Dag 3 - Min favoritårstid och varför

Jag är väldigt glad över att vi har fyra olika årstider i Sverige, och jag gillar alla på olika sätt (även om höstens regn och rusk inte alltiod är så uppskattat när man väl befinner sig i det). Men även om det är mysigt med den vita, glittrande snön på vintern och när blommor och träd knoppar och slår ut om våren, så är det trots allt sommaren som ligger mig närmast om hjärtat. Det finns ingenting som slår en riktigt fin svensk sommar.

Varför? Delvis på grund av det här.



Midsommar kan vara den svenskaste högtiden som finns. Allt som behövs är bra sällskap av vänner eller familj, och lite god midsommarmat. När jag var barn firade min släkt alltid midsommar på landet, där det dansades runt en gigantisk midsomamrstång på en hembygdsgård. Det fanns spelmän klädda i folkdräkt och ponnyridning. Rena drömmen för ett barn.



När solen går ned över havet, som här på Gotland.



Picknick i en mysig park. Något som jag gör alldeles för sällan, men som är vansinnigt mysigt om det är soligto ch varmt.



Det doftar ljuvligt av blomster och grönska.



Nöjesparkerna öppnar och trots att det kan vara lite väl mycket folk så tycker jag att ett besök per säsong är att rekommendera. Förr om åren kunde jag åka vad som helst, men nu när jag är lite äldre hoppar jag gärna över attraktioner där det finns en överhängande risk att må illa eller där man hänger upp och ner under merparten av turen. Så Fritt Fall och Extreme på Grönan går numera bort. Radiobilarna har jag dock lärt mig att uppskatat mer under åren, och jag missar inte en bergochdalbana.



Trots att jag retar henne för det ibland, så gillar jag mammas blommor som får flytta in på altanen under sommaren. Det skulle kännas naket utan dem.



Solen, värmen och de ljusa sommarkvällarna är nog det som jag saknar mest när det är långt till sommaren.



Finns det något så ursvenskt som att plocka smultron på strå? Mer Bullerby- känsla än så kan jag inte tänka mig.



Man kan slänga allt vad tights och leggings heter åt fanders, och springa runt med bara ben utan att frysa det minsta.



Jordgubbar smakar sällan så gott som när de äts naturella i solen.



Glass smakar bäst på sommaren. Det är alldeles för kallt att äta på vintern, men på somamren svalkar det skönt.



Uteserveringarna härskar under sommaren, och jag besöker dem mer än gärna. Med en öl i handen och trevligt sällskap har de alla potential att bli sommarens finaste kväll. Men det kräver att man har varit ute i god tid, och lyckats sno åt sig en sittplats.



Skansen är finast på sommaren, och då jag är barnsligt förtjust i djur blir det åtminstone ett besök där om året. Älskar att strosa omkring där och titta på alla djur och gårdar.



Hela Stockholm vaknar upp ur en djup svala, och fullständigt sjuder av liv. Det är helt annorlunda att promenera runt i sommar- Stockholm än i vinter- dito.



Det är sällan jag badar i svenska vatten, men att möjligheten finns i Stockholm är underbart.



På sommaren regerar utomhuskonserterna, och så länge vädret tillåter är det en fantastisk upplevelse. Vill man inte lägga ut dyra pengar kan man istället sitta utanför och lyssna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0