Angel



Igår läste jag ut Angel. Den är skriven av Katie Price, som kanske mest är känd under namnet Jordan. En av Englands skandaldrottningar, som väl från början var glamourmodell men som sedan närt sitt kändisskap med diverse skandaler och även en dokusåpa om sitt liv och äktenskapet med Peter André.

Angel ska snart fylla sjutton. För ett år sedan, på sin sextonde födelsedag, fick hon veta att hon är adopterad. Det förändrade allt och sedan dess känner hon sig alltmer som en utböling i sin egen familj. I hela sitt liv har hon varit hemligt betuttad i sin storebrors kompis Cal, och när hon en dag byter ut de sedvanliga tråkiga kläderna mot något lite mer utmanande och piffar till sig mer än vanligt när hon och hennes vän ska gå på krogen, börjar Cal se på henne på ett annat sätt. Angel upptäcker att hon faktiskt inte ser så alldaglig ut som hon alltid har trott, och snart blir hon kontaktad av en modellagent. Vips så har hon blivit Englands mest kända glamourmodell och alla vill ha en bit av henne. Men den hon helst vill dela sitt liv med, Cal, verkar inte vilja veta av henne. Hon dras in i en nedåtgående spiral av dåliga pojkvänner och droger, och till slut hamnar hon på botten.

Med tanke på att det är Katie Price som har skrivit den här boken kan jag erkänna att jag inte hade några jätteförväntningar på den. Och efter att ha läst den har jag fått bekräftat att Nobelpriset i litteratur aldrig kommer att hamna i hennes ägo. Sättet hon skriver på är precis så som alla "experter" säger att man inte ska skriva för att lyckas klämma fram en bra bok. Det är mycket beskrivningar av hur människor ser ut och exakt vad de har på sig, platta dialoger som inte känns levande etc.
Det känns mer som en ungdomsbok, även om jag antar att den riktar sig mot vuxna. Förutsägbar är ett annat ord som jag tycker beskriver den bra, vilket gör att spänningen försvinner ganska omgående. Enda anledningen till att jag egentligen ville ge mig i kast med den här boken är för att den är skriven av Katie Price. Och nu undrar jag ju förstås hur mycket hon har hämtat från sitt eget liv och hur mycket som bara är rent hittepå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0