Finally Desperate!

Äntligen! Den närmsta timmen i det Nilssonska hushållet är helig. Snälla, stör mig inte. Tack.Nordpolen

Dags för en annan Hellström att äntra scenen och ta plats i rampljuset. Nordpolen, största hypen just nu? Det är lite TTA över Pelle, fast på svenska. Vad jag tycker? Jo då, not bad.

Skimret.Konfrantationen av våra förvirrade själar

Jag tycker inte att det är acceptabelt att ta det på söndag kväll. Då har det gått två veckor sedan vi bestämde att vi borde prata. Och är det den bästa tiden han har att komma med, kan jag inte godta det. Jag vill veta vad som pågår i hans huvud, och varför det känns som att han nu undviker "konfrontationen av våra förvirrade själar". Det är något som inte stämmer, och jag vill egentligen inte ta det över telefon. Men jag måste berätta för honom hur mycket det irriterar mig att han drar ut på det, och att det inte funkar. Samtidigt vill jag bara säga det jag vill ha sagt, och sedan lägga på luren. Förhoppningsvis drar det inte ut alltför länge på tiden. Vi får väl se senare ikväll, han skulle höra av sig.I´m on top of your world


Crafoords catsuit

Nej, jag är inte ett dugg förtjust i Josefine Crafoords catsuit, som hon kommer att ha på sig i Stjärnor på is till helgen. Lite humor är det väl, men särskilt snyggt är det inte någonstans.Foto: Stella

Håkan två kvällar av två

Det har strulat till sig med Håkan i oktober. Tror inte att jag har berättat om det. Tydligen finns det en risk (ja, för mig är det en risk) att Vasalunds fotbollslag kommer att kvala till Superettan den 29:e - den kväll som jag och E har biljetter till just Håkan på Cirkus. Och då detta är i princip det största som har hänt E, väljer han fotbollen före Håkan. Igen. Det är inte första gången han har prioriterat på detta sätt.

Han har nu lyckats få ledigt från sitt kvällsskift dagen innan,. den 28:e, och köpt biljetter till oss då. Så för mig blir det Håkan två kvällar i rad, vilket jag i och för sig inte klagar på. Men det tar inte slut där. Vad händer med E:s biljett till onsdagen? Det beror helt på fotbollen.
Om Vasalund nu kommer tvåa i Division 1 kommer denna kvalmatch att spelas, och E kommer att befinna sig på fotbollsplanen. Jag kommer då att få hans biljett och ge till någon annan. Men om Vasalund kommer trea eller vinner serien, kommer det inte att bli någon kvalmatch och då kommer E att följa med mig på konsert. Men detta kan tidigast bli klart på söndag, senast söndagen efter det. Så jag antar att vi alla får vänta.


Psykbryt

Det fungerar inte längre. Mitt psyke kommer att klappa ihop totalt om jag stannar kvar länge till. Det räcker med att jag grät på jobbet idag. Jag kan inte ha en klump i magen varje dag för att jag måste gå dit imorgon också. Det är inte meningen att man ska känna så. Jag vill tycka att det är roligt att gå till jobbet. Inte få ångest. Och det spelar ingen roll att det ibland känns helt ok. Dalarna är inte bara betydligt djupare än topparna, de blir bara djupare och djupare. Det funkar inte längre.

Därför har jag ägnat hela kvällen åt att söka nytt jobb. Har faktiskt fått iväg en hel del ansökningar, vilket känns extremt skönt. Förhoppningsvis får jag napp från i alla fall någon. Jag behöver stärka mitt självförtroende. Jag behöver hitta något annat. Jag behöver få en nystart och bli glad igen.Jag kommer att dö

Något som jag avskyr är när folk lägger saker på ens bord, och sedan inte förklarar vad man ska göra utan bara förutsätter att man kan. Men bara för att jag kan systemen vi jobbar i, innebär inte det att jag har koll på alla olika försäkringar. Jag kan inte ansvar bara för att jag kan olycksfall. Det är två helt skilda processer, och om ingen talar om för mig hur jag ska göra är det kört. Särskilt om jag inte får någon som helst hjälp och ingen verkar veta någonting. Och jag kan lova att det är jag som får skit i slutändan om något går fel.

Det är för jäkla dåligt att man inte kan få någon utbildning på det man förväntas göra. Men från och med nu gör jag inga mer ansvarskonton. Jag har annat att fokusera på. Ska bara framföra det budskapet till de som inget hellre vill än att bli av med sina saker. Om jag inte hinner dö innan dess. Jag skulle inte bli förvånad.


Den vanliga måndagsångesten

Den här helgen har gått extremt fort, och anledningen till detta är att jag inte fick ett skit gjort igår. Jag bara satt i soffan och glodde framför mig. Sov några timmar på eftermiddagen och kvällen. Mådde illa, och orkade inte ta mig för någonting. Då är det klart att dagen försvinner fort.

Jag vill inte gå till jobbet imorgon. Det är för jobbigt för psyket att inte få några besked överhuvudtaget. Och så har det varit i snart tre år. Respektlöst, det är vad det är. Men de fattar inte hur jag påverkas av det. För i deras värld är inte sådant viktigt, det räknas inte. Där räknas bara jobb.
Jag förstår inte hur jag ska orka jobba ända fram till jul. Och får jag inte mina semesterdagar lär jag klappa ihop helt. Semesterdagarna gör att jag kan jobba några fyradagarsveckor, vilket skulle underlätta rejält. Och att jag sitter i receptionen några fredagar hjälper också till. Men det räcker inte. Jag måste få besked.

Förhoppningsvis lyckas jag skrapa ihop lite ork så att jag kan klara av den här veckan också. Imorgon börjar en ny tjej, som jag hoppas ska ta lite av mina grejer. För jag har alldeles för mycket redan, och det kommer bara att bli värre ju närmare vi kommer 1 januari. Kul. Inte.Det gröna guldet

Jisses, vad jag gillar min spenatsoppa. Jag skulle kunna äta den varje dag i en veckas tid. I två veckors tid. Det skulle inte bekomma mig det minsta, precis så god är den. Det finns väl egentligen bara ett fel. Och det här är ett råd som du borde lyssna på. Ät den inte om du bjuder hem någon som du är intresserad av på middag. Och om du nu gör det i alla fall - le inte förrän du har ätit upp och hunnit spegla dig. Spenaten fastnar i tänderna, och det ser inte helfräscht ut.En slump?

Är det en slump när jag har inställningen "Blanda spår" på min Ipod, och de två första låtarna som spelas är signerade Håkan Hellström? I think not. Frågan är om jag ska ta det som ett tecken på att det blir två Håkan- konserter för min del i oktober. Låt oss hoppas på detta.Fishy


Koka Kola Veins

Lyssnar på The Tough Alliance medan jag städar. Vet inte om det gör städningen roligare, men man kan ju sjunga med lite i alla fall.Avstämning

Dret har gått två och en halv timme, och vad har jag åstadkommit hittills? Inte så mycket som jag borde ha hunnit med, men jag kan ändå pricka av några saker på min lista.

- Har betalat räkningar - och fört över 3000 spänn till sparkontot. Äntligen får man en chans att spara lite igen. Har varit alldeles för många stora utgifter på sistone.
- Har diskat. Det var i och för sig inte så mycket att diska, men det är tomt på diskbänken i alla fall och det är det som räknas.
- Har ätit lunch. Spenatsoppa, som jag gjorde igår. Jag skulle kunna äta den en vecka i sträck, så god är den.
- Har impregnerat ett par mockaskor som jag köpte i våras och aldrig tidigare har använt. Men de är perfekta att ha nu när hösten är här, och då kan det även vara bra att gå loss på dem med impregneringssprayen innan. Detta medför dock att jag inte kan gå in på toaletten, om jag nu inte vill riskera att bli hög på impregneringsångorna.
- Har börjat plockal ite bland mina saker. Ett förberedande moment inför dammsugningen.

Fler uppdateringar kommer.

Maskeraddrömmar

Kan inte någon man känner anordna en maskerad? Jag är för lat för att fixa det själv, men om någon annan skulle ta initiativet skulle jag mer än gärna kunna hjälpa till att organisera. Fick bara ett sånt sug efter att klä ut mig. Kanske för att jag vill fly mitt eget liv för en liten stund? Eller kanske bara för sakens skull. För det är ju trots allt kul att klä ut sig och gå in i en roll.SMS

"Oj, oj, oj. Jag såg bilderna på Facebook, och hetare har väl ******* sällan varit (ja, jag räknar in semesterlooken med shorts och sandaler). Hade jag varit där hade jag också förvandlats till en fjantig flicka med lysande ögon. Men å andra sidan är du min idol oavsett vad du har på dig (rockstjärna som du är), så jag antar att mina ögon avslöjar mig ändå."

Dagens To Do

Saker som jag skulle kunna tänka mig göra idag (även om jag i vissa fall kanske hellre gör något annat):

- Städa
- Diska
- Betala räkningar
- Rensa ur garderoben
- Ta en höstpromenad


Jag inser att det som är mest tidskrävande är garderobsrensningen, så den får jag kanske lägga åt sidan så länge. Men de andra sakerna borde jag faktiskt lyckas med. Det är många timmar kvar tills det är dags att kasta sig i säng. Om jag bara börjar nu, så kan jag inte se att något skulle kunna hindra mig från att lyckas.

She didn´t understand, she just smiled and held your hand

I want to live like common people
I want to do whatever common people do
I want to sleep with common people
I want to sleep with common people - like you
Missad tjejkväll

Tanken var att jag igår skulle ha infunnit mig hos Karin på tjejkväll. Men istället fick jag stanna hemma. Kände mig inte alls bra, det var nästan lite febervarning. Och jag mådde illa. Jag hoppas verkligen att jag inte håller på att bli sjuk. Det är det sista jag behöver.
Mår bättre idag, men det känns surt att jag missade kvällen med Karin och alla andra brudar. Vi får väl ta igen det en annan gång, antar jag.
Bilden har jag snott från Karin, hoppas att det är ok, Dollface.

Min fina Marielle

Gårdagskvällen spenderade jag i Marielles sällskap, vilket var mycket trevligt. Första stoppet var baren på Rival, där jag förvånades över hur många människor som var där så tidigt. Å andra sidan är det ju första helgen efter lön, och då brukar det vara knökfullt överallt tidigt på kvällen.

Vi fortsatte sedan till Hjärtats Bar, som ligger runt hörnet. Där träffade vi på Lina, som vi jobbade med för hundra år sedan. Otippat och väldigt, väldigt kul. Det blev en hel del skvaller, både om det som var och hur det är nu. Vi får se till att få ihop en liten återträff.

Vi avslutade med en liten fotosession på Mariatorgets tunnelbanestation. Jag tror inte att jag behöver säga så mycket om det. Ibland säger en bild faktiskt mer än tusen ord.


        


        


        


        


Facebook- stalker

Jag kan inte hålla mig borta. Har nu kollat upp Honom på Facebook. Igen. Passade på att kolla upp Henne också. När jag ändå höll på. Jag vet ju att det är dumt, för det enda som händer är att massa känslor rörs upp. Och jag blir så jäkla arg och upprörd. Ändå är det något som gör att jag inte kan låta bli. Jag vill itne se att hennes polare skriver att det är klart att hon ställer upp som brudtärna, och att hon hoppas att bröllopet blir innan 2010. Jag vill inte se sånt. Jag vill itne att de ska gifta sig.

