Apornas Planet: (r)Evolution

Tidigare i veckan var vi och såg Rise of the Planet of the Apes på bio, och jag insåg att jag inte delat med mig av mina åsikter.

Jag ska inte avslöja för mycket om handlingen, men man får följa Will som arbetar med att ta fram ett botemedel mot alzheimers. Forskningsarbetet utförs på apor, och det blir inte riktigt som det är tänkt. Självklart går allt åt pipsvängen när aporna blir betydligt smartare än vad naturen gjort dem, vilket givetvis inte går för sig. Aporna måste stoppas.

Jag hade förväntat mig action ganska tidigt i filmen, men den lät vänta på sig. Istället låg fokus på forskningsbiten och hur livet förändrades för en speciell apa, Caesar. Action blev det först under filmens slutskede, och även då var det relativt sparsmakat. På ett sätt var det skönt att filmen inte var vad jag hade förväntat mig. Att de vågade göra en film där fokus låg på andra saker än vildsinta apor. Men samtidigt blev jag så berörd av vissa filmer att varje gång jag såg en apa i bur önskade jag att det skulle bli lite mer action så att jag slapp sitta i biostolen och kämpa mot tårarna.

På det stora hela tycker jag att det är en bra film. Väl värd att se, om än kanske inte på bio. Och i synnerhet inte om du vill se något mer actionfyllt.

Fråga: Varför är det inte en 3D- film? Jag trodde alla storfilmer var det nuförtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0