldeles sprallig när jag tänker på den där presenten!
 • Väl på jobbet försökte jag köpa biljertter till en grej, men för andra gången så strulade det med mitt kort när jag försökte handla på Ticnet. Måste ringa banken igen. Så jädra drygt. Här sjönk mitt glada humör undan och förvandlades till ilska och irritation.
 • Jag gjorde det enda rätta. Ringde Alex och krävde att han skulle uppge sina kortuppgifter så att jag kunde betala de där biljetterna (till en grej han inte ens vill gå på)
 • Alex kanske är min lilla sugar daddy i alla fall. Let´s go bananas med hans kortuppgifter...? Hehehe... Nej, så får man ju inte göra!!! Hehehe.....
 • Sedan slängde jag i mig frukosten på tok för snabbt och här sitter jag nu med lite ont i magen och ett lite plågat ansiktsuttryck. Men ganska glad ändå!
 
 

Sons of Anarchy

 
I stort sett hela denna söndag har jag ägnat åt att se klart säsong 4 av Sons of Anarchy. Vilket litet mästerverk den serien är! Jag trodde väl aldrig att jag skulle falla så handlöst för en serie som handlar om en motorcykelklubb i en håla i USA, men det krävdes inte många minuter av första avsnittet för att jag skulle vara såld.
 
Jag har nog skrivit det tidigare här i bloggen, men trots att medlemmarna i Samcro (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original) är hårdkokta killar som inte drar sig för att både deala med vapen och ha ihjäl människor så känner jag för varenda en av dem. Den här säsongen har jag bland annat fällt tårar för Opie, Tig och Juice och det gör ont i hjärtat när saker går åt skogen för dem.
 
Det är verkligen en serie som jag kan rekommendera! Säsong 5 har precis dragit igång i USA, men jag är lite kluven till hur jag ska göra. Att behöva vänta en vecka mellan varje avsnitt känns vansinnigt tråkigt nu när jag är van vid att kunna kötta hur många som helst på raken. Men det kanske känns ännu segare att behöva vänta ut hela säsongen bara för att kunna se avsnitten i den takt jag själv vill. I- landsproblem de luxe.
 
 

Saknad

 
Två dagar, nästan tre, har jag varit utan min Alex och jag börjar sakna honom något förfärligt. Det är så himla tyst här hemma. Tyst och ensamt. Kanske är det just den ensamhetskänslan som har gjort att jag de senaste två kvällarna tokslocknat på soffan vid klockan 22. Det har varit omöjligt att hålla de små ögonlocken öppna, hur mycket jag än har kämpat och försökt.
 
Men vad gör man då om man saknar sin pojkvän så mycket? Jag löste det genom att dra på mig hans otvättade röda luvtröja och bara sitta och sniffa i mig hans lukt. Men i kväll kommer han äntligen hem, och då ska jag krama honom länge, länge.
 
 

En gång i Phuket

 
Kvällens första (och kanske enda, vem vet) film fick bli En gång i Phuket.
 
Sven tröttnar på sitt gråa och trista liv hemma i Sverige och flyr till Thailand i juletid. Här hookar han upp med norska Gitte och barägaren George som tar med honom på äventyr som han allra helst hade avstått ifrån. Men han träffar också Anja, som han mer än gärna vill lära känna lite närmare. Men hur var det nu, hade Anja en kille hemma i Sverige? Och är Gitte egentligen Svens syster, och har detta syskonpar sex med varandra? En sak är i alla fall säker, och det är att få saker är helt problemfria i Svens tillvaro.
 
Mina förväntningar på den här filmen var inte jättehöga, men jag blev inte heller överraskad av att den faktiskt var bra. Peter Magnusson gör sig bra i sådana här lite tafatta roller och det var kul att se David Hellenius gestalta en spännig strandraggare som egentligen var rätt osäker innerst inne. De komiska inslagen var lyckade, och vid flertalet tillfällen skrattade jag högt.
 
Det går förvisso inte att komma undan förutsägbarheten i filmen, men det gör å andra sidan inte så mycket. Man fick det man försäntade sig och det man fick var bra.
 
Betyg: 3,5 av 5.
 