Jag måste lära mig att hålla mig därifrån. Det gör mig inte ett dugg lyckligare att läsa om vad de har för sig. Jäkla Facebook. Vad skulle jag dit att göra? Jag visste ju att det skulle bli såhär...

Har även passat på att kolla upp en kille som jag ringde idag, angående ett avbeställningsskydd på en resa. Via jobbet. Han är två år yngre än mig, och han hade sökt mig när jag var på utbildning under eftermiddagen. Men jag hade knappat ur min telefon - vård av barn. Det var en liten miss, som trots allt är rätt rolig då jag är så långt från barn som det bara går att komma.
Ringde i alla fall upp Frans för att hjälpa honom med hans ärende. Han var trevlig. Och då Susanne tyckte att hon hade fixat en dejt till mig, kunde jag inte låta bli att kolla upp honom på Facebook. Bara för att man kan. Och han såg väl trevlig ut. Lite för stekig för min smak, kanske.

Jag måste lägga ner. Dumma, dumma Facebook som öppnar så många dörrar som borde vara stängda.V-A-C-A-T-I-O-N...

... in the summertime.

Nej, inte som Connie Francis sjunger. Men jag har nu lämnat in semesteransökan för resten av året. Har 4,5 sparade dagar att ta ut, vilket jag gärna vill göra för jag är alldeles för mentalt utmattad för att orka jobba hela hösten utan någon ledighet alls.

Dessvärre är det i stort sett omöjligt att få vara ledig i december, och november är inte heller helt enkelt att få ok på. Men någon enstaka dag borde inte vara helt omöjligt (med betoning på borde...). De dagar jag har ansökt om är måndag den 20 oktober (aka min födelsedag), och itne för att jag fylelr år utan för att "den ligger bra i tiden". Fredag den 14 november, för att den passar in rätt bra den med. Och sedan mellan jul och nyår 29-30 december. Och för att få hela den veckan ledig även 2 januari, men det går ju på nästa års semester så jag klarar mig...

Nu är det bara att hålla en tumme och hoppas på att min chef inte sätter sig på tvären. Tyvärr har jag alldeles för mycket erfarenhet av gnäll när man ansöker om ledighet, så jag tror inte att det blir helt smärtfritt. Men jag ska inte ta ut något i förskott... Inte åt något håll.

You´re so vain

I bet you think this song is about you.Så gick det

Det gick rätt bra, trots allt. Lite stelt, men något annat hade jag inte förväntat mig. Dessvärre stötte vi ju på inte mindre än sex av mina kollegor, vilket jag inte uppskattade. Inte idag. Men det är så typiskt att man ska stöta på alla när man minst av allt vill det.

Som sagt, lite stelt var det. Men ändå inte. Svårt att förklara, och svårt att sätta fingret på det. För det var ju inte som det brukar. Jag var nervös, och tyckte att det var jobbigt. Samtidigt var jag jätteglad över att träffa honom, då det trots allt är fyra veckor sedan sist. Det jobbiga uppstod i att allt jag ville var att verkligen prata med honom, men inte idag. Inte över en lunch med massa andra människor i närheten.

På ett sätt var han lite distanserad. Men å andra sidan var ju jag det med, och det är lätt att påverkas av varandra. Och han nämnde ingenting om det som vi oundvikligen måste prata om. Inte ett ljud. Däremot börjar jag ana att det där om att måla in sig i två hörn kanske inte alls innebär det jag tror att det innebär. Men förhoppningsvis är han ärlig emot mig om jag frågar om det. När jag frågar om det...

På det hela taget gick det bra. Det var trevligt. Jag har saknat honom. Mer än vad han vet om.

Dagens horoskop

"Du har fattat ett beslut som du troligen snart får ändra på grund av helt nya förutsättningar"

Jaha. Det låter ju lagom roligt. Jag har fattat minst ett gigantiskt beslut på sistone, där jag inte har fått särskilt många svar än. Och ett beslut som jag tänker fatta, allt är helt klart jag ska bara genomföra det också, vill jag inte ha massa strul med. Jag vill bara att det ska flyta och att allt ska bli jättebra. Men då det är dagens horoskop kan jag väl glömma att det slutar lyckligt. I båda fallen kan jag se alternativa vägar, och jag tycker inte om dem. Jag vill följa den väg som jag har slagit in på, för det är den vägen som jag har valt. Jag vill inte att någon annan väljer åt mig.

Make me fabulous

Dags att knyta sig, tror jag bestämt. Behöver min skönhetssömn nu mer än någonsin. Och jag m,åste dessutom upp tidigare imorgon bitti för att tvätta håret, då jag inte orkade med det ikväll (jag skyller allt på tvättstugan och Filip och Fredrik). För imorgon är en viktig dag, och då funkar det inte med att vira in det skitiga håret i en sjal. Nu är det på riktigt, och kan man ligga på plus vad gäller utseendet så ska man göra det. Det finns ingen anledning att sunka ner sig. Och sömn är steg ett i min plan.Lönelycka

Den 25:e dagen i månaden har väl sällan varit så efterlängtad i det Nilssonska hushållet som den är just denna månad. Den där jäkla ridningen har ställt till det, och gjort mig fattig. Tror att jag har ett par hundralappar på kontot. Max. Inte mer. Och det överlever man inte länge på. Tur för mig att det var gratis trerättersmiddag igår.

Ska lägga undan pengar det första jag gör nu när septemberlönen materialiseras. Och så ska jag försöka att hålla mig undan affärerna någorlunda den kommande månaden. Lova något kan jag inte göra, men jag kan ju alltid göra ett försök. Jag behöver i vilket fall som helst inte äta nudlar varje dag - om jag inte väljer det själv. Och det gör jag ju ibland.Nervositet

Jag är extremt nervös inför morgondagens lunch. Det är dags att bekänna färg, och jag velar in i det sista. Eller rättare sagt, min hjärna arbetar för mycket och tillåter rädslan att sippra igenom alla vettiga tankar. I mitt huvud har jag redan bestämt mig för att allt redan är klart, och att jag förlorar. Det är dock ingenting som jag kan backa upp med starka bevis, men min intuition brukar sällan svika mig så fatalt.

Förhoppningsvis tar jag mig samman, och lämnar tårarna hemma. Det kanske är för mycket att hoppas på, med tanke på att jag idag började gråta på tunnelbanan på väg till jobbet, när jag läste om en tant som hade slutat äta medicin mot sin epilepsi och då hade även hennes demens försvunnit och hon blev frisk. Helkonstigt, men det fick mina tårar att forsa fram.

Jag hoppas bara att det inte har gått för långt. Men med min tur så skulle jag inte bli ett dugg förvånad. För den här gången är det värre än någonsin. Förut har jag bara varit glad åt det. Nu skulle jag snarare bli arg och ledsen. Extremt ledsen. Bara tanken får mitt hjärta att blöda.Rund under fötterna

Bjussar på en bild på mig på väg hem från gårdagens kick- off. Tillståndet är lite lätt rund under fötterna, men mest trött både i kropp och huvud. Vad jag gör med munnen har jag ingen aning om, men den minen finns med på flertalet bilder från gårdagen. Min nya fotomin, kanske...? Lagom oseriöst.Maten var underbar

Dessvärre är min kamera inte så rolig alla gånger, och den vägrar gärna samarbeta inomhus oavsett om det är bra ljus eller inte. Men här är i alla fall ett försök att visa vad jag tryckte i mig under kick- offen igår.
Tro det eller ej, men jag drack faktiskt två koppar kaffe. Det var enda sättet att försöka hålla sig vaken. Och jag skulle kunna hålla käften, och låta er tro att jag, precis som bilden visar, bara åt en muffin. Men jag tryckte faktiskt i mig en till. Med gott samvete, dessutom.
Förrätten bestod av kantarellsoppa, och torsk tillagat på olika sätt. Den högra biten är rökt torskkind, om jag inte minns helt fel. Så nu kan jag skryta med att jag har ätit det.
Oxfilé. Extremt mör. Precis som det ska vara.
Jag är en efterrättsmänniska. Det här var en god efterrätt. I synnerhet den röda glasskulan.


Fy, vad fula bilderna är. Men det är inte mycket att göra åt. Maten var åtminstone underbar.


Mental minneslapp

Inte blogga när jag är onykter. Försök att komma ihåg det, för det blir inte bra.

Jag är full och dum och jag ramlar på allt

Kick- off med jobbet. Första timmen höll jag på att somna. Vilket är förståeligt, då det var då vår vd pratade. Sedan tryckte jag i mig hela två muffins (middagen skulle ju inte serveras förrän kl 19) och en kopp kaffe. Jag dricker sällan kaffe annars, men den här gången var det ett nödvändigt ont. Gruppdiskussionerna gick sedan rätt bra.

Middagen var fantastisk. Men det var dumt av mig att välja jeansen idag. En klänning som inte satt åt någonstans hade varit ett smartare drag. Men jag är å andra sidan inte smart hela tiden.
Dansen var trevlig, även om dj:n spelade mycket skitmusik. Men Ebba Grön tyckte jag om. Delade en taxi hem med Anders, som jobbet får pröjsa för. Anders bor ju nästan där jag bor, så samåkning på jobbets AMEX- kort borde inte vara något problem. Hade vi inte löst det så, hade jag väl inte varit hemma än.

Känner dessvärre att det blev lite väl mycket alkohol. Den där sista ölen var onödig. Det kan vara något att tänka på till nästa gång. Till exempel Juldrajjan i början av december. Åh, jag bävar redan...

Har för övrigt fotat väldigt mycket ikväll, men jag orkar inte ta mig tid att lägga upp några bilder nu när klockan är sen. De kommer imorgon. Nu ska jag sova. Och förhoppningsvis nyktra till lite.

Turbulent

Det har varit minst sagt turbulent på jobbet de senaste veckorna. Är det inte så att ens favoritkollega säger upp sig, så är det företaget som håller på att gå i konkurs. Ok, nu var det ju inte riktigt så, vi i Europa var aldrig hotade på riktigt. Det är något som media har blåst upp och gjort till sin egen sanning. Men ändå.

Den första punkten, att min kollega lämnar oss, påverkar även mig. Och jag har meddelat min chef att jag vill ha den tjänst som nu blir ledig. Men att det går två veckor utan att man hör något är inget konstigt. Och i¨går pratade min kollega med chefen, och fick ett snorkigt svar tillbaka. Och helt plötsligt kändes det som att jag inte alls kommer att få den tjänsten.

Så idag tog jag mig ett snack med personalchefen (då chefen är sjul), och enligt henne är ingenting bestämt. Absolut ingenting. De har inte ens haft ett möte om det, trots att det har passerat två veckor. Men personalchefen sa att hon har mig i första åtanke på den positionen, men att de måste lösa min andra tjänst innan jag kan hoppa över. Men ingenting är bestämt. Och jag uttryckte min oro för att bli överkörd (fast jag använde inte de exakta orden), och jag hoppas att hon lyssnade på mig.

Det är som sagt mycket turbulent på jobbet. Inte helt roligt.

