Taopaj





Något som jag tycker om att laga är paj i alla dess former. Så jäkla gott, och det finns så många olika varianter att det aldrig blir tråkigt. En av favoriterna är tacopajen, och jag tänkte dela med mig av receptet jag använde mig av senast.

Deg:
3 dl mjöl
100 gram smör
vatten

Blanda dessa tre ingredienser i en bunke (ha på så mycket vatten som behövs, i regel inte så mycket) tills det blir en någorlunda fast deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgeädda sedan pajskalet i 200 grader i 10 minuter.

Fyllning:
500 gram köttfärs
1 paprika
majs
1 burk creme fraiche
2 dl mjölk
riven ost

Stek köttfärsen och häll på vanlig tacokrydda. Skär paprikan i bitar och stek tills de får lite färg. Blanda sedan ner paprikan i köttfärsen och häll på lite majs. När pajskalet har varit inne i ugnen i 10 minuter tar du ut det och häller i köttfärsröran. Självklart kan man ha i massa andra ingredienser också, det är det som är det fina med paj. Vill man ha jalapeños eller oliver i kan man ha det.
Blanda creme fraichen med mjölken och ha därefter i osten. Det ska vara rikligt med ost. Fördela sedan detta jämt över köttfärsen. Nu ska hela kalaset in i ugnen i ca 30 minuter, sedan är det klart.

Jag föredrar att äta pajen med en god sallad och lite hemmagjord guacamole. Guacamolen gör du enkelt genom att mosa avokado och sedan pressa i valfri mängd vitlöksklyftor (jag gillar vitlök, så för min del får det gärna vara mycket) och lite citronsaft.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0