 

Lördagsaktivitet

 
Lördagar betyder ridning och så även i dag. De senaste ridlektionerna har varit extremt jobbiga, min ridlärare kör skiten ur oss. Bara massa galoppövningar, som förvisso varit extremt nyttiga. Det hände verkligen saker i min ridning i dag, och hästen jag red (Sansero) bar sig väldigt fint och satte in bakbenen under sig. Allt jag behövde göra var att sitta där och mjukt tala om för honom med ben och säte vad jag ville. En bra skjuts för självförtroendet i min ridning.
 
 

Fem saker du (förmodligen) inte visste om mig

 
 1. Jag lider av en lätt disktrasefobi (men om Alex undrar så är den så grav att jag inte ens kan ta i trasan utan att må psykiskt dåligt, för efter lite gnäll från hans sida så tar han då över och torkar diskbänk och bord) och använder bara disktrasan om jag verkligen inte har något val.
 2. För några år sedan blev jag biten i bröstet av en häst. Han tog ett rejält tag om tutten, och jag får nog vara glad över att jag knappt fick ett blåmärke.
 3. Om Alex någon gång friar till mig så vet jag att jag kommer att förvandlas till en Bridezilla. Jag älskar allt som har med bröllop att göra, och kommer att kämpa till sista blodsdroppen för att få det så som jag vill ha det. Och om Alex nu läser det här så antar jag att det inte blir något bröllop.
 4. Första gången jag flög var det mellan Umeå och Stockholm och jag har för mig att jag var arton år.
 5. Jag är besatt av att spela Yatzy på mobilen. Nu har jag dock svårt att avancera och slå poängen på min highscore, och därmed blir spelet lite tråkigare. Men ofta kan man hitta mig slöspelandes bara för sakens skull.
 

I know that he really, really loves you

Här sitter jag i min ensamhet. Har knappt hunnit börja sakna min karl än, men han kommer ju inte hem från London förrän på söndag kväll så det finns väl tid till det med.
 
Surfar mig genom den snåriga skogen av videos på youtube och hamnade till slut hos denna lilla godbit. Nu är det längesen jag senast såg den, men fy satan vad den är bra! Blir glad i hela kroppen av den, och nästan lite sugen på att logga in på chatroulette och se om någon kan sjunga så fint för mig. Fast det enda man lär få se där är nakna karlar och andra saker man helst hade sluppit.
 
 
 
 

Mr Ali

 
Tänk, inte visste jag att lösningen på alla mina problem skulle ligga i min brevlåda när jag kom hem från jobbet i dag. Jag tror bestämt att det blir till att ringa Mr Ali omgående och boka in ett möte så snart det bara går!
 
 

Gräsänka

 
Dagen började alldeles strålande med att jag försov mig och vaknade samma tid som min arbetsdag börjar. Stress, stress, stress och en timme sen stövlade jag in på jobbet strax efter kl 9.
 
Jag måste ha varit väldigt trött. Eller så tyckte jag bara att det var så skönt att ha hela sängen för mig själv. Alex åkte nämligen iväg i taxi strax efter kl 4 i morse, med destination Arlanda och senare London. Så nu blir det fest hela helgen!
 
Nej. Det blir inte alls fest. Det blir nog inte ens en endaste liten öl om jag känner mig själv rätt. Jag har ingenting planerat och jag tänker inte anstränga mig för att ändra på det. Den här helgen ska jag bara slappa och ta det lugnt och försöka vila upp mig. Det behövs ju uppenbarligen med tanke på mina svårigheter att ta mig upp ur sängen i dag.
 
 
 

Då blir det ingen sömn i natt, då

 
Efter en rent utsagt helvetisk dag på jobbet (som i och för sig blev lite bättre när jag tryckte i mig en Citodon mot den förbannade mensvärken som härjade i min arma livmoder) gjorde jag ett stopp i stan på vägen hem. En liten fikadejt med Helene och Linnea fick det bli.
 
Efter att ha velat både fram och tillbaka sisådär femhundrasjuttioåtta gånger bestämde jag mig för att dricka kaffe. Klockan 17:30. När jag VET att jag inte kan dricka kaffe på kvällen, för då blir det problem att sova. Jag vet fortfarande inte varför jag bestämde mig för just kaffe, men något sorts hjärnsläpp måste jag helt klart ha fått.
 
