Tulltjänstemannen såg på mig och jag såg på han

Nej, riktigt så var det inte.

Var ju med päronen till Åland idag. De plockade upp mig kl 7, så det var till att vara uppe tidigt. Båten gick från Kapellskär, vilket innebar en liten bilresa på strax över en timme.

Det var en liten färja vid namn Rosella. Tanken med resan var att umgås med varandra och handla billig alkohol i taxfreen. Vi lyckades uppfylla båda de sakerna, och jag är helnöjd med dagen. Fick med mig laglig ranson hem, vilket innebär en flaska Vodka Päron, en flaska Apple Sourz och en liten flaska hallonlikör. Hade gärna köpt ytterligare en flaska starksprit, men det får man ju inte och jag ville vara laglig.
Dessvärre var det alldeles tomt på tulltjänstemän när vi gick igenom tullen. Inte en käft i syne. Jag hade med andra ord kunnat handla hur många flaskor som helst utan att åka fast. Varför ska det alltid vara så? Om jag nu hade köpt på mig fem flaskor starksprit hade det garanterat stått minst fem tullare där och plockat mig. Det är min jäkla otur.

Jag har fått ut väldigt mycket av dagen. Träffat mamma och pappa. Köpt alkohol. Suttit uppe på soldäck och njutit av det fina vädret. Fått mersmak på att åka båt. Kanske en "riktig" kryssning inom en snar framtid? Anyone?

        

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0