Homeland



En serie som jag verkligen, verkligen, verkligen kan tipsa om är Homeland.

Sergeant Nicholas Brody återvänder hem efter att ha varit försvunnen i Irak under åtta år. Han har varit med om hemska saker under sin fångenskap och han upptäcker snart att det inte är helt enkelt att återanpassas till det normala familjelivet i Washington. Samtidigt har CIA- agenten Carrie Mathison fått information från en av sina källor att en amerikansk soldat har blivit omvänd och numera tjänar al Qaida. Hon är övertygad om att det är Sergeant Brody som är den soldaten, och hon gör allt för att bevisa att hon har rätt.

Det här är en serie som ligger helt rätt i tiden, och den känns både äkta och trovärdig. Damian Lewis och min favorit Claire Danes är strålande i huvudrollerna, och väl värda alla priser och utmärkelser som de har vunnit. De har verkligen lyckats med mystiken kring Sergeant Brody, och som tittare är man aldrig säker på vilken sida han tjänar. Ena stunden verkar han vara hederlig och patriotisk för att lite senare svänga och visa andra sidor som kanske tjänar terroristernas syften mer.

Letar man efter en ny serie att se så är detta den rätta. Och letar man inte efter någon ny serie så tycker jag att man ska se den ändå. För så bra är den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0