Grattis till mig.
 
 

Min hemstad

 
 

The Story

 
 

Här hittar ni mig!

 
Här tillbringar jag min kväll. Så tråkigt att en liten del av mig dör och kommer aldrig att kunna väckas till liv igen. Kanske är det så, att varje gång man äntrar tvättstugan så stjäl den en del av ens själ? Definitivt något att fundera över.
 
Börjar känna mer och mer att det skulle vara jädra bekvämt med en tvättmaskin i lägenheten. För det är så jädra jobbigt att behöva springa upp och ner till tvättstugan stup i kvarten, och det lär ju inte bli roligare när det blir vinter och snö ute.
 
Kanske ska ta och önska mig en tvättmaskin när jag fyller år om en månad? Börjar ju bli dags att författa en liten önskelista. Fast... Vad vill jag helst ha- en tvättmaskin eller typ ett par kängor eller en ridhjälm? Ja, inte fasiken är det en tvättmaskin om det finns massa andra, mycket roligare, saker att välja på i alla fall!
 
 

Nytt i bokhyllan

 
Hösten har väl knapapst gått någon obemärkt förbi, och säga vad man vill om den årstiden men det är väl den tiden på året då man inte behöver ha dåligt samvete över att man sitter inomhus i soffan och sträckläser en bra bok.
 
Inte för att min samling av böcker som står på tur att bli lästa håller på att ta slut, men jag kände att det var dags att fylla på med ytterligare några godingar. Så att jag aldrig riskerar att sitta där utan något att läsa...
 
Det kliar i fingrarna på mig att få sätta klorna i alla dessa sex böcker, men innan dess måste jag förstås läsa ut boken jag håller på med- samt en bok som jag lånat av en kollega. Det får bli racerläsning, tror jag.
 
 

En sån där dag

 
Inte ens kaffe kan göra något åt att jag är så vansinnigt trött i dag. Jag kan ju alltid göra ett försök, men jag har svårt att tro att det svarta guldet skulle kunna jaga bort alla minnen från den hemska natt jag har haft. Vaknade av att jag hade djävulskt ont i magen. Och de resterande timmarna sömn jag fick efter att värktabletten kickat in var oroliga och allt annat än utvilande.
 
Så nej, den här dagen har inte de bästa förutsättningarna att bli strålande. Speciellt inte som att jag dessutom känner mig rejält frusen. Jag hoppas ni har överseende om alla blogginlägg i dag dryper av pessimism och nedstämdhet...
 
 

Dansa bugg

 
Den där buggkursen. Ibland undrar jag om de medvetet försöker få folk att känna sig dåliga och helt utan taktkänsla. Förra passet tyckte jag att jag började få kläm på den där vänstersnurren. Lyckades till och med få till dubbla vänstersnurrar utan problem.
 
Men i dag kom högersnurren in i mitt liv. Ja jädrar i mig så klurigt det bev helt plötsligt. Ska man snurra åt ANDRA hållet? Men... det går väl inte?
 
Och... Vad fasen är det här nu då? Dubbelhandsfattning och en ny sorts högersnurr? Come again say what???!!!
 
Aja. De spelade i alla fall Carola som sista låt. Så man kan väl säga att det avslutades på topp.
 
 

Måndag 17 September

 
Min sinnesstämning i dag speglas rätt väl av vädret utanför mitt fönster. Grått och tråkigt är nyckelorden, och att det dessutom regnar ute gör inte saken bättre. Det är som om någon verkligen vill jävlas med en när det är sådant väder en måndag. Som om det inte vore illa nog att helgen är slut och att man måste släpa sig upp på tok för tidigt ur sängen de kommande fem dagarna. Tack.
 
På agendan i dag står annars:
 
 • Jobba.
 • Tredje omgången av buggkursen. Och i dag är jag taggad!
 • Svänga förbi Hemköp på hemvägen och dels handla frukost till veckan och dels hämta ut ett paket.
 
Så. Dags att ta tag i den här dagen och försöka göra något utav den.
 
 

 


Nästa superstjärna

Jag har en ny karriär i siktet på min kikare. Äntligen tar jag steget ut ur min comfort zone och gör succé som artist. För inte kan jag se hur det skulle kunna bli något annat än succé.
 
