Helgonet

 
Helgonet är den fjärde boken i Hammarbyserien av Carin Gerhardsen.
 
En natt i augusti skjuts den älskade och respekterade familjefadern Sven- Gunnar Erlandsson till döds med ett skott i nacken efter en krogkväll med sina vänner. Hans död är ett mysterium då han enligt alla källor var en varm och generös människa, som utöver sitt brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll även engagerade sig för samhällets utstötta. Allt poliserna har att gå efter är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka.
 
Gerhardsens serie om Hammarbypoliserna har länge legat på min personliga topplista över svenska deckare. Tyvärr blev jag lite besviken på Helgonet. Den var inte lika fängslande som de tidigare böckerna, och den var till viss del rätt förutsägbar. Intrigen kändes inte helt genomarbetad och lite lam i jämförelse, allting följde en snitslad bana utan att vika av för mycket åt något håll. Och det är då det riskerar att bli tråkigt.
Tro nu inte att jag tycker att det är en dålig bok. Det är det inte. Självfallet har den underhållningsvärde. Men av Gerhardsens fyra böcker i serien är Helgonet definitivt den svagaste, och jag hade förväntat mig mer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0