Dukan



Har syndat så in i helskotta den senaste tiden, och tryckt i mig mängder av kolhydrater och socker. Men nu får det vara slut på sånt, för jag märker att jag inte mår bra av det. Efter att ha hört och läst mycket positivt om Dukan- dieten har jag bestämt mig för att hoppa på det tåget. Jag vet, jag vet, jag hoppar på nya dieter stup i kvarten och är det inte GI så är det LCHF. Men jag är så trött på att inte få snabba resultat. För om det är något jag behöver för att hålla motivationen uppe så är det just snabba resultat, och det verkar vara något som Dukan- dieten kan garantera.

I snabba drag går Dukan ut på att man ska följa fyra faser. Jag befinner mig just nu i dag 2 av den första, Attackfasen. Det enda som är tillåtet att äta då är kött (ej fläskkött, det är för fett) och lätta mejeriprodukter, men det är samtidigt tillåtet att äta så mycket man vill av detta så man behöver inte gå hungrig. Tanken är att man ska proteinchocka kroppen i 1- 10 dagar, vilket tydligen är väldigt effektivt. Man ska även promenera tjugo minuter varje dag.

Det är kanske inte konstigt att jag känner mig tröttare än vanligt just nu. Det brukar bli så när man plockar bort alla kolhydrater och allt socker ur kosten, men jag räknar med att vara betydligt piggare igen när kroppen har vant sig om några dagar. Då kanske jag kan sluta fantisera om godis och glass och sådant som jag absolut inte ska äta. Men jag ska försöka vara benhård mot mig själv och köra på Dukan fullt ut. Så får vi se vad det kan leda till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0