Bara Bistro med en av de finaste

Kvällen med N var som vanligt mycket angenäm. Vi hamnade på Bara Bistro på Östgötagatan, och där tryckte jag i mig en burgare och klyftpotatis (chokladbollen får vänta till en annan gång). Och på detta tre öl, trots att det bara är måndag. Men det behövde jag, så hemsk som den här dagen har varit. Men bäst var ändå sällskapet. Än en gång påminns jag om varför N är en av mina absolut finaste vänner. Att han bjöd ut mig på fika den där gången för två år sedan är nog en av de bättre sakerna som hänt mig. För få människor kan få mig att skratta så som han kan. Även om han skrattar lika ofta åt mig som med mig.

Min misstanke om honom fick jag bekräftad. Vilket glädjer mig enormt mycket. För om någon förtjänar bra saker, som inkluderar massa lycka och hoppande stjärnor och dansande solar, så är det han. För han är faktiskt lite bättre än de flesta. Det hoppas jag att han vet om.
Min mat, fotad i vad som enligt kameran var totalt mörker.

Eftermiddagens planer

Nu tänker jag inte sitta kvar på jobbet längre. Ska åka till Slussen och möta upp min kära vän N, som jag inte har träffat på hur länge som helst. Aldleles för lång tid. Blir väl en fika någonstans, men jag borde nog hålla mig borta från kaffet. Annars kommer jag inte kunna somna senare ikväll. Men en chokladboll ska man väl kunna trycka i sig.

Jag grät mig till sömns efter alla dar

Han vill att vi ska prata. Om oss. Om var vi är, vart vi är på väg. Vad vi vill, och vad vi inte vill. Det tycker jag är en väldigt bra idé, för vi har dragit på det länge nog nu. Men jag vet också vad det innebär. Han har träffat någon. Jag känner igen mönstret, och jag har känt det på mig ett tag nu att det är det som har hänt. Jag har ett utvecklat sjätte sinne för sånt där.

Det jobbiga är att jag nu måste komma fram till vad jag vill. Än så länge har jag kunnat flyta med rätt bra, och inte behövt fatta några som helst avgörande beslut. Bara levt i den där lilla bubblan, där allt är varmt och gosigt. Det har passat mig rätt bra att slippa behövt ta stora avgörande beslut. Men nu är det slut med det. Nu är det det största beslutet på länge som måste klämmas fram.

Och läget är annorlunda nu än vad det var senaste gången. Nu känns det mer. Nu är det starkare, och viktigare - annorlunda. Efter att beslutet om att vi behöver prata, kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Jag grät och hulkade som jag inte gjort på två år. Det kändes som att vi skulle göra slut. Göra slut på något som egentligen inte finns. Det kändes som att jag höll på att förlora honom för alltid. Vilket ju delvis är så det kan komma att bli, för om det inte blir vi kommer det heller inte att vara som förut. Jag vet att han kommer att dra sig undan. Och jag vet inte om jag klarar det.

Jag var helt otröstlig igår. Vad säger det om vad jag känner? Jag blev överrumplad själv. I min värld betyder det att det faktiskt finns något där som jag har valt att blunda för. Av olika anledningar. Den främsta anledningen är att jag inte vill att någon ska bli sårad. Men oavsett hur jag vänder och vrider på det så finns den risken.

Jag skrev till honom idag. Att jag vill att vi tar det där samtalet så snart som möjligt, innan jag kryper tillbaka in under min sten. Jag har ännu inte fått något svar. Vilket retar upp mig ännu mer. För jag vill inte avsluta även den här dagen med tårar, även om jag dessvärre tror att det är oundvikligt.

Tystnaden är bruten

Tack. Äntligen. Jag misstänker att det är någonting som har hänt - och jag tror att jag vet vad. Du har målat in dig i två hörn? Om det innebär vad jag tror att det innebär, så är det inte någon anledning att backa. Det är snarare då det är läge att öppna käften och prata. Men det ska tydligen till att man häller kokande vatten över handen för att det ska hända någonting. Det är enklare om du bara är ärlig. Tystnad tar dig ingenstans. Förresten - jag kanske inte alls reagerar som du tror. Våga, så kanske du kan vinna något.En fråga

När kommer ni hem?


Andra Avenyn

Nu är det Andra Avenyn som gäller för hela slanten. Äntligen!Hattifnatt

Jag är inte jättemycket för huvudbonader, men nu har jag - tro det eller ej - hittat en hatt som jag faktiskt gillar. Och som passar på mig. Har jag hört i alla fall. Dessutom är den billig, bara 98 silverpengar. Så om den finns kvar på torsdag ska jag nog slå till. Fast å andra sidan vet jag inte riktigt när jag skulle kunna tänkas använda den. För den kräver ju sin outfit. Men för den pengen spelar det kanske inte så stor roll?Loppisfynd

Jag är inte en sån där människa som loppisfyndar särskilt ofta. Jag har inte den rätta känslan för det. Förmodligen handlar det om att träna upp det där "loppisögat", men det blir alldeles för sällan tillfälle för sådant. Tyvärr. Idag fick jag dock chansen, på en loppmarknad vid Mariatorget, med Frida, hennes pojkvän David och hennes polare Emelie.

Detta är vad jag hittade.
Denna underbara brosch köpte jag av skådisen Claudia Galli för 20 spänn.
Första säsongen av Entourage inhandlades för blott 50:-.
En väska för 40:-. (Som om jag behöver fler sådana...)


Kul var att några av medlemmarna från Those Dancing Days hade ett bord där de sålde allt från egna bandtröjor till skor och blomkrukor. Jag kunde inte hålla mig, utan meddelade att jag tycker att de är grymma. Och fick veta att deras nästa skiva släpps i oktober, vilket jag inte hade koll på. Mycket trevliga nyheter.


Mascaran är problemet

Mina ögon har ju jävlats med mig under ett par veckor nu. Jag har blivit en jäkel på att dutta med de där ögondropparna jag köpte förra veckan (har ju haft lite svårt med sådant tidigare), och de har faktiskt hjälpt en hel del. Men det kliar fortfarande. Och nu tror jag att jag vet var problemet ligger. Min mascara. De dagar som jag är osminkad kliar det inte lika mycket, oftast inte alls. Men så fort jag kletar på mascara börjar det. Det är i alla fall vad jag inbillar mig, även om jag kan ha fel (men hur troligt är det...). Men jag har inte pengar till att köpa en ny just nu. Jag får vänta tills lönen kommer in på kontot på torsdag.Fynda på loppis?

För första gången på länge har jag gått upp tidigt en söndag. Jag är nästan lite imponerad över mig själv - särskilt som att jag dessutom la mig relativt tidigt igår (i alla fall om man jämför med när jag vanligtvis lägger mig på helgerna). Anledningen till detta är att jag ska på loppis vid Mariatorget kl 11. Egentligen har jag shoppingförbud, men hittar jag något där är det ok att köpa det. För det kommer ju inte att finnas kvar på torsdag. Förhoppningsvis hittar jag något litet, som dessutom är extremt billigt.Tell no one about tonight

Le Sport får avsluta denna lördagkväll.Trafficking - helvetet på vår jord

Eftertexterna till Lukas Moodyssons film Lilja 4- ever har precis rullat klart i SVT2. Du har säkert sett den, och även om du inte har gjort det, har du med största sannolikhet hört talas om den. Den handlar om sextonåriga Lilja som bor i Ryssland. Hennes mamma överger henne och hennes vänner sviker henne. Alla utom den två år yngre Volodja. Men den som står för det största sveket är hennes nya kille, som lurar iväg henne till Sverige. Men istället för att få ett nytt, underbart liv blir hon ett offer för trafficking.

Första gången jag såg den var på bio. Och jag minns så väl att jag satt kvar i biostolen efteråt, alldeles tom inombords. Jag kände mig så bedövad att jag inte ens kunde gråta. Samma känsla infann sig nu.

Det är en film. En hemsk film, om helvetet på jorden. Men det är dessvärre mer än så. Detta är verklighet för så många människor. Det är ingenting som de flesta av oss någonsin kommer i kontakt med, men det betyder inte att det inte finns där. Jag vågar inte tänka på hur många som utsätts för detta varje dag. Och hur många som går samma öde till mötes som Lilja i filmen. Och hur många som råkar ännu värre ut.

Människan är en ond varelse, som begår onda handlingar mot sina medmänniskor. Men jag kan inte förstå hur man kan begå sådana handlingar. Hur kan man inte ätas upp av sitt samvete? Jag kanske är naiv, men jag trodde att alla människor var utrustade med ett sådant. Åtminstone så hoppades jag det. Men varje dag påminns jag om hur fel jag har.

Människor utsätter andra människor för denna barbariska handling. Och det är tungt att inse att det inte finns så mycket jag kan göra åt saken. Det gör att det svarta hål som rotat sig i mitt inre växer sig allt starkare. Jag är lyckligt lottad som är född i Sverige, och har föräldrar som älskar mig. Föräldrar som aldrig skulle lämna mig i sticket eller låta mig fara illa. Skulle det hända mig något, vare sig det är av fysisk, psykisk eller ekonomisk natur, så skulle de alltid ställa upp. Men samtidigt som jag är tacksam över detta, så svider det lite extra att tänka på att inte alla har det så bra. Och att jag inte kan göra så mycket för att förändra det.


Hayden i klänning

Jag skulle mer än gärna dra på mig någon av dessa klänningar, som dessvärre sitter på Hayden och inte på mig. De kommer heller aldrig att hamna i min ägo, för så mycket pengar tjänar jag inte. Men ibland räcker det med att få drömma lite. Och jag har ju trots allt 50 andra klänningar i min garderob.


  

Badnymf

I mitt barndomshem hade vi inte något badkar, utan bara en duschkabin. Och när jag var liten älskade jag att bada i badkar. Varje gång jag sov över hos mina farföräldrar var badkarsbadande ett måste. Jag kunde ligga i tills jag blev skrynklig över hela kroppen och vattnet var iskallt. Men det bekom mig inte.

Nu har jag bott i min lägenhet i snart två och ett halvt år. Men trots att jag har ett badkar, har jag inte badat många gånger alls. Jag tror till och med att jag kan räkna de gångerna på ena handens fingrar. Och ingen av de gångerna har varit i år. Men nu har det mönstret brutits. Klev precis upp från ett varmt, härligt bad. Och jag har fått mersmak. Ska försöka att hinna bada lite oftare nu när hösten och kylan tränger sig på. Om vattnet är tillräckligt varmt, är det ju trots allt perfekt när man känner sig frusen.


Spindelfobi

Det borde vara olagligt att visa spindlar på tv utan att förvarna om det först. Som nu. Helt plötsligt dök det upp en fet svart äcklig spindel med tjocka ben på min tv- ruta, som del av en reklamfilm. Och finns det något som jag är rädd för så är det just spindlar. Det är något med att de har så många ben, och är alldeles för snabba för att man ska hinna med. Och deras ögon. Vidrigt. Fick jag bestämma skulle jag förbjuda sådana tilltag, och aldrig tillåta att spindlar visades på tv på det sättet..Cold play? Nej, Coldplay.