Skriver ju mina låtar själv, va. Och här kommer ett smakprov på texten från min första singel.
 
99 Problems but a bitch ain't one
If you having girl problems I feel bad for you son
I got 99 problems but a bitch ain't one
Hit me
 
............
 
.............................
 
........................................
 
Amen vad fasen! Ok då. Ni genomskådade mig. Det är väl inte jag som har skrivit den låten. Och jag kanske inte alls ska bli artist.
 
Meeen... det hade kunnat vara sant... Eller? Inte?
 


 
 

Partylördag

Det är inte ofta jag kommer ut och festar på riktigt, men igår var det då äntligen dags igen. Helene kom över på middag innan vi styrde kosan mot Golden Hits. Dans halva natten och sedan fylleäta nudlar när jag kom hem. Exakt så såg natten ut
 
 
Jag bjöd på tacogratäng. Recept hittar ni här.
 
 
Ja, det är då Helene till vänster och jag till höger.
 
 
Jag invigde en ny klänning. Den modellen finns även som topp, och jag har både en svart och en grön variant. Mycket fint.
 
 
Efter lite velande satte jag upp håret. Det fick bli en klassisk knut.
 
Och sedan var det slut på bilder.
 
 

After Work

Trots en trevlig kväll med mina kollegor blev det tidig hemgång för min del. Även om det hade varit kul att haka på till Garbos och shaka loss litevet jag ju att jag hade tyckt att det var en dålig idé när det väl var dags att ta sig hem från Sumpan. Och i morgon när jag garanterat skulle vara tröttare än vad jag kommer vara nu när jag var vuxen och förståndig och åkte hem istället.
 
 
Min kontorsroomie har ett noshörningshuvud på sin köksvägg.
 
 
Jag drack 3,5:or.
 
 
Kvällens värd bjöd på paj.
 
 
Jag undrar vad Daniel sysslar med...
 
 

Kan nog bli en bra kväll

 
Snart slut på arbetsveckan, men inte slipper jag kollegorna för det. Efter jobbet ska vi bege oss till min kontorsroomie som bor tvärsöver gatan för lite after work och häng. Men för de som ska upp till stallet i morgon bitti blir det en relativt lugn kväll. Och definitivt ingen utgång.
 
 

Någonstans inom oss

 
Någonstans inom oss tar avstamp i en kylig höstkväll när karriärkvinnan Rebecka hoppar från Fjällgatan i Stockholm. Så fort hon har tagit steget ut från klippan ångrar hon sig, men då är det redan för sent och hon störtar obönhörligt mot den hårda asfalten.
Istället för att svepas bort från jordens yta hamnar Rebecka nu i någon sorts mellanläge. Hon vandrar runt på jorden som ett spöke och möter sin personliga skyddsängel Arayan som tålmodigt försöker vägleda henne mot det så berömda "ljuset". Men dit vill inte Rebecka. Hon har alltför svårt att lämna sin numera änkling till make. En make som hon inte behandlat särskilt bra under deras tid tillsammans. Genom att konsekvent stöta bort honom för att sedan skänka honom en liten bit äkta kärlek har hon lyckats behålla honom i sitt nät, och nu när hon inte längre finns inser hon hur dumt hon har betett sig.
 
Det här är Kajsa Ingemarssons nionde bok, och det är nog tur det. För henne, alltså. För hade det varit hennes debutroman hade den nog överhuvudtaget aldrig ens blivit antagen av ett förlag. Jag är hemskt ledsen att säga det då jag verkligen gillar Kajsas tidigare böcker, men det här är riktigt dåligt.
 
Det är platt och stereotypt. Inte en enda gång fattar jag några som helst sympatier med någon av karaktärerna, i synnerhet inte med Rebecka. Alla karaktärer verkar dessutom vara rejält korkade, och som läsare förstår man nästan omgående varthän historien barkar. Inte en enda överraskning bjuds det på och när jag läst ut Någonstans inom oss hade jag bara en enda fråga. Vad i helsike vill Kajsa Ingemarsson säga med den här boken?
 
 

Kvällen i punkter

Här sitter jag alldeles själv och ugglar. Alex jobbar över för andra kvällen i rad, och jag misstänker att han kommer att bli sen. Tråååkigt.
 
