The Statue of Liberty

För mig stod Frihetsgudinnan med på listan över saker att se när vi var i New York. Ingen av oss hade dock lust att stå i de förmodat långa köerna för att komma fram till henne, så istället för att åka ut till Liberty Island tog vi gratisfärjan som gick från Battery Park till Staten Island. Den passerar Frihetsgudinnan på avstånd, men ändå tillräckligt nära för att man ska se henne.

Jag kände mig lite som Fabrizio i Titanic när vi åkte förbi. "I can see the Statue of Liberty already. Very small of course". Men även om det bara var på håll så kändes det bra att åtminstone ha sett henne live. Tråkigt nog var det dåligt väder med regn i luften den dagen, vilket kanske inte gjorde henne helt rättvisa. Det kan jag dock leva med.

Det var för övrigt en rejäl bonus att få se Manhattans finanskvarter från vattnet. Det är ännu en mäktig vy som känns igen från tv- serier och filmer, och det gav lite guldkant på dagen. Även om Manhattan självklart gör sig bättre i solljus än i gråa moln. Och jag gör mig uppenbarligen också bättre i solljus än i duggregn. Jag ser lätt inklippt ut här nere på bilden, men jag tycker väl att min duggregnsrisiga uppenbarelse är bevis nog på att jag faktiskt var där...











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0