Coldplay spelar på Globen i kväll. Jag är inte där. Coldplay spelar på Globen i morgon också. Jag kommer inte att vara där då heller. Det är inte särskilt bra. Jag skulle snarare vilja påstå att det är jäkligt korkat och idiotiskt. Men jag är ju både korkad och idiotisk ibland, så jag borde väl inte vara förvånad. Och att sitta hemma i sin soffa och youtuba dem är inte heller fy skam. Fast jäkligt tråkigt och platt. Och korkat. Och idiotiskt.Favoritbloggar

Det finns några bloggar som jag tycker mer om än andra. Bloggar som inte är proffsbloggar. Bloggar där jag måste läsa varje inlägg som skrivs, ingenting får missas. Jag kanske inte läser varje dag, men när jag läser dem så ser jag till att läsa alla inlägg som har skrivits sedan den senaste gången jag tittade.
En sak som är rolig är att de tre största favoriterna alla är extremt olika varandra. Det kan du själv se om du klickar dig vidare in på dem, via länkarna nedan.


Little Peaché
Hockeyjennie

LupumCalzone- kväll

Mina icke existerande planer för kvällen ändrades hastigt och lustigt efter ett telefonsamtal med Marielle. Så nu ska jag hem till henne efter jobbet, och trycka i mig en halv pizza och snacka skit. Så mycket för mitt nya nyttiga liv, där middagarna mestadels består av lax med grönsaker alternativt en sallad. Men det gör inte så mycket. Sallad kan jag äta imorgon om jag så önskar.Tro inte att jag gråter.


Vi är räddade!

Om du har varit uppmärksam om vad som händer i världen just nu, så vet du att det inte har gått så bra för företaget som jag jobbar på. Börsraset i USA fick katastrofala följder, och efter Lehman Brothers var vi nästa stora bolag som höll på att gå i konkurs. Det har varit några kritiska dagar, vilket självklart har påverkat oss anställda. Men någon domedagsstämning har det inte varit. Inte så som vissa medier vill framställa det.

Vi blev fullkomligt nerringda av journalister igår, som de flesta försökte provocera fram en reaktion. Men eftersom vi alla hade blivit försedda med munkavle och inte fick uttala oss, fick de inte mycket att gå på. Då försökte de sneaka till sig information istället. Man blir ju trött.

Men nu verkar det som att vi har fått det där lånet på 85 miljarder dollar. Organisationen ser lite annorlunda ut, men vi är i alla fall räddade. Man insåg att om vi kollapsade helt skulle ekonomin bara bli ännu sämre. Tur för oss. Bara att jobba vidare. Allt är som vanligt. Fast annorlunda. Men egentligen inte alls.


Fulaste bilen?

Om jag hade körkort, och om jag då även hade en bil, skulle jag definitivt inte lacka den i massa olika färger. Det är bara fult, och det borde varenda människa förstå. Men tydligen finns det minst en person som inte har kolkl på detta. Det är ägaren till denna bil. Bilen som får mig att må illa. Och då handlar det inte om åksjuka.Konstskola - men jag kan ju inte måla.

Jag gjorde ett besök på en konstskola idag. Jag, som har läst konstvetenskap men som är så otroligt dålig på allt vad teckning/ måleri heter. Då kan man ju undra vad jag gjorde där. Och svaret på detta är att jag besökte en gammal gymnasieklasskompis som pluggar där. Det var riktigt roligt att se hans verk.

Efter konstskolan gick vi till den lilla puben Glenn Miller tillsammans med tre av hans klasskamrater. Ett jazzband spelade,  och jag som i vanliga fall inte alls lyssnar på just jazz satt och diggade. De var duktiga på det de gjorde även om det inte riktigt är vad jag lyssnar på vanligtvis. Men det gjorde ju faktiskt ingenting.        

   

    

Foto


Måla mitt liv med färger

Det känns som att allt är svart eller vitt. Antingen är jag av eller på. Eller så velar jag. Aldrig kan den där harmonin infinna sig. Då, när allting är vakert och livet är fullt av olika färger. Jag vet att jag är negativ. Men jag vill lysa upp på riktigt, hela tiden. Inte bara vid sällsynta tillfällen, så som det ser ut idag. Jag har fastnat i en negativ spiral, och jag vet inte hur jag ska ta mig ur den. Det är alldeles för många saker runtomkring mig som inte fungerar, saker som jag inte kan styra över. Saker som gör mig ledsen. Saker som gör mig upprörd. Saker som gör mig arg. Riktigt förbannad. Och besviken.

Var hittar man alla färger? Jag vet ju att de finns där. Jag lyckas fånga dem ibland, men de glider mig ur händerna efter ett tag. Det är som att de inte vill stanna hos mig. Är jag så hemsk? Förtjänar inte jag lite färg i mitt liv?Heartbroken all over again

Så var det igång igen. Det äckliga manifesterandet av hur jäkla kär han är. Jag vill inte se, jag vill inte veta. Och mitt redan dåliga humör har bara blivit sämre sedan jag kom hem. Kan han inte bara låta mig vara? Hålla det för sig själv. Eller kabla ut det via kanaler där jag inte finns. Sluta gör mig så jäkla olycklig.Hur mycket ska jag orka?

Måndagar är sällan roliga. Och de blir inte roligare av att man ska sitta instängd i ett iskallt fönsterlöst rum nästan hela sin arbetsdag. Och när man sedan får höra massa saker från människor, då orkar i alla fall inte jag mer. Mina chefer vet hur de ska göra för att sänka en annan människa. Det är väl det enda som de är bra på. Jag förstår inte varför de inte lyssnar på vad jag säger istället för att vrida på det. Jag har koll. Det finns inget att oroa sig för. Ja, inte fan är det jag som jobbar över idag. Om fem minuter går jag hem. De har tagit all glädje ifrån mig.

Bunkern

Jag har spenderat hela förmiddagen i Bunkern. Det är psykiskt utmattande, och trots att det är en nyttig utbildning så orkar mitt huvud inte riktigt med. Jag stänger av, och lyssnar inte helt uppmärksamt. Måste skärpa mig. Tydligen ska vi sitta till kl 16:00.

Som en skolflicka

Jag ska på kurs imorgon. Eller kurs och kurs. Work Basket heter det, och fråga mig itne vad det innebär för det har jag ingen aning om. Det är något som vi ska börja använda oss av på jobbet, för att få ett bättre flow i våra processer. Det är i alla fall vad jag tror. Jag har nämligen valt att stänga av hörseln varje gång denna fråga har tagits upp, vilket inte kan vara många gånger i min närhet.

Och när nya processer och rutiner ska implementeras krävs det att personalen får utbildning. Detta sker med andra ord imorgon för min del. Ska sitta nere i Bunkern hela förmiddagen. Jag kan komma på tusen saker som är betydligt roligare. Bunkern är för övrigt det stora konferensrum som vi har nere på plan 1, och det rummet har inga fönster. Det är väldigt instängt och inte något för den som lider av klaustrofobi. Tråkigt nog gör jag inte det, så jag måste vistas där nere så länge som jag blir tillsagd.

Jag förstår att jag måste gå igenom den här utbildningen. Det är ju något positivt. Men jag har dessvärre alldeles för lätt för att knäppa av och sluta lyssna när människor står och maler om saker som jag finner ointressanta. Det vore enklare om någon satt med mig och enkelt visade hur det nya fungerar. Slipper jag föreläsningsmomentet så blir allt mycket enklare. Men jag antar att jag får rycka upp mig och göra ett seriöst försök att lyssna imorgon.Love you 'till the end

En liten låt från kvällens film. Tyckte att den var en sådan fantastisk kärleksförklaring att den förtjänar en plats här hos mig. Jag behöver lite mer kärlek i mitt liv.Bridget!

Fan, det är ju Bridget Jones på tv! Det hade jag helt missat, men det gör inte så mycket. Jag har sett den förut. Åh, vad jag älskar Bridget. Få filmer får mig att skratta så mycket som just filmerna om henne.P.S. I love youÄr nu hemkommen från söndagsmyset hemma hos Marielle. Vi var alla eniga om vilken film vi skulle se. Det blev P.S. I love you. Jag köpte boken för hundra år sedan, men har ännu inte läst den (vilket jag faktiskt skäms lite över). Och filmen har ju blivit extremt omtyckt, och människor gråter floder när de ser den. Det är i alla fall vad jag har hört.

Vi frossade dessutom i godsaker under filmen. Chips och grönsaker med dipp - det var morot, gurka och sparris. Till detta dracks cola. Inte konstigt att man känner sig som en uppsvullen gris alternativt gravid. Aja, jag behöver ju inte äta någon middag idag. Det är ju positivt, med tanke på att jag inte har något hemma förutom nudlar.

En liten recension av filmen, kanske? Jag tänker inte bli långrandig. Filmen var bra, men inte så mycket mer. Ibland var det jättesorgligt, och det dök upp en tår i ögat (vilket ändå är ett gott betyg med tanke på att mina ögon faktiskt är extremt torra för tillfället, och jag behöver dutta ögondroppar i dem fyra gånger om dagen), men sedan var det ögonblicket förbi. Det kan ha att göra med att vi pausade filmen några gånger för toalettbesök (allt är colans fel) och besvaranden av telefonsamtal. Jag trodde att den skulle vara sorgligare än vad den var.


  

  

Den sjunde dagen. Vilodagen.

Denna söndagseftermiddag kommer jag att spendera i det Carlssonska hemmet, tillsammans med Marielle själv och Shadi. Vi ska se till att veckan får ett trevligt slut, genom att hyra någon bra film och dippa grönsaker och chips. Bara slappa, precis som man ska göra på Vilodagen.
Jag hade tänkt att städa innan, men det har inte hunnits med då mysdagen börjar ltie tidigare än vad jag förväntade mig. Måste börja bege mig redan nu, men inte förrän jag har burit ner lite skor i källaren. Nu ska sommaren rensas bort för den här gången.


Absolutely Fabulous

Jag funderar över hur jag ska fördriva kvällen, då jag inte har något särskilt inplanerat. Har en psykiskt utmattande vecka bakom mig, och känner att jag måste ta det lugnt i helgen. Annars kommer jag aldrig att orka gå till jobbet på måndag.

Det som kanske lockar mest är att poppa popcorn och plocka fram Abolutely Fabulous DVD- box. Fick den i julklapp av mina kusiner för några år sedan, och som julklapp betraktat ligger den högt i topp på listan av mina all time favourites. Som tv- serie betraktat ligger den ännu högre. Det måste vara en av de bästa tv- serierna någonsin, och definitivt en av de roligaste.

