Harry Potter and the Deathly Hallows



Jag är ett stort fan av Harry Potter, och har alla böcker och filmer. De som säger att det är för barn vet inte vad de pratar om. Filmen som går på bio just nu är den första av två delar som baseras på den sista boken i serien.

Professor Dumbledore är död, och Harry, Ron och Hermione ger sig på egen hand ut för att hitta och förgöra de horrokrux som Voldemort har skapat. Det är dessa horrokrux som gör att han har blivit så mäktig och odödlig, då var och ett av dem besitter en liten del av hans själ. Och för att kunna döda Voldemort måste alla delar av hans själ förstöras. Trion får även höra berättelsen om dödsrelikerna, som kommer att ha en viktig betydelse när det gäller att besegra Voldemort.
Under tiden är dödsätarna på jakt efter Harry, då Voldemort är övertygad om att om han bara dödar Harry så kommer det inte att finnas något som står i vägen för att han ska bli den mäktigaste trollkarlen i världen. Det råder kaos i hela trollkarlsvärlden, och trolldomsminesteriet är korrupt och inte till mycket hjälp när det gäller att skapa ordning i allt kaos. Trollkarlar och häxor som inte har enbart trollkarlsblod i sina ådror förhörs, och riskerar att råka ut för hemska öden.

Alex, som inte har läst böckerna, tyckte att filmen var helt ok men lite seg. Han jämförde den med The American, som mest består av fina naturbilder och inte så mycket mer. Och även om det var mycket fin natur, och mycket promenerande och transporterande, så tycker jag att den var väldigt bra. En transportsträcka till den sista filmen, visst, men ändå viktig då man fick många betydelsefulla pusselbitar. Och Harry Potter är trots allt alltid Harry Potter. Mer behövs nog inte sägas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0