Utnyttja din rätt att rösta



Nu tar jag en paus i städandet för att gå och rösta.

Tyvärr tror jag inte att valdeltagandet kommer att vara särskilt högt, för folk är inte så insatta och intresserade av vad EU- valet handlar om. Då väljer de att strunta i att rösta. Och det är i mina ögon det dummaste man kan göra. Det fattas otroligt viktiga beslut i Europaparlamentet, beslut som påverkar oss i Sverige. Därför måste svenska folket se till att skicka ner de politiker som vi vill ska representera oss på bästa sätt. Det här med att rösta är så himla mycket större än bara riksdagsvalet.

Hela det demokratiska samhället bygger på att man släpar sig iväg till vallokalerna och röstar. Det finns så många människor i världen som inte ens har möjlighet att gå och rösta, och om vi som lever i ett samhälle där det råder demokrati struntar i det för att vi är lata, är det lite som att trampa på de människorna.

Även om man inte är insatt i vad de olika partierna står för och vilka frågor som de lägger fokus på, är inte det en anledning att inte rösta. Känner man sig osäker kan man alltid rösta blankt. Det är bättre än ingenting.

Utnyttja din röst att påverka, och gör det med stolthet. För om du inte röstar har du inte rätt att klaga sedan heller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0