Det kanske är dags att plöja igenom alla fem säsonger igen. Jag kan lika gärna börja redan i kväll.Betsey Johnson

Den här klänningen från Betsey Johnsons vårkollektion 2009 skulle jag gärna se i min garderob. Den skulle säkerligen trivas bra tillsammans med mina andra miljoner svarta klänningar.Foto: Stella

Oengagerade människor

Det är någonting med den här bilden som får mig att le. Och det är inte bara vetskapen om att det är jag som har tagit den, och att platsen är en vandringsled på väg mot Reykjadalur på Island. Jag tror att det är hur otroligt oengagerade människorna på bilden är. De har ställt upp sig för att bli fotograferade, men alla pysslar med sina egna saker och ingen bryr sig riktigt om att jag tänker fota.Notre Dame och jag

Sitter och tittar på gamla bilder som togs för många år sedan och ännu längre bak i tiden. Har hittat bilder från mitt dygn i Paris 2005. Det är tre och ett halvt år sedan jag var där. Sedan vi var där. Och varje gång som jag tänker på Paris så tänker jag på honom. Jag kan inte se en bild på Eiffeltornet utan att också han dyker upp i mina tankar. Vilket är lite sorgligt. Men det går över.Kär i Alf

Jag har haft en crush på Alf ända sedan jag hörde hans fantastiska låt "Söttsalt". Dessvärre finns inte denna låt i någon bra version på Youtube, så jag visar en annan låt istället. Men det tycker jag inte gör så mycket, och om det inte duger anser jag det inte vara mitt problem. Bra musik som bra musik. Bortsett från att viss bra musik är bättre än annan.Little Peaché

Kvällen har spenderats i sällskap med Frida. Hon kom med den briljanta idén att ta en fika, vilket visade sig vara ett mycket trevligt initiativ som jag tycker att vi ska göra om. För nu har jag fått se att Little Peaché är mer än bara en bra blogg, och att personen bakom den är en snäll, fin och rolig människa. Vilket jag i och för sig redan misstänkte, men det är alltid kul att få sådant bekräftat. Att jag sedan fick chansen att trycka i mig hallonpaj med vaniljsås var bara en bonus.
Det här är Frida, och jag har (utan att skämmas) snott bilden från henne.


Duktiga lilla flicka

Något jag tycker om med mig själv är när jag övervinner mina egna rädslor och fobier. Inte för att det händer särskilt ofta, men ibland lyckas jag faktiskt. Den här gången är det de jäkla ögondropparna som jag har besegrat. Duttade med dem imorse, och efter att ha sjåpat mig lite gick det faktiskt rätt bra. Det var ju inte alls något märkvärdigt.

Dock är detta en procedur som man bör göra fyra gånger om dagen. Och tanken har slagit mig flera gånger idag att jag borde dutta igen, men jag har skjutit på det. För att jag fortfarande tror att det är obehagligt. Så all cred jag gav mig själv imorse kan jag ju kasta ut genom fönstret nu. En gång mesig och sjåpig, alltid mesig och sjåpig?

Äh, skit i att jag bara har lyckats en gång idag. Jag är fan glad för det lilla.


Smita tidigare blir gå senare

Jag hade tänkt att utnyttja den sista dagen med sommartid, och gå från jobbet kl 16:15. Men nu blev det inte så. Blir kvar på jobbet ett tag till. Men jag kanske sitter en stund i baren, beroende på vilka som går dit idag.

Officiellt

Nu är det officiellt att Jessica har sagt upp sig. Jag har vetat det sedan i måndags, och det har varit lite jobbigt att gå och bära på det. Jag jobbar ju mycket med Jessica, och hon är dessutom en bra vän. Så det är inte roligt alls. Nej, nu ljög jag lite. Hon ska börja på en advokatbyråm och arbeta med sådant som hon har pluggat i fem år. Så det är jätteroligt - för henne. Men hon kommer att vara saknad av mig.

Lunchdejten fixad

Fick ett sms från M. Det blir lunch med honom idag. Tur att man såg till att ta på sig något snyggt imorse.


Helena och smörknivsmysteriet

E förnekar att det var han som skickade de där smörknivarna till mig. Detta trots att jag har lekt CSI och jämfört handstilen på kuvertet med handstilen på en lapp som han skrev för längesen. Istället skyller han allt på Lispan (aka Lisbeth Åkerman på Rapport, och sedemera hans kollega på jobbet - även om hon arbetar på nyheterna och han på sporten). Tråkigt för honom går inte jag på det. Han bör straffas.Save the cheerleader, save the world

Nu börjar kvällens avsnitt av Heroes. Fan att jag har tvättstugan, och måste springa ner om 20 minuter. Får skynda mig. För kvällens viktigaste händelse är Heroes. Så är det bara."Hellström ser dig"

Tydligen ska Håkan göra en extraspelning på Cirkus i oktober. Vill man gå båda kvällarna? Förlåt. Frågan skulle ju vara: Vill någon gå med mig den kvällen som jag inte redan har biljett till?Becel the Dog

Min kusin och hennes karl har skaffat hund. Han heter Becel (hunden, inte min kusins kille) och är gudomligt söt. Och extremt glad och nyfiken. Dessutom verkar han tycka om att trakassera mig sexuellt. Igår hade jag honom runt omkring lite väl mycket. Han hoppade upp på mig med frambenen, bet tag i mig (inte hårt, bara höll) och drog i mina kläder. Han vägrade ge sig. Knasig hund. Men som sagt, gudomligt söt.


       

Ett steg är bättre än inget steg

Jag har, tro det eller ej, fått arslet ur vagnen och köpt ögondroppar på Apoteket. Mycket duktigt, tycker jag själv. Men trots att det nu är flera timmar sedan dessa ögondroppar inhandlades, har jag ännu inte ens öppnat förpackningen. Jag tycker att det är extremt obehagligt att droppa in sånt där i ögonen. Peta bort ögonfransar, mascaraprickar, flugor eller liknande är inga problem. Jag kan gräva hur mycket som helst. Men att droppa dit vätska som inte hör hemma där - nej tack. Någonstans måste jag dra min gräns.

Egentligen har jag väl ingen rätt att sitta och hylla mig själv när jag inte vågar använda mig av grejerna i alla fall. Men jag tycker faktiskt att jag är duktig.

Helenas hatlista

Saker med mig själv som jag hatar just nu.

1. Mina ögon. Idag är de röda igen, och kliar som bara den. Jag har en misstanke om vad det kan vara. Igår på dagen var det ok. På kvällen gosade jag emd en hund. Idag är det som det är. Jag borde pallra mig iväg till en läkare och kolla upp om jag är allergisk. Har aldrig haft sådana problem förut, men nu vet man ju inte. Sånt kan ju dyka upp även på gamla dagar.

2. Min fot. Jag har haft ont i vänsterfoten sedan mitten av juli. Och jag tror faktiskt inte att det har blivit så mycket bättre, jag tror bara att jag har vant mig vid smärtan. Jag borde kanske gå till doktorn med den också, men jag vill inte betala massa pengar bara för att få höra att det inte är något som är fel.
För så var det med mitt knä, som gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Läkaren kunde inte se något fel, och det fanns därmed inget att göra åt det. Mina pengar var därmed kastade i sjön.

3. De mörka ringarna under mina ögon. Jag sover för lite. Och jag somnar alltför ofta på soffan, och vaknar mitt i natten för att upptäcka att lampan lyser och tv:n är på. Sömnen blir avbruten, och jag känner mig aldrig helt utvilad. Men jag tror att mycket av det har sin rot i min arbetssituation. Löser den sig kanske jag får mer ro i kroppen.


Jag uppdaterar om jag kommer på något mer.


Anonyma smörknivar

Jag fick ett anonymt brev idag. Kuvertet kom från SVT, och det innehöll två smörknivar. Jag vet inte om jag ska tycka att E är omtänksam, rolig eller bara kaxig och dum.En födelsedag

Nu är jag hemma efter en lång dag ute på fältet. Åkte hem till päronen efter jobbet och åt pannkakor. Sedan åkte vi vidare till farföräldrarna på födelsedagsfika för min numera åttiofyraåriga farmor. Hon försöker ju trycka i en bullar och kakor till förbannelse, så nu är man lagom mätt. Jag kan numera titulera mig som smidigast i släkten, efter att ha spillt ut ett halvt glas cola över bord, duk och golv. Vilket jag faktiskt får skämmas för.

Jag hade köpt gladioler till farmor. Hon är ju ett litet blomfreak och jag tror att hon tyckte att de var fina. Jag blev lite sugen på sådana själv. Dessvärre har jag inte riktigt någon vas som passar, men jag får väl skaffa mig en sådan...
Här är föremålet för uppvaktningen.
Några av de gladioler som farmor fick av mig.
Hembakat.

Nytt från Annika

Annika har släppt nytt, denna gång i Hello Saferide´s skepnad. Jag tror att jag är kär.Mental minneslapp

Glöm inte att köpa blommor till farmor. Och glöm inte att gå från jobbet när jag slutar. Det vill säga inte senare än 16:15.


Stressdöden

Jag tror att jag kommer att dö en plågsam död, och orsaken kommer att vara stress. Har så sjukt mycket att göra på jobbet att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag blandar ihop saker, och blir förbannad fr att det inte är som jag tror mig komma ihåg att det ska vara. Och jag lägger energi på saker som jag senare upptäcker inte alls skulle vara så. Det tar rätt mycket på krafterna och allt bara snurrar i huvudet på mig. Jag önskar att stressdöden vore ett trevligare öde än vad det är. Stackars mig.

Musikens sövande rytmer

Jag hade extremt svårtatt somna igår. Låg och vred på mig så mycket att jag till slut knappt visste vad som var upp eller ner. Lösningen fick bli musik. In med lurarna i öronen och lyssna på låt efter låt. Först framåt halv två började ögonlocken falla ner.

Jag tror att jag ska köra samma taktik idag. För inte en chans att jag kommer lyckas somna direkt. Det är påfrestande för kroppen att jag inte får tillräckligt med sömn, och om det fortsätter så resten av veckan lär jag se ut som ett lik på fredag. Jag måste försöka vrida tillbaka det där så att jag hamnar rätt igen.


Farmor Margit

Imorgon fyller min farmor hela 84 år. Min lilla farmor som gör världens godaste svampstuvning, och plommonspäckad fläskkarré som ingen annan. Min lilla farmor som har de grönaste fingrarna i världen - jag har aldrig sett änglatrumpeter som växer sig så stora som hennes. Min lilla farmor som blir fnittrig och börjar dra fräckisar när hon får i sig lite starkt. Min lilla farmor som kan vara envis som synden när hon sätter den sidan till. Min lilla farmor som är finare än någon annan farmor jag vet. Min lilla farmor som jag älskar så mycket.

Jag tänker inte säga grattis nu, för hon fyller ju inte förrän imorgon. Jag vill bara uppmärksamma att man inte får glömma bort henne då. Det kommer inte jag göra, för jag ska dit på födelsedagsfika. Och då ska jag krama min lilla farmor hårt, för att jag tycker så mycket om henne.Matvraket Helena

Jag har lyckats med konststycket att må illa. Och jag vet faktiskt vad det beror på. Hade tänkt äta lax och grönsaker till middag idag. Men jag var så trött när jag kom hem att jag somnade ett litet tag. När jag vaknade vid 19:40 orkade jag inte engagera mig i matlagning. Så jag tryckte i mig massa choklad istället, och sedan nudlar. Och jag inser ju att jag faktiskt får skylla mig själv. Det var dumt gjort. Nu känner jag mig som ett fläskigt svullo som vill spy upp allt.Top Model

Äntligen har säsong 10 av America´s Next Top Model dragit igång. Det är ett rätt underhållande program, även om jag inte slaviskt följer det. Det brukar snarare vara något som jag ser på söndagarna när det går i repris. Dessvärre råkade jag läsa på nätet vem som vinner, men jag får väl försöka glömma det.Äntligen?

