Stockholms Katthem

Något som mitt hjärta ömmar lite extra för är djur som farit illa. Tyvärr finns det alltför många sådana, och just detta inlägg tänker jag ägna åt de hemlösa katter som finns i Stockholm.
 
Jag tänker inte gå in på den ilska jag känner inför de människor som skaffar katt för att sedan inte ta fullt ansvar för den. Att skaffa katt är som att skaffa barn- och inte fan skulle de flesta människor dumpa sin unge någonstans när de tröttnar på den så som så många människor gör med sina sommarkatter. Jag lämnar alla hatiska tankar och skickar istället kärlek till de varmhjärtade människor som tar hand om dessa katter som farit illa.
 
Stockholms Katthem ligger vid Telefonplan, inte alls långt ifrån där jag bor. Där har de kapacitet att ta hand om ca 60- 65 katter, och det är alltid fullbelagt. Med hjälpt av veterinärer och volontärer tar de hand om de vanvårdade katterna och ser till att de får den hjälp och omvårdnad de behöver. När katterna sedan är redo omplaceras de till kärleksfulla hem där de blir omhändertagna av människor som vet vilket ansvar det innebär att ha ett husdjur.
 
Men i och med att Stockholms Katthem är en ideell förening innebär detta att de är helt beroende av gåvor och ideell arbetskraft för att överleva. Pengar behövs till bland annat kattsand, foder och veterinärkostnader.
 
I helgen satte jag därför in tvåhundra kronor på deras plusgirokonto. Det är inte mycket pengar, men många bäckar små heter det ju. Vill du också hjälpa till kan du göra det HÄR.
 
Plusgirokonto 90 01 79 -3. Märk betalningen "Gåva".
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0