Men vad har jag haft för mig sedan jag blev utsläppt från jobbet? Vi tar väl och punktar upp'et.
 
 • Shoppat en mascara och ett halsband på H&M. Ett dyrt jädra halsband, 179 kronor skulle de ha för det, men jag hoppas att jag kommer tycka att det var värt pengarna.
 • Shoppat fem bh:ar på KappAhl. Galet, I know. Men de har en kampanj just nu då ALLA bh:ar kostar ynka 99 kronor. TIPS!
 • Snabbt plockat på mig det jag skulle ha inne på Willys. Ja, inte plocka på som i snatta, utan handla.
 • Gått uppför alla trappor här hemma då hissen fick för sig att strejka när jag ville åka upp till fjärde våningen. Fy fan.
 • Surfat runt på the internet.
 • Fick ett sånt vansinnigt sug efter Marabou schweizernöt (som ju ligger och gömmer sig i skafferiet). Försökte bota detta genom att äta sallad med balsamvinäger och fetaost. Hoppas på att sötsuget ska dämpas av allt det beska.
 • Strykt kragen på min nya trenchcoat.... Näää, skoja! Det borde jag väl göra, men vete fan om jag orkar.
 

American Graffiti

 
Jag är inget fan av Star Wars, men några år innan den trilogin släpptes gjorde George Lucas en film som har gjort stort intryck på mig. American Graffiti, eller Sista natten med gänget som den heter på svenska. Och den svenska titeln sammanfattar vad hela filmen handlar om.
 
High school är över, och fyra vänner har en sista natt tillsammans innan det är dags att gå skilad vägar och möta nya utmaningar i livet. Året är 1962, och denna natt präglas av den tidens musik och bilar och jag fullkomligt älskar det! Det är precis det jag växte upp med och varje gång jag ser den här filmen känns det lite som att komma hem. Hur cheesy det än må låta.
 
American Graffiti är mitt bästa filmtips just nu.
 
 

Bracelet

 
Det där med internetshopping har aldrig varit min grej när det kommer till kläder och allt annat som faller inom kategorin mode. Jag vill kunna prova kläderna, känna på tygerna och få en uppfattning om kvalitén innan jag bestämmer mig för att slå till.
 
För några veckor sedan gjorde jag dock ett undantag och klickade hem dessa fantastiska armband från H&M. Vansinnigt fina men också lite otympliga, skulle det visa sig. De är nämligen inte helt optimala när man har ett skrivbordsjobb- så fort jag försökte knappa på datorn dunsade de mot skrivbordsskivan. Men det kan jag leva med. De är ju skitsnygga.
 
 

Changes

 
Ännu en seg morgon, men kaffet hjälper mig åtminstone en bit på vägen. Man får vara glad för det lilla.
 
Har för övrigt bestämt mig nu.
 • Har slarvat en del med kosten på sistone. Nu får det vara slut med det. Inga sötsaker. Inga smörgåsar (bortsett från de där svampmackorna som jag ska äta i kväll- har nämligen fått svampstuvning av farmor). Bara pasta eller potatis vid speciella tillfällen (om jag är bortbjuden eller går på restaurang). Mycket grönsaker.
 • Dricka mycket vatten.
 • Röra på mig minst 30 minuter om dagen. Enda undantaget är om regnet öser ner. Denna punkt kan dessutom lätt klaras av under lunchrasten.
 • Jogga minst två gånger i veckan. Det behöver inte vara världens längsta joggingrundor, men efter dagsform och väderförutsättningar.
 • Försöka träna mer med Alex. Det är betydligt roligare än att köra solo, och nu när hösten kommer är det kanske läge att börja utnyttja det nya gymkortet.
 • Annandag jul åker vi iväg till varmare breddgrader. Mitt mål är att gå ner 6 kilo till dess. Jag vet att det är fullt rimligt, även om det känns som en omöjlighet. Jag måste bara tro på mig själv.
Det svåraste är det där med att tro på mig själv. Att andra människor skulle klara av det här är jag fullt övertygad om, men när det kommer till mig själv och vad jag klarar av känns det som att det är kört på förhand. Kanske just för att jag har misslyckats så många gånger tidigare. Men jag måste försöka hitta den där peppen, och jag tror att om jag bara börjar se lite resultat så kommer allt att gå mycket lättare.
 