Kan det vara så att jag efter snart tre år på detta företag är på väg mot en fast tjänst...? Man ska väl inte hoppas på för mycket, i och för sig, med tanke på hur många gånger jag har dunkat mitt huvud i väggen, men blir det inte så som jag nu vill så komemr jag göra allt för att komma härifrån. Men jag tror inte att det ska behöva gå så långt.

Tillgänglig i eftermiddag

Mina eftermiddagsplaner försvann då sällskapet har dragit på sig sjukdom och elände. Jag är med andra ord ledig efter kl 16:15, och om du har lust att hitta på något är du välkommen att anmäla intresse.

Omfamnad av Kaos

Jag har fått en knuff i rätt riktning. En knuff som gör mitt beslut mycket enklare att fatta. Förändringens vindar sveper in, och det kommer att bli ett litet helvete på min avdelning i höst. Förmodligen värre än kaos. Och det vet jag inte om jag orkar. Så stabil är jag inte just nu. Därför tror jag att det är läge att sätta sig på tryggt avstånd från allt sådant. Jag är dum om jag inte tar chansen till en fast tjänst. Speciellt som att det kommer att bli kaotiskt på min nuvarande avdelning.

Låt mig gå i bitar

Jag är ändå ett jävla vrak. Alla dessa val som jag ställs inför hela tiden. Egentligen borde jag vara glad. Det är väl positivt att i stort sett kunna välja mellan två jobb som man gillar.  Välja om jag vill dega ner mig rejält eller om jag vill leva livet medan jag kan. Välja Kärleken om jag skulle få för mig att den faktiskt finns i min närhet.

Mitt stora fel är att jag alltid ändrar mina val tjugo gånger innan jag slutligen bestämmer mig, och inte ens då är jag helt säker på att jag har valt rätt. Jag är alldeles för splittrad för mitt eget bästa. Har jag otur faller jag väl isär helt, och jag tror inte att det finns någon som ens är villig att försöka pussla ihop mig igen.Favorithalsband

Älskar det här halsbandet från Guldfynd. Klocka och halsband i ett. Och ännu bättre är att jag har ett sådant - fast i silver. Lite mer bling bling än vad jag vanligtvis är, men det gör inte det minsta. Om du gillar det borde du passa på att köpa det innan den sista september, för nu är det kampanjpris på det - 98:- istället för 169:-. Helt klart ett av mina bättre köp den här sommaren.Baby I´m the worrying kind

Maia är fantastisk. Det har jag tyckt sedan den där kvällen hon spelade på Södra teatern. Tack E, för att du frågade om jag ville följa med. Jag är ledsen att jag förstörde för dig när du försökte ragga på Maia efteråt. Det är mitt fel att det inte är ni två idag. För du hade ju trots allt halva inne. Det kunde vem som helst se.Klättra på konserthuset

Tur att någon i släkten är lite atletisk och smidig i alla fall. Tråkigt att det inte är jag.Kolonnordning

Dorisk, jonisk eller korintisk? I would say dorisk. Ja, jag har läst konstvetenskap. Och ja, jag är löjligt förtjust i antikens konst och arkitektur. Det är egentligen något jag borde ta upp igen.Det var en gång

You´re my star and I just want to say I love you
You´re my light, heat and sight
All the others are long gone away
I feel this and you do the sameDu sjöng. Men det var då. Det är över.Musik ska byggas utav glädje

Ibland Ofta önskar jag att jag vore lite mer musikalisk än vad jag kanske egentligen är. Men sanningen gör dessvärre rätt ont. Därför ska jag vara snäll mot mig själv. Jag är inte musikalisk någonstans. Mitt ex försökte förgäves lära mig att spela gitarr. Men mina långa naglar var i vägen och jag fick ont i fingrarna efter ett tag. Då var det inte roligt längre. Sedan glömde jag ju ackorden från gång till gång. Kan kanske ha varit något undermedvetet...

Om jag har tur kan jag hålla takten till en låt genom att trumma med händerna på någonting. Men det ska man inte hoppas på. Det enda instrument som jag möjligtvis kan spela är väl triangel. Hur svårt kan det vara?

Ibland kan jag önska att jag hade lyssnat lite mer på J när han försökte lära mig alla gitarrackord. För om det är något jag kan önska att jag kunde, så är det just att spela gitarr. Bara plocka fram den och plinka lite. Men jag antar att det inte är mitt kall här i livet.


Äta kakan, ha den kvar och spy upp den

Varför måste mitt liv just nu bestå av så många val? Vad jag än väljer att göra så måste jag först genomgå en fasansfull process där jag tvingas välja mellan saker som jag absolut inte vill tvingas välja mellan. Och jag är väl den sämsta personen att stå inför sådana uppgifter. Jag vet bara en person som är veligare än vad jag är, och på ett sätt är det på grund av henne som jag hamnat i den här situationen.

Det gäller mitt jobb. Ingela slutar och det finns en fast tjänst ledig i receptionen. Det var där jag började, det är där jag jobbar 20%. Jag trivs något ofantligt bra där, och man slipper all press som man annars har på sig på CSG. Det är där jag jobbar 80%, med försäkringar. Vilket är extremt bra för min personliga utveckling. Alla kommunolycksfallsförsäkringar är som mina små bebisar. Jag vårdar och älskar alla ömt.

Nu mitt dilemma. Jag kan inte garanteras en fast tjänst på CSG. Om jag skulle få sitta i receptionen, skulle jag bli fast anställd. Och ekonomisk trygghet är något jag sätter framför det mesta. Men jag vill inte lämna ifrån mig mina kommunbebisar. Jag blir svart i ögonen bara jag tänker på att någon annan ska ta hand om dem. Men på samma sätt blir jag sur när jag tänker på att någon annan ska sitta i receptionen.

Vad väljer man? Personlig utveckling där framtiden inte kan tryggas, eller ekonomisk trygghet med något som jag faktiskt också trivs med? Jag vill både ha kakan och äta upp den. Och gärna spy upp skiten också. Jag är så trött på att det har gått såhär långt.Som en kniv som vrids om i min mage

Så ytterligare en kalldusch. Bollen verkar redan vara i rukkning, och snart går en annons ut. Och jag har inte hunnit prata med min chef än. Nu är hon hos tandläkaren. Jag måste haffa henen så snart hon komemr tillbaka, och innan hon går in i den där intervjun hon ska ha kl 16. Hon måste få veta hur jag känner. Nu. Innan det är alldeles för sent. För jag tror inte att mina arbetsgivare har något problem emd att köra över mig, och berätta först när allt är klart hur det kommer att bli.

Lunchen - min timme att fly

Min kära gamla Karin hörde av sig imorse och frågade om jag hade några lunchplaner för dagen. Då mina tankar precis hade börjat fundera kring vad jag skulle äta för något (klockan var ju trots allt tjugo över nio) så löste det sig ju ganska smidigt. Klart man nappar på en trevlig lunchdejt. Perfekt nu när jag tycker att allt är skit och ingenting är roligt. Jag kan fly bort en timme och bara snacka lite skit.

Jag bestämmer nya regler

Jag tycker att min kusin ska ta och komma hem. Han har faktiskt bott i Köpenhamn i ett par veckor nu. Jag tycker att det räcker. Han borde ju ha hunnit uppleva staden på den tiden, kan jag tycka. Dessutom fyller farmor år på onsdag, och det borde vara obligatoriskt för alla i släkten att dyka upp då (även du som bor på andra sidan jordklotet - ta åt dig).

Eller så borde jag åka och hälsa på honom. Köpenhamn ligger ju inte så långt bort. Inte om man tänker efter. Island, där han bodde förut, är ju betydligt längre bort. Men det kostar att åka till Köpenhamn. Jag är lite begränsad i när jag kan åka, vilket försvårar allt. Men får ta mig tid och betala pengar för den resan lite senare i höst. Jag räknar med att jag får bo hos dig!

Förhoppningsvis hinner han flytta hem igen innan jag besöker honom. OBS! Denna tanke innefattar naturligtvis mitt besök i höst, det vill säga att jag önskar att han flyttar hem inom en snar framtid.Eva Longorias garderob

Sist ut i Kändisgarderobstemat är Eva Longoria. Kanske är det så att jag sparade det bästa till sist. Det är något med hennes walk in closet som verkligen tilltalar mig. Kanske är det känslan av gammeldags bibliotek, jag vet inte. Den känns rätt nedtonad och stilren. Inte sådär flådig som till exempel Mariah Carey´s. Och så har den en stege, väldigt praktiskt. Men det behöver ju å andra sidan jag också för att nå översta hyllan i min garderob. Min stege är dock betydligt fulare och klumpigare än den Eva har. Men man kan i alla fall vika ihop den så att den tar mindre plats. Alltid något.
Något som jag nu har sett att de flesta kändisarna har i sina walk in closets är en väldigt fin pall eller fåtölj. Det är ju jättepraktiskt! Då slipper man stå och luta sig mot dörrposten när man ska spänna de söta små sandalerna eller knyta skosnöret på conversen. Det brukar alltid sluta med att jag hoppas runt på ett ben i halva lägenheten samtidigt som jag försöker knyta/ knäppa.
En sådan fåtölj borde jag fan också lyxa till mig med! Skit samma att jag inte riktigt har plats för den, det kommer jag att få när jag får en egen walk in closet.

Molly smiles

Har precis sett filmen Uptown Girls, som gick på kanal 5. Självklart började storböla under slutscenen, som jag har varit så vänlig att lägga upp nedan. Det är en fin låt. Men det är ändå löjligt att börja gråta. Jag skyller allt på pms. Jag gråter för allting. Så det är egentligen inte så konstigt att den här scenen får mina tårar att rinna. Jag har en ursäkt. Har du?Domino Dancing

Jag avbryter allt annat som jag gör för tillfället (vilket inte är så mycket mer än att titta på tv) för att lyssna på Pet Shop Boys "Domino Dancing". Den håller fortfarande, och kommer så alltid att göra.Nicky Hiltons garderob

Hade jag lite större lägenhet skulle jag definitivt vilja ha Nicky Hiltons garderob. Bodde jag ensam i en fyra, då hade jag förvandlat ett av rummen till något som i alla fall liknar Nickys walk in closet. Då hade mina skor fått en egen avdelning, likaså min samling med väskor som just nu ligger i en stor kista som jag har vid fotänden av sängen. Jag skulle till och med ha en hörna där strykbrädan alltid stod uppställd. Då kanske jag skulle få arslet ur vagnen och stryka de där jäkla byxorna som har hängt på en galge sedan april.
Nästa garderob: Eva Longoria.

Jamie- Lynn Siglers garderob

Även Jamie- Lynn Sigler (från Sopranos) har en garderob som jag är avundsjuk på. Den ser ut att vara lite mer lagom åt min mängd kläder. Sådär lagom stor, och inte överdådig. Om jag kanske spränger ett hål in till grannens badrum, och gör om det till en walk in closet? Det vore väl inte oförskämt på något sätt? Jag menar, det finns ju en skogsdunge precis utanför, när de behöver uträtta sina behov, och de kan väl dra en slang från köket ut till baksidan när de ska duscha. Det tycker jag faktiskt att de kan bjussa på.
Nästa garderob: Nicky Hilton

Citronens kraft har gått mig förbi

Förstår inte varför jag inte har uppmärksammat citronen och dess fördelar på riktigt förrän nu. Jag åt stekt lax och grönsaker till middag. Och efter att ha pressat citron över blev det mycket roligare. En väldigt enkel middag, som gick fort att svänga ihop. Det ska jag äta oftare. Jag älskar ju lax. Och nu har jag ju märkt vad lite citron kan göra. Varför har jag alltid plockat bort den förut? Korkat.

