Exxon



Då jag ska på bröllop i morgon, var jag tvungen att avboka förmiddagens ridpass och istället rida igen det i kväll. Igenridningspassen brukar alltid vara roliga, för då har man ingen ridlärare utan får rida efter eget huvud. Det enda man måste se upp med är alla andra ryttare, men det brukar inte vara något stort problem.

Kvällens häst var Exxon, som jag inte har ridit på jag vet inte hur länge. Och alla de små egenheter som jag mindes att han hade, som till exempel att han lätt blir lång, gärna drar upp huvudet och är väldigt stel i ena sidan, var som bortblåsta. Han flöt fram som en dröm under mig, och lyssnade på minsta hjälp. Fantastiskt fina galoppfattningar, jag behövde bara tänka galopp så satte han iväg, och det var inga problem att öka och minska den. Fina skänkelvikningar, och det enda man kunde klaga på när det kom till volterna var deras form- vilket berodde på att det var massa hästar ivägen för att de skulle kunna bli helt runda.

Så lyhörd som han var i dag har jag aldrig upplevt honom tidigare, och jag skulle hemskt gärna vilja rida lektion på honom inom en snar framtid (typ nästa lördag). Det skulle vara intressant att se hur jag skulle klara av honom när man rider för en ridlärare, och inte själv kan bestämma hur man ska lägga upp passet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0