Så. Nu kör vi!
 
 

Stockholms Katthem

Något som mitt hjärta ömmar lite extra för är djur som farit illa. Tyvärr finns det alltför många sådana, och just detta inlägg tänker jag ägna åt de hemlösa katter som finns i Stockholm.
 
Jag tänker inte gå in på den ilska jag känner inför de människor som skaffar katt för att sedan inte ta fullt ansvar för den. Att skaffa katt är som att skaffa barn- och inte fan skulle de flesta människor dumpa sin unge någonstans när de tröttnar på den så som så många människor gör med sina sommarkatter. Jag lämnar alla hatiska tankar och skickar istället kärlek till de varmhjärtade människor som tar hand om dessa katter som farit illa.
 
Stockholms Katthem ligger vid Telefonplan, inte alls långt ifrån där jag bor. Där har de kapacitet att ta hand om ca 60- 65 katter, och det är alltid fullbelagt. Med hjälpt av veterinärer och volontärer tar de hand om de vanvårdade katterna och ser till att de får den hjälp och omvårdnad de behöver. När katterna sedan är redo omplaceras de till kärleksfulla hem där de blir omhändertagna av människor som vet vilket ansvar det innebär att ha ett husdjur.
 
Men i och med att Stockholms Katthem är en ideell förening innebär detta att de är helt beroende av gåvor och ideell arbetskraft för att överleva. Pengar behövs till bland annat kattsand, foder och veterinärkostnader.
 
I helgen satte jag därför in tvåhundra kronor på deras plusgirokonto. Det är inte mycket pengar, men många bäckar små heter det ju. Vill du också hjälpa till kan du göra det HÄR.
 
Plusgirokonto 90 01 79 -3. Märk betalningen "Gåva".
 
 
 
 
 

En tisdag i september

 
Var ju inte alls taggad på buggkursen igår, men när jag väl kom dit hade jag galet kul. Det är nästan lite terapeutiskt, och det gäller att koncentrera sig för att få till alla snurrar på rätt sätt. Märkte dessutom en klar förbättring på min dans igår jämfört med förra veckan, och det glädjer mig något enormt! Det kanske kan bli något av mig ändå?
 
I dag är jag dock så där trött igen. Har druckit mitt morgonkaffe och väntar på att det ska kicka in med full kraft, men det känns som att det kommer att bli en lång arbetsdag.
 
Och i kväll väntar:
 • Ett stopp i mataffären på väg hem. Måste fylla på kylskåpet.
 • Laga middag plus matlådor.
 • Ut och jogga. Får inte glömma ta på mig jackan den här gången...
 • Städa undan alla spår efter katten, som hämtades av sin husse igår.
Ja, ni märker ju. Jag kan ha veckans absolut roligaste kväll framför mig. Känns awesome.
 
Och för den som undrar över bilden- det är Münchenbryggeriet, där buggkursen hålls.
 
 

Just nu

 
Jag förstår inte hur en människa kan vara så trött. I synnerhet inte som att jag slocknade ett par timmar i går eftermiddag och således fick lite extra sömn i helgen. Det är väl bara att hoppas på att detta elände avtar så snart som möjligt så att jag kan ta tillvara på dagarna igen.
 
I kväll väntar del två av buggkursen. Eftersom jag är så trött har jag lite svårt att se fram emot det, men det kommer det förhoppningsvis bli ändring på så snart jag tar de första dansstegen.
 
 

Tack så jävla mycket

 
Vi är kattvakter över helgen till den här lilla damen. Eller dam och dam, inatt hade jag hellre kallat henne för kärringjävel.
 
För det är inte helt kul att komma hem mitt i natten efter en trevlig middag, lätt berusad och vansinnigt trött, och upptäcka att katten har spytt ner halva sängen.
 
 

2 kilometer loppis

 
I dag var det för tredje året i rad dags för den gigantiska loppmarknaden i Aspudden. Hela 2 kilometer lång, och mest fylld av skräp. Men det är väldigt kul att spatsera omkring och spana på vad som finns till försäljning. Själv kom jag precis som förra året hem med ett gäng böcker, vilket jag är nöjd med.
 
