Hammarby- serien



Jag är ju som bekant rätt insnöad på kriminalromaner skrivna av svenska författare. Nu har jag fått en ny favoritförfattare i form av Carin Gerhardsen. Det har utkommit två böcker i hennes serie om Hammarby- polisen, och den tredje kommer i år.

I böckerna får man följa kommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor när de utreder olika mordfall som inträffar i Stockholm. I den första boken, Pepparkakshuset, härjar en seriemördare, som tar livet av massa människor vars gemensamma nämnare är att de gick i samma lekskoleklass för en herrans massa år sedan.
I Mamma, pappa, barn får man följa två olika mordutredningar. I den ena är det en sextonårig flicka som blir mördad på en finlandsfärja, och i den andra är det en mamma som hittas död, och hennes son, som än så länge bara är ett spädbarn, hittas svårt nedkyld inne i ett buskage. Kvinnans identitet är okänd, vilket ställer till det för polisen.

Om man är ute efter lite spännande sommarläsning fyller de här böckerna den funktionen med råge. Författaren binder ihop sina historier snyggt, och på oväntade sätt. Jag hade stora svårigheter att lägga ifrån mig böckerna, och nu går jag runt och surar lite över att nästa bok inte finns ute ännu. Jag är extremt nyfiken på hur livet kommer att utveckla sig för poliserna på Hammarby polisstation.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0