Maria Menounos garderob

Fjärde garderoben ut tillhör Maria Menounos. Precis som Mariah´s så är det skorna som är i fokus på bilden. Jag trodde att mitt skobegär hade lagt sig, men när jag ser alla dessa vackra skapelser är det som att någonting vaknar inom mig. Jag känner en längtan efter en skoaffär. Men jag borde nog hålla mig ifrån sådana... Annars kommer jag att bli pank.
Nästa garderob: Jamie- Lynn Sigler

Att besöka minnen och berättelser

Något som glädjer mig mycket är när jag får ta del av saker som har betytt mycket för mina föräldrar. Både i nutid och i deras ungdom. Senast var det på Gotland. Vi åkte till P 18, strax utanför Visby. Det var det regemente där pappa gjorde lumpen när han var ung. Jag har hört många historier om hur han olydig han var då. Bland annat hur han och hans polare stannade med pansarvagnen i Visby för att köpa korv, eller hur han fuskade när de skulle ut och springa - och han åkte dit för det. Hur de villade bort sig under övningar och hur de lurade taxichaufförer att köra dem ut till regementet efter blöta nätter inne i stan.

Det betyder så mycket för mig att få ta del av sådana berättelser. Och att sedan även få uppleva platsen där det hände är en fin bonus.Kluvna önskningar

En del av mig ville verkligen att han skulle komma över. Att han var på väg. Att han var nära. Jag ville att han skulle hålla om mig, få mig att känna mig trygg. Släppa alla andra bekymmer och bara vara. Få skratta och känna att jag faktiskt lever.

En annan del av mig fick panik och tyckte att det skulle vara jättejobbigt om han dök upp. Den fick mig att börja panikstäda. Dra en borste genom det toviga håret och sätta upp det i en hästsvans. Pressa in kläder i garderoben och snabbt diska undan det som fanns på diskbänken. Jag ville vara ensam och tycka synd om mig själv. Bara få ha ont.

Han kom inte.Mariah Careys garderob

Turen har nu kommit till Mariah Carey. Jag är mållös. Det blir bara tomt i huvudet på mig när jag ser den här bilden. Och det är bara skodelen. Men med över tusen par skor så behöver hon mycket utrymme för dem. Och riktigt så många skor har ju inte jag. Mina får vara glada om de överhuvudtaget får vara uppe i lägenheten. Är det inte säsong, så åker de ner i källaren. Och där råder inte samma pedantiska ordning som i Mariah Careys garderob.
Nästa garderob: Maria Menounos.

Vacker utan spackel

Sprang över den här gamla dängan på Youtube. Vilken skitlåt, men tyvärr sätter den sig som Karlssons klister. Det enda roliga med den är väl att Joakim Hillson var tillsammans med min gamla klasskamrat Sandra när han skrev den här låten, och den handlar om henne. Men det har väl inte ni någon glädje av.Ibland önskar jag...

... att du inte såg ut som du gör.Paula Abduls garderob

Andra garderoben ut tillhör Paula Abdul. Jag skulle kunna ge mycket för att den skulle tillhöra mig istället. Inte så att jag önskar att jag hade alla hennes prylar (även om det skulle vara trevligt), men själva rummet. Så att jag skulle kunna fylla på med mina egna kläder och skor. Det skulle i och för sig se lite tomt ut, men då slipper man i alla fall oroa sig över att kläderna inte får plats.Nästa garderob: Mariah Carey.

Kändisgarderober blir Dagens tema

Dagens tema får bli: Kändisgarderober. Jag blir alltid så avundsjuk när jag ser bilder på dessa enorma garderober fullproppade med kläder som är sorterade efter färg och designer. Jag vill också ha en gigantisk walk in closet. Men istället är man fast med två garderober där det hänger minst fyra klänningar på varje galge, och där jag egentligen inte kan trycka in mer kläder men jag försöker ändå. Dags att göra en rensning igen, kanske.

Första garderoben ut tillhör Kimora Lee Simmons.
Jag är kanske inte överförtjust i mattan, men å andra sidan är hennes garderob betydligt finare än min, så hon får vara med idag. Jag ska försöka se om jag kan få till ett foto på min garderob, så att du har något att jämföra med...

Nästa garderob tillhör: Paula Abdul

En söndag i reprisernas tecken

Jag borde ju ha lärt mig vid det här laget att även om jag ställer klockan tidigt en söndag, så går jag inte upp förrän tidigast kl 11 i alla fall. Jag måste sluta upp med de dumheterna.

Funderar över hur jag ska fördriva dagen. Städa lite skulle ju inte vara helt fel. Kanske ta en promenad. Har dock inte tittat ut än, så jag har ingen aning om hur vädret är. Måste även ta mig till affären och inhandla lite mat. Ska bara komma på vad jag vill äta idag. Har en tanke om lax med sallad.

Men nu har jag fastnat framför reprisen av Idol. Missade första avsnittet, så jag tänkte se klart det innan jag rullar igång dagen. Sedan ska jag bara se till att jag inte fastnar framför tv:n...Nattens fråga

Frågan jag ställer mig nu är: Varför är jag fortfarande vaken? Klockan är över halv 2. Att det är natten till söndag känns inte som en godtagbar ursäkt, och jag har faktiskt inte något särskilt för mig. Kan lika gärna sova nu så att jag orkar gå upp imorgon. Vill inte sova bort hela söndagen.

I och för sig vet jag en av anledningarna till att jag sitter uppe. Det var ett sms jag fick. Men han tycker om att jävlas med mig, och jag vet ju att det var det han gjorde den här gången. Ändå får jag lite lätt panik, för jag skulle inte bli förvånad om han för en gångs skull faktiskt gjorde precis det han sa. Men då borde jag ha hört något mer för längesen.


Film i kväll igen

Även denna lördagkväll innebär popcorn och film hemma i min soffa. Det är vad jag orkar med. I kväll är det två filmer som är på tapeten. "Buss till Italien" och "Babas bilar". Den första fick gott betyg av mig, jag tyckte om den mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Vad gäller "Babas bilar" har den i stort sett precis börjat, så jag kan inte ge något betyg än. Men jag har ännu inte fastnat för den. Skulle gärna se något annat.Sara Sommerfeld och Andreas Wilson från "Babas bilar".

PMS- labil

Jag känner mig extremt liten och sårbar just nu. Vill bara ligga under täcket och tycka synd om mig själv. Jag antar att man kan kalla mig PMS- labil. Jag börjar gråta för minsta lilla, och det spelar ingen roll hur löjlig jag tycker att jag är. Jag kan inte sluta. Sanslöst och urfjantigt. Jag borde låsas in i några dagar, så att ingen annan råkar ut för mig. Det är egentligen ingen större uppoffring, då jag helst av allt inte vill träffa någon överhuvudtaget. Men samtidigt vill jag ju göra roliga saker, och om det dyker upp något vill jag inte banga bara för att jag har lätt till tårar för tillfället.

Lås in mig, så slipper jag bry mig. Var är en fångvaktare när man behöver en?Jakob Hellman

Jag kanske borde lyssna lite mer på Jakob Hellman. Bara vara vänner?Frukt

Jag önskar att jag hade lite frukt hemma. En nektarin skulle inte sitta helt fel just nu. Men nej. Inte ens ett sketet äpple har jag. Inte för att jag är så sugen på äpplen egentligen, men ändå. Det är en nektarin jag vill ha. Och att gå till affären är inte aktuellt. Det är kallt och regnigt ute, och jag behöver inte köpa någonting annat. Inte idag, men förmodligen imorgon. Hoppas att jag fortfarande är sugen på nektariner då.Det slutade som det brukar

Herregud, vad trodde jag? Klart att jag somnade i soffan. Eller... tokslocknade är kanske rätt ord att använda sig av. Kvällen slutade med andra ord som den brukar göra. Lyckades inte ta mig till sängen förrän klockan var närmare halv 5, vilket kanske kan förklara varför jag gick upp vid kl 12. Eller kanske inte - jag har ju trots allt vaknat ett antal gånger under förmiddagen... Nu: Dags att ta tag i dagen. Det vill säga, äta något.

Muse

Lyssnar på Muse i väntan på att filmen ska börja. Låten heter "Starlight".Crouching Tiger, Hidden Dragon

Det är visst en liten filmkväll, trots allt. Kl 23:10 börjar Crouching Tiger, Hidden Dragon på TV3. Jag har inte sett den, men jag har bara hört positivt om den. Även från de som vanligtvis är väldigt kräsna vad gäller film. Och när den ändå går kanske man ska passa på att se den. Ska bara hitta något att sysselsätta mig med tills den börjar, för annars finns det ju en ganska så överhängande risk att jag somnar på soffan...Sova ut

Det är ingen ridning imorgon förmiddag. Den är inställd, och vi tar igen den lektionen någon annan gång. Det ska bli skönt att kunna få sova ut en lördag. Inte behöva ställa klockan, bara sova tills jag vaknar. Men då kan man ju fråga sig varför jag sitter ensam hemma ikväll. Jag borde vara ute och dansa hela natten, och inte komma hem förrän vid soluppgången. Jag är ju trots allt fortfarande (relativt) ung. Men icke.Skenbart - En film om tåg

Jag tänker spendera kvällen i min soffa och se "Skenbart - En film om tåg", som börjar kl 21 på SVT 1. Mitt sällskap kommer att vara popcorn och cola. Precis så vill jag ha det, mycket mer orkar jag inte. Har sett den filmen förut. Faktiskt så var det en av de filmerna som jag recenserade när jag jobbade på en viss internettidning för några år sedan. Roligt är att jag googlade "Skenbart" och min recension kom upp tidigt i träfflistan. Kul läsning. Men filmen är roligare. Se den om du inte har något bättre för dig ikväll.


Modiga Marielle

Min vän Marielle har äntligen tagit tjuren vid hornen, och jag är så glad över att hon faktiskt har gjort det. Jag tycker att hon är riktigt stark och modig, och jag önskar henne all lycka. Bara hon följer sin magkänsla så är det rätt beslut. Oavsett vad någon annan säger. Min modiga Marielle.Kroppen strejkar

Min kropp verkar vilja berätta någonting för mig. Dels har jag mina kliande ögon. Det problemet är i och för sig lite bättre idag, men titt som tätt så börjar det klia igen. Min fot som gör ont lär jag ju få dras med ett tag till. Sedan har vi illamåendet och magvärken. De två sakerna känner jag av rätt ofta. Och jag misstänekr starkt att det har med stress att göra. Att jag tycker att saker är jobbiga. Jag fungerar tyvärr så. När det läggs för mycket press på mig, och jag börjar stressa upp mig för saker, så går det åt skogen med min hälsa. Jag verkar inte kunna göra något åt det.

Jag skulle inte bli förvånad om jag faktiskt har en hjärntumör, cancer i livmodern och blodpropp heller.