 

Årets sista grill?

Igår bjöd Fredrik in till vad som kan ha varit årets sista grillmiddag. Det var kött i massor, coleslaw för en hel armé (Fredrik hade tydligen kommit över massa billig vitkål), äppelpaj till efterrätt, ett roligt kortspel och sedan så var det förstås Johans stortå som fick Martin att bokstavligen vrida sig av skratt tills han nästan inte fick någon luft.
 
 
 

När arbetsveckan är över

Jag inledde helgen fint genom att möta upp Helene och Linnea efter jobbet och:
 
 1. Köpa en skogsgrön top på Vero Moda som jag redan har i svart.
 2. Äta köttbullar på Högbergs.
 3. Dricka öl på Högbergs.
 4. Behöva visa leg när jag köpte öl på Högbergs.

 

Sedan blev jag så trött och mätt att jag inte orkade mer än att åka hem och slockna i soffan. Vilket var helt ok det med.
 
 
 

Fem bra saker just nu

 
 • Det är fredag och jag slutar om en och en halv timme. Woop woop!
 • Jag har precis tryckt i mig en vansinnigt smarrig kebabsallad.
 • Kebabnissen på pizzerian berömde mig för mina långa, fina ögonfransar. Man tackar.
 • Av okänd anledning känner jag mig lite extra kär i min karl just nu.
 • Efter jobbet ska jag möta upp Helene och Linnea och (välj här ett av dessa alternativ) ta en öl/ äta middag/ fika/ gå på bio.

 


Inredningsdetalj

 
Somliga köper lampor för tusentals kronor till sina hem.
 
Vi har min gamla kökslampa hängandes i sovrummet. Minus lampskärmen då, den hade Alex sönder i flytten. Helt oavsiktligt, naturligtvis.
 
 

National Anthem

 
 

Slapp middag

 
Egentligen hade jag tänkt laga lax till middag (och matlåda). Men efter att ha varit ute och joggat i snålblåsten i alldeles för lite kläder (nej, jag var inte naken men med tanke på hur frusen jag blev kan man tro det) hade jag inte ork till'et. Så jag såg till att bli bjuden på en kebabsallad av Alex brorsa som ändå skulle iväg till hamburgerhaket tvärs över gatan. Det tackar jag för.
 
Planen är att fylla magen med ännu mer kebabsallad til lunch i morgon. Because I'm worth it.
 
Det är jag.
 
 

Onsdag som borde ha varit åtminstone torsdag

 
Tänk vad bra en bild kan illustrera hur man känner sig.
 
Tom. Trött. Urlakad.
 
Har ägnat hela kvällen åt att springa till tvättstugan och tillbaka (tråååkigt, tungt och stressigt), och däremellan har jag faktiskt lyckats laga middag åt mig och min karl (smarriga fajitas, förstår att ni är nyfikna) samt uppdatera mig om som har hänt i cyberspace under dagen.
 
Tyvärr har jag även börjat känna mig lite konstig i huvudet och tillhörande bihålor, och jag antar att jag nu kan vänta mig samma förkylning som min kära pojkvän drar runt på (han sitter just nu och jämrar sig inne i sovrummet, men har han smittat ner mig förtjänar han väl knappast några sympatier...). Jag. Vill. Inte. Har för sjuttsingen inte tid att bli sjuk, måste ju ut och jogga så att jag slipper gömma mig i vassen när vi åker till solen i vinter. Eller vass och vass, dit vi ska finns det ingen jäkla vass på stränderna. Jobbigt läge.
 
Kanske borde jag lägga mig så att jag blir lite utvilad, men det är så tråkigt. Det skulle i sådana fall innebära att jag inte har gjort något roligt i kväll. Bäst att se ett avsnitt av Sons of Anarchy. Då har dagen åtminstone utmynnat i något bra.
 
 

Kul tisdag. Verkligen.

 
Jag tillbringade min morgon i tandläkarstolen. Inte för att jag ville, utan för att jag var tvungen att laga en tandjävel. Men jag börjar fundera på om tandläkaren lyckades borra sönder mig så att en del av hjärnan rann ut, för det känns som att någonting saknas där uppe. Är så trött att det svider i hela huvudet och jag kan inte för mitt liv förstå hur jag ska klara av att jobba ytterligare fem timmar.
 
