Smaklökarnas resa i Paris

Nej, några råttor åt vi faktiskt inte i Paris (inte vad jag vet i alla fall). Vi åt faktiskt väldigt bra mat alla måltider utom sista kvällen, när vi bara dök in på ett ställe som mest liknande en lokal pizzeria och beställde varsin pasta. Jag fick spaghetti som man hällt lite grädde och svamp över och sedan toppat det med ett par bitar prosciutto. Smaklöst och inte vällagat någonstans.



Flygplansmat ingick. Jag gillar Air France.



Frukost på första hotellet.



Så här såg frukostbuffén ut där.



Efter att ha strosat runt en halv dag satte vi oss på en trevlig restaurang inte långt från Louvren. Jag beställde in en risotto med sparris, och blev mäkta förvånad när det visade sig att det kom in en tillhörande bit fisk. Det är inte helt lätt det där med menyer på språk man inte förstår... Men gott var det!



Till efterrätt fick det bli en gudomligt god chokladmousse. Jag är så vansinnigt svag för det. Och efter denna braklunch behövde vi inte någon middag.



Frukost andra dagen.



Fikapaus.



På söndagen undvek vi regnet genom att tajma lunchen precis när himlen öppnade sig. Vi hamnade på en supermysig italiensk restaurang, där både atmosfär och servitörer var trevliga. Maten var också god. Jag safeade med lasagne, då jag var vansinnigt pastasugen.



Är det semester får man unna sig desserter, och den här gången blev det en chokladfondant. Awesome!



Och så den misslyckade pastan...



Och så bytte vi hotell och på det nya hotellet såg frukosten ut så här.



Sista riktiga måltiden i Paris fick bli en rejäl köttbit. Som jag skrattade när detta gigantiska träfat ställdes framför mig. Men gott var det och mätt blev man!



Sista dagen sprack det upp och solen tittade fram. Detta firades med årets första glass. Så jädra gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0