Ömhet

Jag känner ömhet för honom. Just nu vill jag hålla om honom. Känna hans hjärtslag. Hans doft. Han kompletterar mig på så många sätt. Jag är dock rädd för att det inte räcker hela vägen fram ändå. Men just ikväll vill jag hålla honom nära. Beskydda honom.Pengar på banken

Jag fick en positiv överraskning idag när jag tittade på minneslappen jag fick från bankomaten. Hade mer pengar på kontot än vad jag trodde, så för ett litet ögoblick kände jag mgi rik. Tills jag kom på att det är flera veckor kvar till nästa lön och att det inte är läge att kasta pengar omkring sig än för då räcker de inte. Shoppingen får vänta några veckor.Massa glädje

Jag blev helt sålt på Mamma Mia- filmen igår. Den kan rekommenderas om man vill bli på lite bättre humör.Dolores is fierce!

Sitter och tittar på Idol. Och satan i min gata vad Dolores Huremovic är grym! Jag hoppas verkligen att hon håller för de låtar som hon i sådana fall kommer att få välja bland om (när) hon går vidare till veckofinalerna. Och att hon inte vinner hela skiten, utan får göra en platta med låtar som passar henne bättre än den redan färdiga skit som vinnaren får spela in.Öga för öga

Mina ögon är röda och kliar. Mest kliar. Det har varit så i flera dagar nu, och jag kan för mitt liv inte förstå varför. Såvitt jag vet är jag inte allergisk mot något, och även om jag vore det - vad skulle det då vara? Nej, allergisk är jag inte. Punkt.
Men vad är det då i såna fall? Någon inflammation? Är de bara lite torra och irriterade? Det är vad jag hoppas på. Och att det går över snart. För det håller inte att jag går och kliar konstant.Kändisspaning

Gårdagens kändisspaning var min gamla favoritskådespelare Erik Johansson. Han satt själv och ölade bakom mig och M på den indiska restaurangen vi hamnade på. Sedan pep han iväg fort som attan för att möta upp någon när mobilen ringde.

Det var en av de trevligare kändisspanen jag har råkat ut för. Erik är grym. Jag har fan haft en crush på honom sedan mina tidiga tonår. För dig som inte har koll på honom kan jag tipsa om bland annat filmerna Familjehemligheter, Darling och Stockholm Boogie. Filmer som alla borde ingå i min dvd- samling, men inte gör det.Mamma Mia, baby!

Då M redan hade sett Batman fick det bli Mamma Mia. Vilket i och för sig var mitt förstahandsval, men man kan ju inte riktigt räkna med att killar alltid vill se en sådan typ av film framför en film med en superhjälte... Men han hade inget emot att se den.

Och satan vad bra den var. En riktig feel good- film, vilket var precis vad jag behövde efter att ha gråtit halva dagen. Lagom lättsmält. Den måste definitivt inhandlas så snart den släpps på dvd. Vilket i och för sig lär dröja, men nu vet jag ju ändå att det är värt det. Siktet är inställt.


En stilla undran

Nu undrar jag varför mitt mobilbloggsinlägg som jag försökte mig på igår kommer upp på bloggen först nu. Och varför den jäkla bilden är på sniskan. Jag är mycket förvånad, och faktiskt lite imponerad över mig själv och att jag faktiskt lyckades. Även om det blev lite fel.

Tänkte att det kan vara på tiden a

MMS

Tänkte att det kan vara på tiden att jag lär mig mobilblogga... Så därför skickar jag en bild föreställande mig själv på jobbet. Helt logiskt.


I biomörkret

Får inte åka hem efter jobbet. För det första kommer jag att sitta över - det vill säga inte gå hem kl 16:15 som sommartidne tillåter. Och när jag väl lämnar kontoret vid 17:30, ska jag träffa M. Vi ska gå på bio. Och jag ser faktiskt fram emot det. Gå in i en annan värld ett tag. Helst vill jag se Mamma Mia, men vi får se vad det blir. Trevligt ska det bli, hur som helst.

Aj

Jag förstår inte vad det är med min kropp idag. Har mått illa hela förmiddagen (vilket är ett resultat av spänningar och jobbiga saker), och när jag åt lunch fick jag extremt ont i magen efter bara några tuggor. Det blev bara värre och värre, och jag klarade inte av att äta mycket alls.
Nu har jag tagit en värktablett, och smärtan har lagt sig lite, men jag har fortfarande ont nedåt livmodern till. Och jag förstår inte varför, finns liksom ingen anledning till det. Vill bara gå hem och lägga mig i sängen och glo upp i taket.

Hon lämnar

Ingela har sagt upp sig. Nu är det officiellt. Alla vet om det. Och jag är glad för hennes skull. Hon trivs inte längre på jobbet, och hon mår dåligt över att behöva gå dit varje dag. Jag har själv varit i den situationen, och vet hur hon känner. Så det är positivt att hon har hittat något nytt, och som dessutom ligger nära hennes hem.
Men jag är även egoistisk, och vill inte att hon ska sluta. Vi har ett så bra samarbete i receptionen, och hon är en jättebra vän. Man behöver aldrig vara rädd för att ventilera sina negativa åsikter, för man kan nästan räkna med att hon tycker samma sak.

Helt ärligt så tycker jag att det är skitjobbigt. Det enda jag har gjort idag är att gråta. Det vill aldrig sluta. Trots att jag har vetat om det sedan helgen vill det itne lägga sig. Kanske för att det nu är så definitivt.
Jag vet ju inte heller hur mitt arbete kommer att påverkas. För det kommer det att göra. Men jag antar att allt jag kan göra just nu är att avvakta och försöka smälta allt. Tidigast i slutet av nästa vecka kan jag få veta hur det kommer att bli för mig. Och vilken dag som blir Ingelas sista. Förhoppningsvis har tårarna torkat till dess.

Beroendeframkallande

Birthday.se är starkt beroendeframkallande och jag förbannar E som introducerade den sajten i mitt liv. Se detta som en varning, så att inte du också trillar dit.


Trädkramare


Farfar på Facebook

Helt otippat har min farfar gått och signat upp sig på Facebook. Han har sedan länge surfat runt på nätet och msn:at, men nu har han alltså även trillat dit på Fejan. Han måste ju vara en av de coolaste 85- åringarna i världen.
Till vänster har ni min störtcoola farfar Kalle, och till höger min lika häftiga farmor Margit, som by the way gör världens godaste svampstuvning.


Ice Ice Baby

Jag känner mig extremt frusen. Nästan lite febrig. Mina fötter är, som vanligt, två isklumpar. Försöker värma dem så gott jag kan under en filt, men resultatet blir väl inte jättebra. Egentligen borde jag tappa upp ett varmt bad (har nog bara badat ett par gånger i min lägenhet, och då har jag ändå bott här i över två år), men jag vet inte. Det känns som ett jobbigt projekt. Jag är hopplös.Han bryr sig

E ringde. Han ville bara höra hur det var med mig, med tanke på att jag var så ledsen igår. Det värmde. Jag behöver sådant. Då känns det som att någon bryr sig. Han bryr sig.Snordyr lunch

Tänkte att jag och Olof skulle bli ensamma på lunchen, men två andra följde med. Den ena drog mot Mojo, men där var det som väntat fullt. Då vilel Olof till något libanesiskt ställe långt bort. När vi kom fram var det stängt. Då bestämdes det över mitt huvud att det fick bli Serwito  mitt över gatan. Jag försökte påtala att det är ett dyrare ställe för folk som käkar affärsluncher.

Som vanligt lyssnade ingen på Helena, och jag fick pröjsa 103 spänn för en jäkla viltfärsbiff och rostad potatis och rotfrukter. Det var inte värt det. Som tur är tog de rikskuponger. Dessvärre var jag inte på något bra humör innan, och det blev bara sämre då även maten dröjde så jag fick kasta i mig den för att hinna vara tillbaka på jobbet kl 13. Så det var inte någon jättetrevlig lunch.

Tom

Jag känner mig helt tom inombords. Det finns något litet som pockar på att få komma upp till ytan, men mest känner jag mig bara håglös. Idag är ingen rolig dag. Och jag kan inte prata om det heller.

Forever young

När jag ändå håller på, kan jag lika gärna ta och spela en låt som jag alltid förknippar med tårar.I min soffa

Jag vet att jag verkligen borde lägga mig. Men när tankarna rusar är det svårt att förmå sig. Då sitter jag hellre framför datorn och försöker att inte tänka alls. Vilket jag inte riktigt lyckas med ändå. Men att sitta i min härliga soffa och bara vara är precis vad jag behöver. Om jag ska kunna somna måste jag koppla bort. Och få bort huvudvärken som har slagit rot.Sobrilsubban slutar blogga

Fan, nu slutar även Sobrilsubban att blogga. Hennes blogg har varit en av de mest underhållande bloggarna jag läst under det senaste halvåret. Med extremt mycket ironi har hon skrivit om sin familj, sambon Pygmén och dottern Satungen. Men nu är det slut. Jag förstår inte, för jag död med mig? Varenda blogg jag börjar gilla dör efter ett tag när jag börjat följa den. Det gör mig ännu mer ledsen.

Jätteledsen

Tänker inte gå in på varför idag, men jag är jätteledsen. Jag visste att det skulle bli såhär, men man vill ju ändå inte ta in det helt ändå. Även om det är det bästa alternativet. Jobbigt är att det påverkar mig på så många olika plan, och jag vet inte hur min framtid kommer att se ut. Hur påverkar det här mig mer än bara emotionellt?Smärtfritt

Första dagen avklarad. Och det gick ju alldeles galant. Bortsett från några små missöden, som mest var roliga. Helena är tillbaka på jobbet. Yeah!20 kg kakor

Jag vet inte om jag är lättroad idag eller om det faktiskt är roligt. Ingela har gjort en felbeställning och istället för 1 låda med 6 st kartonger med olika kakor, blev det 6 st lådor med 6 st kartonger i varje. Det vill säga 36 kartonger med kakor, som tillsammans väger 20 kg. Så kan det gå. Och jag kan inte sluta skratta åt det... Det ÄR roligt.

Samla och använda poäng

Vad jobbigt det blir när vd:n vill använda sig av sina Lufthansa Miles and more- poäng när han ska åka till Tyskland med familjen. Då kan inte resebyrån hjälpa mig, utan jag måste vända mig direkt till flygbolaget. Vilket jag fick veta efter att ha gjort halva bokningen hos resebyrån. Varför kan inte allt bara vara enkelt? Jag orkar inte, jag vill ha semester.

En timme, en minut - här står tiden stilla

Jag har varit på jobbet i tre timmar. Var faktiskt på plats redan strax efter kl 8, tänkte vara duktig och kolla min mail (eller så kunde jag bara inte sova och tyckte att det var onödigt att sitta hemma och glo). Men jag har inte ens startat min dator (nu sitter jag ju i receptionen och använder således datorn som står där). Istället gjorde jag upptäckten att Erik var på jobbet väldigt tidigt, så jag pratade bort en halvtimme med honom istället.

Och nu sitter jag alltså här, och halva dagen har gått. Och frågan som jag ställer mig är "Har jag haft någon semester i år?". Jag vet inte om det är ett så gott betyg...

RSS 2.0