Snö är inte bara vackert



Snö skapar alltid stora problem för både biltrafik och kollektivtrafik i Stockholm. I dag var inget undantag.

All tunnelbana ovanför jord var inställd. För mi ndel innebar det att jag fick ta ersättningsbuss fem stationer. Det tar vanligtvis tio minuter att åka den sträckan - i dag tog det lite längre tid. Först var det nästan fyrtio minuters väntan på att det överhuvudtaget skulle komma någon ersättningsbuss. Sedan fick man spendera ytterligare en timme på den där jäkla bussen, som segade sig fram i myrfart. Efter det var et dags att byta till tunnelbana, för att lite senare byta till en annan tunnelbanelinje.

Totalt tog det två timmar och tjugo minuter för mig att åka till jobbet. Vanligtvis är den tiden ungefär fyrtiofem minuter. Som tur var hade jag sällskap av Alex hela bussfärden.

När jag åkte hem var det samma visa. Kom smidigt till Liljeholmen, men att vänta på ersättningsbuss där innebar totalt kaos. Så jag gjorde en fuling och ringde pappa om skjuts. Han var så snäll att han åkte iväg för att hämta mig, men det var fler som tänkte likadant. Därför tog det lika lång tid som på morgonen att ta sig hem. Inte hur jag hade planerat min dag. Och det värsta är att det förmodligen är likadant i morgon. Den här snön och kylan lär ju inte direkt försvinna över natten. Och fortsätter det så här vill jag inte vara med längre.

Längtan efter våren har sällan varit så här stark.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0