Din dröm är min



Jag har sett Kent live rätt många gånger nu. Gemensam nämnare för alla dessa konserter har dock varit att det har varit på större scener, de allra flesta utomhuskonserter på sommaren. Att de nu gör en liten turné på några små scener i Sverige, Danmark och Norge var därför något som inte fick missas. Är fortfarande förvånad över att jag faktiskt lyckades få tag på biljetter, ståplats dessutom, med tanke på det enorma tryck det var när de släpptes.

Att se Kent på Cirkus var rätt annorlunda jämfört med hur det brukar vara. Det blev så vansinnigt intimt och hela Cirkus kokade. Det var sådan nerv och sådan glöd att just den här konserten lätt seglar upp på topp 5 av de Kent- konserter jag har sett. Vilket börjar bli en trevlig liten samling.

Kent visade att de nya låtarna funkar alldeles utmärkt live, och då i synnerhet Petroleum och min favorit från nya skivan- 999. Den sistnämnda stod för öppningsnumret, och det kändes som att den var specialskriven för det ändamålet. Annars var även övriga låtlistan glädjande. Kevlarsjäl var längesen jag hörde live, och den är ju en av mina gamla favoriter. Celsius var kul att höra, och även om Musik Non Stop börjar kännas lite trött så var det en trevlig version de spelade. Kärleken Väntar tycker jag dock att de borde skippa, den är så uttjatad att jag inte kan bli glad när de inledande ackorden spelas.
747 är lika självklar som äggen på påskbordet, och Mannen i den vita hatten är den perfekta avslutningslåten. Vinternoll2 gick in som andra låt. Även den är en av mina favoriter, så det var kul. Bäst drag blev det dock under Ingenting. Mest oväntat var dock att istället för att spela Utan dina andetag, som de gjort i Köpenhamn och Oslo, spelade de gamla Halka. Jag kan inte erinra mig om att jag någonsin hört den live, så det var ett kul inslag! I synnerhet som att det är en Kent- låt som jag fortfarande brukar gå runt och nynna på.

För en Kent- nörd som mig var det en magisk kväll, och jag är så oerhört glad över att faktiskt ha fått se dem spela på en så liten scen. Det kan dessutom ha varit årets konsert, även om jag givetvis inte kan uttala mig om det innan 2012 är över. Men potentialen finns där, och alla andra artister har fått någonting att försöka leva upp till. Så sjukt bra.



Kommentarer
Postat av: Sanna

Frågestund på bloggen!

Kika hemst gärna in och ställ en fråga :)

ärliga svar på allt ;) puss!

2012-05-27 @ 17:13:21
URL: http://sannaisthashit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0