Även om kvällen ligger vansinngit långt borta just nu har jag faktiskt en plan för den. Äta något gott (som jag nog för äta i min ensamhet eftersom min karl ska träffa en kompis), ut och jogga och avslutningsvis se sista avsnittet på säsong tre av Sons of Anarchy. Fast med tanke på hur mitt huvud mår så skulle jag bli imponerad om jag lyckas göra någonting annat än att tokdäcka så fort jag kommer innanför dörren.
 
 

Jag har börjat bugga

 
Så var dagen kommen då Helena och Helene påbörjade den där grundkursen i bugg som de signat upp sig på. Utsikten från Mälarsalen var magnifik, men den fick man ju inte njuta mycket av. Nej, det var full fokus på att lära sig alla snurriga steg och att byta karl i tid och otid. Men OJ, vad kul det var! Svettigare än vad jag trott, och det lär ju bara bli värre ju intensivare lektionerna blir. Så vi konstaterade att det blir till att ta av sig mer och mer kläder för att inte dö svettdöden.
 
Konstaterade även att det aldrig lär bli något buggproffs av mig, men det ger jag blanka fan i.
 
 

Karenina

Avslutar denna söndag fint. Egentligen har jag ägnat de senaste timmarna åt att liggdansa i soffan till gamla schlagerklipp på youtube. Men jag säger hellre god natt med en fin melodi som jag gårr och nynnat på hela veckan.
 
För på mitt golv bland skärvor och glas
Finns en bit av ditt hjärta kvar
Och alla tusen mirakel
Som jag lovade dig en natt
 
 
 
 

Bekännelse

Jag kan eventuellt ha råkat shoppa ett par nya skor när jag tidigare i veckan åkte till Liljeholmen för att handla mat....
 
 
 

Kräftskiva

Igår var vi hemma hos Cathrine och Jonas på kräftskiva. Mycket trevligt, men jag blev tyvärr lite för mätt efter att ha tryckt i mig ett kilo kräftor (Alex åt en och lämnade resten till mig), tre sorters paj med tillhörande sallad, en hembakad brödbit, två bitar efterrättstårta, vindruvor, godis och en jädra massa popcorn. Och så blev jag onykter också efter att ha hällt i mig massa smultronvin, som visade sig vara femtonprocentigt.
 
Så. I dag är jag lite bakis. Inte på grund av maten förstås, vinet är boven. Funderar lite på om man ska ta och unna sig en pizza. Fast det kanske blir svårt att övertala Alex om det eftersom han åt det i går. Alex som för övrigt ligger och sover fortfarande.
 
Och jag tror itne att jag tog en enda bra bild igår. Men jag bjussar här på några ändå.
 
 
 

Broccolipaj

 
I kväll är det kräftskiva för hela slanten, och eftersom det är knytkalas föll det på vår lott att ta med oss en paj, godis och vindruvor. Det blev en broccolipaj, gjord på ett väl beprövat och omtyckt recept. Har precis plockat ut den ur ugnen, så nu hoppas jag att den ska hinna svalna lite innan vi ger oss av.
 
Broccolipaj
 
Pajdeg
 
100 gram smör
3 dl mjöl (jag använde 1 dl vetemjöl och 2 dl dinkelmjöl)
lite vatten
 
Fyllning
 
1 purjolök
250- 300 gram broccoli (jag körde på 2 buketter)
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
 
Arbeta ihopsmör och vetemjöl, tillsätt vatten tills degen blir smidig.
Klä en pajform med degen och nagga den. Har du tid, låt den sedan ligga kallt en stund (det struntade jag i).
Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.
Skär till broccolin så att det blir små buketter. Koka i några minuter.
Hacka purjolöken och fräs i stekpanna.
Lägg purjolöken i botten på pajskalet. Lägg broccolin ovanpå.
Blanda creme fraiche, mjölk, vitlök och riven ost i en bunke. Häll detta över broccolin.
Grädda i ca 30 minuter.
 
 

Blomsterplätt eller Plättblomma?

Dagens lunch: Plättar och blåbär i form av en blomma.
 
 

RSS 2.0