I´ve had the time of my life

Nu är jag färdigjobbad i butik. Två och en halv vecka. Det har gått fort som satan, och jag sitter här med blandade känslor. För det har faktiskt varit extremt roligt. Jobbigt med alla tunga lyft, men samtidigt inte så farligt som jag befarade för en månad sedan. Jag hhar upptäckt att jag orkar mer än vad jag trodde. Igår lyfte jag en tiokilos säck med hundmat på raka armar över huvudet, som en skivstång, utan att tycka att det var nämnvärt jobbigt. Imponerande.

Självklart har mina veckor i butik sett annorlunda ut jämfört med övriga butiksmedarbetare. Jag har ju fått prova på att göra allting, både uppgifter för butiksmedarbetare och butikschef. Samtidigt har jag jobbat heltid, vilket innebär långa dagar. I vanliga fall jobbar man sextimmarspass som mest. Det sliter, och jag har varit extremt trött när jag har kommit hem. Men jag har ändå aldrig haft tråkigt på jobbet.

Absolut roligast har varit att sitta i kassan. Som Ingela sa: "Där får du ju den där kundkontakten som vi gillar. Men till skillnad från receptionen pratar du med dem, tar betalt och sedan tar de sina varor och försvinner och så slipper du dem sedan.". Och det var rätt mycket huvudet på spiken. Det blir inga långdragna samtal där allt man vill är att de ska ge sig av, men de hänger sig kvar som iglar. Det blir ett trevligt möte, men kort.

Jag vet att jag kommer att sakna livet i butik. Framför allt alla mina fina kollegor. För jag har faktiskt fastnat för varenda en av dem. Mer eller mindre. Men vi har bestämt att vi ska ut och öla när jag kommer hem från Halmstad. Och det är något att se fram emot big time.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0